سلام خسته نباشید ببخشید در مورد حلول ماه مبارک رمضان و شوال تبعیت از رهبری درسته اگر مرجع تقلیدت کسی دیگر باشه
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
راه ثابت شدن اوّل ماه
مسأله ۱۷۳۰ اول ماه به پنج چیز ثابت می شود:
اول: آن که خود انسان ماه را ببیند.
دوم: عدّه ای که از گفته آنان یقین پیدا می شود، بگویند ماه را دیده ایم و هم چنین است هر چیزی که به واسطه آن یقین پیدا شود.
سوم: دو مرد عادل بگویند که در شب ماه را دیده ایم ولی اگر صفت ماه را بر خلاف یکدیگر بگویند، یا شهادتشان خلاف واقع باشد مثل این که بگویند داخل دایره ماه طرف افق بود اوّل ماه ثابت نمی شود. اما اگر در تشخیص بعض خصوصیات اختلاف داشته باشند مثل آن که یکی بگوید ماه بلند بود و دیگری بگوید نبود، به گفته آنان اول ماه ثابت می شود.
چهارم: سی روز از اول ماه شعبان بگذرد که به واسطه آن، اول ماه رمضان ثابت می شود و سی روز از اوّل رمضان بگذرد که به واسطه آن، اوّل ماه شوّال ثابت می شود.
پنجم: حاکم شرع حکم کند که اول ماه است.
#اثبات_اول_ماه
#استهلال
#ثابت_شدن_اول_ماه
🅿️ @p_ahkaam
باسلام
سوال داشتم خدمتتون که آیا نفرین پدر در حق فرزند که هیچ بی احترامی و آزاری به پدر خودت نکرده در درگاه خدا اجابت میشه .؟؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
شخصي كه به ديگران نفرين مي كند، اگر به ناحق باشد، تأثيري در زندگي فرد نفرين شده ندارد، حتي اگر نفرين به حق باشد، تا خداوند مصلحت نداند، اثر نخواهد كرد.
به هر حال با توجه به سفارشاتی که در مورد احترام والدین شده است، سعی کنید، موجبات آزار و ناراحتی والدین را فراهم نکنید، حتی اگر حق با شما باشد.
#عاق_والدین
#احترام_والدین
#نفرین
🅿️ @p_ahkaam
سلام و خسته نباشید
ممنون ار کانال خوبتون..
ببخشید تقلب در امتحانی که نمره اش در هیچی تاثیر نداره...نه تو کنکور و نه تو کارنامه و...
گناهه؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
باسلام
طبق فرمایش آیت الله مکارم:
تقلّب در امتحانات جایز نیست، خواه در اماکن مربوط به بیتالمال باشد یا اماکن دیگر و خواه طرفى که از او میگیرد راضى باشد یا نه ولى تقلّب در انجام تکالیف، زیانش متوجّه خود اوست و درصورتیکه در نمرههای امتحانى تأثیرى نداشته باشد، حرام نیست، مگر اینکه بگوید خودم نوشتهام که از باب دروغ حرام میشود.
#تقلب
#تقلب_حرام
🅿️ @p_ahkaam
با عرض سلام و خسته نباشید،اگه میشه در مورد خونریزی دندان بعد از کشیدن دندان و مسائل نماز و نجس بودن دهان و نماز و غذاو...لطف کنید توضیح بفرمائید ،با تشکر
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
در آب دهان مستهلک شود (و از بین برود) محکوم به طهارت است و بلعیدن آن اشکال ندارد و مبطل نماز و روزہ نخواهد بود، و همچنین در صورت شک در همراه بودن آب دهان با خون، فرو بردن آن اشکال ندارد و به صحیح بودن نماز و روزہ ضرر نخواهد زد.
#خون_لثه
#خوردن_خون_لثه_در_روزه
🅿️ @p_ahkaam
یک نفر من رو نفرینم کرده که عزیز ترین کسمو از دست بدم
چون که خودم قول دادم پیشش بمونم و بعد نموندم نفرینم کرد که عزیز ترین کسم رو از دست بدم میخوام بدونم این نفرین میگیره؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
باسلام
در این کانال سوالات شرعی پاسخ داده میشود.
اما نفرین اگر بجا هم باشد، تا خدا نخواهد، هیچ اتفاقی نمیافتد.
#نفرین
🅿️ @p_ahkaam
سلام.
میشه راجب دیدن فیلم های نیمه عریان و خارج شدن اب از بدن بگید ک ایا این منی هست یا نه؟؟ اگ هست من نمیدونستم و بعضی وقتا تو ماه رمضون ازین فیلما نگاه میکردم و خارج میشد اب. الان حکمش چیه؟؟ شک دارم ک این اب منی هست سا نه
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
باسلام
رهبری: نگاه کردن به فيلمها و تصاوير، حکم نگاه کردن به اجنبى را ندارد و در صورتى که از روى شهوت و ريبه نباشد و مفسدهاى هم بر آن مترتب نشود، شرعاً اشکال ندارد ولى با توجه به اينکه ديدن تصوير برهنهاى که شهوت برانگيز است، غالباً از روى شهوت بوده و به همين دليل مقدمه ارتکاب گناه مىباشد، بنا بر اين ديدن آنها حرام است.
سیستانی: دیدن فیلمهای مبتذل و فیلمهایی که گمراه کننده و سوق دهنده به گناه و تبهکاری است مطلقا جائز نیست و در غیر آنها نگاه باشهوت یا با خوف وقوع در حرام جائز نیست و همچنین به احتیاط واجب نگاه زن به فیلم برهنه مرد بیش از مقدار معمول و نگاه کردن مرد به فیلم برهنه زن بیش از مقدار معمول نزد بی حجابان حتی اگر باشهوت نباشد جائز نیست.
اما رطوبت خارج شده:
رطوبت خارج شده از مرد، اگر همراه با شهوت، جَستن و سست شدن بدن باشد، حکم منی را دارد، و اگر علایم سهگانه یا یکی از آنها وجود نداشته باشد و یا شک در آن باشد حکم منی را ندارد، مگر این که از راه دیگری یقین کند که منی است.
مایعی که زن در هنگام اوج لذت جنسی میبیند، حکم منی را دارد و باید غسل نماید، و اگر شک کند که به این مرحله رسیده یا نه و یا شک در خروج مایع داشته باشد غسل واجب نیست.
#دیدن_فیلم_مستهجن
#دیدن_فیلم
#فیلم_برهنه
🅿️ @p_ahkaam
سلام چیکار کنم کل حق الناسام پاک بشن خیلی پشیمونم
شرایط حلالیت ندارم بهردلیلی
ممنون میشم جواب بدید
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
باسلام
به هر حال حقالناس یا باید پرداخت شود و یا باید در خصوص آن مورد حلالیت گرفته شود.
و اگر مبلغ دین را به صورت ناشناس بپردازید و جزو اموال صاحب دین شود، دینتان ادا میشود. یا مثلا مبلغ را در نامه بگذارید به گونه ای که بدانند مبلغ برای آنهاست و یا با نامه حلالیت بگیرید.
اگر بدهکاری فعلاً قدرت مالی ندارد، هر وقت قدرت مالی پیدا کرد در اولین فرصت حق مردم را بدهد، و اگر تا آخر عمرنتوانست، وصیت کند تا بعد از مرگش ورثه اش رضایت صاحب مال را جلب کنند.و اگر به هیچ وجه امکان جبران برای او و ورثه ای نباشد،با توبه و استغفار و انجام اعمال خیر مثل خواندن نماز، قرآن، به خصوص اقوام و خویشان خود و هدیه کردن ثواب آن به صاحبانش امید است که خداوند او را ببخشد، و با فضل و کرم خود صاحب مال و حق را از او راضی نماید
#پرداخت_دین
#ادا_دین
#حق_الناس
🅿️ @p_ahkaam
سلام وقتتون بخیر
ببخشید هدیه ختم قرآن امسال چقدر است ؟
مرجع آقای مکارم شیرازی
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
باسلام
هدیه ختم قران سال۱۴۰۲
در ماه رمضان،۱/۷۰۰/۰۰۰ در غیر ماه رمضان ۱/۵۰۰/۰۰۰
#هدیه_ختم_قرآن
🅿️ @p_ahkaam
❓متن پیام:
سلام میخواستم بدونم از خانوم ها و دختران ممکنه بدون انجام هیچ کاری ...ندیدن هیچ تصویری نخوندن هیچ متنی منی خارج بشه ؟
✅ پاسخ
ملاك جنابت زنان در هنگام خروج رطوبت مشكوك ، رسيدن به اوج لذت جنسي يا اُرگاسم ( Orgasm ) است.
ساير ترشحات و رطوبت هاي خارج شده پاك مي باشند و اگر شك بشود نيز حكم جنابت را ندارد.
#جنابت_زنان
🅿️ @P_Ahkaam
من همش میرم دستشویی میشینم همش فکر میکنم نجس هستم که میخواهم نماز بخوانم و مادر هی میگه نکن و دستشویی میپاشه بالا و خیلی وسواس دارم نمیدونم چکار کنم هی شلوارم میشورم عوض میکنم و حموم میرم دست پامو میشورم همش به خودم میگم نجس هستم
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
باسلام
این رفتار دقیقا رفتار فرد وسواسی است. و عمل از روی وسواس حرام است و باید شدیدا از این رفتار پرهیز کنید.
توصیهی آیت الله سیستانی را دراینباره دقیقا مطالعه بفرمایید و در بعد به وظیفهی فرد وسواسی عمل نمایید.
به شخص وسواس نصیحت می شود که خود را اصلاح کرده تا از این بیماری خلاص شود و این امر طی دو مرحله میسر میگردد:
اول: باید توجه داشته باشد که این حالت از لحاظ عقلی و شرعی مذموم می باشد زیرا شخص از حالت میانه روی و اعتدال خارج می گردد و بدون اینکه هیچ نفعی داشته باشد توانائیها و نیروی انسان را به هدر می دهد.
هرگز وسواس نوعی پرهیزگاری محسوب نمی گردد و در شرع مبین اسلام این امر ستایش نشده، بلکه وسواس نوعی اختلال در درک و فهم فرد می باشد که ناشی از ضعف در نفس و اراده می باشد و همانطور که در احادیث شریفه آمده است ، تسلیم شدن به وسوسه های شیطان خبیث است ، پس اگر انسان این را به خوبی درک کند و حقیقت این امر برایش معلوم شود نوبت به مرحله دوم می رسد.
مرحله دوم: باید انسان تلاش فراوان کند که بتواند بر نفس خود غلبه داشته باشد و قدرت تصمیم گیری را به دست خود بگیرد و نگذارد که شیطان او را بازی داده و فریب دهد ، و عزم راسخ داشته باشد که خداوند متعال اورا بر عدم اعتنا به احتمالات و وسوسه ها سرزنش نخواهد کرد ، و اگر شک کند – مثلا - که آب به جایی از بدن خود رسیده یا نه به شک خود اهمیتی ندهد و بنا را بر آن بگذارد که تطهیر حاصل شده همچونانکه عادتا چنین می گردد ، و هرچه بی اعتنایی او به این شک ها تکرار گردد تسلط تخیل و وسوسه ضعیف تر می شود ، تا اینکه شیطان از او مأیوس گردد و شخصی معتدل در مراعات طهارت و نجاست شود و مطمئن باشد که اگر وارد این مسیر شود و بنا بر را بر مبارزه با این وسواس بگذارد پیروز می گردد و پروردگار متعال او را یاری می نماید و حیله شیطان را ضعیف می نماید. خداوند کریم می فرماید: ( همانا کید و حیله شیطان ضعیف است).
وظیفهی وسواسی:
وظیفه شخص وسواسی اعتنا نکردن به وسواس می باشد، و هر جا در طهارت چیزی دچار شک شود باید بنا را بر پاک بودن آن چیز بگذارد، بلکه حتی اگر در موردی یقین به نجاست پیدا کرد – که معمولا برای سایر مردم در این موارد یقین به نجاست پیدا نمی شود – علم و یقین وسواس اعتبار ندارد، و بر او واجب است که بنا را بر طهارت بگذارد . پس اگر شخص وسواسی به این فتوای شرعی عمل کند و در موارد شک در طهارت بلکه در موارد یقین به نجاست هم بنا را بر پاکی بگذارد نزد خدا معذور است اگر چه در واقع لباسی که در آن نماز خوانده یا غذایی که خورده نجس بوده باشد.
#وسواس
#عمل_بر_طبق_وسواس
🅿️ @p_ahkaam
سلام
شاخه درخت از باغ بیرون اومده باشه یعنی ی شاخه درخت اومده باشه تو کوچه وکسی از درخت ی شاخه هرس کنه برای قلمه در باغچه خودش مشکل داره؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
باسلام
ورود به باغ بدون رضایت مالک جایز نیست، اما استفاده از میوه های باغ که در مسیر راه است برای کسی که در مسیر خود به آن برخورد کند اشکال ندارد، مشروط به اینکه: اولاً به قصد استفاده از میوه به آن مسیر نرفته باشد و ثانیاً به درخت آسیب نرسانده و شاخههای آن را نشکند و ثالثاً همانجا میوه را خورده و با خود همراه نبرد و رابعاً بنابر احتیاط علم نداشته باشد که صاحب درخت از این کار اکراه دارد.
بنابراین حکم حرس کردن و شکستن شاخه باید با اجازه صاحب آن باشد.
#حق_ماره
#خوردن_میوه_شاخه_بیرون_آمده
🅿️ @p_ahkaam
سلام زندگیم رو به راه نیست نه کارم نه مالم نه ازدواجم و نه هبچی مردی ۳۴ساله هستم. چه کنم؟ سالهاست تلاش و دعا و توکل و توسل کردم اما هیچی.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
باسلام
إِنَّ رَبَّكَ يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشَاءُ وَيَقْدِرُ ۚ إِنَّهُ كَانَ بِعِبَادِهِ خَبِيرًا بَصِيرًا _ وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَكُمْ خَشْيَةَ إِمْلَاقٍ ۖ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِيَّاكُمْ ۚ إِنَّ قَتْلَهُمْ كَانَ خِطْئًا كَبِيرًا
آیه ۳۱ و ۳۰ سوره اسراء
یقیناً پروردگارت رزق را برای هر که بخواهد وسعت می دهد، و [برای هر که بخواهد] تنگ می گیرد؛ زیرا او به [مصلحت] بندگانش آگاه و بیناست. فرزندانتان را از بیم تنگدستی نکشید؛ ما به آنان و شما روزی می دهیم، یقیناً کشتن آنان گناهی بزرگ است.
وَلَا تَتَمَنَّوْا مَا فَضَّلَ اللَّهُ بِهِ بَعْضَكُمْ عَلَىٰ بَعْضٍ ۚ لِلرِّجَالِ نَصِيبٌ مِمَّا اكْتَسَبُوا ۖ وَلِلنِّسَاءِ نَصِيبٌ مِمَّا اكْتَسَبْنَ ۚ وَاسْأَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمًا
آیه 32 سوره نساء
و نعمت ها و مال و ثروتی که خدا به سبب آن برخی از شما را بر برخی برتری داده آرزو مکنید [که آرزویش مایه حسد و فساد است. این تفاوت ها و برتری ها لازمه زندگی دنیا و بر اساس محاسبات حکیمانه است، اما در عین حال] برای مردان از آنچه کسب کرده اند بهره ای است، و برای زنان هم از آنچه کسب کرده اند بهره ای است. و [با کمک تقوا و عمل صالح] از بخشش خدا بخواهید، یقیناً خدا همواره به همه چیز داناست.
ناامیدی از بزرگترین گناهان کبیره است.
با امید به خداوند از فضل خدا استعانت بجویید و به دنبال کسب و کار متناسب و در شأن بروید. انشاالله فرج حاصل میشود.
همچنین در فرازی از دعای ابوحمزه امام سجاد علیه السلام عرضه میدارند:
اللَّهُمَّ أَنْتَ الْقَائِلُ وَ قَوْلُكَ حَقٌّ، وَ وَعْدُكَ صِدْقٌ [الصِّدْقُ ] وَ اسْأَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ إِنَّ اللَّهَ كَانَ بِكُمْ رَحِيماً، وَ لَيْسَ مِنْ صِفَاتِكَ يَا سَيِّدِي أَنْ تَأْمُرَ بِالسُّؤَالِ وَ تَمْنَعَ الْعَطِيَّةَ، وَ أَنْتَ الْمَنَّانُ بِالْعَطِيَّاتِ عَلَى أَهْلِ مَمْلَكَتِكَ، وَ الْعَائِدُ عَلَيْهِمْ بِتَحَنُّنِ رَأْفَتِكَ.
خدایا تو گفتی و گفتارت بر حق، و وعده ات درست است [فرمودی: ] از فضل خدا بخواهید که خدا به شما مهربان است، ای آقای من، در شأن تو این نیست که دستور به درخواست دهی و از بخشش خودداری کنی، تو با عطاهایت بر اهل مملکتت بسیار کریمی، و بر آنان با محبّت و رأفت، بسیار احسان کننده ای.
🅿️ @p_ahkaam