111.6K
❓سؤال:
سلام و عرض خسته نباشید 🌸🌱آیا نباید از ترس تعریف و تمجید اطرافیان و برای پیشگیری از مبتلا شدن به کبر ،غرور ،ویا کلا دم چشم بودن در جمع فقط به ذکر های واجب اکتفا کنیم و از انجام مسحبات پرهیز کنیم؟
الان هروقت کار خیری میکنم کسی من را میبیند یک صدا درون می گوید نکند ریایی باشد
✅ پاسخ:
بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم
نه، نباید به وسوسۂ شیطان اعتنا کنید.
ریا، این است که انسان، کار را برای مردم انجام دهد.
ولی وقتی کار برای خداست، حالا چه مردم ببینند، چه نبینند، چه خوششان بیاید، چه خوششان نیاید، انسان[باید]کار خودش را انجام بدهد، نباید اعتنا کند.
ما نباید از آنطرف بیفتیم؛ به شما گفته اند نیا جلو، از پشت بام می افتی پایین، شما، آنقدر عقب رفته ای که از پشت سر داری می افتی!
این که انسان بخواهد کار خیر را ترک کند[به این دلیل]که مردم می بینند؛ خب ببینند مردم! شما اگر کار خیر را برای مردم انجام نمی دهی؛ حالا چه مردم تعریف کنند چه تعریف نکنند، نباید به حال شما فرقی داشته باشد، نباید شیطان ما را از آنطرف بیندازد.
🖊پیاده شده از صوت استاد
⏪⏪ کانال اصول دین
استاد محمدی⬇️⬇️
https://eitaa.com/joinchat/3602645023C15b0da7178
آدرس تلگرام
https://t.me/osooledin1
💐💐💐
❓ چه کار کنیم که در نماز حضور قلب داشته باشیم؟
🔰 برای حضور قلب در نماز کارهای فراوانی می توان انجام داد که به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:
1️⃣نکته اول: در رابطه با حضور قلب در نماز باید عوامل حواس پرتی را از خودمان دور کنیم که خود این عوامل گاهی می تواند درونی باشد و گاهی بیرونی باشد
🔸درونی مثل: پرخوری، گرسنگی، حبس بول و...
🔹بیرونی مثل: مثل سر صدا ها یا نماز خواندن روبه روی تلویزیون روشن، مکان شلوغ و...
2️⃣ نکته دوم: قبل از ورود به نماز ما نسبت به اهمیت نماز و حضور قلب و دستور الهی و در محضر خدا بودن و هدف آفرینش و....فکر کنید و خود را آماده سخن گفتن با خداوند کنید که این عمل تاثیر زیادی در حضور قلب دارد.
3️⃣ نکته سوم: در نماز قبل از گفتن کلمات به معنای کلمات دقت کنیم و بدانیم کلمه بعدی که قرار است بیان کنیم چه معنایی دارد.
4️⃣ نکته چهارم: قبل از نماز اذکار مستحب وارد شده را بخوانیم و تا چند دقیقه قبل آن با کسی صحبت نکنیم و حالت نماز را داشته باشیم .مثلا دعای توجه را بخوانیم: «وَجَّهتُ وَجهىَ لِلَّذى فَطَرَ السَّمٰواتِ وَ الأرضَ، عالِمِ الغَیبِ و الشَّهادَةِ حَنیفاً مُسلِماً وَ ما انَا مِنَ المُشرِکینَ.انَّ صَلاتى وَ نُسُکى وَ مَحیاىَ وَ مَماتى للّٰهِ رَبِّ العَالَمین، لاشَریکَ لَهُ وَ بِذ لِکَ امِرتُ وَ انَا مِنَ المُسلِمینَ»
5️⃣نکته پنجم: از تعقیبات نماز غفلت نکنیم و آنها را هم انجام دهیم چون تعقیبات هم حضور قلب در محسوب و آن را جبران می کند.
6️⃣نکته ششم: خواندن نافله ها و نماز های مستحبی مثل نماز شب و نماز هایی که قبل و بعد نماز های روزانه سفارش شده است تاثیر زیادی در حضور قلب در نماز دارد.
امام باقر علیه السلام فرمودند از نماز شما آن مقداری مورد قبول است که حضور قلب داشته باشید زرار گفت که ای وای پس هلاک شدیم!! حضرت فرمود اینگونه نگو بلکه نافله ها جبران کننده هستند و کسری ها را جبران می کنند.
7️⃣ نکته هفتم: باید ذی نماز گذار داشته باشیم چرا که ظاهر در باطن هم تاثیر دارد لذا باید با لباس تمیز و مرتب و عطر و....که تاثیر در حضور قلب نماز دارد.
8️⃣ نکته هشتم: حالت وداع در نماز داشته باشیم و گویا این آخرین نمازی است که می خواهیم بخوانیم و واقعا هم همین طور است و ما نمی دانیم که آیا بعد این زنده هستیم که نماز بعدی را بخوانیم یا نه و این خود حضور قلب می آورد.
9️⃣نکته نهم: یکی از امامان خود را مقتدای خود قرار دهیم مثلا امام سجاد علیه السلام چگونه نماز می خواندند و سعی کنیم خود را شبیه او کنیم.
🔟 نکته دهم: نماز را از آن حالت کلیشه ای خود خارج کنیم لذا اذکاری را که می توان تغییر داد را تغییر بدهیم و با خودمان بگوییم که امروز ذکر رکوع،سجود، قنوت و.... را چه بگویم این خود عاملی است که حواس پرتی را دور و توجه را زیاد می کند.
1️⃣1️⃣ یازدهم: قبل از نماز یک توسلی داشته باشیم به یکی از ائمه علیهم السلام مثلا سلامی به امام حسین علیه السلام داشته باشیم که این عمل آثاری دارد که کمک به حضور قلب می کند.
✅ نسبت حضور قلب در نماز کتابی نوشته شده است به عنوان حضور قلب در نماز از منظر امام خمینی ره و شهید ثانی که پیشنهاد می شود جهت مطالعه مراجعه شود.
📚 بیانات استاد محمدی شاهرودی
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ @ostadmohamadi
❓سؤال
سلام علیکم استاد بزرگوار.خداوند شما را حفظ فرماید.در متن کامل توقیع امام زمان به اسحاق بن یعقوب مطالبی ذکر شده.آنچه برایم سوال است اینکه امام زمان علیه السلام ، در بخشی فرموده اند : و اما خمس ، برای شیعیان ما مباح شده و تا زمان ظهور و فرج ، بر آنها حلال است. از آن مصرف نمایند تا فرزندانی نیکو از آنان بوجود آید ، نه تبهکار . کمال الدین .ج 2 ص 483 ب 45 ح 4 .آیا صحیح است ؟؟؟با تشکر از شما .در پناه حق موید باشید.
✅ پاسخ:
بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم
این بحث را ما در رسانه ها، به عنوان تحلیل خمس، در رسانه ها داشتیم.
خب این روایات با ده ها روایات دیگری که عَدَمِ این را می رساند، منافات دارد.
آن روایتی که می گوید اگر[کسی]میخواهید یک درهم یا یک ریال، مثلا، از خمس مصرف کند، وعدههای عجیب و غریب[آورده است] خب اینها با آنها منافات دارد.
این روایت تحلیل که حالا شما گفتید و چند تای دیگر که وجود دارد.
جمع این روایات به این است که_چنان که در این همین روایت هم به آن اشاره کرده، در گذشته خب این اموالی که در اختیار مردم قرار می گرفت، فرض کن انفال که مال امام بود را، شاهان و حکام و خلفا می گرفتند تقسیم می کردند بین مردم یا آن چه خلاصه مال خودشان نبود و نیست[را تقسیم میکردند] چون انفال که مال اینها نیست. انفال مال امام است.
اینها را[تقسیم کرده اند]آمده در جامعه شده کابین خانم ها یا مثلا با آن کنیز می خریدند. شده خوراک، آن وقت چی دارند می خورند؟! خوراک حرام میخورند. آن ازدواج شان، ازدواجِ باطل است و بچه شان، زنا زاده می شود.
امام می فرماید ما این اجناس را، اینهایی که مال امام بوده و در جامعه آمده، همه را برای شیعیانمان تحلیل کردیم، حلال کردیم که فرزندانشان حلال زاده باشد، خوراک شان درست باشد، نمازشان درست باشد.
این آن چه که مربوط به عرض کنم مساکن و مطاعم میشود که برای حلال زاده شدن فرزندانشان و این که غذای حرام نخورند و نمازشان درست باشد.
همۂ اینها را تحلیل کردیم ما.
چی را تحلیل کردند؟ آن بخش هایی که مال امام است.
اما این که شما خمس ندهید، پس سادات فقیر چه کار کنند! از گرسنگی بمیرند؟ چون زکات که برایشان حرام است.
گفته اند زکات که جایز نیست برایشان. خمس هم که امام تحلیل کرده، ندهیم! پس اینها چه کار کنند!
نه، در بعضی از روایات خمس به عنوان وجه الاماره از آن یاد شده. یعنی وسیله ای که حاکم شرع و فقیه جامع الشرایط به وسیله آن می توانند اداره بکنند جامعه را.
خب این وسیله و این قدرت را از او گرفتیم، چطور آن را اداره بکند؟!
نه این روایت، روایات معارض دارد، بحث مفصّلش را ما داشته ایم و داریم.
همایش هایی می گذارند برای استانها که در آن همایش ها ما معمولا مفصّل پاسخ می دهیم.
در فضای مجازی هم ما این بحث را مطرح کرده ایم. بگردید و[توضیح] مفصلش را بگیرید، پیدا کنید.
🖊پیاده شده از صوت استاد
⏪⏪ کانال اصول دین
استاد محمدی⬇️⬇️
https://eitaa.com/joinchat/3602645023C15b0da7178
آدرس تلگرام
https://t.me/osooledin1
💐💐💐
193.5K
سلام
نماز و روزه در ادیان دیگر مثل مسیحیت و یهودیت به چه صورته؟ اصلا عبادتی مثل نماز و روزه ما مسلمانها دارند؟
327.6K
سلام علیکم
درباره مسئله برده داری در اسلام چند سوال داشتم:
١) آیا در زمان غیبت امام معصوم و وجود حکومت ولایت فقیه در صورت اقامه جهاد با کفار، «غلام و کنیز» به غنیمت می شود گرفت؟
٢) آیا مسئله #برده_داری سیاه پوستان که در گذشته ی آمریکا رواج داشته، و به عنوان اقدامی ننگین و ظالمانه در تاریخ آمریکا مشهود است، با مسئله «غلام و کنیز» در اسلام و احکام اسلامی، چگونه قابل فرق گذاری و توجیه است؟
با تشکر
154.8K
سلام وقتتون به خیر
سوالی داشتم.
این راسته که میگن میشه توی اون دنیا ازدواج کرد؟ حتی اگه توی این دنیا متاهل بوده باشی؟ به چه شکلی هست ازدواج در اون دنیا؟
📌📌 کانال اصول دین
پاسخ به سوالات اعتقادی توسط
حجت الاسلام والمسلمین رضا محمدی⬇️⬇️
https://eitaa.com/joinchat/3602645023C15b0da7178
لطفا با معرفی کانال به دیگران در ثواب نشر معارف اهل بیت علیهم السلام شریک باشین
💐💐💐
150.5K
سلام خدمت استاد عزیزم
سوال:
از کجا اومدیم ،چه کار باید بکنیم ،کجا میریم
📌📌 کانال اصول دین
پاسخ به سوالات اعتقادی توسط
حجت الاسلام والمسلمین رضا محمدی⬇️⬇️
https://eitaa.com/joinchat/3602645023C15b0da7178
لطفا با معرفی کانال به دیگران در ثواب نشر معارف اهل بیت علیهم السلام شریک باشین
💐💐💐
163.8K
استاد گرامی از قدیم میگفتن در خانه پرنده مخصوصا کبوتر یا مرغ و خروس نگهداری کنید آیا این موضوع سند مذهبی و دینی نیز دارد همچنین آیا این موضوع که گفته میشود بلاهای سنگین که مقرر است بر اهل خانه برسد با وجود این پرندگان در خانه از اهل خانه برداشته و به آن پرندگان میرسد و به طوری سپر بلا های بزرگ اهل خانه می شوند درست است؟
خواهشا توضیح بفرمایید با تشکر
116.2K
سلام علیکم و رحمةالله
ببخشید بنده حدود یک سالی هست که خواستگاری های متعدد رفتم ولی اسباب ازدواج من میسر نشده، می خواستم بدانم ایا ممکنه طلسمی ، بسته شدن بختی درکار باشد؟
اگر هست برای بطلانش چه باید کرد؟
چه راهکاری برای ازدواج پیشنهاد می کنید؟
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سخنرانی_مسجد
شرح اصول کافی جلد یک ص ۱۶۷ باب البداء
● خداوند از پیامبران سه تعهد گرفت
● مثال برای اجل معلق و اجل حتمی
● از نیست، هست شدیم
● علم الهی دو نوع است: ...
📌📌 کانال اصول دین
پاسخ به سوالات اعتقادی توسط
حجت الاسلام والمسلمین رضا محمدی⬇️⬇️
https://eitaa.com/joinchat/3602645023C15b0da7178
لطفا با معرفی کانال به دیگران در ثواب نشر معارف اهل بیت علیهم السلام شریک باشین
💐💐💐
98.5K
❓سؤال:
سلام خدمت استاد محمدی
مراسم ختمی که جهت اموات گرفته میشود چه تاثیر و ثوابی برای اموات دارد. با توجه به هزینه های زیادی که میشود و اکثر افرادی هم که به مراسم می آیند معمولا با اکراه می آیند.
در ضمن اگر خود میت در زمان حیات اعتقادی به دین و مذهب نداشته باشد آیا ثوابی شاملش میشود. با سپاس فراوان
✅ پاسخ:
بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم
این که بخواهند خرج زیادی بکنند، هزینه های عرض کنم اسراف و این چیزها باشد، خب این که خلاف آن[آموزه های ما است]، یعنی اینها درواقع آفات و آسیب های آن مجلس است.
اما اگر نه، مجلس فقط برای خدا باشد و در آن قرآن خوانده شود، دعایی گفته شود، ذکر اهل بیت علیهم السلام شود و مردم برای آن مُرده استغفار کنند و طلب آمرزش کنند؛ خب اینها خوب است.
اما این که کسی که اعتقادی نداشته مثلا فرض کن کافر بوده، حالا بخواهند برایش مراسم بگیرند، فایده ندارد، هیچ اثری برایش نخواهد داشت؛ چون کافر است دیگر.
🖊پیاده شده از صوت استاد
⏪⏪ کانال اصول دین
استاد محمدی⬇️⬇️
https://eitaa.com/joinchat/3602645023C15b0da7178
آدرس تلگرام
https://t.me/osooledin1
💐💐💐