سلام حاج اقا نماز و روزه هاتون قبول .ملاک در روزه گرفتن یا نگرفتن چی هست
رهبری
ممنون
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
کسی که میداند روزه برای او ضرر دارد یا خوف ضرر داشته باشد باید روزه را ترک کند و اگر روزه بگیرد صحیح نیست بلکه حرام است، خواه این یقین و خوف از تجربهی شخصی حاصل شده باشد یا از گفتهی پزشک امین یا از منشأ عقلایی دیگر.
ملاک تأثیر روزه در ایجاد بیماری یا تشدید آن و عدم قدرت بر روزه گرفتن، تشخیص خود روزهدار نسبت به خودش است، بنابراین اگر پزشک بگوید روزه ضرر دارد، اما او با تجربه دریافته است که ضرر ندارد باید روزه بگیرد، همچنین اگر پزشک بگوید روزه ضرر ندارد ولی او بداند روزه برایش ضرر دارد یا خوف ضرر داشته باشد نباید روزه بگیرد.
هرگاه عقیدهاش این بود که روزه برای او ضرر ندارد و روزه گرفت و بعد فهمید روزه برای او ضرر داشته باید قضای آن را به جا آورد.
پزشکانی که بیماران را از روزه گرفتن به دلیل ضرر داشتن منع میکنند گفتهی ایشان در صورتی معتبر است که اطمینان آور باشد یا باعث خوف ضرر شود و در غیر این صورت اعتباری ندارد.
#روزه
#ملاک_روزه
🅿️ @p_ahkaam
سلام
ببخشید یه سوال داشتم
اگر شخصی به خاطر امتحانات و درس و.. نتونه روزه بگیره آیا کفاره عمد باید پرداخت کنه همراه با روزه ی قضا؟ یا نه کفاره غیر عمد و روزه قضا؟
ممنون میشمراهنمایی کنید.
(مرجع تقلید: آیت ال...سیستانی(
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
صرف امتحان یا کنکور و امثال آن، مجوّز ترک روزه نیست؛ و در صورت ترک روزه علاوه بر قضا، کفاره ی افطار عمد هم لازم است.
طبق نظر آیتالله سیستانی (در زمانیکه ماه مبارک با تابستان و گرمای شدید آن تلاقی کرده بود از دفتر ایشان در این زمینه استفتا شد وایشان در پاسخ فرمودند:
با توجه به به این موضوع که امتحانات امسال با ماه رمضان و هوای گرم همزمان شده و به دلیل قطعی برق برخی دانش آموزان و دانشجویان به عمد روزه خود را می شکنند، گفت: درس خواندن بهانهای برای ترک روزه نیست، ولی اگر موضوع انتخاب (اجباری) بین درس خواندن و یا روزه گرفتن است و ترک درس خواندن باعث مشکلات غیرقابل جبرانی می شود، اگر مجبور به نوشیدن آب یا خوردن غذا در روز باشد، فرد به اندازه ضرورت بنوشد و بخورد نه آنکه خود را سیراب کند و یا سیر شود. پس از آن باید قضای روزه را به جا آورد. و در صورت امکان از شهر به مقدار مسافت تعیین شده (22 کیلومتر) خارج شود و سپس به شهرش بازگردد، بنابراین در آن روز نیازی به روزه گرفتن نیست.)
اما در حال حاضر،هوا گرم نیست،روزها هم کوتاه می باشد،لذا در صورت روزه نگرفتن،قضا و کفاره عمد لازم است
#امتحان
#روزه
🅿️ @p_ahkaam
💢 زکات فطره بر اساس قوت متعارف یا شرعی
💠 آیت الله خامنهای: لازم نيست زكات فطره از قوت غالب داده شود بلكه اگر از گندم، برنج و مانند اينها داده شود، كفايت مىكند.
💠 آیت الله مکارم شیرازی: در زکات فطره خوراک شخصى خود انسان ملاک نیست بلکه خوراک معمولى اهل شهر و یا محل ملاک است بنابراین، کسى که همیشه برنج مى خورد مى تواند زکات فطره را از گندم بدهد.
🔺 [1]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: 262498.
🔺 [2]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله مکارم، کد رهگیری: 9408200057.
#فطریه
#زکات_فطره
🅿️ @p_ahkaam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓ پرداخت فطریه به سادات
آيا غير سادات می توانند به سادات فطريه بدهند؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
کسی که سیّد نیست نمی تواند به سیّد فطره بدهد حتی اگر سیّدی نانخور او باشد نمی تواند فطره او را به سیّد دیگر بدهد.
زكات فطره (فطريه) صدقه واجب نام دارد.
دادن صدقه مستحبی به سيد فقير اشكال ندارد.
سيد نمى تواند از غير سيد زكات بگيرد.
توضيح المسائل 16مرجع، م 2009
#فطریه_سید
#فطریه
#زکات_فطره
🅿️ @p_ahkaam
سلام وقت به خیر، پدر و مادر بنده از کودکی ما همیشه طرف پسرانشونو میگرفتن چی از لحاظ مالی چه احساسی والان هم که همه مون ازدواج کردیم و صاحب فرزند هستیم همین روال ادامه داره. البته این تو فامیل پدریم یعنی عموهام هم صدق میکنه ولی مادراشون حواسشون به دختراشون بیشتره. ولی متاسفانه مادر ما بیشتر هوای پسراشو داره همه جوره یعنی ما دو تا خواهر انگار باید نوکر دو تا داداشامون باشیم و اونا هم این روال رو دوست دارن و هیچ حرکتی برا این ظلم موجود در خونواده نمیزنند..الانم که پدر مون فوت شده بیشتر ارث طبق وصیت برا پسرا شد از مراجع پرسیدیم و اعتراض کردیم مادرمون ناراضیه و میگه که از دست ما راضی نیست و حسابی به هم ریخته. ما که غیر از حق خود چیزی نخواستیم و متاسفانه برادرا وضع مالیشون خیلی بهتر ازماست ولی همچنان مادر و پسرا مقاومت میکنن..شما رو به صاحب این روزا قسم میدم یه راهی بزارین که ما هم به حقمون برسیم..ما دو تا خواهر خیلی آزار روحی دیدیم از دست پدر مادرمون و خدا شاهده هیچ نگفتیم و کسی نفهمید همش به حرمتشون و احترامشون سکوت کردیم. آیا ادامه اینکار جایزه؟ الان دیگه شوهرامون شاکی شدن.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
دوست گرامی سوالتان واضح نیست
شما به سهم ارث خود اعتراض دارید یا به وصیت پدر؟
اعتراض به سهم خودتان از ارث در صورتی وارد است که طبق دین اسلام تقسیم نشده باشد، که در این صورت میتوانید از راه قانون حق خود را دریافت کنید؛ اگر هم که سهمها همه شرعا درست تقسیم شده باشد اعتراض و اشکال شما وارد نیست.
اگر به وصیت پدرتان اعتراض دارید، بله اگر ایشان بیش از یک سوم اموالشان را در وصیت خود به دیگری واگذار کردند شما حق اعتراض دارید و میتوانید از طریق قانون پیگیری کنید در غیر این صورت شما نمیتوانید به چیزی اعتراض داشته باشید.
#ارث
#وصیت
🅿️ @p_ahkaam
*┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄┄*
🔴 پاسخ به ۹ سؤال پرتکرار فطریه ماه مبارک رمضــــ🌙ــــــــان
🔹 با رسیدن به روزهای پایانی ماه مبارک رمضان، سؤالات پیرامون فطریه افزایش پیدا کرده که به انتشار چند سؤال پرتکرار آن مطابق با نظر " رهبر معظم انقلاب " خواهیم پرداخت:
❓۱. چه مبلغی را باید برای فطریه پرداخت کنیم؟
◻️ مکلف باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریباً سه کیلو) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند این ها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را هم بدهد کافی است.
ضمنا مبلغ زکات فطره امسال (۱۴۰۳) به قیمت گندم برای هر نفر، «شصت و پنج هزار تومان» اعلام شده است.
❓۲. آیا میتوانیم غیر از گندم، جو و ... که در رسالهها گفته شده، جنس دیگر و وسایل دیگری که مورد نیاز فقیر است خریداری کرده و عوض فطریه به مستحق بدهیم؟
◻️ اگر از مستحق برای قبول فطریه و خرید جنس دیگر، وکالت بگیرید، میتوانید جنس مورد نیاز مستحق را با فطریه بخرید و به او بدهید.
❓۳. آیا می توان فطریه را برای مستمند کارت به کارت کرد؟ یا به فقیر شهر دیگر داد؟
◻️ اشکالی ندارد، اما اگر زکات فطره را جدا کرده باشد، تعویض آن جایز نیست و اگر در شهرش، فقیر وجود دارد، پس از جدا کردن فطریه، انتقال آن به شهر دیگر هم بنا بر احتیاط واجب جایز نیست.
❓۴. آیا فطریه مهمان شب عید فطر بر عهدهی میزبان است؟
◻️ مهمان یک شبه نان خور محسوب نمیشود، لذا زکات فطره او بر میزبان واجب نیست، ولی اگر کسی غیر از شب عید مدتی مهمان دیگری است که عرفاً نانخور او محسوب میشود، فطریه او به عهده میزبان است.
❓۵. زمان کنار گذاشتن فطریه و پرداخت آن چه موقع است؟
◻️ از غروب شب عید فطر میتواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلّف باید فطریه را پیش از نماز عید بدهد، اما اگر نماز عید نمیخواند میتواند دادن فطریه را تا ظهر تأخیر بیاندازد و در صورتی که دسترسی به فقیر دارد کنار گذاشتن فطریه، کافی نیست؛ اما اگر تا ظهر دسترسی به فقیر نداشت، فطریه را کنار بگذارد و هرگاه دسترسی پیدا کرد به فقیر بدهد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنا بر احتیاط واجب ساقط نمیشود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.
❓۶. آیا طفلی که در شکم مادر است و هنوز به دنیا نیامده، باید برایش زکات فطره بدهند؟
◻️ خیر لازم نیست.
❓ ۷. آیا فطریه را می توان به سادات فقیر داد؟
◻️ کسی که سید نیست نمیتواند به سید فطره بدهد. حتی اگر سیدی نانخور او باشد، نمیتواند فطره او را به سید دیگر بدهد.
غیرسادات نمیتوانند به سادات فطریه پرداخت نمایند.
❓ ۸. چه کسی باید فطریه بدهد؟
◻️ کسی که موقع غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و هوشیار است و فقیر و بنده کس دیگر نیست، باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند هر نفری یک صاع که تقریبا سه کیلو است، گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند اینها به مستحق بدهد، و اگر پول یکی از اینها را هم بدهد،کافی است.
کسی که مخارج سال خود و عیالاتش را ندارد و کسبی هم ندارد که بتواند مخارج سال خود و عیالاتش را بگذراند، فقیر است و دادن زکات فطره بر او واجب نیست.
❓ ۹. آیا برای ادای زکات فطره می توان به جای گندم، جو، برنج و مانند آن، پول آن را پرداخت کرد؟
◻️ اشکال ندارد.
📚منبع:پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
#فطریه
#زکات_فطره
میزان فطریه، کفاره عمد و کفاره غیر عمد طبق نظر مراجع تقلید
#فطریه
#کفاره_عمد
#کفاره_غیر_عمد
🅿️ @p_ahkaam
🌺پرداخت فطریه غیر سید به سید
https://eitaa.com/p_ahkaam/9453
🌺ملاک پرداخت فطریه
https://eitaa.com/p_ahkaam/9452
🌺زکات فطریه فقیر
https://eitaa.com/p_ahkaam/9447
🌺انجام مبطلات عمدی روزه
https://eitaa.com/p_ahkaam/9443
🌷نظر مراجع در مورد میزان فطریه
https://eitaa.com/p_ahkaam/9398
🌺#فطریه مهمان
https://eitaa.com/p_ahkaam/9399
https://eitaa.com/p_ahkaam/9425
🌺فراموش کردن فطریه
https://eitaa.com/p_ahkaam/9424
🌺وقت نماز عید فطر
https://eitaa.com/p_ahkaam/9416
🌺چند سوال پرتکرار درمورد فطریه
https://eitaa.com/p_ahkaam/9414
🌺فطریه بر فقیر واجب نیست
https://eitaa.com/p_ahkaam/9412
🌺شرایط فقیر برای پرداخت فطریه
https://eitaa.com/p_ahkaam/9277
🌷سوالات پرتکرار در مورد فطریه ۲
https://eitaa.com/p_ahkaam/9456
🌷میزان فطریه ، کفاره عمد و غیر عمد
https://eitaa.com/p_ahkaam/9457