D1737508T13889055(Web).Mp3
387.9K
لطفا با توجه به آیه ۲۰ سوره لقمان، مصداق نعمت های ظاهری و باطنی را بیان بفرمایید.
@ostad_maleki
رفتار نسل مترقی و اهل سعادت نسبت به پدر و مادر
این نسل موفق وقتی به سن رشد و بلوغ می رسد اینگونه با خدای خود سخن می گوید: قالَ رَبِّ أَوْزِعْني أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَ عَلى والِدَيَّ وَ أَنْ أَعْمَلَ صالِحاً تَرْضاهُ وَ أَصْلِحْ لي في ذُرِّيَّتي إِنِّي تُبْتُ إِلَيْكَ وَ إِنِّي مِنَ الْمُسْلِمينَ، خداوندا یاریم کن تا شکر نعمت های تو را به جای آورم، هم شکر زبانی و هم شکر مقامی(معنوی). شکر هر چیزی یعنی این که آن را در راستای هدف آن استفاده کنیم و آن بهره الزم زا از آن ببریم. خداوند به ما چشم داده است ا ببینیم و معرفت به دست بیاوریم و ایمان به خدا پیدا کنیم. چشم را نداده است که چشم چرانی کنیم! گوش را داده است که سخن حق را بشنویم و معارف را کسب کنیم. پس خداوند گوش و چشم و همه نعمات دیگر را به ما داده است که استعدادهای درونی خود را از طریق آنها شکوفا کرده و به کمال انسانی خودمان برسیم.
وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِيَعْبُدُون ، ما انس و جن را خلق کردیم و این ابزار و حواس را به آنها دادیم تا به وسیله ی این ابزار، رنگ خدایی بگیرد.
ادامه دارد.....
@ostad_maleki
💫امام من امیر المومنین علی علیه السلام است💫
✅محمدبن جریز طبری در تفسیر کبیر خود و ابن عساکر در تاریخ خود ضمن ترجمه ی حالات امام علی(علیه السلام)، همچنین محمد بن یوسف گنجی شافعی ضمن باب 62 کفایت الطالب و حافظ ابونعیم در حلیة الاولیاء و شیخ سلیمان بلخی حنفی در ینابیع المودة به نقل از ذخائر العقبی امان الحرم الشریف احمد بن عبدالله طبری شافعی مسند از ابوهریره نقل نموده اند که رسول گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله) فرمودند:
👈«مکتوب علی ساق العرش لا إلا إلا الله وحده لاشریک له و محمد عبدی و رسولی ایدته بعلی بن ابی طالب؛
بر ساق عرش این کلمات مقدس نوشته شده که خدایی نیست مگر ذات ذوالجلال الله که یگانگی بدون شریک است و محمد(صلی الله علیه و آله) بنده و رسول من است که او را به علی بن ابیطالب یاری کردم.
@ostad_maleki
D1737003T18236439(Web).Mp3
940K
براساس آیه های اول سوره فتح که خداوند به پیامبر خطاب می فرماید که ما گناه های گذشته و آینده تو را می بخشیم چگونه پیامبر معصوم گناهی از آن سر میزند؟
@ostad_maleki
پس با توجه به آیه رَبِّ أَوْزِعْني أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ ... باید اول نعمت های خداوند را به یاد بیاوریم و آنها را در مسیرشان قرار داده و درست استفاده کنیم، دوماً شکر را با زبان هم بیان کنیم، خداوندا از تو تشکر می کنم که این نعمت ها را به من و نسل گذشته ام دادی. اگر آنها سبک زندگی اسلامی نداشتند شاید من هم این سبک زندگی را به ارث نمی بردم. سوماً باید از خدا درخواست کنیم وَ أَنْ أَعْمَلَ صالِحاً تَرْضاهُ ، خداوندا به من توفیق بده آن عمل صالحی را انجام دهم که تو از آن عمل صالح راضی هستی، به گونه ای کار و تلاش کنم که تو از کار و تلاش من راضی شوی چرا که من فقط رضایت تو را می خواهم.
یکی درد و یکی درمان پسندد
یکی وصل و یکی هجران پسندد
من از درمان و درد و وصل و هجران
پسندم آنچه را جانان پسندد
پس ویژگی سوم نسل موفق این است که اهل عمل باشد، عملی که رضایت خداند در آن باشد.
در مرحله چهارم از خداوند بخواهیم که ذریه و فرزندنمان را صالح گرداند، وَ أَصْلِحْ لي في ذُرِّيَّتي ، خداوندا ذریه مرا اصلاح کن و به من فرزند صالح عطا کن. روایت داریم که این فرزند صالح هر عمل نیکی انجام دهد این عمل هم برای خودش نگاه داشته می شود هم برای پدری که او را تربیت کرده است.
پس چهارمین ویژگی این نسل سربلند قرآنی این است که دغدغه تربیت نسل خود را داشته باشد.
ادامه دارد....
@ostad_maleki