مهدویت3-علایم حتمی و غیر حتمی ظهور.mp3
13.82M
💠مهدویت(۳)
سخنران: استاد نظامی همدانی
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
✅ ذکر علائم ظهور به دلیل همانندی و مشابهت وجود مبارک حضرت مهدی (علیه و آبائه الصلاةو السلام)با سایر انبیاء است.
✅ فایده ذکر علایم ظهور:
1️⃣ آماده سازی دوستان برای قیام و یاری او
2️⃣ ترساندن دشمنان واقعی در پذیرش انتقام آن حضرت
✅انواع علائم ظهور:
1️⃣ علائم حتمی
2️⃣ علائم غیر حتمی
👤#استاد_نظامی_همدانی
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
@ostadnezami
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
بسم الله الرحمن الرحیم
مقدمه مناجات الخائفین
پیش از شرح مناجات الخائفین، سومین مناجات از مناجاتهای پانزده گانه امام سجاد (ع )که هریک بیان وصفی از اوصاف گروهی از بندگان خداست ، به عنوان مقدمه توجه مخاطبین گرامی را به این مطلب جلب مینمایم:
خائف اسم فاعل ازفعل «خاف» است؛ یعنی کسی که میترسد ومناجات الخائفین، یعنی مناجات ترسندگان. این مناجات سراسر لبریز از تهدید و ترساندن و ـ برای دلهای آماده ـ ایجاد لرزش و ناامید ساختن است. محتوای این مناجات این گونه افاده میکند که گویی نعوذ بالله و نستجیر بالله اصلا خدای تعالی رحمتی ندارد. اما با ملاحظه مناجاتالمحبین، مناجاتالراغبین و مناجاتهای دیگر چنین استفاده میشود که گویا خدای تعالی، اصلا غضبی ندارد!
نتیجهی این مقایسه، دو اوج است: اوج در ترس و غضب و انتقام الهی، دیگری اوج در رحمت و مغفرت و رأفت الهی ! ایندو اوج، باید موجب ایجاد دو نور در دل مومن گردد: یکی نور ترس و دیگری نور امید. لازم است این دو با یکدیگر برابر بوده و هیچیک بر دیگری فزونی نداشته باشد.
یکسانی این دو صفت در دل بنده، کاشف از معرفت کامل او به جمال و جلال حق است.که اگر با یکدیگر متفاوت باشند، کشف از نقصان عرفان او در یکی از دو جمال و جلال است.
بنابراین در عین توجه به تهدیدها و انذارها و وعیدهای مذکور در این مناجات، نباید از توجه به محتوای مناجاتهای دیگر که همگی، وعده و مژده و بشارت است ؛غافل شد، تا خدای ناخواسته موجب یأس نگردد. دعاهایی امثال مناجات الخائفین با این که سراسر تهدید و وعید هستند باز، هم خواندنی و هم توضیح دادنی¬اند. با خواندن آنها، آدمی بال در میآورد و واقعا میخواهد بدون بال پرواز کند!
از سوی دیگر برابری خوف و رجاء در دل مؤمن در رابطه او با دیگران مؤثر است . اگر خوف او بیش از امید باشد، بر خوردش با دیگران نامطلوب است و دیگران از برخورد با او ناراحت یا متنفرند و اکر امیدقویتر از خوف باشد، پیامدش این است که او سرمستانه بخندد و مبتلا به فرحی باشد که محبوب الهی نیست. چنانکه فرمود(( ان الله لا یحب الفرحین )) ولی در صورت تساوی ، او در حالتی متعادل است و همین تعادل،تعامل او را با دیگران، باوقار و متین و وزین میسازد.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
@ostadnezami
جلسه1 الخائفین.m4a
28.61M
☘☘☘☘☘☘☘
🌺شرح#مناجات خمسعشره
👤شارح: استاد نظامی همدانی
🎙جلسه :اول(الخائفین)
🌾🌿🌾🌿🌾🌿🌾
فراز اول:
بسم الله الرحمن الرحیم
💠«اِلهى اَتَراکَ بَعْدَ الْأیمانِ بِکَ تُعَذِّبُنى، اَمْ بَعْدَ حُبّى اِیَّاکَ تُبَعِّدُنى، اَمْمَعَ رَجآئى لِرَحْمَتِکَ وَصَفْحِکَ تَحْرِمُنى، اَمْ مَعَ اسْتِجارَتى بِعَفْوِکَ تُسْلِمُنى، حاشا لِوَجْهِکَ الْکَریمِ»
خدای من! آیا بعد از ایمانی که به تو دارم، عذابم میکنی؟ یا پس از محبتی که به تو دارم، دورم مینمایی؟! آیا با امیدی که به رحمت و چشمپوشیات دارم، محرومم میسازی؟ و آیا با اینکه به عفو تو پناه آوردهام (به آتش) تسلیمم
میکنی؟ هرگز، این با ذات کریم تو سازش ندارد...
🌱⚘🌱⚘🌱⚘🌱⚘
@ostadnezami
فضایل_امیرالمومنین_علی_علیهالسلام.mp3
10.4M
🌸شرح#فضایل_امیرالمومنین_علی_(ع
👤شارح:استاد نظامی همدانی
✍ جلسه دوازدهم
«بسم الله الرحمن الرحیم»
فال رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله :عليٌّ إمامُ البَرَرةِ ، و قاتِلُ الفَجَرةِ ، منصورٌ مَن نَصرَهُ ، مَخذولٌ مَن خَذلَهُ .
پیامبر علیه وآله السلام فرمود:علی پیشوای نیکان است و کشنده فاسقان است و کسی که او را یاری کند یاری شده خداست وکسی که او را تنها گذارد تنها مانده از جانب خداست.
@ostadnezami
جلسه 2 الخائفین.m4a
25.31M
☘☘☘☘☘☘☘
🌺شرح#مناجات خمسعشره
👤شارح: استاد نظامی همدانی
🎙جلسه :دوم(الخائفین)
🌾🌿🌾🌿🌾🌿🌾
فراز دوم:
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 «حاشا لِوَجْهِکَ الْکَریمِ اَنْ تُخَیِّبَنى، لَیْتَ شِعْرى اَلِلشَّقآءِ وَلَدَتْنى اُمّى، اَمْ لِلْعَنآءِ رَبَّتْنى، فَلَیْتَها لَمْ تَلِدْنى وَلَمْ تُرَبِّنى»
حاشا از ذات کریمت که مرا برانی و ناامید نمایی. ای کاش میدانستم آیا برای شقاوت، مادرم مرا زائید یا برای رنج پرورانید، و ای کاش نمیزائید و نمیپرورانید......
.
🌱⚘🌱⚘🌱⚘🌱⚘
@ostadnezami