با سلام
من ی خانوم هستم،،حدود ۲۰ ساله با شوهرم زندگی کردم،شوهرم خیلی مرد بی عاطفه و بی احساسیه،بخاطر مشکل عاطفی که از جانب شوهرم داشتم ،گول یه آقایی رو خوردم و حدود چند ماه با اون آقا رابطه داشتم،،در حین این رابطه اون آقا برام چند تا لباس،شلوار،و حتی خوراکی میخرید
من الان از کارم توبه کردم ،به زندگیم برگشتم و دیگه حتی به اون آقا فکرم نمیکنم
میخام جبران کنم،،در مورد همسرم و بچه هام چیکار باید بکنم تا جبران بشه؟ و اینکه اون لباسهایی که اون آقا برام خریده رو چیکار کنم؟آیا میتونم باهاشون نماز بخونم؟لطفا راهنمایم کنید
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
وَإِذَا جَاءَكَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِآيَاتِنَا فَقُلْ سَلَامٌ عَلَيْكُمْ ۖ كَتَبَ رَبُّكُمْ عَلَىٰ نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ ۖ أَنَّهُ مَنْ عَمِلَ مِنْكُمْ سُوءًا بِجَهَالَةٍ ثُمَّ تَابَ مِنْ بَعْدِهِ وَأَصْلَحَ فَأَنَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ
آیه 54 سوره انعام
و هرگاه کسانی که به آیات ما ایمان می آورند به نزد تو آیند، بگو: سلام بر شما، پروردگارتان رحمت را بر خود لازم و مقرّر کرده؛ بنابراین هر کس از شما به نادانی کار زشتی مرتکب شود، سپس بعد از آن توبه کند و [مفاسد خود را] اصلاح نماید [مشمول آمرزش و رحمت خدا شود]؛ زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.
در این مورد که توبه کردهاید، و به وظیفهی عقلی و شرعی خود عمل میکنید، انشاالله جبران مافات میشود.
در مورد استفاده از وسائل خریداری شده، طبق استفتاء از رهبری:
پرسش: هدیه دادن و هدیه گرفتن از نامحرم چه حکمی دارد ؟
پاسخ: اگر مستلزم مفسده و یا خوف ارتکاب گناه در آن باشد، جایز نیست.
#توبه
#ارتباط_با_نامحرم
🅿️ @p_ahkaam
🌺سبک زندگی قرآنی :🌺
🍂 مراقب باشید گناه در جامعه عادی نشود. 🍂
🔶قالَتْ فَذَلِكُنَّ الَّذِي لُمْتُنَّنِي فِيهِ وَلَقَدْ رَاوَدتُّهُ عَن نَّفْسِهِ فَاسَتَعْصَمَ وَلَئِن لَّمْ يَفْعَلْ مَا آمُرُهُ لَيُسْجَنَنَّ وَلَيَكُوناً مِّنَ الصَّاغِرِينَ
(یوسف/٣٢)
🍃ترجمه :
(همسر عزيز مصر به زنانى كه دست خود را بريده بودند) گفت: اين همان كسى است كه مرا درباره او ملامت مى كرديد. و البته من از او كام خواستم ولى او پاكى ورزيد. و اگر آنچه را به او دستور مى دهم انجام ندهد، حتماً زندانى خواهد شد و قطعاً از خوارشدگان خواهد بود.
❌ مراحل منحرف کردن جامعه:
⚡️١_ ابتدا زشتی گناه را در جامعه از بین می برند.
زلیخا زنان شهر را دعوت کرد تا به آنها بگوید هرکسی جای من بود همینطور می شد. پس من کار زشتی نکرده ام.
⚡️٢_ به انجام گناه، افتخار می کنند.
زلیخا در جمله بعدی، با صراحت به زنان گفت: بله. من از يوسف درخواست کردم.
⚡️٣_ جای منکر و معروف عوض شده و ضد ارزشها، ارزش می شوند. و بدنبال آن، خوبان و پاکان، مجرم شناخته می شوند.
زلیخا گفت: اگر یوسف به خواسته ام تن ندهد، باید مجازات شود.
(و هیچکس هم به این حکم اعتراض نکرد، چون نگاهشان به منکر تغییر کرده بود.)
#سبک_زندگی_قرآنی
🅿️ @p_ahkaam
سلام ،پدر من از من خواستن ک ضامنشون شم،ایشون وضع مالی درستی ندارن ،و البته تلاش هم برای کار یا کسب درآمد نمیکنن،درواقع بدون اینکه منبع درآمدی داشته باشن توی خونه میشینن یا وقتشونو به بطالت میگذرونن، و در صورت نیاز هم برای گرفتن پول مورد نیازشون به فرزندانشون مراجعه میکنند ک ،جدا از اینکه ک شعل بچه هاشون خم فقط کفاف زندگیه خودشون رو میده ولی اصلا این موضوع براشون اهمیتی نداره.تا زمانی ک کار های ضمانت رو انجام بدم به من میگفتن ک خودم قسط هاشو میدم،ولی تا متوجه شدن ک کار تموم شد به شوخی(ک میدونم کاملا حرف واقعیشون بود گفتن ک بله حقوق داره قسطاشم میده(منظورشون من بودم ک وقتی خیالشون از ضمانتم راحت شد گفتن ینی تو خودت باید قسط بدی )حالا من یه خانم متاهلم ک قراره نوزاد کوچیکم بزارم و برم سر کار و از حق استراحت خودم و وظایف همسری و مادری خودم بزنم ،راستش بعد از این حرفشون به این فکر کردم ک من با ضمانت قراره ده سال درگیر وامی ک قسطشم کم نیس بشم،و حتی اگه نخام باید بپردازم مبلغش رو .صادقانه من رصایت به این کار ندارم، از یه طرف میترسم خدا قهرش بگیره بابت ضمانت نکردنم،راهنماییم کنید چ کنم لط
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
در این صورت اگر پدر شما اقساط وام را پرداخت نکنند، و شما بجای ایشان پرداخت کنید، به شما مدیون و بدهکار میشوند و در حقالناس فرقی بین پدر مادر و سایرین نیست.
و اگر میدانید که پرداخت نمیکنند، میتوانید ضمانت ایشان را قبول نکنید، البته با بهانههایی که منجر به اختلاف نشود و کدورت نشود.
اما اگر از لحاظ مالی در مضیقه هستند و شما تمکن درخور را دارید، لازم است که در حد توان نفقه آنها را ورداخت کنید، از خوراک و پوشاک و بهداشت و ... .
#حق_الناس
🅿️ @p_ahkaam
سلام وظیفه عروس هس ب مادر شوهرش محبت کنه؟ همش بهش سر بزنه؟وقتی ب پسرش میگم برو از مادرت سر بزن میره راهنمایی های اشتباه میکنه ک باعث بهم ریختن زندگی مون میشه
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
صله رحم واجب است . در این مورد با مشاور صحبت کنید و راهکار بگیرید
🅿️ @p_ahkaam
آیا اگر به کسی ظلم شده باشه بگیم غیبته؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
غیبت از گناهان بزرگ و مورد نهی شدید اسلام است. اما حرمت آن عمومیت نداشته، بلکه در بعضی موارد استثنا و حلال شمرده شده است. این حکم از قرآن و روایات به دست می آید:«خدا دوست نمیدارد که کسی با گفتار زشت به عیب خلق صدا بلند کند، مگر آنکه ظلمی به او رسیده باشد». بر اساس این آیه، غیبت به عنوان درخواست کمک، مجاز شمرده شده است تا این که بتوان از مظلوم در مقابل ظالم دفاع کرده و ظالم را رسوا کنیم.
#غیبت_ظالم
🅿️ @p_ahkaam
سلام خسته نباشید کفاره روزه غیر عمد یک ماه چه قدر میشه لطفا راهنماییم کنید خدا حفظتون کنه 🌺
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
امسال کفاره روزه غیر عمد مبلغ شانزده هزار تومان (١۶٠.٠٠٠ ریال) اعلام شده بود که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود جهت اطمینان میتوانید به دفتر مرجع خود تماس بگیرید.
🅿️ @p_ahkaam
سلام علیکم چگونه می شود به نا محرم نگاه نکرد در زمان حال
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
کنترل چشم تابعی از روح تقواست که اگر در آدمی پدیدار شد به تبع آن کنترل چشم نیز به دنبال آن خواهد آمد و راهی که صد درصد گناه نکردن در تمام زندگی را تضمین کند برای افراد عادی بشر چیز سهلی نیست؛ زیرا انسان موجودی مختار و دارای تمایلات گوناگون است. و با عزمی آهنین و مبارزهای دائمی و تدریجی با نفس میتوان به چنین جایگاه رفیعی دست یافت.
رسول خدا(صلی الله علیه و آله) فرمود:
«النَّظَرُ سَهْمٌ مَسْمُومٌ مِنْ سِهَامِ إِبْلِیسَ فَمَنْ تَرَکهَا خَوْفاً مِنَ اللَّهِ أَعْطَاهُ اللَّهُ إِیمَاناً یجِدُ حَلَاوَتَهُ فِی قَلْبِه؛
نگاه به نامحرم، تیری از تیرهای شیطان است. هر کس آن را به خاطر ترس از خدا ترک کند، خداوند نیز به او ایمانی می بخشد که در دلش لذت شیرینی آن را احساس می کند.»
خداوند متعال وعده داده است که هر کس از نگاه های حرام چشم بپوشد، لذت ایمان را به او بچشاند.
موارد زیر در این زمینه بسیار سودمند است، ولی هیچ یک را تضمین قطعی نمیتوان به حساب آورد. بلکه تضمین نهایی، در نفس و عزم راسخ خود انسان است:
1- کوچک نشمردن هیچ گناهی هرچند به نظر صغیره باشد.
2- عزم جدی و آهنین بر ترک معصیت و مراقبت جدی و دائمی نسبت به تمام افعال خود.
3- شرط نمودن با خدا مبنی بر ترک معصیت و همچنین از او استعانت جستن.
4- هر گاه فکر گناه و وسوسه آن به ذهن آمد بلافاصله آن را از لوح ذهن خارج کردن و توجه خود رابه خدا و امور شریفه مشغول داشتن. جدیت و موفقیت در این امر پیروزی بزرگی است و در واقع دفع دشمن شیطان نفس از همان خاکریزاول است. قرآن مجید در وصف پارسایان میفرماید:
إِنَّ الَّذِینَ اتَّقَوْا إِذَا مَسهُمْ طائفٌ مِّنَ الشیطانِ تَذَکرُوا فَإِذَا هُم مُّبْصِرُونَ[8]
پرهیزگاران هنگامی که گرفتار وسوسههای شیطان شوند، به یاد (خدا و پاداش و کیفر او) میافتند؛ و (در پرتو یاد او، راه حق را میبینند و) ناگهان بینا میگردند
5- مطالعه و تفکر پیرامون عواقب سوء و وخیم گناه. در این رابطه مطالعه کتب پیرامون معاد بسیار نافع و لازم است.
6- خود را همواره در محضر حق تعالی دانستن و او را به یقین در همه حال مراقب و بینای به افعال خود نگریستن.
7- توجه به چهره کریه و زشت واقعی سیئات.
برای ترک معاصی لازم است در بسیاری از موارد انسان از مکروهات و چه بسا از برخی مباحات نیز چشم پوشد تااو را به انجام زشتیها نزدیک نسازند.
8- در حد ممکن دوری جستن از مکان ها و شرایطی که آدمی را به گناه ترغیب مینماید.
9- تقویت اراده.
10- محاسبه نفس همه روزه و در صورت رخداد خطا خود را محاکمه و توبیخ نمودن و بلافاصله استغفار کردن.
#ترک_نگاه_حرام
#کنترل_چشم
🅿️ @p_ahkaam
سلام ممنون از کانال خوبتون سوالم این هست که وقتی که در مسجد نماز جماعت برگزار میشه صف اول باید تا آخر تکمیل بشه و بعد صف های بدی تکمیل بشن؟یا اگر مثلا در صف اول ۱۰نفر ایستادن و صف دوم و سوم ۱۵نفر ایا مشکلی ایجاد میکنه؟و نماز جماعت درست نیست؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
اگر اتصال برقرار باشد اشکال ندارد و نیاز نیست حتما صف اول کامل باشد
#صف_جماعت
🅿️ @p_ahkaam
سلام خدا قوت.در ایام جهالت،بیست سال قبل،همسرم .... ....من غیر از استغفار وظیه ای دارم.)سوال را از اول تا پرانتز بزارید ممنونم.کامل نذارید.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
خیر گناهی برعهده شما نیست
🅿️ @p_ahkaam
سلام میگن ک نباید قبر مرده های کهنه رو شست و براشون فاتحه فرستاد ایا درسته؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
خیر چنین نیست ، انجام خیرات و فاتحه برای اموات زمان خاصی ندارد بلکه خوب است انسان خیرات را به همه اموات خود هدیه کند
زمانی که میت به خاک سپرده می شود مستحب است که بر قبر او آب ریخته شوند.
امام صادق علیه السلام فرمود: « سنت در آب ریختن بر قبر میت این است که رو به قبله باشی و از جانب سر میت به طرف پایش آب ریختن را ادامه دهی سپس دور تا دور قبر را بشوری سپس آب را بر وسط قبر بریزی »[1]
در روایت دیگری امام باقر علیه السلام فرمود: « تا زمانی که خاک قبر رطوبت داشته باشد عذاب از میت بر داشته می شود»[2]
از این روایات استفاده می شود، استحباب آب ریختن بر روی قبر اختصاص به زمان دفن دارد جز آنکه در روایتی امام رضا علیه السلام توصیه کردند که تا چهل ماه یا چهل روز این آب ریختن ادامه پیدا کند.[3]
از طرف دیگر بعید نیست که بگوییم، شستن قبر میت در تمام زمان ها استحباب دارد زیرا سبب شستشوی قبر و از بین رفتن گرد و غبار و کثیفی ها از قبر می باشد و این نوعی احترام و تعظیم مومن است که در روایات مورد سفارش قرار گرفته است.
#خیرات_اموات
🅿️ @p_ahkaam