9️⃣ گناه؛ دشمنی با اهل بیت محسوب می شود!
🏴 اگر آدم گناه می کند حتماً بداند که خدا «ناراضی» است! ناراضیست! رابطه اش با آدم خوب نیست قطعاً، حضرات معصومین علیهم السلام و انسانهای خدایی هم با آدم رابطه شان خوب نیست، خودشان اعلام کرده اند این را؛ امام باقر (ع) فرمودند : «مَنْ كَانَ لِلَّهِ عَاصِياً فَهُوَ لَنَا عَدُوّ»(۱) آدمِ معصیت کار، «دشمنِ» ماست. نسبت به همه شیعیان لطف و رحمت دارند؛ حاجت می دهند؛ مشکلات حل می کنند اما در عین حال از معصیت کاران ناراضی اند.
⚠️ وقتی از برخی علمای ربّانی می پرسیدند : "می خواهیم برویم زیارت، چه کار کنیم؟" میفرمودند : "معصیت نکنید، از حالا که میخواهی بروی لااقلّ تصمیم بگیر که دیگر «گناه» نکنی!" (۲) چون معصیت، آدم را «نامحرم» می کند. آدم، این همه زحمت می کشد، زیارت می رود، درست است که ثواب می دهند به او؛ اما همه را به باد می دهد با یک «گناه»! نامحرم است بالاخره! حجاب هست، «معصیت» حجاب ایجاد می کند!
📖 (۱) اصول كافي، ج۲، ص: ۷۵
📖 (۲) کتاب اساس بندگی، ج۲،ص ۲۸۱
#خلاصه_بیانات ۳ دیماه
#آثار_گناه
🖱 ۱۶
🔸»--------
▫️ @bayanemohammadi
💠 ترک گناه، باعث رضایت پروردگار و برکتِ زندگی می شود :
💎 عنِ الرِّضَا (ع) قَالَ: أَوْحَى اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَى نَبِيٍّ مِنَ الْأَنْبِيَاءِ إِذَا أُطِعْتُ رَضِيتُ وَ إِذَا رَضِيتُ بَارَكْتُ وَ لَيْسَ لِبَرَكَتِي نِهَايَة...» (۱)
🔸 امام رضا (ع) فرمودند : خدای متعال به یکی از أنبیاء وحی کرد که «إِذَا أُطِعْتُ رَضِيت...» وقتی گوش به حرف من دهید؛ من راضی می شوم از شما. «إِنَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ أُولئِكَ هُمْ خَيْرُ الْبَرِيَّة...رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ ذَلِكَ لِمَنْ خَشِيَ رَبَّهُ»(۲).
✅ «وَ إِذَا رَضِيتُ بَارَكْتُ...» اگر من از دست کسی راضی شدم؛ برکت می دهم؛ برکت می آید در زندگی؛ در همۀ شئون مادّی و معنویِ زندگی، وقتش برکت پیدا می کند، حرفش برکت پیدا می کند، عقلش برکت پیدا می کند، همه اش برکت می شود، اطرافیان از او استفاده می کنند، خودش؛ چشمۀ درونش پر آب می شود.
🎁 چه حدّی از برکت؟ «وَ لَيْسَ لِبَرَكَتِي نِهَايَةٌ» (۳) حدّی ندارد! هرچه بخواهی و نیاز داشته باشی و باید داشته باشی؛ به تو می دهم. «وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ»(۴) بدانید که خداوند یاور و همراه «متقّین» است.
📖 (۱) اصول كافي ، ج۲، ص: ۲۷۵
📖 (۲) بينة : ۷ و ۸ (ترجمه: همانا كسانىكه ايمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند بهترين مخلوق خداوند متعال مىباشند... هم خدا از آنها خشنود است و هم آنها از خدا خشنود و اين (مقام والا) براى كسى است كه از پروردگارش بترسد.)
📖 (۳) اصول كافي، ج۲، ص: ۲۷۵
📖 (۴) بقرة : ۱۹۴ و توبة : ۳۶ و ۱۲۳
#خلاصه_بیانات ۳ دیماه
#آثار_گناه
🖱 ۱۷
🔸»--------
▫️ @bayanemohammadi
Q-A_106_01_1.mp3
795.7K
🎧 پرسش و پاسخ صوتی
❓ اینکه برخی عبادات ثواب دارند اما قبول نمی شوند به چه معناست؟
💠 قبول عمل تاثیر در ایمان انسان دارد، عروج روحانی انسان است.
📿 «الصلاة معراج المومن» نماز خاصیتش قاعدتاً این است که معراج است، نردبان است که [ایمان]برود بالا؛ حالا ما چرا وقتی نماز می خوانیم در بازار می گردیم؟! معراج می کنیم به بازار؟!
چون ایمانمان ضعیف است.
✅ خداوند فرمود: « إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقين » (۱) فقط و فقط یک دسته اعمالشان قبول است؛ اگر شما تقوا دارید حتماً قبول است؛ اگر تقوا ندارید حتماً قبول نیست. محکم خدا این را بیان کرده و ابهامی در آن نیست، «انّما» یعنی فقط و فقط.
(۱) مائدة : ۲۷
#پرسش_و_پاسخ_صوتی
#نماز
#عبادت
#ایمان
🗓 ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
▫️۱۰۶
--------«🔸💠🔸»--------
🆔 @bayanemohammadi
🔶🔸#خلاصه_بیانات حجت الاسلام و المسلمین محمدی در مورد اهمیت کار در #فضای_مجازی
💎اهمیت کار در فضای مجازی
💠 مخصوصاً بعد از اینکه آقا، #مقام_معظم_رهبری، هم زیاد تأکید می کردند روی کار در فضای مجازی؛ خب، بنا شد و احساس شد این راه هم باز بشود که از این طریق هم این کار انجام شود. وقتی ایشان آن حرفای مهم را زدند؛ گفتند: اهمیت کار در فضای مجازی مثل #انقلاب یا حتی بیشتراست؛ خیلی این حرفها پربار است و پر معناست مسؤولیتش هم به همان اندازه سنگین است؛ حالا هر کسی از دستش برمیآد باید یک کاری بکُند یک کمکی بدهد.
🔹 الآن فضای مجازی حوزه نفوذ و تأثیرش خیلی بیشتر از حقیقی شده. عملاً این حاکم شده. تا ده سال پیش اینجوری نبود. الان یک زمینه ای مهیّا شده که میشود هم در موارد خوب از آن استفاده کرد و هم در موارد بد. خُب در موارد بد که دارند استفاده میکنند در مسائل خوب هم یک مقداری دارد استفاده می شود.
🔸توی این کارِ ما، اصلاً شخص مهم نیست! هیچ موضوعیتی روی «فرد» نیست! چون از آیات و روایات چیزهایی گفته میشود؛ مهم «مطالب است». حالا همه که دارند هر چی دلشان میخواهد میریزند توی این فضا، ما هم آن مطالب [آیات و روایات] را بیاریم توی این فضا، که فردا مؤاخذه نشویم.
💠 ارزش معنوی کار در فضای مجازی
انشاءالله اگر #اخلاص باشد توی کارها، خب، این همان کار #تبلیغ دین است! أجر و مزد دارد پیشِ خدا؛ ولی اهمیتش اینجوری هست که شما [که در این زمینه فعالیت می کنید] میشوید جزء العلّة برای تبلیغ دین، شما میشوید مکمل کارِ مُبلّغ توی این کار.
🗓 ۱۴۰۰/۱۰/۲۱
--------«🔸💠🔸»--------
🆔 @bayanemohammadi
▫️﷽▫️
💠 يا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ
🔹اى مردم! شما محتاج به خداييد و خدا تنها بی نياز و ستوده است.
📖 سوره فاطر، آیه ۱۵
#پوستر_قرآنی
--------«🔸💠🔸»--------
🆔 @bayanemohammadi
💠 ترک معصیت یاری پروردگار را به دنبال دارد؛
🕋 «وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ» (۱) بدانید که خدای متعال قطعاً با اهل تقواست؛ یاور و همراه آنهاست. یک آدم با تقوا، مثل بقیه انسان ها هیچ چیزی از خودش ندارد؛ ضعیف! بی چیز! فقیر! و خلاصه همه جا هم کم دارد و هم کم می آورد. اما وقتی «خدا» با کسی شد؛ دیگر چیزی کم ندارد.
▫️خداوند به حضرت موسی (ع) و برادرشان هارون فرمودند : «إِنَّنِي مَعَكُمَا أَسْمَعُ وَأَرَى» (۲) : "شما بروید «من» باهاتون هستم" من باهاتون هستم یعنی چه؟! یعنی «من» هوایتان را دارم؛ هرجا کم آوردید «من» هستم! کم آوردید «من» هستم!...
✅ «مَعَ الْمُتَّقِينَ» (۳) یعنی متقین! کم آوردید؛ «من» هستم. هر جا هر چه کم آوردید؛ «من» هستم. مادّی کم آوردید؛ «من» هستم : «يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ»(۴). در تصمیم، نمی توانید تصمیم بگیرید؛ کم آوردید؛ «من» هستم. قدرت کم آوردید؛ «من» هستم. هر جا هر چه کم بیاورید من هستم.
📖 (۱) بقرة : ۱۹۴ و توبة : ۳۶ و ۱۲۳
📖 (۲) طه : ۴۶
📖 (۳) همان
📖 (۴) طلاق : ۳
#خلاصه_بیانات ۳ دیماه
#آثار_گناه
🖱 ۱۸
🔸»--------
▫️@bayanemohammadi
💠 خدا، یاور متقین!
✅ همه چیز دنیا هم که با آدم باشد و خدا نباشد هیچ فایده ای ندارد! درست نمی شود کارِ انسان! اما اگر خدا با آدم باشد خودش «تنها» کار آدم را راه می اندازد! مثل حضرت یوسف، مثل مرحوم امام.
💎 یوسف نبی(ع) راهِ فرارش از معصیت چه بود؟ درها که بسته بود فقط یک کار می توانست بکند، اینکه بِدَود به سمت درِ بسته و ایشان همین کار را کرد، ننشست؛ نگفت : "از گردن ما ساقط شد چون دیگر راهی نیست و درها هم بسته است." دوید به سمت درِ بسته، خدای متعال هم معیّتش با ایشان را این طور نشان داد که طوری تنظیم شود که وقتی ایشان به درِ بسته می رسد دقیقاً مصادف شود با رسیدنِ حاکم به پشت در، زودتر و دیرتر نشود، تا صحنۀ بی گناهیِ ایشان، عملاً توسط خودِ فردِ «گناهکار» ثبت شود(۱). برای اثباتِ بی گناهی ایشان «شاهد» هم لازم بود؛ شاهدش را هم خدای متعال درست کرد؛ تأمین کرد و بی گناهی ایشان ثابت شد. (۲)
📖 (۱) یوسف: ۲۵
📖 (۲) یوسف: ۲۶ تا ۲۸
#خلاصه_بیانات ۳ دیماه
#آثار_گناه
🖱 ۱۹
🔸»--------
▫️ @bayanemohammadi
💠 «وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ» (۱) بدانید که خدای متعال قطعاً با اهل تقواست؛ یاور و همراه آنهاست. «مَعَ الْمُتَّقِينَ» یعنی متقین! کم آوردید «من» هستم؛ هر جا هر چه کم آوردید «من» هستم.
📖 (۱) بقرة : ۱۹۴
#پوستر
#تقوا
--------«🔸💠🔸»--------
🆔 @bayanemohammadi
💠 اهمیّت صبر
♦️یوسف نبی (ع) در مراحل مختلف از زندگی با گرفتاری ها و مسائل مختلفی مواجه شد که در همه آنها علاوه بر رعایت تقوا «صبر» کرد حتّی پس از ترکِ آن گناهِ بزرگ «هفت سال» زندان رفت، آنها را هم صبر و تحمّل کرد .
💡این طور نیست که با رعایت تقوا همین الان که آدم به خدا می گوید : "چشم" مشکلات فوراً حل شود؛ علاوه بر آن «صبر» و «تحمّل» هم لازم است.
💎 داستانِ حضرت یوسف بالاترین و مهمترین داستان قرآن کریم (أَحْسَنَ الْقَصَص) است. (۱)
▫️ دلیلش همان چیزی است که ایشان خلاصه کرد در یک جمله : «إِنَّهُ مَنْ يَتَّقِ وَيَصْبِرْ فَإِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ»(۲)
این را بدانید اگر شما «تقوا» داشته باشید و «صبر» هم داشته باشید «فَإِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ». «مَنْ يَتَّقِ وَيَصْبِرْ » گم نمی شود اینها، «فَإِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ» شما کار خیر بکن «گناه» نکن! و البته «صبر» هم داشته باش اجرِ عملت گم نمی شود! پیشِ خدا «محفوظ» است! به جایش با علم و حکمتش می داند چطور به آدم بدهد!...
📖 (۱) یوسف: ۳
📖 (۲) يوسف : ۹۰
#خلاصه_بیانات ۳ دیماه
#صبر
#حضرت_یوسف (ع)
🖱 ۲۰
🔸»--------
▫️ @bayanemohammadi
Q-A_102.mp3
2.55M
🎧 پرسش و پاسخ صوتی
💠 محک بزرگ برای سنجش خود؛
🔷 یک «#محک_بزرگ» برای انسان که بفهمد چند مَرده حلّاج است؛ خانه است! خیلی ها بیرون خانه خوش اخلاقند ولی این ملاک نیست، محک، تویِ خانه است،«خانه»!
✅ لذا در روایات #رضایت_همسر را معیار کرده اند. وقتی در مورد همین مطلب از حضرت زهرا (س) یا امیرالمومنین (ع) می پرسیدند، حرف از این مسئلۀ «رضایت» می زدند نسبت به همدیگر.(۱)
🔶 بیرون از منزل، آدم حفظ آبرو می کند. بخاطر حفظ آبرویش صبور هست. بخاطر حفظ آبرویش خوش اخلاق هست ولی وقتی می رسد تویِ خانه چون آبرویی برایش نمانده است آن چیزی که در درونش هست را نشان می دهد.
📖 (۱) بحار ج۴۳ ص۱۳۴: فوالله ما اغضبتها.....
#پرسش_و_پاسخ_صوتی
#اخلاق
#همسر
#خانواده
🗓 ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
▫️۱۰۲
--------«🔸💠🔸»--------
🆔 @bayanemohammadi
💠 خدا می داند چطور «جبران» کند!
*️⃣ شما آن چیزی که وظیفه ات است انجام بده، «خدا» خودش می داند چطور جبران کند نمی خواهد برای خدا «معلّم» باشی! او متوجّه هست! زندگی انبیاء را خودش تنظیم کرد. آنها زندگی شان را خودشان نقشه کشی نمیکردند! نقشهکش، خودِ «خدا» بود، آنها فقط اطاعت میکردند و میگفتند : "چشم."
🔶 شما لازم نیست دست و پا بزنی مهیّا کنی! اگر هم بخواهی خودت یک جا دست و پا بزنی مثل جریان حضرت یوسف(ع) می شود که ایشان خودش یک جا دست و پا زد تا درست کند ولی همین باعث شد آزادی اش عقب افتاد(۱) خودِ «خدا» بلد است! باور کن! می داند که این ترکِ معصیتِ آدم؛ این «گوش به حرفِ خدا دادن» و «صبر» را چطور جبران کند. خودِ خدا «بلد» است! احتیاج ندارد به او یاد دهیم و اسباب و زمینه هایش را فراهم کنیم؛ خودش بلد است!...
📖 (۱) یوسف ۲۵
#خلاصه_بیانات ۳ دیماه
#آثار_گناه
🖱 ۲۱
🔸»--------
▫️@bayanemohammadi
💠 خدا، یاور متقین!
🔹 وظیفه شناسی و ایمان امام خمینی (ره)
🔻همه چیز دنیا هم که با آدم باشد و خدا نباشد هیچ فایده ای ندارد! درست نمی شود کارِ انسان! اما اگر خدا با آدم باشد خودش «تنها» کار آدم را راه می اندازد! مثل حضرت یوسف، مثل مرحوم امام.
✅ مرحوم امام آن وقتی که تشخیص دادند باید کاری را انجام دهند؛ رفتند جلو، هیچ کسی را هم نداشتند. از ایران افرادی رفتند فرانسه به ایشان گفتند : "آقا! یک کلمه به شما بگوییم؟! کسی با شما نیست، به زحمت انداختید خودتان را." به ایشان گفتند : "شهر «قم» خیلی با شما نیست، عُلما قلباً هم اگر با شما باشند؛ عملاً نمیتوانند کاری بکنند چه برسد به اینکه خیلی از آنها قلباً هم همراه شما نیستند، هیچ کسی نیست."
🔶 امّا آن «باور» و «ایمان» به خدا طوری بود که وقتی «وظیفه» را تشخیص دادند دیگر چیزی برایشان مهمّ نبود.
🔷 وقتی ایشان را از عراق بیرون کردند؛ بنا شد به کویت بروند، وقتی به مرزِ کویت رسیدند از مسئولین آنجا به ایشان گفتند : "نمی شود" سایر کشورهای اسلامی هم گفتند : "اصلاً نمی شود پایِ شما به کشور ما باز شود." جایی نبود در کشورهای اسلامی که ایشان بتوانند آنجا مستقرّ شوند.
💎امّا «خدا» خودش مقدّمات را فراهم کرد و به عقل و ذهن ایشان انداخت که بروند فلان جا(فرانسه) و از آنجا مقدّمات فراهم شد و بعد با آن عزّت برگشتند ایران.
#خلاصه_بیانات ۳ دیماه
#آثار_گناه
🖱 ۲۲
🔸»--------
▫️@bayanemohammadi