🌀 غفلت از محاسبه و تدبیر زمان
🖋 علی مهدوی
🔸 نانوایی نزد متخصص تغذیه رفت و از بیاشتهاییِ شدیدش ابراز ناراحتی کرد. دکتر که وزن و رنگ چهرهاش را موزون و عادی دید، پرسید: سر کار، چیزی هم میخوری؟
نانوا گفت: خیر. و بعد از مکثی طولانی گفت: مگر تکههای کوچکی که موقع بیرون آوردن نان از تنور، از برخی نانها جدا میشوند؛ که آن هم به قدری کم و کوچک است که به حساب نمیآید.
🔸 دکتر گفت: از فردا ظرفی کنار دستت بگذار و این تکهها را بجای خوردن، داخل ظرف بریز.
نانوا همین کار را کرد و سطلی کنار دستش گذاشت و در کمال ناباوری -شبهنگام موقع تعطیلی نانوایی- دید که سطل، پر از تکههای کوچک نان است و با خودش گفت: این مقدار حتی بیش از سه وعده غذاست!!
🔹 ما نیز اگر حساب زمان و برنامه روزانه خود را نداشته باشیم، حکایت همان نانواست.
‼️ فرض کنید اگر به ما بگویند: «از ۱۲ ماه سال، یک و نیم ماه آن را به صورت کامل (بیست و چهار ساعته) سرگرم تلویزیون و اینترنت هستی»، چه بسا استبعاد و حتی انکار کنیم!
ولی اگر فقط روزانه ۳ ساعت صرف تلویزیون و اینترنت کنیم و این عدد را در تعداد روزهای سال ضرب کنیم، در کمال ناباوری خواهیم فهمید دقیقا یک و نیم ماه از هر سال ما، جایی هزینه میشود که فکرش را هم نمیکنیم!
البته این رقم برای برخی به دو ماه و سه ماه از سال هم میرسد...
✅ حال اگر مثل آن نانوا که ناراحت است چرا ماهها به جای سه وعده غذای لذیذ، فقط نان خالی خورده است، شما هم ناراحتید که چرا به جای انس با قرآن و حدیث و کتب علمی، صرفا مشغول پرسهزدنِ بیهدف در کوچهپسکوچههای مجازی بودهاید، برای مدیریت زمان و استفاده حداکثری از وقت و عمرتان تدبیری کنید...
📖 إِنَّ السَّاعَةَ آتِيَةٌ أَكَادُ أُخْفِيهَا لِتُجْزَىٰ كُلُّ نَفْسٍ بِمَا تَسْعَىٰ (طه/۱۵)
بی ﺗﺮﺩﻳﺪ ﻗﻴﺎﻣﺖ ﻛﻪ ﻣﻰﺧﻮﺍﻫﻢ ﺯﻣﺎﻥ ﻭﻗﻮﻋﺶ ﺭﺍ ﭘﻨﻬﺎﻥ ﺑﺪﺍﺭم، ﺁﻣﺪنی ﺍﺳﺖ؛ ﺗﺎ ﻫﺮ ﻛﺲ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺗﻠﺎﺵ ﻭ ﻛﻮششی ﻛﻪ ﻣﻰﻛﻨﺪ، ﭘﺎﺩﺍﺵ ﺩﻫﻨﺪ.
#محاسبه
#مدیریت_زمان
#تدبیر
🆔 @ostadazari_ir
🔻امام باقر علیه السلام:
🔹إنَّما شيعَةُ عَلِيٍّ عليه السلام ... إذا جَنَّهُمُ اللَّيلُ اتَّخَذُوا الأَرضَ فِراشا، وَاستَقبَلُوا الأَرضَ بِجِباهِهِم، كَثيرٌ سُجودُهُم، كَثيرَةٌ دُموعُهُم، كَثيرٌ دُعاؤُهُم، كَثيرٌ بُكاؤُهُم..
🔹پيروان على علیهالسّلام ، ... چون تاريكى شب آنان را فراگيرد، زمين را فرش خود مىسازند و پيشانىهايشان را بر خاك مىگذارند. بسيار سجده مىكنند، فراوان اشك مىريزند، فراوان دعا مىكنند و فراوان مىگِريند..
📚الخصال : ص ٤٤٤ ح ٤٠.
#حدیث
🆔 @ostadazari_ir
1400_8_19.mp3
10.15M
🔴🎙#فایل_صوتی
سخنرانی استاد آذری
ولادت #حضرت_عبدالعظیم_حسنی
(علیهالسلام)
چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۰
حسینیه حضرت ابوالفضل علیه السّلام
🆔 @ostadazari_ir
🗓 #بیستم_آبان؛
سالروز درگذشت عارف وارسته حاج میرزا
علی اکبر معلم دامغانی(رضوان الله علیه)
🔸ولادت: ۱۲۸۲ شمسی
🔹رحلت: ۲۰ آبان ۱۳۷۶
🔸نام پدر: مرحوم آیت الله میرزامحمد معلم
🔹استادان برجسته: حضرات آیات حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، میرزامهدی اصفهانی، شیخ علی اکبر الهیان، شیخ موسی زرآبادی قزوینی، شیخ مجتبی قزوینی، شیخ علیمحمد کلامی دامغانی
🔸ویژگیهای برجسته:
ایشان بسیار مورد علاقه امام خمینی(ره) بودند. همچنین استادانشان مرحوم اصفهانی و زرآبادی و شیخ حسنعلی نخودکی به ایشان علاقه وافری داشتند.
🔹حضرات آیات کوهستانی، وحیدخراسانی و جوادی آملی و نیز حجج اسلام فاطمی نیا، مروی و شماری دیگر از #اهل_معرفت از دوستداران و مراودان با آن عارف دامغانی بودهاند.
همچنین ایشان از رادمردان گمنام در وادی علم و معرفت بودند که سعی بلیغ در کتمان مقامات معنوی خود داشتهاند.
📍مزار: آرامگاه بُکَیر بن اَعین دامغان
▫️به روح آسمانی آن عارف وارسته
فاتحه و صلواتی اهدا نمایید.🌷🌷
•┈••✾•••✾••┈•
📣 ڪانال در محضر استاد آذری
💠@ostadazari_ir
❌#عسکری یا عسگری؟!
دقت کنید!! #مهم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#امام_عسکری #امام_حسن_عسکری
🆔 @ostadazari_ir
هدایت شده از دیار تدین و تمدن
🔹یادداشت زیبای همشهری گرامی و دانشپژوه، دکتر حمزه نادعلیزاده به مناسبت سالگرد ارتحال عارف بالله، حاج میرزا علیاکبر معلم دامغانی
در کتابی که در معرفی و بزرگداشت مقام علمی و معنوی عالمان مکتب معارف اهلبیت(علیهم السلام) مشتهر به مکتب تفکیک نگاشتهام(هنوز به بازار نشر وارد نشده است) یادکردی از سالک و عارف معاصر، مرحوم میرزا علیاکبر معلم دامغانی(ره) نیز آمده است.
کتاب را که به توصیهی علامه فقید استاد حکیمی نگاشته شد، به محضر آن استاد فرزانه بردم و استاد علامه در عنوانی که برای معرفی میرزا علیاکبر(ره) انتخاب کرده بودم، تغییری ایجاد کردند و با خط مبارک خود در حاشیه نوشتند(تصویر ۲)، سپس فرمودند:
«آقای معلم همواره تا آخر عمر اهل ذکر بود و هر شب سه ساعت مانده به اذان صبح از خواب برمیخاست و به تهجد و نماز شب و اذکار طولانی[۴۰۰۰ ذکر یونسیه در سجده] مشغول بود، لذا عنوان «ذکر بدوام» مناسب مقام ایشان است».
مرحوم میرزا علیاکبر معلم(ره) از معدود عالمان به «اسم اعظم» بود که در کتمان شدید به سر میبرد.
ناگفتهها درباره ایشان بسیار است. امید است با معرفی این درر نایاب، تلنگری به خود بزنیم که در حجاب عصر و تشریفات آن گرفتاریم.
خدای متعال بر علو درجات ایشان بیفزاید و ما را از دعای خیرشان محروم نسازد و توفیق رهروی راه عارفان بالله را نصیبمان گرداند.
بمنّه و کرمه
حمزه نادعلی زاده
۲۱ آبان ۱۴۰۰
@damghan220