✅ حدیث روز
❇️ ️بهترین مسلمان از نظر امام صادق(علیه السلام)
ثَلَاثٌ هُنَّ مِنْ عَلَامَاتِ الْـمُؤْمِنِ: عِلْمُهُ بِاللهِ وَ مَنْ يُحِبُّ وَ مَنْ يُبْغِضُ.
اين سه چيز از علامتهاي مؤمن است: خداشناسي او، و چه کسي را دوست ميدارد و چه کسي را دشمن.
📚 بحارالانوار ، ج ١، ص ٢١٥
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ آیتالله حاجی ملا عبدالعظیم کاشانی رحمه الله علیه
✅ عالم متقی مرحوم حاجی ملا عبدالعظیم کاشانی از مفاخر علم و ادب و هنر اسلامی در سده سیزدهم هجری قمری به شمار می رود در سال 1170ق در شهر آران و بیدگل کاشان چشم به جهان گشود.
✅ ایشان از محضر استادان نامی چون میرزای قمی صاحب کتاب قوانین الاصول و ملا احمد نراقی کسب فیض نمود و به درجه اجتهاد نائل آمد. ملا عبدالعظیم در دوران تحصیل با سیدرشتی (سیدشفتی معروف) به مباحثه میپرداخت و در کنار تعلیم و تعلم، اوقات فراغت خود را با خوشنویسی میگذراند.
✅ حاجی ملا عبدالعظیم تربیت یافته مکتب میرزای قمی و مرحوم ملا احمد نراقی بود. وی علاوه بر زهد وارستگی، تواضع و فروتنی، عالمی تکلیفمدار و وظیفهشناس بود و رسالت عالمانه خود را در منطقه اردستان و زواره بهخوبی به سرانجام رساند. از ویژگیهای آن عالم وارسته هنر خوشنویسی بود که چندین جلد کلام الله مجید را با خط بسیار زیبای نسخ به نگارش در آورد و آنها را وقف کرد.
✅ این عالم فرزانه سرانجام پس از عمری بندگی خدا و تبلیغ و ترویج مبانی دینی، در سال 1250ق در سن 80 سالگی دارفانی را وداع گفته و به ملا اعلی پیوست. پیکر آن مرحوم چنانکه مشهور است در قبرستان علیبن جعفر در قم به خاک سپرده شد.
🔰 @ofogh_howzah
❇️مروری بر واکنشهای مردمی در برابر توهین به روحانیت
از زمان قاجار تا 19 دی 1356
💠بخش اول
اهانت عینالدوله، نخستین جرقههای تزلزل قاجار
در سالهایی که بیکفایتی، وطنفروشی و فساد شاهان قاجار، بخشهای مهمی از ایران بزرگ را از خاک کشور جدا ساخته و فشارهای اقتصادی بر مردم روزافزون بود، عینالدوله داماد مظفرالدین شاه به صدارت عظما رسید و اختناق را به اوج رساند. او که دریافته بود مهمترین خطر بالقوه برای کیان قاجار جایگاه علما نزد مردم است، در همان اوان قدرتیابی، چهارده طلبه تهرانی را دستگیر کرد و ضمن ضرب و شتم در شهر گرداند و به نحو اهانتآمیزی به اردبیل تبعید کرد.
این اقدام عینالدوله آتشی زیر خاکستر برپا کرد که مرور روزها، عمق تأثیر مهلک آن را هویدا میسازد.
📚پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی
🔰 @ofogh_howzah
📚 شرحي بر کشف المراد: مجموعه درسهاي آیت الله العظمی سبحانی
💠 جلسه هشتم
🔰 @ofogh_howzah
دریافت فایل صوت 👇👇👇
Kashf Al-Morad 08.mp3
4.33M
📚 شرحي بر کشف المراد: مجموعه درسهاي آیت الله العظمی سبحانی
💠 جلسه هشتم
صوت درس #کشف_المراد حضرت آیت الله العظمی #سبحانی 13-09-1374 صفحه 288
المسألة الثانية عشرة: في أقسام التوبة
🔰 @ofogh_howzah
حدیث روز
❇️ سه پیامد شوم دنیاطلبی از زبان امام صادق(علیه السلام)
يَقُولُ مَنْ تَعَلَّقَ قَلْبُهُ بِالدُّنْيَا تَعَلَّقَ مِنْهَا بِثَلَاثِ خِصَالٍ هَمٍّ لَا يَفْنَى وَ أَمَلٍ لَا يُدْرَكُ وَ رَجَاءٍ لَا يُنَالُ.
هر که به دنیا دل بندد، به سه پیامد شوم دچار می شود :
1.اندوهی که پایان ندارد
2.و آرزویی که به دست نمی آورد
3. و امیدی که به آن نمی رسد .
📚 خصال شیخ صدوق، ج1، ص88
🔰 @ofogh_howzah
💠 سخن بزرگان
❇️ شرح دنیا طلبی در کلام امام خمینی(قدس سره)
تمام فسادهایی که در بشریت پیدا شده است از اولی که بشریت تحقق پیدا کرده است تاکنون و تا آخر منشأش همین حب نفس است.از حب نفس است که حب به جاه حب به مقام حب به مال و حب به همه ی انگیزه های شهوانی پیدا می شود و انبیا اساس کارشان این بوده است که این حب نفس را تا آن مقدار که ممکن است سرکوب کنند و نفس ها را مهار کنند.
📚 صحیفه امام ج16ص160
🔰 @ofogh_howzah
❇️مروری بر واکنشهای مردمی در برابر توهین به روحانیت
از زمان قاجار تا 19 دی 1356
💠بخش دوم
سقوط مسیو نوز و تزلزل اقتدار حکومت
سقوط مسیو نوز و تزلزل اقتدار حکومت، نتیجه اهانت وی به روحانیت و تداوم آن توسط حکام محلی
مهاجرت صغری، ریشه در رفتار اهانتآمیز مسیو نوز بلژیکی و برکناری وی از سمتش داشت. این حادثه که از اهانت به روحانیون آغاز شد، به باور برخی از اندیشمندان کلید حرکت نهضت مشروطه است. «نوز فردی بلژیکی بود که برای اصلاح گمرک به ایران آمده بود. وی با استفاده از مقام خود، چنان بر اوضاع مسلط شده بود که بهدستور کسی توجه نداشت و عامل اجرای مقاصد روسها بود و چون حضور روحانیت در نهضت مشروطه غلبه داشت و روسها مخالف آن بودند، نوز بلژیکی را لباس روحانیت پوشاندند و از او در حال مسخرهای عکس گرفتند».(1)
انتشار این عکس در آستانه محرم سال 1322 قمری، موجی از تنفر را در بین مردم برانگیخت. در تهران، در بسیاری از منبرها گله و بدگویی از نوز میشد. آیتالله بهبهانی در بالای منبر و در مجلس درس، به تشریح این اقدام پرداخت. «طلاب علوم اطراف آقا را گرفته، بنای داد و فریاد را گذاردند که این لباس مذهبی ما است. اهانت به لباس مذهبی در هیچ مذهبی روا نیست. این رویداد بدبینی مردم را نسبت به حکومت برانگیخت.
پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی
🔰 @ofogh_howzah