✅اگر مقایسه سادهای بفرمایید خواهید دید:
🔹کل بودجه تمام مجموعههای حوزوی با جمعیت چند صد هزار نفری طلاب و فعالیتهای فرهنگی و...
فقط قریب به ۲درصد از نصف بودجه یک دانشگاه علوم پزشکی تهران بیشتر میشود.
🔹یک دانشگاه که نمونههایش در کشور صدها مورد دیگر هم هست.
البته با این تفاوت که بودجه مجموعههای فرهنگی، معمولا بیشتر برای ذکر در ردیف بودجه است و بخش زیادی از آن اختصاص داده نمیشود اما بودجههای دانشگاهها معمولا کامل و تمام پرداخت میشود.
و توجه کنید به جنگهای رسانهای پرداخته شده حول بودجه حوزههای علمیه...
🔰آزمون بنزین
✍دیروز برای سخنرانی شب میلاد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به یکی از شهرستان ها دعوت شده بودم، اول مسیر دیدم باک بنزین ماشینم خالی است تصمیم گرفتم بنزین بزنم اما دو سه پمپ بنزین در ابتدای مسیر به صورت غیر متعارف شلوغ بود! نمی دانستم ماجرا چیست؟ از بنزین زدن منصرف شدم و با باک گاز خودم را به آن شهرستان رساندم. بعد از نماز صبح امروز متوجه شدم که بنزین گران شده و من ماندم و حسرت بنزین نزدن روز قبل.
🔶اما امروز احساس کردم این مسأله به مساله اصلی کشور تبدیل شده و خیلی از مردم هم-به حق-از گران شدن بنزین ناراحت و عصبانی هستند. در نماز جمعه شیراز هم امام جمعه محترم بخشی از خطبه دوم را به این مساله اختصاص دادند.
📣 در اینجا لازم می دانم چند نکته در این رابطه عرض کنم:
۱-دولتی ها نشان دادند بر خلاف شعاری که می دهند چندان هم اهل تدبیر نیستند چون مصادف بودن روز افزایش قیمت بنزین با سالروز میلاد پیامبر اکرم و امام صادق علیهما السلام که یکی از اعیاد بزرگ مسلمانان است اگر هم تصادفی است ناشی از بی دقتی و بی تدبیری مسئولان است چرا که در این روز عید، کام مردم را تلخ کردند.
۲-آنچه در این دولت احساس می شود این است که بین مسئولان ارشد این دولت با مردم فاصله ای از ثری تا ثریاست به گونه ای که احساس بی صداقتی مسئولان به گونه ای شده که تقریبا اعتماد عمومی را از مسئولان کشور سلب کرده است. ای کاش وزیر نفت که چند روز پیش تغییر در قیمت بنزین را انکار می کرد با ادبیاتی صادقانه ضرورت افزایش بنزین را برای مردم تشریح می کرد تا مسئولان دولتی متهم به دروغگویی نمی شدند و مردم نیز دولت را در این طرح ملی همراهی می کردند.
۳-قیمت بنزین در کشور ما تقریبا پایین ترین قیمت در بین کشورهای دنیاست و حتی در کشورهای همسایه نیز قیمت بنزین بیش از این است. از طرفی نیز به اذعان همه کارشناسان، واقعی تر شدن قیمت بنزین یکی از ضرورت های اقتصادی امروز کشور ماست چرا که پایین بودن قیمت بنزین از یک سو مصرف آن را لجام گسیخته می کند و از سوی دیگر وضعیت فعلی، بیت المالی که صرف خرید یا تولید بنزین می شود را بیش از همه به جیب ثروتمندان جامعه سرازیر می کند چرا که اینان با داشتن چند اتومبیل آن هم از نوع پر مصرف، مایه بنزین کشور را دود می کنند و به هوا می فرستند به خلاف قشرهای محروم جامعه که عوائد چندانی از پایین بودن قیمت بنزین عایدشان نمیشود لکن مهم این است که طبق قانون هدفمندی یارانه ها عوائد حاصل از افزایش قیمت بنزین به سمت توانمند سازی اقشار کم درآمد جامعه هدایت شود به همین دلیل اصل افزایش قیمت بنزین در نگاه کلان به نفع جامعه و کشور است.
۴- در طول سالیانی که قیمت بنزین افزایش پیدا می کرد به دنبال بالا رفتن قیمت بنزین، بخش های مختلف خدمات اجتماعی نیز شاهد تورم و بالا رفتن قیمت ها بود که این بار نیز این پدیده محتمل است و همین، مردم را بیش از پیش نگران کرده است که نقش آفرینی بیشتر نهادهای نظارتی می تواند در کنترل اوضاع موثر باشد، اگر چه در این زمینه نیز نقد های جدی به دولتی ها وارد است چرا که مردم معتقدند دولت به نوعی ساماندهی به انضباط بخشی به شرکتها و کارخانه ها و ... را به حال خود رها کرده است.
۵-دولت سابق به درستی طرح سهمیه بندی و کارت سوخت را طراحی و اجرا کرد و با این کار، هم مصرف سوخت مردم را تا حدودی کنترل کرد و هم جلوی قاچاق سوخت به خارج از مرزها را گرفت اما با آمدن دولت کنونی، در کمال تعجب مشاهده کردیم که وزیر نفت اعلام کرد طرح کارت سوخت هیچ فایده ای نداشته و دستور لغو آن را صادر کرد و امروز پس از شش سال مجددا به این نتیجه رسیده اند که همان طرح درست بوده و باید ادامه پیدا کند. طبق قانونی که می گوید هر وقت جلوی ضرر گرفته شود خوب است باید از آقایان تشکر کرد ولی میلیاردها لیتر بنزینی که به سبب آن تصمیم غلط از کشور خارج شد را نیز نباید فراموش کرد و قصور و تقصیرهای این فاجعه را حتما باید پیگیری نمود.
✅در پایان نیز ذکر این مطلب لازم است که روحانیت و حوزه های علمیه در تصمیم گیریهای اینچنینی هیچ نقشی ندارند بلکه خود، به عنوان اقشار کم درآمد جامعه بیشترین آسیب ها و فشارها را تحمل می کنند اما چون همیشه غمخوار مردم و در کنار محرومان جامعه از آرمان های انقلاب اسلامی نیز دفاع می کنند و مسئولان جامعه را نیز به تلاش بیشتر برای اعتلای کشور و رسیدگی به امور محرومان و خدمت بیشتر به مردم فرا می خوانند.
http://eitaa.com/joinchat/839385090C17be5777cc
امروز صبح زود از مدارس خاتم الانبیا شیراز و مدرسه علمیه شهرستان کازرون بازدید کردم.
اراذل و اوباش با پوشش اعتراضات مردمی به این دو حوزه حمله کرده بودند. در این میان وضعیت کازرون وخیم تر بود اراذل وارد حوزه شده بودند و علاوه بر آتش زدن چند حجره و مدرس سه دستگاه اتومبیل و چند دستگاه موتور سیکلت را هم در حیاط مدرسه آتش زده بودند.
به یاد آتش زدن خیمه های امام حسین علیه السلام افتادم خیلی رقت بار بود.
باور اینکه در کشورمان هنوز هستند کسانی که حاضرند باز هم حسین ها را به مسلخ ببرند و خیمه آل الله را بسوزانند سخت بود اما واقعیت را باید پذیرفت، واقعیت، نبرد همیشگی حق و باطل و مظلومیت سربازان امام عصر ارواحنا فداه است.
http://eitaa.com/joinchat/839385090C17be5777cc