✍ جنبشِ نـاکـام | بازخوانی تاریخی ماجرای جنبش ملی صنعت نفت و کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲
🔻 جنبش ملی علیه زیادهخواهی مستکبرین
🔹️ موقعیت خاص ایران و نفوذ سیاستهای بیگانگان، همواره منجر به کشمکشهایی بین قدرتهای بیگانه، برای غارت ثروتهای ملی ایران بوده است. این رقابتها زیربنای بسیاری از حوادث تلخ تاریخ ایران معاصر محسوب میشود. پس از جنگ جهانی دوم و شکست آلمانها، دولتهای متفقین، یعنی انگلیس و آمریکا و شوروی، هریک درصدد کسب امتیازات جدید و به دست آوردن حداکثر ممکن از غنائم جنگی بودند. متجاوزین به کشور که بر اساس توافق، زمان اشغال نظامیشان به پایان رسیده بود، در تلاش برآمدند تا نفوذ نظامی خود را به نفوذ سیاسی و اقتصادی تبدیل کنند. دولت انگلیس، بر اساس قرارداد سابق، امتیاز جنوب را داشت و دولت شوروی هم، برای کسب امتیاز نفت شمال تلاش کرد. اما در این میان، مجلس، اعطای هرگونه امتیازی را ممنوع کرد. آمریکا این قانون را ابزاری مناسب برای خارجنمودن رقبایش از میدان دید و به همین خاطر و در پس خواستههای استعماریاش با چهرهای معتدل، مناسباتش را با ایران دنبال کرد.در این میان، جنبش ملیشدن صنعت نفت با رویکرد ضداستعماری شکل گرفت. دکتر مصدق با کمک مرحوم کاشانی، توانست حمایت مردمی را به دست آورد. در این میان، نقش علما و مشخصاً آیتالله کاشانی، پررنگ بود. ایشان هم در شکلگیری نهضت، هم در مواجهه با تهدیدات نظام سلطه و هم در خصوص توطئههای نظام پادشاهی و دربار، نقش مؤثری ایفا کرد و با بسیج ملت در مقابل هجمهها ایستاد. این جنبش در گامهای ابتدایی خود، به موفقیتهای خوبی رسید و توانست حرکتی را آغاز نماید که میرفت تا دست استعمارگران را از نفت ایران قطع نماید. این جنبش، حتی توانست در مقاطعی، توطئههای دشمنان خارجی و عوامل و وابستگان داخلیشان را ناکام بگذارد؛ اما به مرور در مسیر نهضت، انحرافات و اشکالات و اختلافات مهمی رخ داد که منجر به شکست آن و تسلط مجدد مستکبرین و قدرتهای مادیِ زیادهخواه بر منافع ملت ایران شد.
🔻 اعتماد به بیگانه؛ جدایی از دین و مردم
🔸️ یکی از عوامل مهمِ شکست، اعتماد مصدق به مستکبرین بود. در جریان ملیشدن صنعت نفت، مصدق به آمریکاییها اعتماد کرد: «در نهضت ملی، دکتر مصدق به آمریکاییها حسنِظن داشت، بلکه ارادت داشت.»...
202030_1020920855.mp3
7.82M
🎙 #کلیپ_صوتی | ظهور و سقوط مصدق
🔻 بیانات رهبر انقلاب اسلامی دربارهی ماجرای به قدرت رسیدن دکتر مصدق به پشتیبانی آیتالله کاشانی و سقوط وی پس از اعتماد به دولت ایالات متحدهی آمریکا
🗓 سالروز کودتای ۲۸مرداد
‼️ سلام دادن به امام حسین در نماز
🔷 س ۶۱۵۹: آیا سلام دادن به امام حسین (علیه السلام) در قنوت نماز اشکال دارد؟در صورتی که شخصی در نمازهای گذشته این کار را کرده باشد چه حکمی دارد؟
✅ ج: به طور کلی خطاب به غیر خداوند در نماز، موجب باطل شدن نماز می شود، اما نمازهای گذشته ـ که حکم را نمی دانسته و احتمال خلاف آن را نمیداده ـ صحیح است، ولی بنا بر احتیاط واجب باید سجده سهو انجام دهد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دستگیری و شفاعت امام حسین ع در روز قیامت
#استادعالی
#برگی_از_شهدا
🌹#با_شهدا|شهید محسن حججی
✍️ بوسیدن دست پدر و مادر
▫️برای دیدن پدر و مادر میرفتم؛ بین راه نیت کردم برای خشنودی قلب امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف دست پدر و مادرم را ببوسم. تپش قلب گرفتم، رسیدم و خم شدم و دست مادرم را بوسیدم. دست پدر را هم بوسیدم... چقدر گستاخانه منتظر پاداش الهی بودم. شب در عالم خواب رویایی دیدم... آنچه در ذهنم ماند پیراهن مشکی نوکریام بود که مادرم در عالم خواب به من گفت: ان شاءالله شهید شدی این پیراهن را برایم میآورند. من هم گفتم ان شاءالله.
📚 دست نوشته شهید محسن حججی در صفحه ۶ الی ۱۹ دی یادگار ۱۳۹۵
#یاد_شهدا_صلوات
─┅═ೋ❅🍀❅ೋ═┅─
🌺زیـارتــــ آل یـاســـیـن🌺
﷽
سَلامٌ عَلَى آلِ یس
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا دَاعِیَ اللَّهِ وَ رَبَّانِیَّ آیَاتِهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا بَابَ اللَّهِ وَ دَیَّانَ دِینِهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا خَلِیفَهَ اللَّهِ وَ نَاصِرَ حَقِّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا حُجَّهَ اللَّهِ وَ دَلِیلَ إِرَادَتِهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا تَالِیَ کِتَابِ اللَّهِ وَ تَرْجُمَانَهُ
السَّلامُ عَلَیْکَ فِی آنَاءِ لَیْلِکَ وَ أَطْرَافِ نَهَارِکَ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا بَقِیَّهَ اللَّهِ فِی أَرْضِهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا مِیثَاقَ اللَّهِ الَّذِی أَخَذَهُ وَ وَکَّدَهُ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَعْدَ اللَّهِ الَّذِی ضَمِنَهُ السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْعَلَمُ الْمَنْصُوبُ
وَ الْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ وَ الْغَوْثُ وَ الرَّحْمَهُ الْوَاسِعَهُ وَعْدا غَیْرَ مَکْذُوبٍ🔅
السَّلامُ عَلَیْکَ حِینَ تَقُومُ
السَّلامُ عَلَیْکَ حِینَ تَقْعُدُ
السَّلامُ عَلَیْکَ حِینَ تَقْرَأُ وَ تُبَیِّنُ
السَّلامُ عَلَیْکَ حِینَ تُصَلِّی وَ تَقْنُتُ
السَّلامُ عَلَیْکَ حِینَ تَرْکَعُ وَ تَسْجُدُ
السَّلامُ عَلَیْکَ حِینَ تُهَلِّلُ وَ تُکَبِّرُ
السَّلامُ عَلَیْکَ حِینَ تَحْمَدُ وَ تَسْتَغْفِرُ
السَّلامُ عَلَیْکَ حِینَ تُصْبِحُ وَ تُمْسِی
السَّلامُ عَلَیْکَ فِی اللَّیْلِ إِذَا یَغْشَى وَ النَّهَارِ إِذَا تَجَلَّى🔅
السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْإِمَامُ الْمَأْمُونُ
السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْمُقَدَّمُ الْمَأْمُولُ
السَّلامُ عَلَیْکَ بِجَوَامِعِ السَّلامِ🔅
أُشْهِدُکَ یَا مَوْلایَ
أَنِّی أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ
وَحْدَهُ لا شَرِیکَ لَهُ
وَ أَنَّ مُحَمَّدا عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ
لا حَبِیبَ إِلا هُوَ وَ أَهْلُهُ
وَ أُشْهِدُکَ یَا مَوْلایَ
أَنَّ عَلِیّا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ حُجَّتُهُ
وَ الْحَسَنَ حُجَّتُهُ
وَ الْحُسَیْنَ حُجَّتُهُ
وَ عَلِیَّ بْنَ الْحُسَیْنِ حُجَّتُهُ
وَ مُحَمَّدَ بْنَ عَلِیٍّ حُجَّتُهُ
وَ جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ حُجَّتُهُ
وَ مُوسَى بْنَ جَعْفَرٍ حُجَّتُهُ
وَ عَلِیَّ بْنَ مُوسَى حُجَّتُهُ
وَ مُحَمَّدَ بْنَ عَلِیٍّ حُجَّتُهُ
وَ عَلِیَّ بْنَ مُحَمَّدٍ حُجَّتُهُ
وَ الْحَسَنَ بْنَ عَلِیٍّ حُجَّتُهُ
وَ أَشْهَدُ أَنَّکَ حُجَّهُ اللَّهِ🔅
أَنْتُمْ الْأَوَّلُ وَ الْآخِرُ وَ أَنَّ رَجْعَتَکُمْ حَقٌّ لا رَیْبَ فِیهَا یَوْمَ لا یَنْفَعُ نَفْسا إِیمَانُهَا لَمْ تَکُنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْلُ أَوْ کَسَبَتْ فِی إِیمَانِهَا خَیْرا🔅
وَ أَنَّ الْمَوْتَ حَقٌّ
وَ أَنَّ نَاکِرا وَ نَکِیرا حَقٌّ
وَ أَشْهَدُ أَنَّ النَّشْرَ حَقٌّ
وَ الْبَعْثَ حَقٌّ
وَ أَنَّ الصِّرَاطَ حَقٌّ
وَ الْمِرْصَادَ حَقٌّ
وَ الْمِیزَانَ حَقٌّ
وَ الْحَشْرَ حَقٌّ
وَ الْحِسَابَ حَقٌّ
وَ الْجَنَّهَ وَ النَّارَ حَقٌّ
وَ الْوَعْدَ وَ الْوَعِیدَ بِهِمَا حَقٌّ🔅
یَا مَوْلایَ
شَقِیَ مَنْ خَالَفَکُمْ وَ سَعِدَ مَنْ أَطَاعَکُمْ
فَاشْهَدْ عَلَى مَا أَشْهَدْتُکَ عَلَیْهِ
وَ أَنَا وَلِیٌّ لَکَ بَرِیءٌ مِنْ عَدُوِّکَ
فَالْحَقُّ مَا رَضِیتُمُوهُ وَ الْبَاطِلُ مَا أَسْخَطْتُمُوهُ وَ الْمَعْرُوفُ مَا أَمَرْتُمْ بِهِ وَ الْمُنْکَرُ مَا نَهَیْتُمْ عَنْهُ
فَنَفْسِی مُؤْمِنَهٌ بِاللَّهِ وَحْدَهُ لا شَرِیکَ لَهُ
وَ بِرَسُولِهِ وَ بِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ
وَ بِکُمْ یَا مَوْلایَ
أَوَّلِکُمْ وَ آخِرِکُمْ وَ نُصْرَتِی مُعَدَّهٌ لَکُمْ
وَ مَوَدَّتِی خَالِصَهٌ لَکُمْ
آمِینَ آمِینَ🔅
🌹اللهّمّـ صلّ علی محمّد و آل محمّد و عجّل فرجهم🌹
📸 نمونهای روشن از تفاوت نوع پوشش خبری مغرضانه شبکههای ماهوارهای در مورد ایران و سایر کشورها!
⭕️ سیل در ایران میشود نتیجه ناکارآمدی حکومت اما در عربستان میشود سرازیر شدن آب و ایجاد آبشار همراه با القای زیبایی به ذهن مخاطب!
🔶️ همانطور که میبینید نوع اتفاق و حتی نوع صحنه یکی است اما در عربستان همراه با القای زیبایی و آرامش و به وجود آمدن آبشار است اما در خبر مربوط به ایران میشود سیل و آب گرفتگی که کل ایران را درگیر کرده است!
💢 این رسانهها در این مواقع دستور دارند تا با القای گسترش بحران و تشویش ذهن، ناکارآمدی حکومت را به مخاطب القاء کند!
👈 نفقه متقابل والدین و فرزندان تا آخر عمر است
👈 حق فرزندان بر پدر و مادر
🌼 آیت الله مکارم شیرازی در برنامه چشمه معرفت:
🔸 والدین نگویند وقتی که فرزندان، صغیر بودند، نفقه بر ما لازم بود؛ تا آخر عمر اگر فرزندان نیازمند باشند و پدر و مادر توان داشته باشند، باید کمک کنند؛ اگر پدر و مادر نیز نیازمند شده و فرزندان توان دارند، باید تا آخر عمر به والدین کمک کنند.
🔸در عالم، حق یک طرفه وجود ندارد. امیرمؤمنان(ع) در نهج البلاغه می فرماید که هرکجا حقی از ناحیه کسی است، طرف مقابل هم حق دارد.
🔸بنابراین، حق دو طرفه است و اگر پدران و مادران خیال کنند که فقط آنان بر فرزندان حق دارند و فرزندان حقی ندارند، اشتباه بزرگی است؛ شاید حق فرزندان از حق والدین سنگین تر هم باشد.
🔸معمولاً پدران و مادرانی هستند که وقتی از دست فرزندان ناراحت می شوند، می گویند شما را عاق کردیم؛ «عاق» در لغت عرب یعنی پاره کردن یک پارچه یا یک لباس؛ «عاق» والدین یعنی اینکه فرزند، حق پدر و مادر را به جای نیاورده و آنان را آزار داده و نافرمانی کرده است.
🔸 فرزندان هم می توانند بگویند شما حق ما را ادا نکردید؛ اگر ما را به موقع، درست تربیت کرده بودید، در مسیر خطا نبودیم و اگر از دوستان نااهل و ناباب پرهیز داده بودید، گرفتار اعتیاد نمی شدیم.
بنابراین، پدران و مادران عزیز در این زمینه دقت داشته باشند و خیال نکنند فقط آنان طلبکارند.
🔸«هبۀ ذی رحم» ( هدیه دادن و بخشش چیزی به اعضای خانواده و خویشاوندان) غیرقابل بازگشت است.اگر پدر و مادر و برادر، چیزی را به یکی از فرزندان و خویشاوندان [نسبی] ببخشند و تحویل بدهند، نمی توانند از تصمیم خود بازگردند [و پس بگیرند].