🔴 سه مشکل بزرگ دنیا ...
مردی به محضر امام سجاد (علیه السلام) آمد و از حال و روزگار دنیای خود شكایت كرد.
امام در پاسخ این مرد فرمود: «بیچاره انسان كه در هر روز، دستخوش سه مشکل است كه از هیچ یک عبرت نمی گیرد؛ در صورتی كه اگر عبرت می گرفت، مشکلات دنیا برای او آسان می شد.
🔸اول آنکه هر روز كه از عمر او می گذرد از عمر او كاسته می گردد، در صورتی كه اگر از مال او چیزی كاسته می شد قابل جبران بود، ولی كاهش عمر قابل جبران نیست.
🔸دوم اینکه هر روز، رزقی كه به او می رسد اگر از راه حلال باشد حساب دارد و اگر از راه حرام باشد عقاب دارد و این حساب و عقاب در دادگاه الهی در انتظار او است.
🔸مشکل سوم از همه بزرگ تر است و آن اینكه هر روز كه از عمر انسان می گذرد، به همان اندازه به آخرت نزدیک می گردد، ولی نمی داند كه رهسپار بهشت است یا دوزخ؟
برگرفته از کتاب داستان دوستان اثر استاد محمدی اشتهاردی(ره)
کانال استادفاطمی نیا
@ostad_Fateminia313
🔴 تشرف جناب شیخ انصاری(ره)
عالم ربانی میرزا حسن آشتیانی، که از جمله شاگردان فاضل شیخ انصاری(ره) بود فرمود:
« روزی با عده ای از طلاب در خدمت شیخ انصاری(ره) به حرم حضرت امیرالمومنین علیه السلام مشرف شدیم.
بعد از دخول به حرم مطهر، شخصی به ما برخورد و به شیخ انصاری سلام کرد و برای مصافحه و بوسیدن دست ایشان جلو آمد. بعضی از همراهان برای معرفی آن شخص به شیخ عرض کردند: ایشان نامش فلان است و در جفر یا رمل مهارت دارد و ضمیر اشخاص را هم می گوید.
شیخ چون این مطلب را شنید، تبسم شد و برای امتحان، به آن شخص فرمود: من چیزی در ضمیرم گذراندم اگر می توانی بگو چیست؟
آن شخص بعد از کمی تأمل، عرض کرد: تو در ذهن خود گذرانده ای که آیا حضرت صاحب الامر علیه السلام را زیارت کرده ای یا نه؟
شیخ انصاری(ره) وقتی این را شنید حالت تعجب در ایشان ظاهر گشت؛ اگرچه صریحاً او را تصدیق نفرمود. آن شخص عرض کرد: آیا ضمیر شما همین است که گفتم؟
شیخ ساکت شد و جوابی نفرمود. آن شخص عرض کرد که درست گفتم یا نه؟
شیخ اقرار کرد و فرمود: خوب، بگو ببینم که دیده ام یا نه؟
آن شخص عرض کرد: آری، دو مرتبه به خدمت آن حضرت شرفیاب شده ای: یک مرتبه در سرداب مطهر و بار دوم در جای دیگر.
شیخ چون این سخن را از او شنید، مثل کسی که نخواهد مطلب، بیشتر از این ظاهر شود، به راه افتاد».
📚عبقری الحسان، علی اکبر نهاوندی.
کانال استادفاطمی نیا
@ostad_Fateminia313
❤️ آثار دعا برای حضرت مهدی(عج)
عنایت امام
قرآن کریم در آیه 86 سوره نساء می فرماید
پس هر گاه به شما تحیّت گویند، پاسخ آن را بهتر از آن بدهید یا (لااقل) به همان گونه پاسخ گویید.
تحیت یعنی دعا برای حیات دیگران؛ ولی معمولا این کلمه برای هر نوع اظهار محبتی که افراد در سخن یا عمل نسبت به دیگری انجام می دهند، به کار می رود.
بنابراین دعا کردن برای امام و سلام دادن به حضرتش، تحیتی به محضر نورانی حضرت است و به یقین، امام طبق دستور قرآن، دعا کننده را بهتر از دعا و سلام او مشمول عنایت و لطف خود قرار می دهد.
روایت شده:
روزی یکی از کنیزان امام حسین ع شاخه گلی به ایشان داد. امام حسین ع در برابر این هدیه، او را آزاد کردند. شخصی با تعجب گفت: آیا در مقابل یک شاخه گل کم ارزش، او را آزاد می کنید؟
امام فرمودند: خداوند این گونه ما را تربیت کرده است و سپس آیه ی فوق را تلاوت کردند.
امام در پاسخ به لطف دیگران، نه به دهدیه و لطف ناقص افراد بلکه به کرم و بزرگی خود نگاه می کند. بنابراین همیشه آن ها که تحیتی – هرچند اندک- به محضر امامان می فرستند از عطای شاهانه ی آنها برخوردار می شوند.
منبع:
نگین آفرینش؛ جلد دوم؛ صفحه 34 و 35
کانال استادفاطمی نیا
@ostad_Fateminia313
🔴 پشت کوههـــای قاف چه خبر است؟
🌕 پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند:
همانا در پشت کوه قاف هفت دریاست که هر دریا پانصد سال راه است و پشت آن هفت زمین است که نورشان برای اهل آنها میدرخشد. و از پس آن هفتاد هزار امّت است که مانند پرندههایی که با جوجههای خود در هوا هستند خلق شدهاند، و از تسبیح یکنواخت خسته نمیشوند. و از پس آن هفتاد هزار امّت است که از باد خلق شدهاند و غذا، نوشیدنی، لباس، ظروف و حیوانات آنها از باد است. لانههای حیوانات آنها در زمین مستقرّ نمیشود تا بر پایی قیامت؛ چشمان آنها در سینهی آنهاست. هر کدام از آنها یک بار میخوابد و بیدار میشود، در حالی که روزیاش بالای سرِ او آماده است.
📗بحارالأنوار، ج۵۴، ص۳۴۸
🌕 به قرینه دیگر روایات، این مخلوقات نیز منتظر ظهور امام هستند. با ظهور حضرت مهدی علیهالسلام دروازه عجایب و شگفتیها به روی مردم گشوده خواهد شد و امکان سفر به عوالم و سرزمینهای ناشناخته برای مردم به همراه حضرت مهیا میشود.
کانال استادفاطمی نیا
@ostad_Fateminia313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹الإمام الهادی(علیه السلام) :
لا تَطلُبِ الصَّفاءَ مِمَّن کدَرتَ عَلَیهِ، ولاَ الوَفاءَ مِمَّن غَدَرتَ بِهِ، ولاَ النُّصحَ مِمَّن صَرَفتَ سوءَ ظَنِّک إلَیهِ؛ فَإِنَّما قَلبُ غَیرِک (لَک) کقَلبِک لَهُ.
امام هادی(علیه السلام): صفای دوستی را از آن که دوستیاش را برآشفتی، مخواه. وفاداری از آن که به او نیرنگ زدی، مطلب، و خیرخواهی را از آن که بدگمانیات را متوجّه او کردی، مجو؛ چرا که دل دیگری نسبت به تو، همچون دل تو نسبت به اوست.
📗أعلام الدین: ۳۱۲. دوستی در قرآن و حدیث - جلد ۱ صفحه: ۳۳۴
کانال استادفاطمی نیا
@ostad_Fateminia313
🔴 آنچه می بایست به عنوان معرفت امام بدانیم‼️
«اگر امام زمان مان را نشناسیم و در همین حال بی معرفتی فوت کنیم غیر مسلمان و کافر خواهیم مرد.»
این عبارت، ترجمان فرمایش پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) است
🟢 ما که از زمان فوت مان اطلاعی نداریم.
باید بشتابیم و از خداوند یاری بطلبیم تا موارد مهم و زیربنایی امام شناسی، به جان مان بنشیند:
۱ امام زمان (علیه السلام) ما زنده اند وروی همین زمین زندگی دارند.
۲ اطاعت امام واجب است
۳ امام از هر خطایی معصوم است
۴ ایشان منصوب از جانب خداوند میباشد
۵ امام عالم به همه علوم اند (به همه زبانها مسلطند)
۶ علم كتاب (قرآن) نزد امام زمان است
۷ امامت عهدی است بر شخص امام
۸ امام بر تكوین اشراف دارد
۹ امام ما ،دست، چشم و گوش خداست
۱۰ به امام باید مراجعه شود. او محل رجوع است
۱۱ امام امر به سوء و امر به کار عبث نمي كند
۱۲ محبت به امام واجب است
۱۳ نصرت امام واجب است
۱۴ امام زمان علیه السلام ما قطعا قیام خواهد كرد
۱۵ انتظار او و خواستن او از ضروریات اعتقادیست.
#اللهمعجـللولیڪالفـرج
کانال استادفاطمی نیا
@ostad_Fateminia313
🔴 پیشرفت برق آسای علم پس از ظهور
📚علم و دانش بشری با تمام دستاوردها و مظاهر شگفت انگیزش، هنوز دوران کودکی خود را سپری می کند و با تحقق ظهور امام مهدی (عج) به بلوغ کامل می رسد.
امام صادق (ع) فرمود:
📚 علم_و دانش 27 حرف( شعبه وشاخه) است
و مجموع آنچه پیامبران آورده اند، 2 حرف است.
مردم تا روز ظهور بیش از آن دو حرف را نمی دانند، وقتی قائم (عج) قیام کند، 25# حرف بقیه را بیرون آورده و در میان مردم منتشر می سازد
و بدین سان مجموع 27 جزء دانش را نشر می دهد
قطب راوندی در « خرایج » از امام صادق (ع) روایت کرده است که فرمود:
( علم بیست و هفت حرف است.
تمام علومی که پیامبران آورده اند دو حرف بود و مردم تا امروز بیش از این دو حرف نشناختند. پس در زمانی که قائم ما خروج کند بیست و پنج حرف بیرون می آورد. سپس تمام بیست و هفت حرف علم را در میان مردم منتشر می کند)
کانال استادفاطمی نیا
@ostad_Fateminia313
الإمام الهادی(علیه السلام) : إذا أخلَصتَ فی طاعَةِ اللّهِ، وَاعتَرَفتَ بِرَسولِ اللّهِ(صلوات الله علیه وآله) وبِحَقِّنا أهلَ البَیتِ، وسَأَلتَ اللّهَ ـ تَبارَک وتَعالی ـ شَیئا لَم یحرِمک.
امام هادی(علیه السلام): هر گاه مخلصانه خدا را اطاعت کردی و به [حقّانیت ]پیامبر خدا و به حقّ (حقّانیت) ما اهل بیت اعتراف نمودی و از خداوند ـ تبارک و تعالی ـ چیزی خواستی، تو را محروم نخواهد کرد.
📗الأمالی للطوسی: ص ۲۸۶ ح ۵۵۵. نهج الدّعا (با ترجمه فارسی) جلد ۱ صفحه: ۴۳۸
کانال استادفاطمی نیا
@ostad_Fateminia313
🔴 انتقاد امام عصر عجلالله فرجه از شیعیان غافل از روایات...
كَيْفَ يَتَسَاقَطُونَ فِي اَلْفِتْنَةِ وَ يَتَرَدَّدُونَ فِي اَلْحَيْرَةِ وَ يَأْخُذُونَ يَمِيناً وَ شِمَالاً فَارَقُوا دِينَهُمْ أَمِ اِرْتَابُوا أَمْ عَانَدُوا اَلْحَقَّ أَمْ جَهِلُوا مَا جَاءَتْ بِهِ اَلرِّوَايَاتُ اَلصَّادِقَةُ وَ اَلْأَخْبَارُ اَلصَّحِيحَةُ أَوْ عَلِمُوا ذَلِكَ فَتَنَاسَوْا
🌕 شيخ ابو جعفر رضى اللّٰه عنه گويد اين توقيع را سعد بن عبداللّٰه رحمه اللّٰه چنين ثبت كرده است: «بنگر که چگونه در فتنهها سقوط میکنند و در وادى تحیر و سرگردانى گام مىزنند و به چپ و راست مىروند، و از دينشان دست برداشتهاند. آیا آنها در مورد حقّ دچار تردید شدهاند؟ و يا آنكه عناد و دشمنى میورزند؟ یا اینکه از روایات راست و خبرهای صحیحی که به آنها رسیده است بیخبرند؟ و يا آن را مىدانند و خود را به فراموشى مىزنند؟»
📗کمال الدين، ج ۲، ص ۵۱۰
📗بحار الأنوار، ج ۵۳، ص ۱۹۰
📗تفسير کنز الدقائق، ج ۱۰، ص ۱۱۸
کانال استادفاطمی نیا
@ostad_Fateminia313
🔴 غربال به اندازهٔ مشتی از انبار گندم
🌕 امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمودند:
«براى شما مثالى مىزنم و آن عبارت از مَثَل مردى است كه داراى مقداری گندم باشد، پس آن را پاك و غربال نموده و در خانه انبار نموده و آن را به اميد خدا در آنجا رها كرده باشد؛ بعد به سر گندم خود باز گردد و ناگاه ببيند و در آن كرم افتاده است؛ پس آن را بيرون آورده پاك نمايد، سپس آن را بِدان انبار باز گردانيده و آن را رها نموده؛ مدّتى در آنجا بماند باز نزد آن برگشته و ببيند كه ديگر بار تعدادى كرم به آن رسيده است؛ پس آن را خارج ساخته و تميز و پاك نموده(به محلّ اوّل) باز گردانيده باشد و پيوسته اين كار همچنان تكرار شود تا اينكه از آن مشتى همچون گندم خالص يك بته از خوشۀ گندم كه كرم نتوانسته هيچ آسيبى به آن برساند باقى بماند؛ شما نيز همين گونه مورد جداسازى قرار مىگيريد تا اينكه از شما باقى نماند مگر جماعتى كه فتنهها به آن زيانى نمىرساند!»
«أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ: وَ سَأَضْرِبُ لَكُمْ مَثَلاً وَ هُوَ مَثَلُ رَجُلٍ كَانَ لَهُ طَعَامٌ فَنَقَّاهُ وَ طَيَّبَهُ ثُمَّ أَدْخَلَهُ بَيْتاً وَ تَرَكَهُ فِيهِ مَا شَاءَ اَللَّهُ ثُمَّ عَادَ إِلَيْهِ فَإِذَا هُوَ قَدْ أَصَابَهُ اَلسُّوسُ فَأَخْرَجَهُ وَ نَقَّاهُ وَ طَيَّبَهُ ثُمَّ أَعَادَهُ إِلَى اَلْبَيْتِ فَتَرَكَهُ مَا شَاءَ اَللَّهُ ثُمَّ عَادَ إِلَيْهِ فَإِذَا هُوَ قَدْ أَصَابَ طَائِفَةً مِنْهُ اَلسُّوسُ فَأَخْرَجَهُ وَ نَقَّاهُ وَ طَيَّبَهُ وَ أَعَادَهُ وَ لَمْ يَزَلْ كَذَلِكَ حَتَّى بَقِيَتْ مِنْهُ رِزْمَةٌ كَرِزْمَةِ اَلْأَنْدَرِ لاَ يَضُرُّهُ اَلسُّوسُ شَيْئاً وَ كَذَلِكَ أَنْتُمْ تُمَيَّزُونَ حَتَّى لاَ يَبْقَى مِنْكُمْ إِلاَّ عِصَابَةٌ لاَ تَضُرُّهَا اَلْفِتْنَةُ شَيْئاً»
📗الغيبة(للنعمانی)، ج ۱، ص ۲۰۹
📗بحارالأنوار، ج ۵۲، ص ۱۱۵
کانال استادفاطمی نیا
@ostad_Fateminia313
🔴 تحقق ظهور در خواست و دعای مردم
إِنَّ اللهَ لا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ
خداوند عزیز سرنوشت هیچ قومى-و ملّتى- را تغییر نمىدهد مگر آنکه آنان آنچه را در -وجود- خودشان است تغییر دهند. (رعد/ ۱۱)
⭕️ اگر تغییر در افکار و خواست و اراده مردم حاصل نشود، در آینده روزهای تلخ و دشوارتری را تجربه خواهند کرد؛ تا جایی که آرزوی مرگ میکنند:
🌕 پیامبر صلی الله علیه وآله فرمودند:
«لَاٰ یَأْتِی عَلَیکُم زَماٰن إِلاّ الَّذي بَعْده شَرّ مِنْه!»
هیچ زمانی پیش نمیآید، جز اینکه زمان بعدی بدتر از آن است!!
📗يوم الخلاص، ج ۱ ص ۳۵۸
✅ مادامی که مردم انتخابشان با انتخاب خداوند یکی نشود؛ تا زمانی که بشر به اضطرار وجود ولی معصوم نرسد هیچ ظهوری نخواهد بود.
کانال استادفاطمی نیا
@ostad_Fateminia313
🔴 ناتوانی قدرتهـا از ادارهٔ کشورهــــا
«حَتّى إِذا رَأَوْا ما يُوعَدُونَ فَسَيَعْلَمُونَ مَنْ أَضْعَفُ ناصِراً وَ أَقَلُّ عَدَداً»(جن/۲۴)
⭕️ پیش از ظهور امام زمان، حکومتهای ستمگر به ضعف میگرایند و این زمینهای میشود تا (به ناچار) حکومت جهانی حضرت مهدی عجل الله فرجه را بپذیرند:
🌕 آقا امام کاظم علیه السلام درباره این آیه شریفه: «تا آن گاه که ببینند، آن چه وعده داده شده است و به زودی خواهند دانست چه کسی یاوران کم تری دارد و ناتوان تر است»، فرمودند: «وعدهای که در این آیه داده شده است، مربوط به حضرت قائم عجل الله فرجه، و اصحاب و یاوران و دشمنانش است؛ آن گاه که امام زمان قیام کند، دشمنانش ناتوانترین دشمنان خواهند بود و کمترین نیروها و تجهیزات را خواهند داشت.
📗تفسير نورالثقلين، ج ۵، ص ۴۴۱
📗تفسيرالبرهان، ج ۵، ص ۵۰۸
📗الکافي، ج ۱، ص ۴۳۲
کانال استادفاطمی نیا
@ostad_Fateminia313