👆👆👆ادامه از بالا...
در قرآن کریم ما یک ترجمه داریم. ترجمه یعنی اینکه میگویم:
قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ
أَحَدٌ یعنی تک؛ بعد یک وقت تفسیر داریم. تفسیر یعنی خدا تک است و نظیر و شبیه ندارد. مراد از این أَحَدٌ این نیست که خدا یک دانه است بلکه مراد این است که خدا همه جا مسلط است.
تأویل یعنی چی؟ یعنی برگشت این أَحَدٌ به آن شیء خارجی، یعنی آنکه در خارج وجود دارد که به آن تأویل میگویند.
مثلاً در قرآن داریم:
يَوْمَ يَأْتي تَأْويلُه...
روزی که تأویلش میآید. تأویل چه چیزی میآید؟ تأویل قرآن میآید. یک سورهای در قرآن کریم داریم به نام سورهی حجرات؛ سوره حجرات یک به اصطلاح تعبیری دارد که خیلی خیلی جالب است. یکی از عبارتهایی که در سورهی حجرات دارد اینکه است که:
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کَثيراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ؛
اى كسانى كه ايمان آوردهايد، از بسيارى از گمانها بپرهيزيد كه پارهاى از گمانها، گناه است.
وَ لا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضاً أَ يُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخيهِ مَيْتاً فَكَرِهْتُمُوهُ
بعضی از شما غیبت بعضی را نکنید آیا دوست دارید یکی از شما که گوشت مرده برادر مؤمنتان را بخورید؟
خُب این غیبت به خوردن گوشت مردهی برادرِ مؤمن! چه ربطی دارد؟ آیا دوست دارید گوشت مرده برادرتان را بخورید؟ نه کراهت دارید.
میگویند: این تأویل غیبت است در روز قیامت؛ یعنی غیبت کردن به معنای خوردن گوشت مردهِی برادرِ مؤمن است.
یعنی تجسم خارجی آن و آن چیزی که در بیرون واقع میشود. زیرا روز قیامت، تجسم اعمال است. تجسم اعمال در روز قیامت به معنای این است که کسی که غیبت میکند، گوشت برادرِ مؤمن خویش را میخورد. پس تأویل یعنی تحقق خارجی، یعنی ماکت خارجی.
ادامه دارد...👇👇👇
👆👆👆ادامه از بالا
🌻بیان یک مثال برای تقریب به ذهن:
دکتر نسخه میدهد. در نسخه اسم چندتا دارو را میبرد. مثلاً میگوید: آموکسی سیلین 250 را هر شش ساعت یکبار بخورید. میگویید: آموکسی سیلین یعنی چه؟ میگوید: یعنی چیزی که عفونت را از بین میبرد. میگویید: مرادتان از اینکه آموکسی سیلین را بخورم، چیست؟ میگوید: مرادم این است که شما باید مواظب باشید و هر شش ساعت یکعدد را بخورید.
حالا تأویلش چیست؟ تأویلش این است که یک هفته بعد، آن ویروسهایی که مربوط به سرماخوردگی و تب است، همه از بین میروند. یعنی تاویلش معدوم شدن و کشتهشدن و از بین رفتن، آن ویروسها است.
پس: يَوْمَ يَأْتي تَأْويلُه
یعنی روزی که تأویل قرآن میآید. یعنی تحقق آیات کریمهی قرآن در قیامت انجام میشود.
تأویل قرآن را نمیداند مگر خدا و راسخان در علم؛
بنابراین كَلِمَةٌ جَعَلَ الاِخْلاصَ تَأْوِيلَها یعنی تأویل و پیاده شدهی: اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ در عالم بیرون؛ این است که انسان، کارهایش را فقط باید برای خدا انجام بدهد.
🌸والْحَمْدُ للَّهِ رَبِّ الْعالَمینَ🌸
@omeabiha1
☘️💛☘️اللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ.
🍃💔🍃بارپروردگارا؛ درود فرست بر فاطمه و پدر بزرگوارش و همسر گرامیاش و فرزندان عزیزش (و آن رازی که در وجود او به ودیعه نهادی)، به تعداد آنچه دانش تو بر آن احاطه دارد.
🌹کانال ام ابیها، مادر گلها...💚
🍃برای نقل فضائل و مصائب حضرت زهرا سلام الله علیها...
┈••✾•🍃⚫️🌿•✾••┈┈
@omeabiha1
┈••✾•🍃⚫️🌿•✾••┈┈
💠حضرت #زینب_كبرى علیها السلام در روز پنجم جمادى الاولى سال پنجم یا ششم هجرى قمرى در شهر مدینه منوّره متولّد گردیده، و جهان را به قدوم خویش مزین فرمودند.
💠نام، لقب و كنیه آن حضرت: نام مبارك آن بزرگوار #زینب، و كنیه گرامیشان ام الحسن و ام كلثوم و القاب آن حضرت عبارتند از: صدّیقة الصغرى، عصمة الصغرى، ولیة اللّه العظمى، ناموس الكبرى، شریكة الحسین علیهالسّلام و عالمه غیر معلّمه، فاضله، كامله و ...
💠پدر بزرگوار آن حضرت، حضرت #امیرالمؤمنین_على_بن_ابیطالب علیهماالسّلام، و مادر گرامى آن بزرگوار، حضرت #فاطمه زهرا سلام اللّه علیها مي باشد.
💠همسر گرامى آن حضرت، عبداللّه فرزند جعفر بن ابیطالب، بود. براى آن بانوى بزرگوار سه پسر به نامهاى على، عون، و جعفر و یك دختر به نام ام كلثوم ذكر شده است
#عقيله_بنى_هاشم
💠در برخى روايات است كه او را مجلس علمى بود و زنان به قصد آموختن احكام دين نزد او مى رفتند. اين صفات برجسته كه براى هيچ يك از زنان معاصر او فراهم نشده است ، زينب را از ديگران ممتاز ساخت ؛ چنان كه او را (( عقيله بنى هاشم )) مى گفتند و از وى حديث فرا مى گرفتند.
💠ابن عباس از او حديث كند و گويد: (( عقيله ما، زينب دختر على (ع ) حديث كرد... و اين لقب بر او ماند؛ چنان كه به عقيله معروف گشت و فرزندان وى را بنى عقيله گفتند. ))
☘️امام صادق عليه السلام ـ به اسحاق بن فَرّوخ ـ :
هر كس بر محمّد و خاندان محمّد ده درود بفرستد ، خداوند و فرشتگانش صد درود بر او مى فرستند و هر كس بر محمّد و خاندان محمّد، صد بار درود بفرستد ، خداوند و فرشتگانش هزار بار بر او درود مى فرستند.
مگر نشنيده اى اين سخن خداى عزّوجلّ را كه: «او و فرشتگانش بر شما درود مى فرستند تا شما را از تاريكى ها به روشنايى برد و خدا به مؤمنان، مهربان است».
📘الكافی جلد2 صفحه493