📸
نوروز ضد ایرانی
پیام نوروزی بایدن با محتوای مداخله در امور ایران؛
🔹جو بایدن که با همسرش در مراسمی به مناسبت عید نوروز در کاخ سفید شرکت کرده بود بدون اشاره به تحریمهای ضد ایرانی واشنگتن، اغتشاشگران را افرادی شجاع معرفی کرد و بر حمایت واشنگتن از آنها تاکید کرد.
🔸او در بخشی از پیام خود به همه کسانی که نوروز را در سراسر آمریکا و جهان از خاورمیانه گرفته تا آسیای مرکزی و جنوبی، قفقاز و اروپا جشن میگیرند، تبریک گفت.
🔸پیش از آن نیز آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در حمایت از گزارش ضد ایرانی گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران، اتهامات بی اساس خود در خصوص نقض حقوق بشر در ایران را تکرار کرد و به مداخله در امور داخلی ایران پرداخت.
#بایدن #جو_بایدن #ضد_ایرانی
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
📸
ایرانی که نمی بینید
88 درصد بانوان کمحجاب تهرانی خداباورند؛
🔹مرکز مطالعات فرهنگی تیام، در پیمایشی که انجام داده است به سراغ خانمهای ضعیفالحجاب رفته تا در خصوص موضوعاتی همچون دین، خانواده و نسبتشان با مفهوم اعتراض به ساختارهای حاکمیت، نظرسنجی کند.
🔸آمارها چه میکنند؟ وقتی میلهها و خطوط رنگی نمودارها پیش چشمانمان بالا و پایین میروند، در حقیقت چه چیزهایی را میخواهند به ما نشان دهند؟ آمارها این امکان را به ما میدهند تا تصویر نسبتا دقیقی از آدمها و پدیدههای پیرامونی خود دریافت کنیم.
🔸مثلا اگر روزنامهنگاران، شهروندان و سیاستمداران بخواهند وقایع پاییز 1401 را خارج از هرگونه حدود توهمی و سلیقه شخصی تحلیل کنند یا حتی بخواهند رفتار و مناسبات معترضان را به مثابه یک کل واحد مورد بررسی قرار دهند، میتوانند به نظرسنجیهای این حوزه رجوع کنند.
🔸چیزی که در پاییز داغ امسال رقم خورد اگرچه متاثر از اتفاقات سیاسی هم بود اما بسترهای شکلگیری آن ریشه در مسائلی در زیر پوست شهر داشت. مسائلی پنهان و ناشناخته که همچنان بخش مهمی از کارشناسان حوزه اجتماعی و سیاسی به موشکافی دقیق و همه جانبه آن نیاز دارند.
🔸واضح است که در چنین وضعیتی، دستگاههای افکارسنجی فعال شوند تا به ردیابی آن چیزی که رخ میدهد، کمک کنند. مرکز مطالعات فرهنگی تیام، در پیمایشی که انجام داده است به سراغ خانمهای ضعیفالحجاب رفته و گفته است که ۸۸درصد بانوان کمحجاب تهرانی خداباورند.
#بایدن #جو_بایدن #ضد_ایرانی
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
📸
نا کامی شازده کوچولو
دومین شکست رضا ربع پهلوی؛
🔹یاسمین پهلوی اعلام کرده است که همسرش رضا پهلوی در نشست بررسی راههای گذار از جمهوری اسلامی که در روزهای 25 و 26 مارس در دانشگاه استنفورد آمریکا برگزار خواهد شد، شرکت نخواهد کرد.
🔸عدمحضور رضا پهلوی در این نشست، کنار عدمانتشار توئیت مشترک توسط او و دیگر براندازها در آغاز سال نوی شمسی و واکنشها و انتقادهای بسیار به منشور همبستگیشان در روزهای اخیر این گمانه را به وجود میآورد که ماه عسل براندازها در حال پایان یافتن است.
🔸پیش از این نیز گفته میشد که اختلافات گسترده و عمیق براندازها مانع از شکلگیری وحدت بین آنها خواهد شد؛ موضوعی که حتی مخالفان جمهوری اسلامی نیز بدان اعتراف داشتند و حمید فرخنژاد که در روزهای نخست به صف اپوزیسیون پیوسته بود از شدت اختلافها تعجب کرد.
🔸حال بهنظر میرسد رضا پهلوی پس از ناکامی در کمپین «من وکالت میدهم» و سردمداری اپوزیسیون، در حال نزدیک شدن به دومین ناکامی خود در ماههای گذشته یعنی اتحاد با اپوزیسیون است.
#رضا_پهلوی #پهلوی #اپوزیسیون
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
📸
رژیم بی ثبات
نزدیک شدن صهیونیست ها به فروپاشی؛
🔹تحولات در فلسطین اشغالی بسمت بی اعتماد سازی صهیونیست ها به ساختار سیاسی و امنیتی اسرائیل سوق پیدا کرده است. بر اساس نظر سنجی ها بالای 70درصد از صهیونیست ها منتظر اتفاقات غیر ممکن برای ساکنان سرزمین های اشغالی می باشند.
🔸بیش از سه ماه است که سرزمینهای اشغالی شاهد التهابات و درگیری های سیاسی و اجتماعی گسترده است، تمامی ساختار ها و مسائل این رژیم، تحت تاثیر درگیریها و اختلافات داخلی قرار گرفته و وضعیت ویژه ای را برای صهیونیست ها ایجاد کرده است.
🔸بر اساس شاخص یک موسسه صهیونیستی (دموکراسی اسرائیل) که ماه گذشته انجام شد، تنها ۳۱ درصد از مردم اسرائیل به آینده امنیت اسرائیل خوش بین هستند که کاهش شدیدی نسبت به ۴۶ درصد در ماه ژانویه وجود دارد.
🔸۷۲ درصد از رای دهندگان معتقدند که تنش های درون جامعه (صهیونیستی) و بین جریان های سیاسی وخیم تر شده است. علاوه بر این، ۷۳ درصد از پاسخ دهندگان می ترسند که در یک حمله شهادت طلبانه از سوی فلسطینیان آسیب ببینند.
#صهیونیست #اسرائیل #غزه #فلسطین
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
🔻جنگ شناختی از زاویۀ قدرت اجتماعی:
«باورهای مردم» به مثابه گرانیگاه حمله
🖊 مهدی جمشیدی
۱. در جنگ شناختی، اغلب اینگونه نیست که از عمیقترین لایههای شناختی برای ساختارشکنی آغاز شود و در همان ابتدا، بنیانهای فکری برچیده شوند، بلکه حتّی همواره شناخت به معنای محدودِ «معرفت ذهنی» نیز در دستورکار نیست. در این فرایند، حمله از ایجاد «حس» شروع میشود؛ یعنی در اثر یک رویداد، «حال درونی مردم» تغییر میکند و «روحیه»شان دگرگون میشود. در مرحلۀ بعد، این حسوحال متفاوت، «درک روزمرّۀ مردم» را تغییر میدهد و موضع آنها را در قلمرو مسائل عادی و جاری، متزلزل و جابجا میکند. پس در قدم اوّل، یک تجربۀ حسیِ متفاوت ایجاد میشود و حال درونی، تغییر میکند و آنگاه بر اساس این روحیۀ تخریبشده و تغییریافته، بخشی از شناختهای مردم که در لایۀ رویی و سطحی قرار دارند و معطوف به زندگی روزمرّه هستند، متحوّل میشوند.
۲. اگر این زنجیره ادامه یابد، جنگ شناختی وارد مرحلۀ سوّم میشود که عبارت است از ساختارشکنی ذهنی در «لایههای عمیق شناختی». این لایههای شناختی، ناظر به «نگرشهای بنیادین» یا «ارزشهای غایی» هستند و میتوان از آن به «جهانبینی» یا «ایدئولوژی» تعبیر کرد. هر چند این مرحله همانند مرحلۀ دوّم، ماهیّت شناختی دارد امّا چون «ارکان هویّتیِ مردم» را تشکیل میدهد و بسیار زیربنایی و تاریخی است، بهآسانی و در کوتاهمدّت تغییر نمیکند، بلکه محتاج زمینههای متعدّدی است که در مراحل اوّل و دوّم، صورتبندی میشوند. در این مرحله است که جنگ شناختی به تمامیّت خویش میرسد و باید میوۀ خویش را - که مواجهۀ چالشی مردم با حاکمیّت است - بچیند. پیش از جنگ شناختی، مردم و حاکمیّت دارای ارزشهای یکسانی بودند و تکثّر و اختلاف در میان نبود، امّا تخریبهای شناختی، موجب «شکاف ذهنی» و «تضاد فکری» میشوند و این آغاز اصطکاکها و تنشهاست. زین پس، جامعه به عرصۀ کشمکش میان حاکمیّت و جامعه تبدیل میشود؛ چنانکه هر یک میکوشند ارزشهای خویش را مستقر سازند، درحالیکه دیگری، آنها را برنمیتابد.
۳. بهرهداری از جنگ شناختی به عنوان یکی از عمدهترین فعالیتهای تخریبی نشان میدهد که قدرت، خصوصیّت «اجتماعی» پیدا کرده است، یا دستکم نسبت به گذشته، بسیار بر خلصت «اجتماعی» و «غیررسمی» آن افزوده شده است. تصوّر پیشین این بود که قدرت، در ساخت سیاسیِ رسمی، منحصر است و برای تغییر اجتماعی، باید تنها بر آن تکیه کرد، درحالیکه در رویکرد جدید، «قدرت اجتماعی»، برجسته و کلیدی شده است و قدرت اجتماعی میتواند ساخت سیاسی را دگرگون کند. در جهان کنونی، قدرت بهشدّت «پخش» و «پراکنده» شده و متمرکز نیست، بلکه در ساحت جامعه و در عرصۀ غیررسمی، توزیع شده است. چنانچه این قدرت غیررسمی در متن جامعه، جهتدهی و بسیج شود، اتّفاقهای بزرگ رخ خواهند داد. مسألۀ جنگ شناختی نیز همین امر است که این «ریزبدنههای اجتماعی»، در امتداد هویّت خاصی به حرکت درآیند و در برابر ساخت سیاسی، صفآرایی کنند. در اینجاست که قدرت اجتماعی میتواند برای قدرت سیاسی، تولید امتناع کند؛ یعنی سیاستهای آن را به چالش بکشد و بازدارندگی را از آن بستاند. دراینحال، اگرچه ساخت سیاسی در اختیار نیروهای رسمی است، امّا واقعیّت آن است که چنانچه قدرت اجتماعی به سوی دیگری گرایش داشته باشد، کاری از نیروهای رسمی ساخته نیست و قدرتنشینان، در وضع بیقدرتی و انفعال به سر خواهند برد. از این امر باید به «شکاف دولت و ملّت» یاد کرد که در آن، تضادها و تفاوتها به تنشها و تلاطمهای بحرانزا خواهند انجامید.
۴. هرچه جامعه در «دسترس» نیروهای خارج از ساخت سیاسی باشد و کسانی در بیرون از نظام اجتماعی، آن را صورتبندی کنند، بر دامنۀ این شکاف افزوده خواهد شد؛ بهخصوص اگر ساخت سیاسی، دشمنان بیرونیِ دیرینه و مصمّمی داشته باشد که به کمتر از براندازی و زوال نمیاندیشند. در اینچنین موقعیّتی، هم «اِعمال حکمرانی» از سوی نظام سیاسی، اهمّیّت بسیار بیشتری خواهد داشت و هم «دسترسیپذیری»، همچون زهر مهلکی است که جامعه را نسبت به نظام سیاسی، دچار چالشهای فزاینده خواهد کرد. در مقابل، دشمنان بیرونی برای اینکه در جنگ شناختی، کامیاب شوند و میان دولت و ملّت، فاصله و زاویه ایجاد کنند، «مرزبندی» و «فاصلهگذاری» حاکمیّت با خودشان را به عنوان سلب حقوق و آزادیهای مردم تعبیر میکنند. این مفهومسازی، بخشی از جنگ شناختی است که زمینه را برای اثرگذاری هرچه بیشتر فراهم مینماید. پس «جامعۀ رهاشده» که با غیر خود، مرزبندی ندارد و دچار اختلاط و دسترسیپذیری است، همواره گرفتار نوسان شناختی و تلاطم ذهنی خواهد بود.
🖇متن کامل در خبرگزاری تسنیم:
https://tn.ai/2871447
نقشه آیتالله خامنهای چیست؟
📝 کمیل خجسته
شاید بتوان تمرکز اجرا در نقشه آیتالله خامنهای را اینگونه دید که ایشان میخواهند با «سپردن فعّالیّتهای اقتصادی مورد نیاز مردم به مردم»، «دولتی بودن اقتصاد» را از بین ببرند. با محور قرار دادن «تولید دانشبنیان»، «وابستگی به صادرات نفت خام» را از بین ببرند و با کاهش «وابستگی به دلار» و «افزایش تحرک تجارت خارجی» تحریمها را کم اثر کنند تا هم «رشد مستمر و سریع اقتصادی» به دست بیاید و هم «تورم کاهش» یابد.
👈 بیش از شصت متن از مجموع سخنرانیهای رهبر انقلاب از آخرین دیدار با دولت قبل، دولت آقای روحانی در مرداد سال 1400 تا دیدار نوروزی 1402 منتشر شده است.
با مطالعه این متون و کدگذاری آنها و یافتن کلمات پرتکرار کلیدی، تصویری از نقشه ذهنی رهبر ایران به دست میآید.
👈به نظر میرسد این نقشه دو بردار دارد. یک مولفه بردار آن، داخلی و دیگری خارجی است.
✅ این پست، این نقشه را در بردار داخلی مطرح میکند.این نقشه در سطح داخلی شرایط را چگونه میبیند؟
👈 «شرایط قبل از فتح خرمشهر» است. آن زمان دشمنی بود که «نیروهایش بعضی از شهرها را که تصرّف کرده بودند... بنده منطقهی غرب بودم؛ فراموش نمیکنم، یعنی واقعاً همین الان که دارم با شما حرف میزنم، آثار آن غمی که بر فضا گسترده بود در آن روز، هنوز در دل من هست... نیروهای دشمن مسلّط، نیروهای ما ناآماده؛ امکانات ما در نهایت ضعف، امکانات او فراوان.» اما اتفاقی افتاد که آن «معادلهی تلخ، شیرین شد و نجات ملی» صورت گرفت و آن #فتح_خرمشهر بود.
👈ادامه مطلب 👇👇
هر چند که «در عملیّات بعد از فتح خرّمشهر هم، بعضیها پیروزی بود، بعضی هم پیروزی نبود امّا روال، روال پیروزی بود... فتح خرّمشهر در واقع نماد تغییر یک معادلهی تلخ به یک معادلهی شیرین بود که ملّت ایران نجات پیدا کرد.»
🔸خرمشهر امروز چیست؟
خرمشهر امروز «برطرف کردن نقاط ضعف» است.
👈سه نقطه ضعف اصلی وجود دارد که :
1⃣ «راس این نقاط ضعف، اقتصاد» است و به صورت مشخص همان چیزی که هم در پیام سال 1401 و هم 1402ش مطرح شد: «تورم، گرانی و تنگی معیشت».
2⃣ دومین نقطه ضعف «اصلاح فرهنگ عمومی» است که راهحل آن با «اصلاح انقلابی ساختار فرهنگی کشور» و رفع «عادات غلط فرهنگی» است.
3⃣ سومین آن هم مقابله درست با «تهاجم ترکیبی دشمن» است.
🔸چرا اقتصاد به عنوان اصلیترین مسئله اینگونه است؟
چون «انباشتی از مشکلات ده ساله» در داخل بخاطر مسائل مدیریتی ایجاد شده است. از طرف دیگر هم «فشار تحریمی» دوسویه دشمن از خارج آن را تشدید کرده است.
دشمن با تحریم میخواهد «تولید کشور را به زانو در بیاورد: یکی از جهت نفت و گاز که مهمترین منبع ارزی کشور محسوب میشد؛ یکی هم از ناحیهی مبادلات تا هم عایدی کشور از این ناحیه دچار اشکال شود و هم مبادلات با دنیا محدود بشود»
🔸 چگونه حل میشود؟
اول اینکه «تجربه دولت [قبل] نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمیدهد؛ به ما کمک نمیکنند و هر جا بتوانند ضربه میزنند.» دوم اینکه «تولید کلید حل مشکلات اقتصادی کشور است. تولید موجب افزایش اشتغال، درآمد سرانه، رفاه عمومی و موجب کاهش تورّم و ... است.» سوم اینکه «به دنبال تولیدی برویم که دانشبنیان باشد.»
🔸 چگونه اجرا میشود؟
شاید بتوان تمرکز اجرا در نقشه آیتالله خامنهای را اینگونه دید که ایشان میخواهند با «سپردن فعّالیّتهای اقتصادی مورد نیاز مردم به مردم»، «دولتی بودن اقتصاد» را از بین ببرند. با محور قرار دادن «تولید دانشبنیان»، «وابستگی به صادرات نفت خام» را از بین ببرند و با کاهش «وابستگی به دلار» و «افزایش تحرک تجارت خارجی» تحریمها را کم اثر کنند تا هم «رشد مستمر و سریع اقتصادی» به دست بیاید و هم «تورم کاهش» یابد.
⁉️ آیا میشود؟
موفقیت نقشه رهبری به عملکرد کارگزارانش بستگی پیدا میکند.
👈 «امروز هم میتوانیم؛ خدای سال ۶۰، همان خدای امسال است؛ خدای دورانهای سختی و دورانهای گوناگون یکی است، همهی سنّتهای الهی هم سر جایش است. سعی کنیم خودمان را مصداق سنّتهای الهی در راه پیشرفت قرار بدهیم؛ سعیمان این باشد. عامل اصلی همین است؛ یعنی انسان با توکّل، با اخلاص وارد میدان بشود، بعد، ازخودگذشتگی داشته باشد، مجاهدت کند، عزم راسخ داشته باشد، دنبال ابتکار عمل باشد و راههای نو را جستجو کردن، پیدا کردن، در همهی امور این [طور] است؛ اگر این چیزها بود، قطعاً پیروزی پشت سر این است.»
درست مثل رزمندگان دفاع مقدس که «چون امام بیانات رسا و روشنی را نسبت به این جنگ و نسبت به این حادثهی عظیم بیان کرده بودند، لذا بود که حوادث جزئی و روزمرّه ذهن عناصر مؤثّر در این حرکت عظیم را، این جهاد را مشغول نمیکرد؛ دنبال آن اهداف بلند بودند، دنبال آن اشارهای بودند که امام کرده بودند.»
هدایت شده از آتاشه (Attache)
❇️ تحول حقوقی با هوش مصنوعی
🔹طبق بررسی اندیشکده بروکینگز، به زودی استخراج ساختار مطالب، معنا و اطلاعات توسط هوش مصنوعی متحول خواهد شد.
🔹هوش مصنوعی باعث میشود وکلا در تهیه پیشنویس اسنادی که به درجه بالایی از سفارشیسازی نیاز دارند بسیار کارآمدتر شوند.
🔹برای وکلا، استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی بسیار بیشتر از فشار دادن یک دکمه است. این امر مستلزم توسعه مهارتهای جدید است، از جمله دانستن نحوه انتخاب ابزار هوش مصنوعی مناسب برای یک کار خاص، دانستن چگونگی ساخت پرسوجوهای مناسب و ارزیابی ارتباط، کیفیت و دقت پاسخهاست.
🔹از همین رو شرکت های حقوقی باید آموزش های جدیدی را ایجاد کنند تا وکلای شاغل بتوانند با این محیط جدید سازگار شوند. دانشکدههای حقوق باید برنامههای درسی خود را بهروزرسانی کنند تا اطمینان حاصل کنند که دانشجویان حقوق در مورد نحوه استفاده از ابزارهای تحقیق و نگارش هوش مصنوعی توانمند خواهند بود.
📎https://www.brookings.edu/blog/techtank/2023/03/20/how-ai-will-revolutionize-the-practice-of-law/
💟attache.ir
آن سو | روایت آنسوی ماجرا
📸
شهر نو
زن زندگی آزادی به سبک پهلوی؛
🔹با یورش متفقین به تهران، شهر نو محلی برای حضور سربازان و افسران قوای متفقین شد. اگرچه این نظامیان با حمایت گارد نظامی متفقین به شهر نو می آمدند، اما حضورشان برای کسانی که در محله های مجاور بودند، خوش نیامد و در یک نزاع، تعدادی از سربازان کشته شدند و سه نفر از صاحبان خانه فساد و سردسته های شهر نو را که سربازان غربی در خانه های آن ها به قتل رسیده بودند، در همان محل اع.دام کنند.
🔸شهر نو نام محلهای در تهران و مجموعهای از روسپیخانهها و میخانهها قرار داشت. مشهور است که کودتاچی های 28 مرداد با اجیر و رها کردن عده ای از این زنان به آن ها گفته بودند تا با شعارهای زنده باد شاه، مرگ بر توده ای و مر.گ بر مصدق، از جنوب شهر به سمت خانه نخست وزیر در انتهای خیابان کاخ (فلسطین فعلی) و سپس تا خیابان پاستور حرکت کنند.
🔸همچنین با یورش متفقین به تهران، شهر نو محلی برای حضور سربازان قوای متفقین شد. اگرچه این نظامیان با حمایت گارد نظامی متفقین به شهر نو می آمدند، اما حضورشان برای کسانی که در محله های مجاور بودند، خوش نیامد و در یک نزاع، تعدادی از سربازان کشته شدند وسه نفر از صاحبان خانه فساد و سردسته های شهر نو را که سربازان غربی در خانه های آن ها به قتل رسیده بودند، در همان محل اعدام کنند.
🔸این طور که اسناد به جا مانده حکایت می کند، این منطقه غرق در فساد بوده است. کسانی را برای ردیابی دخترها و زن هایی که از شهرستان می آمدند، گماشته بودند تا رونق «شهر نو» برقرار بماند. چرا که دختران جوان پس از دو سه سال تن فروشی در این محل به قدری فرسوده می شدند که دیگر مشتری جلب کن نبودند، برای همین باید دختران جدید به این محله آورده می شد؛
🔸از دلال زن و صاحبان خانه در شهرنو با عنوان «خانم رئیس» نام برده میشو. بسیاری از این افراد دارای ارتباط دو سویه با دربار بودند و در ازای دریافت حمایت یا امتیازات ویژه، خدماتی اعم از خدمات جنسی به مقامات پهلوی یا ایفای نقش در بحرانها و رویدادهای سیاسی، طبق درخواست مقامات پهلوی ارایه میکردند. طبق درخواست دربار و وزارت امور خارجه؛ ارایه خدمات جنسی به مقامات و مهمانان خارجی بخشی دیگر از وظایف «خانم رئیس» ها در شهرنو بود.
#شاه #شهر_نو#روسپی #کودتا #تهران
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
هدایت شده از آتاشه (Attache)
❇️ دگرگونی نگرش به فلسطین
⏪ طبق افکارسنجی موسسه گالوپ، 49 درصد از نوجوانان آمریکایی نسبت به مردم فلسطین همدردی میکنند.
⏪ در این نظرسنجی تنها 33 درصد نوجوانان نسبت به رژیم صهیونیستی اعلام همدردی کردند.
⏪ این درحالیست که تا 2019 عمده نوجوانان آمریکایی نسبت به رژیم صهیونیستی حس همدردی داشتند.
📎https://news.gallup.com/opinion/gallup/472796/young-adults-views-middle-east-changing.aspx
💟attacheintl.ir
هدایت شده از آتاشه (Attache)
🌐 پهپاد زیردریایی با قابلیت حمل سلاح هستهای
🔸این جدیدترین سلاح رونمایی شده کره شمالی است. این سامانه پهپادی که «Haeil» یا سونامی نامیده میشود برای حملات مخفیانه در آبهای دشمن طراحی شده و به گفته رسانه های کره شمالی قابلیت حمل کلاهک هسته ای را دارد و در زمان انفجار زیر آبی می تواند یک «سونامی رادیواکتیو» ایجاد کند.
🔸در مراسم رونمایی، این پهپاد زیر آبی بیش از 59 ساعت زیر آب رفت و در آب های نزدیک سواحل شرقی این کشور منفجر شد. هر چند در مراسم رونمایی نشانه ای از وجود مواد رادیواکتیو دیده نشد ولی قابلیت حمل مواد رادیواکتیو که با استفاده از کلاهک هسته ای انجام می شود به خودی خود یک عامل بازدارنده برای شمالی ها در برابر آمریکا و رقیب جنوبی آن ها ایجاد خواهد کرد.
🔸به گفته خبرگزاری های کره شمالی «این پهپاد تهاجمی هستهای زیرآبی را میتوان در هر ساحل و بندری مستقر کرد یا توسط یک کشتی سطحی برای عملیات یدککش کرد.»
🔸آخرین آزمایشهای کره شمالی در حالی انجام شد که سربازان کره جنوبی و ایالات متحده بزرگترین مانور فرود آبی خاکی خود در سالهای اخیر را با حضور یک کشتی تهاجمی آبی خاکی آمریکا روز دوشنبه آغاز کردند. ناو آمریکایی USS Makin Island نیز روز چهارشنبه با 10 فروند جنگنده رادارگریز F-35 در پایگاه دریایی در شهر بندری بوسان در جنوب شرقی کره جنوبی پهلو گرفت.
🔸کره شمالی در واکنش تند به این رزمایش گفت: ایالات متحده و کره جنوبی با رزمایش های خود وضعیت در شبه جزیره کره را به "نقطه خطرناک غیرقابل بازگشت" می کشانند.
◽️رقابت های هسته ای کره شمالی و کره جنوبی به یک گفتمان ثابت در فضای سیاسی هر دو کشور تبدیل شده و با بالا رفتن احتمال تنش و درگیری میان دو کره، هر دو کشور به دنبال سلاح هسته ای هستند. در طرف جنوب نیز رئیس جمهور این کشور از دست یابی به سلاح هسته ای حمایت کرده و در تازه ترین واکنش ها شهردار سئول خواهان ساخت سلاح هسته ای توسط کره جنوبی شده است.
#کره_شمالی #کره_جنوبی #پهپاد #آمریکا
📎https://www.scmp.com/news/asia/east-asia/article/3214649/north-korea-tests-nuclear-underwater-attack-drone-can-create-radioactive-tsunami
💟http://attache.ir