هدایت شده از آتاشه (Attache)
❇️ شکست در جنگ تجاری
⏪ جنگ تجاری آمریکا علیه چین از دوره ترامپ آغاز شد و همچنان با هدف اشتغالزایی در آمریکا ادامه داره.
⏪ هر چند واردات از چین از 47 درصد سال 2017 به 30 درصد در سال قبل رسید که علتش جایگزینی ویتنام و مکزیک بوده.
⏪ اما بررسی اندیشکده کارنگی نشون میده که ویتنام اقلام مازادی که از چین دریافت کرده رو صادر کرده و عملا سیاست آمریکا ضربه ای به اقتصاد چین وارد نکرده.
⏪ علاوه بر این سیاستهای جنگ تجاری آمریکا علیرغم اولویتی که دولت ترامپ و بایدن به این سیاستها دادهاند، رشد بسیار کمی در صادرات محصولات تولیدی ایجاد کرده.
#اندیشکده_کارنگی #جنگ_تجاری #آمریکا #چین
📎https://carnegieendowment.org/2023/04/11/what-exactly-does-washington-want-from-its-trade-war-with-beijing-pub-89503
💟attacheintl.ir
🔻اعتقاد به حجاب، اجباری نیست اما...
✍️ سیده راضیه حسینی
🔹«اعتقاد به حجاب» را نمیشود اجبار کرد؛ کسی هست مخالفتی با این گزاره داشته باشد؟ یعنی نمیشود کسی را مجبور کرد اعتقاد داشته باشد پوشش و رفتار محجوبانه، کرامت زن را حفظ میکند و به او امنیت روانی و اجتماعی میدهد. یا مجبورش کرد اعتقاد داشته باشد نداشتنِ حجاب، مخالف حکم خداست و باعث عقوبت در دنیای دیگر میشود.
🔸از طرفی، حجاب با تمام ابعادش انتخاب آگاهانهی زنان و دختران است که برای حفظش زیر هجمههای سنگینِ تمام این سالها، عاشقانه خوندل خوردهاند و میخورند. واژهی «اجبار» کنار این انتخاب زیبای مقدس، شأنش را پایین میآورد. اما این را هم نمیشود انکار کرد که در یک محیط اجتماعی، که باید رابطههای انسانی حاکم باشد، جذابیتهای جنسی، فضای جنسی را حاکم میکند و حق آدمهایی که میخواهند در این محیط، فعالیتی منطقی و انسانی داشته باشند، زیر پا گذاشته شود.
🔹این هم انکارپذیر نیست که بدپوششی و کشفحجاب حالا دیگر به یک موضوعی تبدیل شده است که همهی جریانِ زر و زور و تزویر با دروغ بزرگِ آزادی زن، پشتش صفآرایی کردهاند تا فرهنگ و خانواده و روان و امنیت جامعه را با همین ابزار تا مرز فروپاشی ببرند.
🔸بهخاطر آن حق اجتماعی و این صفآرایی مزورانه، واضح است باید برای پوشش افراد در محیط جامعه حدود مشخصی را تعیین کرد و با تعریف قانون، افراد را به رعایت این حدود ملزم کرد؛ مثل همه قانونهای اجتماعی دیگر که هدفش حفاظت از حقوق افراد در جامعه و مرزهای فرهنگی است. اما نهادینهشدنِ این الزام قانونی دو تا پیششرط اساسی دارد:
🔹اول اینکه دو موضوع «حجاب بهعنوان یک اعتقاد» و «حدود پوشش بهعنوان یک الزام اجتماعی» را باید از هم تفکیک کرد.
👈 تا این دو در ذهن مردم جامعه از هم جدا نشود، نه تنها هیچکدامشان درست فهمیده نمیشود، بلکه بهصورت فرسایشی باید به این مغالطه جواب دهیم که اعتقاد، باید اختیاری و آزادانه باشد؛ پس حجاب نباید اجباری شود.
مخصوصا اینکه با این تفکیک، ارزش و جایگاه اعتقاد به حجاب بهعنوان یک انتخاب و باور متعالی، بهتر و دقیقتر مشخص میشود؛ ارزشگذاری که حق زنان محجبهایست که با وجود همهی سختیها و هجمهها، مؤمنانه و با افتخار پای این اعتقاد ایستادهاند.
🔸دوم؛ باید قانونپذیری و در واقع جامعهپذیری بهعنوان یک ویژگی اخلاقی و یکی از لازمههای متمدنبودن، برای افراد در جامعه جا بیفتد. بیشتر فعالیتهای فرهنگی حول قانون حجاب، باید روی این قسمت از ماجرا متمرکز شود.
🔹نکتهی مهم اینکه چنین رویکردی، صرفا تئوریک نیست و در یکی از موفقترین طرحهای اصلاح بدپوششی در یکی از دانشگاههای برتر کشور مبنا قرار گرفته و نتایج مؤثر و قابلتوجهی داشته است.
#حجاب
📸
به کام تل آویو
به نام مردم سوریه و عراق؛
🔹پایگاه خبری المیادین در مقالهای به قلم «حسنی محلی»، تحلیلگر سیاسی امور ترکیه و خاورمیانه به ابعاد پنهان غارت نفت سوریه و عراق و دستهای پشت پرده آن و انتقال نفت اقلیم کردستان بدون اجازه بغداد، از طریق خطوط لوله نفت به ترکیه به زوایای تاریک آن پرداخته است.
🔸طبق این گزارش، اقلیم کردستان طبق توافق امضاشده میان عراق و ترکیه (۱۹۷۳) موظف به انتقال روزانه ۴۵۰ هزار بشکه از میادین نفتی کرکوک و اقلیم به بندر «جیحون» ترکیه با اجازه بغداد بود. آنکارا نیز سالیانه ۲۵۰ میلیون دلار از طریق دو لوله خطوط نفتی سود میبرد.
🔸این توافق دوجانبه در فاصله ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ میلادی بدون اجازه حکومت عراق توسط خاندان بارزانی و حمایت رژیم صهیونیستی و آمریکا و در شرایطی که گروه تروریستی داعش در خاک سوریه و عراق جولان میداد، نقض گردید.
🔸حسنی محلی در ادامه یادداشت خود به سرنوشت انتقال نفت سوریه به ترکیه اشاره میکند و فاش ساخت نفت سوریه با هماهنگی مثلث ترکیه، بارزانی و داعش به بندری در اسرائیل منتقل میشود.
#عراق #سوریه #نفت #تحلیل #گزارش #گاز #انرژی
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
📸
گذار از آمریکا
همسویی اروپا و آسیا با چین؛
🔹تصاویری که از پکن به جهان مخابره شد برای ایالات متحده بسیار دردناک است چرا که وزرای خارجه ایران و عربستان در کنار همتای چینی خود روابط خود را از سر گرفتهاند و کمی آنطرفتر مکرون و اورسولا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا دست به دامان رئیس جمهور چین شدهاند.
🔸نوآ بارکین، تحلیلگر گروه رودیوم، گفت که هدف اصلی چین جلوگیری از همسویی بیشتر اروپا با ایالات متحده است. و از این نظر، مکرون شاید مهمترین شریک پکن در اروپا باشد. مکرون اغلب توسط دیپلماتها به عنوان محرک مهم سیاستهای کلیدی در اتحادیه اروپا شناخته میشود.
🔸از طرف دیگر نیز چین در ماه مارس با میانجیگری خود به توافق تنشزدایی غافلگیرکننده بین عربستان سعودی و ایران کمک کرد و پکن خود را به عنوان مصلح خاورمیانه با انگیزه ایجاد جهانی چندقطبی معرفی کرد.
🔸اینها یعنی جهان با شتاب زیادی در حال غیرامریکایی شدن و عزیمت به سمت چندجانبهگرایی است. ترافیک دیپلماتیکی که در پکن ایجاد شده دقیقاً نشانه دورانگذار نظام بینالملل از ساختارهای پساجنگ سردی است که با دستور کار امریکایی بر سیاست و امنیت بینالملل حاکم شده است.
#چین #اروپا #مکرون #فرانسه #غرب#شرق#بلوک_شرق
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
📸
شگفتانهی نون خ
توجه به ظرفیت های قومی در سریال سازی؛
🔹همیشه راهکارهای متفاوتی برای ایجاد تفریح و سرگرمی در جامعه وجود دارد و رسانه ملی یا همان صدا و سیما، یکی از مهمترین آنها است. این سازمان رسانه ای امسال هم مشابه پارسال به سراغ سریال هایی با مضمون اقوام ایرانی رفته بود.
🔸مجموعه تلویزیونی نون خ که تاکنون ۴ فصل از آن منتشر شده است، روایتگر زندگی مردمانِ قوم کُرد در غرب کشور و به زبان طنز است که با شخصیت پردازی موفق، نمایش اتحاد، ساده زیستی و فرهنگ ساکنان این خطه از کشور توانستند نمره قبولی را از بینندگان دریافت کنند.
🔸مهمترین هدفی که سعید آقاخانی ، به عنوان بازیگر نقش اصلی و کارگردان، قصد پرداخت به آن را داشته، توجه هر چه بیشتر به ظرفیتهای مغفول غرب کشور در حوزههای گوناگونی همچون سرمایههای انسانی متخصص، دارا بودن خاک حاصلخیز، فرصتهای کشاورزی و دامپروری، تنوع صنایع دستی اشاره کرد.
🔸در مجموع، در هر نقطه از ایران استوارمان ، ظرفیتهای ارزشمندی نهفته است که باید ضمن شناسایی صحیح، زیرساختهای استفاده بهینه از آنها مهیا گردد. غرب کشور نیز جزو مناطق وسیعی است که میتوان مزیتهای خفته آن را بیدار و در جهت اهداف عالیه کشور استفاده کرد.
#نون_خ #سریال #سریال_سازی #رسانه #غرب_کشور کوردستان #کردستان #سعید_آقاخانی
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
هدایت شده از آتاشه (Attache)
❇️ تداوم سلطه دلار
🔹 سفر رییس جمهور برزیل با چین مورد ارزیابی اندیشکده شورای اتلانتیک قرار گرفته:
1️⃣ این اندیشکده معتقده تهدید این دو کشور و اعضای بریکس برای پایان سلطه دلار فعلا محقق نخواهد شد.
2️⃣ علت این موضوع حاکمیت دلار بر 75 درصد از مراودات تجاری در برزیله که مورد بررسی قرار گرفته.
3️⃣ اندیشکده شورای آتلانتیک معتقده روابط برزیل با آمریکا عمدتا جنبه سیاسی و حقوقی داره و روابط برزیل با چین عمدتا جنبه تجاری.
4️⃣ علاوه بر این برزیل با در پیش گرفتن سیاست خارجی مستقل در صدد بهره برداری از ظرفیتهای تمام قدرتهای جهانه.
5️⃣ علاوه بر این رئیس جمهور فعلی برزیل با طرح پیشنهاداتی مثل پایان سلطه دلار، تغییرات در سازمان ملل و میانجی گری در جنگ اوکراین تمایل به تغییر در نظم موجود به نفع کشورهای جنوب داره.
✅ به نظر میرسه آمریکا باید تلاش بیشتری برای تضعیف روابط قدرتهای جنوب مانند برزیل و چین انجام بده چراکه این روابط در بلندمدت قدرت آمریکا رو تضعیف میکنه.
#اندیشکده_شورای_آتلانتیک #برزیل #اقتصاد #چین
📎https://www.atlanticcouncil.org/blogs/new-atlanticist/what-the-lula-xi-partnership-means-for-the-world/
💟attacheintl.ir
📸
عفو در ایران
سرگذشت مسئول ترور شهید صیاد
🔹فروردین ١٣٧٨ تیم عملیاتی سازمان منافقین که توانسته بود با موفقیت سپهبد علی صیاد شیرازی را ترور کند. پانزده سال بعد، در شهریورماه ۱۳۹۲، در جریان درگیری فرزندان انتفاضه شعبانیه یکی از کلیدی ترین و مخوف ترین سرتیم های ترور خود را به نام زهره قائمی از دست دادکه یکی از برگهای سیاه کارنامهاش، مسئولیت عملیات ترور شهید صیاد شیرازی بود.
🔸قائمی در ۱۵سالگی به تبعیت از برادرش به سازمان پیوست و پیش از این در سال ۱۳۶۰ سابقه ی دستگیری داشت و در زندان قزلحصار عضو تشکیلات مخفی منافقین در بود پس از لو رفتن فعالیتش در این تشکیلات، در سال ۱۳۶۳ مجددا به پنج سال حبس محکوم شد. اما دو سال بعد، عفو خورد و از زندان آزاد شد.
🔸زهره قائمی پس از چند ماه به خارج فرار کرد و در عملیاتهای آفتاب و چلچراغ و نهایتا فروغ جاویدان هم شرکت داشت که اگر در سال ۱۳۶۵ عفو نشده بود، چنین امکانی را نمییافت.
🔸شهریورماه ۱۳۹۰، زهره اخیانی که پس از مریم رجوی، در ظاهر مسئول اول سازمان منافقین بود، او را همردیف مسئول اول سازمان معرفی کرد و قائمی در بازه سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ فرماندهی قرارگاه اشرف را بر عهده داشت. سرانجام در تابستان سال ۱۳۹۲، در حمله جریان مقاومت عراق به پادگان اشرف کشته شد.
#صیاد_شیرازی #ترور #تروریسم #سازمان_منافقین #زهره_قائمی
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
📣حتی در #فرهنگ_سازی هم برخورد سلبی اجتناب ناپذیر است!
▫️عده ای هستند که دچار خطای محاسباتی شدهاند و معتقدند برای رفع مشکلات فرهنگی - اجتماعی تنها باید بر کار ایجابی و فرهنگ سازی تکیه کرد و با کار سلبی و قانونی مخالفند!
▫️این افراد شاید توجه ندارند و یا توجیه نیستند که در دل کار فرهنگی ، کار سلبی خوابیده است و شما برای اینکه بتوانی یک فرهنگ را فراگیر کنی ، لاجرم باید با فرهنگ مخالف آن نیز مقابله کنی و با حذف یا تضعیف آن فرهنگ مخالف ، اثر آن بر مخاطبینت را به صفر برسانی!
▫️مثلا نمیشود در پارک محله چند نفر ساقی مواد مخدر به طور آزادانه فعالیت کنند و فرهنگ ابتذال را رواج دهند و شما بخواهید در مسجد محله فرهنگ سبک زندگی سالم و بی خطر را ترویح بدهید!
▫️این فرهنگ سازی بسیار کم ثمر و مثل آب در هاون کوبیدن است و باید دانست فرهنگ سازی به همراه قانون مداری و کار سلبیست که کارگر میافتد!
#حجاب
#فرهنگ_سازی
✍میلاد خورسندی
📸
پایان ماه عسل عبری
زوال نزدیک رژیم صهیونیستی؛
🔹پس از نهایی شدن توافق برجام در سال ۲۰۱۵ بین ایران و گروه ۱+۵، رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرد هیچ گونه نگرانی درخصوص جنگ بین ایران و اسرائیل نخواهد بود و امنیت ما برای ۲۵ سال آینده تضمین شده است!
🔸رهبر انقلاب در پاسخ به این سخن گزاف در بیانیهای فرمودند: «من به شما اول میگویم اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید؛ دوم اینکه در این دوره ایران روح مبارزه و جدیت و جهاد را حفظ خواهد کرد و شما هر لحظه نگران خواهید بود.»
🔸این روزها در حالی به استقبال روز جهانی قدس میرویم که روندهای منطقهای و جهانی نوید پیروزی مستضعفین و زوال این رژیم جنایتکار را میدهد و برخی از تحولات و روندهای جاری نوید رهایی قدس شریف و نابودی این رژیم منحوس را دارد.
🔸همپوشانی و برآیند وضعیت آشفته داخلی رژیم صهیونیستی و تحولات منطقهای و جهانی نشان میدهد که دوران ماه عسل این رژیم به پایان رسیده و کمتر از آنچه تصور میشود میتوان منتظر زوال و پایان آن بود.
#صهیونیست #نتانیاهو #غزه #کرانه-باختری #فلسطین
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
•
🔰 #مقاومت فقط به لحاظ جانی و نظامی نیست، مقاومت فرهنگی و تن ندادن به
الگوهای زیست حیوانی غربی مهمترین نوع مقاومت است!
#حجاب
#فرهنگ_سازی
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
🔸این کتاب ها، آدم نادان رو تبدیل به یک آدم نادان با توهم دانایی میکنه.
📝مهران
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸آنان که سرشان به تنشان می ارزد اینگونه عاشق وطن اند، مقایسه شود با بی وطن های بی سوادی همچون علینژاد و سام رجبی و ربع پهلوی که هر روز در آغوش یک کشور تمنای حمله به ایران را دارند.
🔹 دکتر سعید رفیع، ورودی دورهی پنجم مکانیک شریف، ارشد و دکترا پِن استیت، ده سال مدرس در هیوستون و قریب به سی سال مدیر ارشد در کمپانی نفتی Baker Hughes در تگزاس
📝کمیته ضد جنگ و تحریم
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
🔹همین مانده اردوی تابستانی طرح ولایت ۲ را هم در برنامه مدارس بگنجانیم و در این سری به جای کتابهای مصباح یزدی از کتابهای عبدالکریم سروش خلاصه برداری کنیم.
🔹ثانیا شما از بس نخبهاید انگار حواس حافظهتان ندارید موقعی که دولت آمریکا کل خاورمیانه را با ایدئولوژی "جنگ تمدنها" به تاراج برده بود اینجا در ایران، دولت فریبا به رهبری سید خوشکلان طرح "گفتگوی تمدنها" میداد و یک ترم کلاسش را در مدارس برگزار میکردند بلکه بچهها کمی لیبرالیسم یاد بگیرند و زیاد خودشان را درگیر وحشیگریهای غربیها نکنند و با تساهل و تسامح از کنارش بگذرند!
🔹ثالثا "زیست مسالمت آمیز" خودش یک ایدئولوژیست و مهم این نیست که ما در مدارسمان زیست مسالمت آمیز را تدریس میکنیم بلکه مهم این است آنها در مدارسشان "داروینیسم اجتماع " را تدریس میکنند.
🔹کلا فرق شما با آنها این است که شما درس "خوردن" میدهید. آنان درس "زدن" و هرکسی درس خوردن میدهد رفیق همانیست که درس زدن میدهد.
سجاد اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸نجات جان شهروند توسط افسر پلیس
🔹طی روزهای گذشته در ورودی خیابان سید جمال الدین شهرستان خرمدره یک شهروند به علت بیماری صرع با استنشاق بوی عطر بیماری وی تحریک شد.
🔹در این حین افسر پلیس راهور فرماندهی انتظامی شهرستان خرمدره به هویت ستوان یکم حمید کردبچه با توجه به دانش و مهارت کافی در زمینه امداد و نجات مصدومین اقدام به انجام عملیات احیای بیمار نموده و با این عمل موجب نجات جان آن شهروند شده است.
#پلیس_افتخار_مردم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 مصاحبهای که دیده نشد
🔹 وزیر انرژی عربستان در مصاحبه با MBC که میتوان آنرا هستهی چرایی چرخش عربستان و بازگشت از سیاستخارجی تهاجمی به مدیریت تنش در سطح منطقه دانست، انفجارهای آرامکو در سال ۲۰۱۹ را روز سیاه و تاریک منطقه و بزرگترین شکست عمر خود میداند.
🔸ممکن است همه چیز را در زندگی خود فراموش کنم اما روزی که به میدان نفتی بقیق رفتم را فراموش نخواهم کرد؛ روز سیاهی بود، منطقه در تاریکی فرورفته بود، احساس شکستی داشتم که در عمرم تجربه نکرده بودم... حدود ساعت 11 شنبه شب بود... وقتی تنها در 20 دقیقه نیمی از ظرفیت تولید خود را از دست دادیم متوجه شدم وضعیتی ترسناکی است.
✍🏻کامران کرمی
🔰 هنوز تقیزادههایِ دوره مشروطیت که معتقد بودند باید سر تا پا غربی شد، زنده هستند و دعوا هنوز تمام نشده است.
🔻 میخواهند تیکه تیکه از پازل هویت ما را جدا کنند تا به یک جامعه بیهویت و جهانیشده تبدیل شویم!
#حجاب
#فرهنگ_سازی
#مقاومت_فرهنگی
👈مطلب بعدی را حتما بخوانید
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
•••
🔰 انقلابِ زن، شلوارک و چیزهای دیگر ...
انقلابِ زن زندگی آزادی، به پوشیدن شلوارک برای مردان رسیده است. #پوشش و لباس، تنها بخشی از این انقلابِ فرهنگی بوده و قبلا نیز، #زبان و #خوراک ما دستخوش تغییراتی شده است و تا آنجایی پیش خواهد رفت که ایرانیها مانند همه انسانها، به یک شکل بپوشند، فکر کنند و راه بروند.
🔻 چنان حمله و فشار فرهنگی آوردهاند که ایرانیها، دمنوش آرامش بخش را با اسپرسو تلخ و #زهرماری معاوضه کرده، سگ نجس را به پرنده نغمه خوان ترجیح داده است، لباس خود را کنار گذاشته و به #بدننمایی روی آورده و برای بالا بردن شأن اجتماعی خود تا میتواند از
واژههای انگلیسی استفاده میکند...
🔻همانطور که به مقاومت نظامی و سیاسی، برچسبِ ضد #عقلانیت میزنند، به مقاومت فرهنگی در برابر یک شکل شدن و غیر ایرانی شدن، برچسب #تحجر و ارتجاع میزنند تا عقب نشینی کنیم و تا کل ملت را #بیغیرتِ دینی و ملی نکنند، دست از سرمان برنمیدارند...
#حجاب
#فرهنگ_سازی
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
🔰 وضعیت #اشغال فرهنگی نیز
به همین منوال بوده است!
#حجاب
#مقاومت_فرهنگی
#فرهنگ_سازی
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
🧠روانشناسی نسل Z
🧐علت تفاوت نسل جدید با نسل قبل
🟢ایکیو Eq: قدرت کنترل و مدیریت احساسات، هیجانات، عواطف خود و دیگران که به روابط اجتماعی می رسد. هوش اجتماعی، هیجانی یا احساسی
🔵برعکس iq که در نسل جدید پیشرفت کرده eq پسرفت کرده. eq زیرمجموعه ای از علم اخلاق و ادب است.
👈بحث iq ژنتیکی است اما eq اکتسابی است. مربی ها و والدین باید روی eq کار کند
🟠یکی از علل تفاوت نسل جدید و قدیم تفاوت در eq است.
نسل جدید مهارت های کنترل احساسات، هیجانات، روابط اجتماعی و... را آموزش ندیده و تابوهای عرفی موجود هم توسط رسانه ها شکسته شده.
👈 همین ها باعث می شود تا eq نسل جدید پایین تر باشد و نسلی باهوش اما پرخاشگر تر باشند
🟡برای فهم اینکه نسل جدید eq محور است یا iq محور باید یک «سوال خاص درگیر کننده» بپرسید. 👇
👈 هر وقت دیدید با سوال شما همراهی کرد eq محور است، اگر دیدید تحلیل ارائه داد iq محور است
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وقتی مهمان برنامه بیسوادی کارشناس بیبیسی را به رخ او میکشد؛ سخته برام حرفهای ایشان را بشنوم و نخندم!!!
👈 این ۲ دقیقه رو از دست ندید
💢 نیما توتکابنی، پژوهشگر جامعهشناسی در دانشگاه جانز هاپکینز:
🔺از آنجایی که پهلوی توان اثرگذاری در داخل کشور را ندارد تنها کاری که میتواند انجام دهد آویزان شدن به قدرتهای خارجی است؛ این سفر بینتیجه برای طرفداران ربع پهلوی فقط شرمساری را در پی خواهد داشت!!
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
🔻نسبت کشف حجاب با وضع نظام
🖊 مهدی جمشیدی
۱. یک قضاوت رایج دربارۀ انگیزۀ زنان مکشفه این است که «کشف حجاب»شان به علّت «فساد جمهوری اسلامی» و نوعی واکنش اعتراضی به آن است.
👈 در این گزاره، میان «کشف حجاب» و «فساد نظام»، ربط علّی برقرار شده است.
⁉️ آیا بهواقع، این کنش در ذهن خود مکشفهها به معنای «اعتراض به فساد جمهوری اسلامی» هست؟
❗️یعنی اگر بساط بیعدالتی و تبعیض از جمهوری اسلامی (البتّه بنا به فرض ناصوابی که مطرح شده است) جمع شود، اینان هم «محجبه» خواهند شد؟
اینان «حجاب خودشان» را مشروط به «اصلاح جمهوری اسلامی» کردهاند؟
⛔️ پاسخ، منفی است.
پس همبستگی و نسبت علّی وجود ندارد و کسانی که آگاهانه چنین نظری دارند، در پی دستاویزی برای توجیه نظر خود هستند و در این مسیر، کشف حجاب را بهانه کردهاند.
۲. تحلیلی که از آن یاد شد، هم «سیاستزده» است و هم «اقتصادزده»؛ چنانکه نقشی را برای نگرشها و امیال معطوف به «جهل» و «نفسانیّتِ» خود فرد در نظر نگرفته است.
👈 اینان از آغاز تصریح کردهاند که مسألهاشان «حجاب اختیاری» و «سبک زندگیِ لیبرال» و «تملّک بدن» است و میخواهند مطابق سلایق خویش زندگی کنند.
👈 درعینحال، بعضی مکشفهها میخواهند به لذّتپرستی و هوسبازی و بدنزدگیشان، «پوشش سیاسی» بدهند.
❌ نباید فریب «اظهارات فرافکنانه» را خورد.
👈 حداکثر این است که سلامت اقتصادیِ نظام، مواجهه با کشف حجاب را تسهیل میکند، ولی کشف حجاب را برطرف نمیکند.
👈 از قضا این نوع سبک زندگی در سایۀ رفاه و برخورداری و تنعّم، بیشتر مشاهده میشود.
۳. نظام، مبتلا به «فساد ساختاری» نیست و «فساد موردی» نیز اجتنابناپذیر است. پس امری که مشروط به عدمتحّقق فساد موردی بشود، «نشدنی» خواهد بود.
✅ حال آیا معقول است که مکشفهها به فسادهای موردی برای توجیه حرام شرعی و سیاسی خود استناد کنند؟
۴. حقّ این است که هم با «فساد موردی در حاکمیّت»، برخورد قانونی شود و هم با «فساد کشف حجاب در عرصۀ عمومی».
✅ سالهاست که مواجهۀ قطعی با فسادهای موردی در حاکمیّت، عملی شده است و ادامه نیز دارد.
👈 پس حتّی اگر معتقد به «مشروطبودن یکی به دیگری» یا «مواجهۀ همزمان» باشیم، باز باید حکم کنیم که:
👈 «تجدید مواجهۀ نیروی انتظامی با کشف حجاب رواست.»
۵. نظام هرچه هم که عدالت را برقرار سازد، باز روند «روایتپردازی دشمن» متوقف نخواهد شد؛ چنانکه حتّی فضیلتها و پیشرویها نیز معکوس جلوه داده میشود.
👈 پس «علاج واقعیّت»، همۀ کار نیست. واقعیّت، بردۀ روایت شده است. از این جهت است که رهبر انقلاب بر «تبیین» اصرار دارند.
👈 بیش از آنکه «نظام»، محتاج اصلاح باشد، «تصوّر از نظام» باید اصلاح شود.
🇮🇷 رهبر انقلاب در همان آغاز اغتشاش تصریح کردند که نظام، «مظلوم» واقع شد.
👈⁉️ امّا در این مدّت، همواره بخشی از جبهۀ انقلاب به صد زبان گفتند که «متهم ردیف اوّل»، خود نظام است و وضع فرهنگیِ جامعه، گویای «باطن آلودۀ جمهوری اسلامی» است.
⁉️ یکی از حلقههای مفقودۀ جمهوری اسلامی، «یکصدا» و «یکحرف» نبودن نیروهای جبهۀ انقلاب است.
👈 اگر همدل بودیم کار به اینجا نمیرسید.
۶. کسی موافق با «اصالت» یا «تقدّم» یا «کفایت» مواجهۀ انتظامی نیست. همۀ سخن در این است که چنین برخوردی نیز «لازم» است، حالآنکه برخی، این «ضرورت» را انکار میکنند.
👈 علاج «اصیل» و «مقدّم»، اخلاق و تربیت و فرهنگ و معنا و تبیین و هویّت است، امّا مسأله این است که مکلّفان به این تکلیف، تاکنون «بیعمل» یا «کمعمل» بودهاند و با این حال، همچنان دعوت به کاری میکنند که خود نکردهاند.
👈 مدرسه و مسجد و هیأت و حوزه و دانشگاه و رسانۀ ملی و فضای مجازی و ... در اختیار بودهاند و در عین حال، تا حد زیادی خاموش نسبت به حجاب.
👈 در گذشته نگفتند و حتّی در این هفت ماه نیز نگفتند. به جای «داعی» به کار فرهنگی، باید «عامل» به آن بود.
👈 وقتی در «بگو و بشنو» کوتاهی میکنند، «بگیر و ببند» از راه خواهد رسید.
👈 «زبان» که رفت، «زنجیر» میآید. «تبیین» نباشد، «تحکّم» صدرنشین است. «دلیل» به تبعید رانده شده که «علّت»، غالب گردیده است.
👈 این گره در بلندمدّت و بهطور ریشهای، با سرپنجۀ تبیین میشود و راهکار اصالی، «تحوّل وجودی» و «اتّفاق انفسی» است.
✅ باید ارزشهای انقلابی در عمق «ذهنیّت جامعه»، بازسازی کرد. این است معنی بازسازی انقلابی در ساختار فرهنگیِ جامعه.
👈 کاری که امروز نیروی انتظامی بر عهده گرفته است، «ضروری امّا ناکافی» است و باید هرچه سریعتر، نیروها و نهادهای فرهنگی به میان بیایند و نقش خود را در کلانبرنامۀ «بازسازی انقلابی در ساختار فرهنگی» مشخص نمایند.
#حجاب
#فرهنگ_سازی
#مقاومت_فرهنگی
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
غرب فهمیده، بعضی ها نمی خواهند بفهمند!
🔰 مهدی نصیری در صحبتهای اخیرش: چرا میگویید آمریکا رو به افول است!
نظرات اندیشمندان آمریکایی را در این مورد ببینیم:
1⃣ نوام چامسکی: آیا کشوری که نظام سیاسیاش در راستای پایان دادن به ارزشهای تاریخیِ برابری، آزادی و دموکراسیِ کارآمد قدم برداشته، میتواند الگو باشد؟...آمریکا هم در داخل و هم در خارج در حال سقوط است. (ایالات شکست خورده)
2⃣ فرید زکریا: نظام سیاسیِ آمریکا فرسوده و شدیداً انعطافناپذیر، غرق در ثروتهای خاص و رسانههای احساسی است... جهان در حال انتقال از عصر آمریکایی به عصر پساآمریکایی است. (بازی بزرگان)
3⃣ جوزف نای: قدرت آمریکا نسبت به نیمه دوم قرن 20 شکل متفاوتی پیدا خواهدکرد، زیرا سهم آمریکا از اقتصاد جهانی کمتر شده و بازیگران غیردولتی جایگاه مهمتری یافتهاند. ایالات متحده باید برای جهانی چندشریکی آماده باشد (آیا قرن آمریکا به پایان رسیدهاست؟)
4⃣ برژینسکی: شورای اطلاعات ملی آمریکا در سال 2008 معترف شد قدرت جهانی آمریکا در یک سیر نزولی قرار گرفته و ثروت و قدرت اقتصادی جهان به شکل بیسابقهای در مسیر انتقال از غرب به شرق قرار گرفته است، در این گزارش سال2050 به عنوان پایان آمریکا ذکر شده است!
5⃣ آریانا هافینگتون: نظم آمریکایی حاکم بر جهان درحال فروپاشی است. چه شد که به اینجا رسیدیم؟ چطور به نقطه ای رسیدیم که رویای آمریکایی به سراب تبدیل شده است؟ (آمریکای جهان سومی)
6⃣ ایمانوئل تود: دیگر دوران امپراتوریمآبی ایالات متحدۀ آمریكا به سرآمدهاست! (پس از امپراتوری)
🔻زنی که حجاب را تبدیل به یک «روز جهانی» کرد
✍️ مترجم: فاطمه ترابی
🔸سال ۲۰۱۷ بود که ایالت نیویورک، اول فوریه را «روز جهانی حجاب» اعلام کرد و ترزا می، نخستوزیر انگلیس، در مراسم بزرگداشت این مناسبت، در مجلس عوام شرکت کرد.
✅ طرح اولیهی این ایده توسط یک خانم مسلمان ساکن نیویورک به نام «نظمه خان» شکل گرفت. او در سن ۱۱ سالگی از بنگلادش به نیویورک آمد و پس از مهاجرت به آمریکا، در مدرسه به سبب داشتن حجاب همواره تحت فشار بود.
این فشارها در دبیرستان و دانشگاه نیز ادامه داشت و پس از وقایع ۱۱ سپتامبر دوچندان شد.
🔹نظمه خان در خاطراتش میگوید:
«بعد از حملات ۱۱ سپتامبر، حجابم با واکنشهای زیادی روبرو شد. برای پایان دادن به این تبعیض، تصمیم به راهاندازی یک جنبش جهانی به نام روز جهانی حجاب کردم که در کمال ناباوری با استقبال زیادی مواجه شد.»
👈 او برای رهایی از انتقادات و فشارهای روحی و تصحیح باورهای غلط از چهرهی زن محجبهی مسلمان، از زنان دیگر خواست تا یک روز از سال را با تجربهی «زندگی با حجاب» سپری کنند.
👈 در این پویش چندین زن آمریکایی غیرمسلمان برای درک احساس زن مسلمان، به مدت یکروز از حجاب استفاده کردند که در پایان دیدگاه آنان بهطورکلی در مورد پوشش اسلامی تغییر کرد.
🔸این رویداد که در سال ۲۰۱۳ آغاز بهکار کرد، در ۴۵ کشور جهان بیش از ۷۰ سفیر دارد و زنان ۱۹۰ کشور از ادیان و اقشار مختلف نیز بهمنظور آشنایی و تبادل عقاید در این همایشها شرکت میکنند.
👈 الی لوید، یک مسیحی آمریکایی است که همراه با دخترش هر سال در این رویداد شرکت میکند. او میگوید:
«از دیدن پوشش خانمهای مسلمان احساس خوبی پیدا میکند. »
👈 به گفتهی وی، اینطور نیست که قانون پوشش تنها برای زنان و مردان مسلمان باشد بلکه قانون پوشش در دانشگاهها از جمله مدارس و کالجهای بریتانیا و ایالت متحده آمریکا هم وجود دارد.
🔹برخی از کالجها برای دانشجویان، قوانین و حدود معینی برای پوشش دارند.
الی، دانشجویان دانشگاه بریگهام یانگ و دانشگاه اورال رابرتز را مثال میزند که باید از پوشیدن لباسهایی که بیش از حد بدننما است، اجتناب کنند.
اکثر کالجها در ایالات متحده نیز حدودی برای پوشش دارند و تأکید میکنند که دانشجویان در انتخاب لباس نجابت را رعایت کنند.
برخی کالجها حتی پوشیدن لباسهای حامل متن سیاسی را هم ممنوع کردهاند. بنابراین اگر لباسهای دانشجویی توسط حاکمیت نامناسب تلقی شود، جرم محسوب میشود.
🔸بهعنوان یک قانون کلی، دانشجویان برای شرکت در کلاسها باید لباس نیمهرسمی (نه محرک) بپوشند.
دانشگاه تأکید میکند که دانشجویان چیزی بپوشند که شخصیت آنها را نشان میدهد. این فرصتی است تا دانشجویان نشان دهند که چه کسی هستند و چه نوع فردی در کلاس یا گروه خواهند بود.
✅ لباس آنها باید همهی پارامترهای حضور در جامعه را داشته باشد.
🔹روز جهانی حجاب علاوه بر جذابیت برای زنان غیرمسلمان و آشنایی آنان با پوشش اسلامی، باعث جذب بسیاری از زنان به اسلام نیز بوده است.
زنانی که از این مسیر با حجاب آشنا شده و محجبه میشوند، معتقدند آزادی متفاوتی را تجربه میکنند.
آزادیای که زن را در «جلوهها و خودنماییهای جنسی» محدود نمیکند، بلکه حضور اجتماعی زن محجبه، نگاهها را بهسمت فکر و نگاه او معطوف میکند و نگاه جنسیتزده به زن را به حداقل میرساند.
🔸از همینجهت، برگزارکنندگان رویداد روز جهانی حجاب امیدوارند که با نشان دادن تنوع، قدرت و پیشرفت زنان مسلمان، کلیشههای رایج دربارهی آنان را تغییر دهند. این گروه سعی دارند تا با نشان دادن موفقیتهای زنان محجبه و حضور موفق آنان در جامعه با طرز تفکر رایج دربارهی اسلام و زن مسلمان مبارزه کنند.
#حجاب
#فرهنگ_سازی
📸
تغییر نظم جهانی
پیش بینی تغییر نظم نوین جهانی؛
🔹ایران سال ۱۴۰۱ شاهد سلسله وقایع ضد امنیتی بود که به مثابه قطعهای از پازل، خبر از یک کلان پروژه میدادند. هدف این است که باید به هر نحوی مانع بازی ایران در شطرنج تغییر نظم جهانی شد.
🔸بلوک آنگلوساکسون با تمام قوا آخرین تیر ترکش خود را روانه نظامات سیاسی شرقی نظیر جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه میکند تا استمرار سلطه جهانی خود را از طریق تضعیف سایرین تضمین کنند و نظم سیاسی مطبوع خود را ترویج کنند.
🔸البته آمریکا در این راه ذرهای به منافع متحدان خود نیز اهمیت نمیدهد. زیرا جهان تک قطبی مد نظر او زیر سوال رفته است. نمونه آن ماجرای انفجار خط لوله نورداستریم بود که بزرگترین متضرر آن آلمان است.
🔸رهبر انقلاب در اردیبهشت ۱۴۰۱ این موضوع را پیشبینی و عنوان کردند که: جهان در آستانهی یک نظم جدید است" به نظر می رسد تغییرات منطقهای و جهانی به طرز فزایندهای متفاوت از آن چیزی است که جهان طی دو قرن اخیر تجربه کرده است و ایران می تواد دست بالا را در این تحولات داشته باشد.
#نظم_نوین_جهانی #رهبر_انقلاب #جهان_تک_قطبی
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir
📸
برای دخترامون
سنگ تمام شیخ حسین؛
🔹خطیب دوست داشتنی حسینیه همدانیها هم، همانطور که مستمعانش انتظار داشتند، در اثنای وعظ و خطابه اولین شب قدر، هنرمندانه گریز زد به حال و هوای این روزهای گروهی از پسران و دختران جوان جامعه که در سرگشتگی زمانه جنگ روایتها، در حال فاصله گرفتن از اصل خود هستند.
🔸برخلاف گروهی از چهره های سرشناس حتی برخی علما و خطبا و مداحان که در دوران پرتلاطمی که جامعه ایران تجربه می کند، روزه سکوت گرفته اند تا هم محبوبیتشان در میان مخاطبان خدشه دار نشود و هم از ترکش ناسزاهای پیاده نظام مجازی ارتش براندازان در امان بمانند.
🔸شیخ حسین انصاریان با حسن استفاده از فرصت پربرکت شب قدر، هم به مومنان دغدغه مند سفارش کرد در مهربانی کردن به جوانانی که در ظاهر با آنها متفاوتند، سنگ تمام بگذارند.
🔸از نگاه شیخ حسین انصاریان، برای تبدیل مس وجود انسانها به طلا، کیمیایی جز محبت خداوند در این عالم پیدا نخواهد شد. اینطور بود که پیام پایانی اش برای دختران و بانوان بیحجاب هم، رنگ محبت گرفت و گفت: «شما دختران، دختران این مملکت و خیلی محترم هستید.
#خطیب #شیخ_حسین #حسینه_همدانی_ها
🔹روایت آنسوی ماجرا | @onsoo_ir