1_1116958903.mp3
2.64M
🌸 #میلاد_امام_کاظم(ع)
♨️حسن خلق امام کاظم علیه السلام
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام #رفیعی
#میلاد_کاظم_آل_محمد_ص_مبارک_باد
https://eitaa.com/orfeerfan
🌷کانال عرف عرفان 🌷
#دانشنامهی_امام_کاظم_ع
💠 هدايت نصراني
✍ يكي از اصحاب #امام_موسي_كاظم عليه السلام - به نام يعقوب بن جعفر - حكايت نمايد:
🍀 روزي در محضر مبارك آن حضرت بودم، كه مردي نصراني وارد شد و اظهار داشت: من از دياري دور دست، با تحمل سختيها و مشقت آمده ام. و سپس افزود: نزديك سي سال است، كه از خداوند خواستهام تا مرا به بهترين و كاملترين اديان راهنمائي نموده؛ و نيز به برترين بندگان هدايتم فرمايد. تا آن كه شبي در خواب شخصي را ديدم، كه بيان اوصاف و فضايل مردي را در حوالي شهر دمشق ميكرد؛ پس چون از خواب بيدار شدم و رهسپار دمشق گشتم؛ و چون آن مرد را يافتم، پس از صحبتهاي مفصل، گفت:
🍃 گمشده تو در يثرب - شهر مدينه - است؛ و چون وارد يثرب شوي از شخصيتي به عنوان موسي بن جعفر عليه السلام سئوال كن كه منزلش كجاست؟ و چون او را يافتي به مقصود خويش خواهي رسيد. و اكنون به محضر شما آمده ام.
🍀 راوي گويد: مرد نصراني در حالي جريان را تعريف ميكرد، كه ايستاده و
بر عصاي خود تكيه زده بود؛ و در پايان اظهار داشت: اگر اجازه بفرمائي دست به سينه بنشينم.
امام عليه السلام اظهار داشت: اجازه نشستن داري ولي بدون دست به سينه، بلكه آزاد و راحت باش. پس نشست و گفت:
🍀 آن مردي كه شما را به من معرفي نمود سلام رساند، آيا جواب سلام او را نمي دهي؟
امام كاظم عليه السلام فرمود: خداوند او را هدايت فرمايد؛ تا زماني كه به دين اسلام نگرويده باشد جواب سلام ندارد.
🍀 نصراني سئوال كرد: (حم - و الكتاب المبين - انا أنزلناه في ليلة مباركة انا كنا منذرين - فيها يفرق كل أمر حكيم)، تفسيرش چيست؟
✨حضرت فرمود: اما (حم) مقصود محمد صلي الله عليه و اله و سلم ميباشد، در كتابي كه بر هود عليه السلام نازل شده، موجود است؛
و اما (الكتاب المبين) امير المؤمنين علي عليه السلام ميباشد؛
و اما (ليلة مباركة) حضرت فاطمه سلام الله عليها است؛
و اما (فيها يفرق كل أمر حكيم) يعني؛ خير كثير از فاطمه سلام الله عليها خارج ميشود، كه همه آنها حكيم خواهند بود.
🍀 سپس امام كاظم صلوات الله عليه نصراني را مخاطب قرار داد و فرمود: اسم مادر حضرت مريم سلام الله عليها چيست؟ و در چه روزي روح حضرت عيسي عليه السلام در او دميده شد؟ و در چه روزي، و چه زماني به دنيا آمد؟
نصراني گفت: نمي دانم.
🍃امام عليه السلام فرمود: نام مادر حضرت مريم سلام الله عليها «مرثا» بود كه در زبان عرب به معناي «وهيبة» است؛ و در روز جمعه هنگام زوال ظهر آبستن شد، كه خداوند اين روز را گرامي داشت؛ و نيز پيغمبر اسلام صلي الله عليه و اله و سلم آن را به عنوان عيد بزرگ مسلمين معرفي نمود.
🍃و حضرت عيسي عليه السلام قبل از ظهر، روز سه شنبه، در كنار رود فرات به دنيا آمد. سپس نصراني پس از مطالبي، به حضرت عرضه داشت: اسم مادر من به زبان سرياني و عربي چه بوده است؟
🍀 حضرت فرمود: نام مادرت عنقالية؛ و نام جده ات عنقورة؛ و نام پدرت عبدالمسيح بوده است.
نصراني گفت: صحيح و درست بيان نمودي، اكنون به فرما كه اسم جدم چه بوده است؟
حضرت فرمود: نام جدت جبرئيل بود، كه عده اي از لشكريان شام او را غافلگير كرده و به شهادتش رساندند.
🍀 نصراني اين بار سئوال كرد: اسم من چه ميباشد؛ و اكنون چه نامي را برايم انتخاب مينمائي؟
امام كاظم عليه السلام فرمود: نام تو عبد الصليب است، كه نام عبدالله را برايت برگزيده ام. در اين هنگام نصراني اسلام را پذيرفت؛ و شهادتين را به طور كامل و مشروح بر زبان جاري نمود؛ و صليبي را كه به گردن آويزان كرده بود در آورد؛ و اظهار داشت: دستور بفرمائيد كه صدقات و مبرات خود را به چه كسي بپردازم.
🍀 حضرت فرمود: مدتي قبل يك نفر از نصاري آمد و مسلمان شد كه در رفاه و و نعمت فراواني بسر ميبرد، برويد و با هم زندگي نمائيد.
شخص تازه مسلمان گفت: يا ابن رسول الله! من يكي از ثروتمندان بزرگ و معروف هستم و اموال گوناگون بسياري را در ديار خود رها كرده ام، اكنون هر دستوري را صادر فرمائي آماده انجام آن هستم. در پايان امام كاظم عليه السلام او را موعظه و راهنمائي نمود، كه يكي از مسلمانان خوب و متدين قرار گرفت. [۱].
-----------------------------
📚پي نوشت ها:
[۱] اصول كافي: ج ۱، ص ۴۷۸، بحارالأنوار: ج ۴۸، ص ۸۵، ح ۱۰۶، مدينة المعاجز: ج ۶، ص ۲۹۷، ح ۲۰۲۳.
در ضمن داستان بسيار طولاني بود كه به طور فشرده ترجمه گرديد.
منبع: چهل داستان و چهل حديث از امام موسي كاظم؛ عبدالله صالحي؛ مهدي يار.
-----------------------------------------
🌴الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج🌴
https://eitaa.com/orfeerfan
🌷 کانال عرف عرفان 🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 بازدید حاجیان آمریکایی از مکان واقعۀ غدیر خم .
🌺غدیر خُم نام برکه ای است که در محلی به نام خُم در مسیر مکه به مدینه قرار داشته است. در روز هجدهم ذی الحجه سال دهم هجری، پیامبر(ص) در این مکان، امام علی(ع) را به عنوان ولی و جانشین خود به مردم معرفی کرد. این حادثه به واقعه غدیر معروف است.
غدیر خم در چهار کیلومتری جُحفه واقع شده و جحفه حدوداً در فاصله 183 کیلومتری شمال غربی مکه قرار دارد که یکی از میقات های پنجگانه است. این مکان به دلیل وجود مقداری آب و چندین درخت، محل توقف و استراحت کاروانیان بوده است.
پیامبر بزرگوار اسلام در سال دهم هجری آخرین سفر حج خود را بهجای آوردند. رسول اکرم(ص) در طول سالهای اقامت در مدینه بجز سه سفر عمره امکانی برای بهجای آوردن حج نداشتند و بنابراین، مراسم حج فرصتی بود برای مسلمانان که در سفری پر از خاطره همراه حضرت ختمی مرتبت باشند و طول دوران همراهی با عصاره خلقت راه و روش زندگی را بیاموزند.
مراسم حج در فضای پر از شور و احساس در کنار پیامبر برگزار شد و بعد از به پایان رسیدن مراسم، رسول خدا سحرگاه شب چهاردهم و قبل از روشنایی سحر همراه کاروانیان از مکه به سمت مدینه حرکت کرد. جاده منتهی به مدینه از چند منزلگاه میگذشت.
آن زمان مرسوم بود حاجیانی که قصد خروج از مدینه را داشتند از منزلگاههای کدی، محصب، تنعیم، سرف، ضجنان، مرالظهران، عسفان وادی قدید میگذشتند و به منطقهای بهنام غدیرخم که میرسیدند حاجیان هرکدام به نقاط مختلف میرفتند. غدیرخم نام ناحیهای بود که در میان مکه و مدینه واقع شده بود.
غدیر در 186 کیلومتری مکه
عربها به سرزمینهایی که در مسیر سیل قرار دارند و سیلابها با عبور از میان آنها به دریا میریزد «وادی» میگویند. در این مسیرها، آبگیرهایی طبیعی بهوجود آمده که پس از عبور سیل از آنها، آبهای باقیمانده در آن جمع میشوند.
به چنین گودالها و آبگیرهایی «غدیر» میگویند. منطقه «غدیرخم» نیز در مسیر سیلابهایی واقع شده که پس از عبور از غدیر به «جُحْفه» میرسند و سپس تا دریای سرخ ادامه پیدا میکنند و آب سیلها به دریاها میریزد.
غدیر در سه الی چهار کیلومتری جحفه و جحفه هم در 183 کیلومتری مکه واقع شده است. این محل نزدیک 200 کیلومتر با مدینه فاصله داشت.
شهرت این مکان به خاطر وجود برکهای بود که در آن آب باران جمع شده بود. این برکه بین دو رشته کوه در شمال و جنوب و این آبگیر از شرق به غرب کشیده شده بود و در روزگاران گذشته تا دریای سرخ امتداد داشت و در مسیر سیل بهصورت زمینی هموار در آمده بود.
برای واژه «غدیر» معانی مختلفی مانند «آبگیر»، «قطعهای از آب» و «جای جمع شدن آب باران» به کار میبردند. چند آبگیر یا غدیر در گوشه و کنار عربستان یافت میشد و از این رو این محل را به نام غدیرخم نامگذاری کردند تا با غدیرهای مشابه اشتباه نشود و مزیت آن این بود که هیچ گاه در طول سال خشک نمیشد.
کنار این برکه چند درخت کهنسال ازنوع «سَمُر» شبیه درخت چنار وجود داشت. درختانی که شاخ و برگ انبوه داشتند و سایبانی برای توقف و استراحت کاروانیان بهشمار میآمدند.
غدیرخم جایی بود که راه حاجیان از هم جدا میشد و اهالی مصر، مدینه، عراق و شام به سرزمین خود میرفتند. روز هجدهم ذیالحجه کاروان مسلمانان به این منزلگاه رسیدند و رویداد مهم اعلام ولایت امیرمومنان علی بن ابیطالب(ع) در چنین روزی اتفاق افتاد.
غدیر خم را در تاریخ و منابع مختلف به نامههای دیگری چون وادی خم، جُحفه، خَرّار و غُرَبَه نیز میشناسند که به دلیل همجواری این مناطق با غدیر خم این نامگذاریها صورت گرفته است. شرایط جغرافیایی این منطقه در طول دوران مختلف تغییر میکرد.
در برخی از منابع جغرافیایی بواسطه وقوع سیل و ایجاد خرابی و تغییر مسیر آبگیر، وخامت شرایط جغرافیایی به گونهای بود که این منطقه را غیر قابل سکنی میکرد، اما در دورهای دیگر اوضاع به سمتی پیش میرفت که وسعت آب برکه بیشتر و بر تعداد درختان سرسبز این منطقه هم اضافه میشد و به صورت محل مناسبی برای سکونت جمعی از مردم بهصورت شهر یا روستا درمیآمد. برخی آثار تاریخی نشاندهنده بنا شدن ساختمانهایی از سنگ و وجود حصاری دور منطقه مسکونی در دوران گذشته است.
10.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یکی از زیباترین ویدیوهایی که از از مهمونی ده کیلومتری روز غدیر ساخته شده است.😍
🆔@Tanzsiysii
💠 سلام علیکم . ضمن تبریک سالروز تولد حضرب باب الحوائج موسی کاظم علیه السلام ، به همه شما گرامیان تاج سر و اعضای محترم کانال عرض ادب و احترام دارم و از همراهی و تحمل شما سروران عزیز سپاسگذارم 💐
https://eitaa.com/orfeerfan