💠 حدیث روز
🔵 امام علیبن موسیالرضا علیه السلام
💎 منْ لَمْ یَقْدِرْ عَلَى مَا یُکَفِّرُ بِهِ ذُنُوبَهُ فَلْیُکْثِرْ مِنَ الصَّلَوَاتِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ فَإِنَّهَا تَهْدِمُ الذُّنُوبَ هَدْماً.
💎 هرکس چاره و راهی برای جبران گناهان خود ندارد، بسیار بر محمد و آل او صلوات بفرستد؛ چراکه صلوات گناهان را نابود میکند.
📚 امالی شیخ صدوق، ص73
🔰 @ofogh_howzah
🗞 ویژه نامه در مسیر نفر (2) - بخش اول
❇️ سیره عملی امام خمینی قدس سره در تحصیل، تعلیم و تربیت
🔘 گفتوگو با آیتالله مسعودی خمینی
✅ آیتالله مسعودی خمینی از معدود افرادی است که توفیق ملازمت با امام خمینی قدس سره را از سال ۱۳۳۶ داشته است. وی خاطرات بسیاری درباره سیره علمی، اخلاقی و سبک تدریس امام خمینی قدس سره به یاد دارد که به مناسبت آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه، هفتهنامه افق حوزه برشهایی از این مصاحبه را تقدیم خوانندگان ارجمند میکند...
➕ متن کامل
yon.ir/KaxO8
🔰 @ofogh_howzah
⭕️ تاثیر و نفوذ کلام امام خمینی قدس سره در تربیت اخلاقی طلاب
✅ شخص ساعتسازی بود به نام آقای ارجمندی که نقل میکرد: «روزهایی که حضرت امام در مدرسه فیضیه درس اخلاق میگفتند، هیچ کس نبود که تحت تأثیر نفوذ کلام ایشان گریهاش نگیرد. حتی خود من با این که زیاد گریه نمیکنم، تحت تأثیر کلام ایشان قرار میگرفتم. یک روز حضرت امام جملات حضرت سجاد علیه السلام در مناجات خمسعشر را نقل و ترجمه کردند. رسیدند به این جمله که من با زبان الکن نمیتوانم وصف تو را بگویم، فرمودند: سید السجادین که شیرینزبانترین مرد روزگار بود، وقتی اعتراف به لکنت زبان میکند، ما چه بگوییم؟! وقتی حضرت امام به اینجا رسیدند، حضار پای درس اخلاق ایشان، شروع کردند به گریه کردن و حالت خاصی مجلس را فراگرفت.»...
yon.ir/KaxO8
🔰 @ofogh_howzah
❄️ حدیث روز
✅وظایف مومنین در مواجهه با مفاسد و انحرافات اجتماعی
امام حسين عليه السلام : لايَحِلُّ لِعَينٍ مُؤمِنَةٍ تَرَى اللّه َ يُعصى فَتَطرِفَ حَتّى تَغَيِّرَهُ.
بر هيچ چشم مؤمنى روا نيست كه ببيند خدا نافرمانى مى شود و چشم خود را فرو بندد ، مگر آن كه آن وضع را تغيير دهد .
📗 الأمالى ، طوسى ، ص 55
🔰 @ofogh_howzah
سخن بزرگان ✅
👏 اهمیت مبارزه با مفاسد اجتماعی
آیت الله العظمی صافی گلپایگانی:امر به معروف و نهى از منكر دو واجب شرعى است و بر همه واجب است چه نيروى انتظامى برخورد با مفاسد به نحو جدى داشته باشند يا نه. در هر موردى كه احتمال تأثير بدهيد امر به معروف و نهى از منكر را ترك نكنيد و از ملامت ملامت كنندگان در راه خدا نترسيد.
🔰 @ofogh_howzah
♻️ راهکارهای نظام پژوهشی مطلوب از دیدگاه امام خامنه ای
🔘 برای رسیدن به نظام پژوهشی مطلوب، امور زیر لازم و ضروری است:
1⃣ گسترش کارهای گروهی
کارهای ما، دسته جمعی نیست . من یک وقت عرض کردم که از این جهت، مثل جناب ابی ذر هستیم . که «یعیش وحده و یموت وحده » همه کارهای ما تنهاست ... کار دسته جمعی، اشتراک مساعی، ابزارهای مناسب را جمع کردن و آوردن، اینها کارهای جدید دنیا است.
2⃣ تهیه ابزارها و شیوههای مناسب
... الان، یک کتابخانه عظیم را در چند دیسک کوچک جای میدهند ... . امروز دنیا اینطوری شده است. باید از اینها استفاده کرد و بهره برد.
... این مجموعهای که امروز به یک معنا، چشم امید جهانی به او است و مایه ی اتکا و امید امروز و آینده کشور است، باید خودش را با شرایط و امکانات و پیشرفتهای زمان هماهنگ کند ... .
3⃣ تأسیس و رواج مراکز تخصصی - پژوهشی
حوزه باید مراکز متعدد تحقیقاتی داشته باشد، تا در تمام این زمینهها، مثل یک مجموعه تولیدی مرتب و مدرن کار کند و محصول بدهد، اگر چنانچه دستگاه (نظام) در مسألهای دچار سؤال شد، مثل مسأله زمین، موسیقی، سیستم اقتصادی، روابط خارجی، مسائل پولی و ... بداند که مرکزی اینگونه سؤال را جواب میدهد.
... ما در باب علمیات هم نمیگوییم راه بسته است، در مسألهای که همه فقها، قرنهاست که آن را تنقیح کردهاند، شما که مجتهد هستید، امیدوارید که شاید حرف تازهای پیدا کنید ... ما بایستی مسائل اقتصادی و نظامی و سیاست خارجی و ارتباط اخلاقی مان را از دین در بیاوریم . خیلی از مسائل فردی مان را باید بازنگری کنیم، تعارف که نداریم.
4⃣ اطلاع دقیق از فرهنگ جهانی
نظام تحقیقاتی و پژوهشی حوزه، نباید خود را از جهان منقطع کند و تنها به پرسشهای درونی خود پاسخ بگوید و صرفاً برای خود حدیث نفس کند، بلکه باید با افکار و فرهنگهای جهانی، با واقع بینی برخورد کند، دیدگاهها و ایدههای درست را گزینش و نکات نامطلوب آنان را نقد و سستی آنها را بر ملا سازد .
امروز، شما باید بدانید و در جریان باشید که مثلا در مقوله ی جامعهشناسی، در دنیا چه نظرات و چه ایدههایی هست و چه فکرهایی میجوشد، گاهی در این فکرها، عناصر مطلوبی هست، آن را جذب کنید. عناصر نامطلوبی هم هست، قبل از آنکه بیاید، دفاع مناسبش را آماده کنید.
5⃣ تریبون های آزاد
برگزاری مستمر نشستهای علمی - پژوهشی در حوزه در زمینه های مختلف، روح پژوهش و تحقیق را احیا و پرورش میدهد. این کار علاوه بر تولید و نظرات جدید، به تربیت و تکامل نیروهای محقق و پژوهشگر هم کمک شایانی میکند.
ایجاد محیطهای باز برای پژوهش افکار است، باید این کار در حوزه انجام بشود و از چیزهایی است که حوزه را زنده خواهد کرد.
6⃣ نشریات تخصصی
یکی دیگری از ابزارهای گسترش و تولید علم در عرصههای پژوهش، گسترش و راهاندازی مجلات تخصصی در علوم و فنون مختلف حوزوی است. اینک این تجربه در حوزههای علمیه کم و بیش در حال اجرا است و جای توسعه هنوز وجود دارد.
در دایرةالمعارفها، فقه ما را بعد از فقه اباضیه میآورند. از این فقه غنی، کسی خبر ندارد. اینها را بیرون بیاورید، تا در مجلات علمی دنیا منعکس بشود.
yon.ir/NEbdp
🔰 @ofogh_howzah
🇮🇷 ویژه نامه گام دوم_دفتر اول(بخش اول )
♻️ عرصه ظهور فلسفه و حکمت در سیاست، اقتصاد و اخلاق
🔘 گفتوگو با آیتالله سیدمحمد حسینی خامنهای
✅ آیتالله سید محمد حسینی خامنهای، برادر بزرگ رهبر معظم انقلاب اسلامی و رئیس بنیاد حکمت اسلامی صدرا در مصاحبه با هفته نامه افق حوزه به تبیین و تحلیلی از وضعیت فلسفه در چهل ساله اول انقلاب و نقش حوزههای علمیه و طلاب در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی با تمرکز بر تلاشهای علمی و فلسفی پرداخته که در ادامه می خوانید...
➕ متن کامل
yon.ir/Rt8W3
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 نیاز ارباب رجوع، نعمتی برای مردم و مسؤلان
💎 امام حسین (علیه السلام):اِعْلَمُوا أَنَّ حَوَائِجَ اَلنَّاسِ إِلَيْكُمْ مِنْ نِعَمِ اَللَّهِ عَلَيْكُمْ فَلاَ تَمَلُّوا اَلنِّعَمَ فَتَتَحَوَّلَ إِلَى غَيْرِكُمْ.
💎 بدانید که نیازمندیهای مردم به شما، از نعمتهای الهی بر شماست. پس از این نعمتها خسته نشوید که هر آینه به سوی دیگران سوق یابد.
📚 بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار علیهم السلام , جلد 75 , صفحه 127
🔰 @ofogh_howzah