40.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 علی واعظ نقشه آمریکا برای تداوم آشوب را لو داد / در جلسه بازخورد گیری آشوب چه گذشت ؟
#شبنامه / پس از آرام شدن موج مربوط به پروژه ی ژینا ، حالا اندیشکده های آمریکایی در حال بازخورد گیری هستند / آنها بر این باور اند باید یه نقطه ی صفر دیگر به مانند پروژه ی ژینا پیدا کرد تا ایران دچار آشوب شود / علی واعظ در این خصوص نکاتی گفته که پروژه آمریکایی ها را تا حدود زیادی لو میدهد...
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
26.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹فروش تجیزات پدافند هوایی و جنگ الکترونیک به سوریه : استقرار قاتل پهپاد و جنگنده های دشمن در سوریه
🔹 وقتی کارشناسان اسرائیلی استراتژی نابودی خودشان را تنظیم میکنند
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
چرا روسیه به اوکراین حمله کرد ؟
قسمت اول مصاحبه روزنامه فرهیختگان با علیرضا تقوی نیا
♦️اگر جنگ روسیه و اوکراین پیش نمیآمد، وضعیت گسترش ناتو چطور میشد؟
🔸️من شما را به مذاکرات رسمی جیمز بیکر، وزیر خارجه آمریکا در دولت جرج واکر بوش و آقای گورباچف در سال 1989 ارجاع میدهم.
🔸️ این مذاکره توسط خود دانشگاه هاروارد هم منتشر شد. در آن مذاکره بیکر به گورباچف میگوید که با فروپاشی دیوار برلین موافقت کنید، من به شما قول میدهم ناتو حتی یک اینچ هم بهسمت شرق پیشروی نکند. برخلاف این وعده، ناتو بهسمت کشورهای شرق اروپا پیشروی و آنها را عضو خود کرد، مانند لتونی، رومانی، لهستان، تقریبا مجارستان و... .
🔸️ در کشورهای همسایه روسیه فقط دو کشور اوکراین و بلاروس عضو ناتو نشده بودند، یعنی اگر دقت کنیم تا ترکیه جلو آمده و همین باعث شده، روسیه وعدههای ناتو را باور نکند و احساس خطر کند.
🔸️اساسا ناتو هم برای مخالفت با شوروی تاسیس شده بود. اگر اوکراین به ناتو میپیوست، موشکهای ناتو تا 500 کیلومتری مسکو میآمدند یعنی ناتو هروقت اراده میکرد میتوانست پایتخت و شهر اول و دوم روسیه را بزند. و روسیه تنها چیزی که از اوکراین میخواست این بود که به ناتو نپیوندد. اما اوکراینیها تحت فشار و با تشویق آمریکا این را نپذیرفتند.
🔸️روسیه هم مجبور شد برای اینکه دشمنانش به مرزهایش نرسند، به یک جنگ پیشگیرانه و یا شاید پیش دستانه دست بزند. و این یک رفتار طبیعی است، چون شما ببینید در واقعه بحران موشکی کوبا اوایل دهه 60 میلادی، آقای فیدل کاسترو و خروشچف باهم توافق کردند که موشکهای شوروی برای دفاع از کوبا، در کوبا استقرار پیدا کند.
🔸️ این معامله دوطرفه بود و ارتباطی با آمریکا نداشت، اما آنقدر این اتفاق برای آمریکاییها سنگین بود که جان. اف. کندی شوروی را به حمله اتمی تهدید کرد و کوبا را مجبور کرد که موشکهای شوروی را برچیند.
🔸️ میخواهم بگویم آمریکا اینقدر نسبت به مرزهای خودش حساسیت نشان میدهد، اما این حق را برای روسیه قائل نمیشود که نسبت به امنیت خودش حساسیت داشته باشد. تازه فاصله کوبا با مرزهای آمریکا خیلی بیشتر از فاصله اوکراین تا مرزهای روسیه است.
🔸️ لذا اگر روسیه به اوکراین حمله نمیکرد، اوکراین به ناتو میپیوست ، روسیه دچار یک خفگی راهبردی میشد و روسها دیگر کاری نمیتوانستند انجام دهند. الان روسها تلاش میکنند تا منطقه حائل بین خودشان و ناتو تشکیل دهند و حوزه نفوذ خودشان را در اوکراین گسترش بدهند تا برای خودشان امنیت ایجاد کنند. اگر این اتفاق نمیافتاد، قطعا اوکراین به ناتو میپیوست و بعد از آن نوبت گرجستان، سوئد، فنلاند و... بود.
🔸️اما اقدام روسیه بهنفع تمام کشورهای مخالف آمریکا شد. یعنی روسیه امروز خط مقدم مبارزه با نفوذ آمریکا و ناتو است.
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
پهپادهای ایرانی مدل ها و تئوری های کلاسیک جنگ را زیر سوال برده اند
قسمت دوم مصاحبه روزنامه فرهیختگان با علیرضا تقوی نیا
♦️اخیرا درباره فروش سلاح از ایران به روسیه مناقشه و جدل شده بود، با درنظر گرفتن این صحبتها فروش سلاح به روسیه از سوی ایران را چه در حین جنگ و چه پیش از جنگ چطور ارزیابی میکنید؟
🔸️فروختن سلاح که جرم نیست. ایالات متحده به بزرگترین تروریستهای بشریت یعنی عربستانسعودی و اسرائیل سلاح میفروشد. روسیه عضو شورای امنیت، دارای حق وتو و کشور مستقلی است و ما هم کشور مستقلی هستیم و روابط فیمابین این دوکشور هم فکر نمیکنم به کشور دیگری ارتباط داشته باشد.
🔸️اما اینکه چرا وزارت خارجه موضع گرفته است، باید در پاسخ بگویم که وزارت خارجه دستگاه دیپلماسی است و این دستگاه باید با ادبیات دیپلماسی صحبت کند و چون موضع رسمی کشور را بازتاب میدهد، طبیعتا یکسری ملاحظاتی هم دارد. اما اینکه واقعا چه زمانی پهپادها فروخته شده است، من نمیدانم.
🔸️ اما چیزی که میدانم این است که پهپادهای ایرانی، معادله جنگ در اوکراین را تغییر دادند. این یک واقعیت کاملا واضح است و اینکه میبینید بعد از ورود پهپادهای فروخته شده به روسیه، دهها کشور به ایران رجوع میکنند و قدرت بزرگ شرق آسیا یعنی چین، مشتری 15 هزار پهپاد ایرانی میشود، این نشاندهنده کارآمدی پهپادهای ایرانی و تاثیرگذاری آن بر جنگ اوکراین و غلبه آن بر سامانههای پدافندی غربی است.
🔸️ این نشاندهنده این است که جمهوری اسلامی ایران امروز در شمار قدرتهای بزرگ تولیدکننده سلاح و اولین و بزرگترین صادرکننده پهپاد دنیا است.
🔸️ یعنی پهپادهایی که ما صادر میکنیم، حداقل 22 کشور خواهان آن هستند. مزیتهای این پهپادهای این است که ارزانقیمت و دقیق است. و نکته دیگری که باید به شما بگویم این است که نسخه صادراتی پهپادهای ایرانی، تقریبا قطعاتی که داخلش بهکار میرود با نمونههای تجاری و غیرنظامی یکسان است و قابل تحریم هم نیست، چون از قطعات ساده تشکیل شده است. و این مسالهای است که امروز کابوس آمریکا و سعودی شده است.
🔸️ شما در جنگ یمن میبینید که سعودیها میگویند یمنیها از پهپادهای ایرانی استفاده میکنند. سعودیها از پیشرفتهترین پدافندهای غربی برخوردارند اما در قضیه آرامکو در سال 2019 یادتان است که 10 پهپاد یمنی توانستند صادرات نفت عربستان را نصف کنند. این نشاندهنده این است که پهپادهای ایرانی، معادله قدرت در دنیا را تغییر دادند و بهنوعی باید گفت که مدلها و تئوریهای کلاسیک جنگ را زیر سوال بردند.
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
Live Eitaa.mp3
26.55M
💢صحبت های مهم دکتر قدیری ابیانه پیرامون تحولات اقتصادی
خیلی ها تصورات دقیقی از درآمد های نفتی دولت ندارند
نبود اطلاعات دقیق، مطالبه گری های ناقص ایجاد کرد
دولت ها مجبور هستند پول بدون پشتوانه چاپ کنند
دولت رئیسی برای جلوگیری از چاپ پول، طرح مولد سازی را پیش کشید
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
🔳وقتی تنها راه پیروزی برای غرب، نبودن پوتین میشود / 1
▪️گاهی اوقات فکر میکنم نویسندگان رسانههای غربی ابله هستند یا مخاطبان آنها احمق! البته در تمام طول بیش از دو دهه کار خبری هیچ وقت در حوزه رسانهای اعتمادی به این رسانهها نداشته و ندارم، چرا که آنها به صورت سیستماتیک با دستگاه امنیتی و تبلیغاتی متصل بوده و خبرنگاران و اصحاب رسانه در این کشورها در بزنگاهها کاملا مانند رباتهای بیاختیار شروع به نوشتن گزارشها و تحلیلها و خبرهایی میکنند که گذشته از شاخ، گاوها بلانسبت آدم میشوند! هر چه فکر میکنم مثلا در این کشورها مخاطبان چگونه این دروغها را باور میکنند به کشور خودمان و دروغهایی که سعودی اینترنشنال، بیبیسی و من و تو و دیگر رسانههای ضدایرانی روزانه به خورد ملت میدهند و آنها هم باور میکنند را نگاه میکنم، متوجه میشوم که برخیها واقعاً دوست دارند دروغ بشنوند.
▪️جنگ اوکراین، میدان سقوط نهایی اخلاق رسانهای و حرفهای در میان رسانههای کشورهای غربی بود. این رسانهها از همان ابتدا دروغهایی گفتند و خبرهایی نادرستی منتشر کردند که مرغ پخته خندهاش میگرفت و راست بودن حتی یکی از آنها ثابت نشده است. برای من دلایل این دروغگویی دیگر مبرهن شده و نمیخواهم به چرایی آن بپردازم و فقط در یک کلمه میتوانم آن را تفسیر و تبیین کنم: «هر چه از جنگ میگذرد و افکار عمومی غرب بیشتر مخالفِ جنگ میشوند، میزان دروغگویی رسانهها به عنوان ابزار دولتها و کمپانیهای اسلحهسازی جهت همراه کردن مردم بیشتر میشود!» این یک معادله است و روز به روز شاهد درک بیش از پیش درستی آن هستیم. با تداوم جنگ و ناکامی کشورهای غربی در شکست دادن روسیه، نوع و شکل دروغگویی هم متفاوت میشود.
▪️به عنوان مثال، نشریه تایم گزارشی و از شش سناریوی احتمالی پایان جنگ در اوکراین گفته که با مطالعه آن، آدم سردرد میگیرد! حقیقت نمیخواستم به این گزارش بپردازم، اما چون شکل و نوع دروغپردازی و قلب حقیقت توسط دستگاه رسانهای و بوقهای تبلیغاتی ناتو را در فاز جدید نشان میدهد، میخواهم به بخشی از آن اشاره کنم. باشد که با مطالعه آن به زاویه دیگری از دروغهایی که روزانه به خورد مخاطب میدهند و البته در خلال آن میتوان آرزوهای دست نیافته غربیها را هم مشاهده کرد، پی برد. در همان ابتدای این یادداشت آمده است: «ماموریت کشاندن اوکراین به میز مذاکرات ماموریت دشواری خواهد بود به ویژه پس از آنکه مسکو توافقنامه منطقهای سابق را که با کییف امضا کرده بود، نقض کرد، برکناری پوتین به عنوان رئیس جمهوری میتواند راه طولانی ترغیب اوکراین به امکان دستیابی به یک توافق صلح قابل اجرا را طی کند.»
▪️دقت کنید؛ روسیه را متهم به نقض توافق منطقهای سابق که منظورش همان توافقات مینسک یک و دو است، میکند! این مساله که آدم و عالم میدانند که این توافق به قول نویسنده تایم منطقهای به گفته آنگلا مرکل برای خرید زمان توسط غربیها تدارک دیده شده بود و از همان ابتدا هم قرار نبود که غرب به ویژه طرف اوکراینی به آن عمل کند. اما مساله بعد که بسیار جالب است، برکناری پوتین به عنوان «تنها راه ممکن» برای برقراری یک صلح قابل اجرا است! یعنی تایم دارد به مخاطبان غربی میگوید تا زمانی که پوتین در کرملین در قدرت است، جنگ ادامه دارد! حالا سال دیگر در روسیه قرار است انتخابات برگزار شود و بدون شک دوباره پوتین رئیس جمهور میشود؛ آیا کشورهای غربی باید خود را برای سالها جنگ در جبهه شرقی آماده کنند؟ مردم اروپا که همین الان هم مشکلات عدیدهای دارند، چگونه میتوانند زیر بار یک جنگ چند ساله کمر راست کنند؟
▪️در ادامه این گزارش که به طنزی بیمعنی، اما برای ابله کردن هر چه بیشتر مخاطب غربی لازم است؛ آمده: «روسیه با وجود هزینههای غیرعادی که در این جنگ متحمل شده که حدود ۲۰۰ هزار کشته یا زخمی و انهدام نیمی از تانکهای آن برآورد شده، تلاش میکند منابع اوکراین را نابود کند و احتمال استمرار جنگ فرسایشی برای چندین سال و با شدتهای مختلف وجود دارد...» به عدد 200 هزار کشته و زخمی دقت کنید! این عدد الان چهار ماه است ثابت است و اصلا تغییر هم نمیکند. از آبان تا الان دارند روی این عدد مانور میدهند و معلوم نیست در این چهار ماه اصلا کسی کشته یا زخمی شده است یا نه! این شکل از اطلاعرسانی در مورد تلفات انسانی روسیه در حالی اعلام میشود که نوشتن در مورد انهدام نیمی از تانکهای این کشور، مغز آدم را به سوت زدن وادار میکند. به نظر شما، نویسنده آمار دقیقی از تعداد تانکهای ارتش روسیه داشته است؟ این نیمی از تانکها دقیقاً چه عددی است؟ به نظر شما جریان موهای خر ملانصرالدین و تعداد ستارههای آسمان نیست که کسی شمرده باشد؟
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
🔳سقوط اودسا، فروریختن دیوار برلین / 2
▪️در ادامه نویسنده تاکید دوباره به تداوم جنگ به شکل فرسایشی دارد که در اصل گزارش به اشکال آن هم مانند جنگ چریکی در مناطق تحت کنترل روسیه اشاره شده است. این هم نشان میدهد کسی که مطلب را نوشته، یکی مثل همین صادق زیباکلام، یا عباس عبدی، محمد مهاجری، حسین علائی و دیگر نویسندگان زبردست ایرانی است در این یک سال هر چه نوشتند، برعکس شد، چرا که چیزی از دنیای نظامیگری نمیدانند و اصولا در مناطقی که توسط روسها تصرف شده به دلیل ماهیت طبیعت قابلیت جنگ چریکی وجود ندارد و مهمتر از همه، اکثریت ساکنان این مناطق روستبار هستند که امروز در جبهه ضد ناتو میجنگند.
▪️این یادداشت مطالب و دیدگاههای طنز بسیاری دارد که از آن عبور میکنیم اما از این قسمت به هیچ عنوان نمیتوان گذشت کرد: «اوکراین بر این نکته پافشاری دارد که میتواند روسیه را در میدان نبرد شکست دهد و تاکید کرده اگر حمایت غرب ادامه یابد، این کار را احتمالا ظرف یک سال آتی انجام میدهد!!» قضاوت با خود شما! دقیقا اوکراین اگر ناتو همه نیروهایش را وارد خاک این کشور کند و نظامیانش با لباس نظامیان اوکراینی به میدان نبرد نرود و ارسال تجهیزات به گفته نخستوزیر انگلیس دو برابر اندازه فعلی شود، شاید بتواند یک سال دیگر مقاومت کند. صحبت کردن از شکست دادن روسیه به همان دلیلی که در بالا گفته شد، در رسانههای غربی برجسته میشود در حالی که خودشان هم میدانند خبری در این زمینه نیست. آنها حتی اگر بخواهند هم به دلایل مختلف توان این کار را ندارند.
▪️حالا آرزوی نویسنده که همان توهمات زلنسکی است را داشته باشید که در مورد شکل پیروزی نوشته است: « شکل این پیروزی برای اوکراین هنوز روشن نیست؛ اما کییف اصرار دارد که این پیروزی باید شامل بازپسگیری شبهجزیره کریمه که روسیه آن را به اراضی خود ملحق کرده و نیز بازپسگیری کنترل بخشهایی از منطقه دونباس باشد که کنترل آن در سالها ۲۰۱۴-۲۰۱۵ خارج شد و در صورت موفقیت اوکراین در تحقق این اهداف، این کشور را در وضعیتی قدرتمندتر از زمانی قرار میدهد که حمله روسیه آغاز شد!!» روسها اگر از خرسون عقبنشنیی کردند دلایل تاکتیکی داشت، پس از عقبنشینی به پشت دنیپر، شما یک خط خبر در مورد یک متر پیشروی طرف اوکراینی شنیدهاید؟ در این چهار ماه در محور باخموت دقیقا چه اتفاقاتی روی داده و کسی میداند تا دو هفته دیگر در غرب اودسا چه اتفاقی روی خواهد داد؟ بنابراین اینکه هنوز کسی باشد که فکر کند میتواند پا به کریمه بگذارد، یا روانی است یا اینکه شیاد و کلاهبردار که زلنسکی و البته تولیدکنندگان تسلیحات در غرب شایسته همه این موارد هستند.
▪️اما برای آنکه بدانید دلایل وحشت و نگرانی غربیها از اهداف روسیه چیست، بهتر است این چند خط را بخوانید تا بهتر از دلایل ترس غربیها از پیروزی روسیه در اوکراین آگاه شوید: « زمانی که پوتین عملیات نظامی ویژه را آغاز کرد، گفت که این جنگ برای خلع سلاح اوکراین و نابودی نازیهای مقیم آن است؛ اما هدف اصلی او بازگرداندن اوکراین به اتحادیه امپراتوری بود، همان کاری که با بلاروس انجام داد و در واقع میتوان استراتژی پوتین در قبال اوکراین را اینگونه توصیف کرد، اگر من نتوانم آن را داشته باشم، هرگز کسی آن را نخواهد داشت!!» بله، برای غربیها مساله این است که آنها نگرانی گسترش قدرت روسیه در شرق اروپا هستند. هر چند اگر امریکا و انگلیس در اوکراین دست به فتنهگری نمیزدند شاهد جنگ نبودیم، اما حالا که جنگ شروع شده، تبعات عجیبی دارد که گفتن در مورد آن کمی احتیاط میخواهد.
▪️با این حال، من احتیاط را کنار گذاشته و به صراحت مینویسم اگر روسیه نیروهایش را در غرب اودسا پیاده کند و به منطقه ترانسنیستریا دسترسی یابد، بدون شک مولداوی سقوط خواهد کرد. پیامد سقوط مولداوی اثرات این پیشروی بر رومانی و بلغارستان است، کشورهایی که اکثریت مردم آن پیرو کلیسای ارتودکس هستند. ادامه این واکنشها که جنگ را عملا دینی میکند، به یونان هم خواهد رسید کما اینکه در بالکان کشورهایی مانند صربستان و مقدونیه نیز راحتتر میتوانند موضعگیری کنند. پیشروی روسیه در غرب اودسا مانند فروپاشی دیوار برلین است. این یک خط را از من برای آینده داشته باشید. نویسنده تایم باید نگران این مساله باشد.
▪️همانگونه که فروپاشی دیوار برلین باعث فروپاشی بلوک شرق شد، بدون شک پیاده شدن نیروهای روس در غرب اودسا هم میتواند چنین اثری برای ناتو و اتحادیه اروپا داشته باشد. باید دید در بهار چه روی میدهد و نالههای وحشتناکی که از اروپا و امریکا به گوش میرسد بدون دلیل نیست. آنها به خوبی از وضعیت زندگی مردم در کشورهای فقیر اروپای شرقی که همین الان هم زیر بار سنگین جنگ کمر خم کردهاند خبر دارند...
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz
60.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖥 گفتوگوی #مصاف_پلاس با جناب آقای «جلال رشیدی کوچی» سخنگوی فراکسیون شفافیت و نماینده مردم شریف مرودشت، پاسارگاد، ارسنجان در مجلس
📌 آخرین وضعیت طرح #شفافیت
📌 طرح مولدسازی، صدای ناقوس مرگ مجلس یا چابکسازی دولت؟
📌 خودروسازی یا واردات خودرو؟!
📌 واردات آیفون، خوب یا بد؟
@tahlilsiyasi_eghtesadiroz