❇️ سياحت جمال ❇️
💠 دو داستان عبرت انگيز
به پيغمبر اكرم(صلوات الله علیه) خبر رسيد كه زني همه روزها را روزه میگيرد و شبها را بيدار میماند و نماز میخواند، اما آدمی بداخلاق است. با زبان خود همسايهها را آزار میدهد، پشت سر آنها حرف میزند، آنها را مسخره و از آنها بدگويی میكند.
حضرت فرمودند: «خيری در اين زن نيست، او اهل آتش است. يعني به دليل سوء خلق، نماز و روزه، او را نجات نمیدهد.
سعد بن معاذ جزء اصحاب پيغمبر اكرم(صلوات الله علیه) است و پيغمبر به او خيلی احترام میگذاشتند؛ در جهاد شركت میكرد و آدمی پر كار و پرتلاش بود. وقتی كه از دنيا رفت، پيامبر عزيز در تشييع جنازه و دفن او شركت و حتی برای تدفين او هم كمك كردند.
وقتی مراسم تمام شد، پيامبر اكرم(صلوات الله علیه) در مقامات سعد جملاتی فرمودند كه خيلی ها به مقامات او رشك بردند.
اينجا بود كه پيامبر اكرم(صلوات الله علیه) فرمودند: الآن سعد به فشار قبر دچار شد، پرسيدند: يا رسول الله، چطور؟ فرمود: «اخلاق سعد در محيط خانوادهاش خوب نبود».
✍برگرفته از کتاب #سياحت_جمال اثر #استاد_حاج_على_اکبرى
@ofoghha_ir
🔶🔹🔸
{- بِسمِ اللهِ الرَّحمَن الرَّحيم -}
✦•• فرازى از شرح دعاى چهلم صحيفه سجّاديه ••✦
« وَ انْصِبِ الْمَوْتَ بَيْنَ أَيْدِينَا نَصْباً»
♦️مرگ مطلوب از دید قرآن
قرآن کریم به ما فرمان میدهد مرگ خود را اینگونه انتخاب کنیم که در وقت مردن، مسلم باشیم: «وَوَصَّى بِهَا إِبْرَاهِيمُ بَنِيهِ وَيَعْقُوبُ يَا بَنِيَّ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَى لَكُمُ الدِّينَ فَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ؛ و ابراهيم و يعقوب پسران خود را به همان [آيين] سفارش كردند [و هر دو در وصيتشان چنين گفتند: اى پسران من خداوند براى شما اين دين را برگزيد. پس البته نبايد جز مسلمان بميريد». این فرمانها به صورت مستقیم و غیرمستقیم، از طریق قول حضرت ابراهیم و حضرت یعقوب (علیهما السلام) به ما رسیده است.
اینکه گفتهاند مسلم بمیرید، یعنی طبق همان زیستی که خدای متعال برای شما تصویر کرده، زندگی کنید و بمیرید و به تعبیری دیندار باشید و دیندار بمیرید. این حالت مراتبی دارد. بزرگان ما به من و شما یادآوری میکنند که باید حال، قال و شخصیت شما به مقام تسلیم محض در برابر حضرت حق رسیده باشد. این آرزوی خردمندان، اولیا، انبیا و صلحا است و شاید بشود گفت رتبهی مقرّبین است؛ همان مقام اسلام و به تعبیری مقام تسلیم محض در برابر پروردگار تعالی که یک نشانهی خاص دارد و آن حالت اطمینان است که قرآن کریم به آن اشاره کرده است و میفرماید: «يا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعي إِلى رَبِّكِ راضِيَةً مَرْضِيَّةً؛ اى نفس مطمئنه، خشنود و خداپسند به سوى پروردگارت بازگرد».
✍ #استاد_حاج_على_اکبرى
#شرح_دعاى_صحيفه_سجاديه
@ofoghha_ir
🔶🔹🔸
{- بِسمِ اللهِ الرَّحمَن الرَّحيم -}
✦•• فرازى از شرح دعاى چهلم صحيفه سجّاديه ••✦
« وَ انْصِبِ الْمَوْتَ بَيْنَ أَيْدِينَا نَصْباً»
♦️بشارتی به سالکان حق
حال ما که هنوز خام و مبتدی و نرسیده هستیم، اگر در وسط کار بمیریم، چه میشود؟ قرآن کریم میفرماید: اگر با آن هدف حرکت کرده و هجرت کرده باشید، نگران نباشید؛ مهم این است که مهاجر باشید. چنانچه متوقف باشید و سیر نداشته باشید، باید نگران باشید. اما آنجا که مهاجر شدید، دیگر جای نگرانی نیست.
این سخن قرآن است که: «وَمَنْ يَخْرُجْ مِنْ بَيْتِهِ مُهَاجِرًا إِلَى اللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ يُدْرِكْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ؛و هر كس [به قصد] مهاجرت در راه خدا و پيامبر او از خانهاش به درآيد، سپس مرگش دررسد، پاداش او قطعاً بر خدا است». کسی گفت اگر بخواهیم برای این آیه اسم بگذاریم، چه نامی برایش برگزینیم؟ من گفتم: اسمش را بشارت السالکین میگذاریم. کسی که راه افتاده و در مسیر است و منزلبهمنزل جلو میرود، اگر مرگش فرارسد، نگران نباشد؛ چراکه سیر او در منازل بعدی تکمیل میشود و به تعبیری او را کامل میکنند.
مصداق ویژهی این آیهی کریمه، شهدای عزیز هستند. شهدا در لحظهی شهادت، در مراتب مختلفی هستند و همه یکجور نیستند؛ اما اجر مهاجر با خودِ خدای متعال است و خدا آنها را کامل میکند.
✍ #استاد_حاج_على_اکبرى
#شرح_دعاى_صحيفه_سجاديه
@ofoghha_ir
نُهم دی؛ روز بصیرت.mp3
807.5K
#کلیپ_صوتی
#حجتالاسلاموالمسلمینحاجعلیاکبری
"نُهم دی؛ روز بصیرت"
@ofoghha_ir
🔶🔹🔸
{- بِسمِ اللهِ الرَّحمَن الرَّحيم -}
✦•• فرازى از شرح دعاى چهلم صحيفه سجّاديه ••✦
« وَ انْصِبِ الْمَوْتَ بَيْنَ أَيْدِينَا نَصْباً»
♦️همواره به یاد مرگ بودن
امام سجاد(علیهالسلام) با انشاء دعای چهلم در صحیفه سجادیه خواستهاند که ذکر مرگ همیشه همراه انسان باشد تا هم باعث شیرین شدن مرگ و هم آمادگی برای مرگ باشد.
شاید یکی از بهترین راهها برای آسان، شیرین و راحت مردن، این است که انسان با ذکر الموت، مرگ را در زندگی خود شیرین کند.
یکی از آثار مهم عجین شدن یاد مرگ با زندگی، این است که این سفر را مخصوصاً در بخش آغاز، برای انسان، روان و شیرین و آسان میسازد. این مطلب مهمی است و همهی ما باید قدر بدانیم و در فضای زندگی خود، همانطور که حضرت خواستهاند، نصب عین قرار دهیم.
یکی از راهکارها این است که انسان بعد از هر نماز، چند لحظه به این مسئله فکر کند و پیشنهاد دقیقتر این است که قبل از هر نماز به این مسئله بیندیشد؛ چراکه در این صورت، به نماز هم رونق و صفای خاصی میدهد.
روایتی از پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) داریم که فرمودند: نمازتان را با حال وداع بخوانید. به این صورت هم نماز را رونق میدهد و هم این ذکر پیشبرنده را در قلب انسان تثبیت میکند.
✍ #استاد_حاج_على_اکبرى
#شرح_دعاى_صحيفه_سجاديه
@ofoghha_ir
1397-10-03-doa-37-jalase-01--sahife-223.pdf
1.38M
📖 #جزوه جلسه "اول"
📚 شرح دعاى "سیوهفتم" صحيفه سجاديه
📎 مورخ 1397/10/03
✍ توسط استاد #حاج_على_اکبرى
@ofoghha_ir
1397-10-10--doa-37-jalase-02--sahife-224-16k.mp3
5.15M
🔊 #صوت_کامل
بیانات #استاد_حاج_علی_اکبری
جلسه دوم شرح "دعای سیوهفتم صحیفه سجادیه"
مورخ 97/10/10
✔️ صوت با کيفيت بالا
👇👇
ofoghha.ir/content/audio/1397-10-10--doa-37-jalase-02--sahife-224