🔰ـ FATF ابزار تحریم هوشمند آمریکا!
📍«استیون منوچین» وزیر خزانهداری آمریکا در نشست اخیر FATF که در شهر اورلاندو ایالت فلوریدای آمریکا برگزار شد، گفت: «سرانجام با ریاست ایالات متحده آمریکا، FATF روشهایی را آزمایش کرد که استانداردها بتوانند به طور مؤثر با تهدید تأمین مالی اشاعه سلاحهای کشتار جمعی مبارزه کنند. کشورهای یاغی، تروریستها و سندیکاهای جنایی بینالمللی به طور فزایندهای در دور زدن تحریمها و سایر اقدامات پیشگیرانه، به منظور ادامه توسعه اشاعهگری سلاحهای کشتار جمعی خبره و ماهر شدهاند. من این سازمان را تشویق میکنم تا کارهایی را که در اینجا انجام شد، به منظور اطمینان از اینکه خط مشیها و کنترلهای شبکه جهانی FATF و به طور مؤثر مواجهه با این تهدید تکامل یافته را تکمیل کند.»
📍 به تازگی مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا هم در نشست خبری مشترک با «هایکو ماس»، وزیر خارجه آلمان خواستار تصویب فوری و بدون حق شرط لوایح مرتبط با FATF، یعنی لوایح الحاق به کنوانسیونهای پالرمو و CFT از سوی ایران شده بود./بصیرت
@chekhabarazkoja
🔰 توهین وزیر خارجه آمریکا به رئیسجمهور ایران!
📍«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در سفر محرمانه خود به افغانستان بار دیگر از ایران بابت آنچه «نفوذ بیثباتکننده» این کشور در منطقه و سراسر جهان خوانده، انتقاد کرد؛ اما همین که از «مایک پمپئو» خواسته شد تا نمونههای مشخصی از این به اصطلاح نقش ایران در تضعیف صلح در افغانستان نام ببرد، گفت: «نمیتوانم بیشتر از این در این رابطه صحبت کنم».
📍با وجود این، وزیر خارجه آمریکا از اتهامزنی علیه تهران عقبنشینی نکرد و مدعی شد: «ایران بیش از 40 سال، در فعالیتهای تروریستی در سراسر جهان مشارکت داشته است. آنها (ایرانیها) همچنان بزرگترین نیروی بیثباتکننده در سراسر جهان هستند.»
📍وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از اظهارات ایرانهراسانه خود به رئیسجمهور ایران نیز توهین کرد و اظهارات اخیر وی در واکنش به تحریمهای جدید آمریکا را «بچهگانه و نابالغ» خواند./بصیرت
@chekhabarazkoja
📍«فوکانگ» مدیرکل کنترل تسلیحات وزارت خارجه چین روز 29 ماه ژوئن، با اشاره به نشست وین درباره توافق هستهای ایران اعلام کرد، چین به تعهداتش در قبال رآکتور آب سنگین اراک کاملاً پایبند است.
📍گفتنی است بازطراحی رآکتور آب سنگین اراک یکی از مفاد توافق هستهای با کشورهای 1+5 بود که پس از خروج آمریکا از برجام، چین وظیفه بازطراحی را برعهده گرفت. بر اساس این طرح، بازطراحی رآکتور آب سنگین به گونهای انجام خواهد شد تا تولید پلوتونیوم به حداقل میزان ممکن برسد./بصیرت
@chekhabarazkoja
📍«خلیفهبنحمد» برادر «تمیمبنحمد آلثانی» امیر کنونی قطر ویدئویی از «حمدبنخلیفه آلثانی» پدرشان و امیر سابق این کشور منتشر کرد که در آن وی از عربستان سعودی به دلیل حمله به یمن انتقاد میکند.
📍امیر سابق قطر در این ویدئو که زمان و مکان ضبط آن مشخص نیست، گفته است: «از سالها پیش عربستان در یمن جنگ به راه انداخته است، اما هیچ نتیجهای نگرفته است.»/بصیرت
@chekhabarazkoja
📍«هیا بنت الحسین» یکی از شش همسر «محمدبن راشد آلمکتوم»، دختر «ملک حسین» پادشاه سابق اردن است که گفته میشود از امارات با کلی پول و جواهرات گریخته است.
📍 همسر 45 ساله با پسر 7 ساله و دختر 11 سالهاش امارات را با 40 میلیون دلار پول نقد و جواهرات ترک کرده و به آلمان گریخته است. آلمان درخواست شیخ مکتوم برای برگرداندن همسرش را رد کرده است./بصیرت
@chekhabarazkoja
📍«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی در صفحه شخصیاش در توئیتر به فاجعه حمله شیمیایی رژیم بعث عراق به غیرنظامیان در شهر سردشت پرداخت و نوشت:
📍 «ما هرگز فراموش نخواهیم کرد که دنیای غرب از صدام پشتیبانی و حتی وی را به تسلیحات شیمیایی مسلح کرد. شورای امنیت هرگز حمله شیمیایی صدام به مردم ما را محکوم نکرد.»/بصیرت
@chekhabarazkoja
📌 رمزگشایی از منافع مشترک ایران و آمریکا!
✳️در روزها و هفتههای اخیر برخی از فعالان جریان اصلاحطلب در گفتار و نوشتار خود مدعی شدهاند، جمهوری اسلامی ایران با وجود داشتن زمینه تخاصم با آمریکا، در چارچوب منافع ملی خود با ایالات متحده در منطقه منافع مشترک دارد!
✳️ این گروه از اصلاحطلبان مدعی هستند هر دو کشور ایران و آمریکا مخالف داعش و هر دو موافق امنیت تجارت نفت هستند؛ از این رو امکان مذاکره با آمریکا وجود دارد به شرط اینکه ایران همانند گذشته دوپاره و با دو سیاست خارجی عمل نکند!
✳️این اظهارات در حالی بیان میشود که تجربه جنگ سوریه و عراق نشان داد، آمریکاییها به عنوان پدیدآورندگان داعش نه تنها علیه آن اقدام جدی نکردند؛ بلکه هرگاه این گروه تروریستی در فشار قرار گرفت، در جبهههای مختلف به کمک آن شتافتند و مانع از نابودی کامل آنها در مقاطع گوناگون شدند./بصیرت
@chekhabarazkoja
💢 جمهوری اسلامی ایران تسلیم نمیشود
🌀یک روزنامه آمریکایی گزارش داد، دولت ترامپ با هدف وادار کردن ایران برای حضور مجدد بر سر میز مذاکره، فشارهای اقتصادی علیه تهران را افزایش داده؛ اما ایران تسلیم خواستههای واشنگتن نشده و افزون بر ساقط کردن پهپاد این کشور، فعالیتهای هستهای خود را که پیش از این طبق برجام محدود شده بود، از سر گرفته و تأکید کرده است ذخایر اورانیوم غنیشده 3/67 درصدیاش به زودی از سقفی که در توافق هستهای تعیین شده بود، عبور خواهد کرد.
🌀روزنامه «واشنگتنپست» ادامه داد، اقدامات اخیر دولت دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران از جمله وضع تحریمهای جدید، حملات سایبری و تهدید ایران به استفاده از نیروی نظامی نشاندهنده قاطعیت واشنگتن برای آوردن ایران به میز مذاکره است؛ اما واقعیت این است که قاطعیت بیش از حد در چنین مواردی نتیجه معکوس دارد./بصیرت
@chekhabarazkoja
🌀《یوشکا فیشر》 وزیر خارجه پیشین آلمان طی یادداشتی با انتقاد از سیاست «باختـ باخت» دولت آمریکا در قبال ایران، در پایگاه «پروجکت سیندیکِیت» نوشت:
🌀«در بهترین حالت (که میتوان تصور کرد) ترامپ و مشاورانش هم نمیدانند که (در قبال ایران) چه میکنند... با اینکه خروج ترامپ از برجام، عمل کردن وی به یکی از وعدههای انتخاباتیاش بود؛ اما مشکل اینجاست که نه خود ترامپ و نه مشاورانش اتفاقات بعدی را در نظر نگرفته بودند.»/بصیرت
@chekhabarazkoja
💯 اقدامات ناچیز است و اولتیماتوم تهران پابرجاست
⚜یک منبع آگاه با بیان اینکه نتایج کمیسیون مشترک برجام که به تازگی در وین برگزار شد با خواستههای بحق جمهوری اسلامی ایران از برجام فاصله زیادی داشته و نتوانسته است مطالبات ما را برآورده کند، تأکید کرد:
⚜تصمیم قطعی جمهوری اسلامی ایران این است که اقدامات خود در کاهش تعهدات برجامیاش را ادامه داده و در این مسیر در اولین اقدام به زودی از سقف ذخایر 300 کیلوگرم اورانیوم غنی شده عبور خواهد کرد.
⚜این منبع آگاه در عین حال گفت: در صورت تحقق خواستههای برجامی ایران در حوزه بانکی و نفتی از سوی اروپا، کشورمان این آمادگی را دارد تا نسبت به اقدامات کاهشی خود در چارچوب مواد 26 و 36 برجام تجدید نظر کند./بصیرت
@chekhabarazkoja
⚜بررسیها نشان میدهد، سهم دلار آمریکا از معاملات خرید ارز بابت واردات در سامانه نیما حدود 0/2 درصد و در معاملات فروش ارز صادراتی حدود ۱۰ درصد است که البته اندک بودن سهم دلار در بازار حواله نافی مسلط بودن این ارز در بازار نقد یا اسکناس نیست، اما سهم بازار اسکناس از کل معاملات ارزی کشور نیز به طور کلی اندک و کمتر از 5 درصد برآورد میشود./بصیرت
@chekhabarazkoja
🇮🇷 شهید غلامرضا گلی نیاسری (۱۳۶۲-۱۳۴۲ کاشان)
من حقیر به ملت ایران میگویم که رمز اصلی [پیروزی] ما وحدت است که مادامی که همگی در صحنه باشیم و تفاهم و اخوت و وحدت کلمه را در تمام شرایط منظور داریم، هیچگونه خطری از ناحیه دشمن به ما نمیرسد؛ چون وحدت، رمز غلبه بر دشمن است و از شما ملت شهیدپرور میخواهم که گوش به فرمان خمینی بتشکن و پشتیبان روحانیت مبارز بوده و گوش به شایعات دشمنان اسلام ندهید و چنان که امام گفتند، هیچ ابرقدرتی نمیتواند به این انقلاب شکستی بدهد مگر آنکه ملت، وحدت کلمه را حفظ نکند و پشتیبان روحانیت نباشند. آن وقت این انقلاب شکست میخورد. از شما میخواهم که از روحانیت جدا نشوید و از شما میخواهم که در صفهای نماز جمعه حاضر شوید و با همبستگیتان و با شرکت در دعای کمیل و جلسات مذهبی، مشت محکمی بر دهان ابرقدرتها و جنایتکاران شرق و غرب و دشمنان داخلی و خارجی بزنید، ان شاءالله.
#وحدت
#رمز_پیروزی
@chekhabarazkoja
🌺
🌺
🌺
❤️ #قرار_عاشقانه❤️
🍃 #نهج_البلاغه_خوانی🍃
💐💐بسم الله الرحمن الرحیم💐💐
🍃 #خطبه_صد_و_چهل_و_چهارم🍃
🍃 علت بعثت 🍃
🍃 بخش دوم🍃
🍃ويژگى هاى امامان دوازده گانه🍃
💫كجا هستند كسانى كه پنداشتند دانايان علم قرآن آنان مى باشند نه ما كه اين ادّعا را بر أساس دروغ و ستمكارى بر ضدّ ما روا داشتند، خدا ما اهل بيت پيامبر عليهم السّلام را بالا آورد و آنان را پست و خوار كرد، به ما عطا فرمود و آنها را محروم ساخت، ما را در حريم نعمت هاى خويش داخل و آنان را خارج كرد، كه راه هدايت را با راهنمايى ما مى پويند، و روشنى دل هاى كور را از ما مى جويند. همانا امامان (دوازده گانه) همه از قريش بوده كه درخت آن را در خاندان بنى هاشم كاشته اند، مقام ولايت و امامت در خور ديگران نيست، و ديگر مدعيّان زمامدارى، شايستگى آن را ندارند.💫
📚 ترجمه محمد دشتی/ص265
🌼 #اللهم_عجل_لولیک_الفرج🌼
📡 @chekhabarazkoja
🌺
🌺
🌺
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید| توصیه اخیر رهبرانقلاب به مسئولان قوه قضائیه به مراجعه نهج البلاغه برای انتصابات و گزینش شغلی
👈 من خواهش میکنم به این قسمت از نامهی امیرالمؤمنین (علیه السّلام)، [یعنی] فرمان حضرت به مالک اشتر مراجعه بشود.
🌷 #دیدار_قوه_قضائیه
💻 @khamenei_ir
پاییز
گفتوگو با حجتالاسلام رئیسی به مناسبت هفته قوه قضائیه #سؤال_دهم : ❓برخی افزایش قیمتها که در سال گ
گفتوگو با حجتالاسلام رئیسی به مناسبت هفته قوه قضائیه
#سؤال_یازدهم :
❓یک نکتهای که رهبر انقلاب باز هم در دیدار با کارگران مطرح کردند، بحث #خصوصی_سازی و واگذاری کارخانهها و تبدیل آن ها به تعبیر ایشان به برج و بارو است.
ایشان در این باره به قوهی قضائیه فرمودند که باید در این حوزه فعال باشد و باید اقداماتی را انجام دهد چه برنامه و چه اقداماتی در این باره دارید؟
پاسخ: 🎤
موضوع ضرورت خصوصیسازی در برنامهی توسعهی اول، دوم، سوم تا ششم ذکر شده و دولت مکلّف است که خصوصیسازی را محقق کند، اما خصوصیسازی یک سازوکاری دارد و به این معنی نیست که حتما و به هر قیمتی شرکت یا کارخانهای به بخش خصوصی واگذار گردد.
در واقع به بعضی از این واگذاریها که نگاه میکنیم، متوجه میشویم که خریدار، آوردهای ندارد و میخواهد با تسهیلات بانکی آوردهی خودش را تأمین کند.
گویا این دولت است که دوباره سرمایهگذاری میکند.
در قضیهی بخش خصوصی قرار بود کسی که به میدان میآید، همراه خود آوردهای بیاورد. اگر فرد خریدار توانایی مالی نداشته باشد، نمیتواند کارخانه را اداره کند.
خب معلوم است که این کار در جهت سودجویی است و نتیجه همان میشود که رهبر انقلاب فرمودند؛ کارخانه گرفته میشود و پس از مدتی توانایی ادارهی آن را ندارند و این اتفاق میافتد.
1⃣ یکی از مسائل مهم خصوصیسازی، مسألهی قیمتگذاری عادلانه است.
2⃣ نکتهی دوم واگذاری باید به نحوی باشد که غبطهی دولت در این قضیه کاملاً رعایت گردد.
3⃣ سوم این که دولت در جهت توانمندسازی بخش خصوصی تلاش کند.
وقتی ما یک کارخانهی عظیمی را واگذار میکنیم، وظیفهمان هنوز تمام نشده است.
گام اول واگذاری به بخش خصوصی است و گام دوم نیز توانمندسازی بخش خصوصی است.
یعنی باید تلاش کنیم تا فرد بتواند آن را اداره کند، کارگرها بیکار نشوند و خط تولید متوقف نگردد و این خیلی مهم است.
لذا مسئولیت دولت نهتنها با واگذاری به بخش خصوصی تمامشده نیست، بلکه مسئولیت دولت از حیث دیگری آغاز میشود که نظارت است.
قبلاً دولت متصدی بود و الان باید ناظر باشد تا کارخانه از کار نیفتند.
در آن دورهای که من در مسئولیتهای مختلف قضایی و از جمله سازمان بازرسی کشور بودم، مصادیق این دسته از مسائل را به دستگاههای اداری کشور اعلام و دنبال میکردیم. از ابتدای مسئولیتم در دستگاه قضا، ما این موضوع را در جلسات با سازمان بازرسی کل کشور و در بخشهای نظارتی به دادستانها اعلام کردیم.
از جمله در جلسهی روز گذشته پس از فرمایشهای رهبر انقلاب، من به رؤسای کل دادگستریها و دادستانها اعلام کردم که ما هم علاوه بر دولت، مخاطب بیانات رهبر انقلاب هستیم و به عنوان مخاطب امر ایشان باید خودمان را موظف بدانیم تا قبل از این که واگذاریها به یک بحران اجتماعی یا کارگری تبدیل شود، در بُعد صیانت و پیشگیری برخورد کنیم. یعنی حتماً اقدامات پیشگیرانه و صیانت از اموال عمومی انشاءاللّه صورت بگیرد تا این اتفاق نیفتد.
#قوه_قضائیه
@chekhabarazkoja
گفتوگو با حجتالاسلام رئیسی به مناسبت هفته قوه قضائیه
#سؤال_دوازدهم :
❓به عنوان آخرین سؤال، در دیدارهایی که با رهبر انقلاب داشتید، ایشان چه نکات یا توصیههایی به شما فرمودند؟
پاسخ: 🎤
عرض کنم که در مورد آمدن به دستگاه قضایی، با توجه به این که به آستان مقدس رضوی علیهالسلام دل بسته بودم، دوست داشتم که مأموریتم در آستان قدس ادامه پیدا کند، لکن وقتی با تصمیم و دستور حضرت آقا مواجه شدم، بر خود لازم دیدم که به امر ولایت عمل کنم.
یعنی آنجایی که نه خواست خودم هست، بلکه تشخیص ولیّ امر است و تشخیص ایشان برای من حجت است.
ایشان در آن دیدار برای من یک خاطرهای از خودشان تعریف کردند.
فرمودند: چند سالی از درس من در قم گذشته بود. من مشغول درس و بحث بودم و با توجه به این که اساتید و حوزههای درس بسیار خوبی داشتیم و درس میخواندیم، یکباره مرحوم پدرم دچار عارضهی چشم شد و مرا به مشهد طلبید، آن هم نه برای یک بار، بلکه گفتند شما اصلاً باید به مشهد منتقل شوی و قم را رها کن. برای من بسیار سخت بود، چون فکر میکردم که آیندهی من در ماندن در قم است و با رها کردن قم و رفتن از آنجا دیگر آیندهای برایم وجود نخواهد داشت و آیندهی تاریکی را برای خودم میدیدم.
حضرت آقا در ادامه فرمودند که در تهران به خانهی فرزند مرحوم آشیخ محمدتقی آملی که از بزرگان و عرفا بودند، رفتم و به ایشان گفتم چنین مشکلی برای من پیش آمده است و نظر شما چیست؟
ایشان نسبت به این سؤالی که من کردم، یک تأملی کردند و به من گفتند شما برای رضای خدا، دعوت و خواستهی پدرت را اجابت کن، خداوند متعال خیر دنیا و آخرت را در این کار برای شما قرار خواهد داد. یعنی خیر دنیا و آخرت را شما در اطاعت امر پدر قطعاً خواهید داشت. من هم پس از گفتهی ایشان چون مسأله برایم روشن شده بود، درس و بحث را رها کردم و از اساتیدم در قم خداحافظی کردم و به مشهد رفتم و عنایت خداوند متعال را در اطاعت از فرمان پدرم دیدم.
بعد از نقل این خاطره حضرت آقا به من فرمودند: فلانی میدانم که شما به این که در آستان مقدس رضوی علیهالسلام هستید علاقهمندی دارید و از آمدن به دستگاه قضایی کراهت دارید و تمایل ندارید، ولی بدانید که در این وظیفه و این کاری که به شما محول میشود، یقیناً خداوند متعال خیر دنیا و آخرت را برای شما قرار خواهد داد.
از آن لحظهای که ایشان این جمله را به من فرمودند، دلم آرام شد. یعنی دیگر هیچ احساس خاصی در دلم نبود. حتی به خانواده و اطرافیانم هم گفتم که در انجام این وظیفه خیلی آرامش دارم.
امیدوارم انشاءاللّه دعای ایشان در حق ما مستجاب شود و بتوانیم گرهی از این مأموریت و مسئولیت خطیر باز کنیم و آنچنان که رضای خداوند و حضرت ولی عصر(عج) است، کارنامهی درخشانی را تقدیم ایشان کنیم.
#قوه_قضائیه
@chekhabarazkoja
پاییز
📚 نطق در مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی کفایت سیاسی بنیصدر 5️⃣1️⃣ چهارده دلیل برای اثبات عدم کفا
📚 نطق در مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی کفایت سیاسی بنیصدر 6️⃣1️⃣
چهارده دلیل برای اثبات عدم کفایت بنیصدر:
۱۰- در سیام شهریور ۵۹ حملهی بزرگ متجاوزان عراقی به خاک ما آغاز شد.
سیزده روز قبل از آن، آقای بنیصدر در یک سخنرانی (۱۷ شهریور) با مشتعل کردن آتش اختلافات داخلی و با طرح مسائلی که در فارغترین اوقات نیز از یک فرد مسئول، ناروا و غیر مقبول است، منشأ یک سلسله خصومتهای داخلی میان مردم و پیدایش جو اختلاف و کدورت شد.
آیا بنیصدر در آن هنگام از حدوث قریبالوقوع جنگ مطلع بود یا نه؟
به هر تقدیر یکی از دو شق، بیهوشی و بیتقوایی یعنی به هر حال بیکفایتی بر آن منطبق است.
به گمان زیاد، بنیصدر انتظار چنان حملهای را داشت. خود ایشان یک جا تصریح میکند که من خبر داشتم، ولی قاعدتاً او چنان کسی است که مناقشات و درگیریهای سیاسی برای او بر هرچیزی مقدم است؛ حتی در حال جنگ.
نمونهای از این روحیه را که در طول جنگ نتوانست آن را هرگز پوشیده نگه دارد، در شمارههای متوالی کارنامه و در مصاحبهها و سخنرانیهای عاشورا و ۱۴ اسفند و قزوین و اصفهان و غیره بهوضوح میتوان دید.
اکنون نمونهای را که در ارتباط با حادثهی سقوط بخش غربی خرمشهر عزیز است، ارائه میدهم.
در نامهای که اینجانب دو سه روز قبل از این حادثهی دردناک به ایشان نوشتهام، چنین نوشتهام:
این نامه را بنده به آقای بنیصدر نوشتم دو سه روز قبل از سقوط خرمشهر. همان موقع این نامه را به دفتر امام فرستادم، به [مرکز] اسناد سری مجلس شورای اسلامی فرستادم، در شورای انقلاب هم بایگانی کردم گفتم اینها برای ثبت در تاریخ بماند؛ و البته این را به شورای عالی دفاع هم فرستادم و آنجا هم ثبت شد. البته نامه اینجوری بود که من خدمت امام رسیدم، ایشان در پیام کوتاهی که به وسیله من به همه سران نظامی دادند چند نکته را گفتند که از جمله این بود که من مضمون فرمایش ایشان را تلگراف کردم همان شب به آقای بنیصدر و فرماندهان که شماره سه آن این بود:
اظهار فرمودهاند که در کار آبادان و خونینشهر از سوی مسئولان احساس تعلل میکنند. فرمودند اگر نمیتوانید به من بگویید تا خود در این باره تصمیم بگیرم. من باید به اسلام و به این ملت پاسخ بدهم.
این عین عبارت امام است که من همانجا بلافاصله یادداشت کردم و آمدم به آقای بنیصدر تلگراف کردم.
آقای بنیصدر در جواب این تلگراف من که اول صبح به دست من رسید یک تلگراف خیلی تندی به من زدند که متن تلگراف ایشان هم موجود است و از این سؤالات و اظهاراتی که بنده کرده بودم به شدت رنجیده و ناراحت و طلبکار شدند که چرا شما چنین تلگرافی زدهاید.
من در پاسخ تلگراف ایشان یک نامه خیلی مفصلی نوشتم، این قسمت مورد نظر من اینجاست:
«۹- در مورد خرمشهر و آبادان نظر من این بوده و هست که باید این دو شهر را با دو گردان پیاده مکانیزه یا یک گردان پیاده و یک گردان زرهی در دو سوی این شهر، یعنی یکی در محور خرمشهر-شلمچه و دیگری در تقاطع خطوط ماهشهر–آبادان و اهواز-آبادان حفاظت کنیم. تانکها در سنگر قرار گیرند و از آسیب ضد تانک دشمن محفوظ بمانند و از پیشروی دشمن جلوگیری کنند و برای نیروهای ضد تانک ما این فرصت را فراهم کنند که به دشمن دستبرد و آسیب وارد آورد. شما در تلگراف از من پرسیدهاید که اگر از نیروی دیگری اطلاع دارم، چرا به شما اطلاع ندادهام. مایهی تعجب است. نیرویی که من از آن خبر دارم، نیروی ارتش است که شما فرمانده آن هستید، بلکه نیروهای پیاده و زرهی مستقر در دزفول است که شما به قول خودتان هر روز دو بار از آن بازدید میکنید. من میگویم این نیرویی که یک ماه است به تدریج جمع شده و هنوز مورد بهرهبرداری قرار نگرفته، میتوانست بخشی از خود را به این منظور اختصاص دهد.»
@chekhabarazkoja
📚 نطق در مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی کفایت سیاسی بنیصدر 7️⃣1️⃣
چهارده دلیل برای اثبات عدم کفایت بنیصدر:
ادامه ۱۰-
این، بخشی بود که من برای آقای بنیصدر نوشتم؛ و ایشان در کارنامهای که همان روزها نوشته بود و به خاطر مصالحی در روزنامهی انقلاب اسلامی چاپ نشد، (اگر یاد برادران و خواهران باشد، یک شمارهی انقلاب اسلامی بدون کارنامه درآمد؛ و سؤال شد که چرا؟ گفتند که مصلحت نیست. البته «مصلحت نیست» را آن وقت نمیگفتند [اما] به هر حال چاپ نشد و معاذیری آوردند. آن نسخهی چاپ نشدهی آن کارنامه الآن در اختیار من است.)
[ایشان در این کارنامه] از این حادثه، مسئلهی خرمشهر و تکیهی ما روی این مسئله چنین یاد میکند: «از آبادان تلفن میشد که خرمشهر سقوط کرده است. سرهنگ رضویفر که در خرمشهر دفاع شهر را به عهده دارد، میگفتند حصبه دارد و پیدرپی میگفت: «شما قول داده بودید که تا امروز مرا کمک کنید و نیرو برسانید. چرا نیرو نرساندید؟ در برابر خدا و در برابر ملت مسئول هستید.» (این را از قول سرهنگ رضوی نقل میکند)
بعد دکتر شیبانی گوشی را گرفت که جیغ و داد کند. چند تشر به او زدم و گفتم مگر نیروها در کف دست من است که به سوی تو پرتاب کنم. آن روز که باید عقل به خرج میدادید، ندادید. حقیقت را از مردم پنهان کردید و به فرصتطلبها میدان دادید و آنها هم تیشه را برداشتند و به ریشهها زدند.»
(منظور ایشان مسئلهی کشف کودتا و گرفتن عناصر کودتاچی است که از نظر ایشان، مسئول سقوط خرمشهر یا پیشروی دشمن در ۸۰ کیلومتر در خاک ما آن مسئله است.)
کی مانده است که برای شما بفرستم؟ مرا در هیچ زمینهای یاری نکردید، در همه حال و در هر کاری تا وقتی پای حیات و موجودیت خودمان در میان بود، مرا تنها گذاشتید...» و تا آخر.
در صفحهی بعد، باز مینویسد: «البته اگر جنگ را هم تمام کنیم، تازه اول داستان است. مشکلهایی از این گندهتر سر راه ماست. هشدارها دادم وقتی همهی اینها بیفایده شد.
در ۱۷ شهریور مسئله را باز در میان گذاشتم و باز هشدار دادم. متأسفانه روز بعد «سه تفنگدار» زبان به اعتراض به صورتی که همه از آن اطلاع دارند، گشودند. جوری هم رئیس مجلس عنوان مطلب کرد که پنداری امام به او گفته است این کار را بکنید. بعد معلوم شد امام گفته است که مرا با این کار کاری نیست. خود دانید، یا بکنید یا نکنید.»
(که من لازم میدانم اینجا شهادت خودم را بدهم: من خدمت امام رسیدم. بعد از ۱۷ شهریور، ایشان بعد از مبالغی صحبت، به من فرمودند که آقای بهشتی و آقای هاشمی چیزی نگفتند. بخشی از بعضی از خلافهای آقای بنیصدر را جواب گفتند. این تعبیر امام بود که من همان وقت به این برادرها و به بقیهی برادرها گفتم که نظر امام و تعبیر امام این است، ایشان اینطوری میگویند. حالا توجه بکنید که این حرفها کی دارد نوشته میشود. این حرفها در لحظهای است که از خرمشهر دکتر شیبانی گوشی را گرفته، جیغ و داد میکند که نیرو بفرستید، رضوی میگوید نیرو بفرستید و باید نیرو بفرستند، [اما] آقا نشسته و دارد برای ملت ایران که باید همه نیروهایشان و ذهنشان و حواسشان متوجه خرمشهر باشد که دارد سقوط میکند این مطلب را مینویسد) :
«... آقای رجایی رفت در همین مجلس و چنان شیر شد که گفت اگر به وزرای او توهین شود، یا جای اوست یا جای من و هرگز در کنار رئیسجمهور بر سر یک میز نخواهد نشست.
صحیح! مدعی منتخب مردم شد.
بازهم از هر سوی به من فشار آمد که دیگر دنبال نکنم ...
(تا میرسد به اینجا) خب! خود اینها که این جور دنبال قدرت میدویدند، اینها که میخواستند و میخواهند همهی ابزار عمل قدرت در دستشان باشد، کجا هستند؟ چرا به فریاد آبادان و خرمشهر نمیرسند؟
(خرمشهر را ایشان گذاشته است که حالا که آقای رجائی نخستوزیری را گرفته است، برود به فریاد خرمشهر برسد. [در حالی که] فرمانده کل قوا هم ایشان است.)
گفتند نیروی مردمی به آنجا میبرند؛ پنج هزار، ده هزار، بعد شد ۵۰۰ تا هنوز هم نرسیده است. بله آنجا که پای خطر هست، دیگر آنها نیستند.»
که من در همین نامه، دروغ ایشان را آشکار کردهام و نوشتهام که نیروی مردمی را پنج هزار نفر ما فرستادیم و وارد خرمشهر شدند- ما فرستادیم یعنی بنده نفرستادم، من در اینجا به کمیته و سپاه گفتم، با مشهد تماس گرفتم، با همهی جاهایی که ممکن بود- و پنج هزار نفر وارد اهواز شدند که خود ما در آنجا تحویل گرفتیم و رفتند ماهشهر و خرمشهر و بودند.
۳۱ خرداد ۱۳۶۰
#امام_خامنه_ای
#استقلال_ملی
#بنی_صدر
@chekhabarazkoja
📚 نطق در مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی کفایت سیاسی بنیصدر 8️⃣1️⃣
چهارده دلیل برای اثبات عدم کفایت بنیصدر:
۱۱- رئیسجمهور باید در جهت تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی بکوشد و در این زمینه توجه به خط اصلی انقلاب و رهبری آن که مورد پذیرش تمام تودههای میلیونی کشور است، حائز اهمیت فراوان است.
کفایت سیاسی رئیسجمهور در درک صحیح پایههای رهبری و حرکت در جهت رهنمودهای آن تجلی میکند.
آقای بنیصدر نه تنها در این جهت حرکت نکرد، بلکه عملاً در مقابل رهبری ایستاد و رهنمودهای امام امت مبنی بر خط آرامش و جلوگیری از تشنجآفرینی را آشکارا زیر پا نهاد.
اختلاف آشکار میان روش او و رهنمودهای امام در آنچه که گذشت و بیشتر از آن، در رفتار مشهود چند ماههی اخیر او قابل تشخیص است، اما بهتر آن است که از زبان و قلم خود او هم در این زمینه سخنی بشنویم.
در همان شمارهی کارنامهی منتشر نشده چنین میگوید:
«من از امام خواستم که این گروهها را یا از خود براند یا بگذارد که ما با کمک مردم آنها را از سر راه برداریم، ممکن نشد.
هر تصمیمی به قراری و طوری بلائی به سرش آمد که نتیجهی عکس داد. این آخری که شورای دفاع باشد...
(ایشان حرفش این است اینجا که این را البته بارها به زبان هم آورده بود اینجا اما این را کتباً نوشته، در نامهای هم به امام نوشته. ایشان نظرش این است که هر چه رفته به امام، مصلحتاندیشانه پیشنهاد کرده امام با نظر خودشان یک جوری [آن را] تغییر داده که نتیجه عکس داده و معتقد است که امام کارهای او را خراب کرده.) ...
روز عید فطر من نزد امام رفتم. پنجاه و پنج دقیقه در منتهای هیجان و داد و فریاد همه چیز را گفتم. بعد هم گفتم و تکرار کردم و ... و... و.
متأسفانه کسانی که کارشان افساد است، هر چیزی را جور دیگر وانمود کردند. نتیجه این شد که اکنون ما یک ملت تنها شدهایم در برابر دشمنی که از ابتدا خود را برای چنین دشمنی آماده میکرده است.
بعد دربارهی مجلس گفتم که آقا من خواهان مجلس ضعیف نیستم، ولی این مجلس ضعیف است. مجلسی که انتخاباتش در وضعی انجام گرفت که گرفت، ...
(نقاط نظر ایشان با امام را توجه کنید و اینها را برای اطلاع مردم داشته ایشان مینوشته) ...
که کسانی انتخاب شدند که شدند، مجلسی نیست که با احساس مسئولیت و علم و اطلاع نسبت به مسائل کشور اظهار نظر کند. در این مدت که از عمر مجلس میگذرد، محصول کارش، دولت رجایی است؛ که در یک نامهای به امام نوشتهام که به نظر من مصیبت این دولت از مصیبت جنگ و تجاوز دشمن، به مراتب بیشتر است و دیگر هیچ...»
و فراوان است که دیگر نمیخواهم وقت را به این ترتیب بگیرم.
۳۱ خرداد ۱۳۶۰
#امام_خامنه_ای
#استقلال_ملی
#بنی_صدر
@chekhabarazkoja