مگر میشود هدیه ما را ندیده بگیرد؟!
💠واقعا ما چه داریم به عنوان هدیه به امام زمان عجلاللهتعالیفرجه تقدیم کنیم؟ یکی از بهترین کارهایمان این است که قرآنی، دعایی بخوانیم، ثوابش را بفرستیم.
💠 ما اگر صلواتی [هدیه به حضرت] بفرستیم و امام زمان عجلاللهتعالیفرجه دعایی برایمان بکند، [این دعا] خیلی با صلواتهای ما فرق دارد. [اگر] او دعا کند که رد نمیشود. میشود ما برای او دعا کنیم و او ما را ندید بگیرد؟ میشود چنین چیزی؟!
💠 شما هدیه کوچکی برای آدمهای عادی بفرستید، بالاخره چیزی در مقابلش به شما میدهند...
۱۳۹۰/۰۹/۲۹
🌸 #مهدویت
📱 @mesbahyazdi_ir
#علامه_مصباح_یزدی
⚜️به کانال استاد فکر بپیوندید 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2231763258C653c04de67
✅رابطه بین توسل و استجابت دعا
❇️حضرت علامه مصباح یزدی «رحمه الله علیه»:
🔹توسل در حقيقت دعايى است كه پشتوانه مضاعف دارد. خدا ضمانت فرموده كه ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُم؛ دعا كنيد تا مستجاب كنم. اين یک ضمانت است، اما وقتى ما دعا مى كنيم و به پيغمبر اكرم و ائمه اطهار متوسل مى شويم، أَتَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِنَبِيِّكَ نَبِيِّ الرَّحْمَةِ، پيغمبر اكرم بهخاطر اين توسل و درخواستى كه از ایشان مى كنيم براى ما دعا مى كنند چون حسن ظن ما اين است كه پيغمبر اكرم و ائمه اطهار، اكرم از اين هستند كه كسى در خانه شان به گدايى برود و به او توجه نكنند.
🔸ما وقتى به آنها توجه و تمسك پيدا مى كنيم آنها هم براى ما دعا خواهند كرد. اين است كه از راه توسل، دعايى میکنیم که پشتوانه مضاعف دارد؛ هم وعده الهى دارد كه ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُم و هم وعده استجابت دعاى پيغمبر را دارد كه ایشان مستجاب الدعوة هستند.
💠 اگر دعاهاى ما براى استجابت، شرط و شروطى دارد ولى دعاى پيغمبر و امام كه ديگر شرط و شروط ندارد و لذا وقتى به این بزرگواران متوسل مى شويم دعاى خودمان را با يك پشتوانه مهمتری تقويت مى كنيم. توسلاتى كه حتى به امامزادهها، به اولياء خدا و به بندگان صالح مى شود همه اینها براى اين است كه آن دعايى كه ما پيش خدا داريم يك دعاکننده ديگرى هم پيدا كند.
https://mesbahyazdi.ir/node/780
#علامه_مصباح_یزدی
⚜️به کانال استاد فکر بپیوندید 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2231763258C653c04de67
✅ مردان و زنان منافق، در تعيين مصداق، جای معروف و منکر را عوض میکنند
❇️ حضرت علامه مصباح یزدی «رحمه الله علیه»:
🔵 سوال: چگونه ميشود باور کرد در جامعهای کسانی امر به کار ناپسند کنند؟ آيا میتوان مردمی را يافت که در جامعهای، بهويژه جامعه اسلامی، امر به منکر کنند و نهی از معروف نمايند؟
🟢 پاسخ: اگر منظور این باشد که کسی خطاب به مردم بگويد که کار زشت و ناپسند انجام دهند، يا کار نيکو را کنار گذارند، بديهی است که هيچ عاقلی چنين سخن نخواهد گفت؛ زيرا احتمال تأثير چنين سخنی در ميان مردم، صفر يا نزديک به صفر خواهد بود. در اينجا مراد اين است که مردان و زنان منافق، در تعيين مصداق، جای معروف و منکر را عوض میکنند؛ يعني به چيزی امر میکنند که مصداق منکر است و از چيزی نهی میکنند که مصداق معروف است؛ درواقع، آنان در جامعه، معروف را منکر، و منکر را معروف جلوه میدهند. برای نيل به اين هدف، آنان نخست زمينهای فراهم میکنند تا مجموعهای از امور، خوب وانمود شود، و سپس به انجام آن امر میکنند يا نخست بر برخی کارهای خوب دست میگذارند تا وانمود کنند که آن کارها ناپسند است و سپس از انجام آن نهی میکنند.
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
#قسمت_دوم
#علامه_مصباح_یزدی
⚜️به کانال استاد فکر بپیوندید 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2231763258C653c04de67
✅ عاقّ استاد!
📌 آیت الله #مصباح (رحمة الله علیه):
🔸 کسانی که نسبت به استاد حق شناس باشند و در مقام این باشند که حقّ او را ادا کنند، عمرشان و کارشان برکت خاصّی پیدا می کند.
❌ برعکس، تجربه نشان داده است کسانی که نسبت به استاد رعایت ادب نمی کنند، چه در حضورش و چه در غیابش، یا خدای ناکرده نسبت به استاد بی احترامی و بی ادبی می کنند، بهرۀ زیادی از زندگی و کارشان نمی برند...!
🔻 این یک واقعیت است که باید دانست، همانطور که احسان به پدر و مادر باعث برکت عمر، و عاقّ والدین موجب بدبختی انسان می شود، دربارۀ استاد هم مصداق پیدا می کند.
🔹استاد هم حکم پدر را دارد، پدر معنوی و پدر روح انسان است.
📚نسیم هدایت، ص155
#علامه_مصباح_یزدی
⚜️به کانال استاد فکر بپیوندید 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2231763258C653c04de67
✅ امر به معروف و نهی از منکر، امری ضروری در جامعه اسلامی است
🔰حضرت علامه مصباح یزدی «رحمه الله علیه»:
💠 بر اساس آيه شريفه «وَلْتَکنْ مِنْکمْ أُمَّه يَدْعُونَ إِلَي الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکرِ؛ و بايد از ميان شما گروهی باشند دعوتگر به خير، که به نيکی فرمان دهند و از منکر باز دارند»، امر به معروف و نهی از منکر، امری ضروری در جامعه اسلامی است.
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
#قسمت_سوم
#علامه_مصباح_یزدی
⚜️به کانال استاد فکر بپیوندید 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2231763258C653c04de67
✅ آرزوی نوکر امام زمانعجلاللهفرجهالشریف
💠 حضرت علامه مصباح یزدی «رحمه الله علیه»:
⭐️ تصمیم بگیریم که دعاى عهد را هر روز صادقانه بخوانیم. هر روز تجدید میثاق كنیم كه ما براى شهادت آمادهایم و حتی آرزو مىكنیم که إن حَالَ بَینِی وَ بَینَهُ الْمَوْتُ الَّذِی جَعَلْتَهُ عَلَى عِبَادِكَ حَتْماً مَقْضِیاً فَأَخْرِجْنِی مِنْ قَبْرِی مُؤْتَزِراً كَفَنِی شَاهِراً سَیفِی مُجَرِّداً قَنَاتِی مُلَبِّیاً دَعْوَةَ الدَّاعِی فِی الْحَاضِرِ وَ الْبَادِی.
🔶ما باید آنقدر پابرجا باشیم كه بگوییم اگر در زمان حیات هم توفیق نداشتیم که به شهادت برسیم، آرزو داریم که بعد از ظهور شما در رجعت برگردیم؛ فَأَخْرِجْنِی مِنْ قَبْرِی؛ خدایا! من را دوباره زنده كن و از قبر دربیاور درحالیکه كفنم را بهصورت لُنگ برای ستر عورت بسته باشم و شمشیرم را كشیده باشم؛ مُؤْتَزِرا کَفَنِی شَاهِرا سَیْفِی. اگر نوكر امام زمانعجلاللهفرجهالشریف هستی باید اینطوری باشى؛ شَاهِرا سَیْفِی مُجَرِّدا قَنَاتِی؛ سلاحم را كاملاً آماده و برهنه كرده باشم و از غلاف درآورده باشم. اگر به زبان امروزی بخواهم بگویم، دستم روى ماشه باشد؛ طورى از قبر دربیایم كه دستم روى ماشه باشد؛ مُجَرِّدا قَنَاتِی. نوكر امام زمانعجلاللهفرجهالشریف آرزویش این است كه اینگونه باشد. هر روز عهد مىبندد كه خدایا! من مىخواهم اینگونه باشم. آنوقت كسى كه اینگونه است حاضر است كه به خاطر یك توهین یا یك سیلى خوردن، دست از وظیفهاش بكشد و از نوكرى امام زمانعجلاللهفرجهالشریف استعفا بدهد؟!
http://mesbahyazdi.ir/node/8298
راه نجات از بحران معنویت.mp3
432.1K
قرآن؛ راه نجات از بحران معنویت
اگر در هر چه شك كنیم كه آیا باید انجام داد یا نباید انجام داد، در این شك نداریم كه باید به قرآن عمل كرد. آیا میشود در این هم شك كرد؟! آیا روش فلان استاد اخلاقى صحیح بوده یا نه؟ فلان ذكرى كه دستور مىداده، فلان عبادتى كه مىگفته، آیا این درست است یا نیست؟ این زمان مىشود انجام داد یا نمىشود انجام داد؟ آیا ما هم جزو آن كسانى هستیم كه مىگوییم آیا این زمان مىشود به قرآن عمل كرد یا نمیشود؟! یعنى ما هم براى قرآن تاریخمصرف قائل شدهایم؟! قرائت جدیدى از قرآن داریم؟! آقا! بیایید قرآن را بگذاریم ببینیم چه دستورالعملهایی را صریحاً سفارش مىكند، سعى كنیم اینها را عمل كنیم؛ اگر زیارت عاشورا را هر روز نخواندید پیشكشتان، اگر نماز جعفر را هر روز نخواندید پیشكشتان، اگر سجدههای طولانى چندساعته انجام نمیدهید بسیار خب، پیشكشتان؛ لااقل به آن چیزهایى که نص قرآن است عمل کنیم. بیاییم آیاتى كه مربوط به دستورالعملهای عبادى و اخلاقى است را جمع كنیم و بگوییم که قرآن اینها را مىگوید؛ آیا حجتى داریم كه به اینها هم عمل نكنیم؟! بگوییم شك داریم كه خدا اینها را از ما خواسته یا نخواسته؟! رفتار فلان عالمى براى آن زمان بود، حالا دیگر قابل عمل نیست، بسیار خب، فرض کنید اینگونه باشد، اما قرآن هم مال هزار و چهارصد سال پیشتر بود و دیگر امروز نمىشود عمل كرد؟! خب كسانى هستند كه امروز چنین حرفهایی مىزنند؛ آیا من و شما هم همین را مىگوییم؟!
#علامه_مصباح_یزدی
⚜️به کانال استاد فکر بپیوندید 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2231763258C653c04de67
آیا ما مسئول نیستیم؟!
بنده بهعنوان یك راهكار، پیشنهاد مىكنم که در بین پژوهشها و کارهایی كه در این زمینهها انجام میشود یك پروژه هم تحت عنوان بررسى آیات اخلاقى قرآن تعریف شود؛ اخلاقى كه مىگویم منظور اخلاق به همین معناى خودسازى و اینهاست، نه اخلاق اجتماعى و خوشرویی و ... تنها آن منظورم نیست؛ یعنى آن چیزهایى كه قرآن دستور مىدهد که براى خودسازى و تقرب الى الله این كارها را انجام دهید. آنهایی كه خود قرآن تعریف مىكند اینها را دربیاوریم، دستهبندی كنیم، آنوقت اساتیدى كه مىخواهند روی آنها كارشناسى كنند و از روشهای علمى و تجربیات و اصول علمى استفاده كنند بیایند بین اینها ترتیبى قائل شوند که از كجا شروع كنیم كه آسانتر باشد و بهتدریج پیش برود.
تدریجى بودن و اینكه برنامههایى كه انتخاب مىشود در ابتدا برنامههاى سبكى باشد که قابل ادامه باشد و وقتی برنامهاى را اتخاذ كردید سالى دوازده ماه آن را ترک نکنید، اینها یك اصول صحیحى است که در خود روایات هم تأكید شده است؛ بیاییم براساس آیات قرآن برنامههایى تنظیم كنیم.
اگر بگویند آقا! شما چه كاره هستید كه استاد اخلاق شدید؟! مىگوییم ما که استاد اخلاق نیستیم، آیات قرآن مىخوانیم؛ نخوانیم؟!
اگر بگویند آیا شما به مقام فلان عارف رسیدهاید تا استاد اخلاق شوید؟! مىگوییم نه آقا! ما خاك پاى شما هم هستیم. كارى كه ما كردیم این است که چند تا آیه قرآن جمع كردیم، اگر اشكالی دارد خب عمل نكنید، اما اگر آیه قرآن است و دلالتش هم روشن است و ظاهراً سندش هم كه اشكالى ندارد خب بیایید همین را عمل كنید. اگر هر اشكالى در رفتارهاى اخلاقى و برنامههاى خودسازى و عرفان و سیر و سلوك و امثال اینها باشد در اینها كه دیگر نمیشود تشكیكى کرد.
بیاییم از محكمترین قدمها شروع كنیم اما سعى كنیم مردانه عمل كنیم. مشكل اصلى ما سر همان قدم اولش است كه تصمیم نمىگیریم. از یک جاهایی شروع کنیم که شبههبردار نیست و تصمیم بگیریم كه یك برنامهاى براساس آیات قرآن، منتها با رعایت اصول تدریجى و سهولت داشته باشیم و به ترتیب به این برنامهها عمل كنیم. آزمایش کنیم، حالا به قول هیچکس هم متعبد نباشیم؛ آخر یكى از شبههها این است كه مىگویند این استادهاى اخلاقى كه دستور مىدهند اینها چه حجیتى دارد؟! حالا در خصوص فقها و مراجع تقلید، همه قبول کردهاند كه بالاخره اینها حرفشان حجت است و لااقل مقلدانشان باید به دستوراتشان عمل کنند؛ اما مىگویند دستورات علماى اخلاق چه حجیتى دارد كه ما عمل كنیم؟! مىگوییم قبول! آنها حجت نیستند، اما آيا قرآن هم حجت نیست؟!
ما به محكمات قرآن - نه آنجایى كه نیاز به اجتهاد و دلالت ظنى دارد - عمل کنیم. آیا حجتى داریم كه به قطعیاتش عمل نكنیم؟! اگر این كار را نكردیم و روزبهروز وضع اخلاقى ما خرابتر شد و وقتیکه نمك گندید، دیگر عالَم هم خواهد گندید، آیا ما مسئولیتى نداریم؟! مایی كه باید ارزشهای اسلامى را در جامعه پیاده كنیم، اگر خداینکرده خودمان به گونه دیگرى بودیم، آیا مسئول فساد جامعه نخواهیم بود؟! چه دلیل و چه حجتى پیش خدا مىتوانیم داشته باشیم؟!
#علامه_مصباح_یزدی
⚜️به کانال استاد فکر بپیوندید 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2231763258C653c04de67
30.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚩 یا اَبا عَبْدِاللّهِ يا جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ اَيُّهَا الصّادِقُ يَابْنَ رَسُولِ اللّهِ يا حُجَّةَ اللّهِ عَلى خَلْقِهِ يا سَيِّدَنا وَ مَوْلينا اِنّا تَوَجَّهْنا وَ اسْتَشْفَعْنا وَ تَوَسَّلْنا بِكَ اِلَى اللّهِ وَ قَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَىْ حاجاتِنا يا وَجيهاً عِنْدَ اللّهِ اِشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّهِ
🏴 شهادت امام جعفر صادق (علیه السلام)، مرد آسمانی مدینه، چشمه جود و سخاوت و دریای عمیق علوم لدنی بر پیروان آن حضرت تسلیت باد.
#علامه_مصباح_یزدی
⚜️به کانال استاد فکر بپیوندید 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2231763258C653c04de67