سلام وقت بخیر بنده شوهر داشتم،، متأسفانه با آقایی رابطه جنسی داشتیم و بسیار هم پشیمانم،، الان همسرم فوت کردن میتونم بعد از عده،، با این آقا ازدواج کنم؟؟؟ لطفا راهنمایی بفرمایید ممنونم
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
پشیمانی برای اینکه گناهتان بخشیده شود مفید است ولی زنی که شوهر دارد اگر با مرد دیگری نزدیکی داشته باشد بر آن مرد حرام ابد میشود هرچند توبه کند.
#حرام_ابد
🅿️ @p_ahkaam
سلام حکم تراشه طلایی که در ساخت.ابکاری وپررداخت وموتور زدن طلا که ریخته میشه داخل معازه ودستگاه ابکاری چیست.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
منظور شما از سوال واضح نیست. حکم چه چیزی!؟
اگر منظور پاکی یا نجاست است که طلا پاک است. و اگر منظور این است که از مقدار طلا کم میشود و ممکن است مدیون صاحب طلا شوید که معمولا بعد از انجام کار دوباره طلا را وزن میکنند.
🅿️ @p_ahkaam
سلام روز بخیر، مرد چه شرایطی را باید داشته باشد تا بتواند بیش از یک همسر بگیرد؟و این در ایران چند درصد است؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
دوست گرامی در مورد مسئله گرفتن زن دوم قوانینی وجود دارد که باید طبق آنها عمل شود
با توجه به اهمیت این موضوع توضیحاتی داده میشود:
در ایران ازدواج دوم بدون اجازه همسر اول جرم محسوب شده و مجازاتی در پی خواهد داشت. بر اساس ماده 49 قانون حمایت از خانواده، اگر فردی بدون رضایت همسر اول خود اقدام به ازدواج مجدد نماید مجازاتی همچون پرداخت هزینه نقدی و 5 الی 7 سال حبس شامل وی خواهد شد.
در برخی موارد شاهد رضایت کامل همسر اول برای ازدواج دوم همسر خود می باشید.، این موارد خاص نیاز به دارا بودن یک سری اسناد و مدارک و همچنین فرم رضایت می باشد. معمولا در هنگام عقد و نکاح این سری مسائل در شرایط عقدنامه ذکر خواهد شد و یکی از زوجین رضایت خود برای ازدواج دوم همسر را به صورت شفاهی و کتبا ذکر می نماید.
همچنین در نظر داشته باشید این است که در صورتی که مردی بدون اذن همسر اول خود ازدواج نماید این حق قانونی به همسر او داده خواهد شد که بتواند به واسطه عسر و حرج ناشی از این کار از همسر خود طلاق بگیرد و از مرد جدا شود بدون اینکه برای این جدایی نیاز به اذن مرد و یا حتی رضایت مرد داشته باشد.
در سال 1402 قوانین جدیدی در رابطه با ازدواج دوم بدون اجازه همسر اول ذکر شده است که در ادامه قانون جدید ازدواج مجدد را ملاحظه می نمایید:
برابر ماده 16 قانون جدید ازدواج مجدد 1402 حمایت از خانواده ( مصوب 1353 ) 9 شرط برای اجازه ازدواج مجدد به مرد ذکر کرده است :
•رضایت کامل کتبی همسر اول
•عدم قدرت همسر اول به ایفای وظایف زناشویی
•عدم تمکین زن از شوهر
•ابتلاء زن به جنون یا امراض صعب العلاج
•محکومیت زن
•ابتلاء زن به هر گونه اعتیاد مضر
•ترک زندگی خانوادگی از طرف زن
•عقیم بودن زن
•غائب مفقودالاثر شدن زن
هرکدام از این شرایط بازهم توضیحات خاص خود را دارد و به طور کلی باید گفت مسئله زن دوم امروزه از نظر حقوقی جای بحث بسیار دارد؛ به این توضیحات اکتفا نکنید و با یک وکیل برای اقدام به گرفتن زن دوم مشورت کنید.
📚منبع و مطالعه بیشتر
#ازدواج
#زن_دوم
🅿️ @p_ahkaam
سلام من چند بار سوال پرسیدم جواب ندادید من کلاس اول ابتدایی هنوز حق الماس .... نمیشناختم در مدرسه در شلوارم ادرار کردم ناخواسته و بعد سوار سرویس شدم الان هم ازش خبری ندارم و واقعا ناراحتم الان چیزی بر گردن من چقدر؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
چیزی به گردن شما نیست چون ضرر مالی نبوده که بخواهید جبران کنید و بخاطر اینکه مدت زیادی گذشته و شما هم دسترسی ندارید وظیفهای در باب طاهر کردن صندلی ندارید.
#حق_الناس
🅿️ @p_ahkaam
سلام اینکه ما نماز ظهر و عصر رو یا مغرب و عشا رو با هم میخونیم بعد اذان ، خب نماز ظهر و مغرب که میشن اول وقت ، اما نماز عصر و عشامون حکم نماز اول وقت رو نداره ،؟
این تاکیدهایی که هست برا اول وقت بودن نماز ، منظور اوقات پنج گانه ست؟
و اینکه برا هر نماز چقدر صبر کنیم از لحظهی شروع اذان ؟ مثلا اذان صبح زده ۳:۲۷ ما چند شروع کنیم به خوندن و همینطور اذان ظهر و مغرب
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
بهتر است نمازهای یومیه در وقت فضیلت خودشان خوانده شوند. حدود وقت فضیلت نمازهای یومیه به شرح زیر است:
وقت فضیلت نماز صبح: وقت فضیلت نماز صبح از اذان صبح تا بیست و یک دقیقه بعد از اذان صبح ادامه دارد.
وقت فضیلت نماز ظهر: وقت فضیلت نماز ظهر از اذان ظهر تا یک ساعت و چهل دقیقه بعد از اذان ظهر ادامه دارد.
وقت فضیلت نماز عصر: وقت فضیلت نماز عصر دو ساعت و پنجاه دقیقه بعد از اذان ظهر شروع می شود و تا چهل و دو دقیقه ادامه دارد.
وقت فضیلت نماز مغرب: وقت فضیلت نماز مغرب از اذان مغرب تا پنجاه و یک دقیقه ادامه دارد.
وقت فضیلت نماز عشا: وقت فضیلت نماز عشا، پنجاه و یک دقیقه بعد از اذان مغرب شروع می شود و تا سه ساعت و ده دقیقه ادامه دارد.
#وقت_فضیلت
🅿️ @p_ahkaam
سلام من پسر ۱۳ ساله هستم . مرجه . رهبری
میخواستم بدونم میتونم جلوی محارم خود مثل مادر بزرگ یا عمه ی خود رکابی یا شورت و شلوارک بپوشم؟؟؟ خودشان موافقت کردند .
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
برفرض سوال پوشیدن اینگونه لباسها در مقابل محارم ایرادی ندارد.
🅿️ @p_ahkaam
سلام
روش توبه نسبت به گناهان مختلف، چگونه است؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
حقيقت توبه، بازگشت از نافرمانى خدا به سوى اطاعت اوست، كه ناشى از پشيمانى و ندامت فرد نسبت به اعمال گذشته مى باشد. برای خروج از حالت گناه، فرد باید مراحلی را طی کند و وظایفی را انجام دهد، تا توبه حقیقی داشته باشد، یعنی در حقیقت باید توبه اش دارای شرایط و ارکانی باشد. این امور را می توان طی سه مرحله بیان کرد:
1. ندامت و پشیمانی: اولین مرحله، همان حالت پشیمانی است که لازم است در فرد ایجاد شود تا دست از گناه بکشد.
2. عزم بر ترک گناه برای همیشه.
3. اصلاح یا همان جبران مافات با عمل صالح
اصلاح یا جبران مافات يعنى: تا آنجا كه در توان دارد، آثار سوء گناهان گذشته را از درون و برون وجود خويش و افراد و جامعه برچيند. لذا می بینیم در قرآن مجيد در آيات بسيارى، (1) توبه با اصلاح و جبران همراه آمده است. مثلاً در سوره نحل به صورت يك قانون كلّى در همه گناهان می فرماید: «ثَّم انَّ رَبَّكَ للَّذينَ عَمِلُوا السُّوءَ بِجَهالَةٍ ثُمَّ تابُوا مِنْ بَعْدِ ذلِكَ وَ اصْلَحُوا انَّ رَبَّكَ مِنْ بَعْدِها لغَفُورٌ رحيمٌ»(2)؛ (امّا پروردگارت نسبت به آنها كه از روى جهالت بدى كرده اند و سپس توبه نموده و در مقام جبران بر آمده اند خداوند بعد از آن آمرزنده و مهربان است).
دو مرحله اول در توبه از تمام گناهان بدون تفاوت جاریست، ولی مرحله سوم که اصلاح می باشد، اولاً در تمام گناهان جاری نیست و ثانیاً نسبت به گناهان مختلف متفاوت است.
اصلاح نسبت به گناهان مختلف، متفاوت است و چون در قرآن به صورت مطلق آمده است، هرگونه جبران مافاتی را نسبت به گناهان مختلف شامل مى شود، از جمله:
1- شخص توبه كار بايد حقوقى را كه از مردم پايمال كرده است به آنها باز گرداند؛ اگر در حيات هستند به خودشان، و اگر از دنيا رفته اند به وارثان آنها برساند.
2- اگر حيثيّت كسى را به خاطر غيبت كردن يا اهانت لكه دار كرده باشد بايد از او حلالیت بطلبد، و اگر از دنيا رفته است به تلافى حيثيّت بر باد رفته، كار خير براى او انجام دهد تا روح او راضى گردد.
3- اگر عباداتى از او فوت شد، قضا نمايد. و اگر كفّاره دارد (مانند ترك روزه عمدی و شكستن عهد و نذر) كفّاره آن را بدهد.
4- اگر گناه او عملى بوده كه سبب گمراهى ديگران شده مانند تبليغات سوء؛ بدعت گذارى در دين خدا، خواه از طريق بيان و سخن باشد يا از طريق كتابت و نوشته ها اصلاح و جبران آن در صورتى حاصل مى شود كه تمام افرادى را كه به خاطر عمل او به انحراف كشيده شده اند تا آنجا كه توان و قدرت دارد باز گرداند.
5- اگر يك نفر در ملأ عام يا از طريق مطبوعات و وسائل ارتباط جمعى و نوشتن كتابها و مقالات مردم را به گمراهى بكشاند، باید از همان راه ها اقدام به رفع انحراف نماید.
6- اگر در حضور جمعيّت و ملأ عام، افرادى را به دروغ گويى و بى عفّتى و امثال اين امور متّهم ساخته، باید در ملأ عام سخنان خود را باز پس بگيرد و استغفار تنها کافی نیست.
در حديث معتبرى از امام صادق(عليه السلام) مى خوانيم كه از حضرتش سؤال كردند: آيا كسى كه حدّ الهى بر او جارى شد اگر توبه كند شهادتش مقبول است؟ فرمود: «اذا تابَ وَ تَوبَتُهُ انْ يَرْجعَ مِمَّا قالَ وَ يُكَذِّبَ نَفْسَهُ عِنْدَ الْإِمامِ وَ عِنْدَ الْمُسْلِمينَ، فَاذا فَعَلَ فَانَّ عَلَى الْإِمامِ انْ يَقْبَلَ شَهادَتَهُ بَعْدَ ذَلِكَ»؛ ([آرى] هنگامى كه توبه كند و توبه اش به اين است كه از آنچه گفته باز گردد، و نزد امام و نزد مسلمين حاضر شود و سخنان خود را تكذيب كند، هنگامى كه چنين كند بر امام لازم است كه شهادت او را بپذيرد [و توبه اش قبول است]). (3)
در حديث ديگرى مى خوانيم: «اوْحَى اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ الى نَبِىٍّ مِنْ الْانبِياءِ قُلْ لِفُلانِ وَعِزَّتِى لَوْ دَعَوْتَنى حَتّى تَنْقَطِعَ اوْصالُكَ، ما اسْتَجِيبُ لَكَ، حَتّى تَرُدَّ مَنْ ماتَ الى مادَعَوْتَهُ الَيْهِ فَيَرْجِعَ عَنْهُ»؛ (خداوند به يكى از پيامبران وحى فرستاد كه به فلان شخص بگو: به عزّتم سوگند اگر آن قدر مرا بخوانى كه بندهاى تو از هم جدا شود، دعوت دعاى تو را اجابت نمى كنم [و توبه ات را نمى پذيرم]، تا كسانى را كه به خاطر دعوت تو منحرف شده اند و از دنيا رفته اند زنده كنى و از راه خطا باز گردند!). (4)
اين حديث به خوبى نشان مى دهد كه مسأله اصلاح و جبران تا چه حد گسترده است و بدون آن توبه بيشتر جنبه صورى يا مقطعى خواهد داشت.
7- با توجّه به اينكه گناه، قلب را تاريك مى سازد بايد آنقدر اطاعت و بندگى كند تا ظلمت دل را با نور اطاعت برطرف سازد، این نیز نوعی اصلاح است که باید نسبت به قلب خود انجام دهد.
#روش_توبه
#توبه
🅿️ @p_ahkaam
جامعترين سخن درباره تفسير معنى اصلاح همان چيزى است كه در كلمات قصار اميرمؤمنان على عليه السلام در نهج البلاغه در شرح استغفار به معنى جامع و كامل آمده است.
كسى در محضر آن حضرت گفت: «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ»، گويى امام از طرز سخن او و يا سوابق و لواحق اعمالش مى دانست كه اين استغفار جنبه صورى دارد و نه واقعى، به همين جهت از اين استغفار بر آشفت و فرمود:
«ثَكِلَتْكَ امُّكَ اتَدْرى مَا الْاسْتِغْفارُ؟ الْاسْتِغْفارُ درَجَةُ الْعِلِّيِّيْنَ»؛ (مادرت بر عزاى تو بگريد، آيا مى دانى استغفار چيست؟ استغفار مقام بلند مرتبگان است!).
سپس افزود: «وَهُوَ اسمٌ واقِعٌ عَلى سِتَّةِ مَعانٍ»؛ (استغفار يك كلمه است امّا شش معنى [و مرحله] دارد).
1. «اوَّلُها النَّدَمُ عَلى ما مَضى»؛ (نخست، پشيمانى از گذشته است).
2. «وَالثَّانى الْعَزْمُ عَلَى تَرْكِ الْعَودِ الَيْهِ ابَداً»؛ (دوم، تصميم بر ترك آن براى هميشه است).
3. «وَ الثَّالِثُ انْ تُوءَدِّىَ الَى الْمَخْلُوقينَ حُقُوقَهُمْ حَتّى تَلْقَى اللَّهَ امْلَسَ لَيْسَ عَلَيْكَ تَبِعَةٌ»؛ (سوم اين كه حقوقى را كه از مردم ضايع كرده اى به آنها باز گردانى، به گونه اى كه هنگام ملاقات پروردگار حقّ كسى بر تو نباشد).
4. «وَ الرَّابِعُ انْ تَعْمِدَ الَى كُلِّ فَرِيْضَةٍ عَلَيْكَ ضَيَّعْتَها فَتُؤَدِّىَ حَقَّها»؛ (چهارم اين كه هر واجبى كه از تو فوت شده حقّ آن را به جا آورى [و قضا يا كفّاره آن را انجام دهى]).
5. «وَ الْخامِسُ انْ تَعْمِدَ الَى اللَّحْمِ الذَّى نَبَتَ عَلَى السُّحْتِ فَتُذِيْبَهُ بِالْأَحْزانِ حَتَّى تُلْصِقَ الْجِلْدَ بِالْعَظْمِ وَيَنْشَأَ بَيْنَهُما لَحْمٌ جَدِيدٌ»؛ (پنجم اين كه گوشتهايى كه به واسطه حرام بر اندامت روئيده، با اندوه بر گناه آب كنى، تا چيزى از آن باقى نماند، و گوشت تازه به جاى آن برويد).
6. «وَالسَّادِسُ انْ تُذِيقَ الْجِسْمَ الَم الَطَّاعَةِ كَما أذَقْتَهُ حَلاوَةَ الْمَعْصِيَةِ فَعِنْدَ ذلِكَ تَقُولُ اسْتَغْفِرُ اللَّهَ»؛ (ششم آن كه به همان اندازه كه لذّت و شيرينى گناه را چشيده اى درد و رنج طاعت را نيز بچشى، و پس از طىّ اين مراحل بگو استغفر اللّه!). (5)
همين معنى در روايت ديگرى از كميل بن زياد از اميرمؤمنان على عليه السلام نیز نقل شده است. (6)
ممكن است گفته شود: اگر توبه اين است كه اميرمؤمنان على عليه السلام در اين حديث بيان فرموده، كمتر توبه كارى مى توان پيدا كرد.
ولى بايد توجّه داشت كه بعضى از شرايط شش گانه بالا شرط توبه كامل است، مانند شرط پنجم و ششم، امّا چهار شرط ديگر، جزء شرايط واجب و لازم است. و به تعبير بعضى از محققّان، قسمت اوّل و دوم از اركان توبه است، و قسمت سوم و چهارم از شرايط لازم، و قسمت پنجم و ششم از شرايط كمال است.
آخرين سخن این كه امام باقر عليه السلام درباره افرادی که در برابر انبوه گناهان تنها به ذكر استغفار قناعت مى كنند - بى آنكه اركان و شرايط آن را تحصيل نمايند - می فرمایند: «التَّائِبُ مِنَ الذَّنْبِ كَمَنْ لاذَنْبَ لَهُ، وَ الْمُقيمُ عَلَى الذَّنْبِ وَ هُوَ مُسْتَغْفِرٌ مِنْهُ كَالْمُسْتَهْزِءُ»(7)؛ (كسى كه از گناه خويش توبه [كامل و جامع الشّرايط] كند، مانند كسى است كه گناهى از او سر نزده، امّا كسى كه گناه را ادامه مى دهد در حالى كه از آن استغفار مى كند، مانند كسى است كه استهزاء مى نمايد).
#توبه
🅿️ @p_ahkaam
سلام
میخواستم بدونم یکی میگه من این گناه رو میکنم و بعد توبه میکنم . آیا این توبه قبوله؟؟؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
امام علی (علیهالسّلام) در نکوهش کسانی که به امید توبه، مرتکب گناه شده و سپس توبه را نیز به تأخیر میاندازند، میفرماید: «اِنْ عَرَضَتْ لَهُ مَعْصِیَةٌ وَاقَعَهَا بِالْاِتِّکَالِ عَلَی التَّوْبَةِ وَ اِنْ عَزَمَ عَلَی التَّوْبَةِ سَوَّفَهَا وَ اَصَرَّ عَلَی الْحَوْبَةِ»؛ اگر نافرمانی خدا و معصیتی برای او روی دهد، با اعتماد و تکیه بر توبه انجامش دهد و اگر تصمیم بر توبه گیرد، آن را به تأخیر اندازد و بر گناه اصرار ورزد.
۲ - آثار ویرانگر گناه
پیام روایت این است که اگرچه حلم و چشمپوشی خداوند و فرصتی که برای توبه و استغفار داده، بزرگترین لطف او به بندگانش میباشد که میتوان آن را وسیله جبران گناهان قرار داد، اما این فرصت الهی را نباید دستآویزی برای ارتکاب گناه قرار داد؛ زیرا گناه نقش ویرانگری در روح و روان فرد دارد، و آثار وضعی بدی در گناهکار و محیط پیرامون او خواهد گذاشت؛ گناه، به تدریج تمایلات فطری و صفای طبیعی و درونی انسان را تغییر میدهد، حساسیتهای قلب را نسبت به حقایق امور از بین میبرد و در او حالت بیتفاوتی نسبت به نیک و بد، حق و باطل و کمال و نقص به وجود میآورد. ادامه این وضعیت، موجب میگردد تا مفاهیمی مانند رشد و کمال و تعالی و پیشرفت معنوی معنای خود را برای فرد گناهکار و عاصی از دست بدهد. اینجاست که او دیگر به فکر اصلاح و تربیت خویش نخواهد افتاد و این همان نکتهای است که امام باقر (علیهالسّلام) به آن اشاره فرموده است:
۲.۱ - حدیثی از امام باقر
«در قلب آدمی، نقطه سفیدی است که چون انسان گناهی مرتکب شود، لکّه سیاهی بر آن ظاهر میگردد. اگر بر گناه خود ادامه دهد و از این راه برنگردد، سیاهی سراسر دل را فرا میگیرد و نورانیت آن را از بین میبرد. چنین فردی دیگر هرگز به سوی خیر و سعادت باز نمیگردد».
۲.۲ - حدیثی از حضرت علی
شاید از اینروست که امام علی (علیهالسّلام) در سخن دیگری میفرماید: «گناه نکردن آسانتر از توبه کردن است».
#توبه
#گناه
🅿️ @p_ahkaam
سلام روز بخیر
من همسرم یه قران از سربازی بهشون داده بودند هدیه که گفتن من نمیخونم تو بردار باشه برای تو و استفاده کن و بخون
من چندساله که عادت کردم به خط قران و میخونم
الان در حال جداشدن هستیم از همسرم
ایا باید قران رو بهشون پس بدم و یا اینکه اگر قران بخونم گناه داره ؟؟؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
اگر همسرتان قرآن را به شما داده بوده است لازم نیست اجازه بگیرید ولی اگر در منزل بوده باید اجازه بگیرید یا برگردانید.
#قرآن
🅿️ @p_ahkaam
سلام دیروز عادت ماهیانه ام تموم شد و امروز ترشحات صورتی رنگی دیدم که داخل اون ها خون بود قبلا هم این اتفاق برام افتاده بود آیا این خون حیض محسوب میشه ؟ ینی امروز دوباره باید غسل کنم ؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
تمامی خون ها،خونابه ها و ترشحاتی که خانم قبل از اتمام ده روز از شروع حیض می بیند،جزو حیض محسوب می شود.
اگر الان پاک شدید،و می دانید که لکه و ترشحات زرد و صورتی نمی بینید،لازم است،دوباره غسل کنید،اگر احتمال می دهید لک و ترشح ادامه دارد،صبر کنید تا کاملا پاک شوید،بعد غسل حیض کنید.
#حیض
#لکه_بینی_قبل_از_ده_روز
🅿️ @p_ahkaam
سلام .خسته نباشید .حکم راه رفتن خرگوش روی فرش چیه باتوجه به اینکه حرام گوشته آیا بدنش هم نجسه .اگررطوبت داشته باشه چی ،رطوبت منظورم آب نه بول . در ضمن مو یا نجاستی روی فرش ندیدم
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
بدن گربه و خرگوش پاک است ولي فضله و ادرار آنها نجس است و اگر جزئي از بدن آنها مثل مو در بدن و لباس باشد نماز با آن اشکال دارد.
و اگر نمازگزار بعد از نماز متوجه موی حیوان حرام گوشت در لباسش شود، اعاده نماز لازم نیست.
#خرگوش
#طهارت
🅿️ @p_ahkaam
سلام وقت بخیر
لطفا راجع به جنب شدن نوجوانان وراه تشخیص آن توضیحاتی بدهید
و راه تشخیص اینکه این مایعی که خارج شده منی هست یانه توضیح دهیدوتفاوت
متی با دیگر ترشحاتی گه از بدن خارج میشود را ازنظر رنگ وبو و غلظت توصیح دهید.
ممنون
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
به این لینک مراجعه کنید
#تحقق_جنابت
🅿️ @p_ahkaam
سلام و عرض ارادت
آیا شوهر می تواند همسر خود را از دست دادن همسرش با نامحرم،رقصیدن در بین نامحرمان محدود و ممنوع کند؟
مرجع مقام معظم رهبری
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
بله . هرچند این کارها به خودی خود حرام است و زن نباید انجام دهد.
🅿️ @p_ahkaam
سلام وقت بخیر اگر زنی در مسیرطلاق ودادگاه باشه ومدت یک سال از همسرش جدا زندگی کنه واینکه همسرش هیچ تلاشی برای درست کردن زندگی و برگشت خانم نکردو حتی در دادگاه حاصر نمیشد در این مدت با یه پسر مجرد آشناشد وقصد داشتند بعداز طلاق ازدواج کنند وچندین بار مرتکب زنا شدند آیا باوجود دوری از همسر زنای محصنه حساب میشه؟
واینکه طلاق بائن بود وبه صورت غیابی اجرا شد بعد طلاق با هم ازدواج کردند و حالا اون خانم بارداره تکلیف این ازدواج وبچه چیه چون شنیدیم که اگر زنای محصنه باشه بر هم حرام ابدی میشن؟اما قبل از عقداز دفتر آیت الله شبیری که سوال کردن گفتند در صورت توبه اشکالی ندارد آیا با عوض کردن مرجع به آیت الله شبیری مشکل حل میشود؟
البته که بسیار پشیمانند و توبه کردنداز گناهشان
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
تا زمانی که طلاق صورت نگرفته هر گونه ارتباط حرام و زنا نیز زنای محصنه است .
2. از دفتر مرجع تقلید خود سوال فرمایید .
شماره دفتر مراجع در کانال وجود دارد.
🅿️ @p_ahkaam
💠 شماره تماس دفتر مراجع عظام تقلید:
📞شماره تماس دفتر مقام معظم رهبری آیت الله العظمی خامنه ای
02537444
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی وحید خراسانی:
02537740611
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی:
02537473
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی سیستانی:
02537741415 - 9
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی بهجت :
02537740219
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی:
02533555655
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی سبحانی:
02537743151
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی:
02537479
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی نوری همدانی:
02537741850
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی گرامی قمی
02537740913
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی:
02537839183
📞شماره تماس دفتر آیت الله العظمی مظاهری:
02537739026
📎 #شماره_تماس_دفاتر_مراجع
#پوستر
🏷 نکات امر به معروفی
🔴 #آمپول_انتقاد
💠 حتی کسانی که از #آمپول میترسند میدانند که آمپول، نقش مثبت و سریعتری در بهبود #بیماری دارد و با آنکه تزریق آن با مقداری درد همراه است امّا هدف و نیّت آمپول زننده بهبودی شخص #بیمار است.
💠 در زندگی مشترک، اخلاق و #صفت زشت همسر، یک بیماری است که یکی از راههای مهم برای از بین بردن سریع آن نهی از منکر صحیح، #انتقاد درست و تذکر دلسوزانهی همسر است. لذا طبق روایات بهترین #دوست کسی است که عیبهایش را به او هدیه دهد.
💠 درست است که #آمپول انتقاد و تذکّر، درد دارد امّا تحمّل و پذیرفتن آن برای انتقادشونده بسیار انسانساز و #رشددهنده است و برعکس اگر از آمپول انتقاد فرار کنیم عامل رشد بیماری #تکبّر، خودخواهی و منیّت در روح ماست.
💠 همسرانی که از انتقاد استقبال میکنند بشدّت #محبوب میشوند. و البته در انتقاد به همسر باید از روش #صحیح استفاده کرد و نیّت خیرخواهانه و نه تلافیجویانه و مچگیری داشت.
@imaroof
🅿️ @p_ahkaam
قوم و خویشت را بزرگ بشمار...چون آنها بال تو هستند که با آنها پرواز میکنی... و دست و بازروی تواند که با آن از خودت دفاع میکنی.
+امام علی علیهالسلام+
📜نهج، نامه31
🅿️ @p_ahkaam
سلام خسته نباشید من خانمی هستم که به صورت سوری از همسرم جدا شدم ولی بعد طلاق باهم زندگی میکردیم تا اینکه رفتیم ترکیه بعد چند سال زندگی در ترکیه به ایران برگشتم ولی شوهرم برنگشت ایران الان حدود دوسال هست که با فرزندانم در ایران زندگی میکنم مدت یه سالی هست که با آقایی رابطه دارم ایشون میگن شما از همسرت جدا شدی اون مدتی که ترکیه باهم زندگی میکردیم گناه مرتکب شدی و الان که بامن هستی ایرادی ندارد ولی من خیلی عذاب وجدان دارم چون همسرم را دوست دارم وکسی دیگر را نمیخواهم جایگزین او بکنم سوال من از شما اینه که دریا اون آقا درسته حرفشون و من نباید بعد طلاق با همسرم زندگی میکردم و الان چطور میتونم با این آقا وارد رابطه بشم یانه لطفاً من رو راهنمایی کنید
________________
✅پاسخ
سلام.
یکی از شرایط طلاق،قصد طلاق می باشد و طلاق سوری این شرط را ندارد.پس طلاق محقق نشده و شما هنوز زن وشوهر هستید.
نمیتوانید باهیچ مرد دیگری رابطه داشته باشیداگر بخواهید بامردی عقد موقت یا دائم بشوید باید از همسر خود طلاق واقعی بگیرید و بعد از اتمام عده ازدواج کنید.
🅿️@p_ahkaam
ممکنه سوال بنده رو پاسخ بدین؟(.... گناهه؟)
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
بله حرام است
🅿️ @p_ahkaam
سلام خواهش میکنم جوابم رو بدید لطفا هیچوقت نمیدید جواب منرو من 18 سالمه و دخترم اخیرا خیلی زندگیم بهم ریخته بینهایت نامزدیم بهم خورد دانشگاهم نذاشتن برم شغلمو از دست دادم و زندگیم داغون شد به کل شب روزم شدع گریه این وسط چن نفرم پیداشدن و بدتر زندگی منو بهم ریختن همه جوره بعد من همش خواب میدیدم یکی میاد قرآن میخونه و میگن تو به آرزوهات میرسی و میری فلان جا و این حرفا از اونروز من به امید اوناسرد نشدم ولی الان که اینجور شد نسبت به خدا خیلی سرد شدم و کنترل اعصابمو به شدت از دست دادم و ناخودآگاه قرانو پرت کردم و دیگه از خدا و اماما متنفر شدم درباره کفاره و این زندگی بدجور من میشه بگید من چیکار کنم
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
توجه بفرمایید که ما در زندگی باید به اعمال و وظایفی که برعهده داریم عمل کنیم و در این راستا بهترین تصمیمات را داشته باشیم.
اما این که موانعی بر سر راه انسان به وجود میآید، انسان باید با صبوری و آرامش مشغول حل مشکلات و موانع شود و از خداوند کمک بخواهد تا خداوند در این راه به او نیروی کافی را عطا بفرماید.
و قرار بر این نیست که همهی خواستههای ما برآورده شود.
حسن ظن به خداوند متعال و أئمه اطهار علیهم السلام را از دست ندهید.
#توکل
🅿️ @p_ahkaam
سلام من امروز صبح پاشدم برای نماز صبح بعد دیدم ده دقیقه به طلوع خورشید هست و خیلی هم دستشویی داشتم ولی چون دیدم زمان کمه نرفتم دستشویی و سریع وضو گرفتم نمازمو به سختی خوندم از شدت دستشویی
میخواستم ببینم در این حالت نمازم درست بوده یا نه؟ نیاز هست دوباره قضاشو بخونم
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
نماز صحیح است
🅿️ @p_ahkaam