❓متن پیام:
سلام و درود ایا مرد متاهل میتواند با زنی که بی سرپرست است میتوان انرا صیغه دو الی سه ساعت خوند و این صیغه را هر دو خودشون بخوانندچه حکمی دارد؟
✅ پاسخ
ازدواج موقت ازدواجی است که در آن برای مدت معلوم و محدود با تعیین مهریه، عقد ازدواج بین زن و مرد بسته می شود و با پایان مدت آن، محرمیت زوجین از بین می رود
اگر زن شرایط ازدواج موقت را داشته باشد و در عده کسی نباشد می توان صیغه موقت خواند
اگر طبق شرایط خوانده شود ایرادی ندارد.
اما باید توجه داشت که این امر برای كسی است كه به سنّ ازدواج رسيده است ولی به دلايل گوناگون، توان انجام ازدواج را ندارد. به دليل اينكه فردِ متديّن و پایبند به احكام و دستورات دينی است، از طريق غير شرعی، نياز جنسی خود را نمی تواند، ارضا كند، رياضت طلبی و رهبانيّت جنسی نيز در اسلام مردود است، تنها راه براي چنين فردی ازدواج موقت است.
امّا فردی كه دارای همسر می باشد و می تواند نيازهای خود را برطرف نمايد، اين رفتار خطرناكی است و او را گرفتار خواهد كرد.
زيرا غريزه جنسی سيری ناپذير است.
#ازدواج_موقت
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
با سلام
اگر مردی بر همسرش خیانت کند و فرزند ۱۳ ساله دوبار متوجه شود ولی اون مرد خیلی مذهبی و خدا دوست است و بچه به دلیل وضعیت اقتصادی و ناراحتی مادرش چیزی به کسی نگوید ایا حق الناس بر گردن فرزند است؟چون من نمیتونم به مادرم بگم چون کارمند هستش و کمی ناتوان شده و چند تا قصد و وام داریم و اینکه پدرم خیلی خدا دوست است و کل خانواده این به میشناسن و جلوی ما با مادرم خیلی خوب است
✅پاسخ
با سلام
حق الناسی گردن شما نیست اما لطفا با شماره 096400 تماس بگیرید و با مشاور صحبت کنید.
سعی کنید حتما در این موضوع با مشاور مذهبی صحبت کنید تا خدای نکرده تصمیم نادرست نگیرید.
#مشاور
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام پسر خاله ای دارم معلولیت ذهنی هستش 17سالشه آیا من باید جلوش حجاب بگیرم
✅ پاسخ
با توجه به اینکه اغلب اینگونه افراد، ممیز نبوده و خوب و بد را متوجه نیستند، در حکم دیوانه محسوب می شوند، و نیاز به رعایت حجاب (به حد عرفی) در برابر آنها نیست.
البته روشن است که اگر درجه معلولیت فرد به اندازه ای باشد که خوب را از بد تشخیص دهد، در مقابل وی باید حجاب را رعایت کرد.
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
به هر حال اگر ديوانه محسوب نمىشود، لازم است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر ممیز نباشد واجب نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه ممیز نباشد لازم نیست گر چه کشف حجاب بیش از مقدار متعارف هم خالی از اشکال نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه خوب وبد را تشخیص دهند در مقابل آنها باید حجاب را رعایت کنند.
#رعایت_حجاب
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام شب بخیر من یک حلقهی طلا 40سال پیش مال یک نفر را برداشتیم الان طرف چهل ساله از اینجا رفته هیچ خبری از طرف نیست میشه بجای آن طلا(قدرت خرید ندارم) استعفارکنم نمیدانم مرده یا زنده هست
✅ باسلام
حضرت آيت الله فاضل ( ره ) فرموده : مظالم عباد اصطلاحاً به اموال و بدهی هایی گفته ميشود كه انسان از روی ظلم و بی عدالتی از بندگان خدا گرفته و نپرداخته . حكم شرعی آن اين است كه ا گر صاحب آن ها را ميشناسد، بايد عين اموال را به آن ها بدهد . اگر عين، تلف و مصرف شده، بايد مثل يا قيمت آن ها را بپردازد. ا گر صاحب آن ها را نميشناسد و معلوم نيستند اين اموال و بدهيها در ذمه شخص باشد، از مصاديق مجهول المالك ميشود ... به مقدار يقينی به عنوان مجهول المالك و مظالم عباد بايد به فقير غير سيد صدقه بدهند و خود را برئ الذمه كنند .
بنا بر اين کسی که حقی را از فردی ضايع کرده، بايد به يکی از صورتهاي زير جبران کند :
1 ) اگر مالی بوده (مثل اين که پولی را از کسی غصب کرده ، يا سرقت نموده ، يا در معامله کم فروشی کرده، يا پول زیادتری گرفته است):
ا ) در صورتی که طرف را ميشناسد، رضايتش را جلب کند .
ب ) اگر صاحبش را نميشناسد، از طرف او به فقرا صدقه بدهد .
ج ) اگر صاحبش فوت کرده ،به ورثه او رجوع نمايد و از آن ها رضايت بطلبد .
د ) اگر فعلاً قدرت مالی ندارد، هر وقت قدرت مالی پيدا کرد ،در اولين فرصت حق مردم را بدهد .
ه ) اگر قدرت پرداخت ندارد ،وصيت کند تا بعد از مرگش ورثه او رضايت صاحب مال را جلب کنند (البته افزون بر اين کار، توبه واقعی به درگاه خدا هم لازم است) .
و ) در صورتی که به هيچ وجه امکان نداشت، اگر توبه واقعی نمايد، اميد است خداوند عالم او را ببخشد و طوری صاحب حق را راضی نمايد .
#حق_الناس
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقتتون بخیر ببخشید من یه پسر 24ساله دارم وتوخونه جلوش باتاپ وشلوارک راه میرم ایا اشکالی دارد امروز کسی بهم تذکر داده ونمیدونم گناه کردم چون من چندین سال جلو بچه هام لباسهای راحت میپوشم
✅پاسخ
پوشش همه اعضاء بدن مادر مقابل فرزندان از نظر شرعی، واجب نیست. بنابراین باز بودن سر و گردن، دست ها و پاها و ساق پا اشكالی ندارد مرد و زنی كه با هم محرمند (مانند خواهر و برادر) میتوانند به بدن یكدیگر به آن مقدار كه در میان محارم معمول است نگاه كنند، و در غیر آن احتیاط آن است كه نگاه نكنند.
اما از نظر تربیتی
پوشش اطرافیان می تواند در بلوغ زودرس فرزندان نقش مهمی داشته باشد.
#پوشش
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقت بخیر آیا گناهی انجام میدهی و توبه کنی خدا بلایی باز سرت می آورد؟
چون من گناهان زیادی مرتکب شدم و توبه هم کردم اما خدا عذابی سنگین سرم می آورد
✅ پاسخ
توبه از گناه واجب فوری هست و باید هر چه زودتر انجام گردد.
از طرفی هم دلیل گرفتاری به بلا و مصیبت فقط از جهت ارتکاب به گناه نیست و دلائل دیگری دارد که در لینک پایین به طور مفصل توضیح داده شده.
#توبه
#فلسفه_بلاها
📚مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام علیکم وقتی وضو گرفتیم ونماز ظهر خوندیم دراین بین اگ پوست لبمون بکنیم خون بیاد یا دست و پامون ب جای بخوره یاحتی خون دماغ بشیم ایا وضو باطل میشود باید دوباره گرفت یا خیر تشکر از بزرگواری شما
✅ پاسخ
خونریزی بدن کم یا زیاد موجب بطلان وضو نیست.
#مبطلات_وضو
📚مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
آیا موی خرگوش ب بدن نمازگزار باشد اشکال دارد؟
✅پاسخ
اگر جزئي از بدن خرگوش مثل مو در بدن و لباس باشد نماز با آن اشکال دارد.
اگر نمازگزار بعد از نماز متوجه موی حیوان حرام گوشت در لباسش شود، اعاده نماز لازم نیست.
#موی_خرگوش
#لباس_نمازگزار
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام، ممنون از شما بخاطر پاسخ سوالات
اگر موقع سجده در هنگام گفتن ذکرسجده، سرمون از مهر جدا بشه آیا دوباره میتونیم سرمون رو روی مهر بگذاریم و ذکر رو کامل کنیم یا اینکه باید بلند بشیم؟
✅ پاسخ
اگر پیشانی بیاختیار از جای سجده بلند شود، اگر ممکن است نباید بگذارد دوباره به جای سجده برگردد، و این یک سجده حساب میشود، چه ذکر سجده را گفته باشد یا نه. حال اگر نتواند سر را نگهدارد و بی اختیار دوباره به جای سجده برسد، روی هم یک سجده حساب شده و اگر ذکر نگفته باشد، باید بگوید و چون بىاختیار بوده سبب بطلان نماز نمىشود.
#برخورد_پیشانی_مهر_دو_بار
📚مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام
باسلام خدمت شما مادرمسجدمحله وقتی که حیض باشندبایدواردمسجدشوندودرگوشه ای که مسجدنیست بنشیند وهمان یک دردرمسجدبیرون برویم چون شما گفتید ازیک درواردشویدوازدردیگرخارج تکلیف چیه؟
۲) اگردر وضوگرفتن شک زیادباشه تکلیف چیه؟
✅ پاسخ
۱) توقّف جنب یا حائض در مساجد جایز نیست ولى اگر از یک در داخل و از در دیگر خارج شود یا براى برداشتن چیزى برود مانعى ندارد. بنابر این اگر مسجد یک در بیشتر ندارد و او بخواهد چیزی از مسجد بردارد اشکال ندارد که وارد شود ولی اگر بخواهد چیزی در مسجد بگذارد یا توقفی در مسجد داشته باشد، نمی تواند از همان در خارج شود و در فرض مسئله اجازه وارد شدن را ندارد.
۲) به شخصی که در موردی زیاد شک میکند، کثیر الشک گفته میشود، و کثیر الشک نباید به شک خود اعتنا کند و باید به طور معمول عمل را انجام دهد.
#ورود_حائض_مسجد
#کثیر_الشک
📚مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام
سلام و عرض ادب
بنده اوایل ازدواجم منزل پدر شوهرم زندگی می کردم،،چون طبقه ی بالا بودیم و توی توالت باید حمام میگردیم و آب هم نداشتیم مجبور بودم ماه مبارک رمضان وقتی غسل جنابت به من واجب میشد متاسفانه من روزه می گرفتم ولی جنب بودم تا ساعت ۴ عصر ،،زمستان هم بود ،،وقتی می رفتم منزل مادر همون روز ،،می رفتم حمام غسل میکردم ،،آیا روزه ی قضا باید بگیرم ؟تکلیفم چیه ؟
✅ پاسخ
یکی از شرایط صحت روزه این است که:
در ماه مبارک رمضان، شخص جنب، قبل از اذان صبح باید غسل جنابت را انجام دهد.
در این صورت اگر آب برای غسل کردن نبود و قابل تهیه کردن هم نباشد (به تفصیلی که در رساله های شرعی هست) ، باید قبل از اذان صبح، تیمم بدل از غسل جنابت انجام دهد.
لذا در فرض مذکور اگر شرایط ذکر شده را نداشته باشید، روزه ی شما صحیح نیست و باید روزه ی روزهایی که به این منوال بوده را قضا نمایید.
همچنین اگر به واسطه ندانستن مساله کاری انجام دهد که روزه را باطل می کند، چنانچه می توانسته مساله را یاد بگیرد، بنابر احتیاط واجب کفاره بر او ثابت می شود، و اگر نمی توانسته مساله را یاد بگیرد یا اصلا ملتفت مساله نبوده یا یقین داشته که فلان چیز روزه را باطل نمی کند، کفاره بر او واجب نیست.
#روزه_جنب
📚مطالعه بیشتر
📚مطالعه بیشتر ۲
🅿️ @P_Ahkaam