❓متن پیام:
سلام
من خانمی هستم که همسرم ،همیشه هشتش گرو نهش بوده .و نتونسته پس انداز داشته باشه برای روز مبادا .
ومن از ارثیه پدری ۳۵م ت بهم رسیده و با پول خرجی روزانه که همسرم میداده و با یارانه که به من تعلق داشته همه رو پس انداز کردم بعد از مدتی شده ۲۰م ت که کلهم شده ۵۵م ت
گذاشتم موسسه اعتباری و با سودش برای دو تا دخترم کم کم و قسطی جهیزیه تهیه میکنم .
وسال هم ازش گذشته
حالا این اصل پول که هم ارث پدریم بوده و پولی که از یارانه و خرجی جمع کردم و گذاشتم موسسه خمس بهش تعلق میگیره ؟
درحالی که برای خرید قطعات بزرگ جهیزیه نیاز به پول دارم و باید وام بگیرم
ممنونم از شما 🙏
✅ پاسخ
در مورد ارث، مراجع میفرمایند: ارث، خمس ندارد.
در مورد یارانه فرمودهاند، در حکم هدیه است:
درباره این که آیا به هبه که همان هدیه و بخشش است، خمس تعلق می گیرد یا نه؟ اقوالی بین فقها وجود دارد که به صورت کلی می توان آن ها را در اقوال زیر خلاصه کرد:
1. خمس ندارد [1] .
2. چنانچه از مخارج سالش زیاد بیاید یعنی تا سر سال خمسی زیاد بیاید، باید خمس آن را بدهد. [2]
3. چنانچه تا سر سال خمسی زیاد بیاید بنا بر احتیاط واجب باید خمس آن را بدهد [3] .
بله اگر به آن مال هدیه ای قبلا خمس تعلق گرفته بود تقریبا همه فقها پرداخت خمس را بر گیرنده هدیه واجب می دانند. [4]
[1] آیات عظام امام خمینی(ره)، خامنه ای، نوری.
[2] آیات عظام صافى، سیستانى؛ (زنجانى: چنانچه از مخارج سالش زیاد بیاید اگر مالى که به دست آورده ارزشمند باشد لازم است خمس آن را بدهد، بلکه بنا بر احتیاط اگر مال ارزشمندى هم نباشد خمس آن را بدهد).
[3] آیات عظام بهجت، فاضل، مکارم. نک: إمام خمینی،توضیح المسائل، المحشى، ج 2، ص:8 مسئله 1753؛ احکام دانشجویی؛ احکام خمس، سید مجتبی حسینی، ص 49.
[4] در بین فقهای معاصر تنها آیات عظام سیستانی و تبریزی، پرداخت خمس را بر عهده بخشنده و بر او واجب می دانند. نک: همان، ص50.
و در مورد تهیهی جهیزیه:
آيات عظام امام، خامنه اى، سيستانى، فاضل، وحيد و نورى: چنانچه در بين سال، از درآمد آن سال تهيه كرده و از شأنش بيشتر نباشد، خمس ندارد.
آيات عظام بهجت و صافى: اگر جهيزيه در زمانى كه دختر در معرض (سن) ازدواج است، تهيه شود، خمس ندارد.
آيه اللّه تبريزى: آنچه در سال ازدواج تهيه شده، خمس ندارد و آنچه در سال هاى قبل تهيه شده است، بنابر احتياط واجب بايد خمس آن را بدهد. آرى، اگر اموالى را قبل از بلوغ دختر، به او بخشيده اند، پرداخت خمس آن بر دختر واجب نيست.
آيه اللّه مكارم: چنانچه تهيه جهيزيه از پيش، در ميان مردم رايج باشد و به صورت هزينه معمولى در آيد و يا اگر تهيه نكنند، عيب محسوب مى شود، خمس ندارد.
#خمس_هدیه
#خمس_ارث
#خمس_یارانه
#خمس_جهیزیه
🅿️ @P_Ahkaam
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام و خدا قوت ، ایام عزاداری اباعبدالله الحسین علیه السلام دو تسلیت میگم 🖤
اولاً خیلی ممنون از کانال خوب و مفید شما ،
دوماً سوالم اینه ؛ حکم نصب برنامه ها به صورت آنلاک یا مود شده چیه ؟ بعضی از برنامه ها محدودیت های دارن که یا باید اونها رو خریداری کنی ( این راهیه که توی خود برنامه ها قرار داره ) و یا باید از طریق سایت فارسروید اونها رو به صورت آنلاک شده و بدون محدودیت نصب کنی ، من چند بار برنامه هایی رو به صورت آنلاک شده نصب کردم ، از یکی از دوستانم شنیدم که این کار درست نیست ، آیا این کار حرام هست ؟ و اگر حرام هست منی که چند بار ندانسته نصب کردم چی حقی یا حکمی برگردانم هست ؟
با تشکر از وقتی که برای ما میدارید ❤️
✅ پاسخ
اگر نصب و دانلود چنین برنامههایی مغایر با شرایط سایت مورد نظر است همچنین بر خلاف ضوابط حاکم بر فضای مجازیست، جایز نیست.
اما اگر منعی در این باره نیست و معمولا دیگران از این طريق، نصب برنامه دارند، اشکال ندارد.
#نصب_برنامه
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقت بخیر مادرشوهرم مقداری طلا داره یه پلاک و زنجیر داره شاید پنجاه گرم باشه گفته هر وقت مردم اونو برام وقف کنید یکی دیگه هم داره بیست گرمه گفته بدین برای نماز و روزم ولی چند بار که پیش پدر شوهرم گفته اون با غضب گفته باشه و راضی نیست ایا این وقف درسته درصورتی که شوهرش راضی نیست اینم بگم خودش خانه دار هیچ درامدی نداشته؟
اگر قبل پدرشوهرم فوت کنه مسلما این نمیده برای وقف و راضی نیست ولی اگر بعد پدرشوهرم فوت کنه تکلیف چیه؟؟؟!؟
✅ پاسخ
وصیت اگر شرایط شرعی آن رعایت شده باشد، (وصی تعیین شده باشد و یا مخاطبین وصیت کننده، بدانند ایشان وصیت جدی دارند) در اموال تا یک سوم آن واجب است و در بیشتر از آن، با اجازهی ورثه امکان دارد و گرنه جایز نیست.
در وقف زن از اموال خودش، اجازهی شوهر شرط نیست.
#وصیت
#وقف
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام خسته نباشید.ببخشید من دو سه روز قبل ازشروع کامل پریودم لکه بینی دارم که گاها خون آلود هست،تکلیف نماز واعمال دیگه من چی هست؟چون دوپاسخ متفاوت دیدم تو کانال که فرموده بودید لباس عوض کنیم نماز بخوانن،وجواب بعدی گفته بودید محکوم به حیض هس
ت من موندم چیکار کنم .ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
✅ پاسخ
توجه به این نکته لازم است که، مدّت حیض کمتر از سه روز و بیشتر از ده روز نمى شود و اگر مختصرى هم از سه روز کمتر باشد، حیض نیست. پس اگر لکههای خون قبل از دوران عادت ماهانه در سه روز مستمر نبوده است حکم حیض را ندارد و استحاضه است. و باید به دستور استحاضه عمل کنید.
با این حال برخی از فقها (آیتالله نوری همدانی) در فرض سؤال، احتیاط نموده و می گویند در زمان مذکور (چند روز قبل از شروع خونریزی) آنچه که بر حایض حرام است را ترک کند و وظایف مستحاضه را نیز انجام دهد. [که عمل به این احتیاط واجب نیست.]
#عادت_ماهانه
#لکه_بینی
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام روزتون بخیر خیلی قدردانم بابت کانالتون.
سوالی که داشتم این بودکه، علاقه به همجنس و ارتباط با همجنس همه جا گفته شده چون موجب شهوت میشه گناهه، و اینکه اشاره کردین که اگه موجب فساد نشه گناه نیست، منظورتون از فساد چیه؟
و اینکه بوسیدن همجنس هم گناهه؟
رابطه با همجنس تا کجا پیش بره گناه نیست؟
✅ پاسخ
منظور از فساد، گناه است، و اعمال و رفتارهایی که منجر به گناه میشود،
بوسیدن اگر از روی شهوت باشد، اشکال دارد، و جایز نیست.
در کل هرگونه روابطی که از روی شهوت و یا در آنها احتمال افتادن در گناه باشد جایز نیست و باید ترک شود.
#ارتباط_با_همجنس
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقت بخیر، خوردن نجاسات مث خون و... حرامه، اما اگه کسی اين کار رو مرتکب شده باشه، نیاز به غسل داره؟؟ برا نماز و روزه مشکلی نیست؟
✅ پاسخ
خیر فقط حرام است و موجب چیز دیگری نیست و باید فورا توبه کرد.
#خوردن_نجاست
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام .
باغی در کنار منصور آباد چمران شیراز هست که قسمت اصلی باغ حصار کشیده شده است و در کنار خیابان تعدادی درخت گردو و انار بیرون حصار هست اگر از میوه این درختان بخوریم حلال هست یا حرام .
درخت گردو چندتایی گردو داشت که با سختی چیدیم و استفاده کردیم چه حکمی دارد از هر درختی یکی دوتا گردو داشت که خیلی بالا بود با چوب چیدیم .
✅ پاسخ
اگر درخت میوه در سر راه رهگذر قرار داشته باشد، می تواند درحال عبور از خیابان، از میوۀ آن درخت برای خوردن در همان جا استفاده کند و جایی نبرد. به شرط آن که از حد سیری و احتیاج تجاوز نکند.
#حق_ماره
🅿️ @P_Ahkaam
💠 نیت چند غُسل با هم
🔷 کسی که چند غسل بر او واجب است، اگر در بین آنها غسل جنابت باشد و به قصد آن، غسل کند، غسلهای دیگر ساقط میشود؛ در غیر این صورت بنا بر احتیاط واجب باید همه آنها را نیت بکند تا غسلهای دیگر ساقط شود.
🔸 غسل مافیالذمّه
اگر بر انسان غسلی واجب شده، ولی عنوان آن را نمیداند یا عنوانش را فراموش کرده است باید به نیت «آنچه بر عهدهاش آمده» یک غسل انجام دهد که به آن «مافیالذمّه» گویند .
📚 آموزش مصوّر احکام آیتالله خامنهای، 173.
#غسل_های_مستحبی
🅿️ @P_Ahkaam
8.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❓متن پیام:
سلام وقتتون بخیر...اگرچه بچه کوچیک بره دستشویی بعدازاومدن بیرون پاهاش خیس باشه ایامامیتونیم حکم راب نجاست بزاریم ..یابایدبناراب طهارت بایدگذاشت
✅ پاسخ
اگر شوهرتان از شما می خواهد که چادر نپوشید این احتمال وجود دارد که شوهرتان به فلسفه و حکمت حجاب و ضرورت پوشش برتر که همان چادر است، آگاه نیست و یا از ایمان و اعتقادات مذهبی قوی و بالایی بهره مند نیست، به همین خاطر از شما تقاضا دارد که نوع پوشش تان را تغییر دهید. البته این نکته را نیز بدانید حجاب داشتن همیشه به معنى چادر نیست، بلکه به معنى پوشش زن است، حال آنجا که با چادر امکان پذیر است چه بهتر و آنجا که نشد به پوشش قناعت مى شود. چادر نوعی حجاب برتر است که کسی که آن را برمیگزیند در واقع حجاب را به نحو اکمل و اجمل رعایت کرده است و ضمن این که مواضع زینت خود را پوشانیده، برجستگیهای بدن خویش را نیز که ممکن است موجب تهییج شهوت جوانان گردد، پوشانیده است.
مراجع عظام تقلید و علمای بزرگوار نیز با توجه به همین مسئله، چادر را نوعی حجاب برتر معرفی میکنند و هیچیک پوشیدن چادر را برای زن مسلمان واجب و ضروری نمیدانند. آنچه بر زن مسلمان واجب است، پوشش بدن و همچنین پیشگیری از هر گونه عاملی است که به عفت جامعه خدشه وارد میکنند و باعث تهییچ شهوت و تحریکپذیری جوانان میگردد.
این نکته را نیز بدانید، امروزه چادر، گذشته از کارکرد پوششی، نماد یک زن مسلمانِ پایبند و معتقد به اسلام و آموزهای دینی است؛ از این روی اگر زنان مسلمان بتوانند در همه حال از پوشش چادر استفاده کنند و با این شیوه به ترویج دین و آیین خویش بپردازند و مشت محکمی بر دهان یاوهگویان و دشمنان دین و قرآن بزنند کار بسیار پسندیدهای انجام دادهاند.
#چادر
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام.شوهر من یک زن مطلقه رو صیغه کرده.اصلا عدالت رو رعایت نمیکنه.فکر و ذکر و کارش فقط شده همون زن؛ فقط به اون پیام میده.شب میبرش بیرون .خلاصه فقط در ظاهر با من زندگی میکنه.اما از لحاظ روحی فقط با اون زن هست.خیلی دوستش داره.برای من و دخترم فقط خرجی میاره ولی از لحاظ روحی اصلا با ما نیست.فقط جسمش تو خونه با من و فکرش با اون زنه.
منم چون نمیتونم طلاق بگیرم )یعنی جایی ندارم که برم)واسه همون دارم باهاش زندگی میکنم.اما زیاد باهاش صحبت نمیکنم.بهش توجه نمیکنم.فقط براش غذا درست میکنم و کارای خونه شو میکنم و از لحاظ جنسی در خدمتش هستم که گناه نکنم
سوالم اینه
من گناه میکنم که بهش توجه ندارم؟؟؟؟ چون فقط منم به ظاهر در کنارش زندگی میکنم اما اصلا دوستش ندارم.به خاطر بچه م باهاش زندگی میکنم
و باهاش سر سفره مینشینم و در کنارش میخوابم اما بهش توجه ندارم و دوستش ندارم.
من گناه میکنم؟؟؟
✅ پاسخ
دوست داشتن شوهر، از حقوق واجب همسرداری نیست. لذا اگر شما شوهر خود را دوست نداشته باشید ، اما حقوق واجبه را انجام میدهید، مرتکب گناه نشدهاید.
#حق_شوهر
📚مطالعه حقوق زن و شوهر نسبت به یکدیگر
🅿️ @P_Ahkaam