بنیاد مهدویت آذربایجانغربی
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
#زندگی_مهدوی_در_سایه_دعای_عهد
#دعای_عهد
#قسمت_سی_ام
👇👇👇👇👇👇👇👇
🌹وَ مِدادَ کلِماتِهِ؛🌹
و به مقدار مرکبی که کلمات خدا نوشته شود.
🔻 خداوند متعال در سوره لقمان، آیه ۲۷ میفرماید:
🍃وَلَوْ أَنَّمَا فِی الْأَرْضِ مِنْ شَجَرَةٍ أَقْلَامٌ وَالْبَحْرُ یَمُدُّهُ مِنْ بَعْدِهِ سَبْعَةُ أَبْحُرٍ مَا نَفِدَتْ کلِمَاتُ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ عَزِیزٌ حَکیمٌ ؛ 🍃
🔹و اگر آنچه درخت در زمین است، قلم شوند، و دریا و از پسِ آن، هفت دریا به کمک آیند. [و مرکب شوند تا کلمات خدا را بنویسند]، کلمات خدا به پایان نمی رسد. همانا خداوند، شکست ناپذیر و حکیم است.
🔻شاید مراد از «سَبْعَةُ أَبْحُرٍ» در این آیه، کثرت باشد و عدد، خصوصیّتی نداشته باشد؛ یعنی اگر آب همه دریاها هم مرکب شود، باز هم نمی توانند همه کلمات الهی را بنویسند.
🔻مکتب انبیا، انسان را از ساده نگری و محدودبینی خارج مینماید و به بی نهایت مرتبط میکند.
🔻در آیه ۱۰۹ سوره کهف نیز میخوانیم:
🍃قُلْ لَوْ کانَ الْبَحْرُ مِداداً لِکلِماتِ رَبِّی لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَنْ تَنْفَدَ کلِماتُ رَبِّی وَ لَوْ جِئْنا بِمِثْلِهِ مَدَداً؛ 🍃
🔹بگو: اگر دریا برای نوشتن کلمات پروردگارم مرکب شود، دریا پایان میگیرد، پیش از آن که کلمات پروردگارم تمام شود، هر چند همانند آن [دریای اوّل] را کمک قرار دهیم.
🔻اما «کلمة اللّه» که در این دعا آمده چیست؟ در قرآن به این موارد اشاره شده است:
🔸۱. نعمتهای خداوند: ( (قُلْ لَوْ کانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِکلِمَاتِ رَبِّی لَنَفِدَ
الْبَحْرُ... ) )
🔸۲. سنّتهای الهی: ( (وَلَقَدْ سَبَقَتْ کلِمَتُنَا لِعِبَادِنَا الْمُرْسَلِینَ) ). ( (إِنَّهُمْ لَهُمْ الْمَنصُورُونَ) ) و ( (وَلَوْلَا کلِمَةُ الْفَصْلِ لَقُضِیَ بَیْنَهُمْ) ).
🔸۳. آفریدههای ویژه خداوند: ( (إِنَّمَا الْمَسِیحُ عِیسَی ابْنُ مَرْیَمَ رَسُولُ اللَّهِ وَکلِمَتُهُ) ).
🔸۴. حوادثی که انسان با آنها آزمایش میشود: ( (وَإِذْ ابْتَلَی إِبْرَاهِیمَ رَبُّهُ بِکلِمَاتٍ) ).
🔸۵. آیات الهی؛ درباره حضرت مریم میخوانیم: ( (وَصَدَّقَتْ بِکلِمَاتِ رَبِّهَا) ).
🔸۶. اسباب پیروزی حقّ بر باطل: ( (وَ یُرِیدُ اللَّهُ أَنْ یُحِقَّ الْحَقَّ بِکلِماتِهِ وَ یَقْطَعَ دابِرَ الْکافِرِینَ) ) ، و ( (وَ یَمْحُ اللَّهُ الْباطِلَ وَ یُحِقُّ الْحَقَّ بِکلِماتِهِ
🔻از جمع مطالب گذشته به دست میآید که مراد از «کلمة» تنها لفظ نیست؛ بلکه مراد سنّت ها، مخلوقات، اراده و الطاف الهی است که در آفرینش جلوه میکند.
🔻بنابراین، اگر همه درختان، قلم و همه دریاها مرکب شوند، نمی توانند کلمات الهی را بنویسند؛ یعنی نمی توانند آفریدههای خدا، الطاف الهی و سنّتهایی را که در طول تاریخ برای انسانها و همه موجودات وجود داشته است بنویسند.
🔻در روایت میخوانیم که امام کاظم علیه السلام فرمود:
مصداق کلمات اللّه ما هستیم که فضایل ما قابل ادراک و شماره نیست.
🔻آری؛ اولیای خدا از طرف ذات مقدّس او واسطه فیض هستند و هر لطف و کمالی، از طریق آن بزرگواران به دیگران میرسد.
#زندگی_مهدوی
#در_سایه_دعای_عهد
#ادامه_دارد...
┏━━━🍃💐🍃━━━┓
@orum_mahdaviat
┗━━━💐━
#معرفی
#کتاب_مهدوی
#ازحسین_ع_تا_مهدی_عج
🔰 کتاب از حسين (ع) تا مهدى عج، اثر محمدرضا فؤاديان، نوشتارى كوتاه درباره اوصاف مهدى عج در كلام امام حسين علیه السلام و رابطه امام زمان عج با جدش حسين بن على، به زبان فارسى است.
🔵 هدف نويسنده از نگارش اثر، تحليل گوشههايى از ارتباطى كه بين قيام امام حسين(ع) و روز ظهور مهدى عج در اذهان شكل مىگيرد؛ است.
ايشان اين پيوند را از منظرها و زواياى مختلف و در ابعاد گوناگون بررسى مىكند و نتايج حاصل از اين رهيافت را در اختيار محققان و مبلّغان قرار داده تا آنان نيز اين دستمايه را از ابعاد ديگر مورد كنكاش و تحقيق قرار دهند.
🔰 این کتاب، مشتمل بر دو بخش است:
📕 بخش اول:
🔺مولف در این بخش مرورى به پيوندهايى كه بين قيام امام حسين (ع) و ظهور امام مهدى عج وجود دارد، از ديدگاه قرآن، روايات، ادعيه و زيارت و تشرفات مىكند.
📕 بخش دوم:
🔺در بخش دوم با توجه به اين پيوندها و شباهتها و دانستن اينكه عاشورا پشتوانه فرهنگى عصر غيبت و استراتژى انتظار است، به وظايف و رهيافتهاى اين فرهنگ اشاراتى شده است.
┏━━━🍃💐🍃━━━┓
@orum_mahdaviat
┗━━━💐━
#امام_زمان
🌱در نگاهم نقش می بندد نگاهت عاقبت
میشوم یکروز یارِ دلبخواهت عاقبت...
🌱حُسن یوسف ها و نرگس ها جوانه میزنند
زیر باران با نماز صبحگاهت عاقبت!
#العجلمولایغریبم
┏━━━🍃💐🍃━━━┓
@orum_mahdaviat
┗━━━💐━
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
#زندگی_مهدوی_در_سایه_دعای_عهد
#دعای_عهد
#قسمت_سی_و_یکم
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
🌹 وَ مااَحْصاهُ عِلْمُهُ؛🌹
و آنچه را دانشش شماره کرده.
🍀«عدّ» یعنی شمردن و «احصاء» یعنی شمردن با دقت، به گونه ای که هیچ چیز از قلم نیافتد.
🍀خداوند متعال همه چیز را دقیق میداند؛ حتی شماره تعداد نفسهایی که موجودات کشیده یا میکشند.
🍀در سوره مریم، آیه ۸۴ میخوانیم:
🔻فَلا تَعْجَلْ عَلَیْهِمْ إِنَّما نَعُدُّ لَهُمْ عَدًّا؛
🔹پس بر [عذاب] آنان عجله مکن. ما حساب آنها [و روز و ساعت و اعمال و حتّی نفس زدن آنان] را شماره میکنیم [تا موعدشان فرا رسد].
🍀امام صادق علیه السلام فرمود:
روزهای عمر انسان را پدر و مادر او نیز میتوانند بشمارند؛ پس مراد از «نَعُدُّ لَهُمْ عَدًّا» این است که ما شماره نفَسهای آنان را نیز میدانیم.
🍀در سوره مریم، آیه ۹۴ نیز آمده است:
🔻قَدْ أَحْصاهُمْ وَ عَدَّهُمْ عَدًّا؛
🔹قطعاً خداوند، همه آنان را حساب کرده و با دقّت شمرده است.
🍀بنابراین آمار دقیق همه اجزای هستی به دست اوست. و علم خداوند، تنها به کلیّات احاطه ندارد، بلکه جزئیّات را هم میداند.
#زندگی_مهدوی
#در_سایه_دعای_عهد
#ادامه_دارد
┏━━━🍃💐🍃━━━┓
@orum_mahdaviat
┗━━━💐━
#معرفی
#کتاب_مهدوی
#دوران_باشکوه_ظهور
🔰 این کتاب شامل هفت بخش پیرامون امر رجعت و بیان کیفیت آن است. کتاب دوران باشکوه ظهور بازنویسی کتاب «حقه الدُّرَر» نوشته علامه میرزا محمد باقر فقیه ایمانی و بازنویسی محمد ظریف است و به این پرسش ها پاسخ می دهد.
⁉️ امام عصر (علیه السلام) چگونه پرچم توحید را در اقصی نقاط عالم برافراشته خواهند کرد؟ ایشان چگونه این پیروزی های بزرگ را به دست خواهند آورد و از چه راهی به اهداف عالی خود خواهند رسید؟
💢 بخشی از کتاب دوران باشکوه ظهور
📕 فصل اول
آیاتی که دلالت بر ظهور و دولت امام عصر علیه السّلام و رجعت دارند. تعدادی از آیات قرآن دلالت بر ظهور و دولت امام قائم علیه السّلام و رجعت ائمّۀ اطهار علیهم السّلام بعداز ظهور آن حضرت دارد و آن آیات بر سه قسم می باشد:
✅ قسم اوّل: آیاتی که دلالت آنها برمفادشان صریح است به طوری که غیرآن معنا احتمال داده نشود.
✅ قسم دوّم: آیاتی که دلالت آنها بر مفادشان ظاهر است. درآن معنی ظهور دارند و احتمال ضعیف داده می شود که غیر آن معنا اراده شده باشد؛ ولی آن احتمال اعتبار ندارد و توجّهی به آن نمی شود.
✅ قسم سوّم: آیاتی که دلالت آن ها بر مفادشان مجمل است و معنای آن ها با تفسیر ائمّۀ اطهار (علیهم السّلام) ظاهر می شود.
(فَإِذا نُقِرَ فِی النّاقُورِ) آن گاه که درصور دمیده شود. (وَ أشرَقَتِ الأَرضُ بِنُورِ رَبِّها) و زمین به نور پروردگارش روشن گردد. (بَقِیَّه اللهِ خَیرٌ لَکُم) بازماندۀ حجج الهی بهتراست برای شما اگر مؤمن باشید. (یَسئَلُونَکَ عَنِ السّاعَهِ أیّانَ مُرساها قُل إنَّما عِلمُها عِندَ رَبّی)
📕 فصل دوم
✅ معنای انتظار و فضائل آن
انتظار حالتی است قلبی و هرگاه بنده سه خصوصیّت را برای خود تحصیل نمود می تواند آن حالت را پیدا کند.
💢 خصوصیت اول:
تأمّل و تدبّر درآیاتی که مربوط به ظهور آن حضرت است به گونه ای که معرفت او نسبت به آن ها کامل شود، و نیز اندیشه در سایر آیات و روایاتی که معرفت او را به مراتب ولایت ائمّۀ اطهار (علیهم السّلام) بالا ببرد.
💢 خصوصیت دوم:
تلاش درانجام وظایف بندگی و رعایت تقوا که مهم تر از همۀ آنها تمسّک به ولایت ائمۀ اطهار (علیهم السّلام) و ادای حق ایشان است؛ مخصوصاً نسبت به وجود مبارک حضرت ولیّ عصر (علیه السّلام) که زنده کنندۀ شریعت و باعث بقا و نشر آثار اسلام است.
💢 خصوصیت سوم:
کوشش فراوان در دعا و تضرّع به درگاه الهی برای این که او را در راه ولایت ثابت بدارد و ازخطرات و لغزش هایی که دراین مسیر او را تهدید می کند حفظ فرماید و ایمان و معرفت او را نسبت به معارف تکمیل نماید.
┏━━━🍃💐🍃━━━┓
@orum_mahdaviat
┗━━━💐━