سلام .شب بخیر .مقلد ایت الله نوری ام .احکام را بلدم .مضرات وسواس و استرس و اضطراب هم میدونم ولی عالم بی عملم نمیتونم نمیتونم وسواس را کنار بزارم .دیوانه شدم زندگیم فلجه .گاهی میگم کاش نبودم اصلا .کاش منم لا ابالی بودم و بی قید .خسته شدم هزاران بار تلاش کردم دکتر رفتم دارو مصرف کردم مشاوره رفتم پولهای زیادی خرج کردم توسل کردم دعا کردم نشد که نشد .خدا من را به خودم واگذار کرده جسمم مریض روحم مریض تر ..چرا دین داری سخته؟ چرا
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
بزرگوار، طبق اذعان خودتان میدانید که عمل کردن از روی وسواس نهی شده و باید از آن اجتناب کرد، چرا که اثرات سوئی که مواجه هستید را مشاهده میکنید؛ طبق روایات از عمل مطابق وسواس به شدت نهی شده است. و این سختگیری در دین نیست، بلکه سهلگیری در دین میباشد.
توجه داشته باشید، فرمودهاند وسواسی به وسواس خود نباید اعتنا کند، حتی اگر یقین دارد، عملش باطل یا اشتباه است.
طبق فرمایش آیت الله سیستانی در مورد وسواس:
برای درمان بیماری وسواس، راه نجاتبخشی جز بیاعتنایی به وسوسه و ترتیب اثر ندادن بر آن برای مدّت طولانی نیست و هر چه زمان این بیماری بیشتر باشد، درمان آن نیازمند بیاعتنایی به وسوسه برای مدّت طولانیتر است و فرد وسواسی باید توجّه داشته باشد که اگر به وسواسش اعتنا نکند و بر آن ترتیب اثر ندهد، گناه مرتکب نشده و در روز قیامت عذاب نخواهد شد، هرچند مخالف با واقع عمل کرده باشد.
قطعاً یکی از عواملی که شخص وسواسی را به عمل بر طبق وسوسه فرا میخواند، ترس او از باطل بودن عمل است...
ادامهی مطلب...
#وسواس
#عمل_طبق_وسواس
🅿️ @p_ahkaam
سلام خسته نباشید شما رو به خدا این سوال رو سریعتر جواب بدید .خدا خیرتان بدهد.زن مومن ومحجبه ای با همسر خود در هتل .....بعد از رفتن مرد به حمام در حالیکه زن هیچ گونه پوششی نداشته درب اتاق از پشت باز میشه وسریع بسته میشه زن روبروی در بوده دنیا اون لحظه روی سر این زن خراب میشه از قفل نبودن در هیچ اطلاعی نداشته و اصلا نمی دونه چه کسی وبا چه نیتی در رو باز کرده احساس گناه میکنه وآرامش ازش گرفته شده به درگاه خدا وند توبه واستغفار کرده لطفا بفرمایید چه طور این زن میتونه به آرامش برسه
در ادامه سوال باز شدن در هتل می پرسم آیا خدا گناه این زن رو که روحشون خبر نداشته که این اتفاق می افته می بخشه؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
گناه براثر رفتار و اعمال اختیاری در انجام گناه یا مقدمات آن، محقق میشود، و لذا طبق این توضیح، خانم گناهی مرتکب نشده است.
و اگر از این موضوع، حیا کرده و خجالت میکشد، اشکالی ندارد بلکه پسندیده است.
#گناه
#تحقق_گناه
🅿️ @p_ahkaam
سلام من بخاطر یک مسائلی روی اعصاب دخترم رفتم و او هم از ناراحتی خودکشی کرد . در احکام هست کسی که خودکشی میکنه عذاب های سختی در پیش داره من اچیکار انجام دهم تا از عذابهای او کم شود
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
اولا اگر به ناحق یا در حق به صورت مفرط با ایشان برخورد کردهاید، استغفار کنید و از خدا برای خود طلب بخشش کنید.
و در بعد همواره برای ایشان از خداوند طلب مغفرت و بخشش داشته باشید و به نیت او صدقه بدهید، قرآن بخوانید و ثواب هر عمل خیری را میتوانید به ایشان هدیه کنید، که انشاالله نافذ است.
#استغفار
#استغفار_برای_اموات
🅿️ @p_ahkaam
سلام پسر من بعضی اوقات شراب میخوره ۲۳ سال داره حرف شنوی از من و پدرش نداره آیا ما هم در گناه او شریک هستیم .ما اهل نماز و روزه هستیم و همیشه سعی کردم نون حلال در بیاریم
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
خواهر بزرگوار، لازم است شما با زبانی بسیار نرم و لین ایشان را نهی از منکر کنید، و با بیانی بسیار دلسوزانه فرزندتان را از عواقب بد کاری که انجام می دهدمطلع نمائید،بفرمایید الکل آثار مخرب روحی و روانی و جسمی فراوانی دارد، خیلی سریع و به شدت، قبل از اینکه شما حتی فکرش را بخواهید بکنید سلول های مغزی شما را تخریب می کند، باعث کم کاری کلیوی می شود، مشکلات گوارشی فراوان ایجاد می کند،علاوه بر این در آیات و روایات فراوانی از خوردن مشروب نهی شده،بفرمائید:دین اسلام بدون دلیل چیزی را حرام نمیشمارد .
به فرموده امام صادق(ع): خداوند بر همه گناهان و کارهای زشت و پلید قفلی گذارده که کلید آن خوردن شراب است.
اما از لحاظ شرعی،اگر شما و همسرتان در تربیت فرزندتان کوتاهی نکرده باشید،چیزی به عهده شما نیست،ولی به هر حال پدر و مادر وظیفه دارند تا پایان عمر برای تربیت فرزندشان تلاش نمایند. در حق فرزندتان بسیار دعا نمایید،خداوند دعاها رامی شنود و آنها را اجابت می کند.
علاوه بر این لازم است با یک مشاور در ارتباط باشید،تا راهنمایی های لازم،جهت برخورد مناسب با فرزندتان را اموزش ببینید.
https://eitaa.com/joinchat/1081803223Cc60a0cb30a
#شراب_خوار
#شراب
🅿️ @p_ahkaam
#مرگ_زودرس_براثرگناهان
🌷🌱 پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله) فرمودند :
مرگ انسان بر اثر گناهان بيشتر از مرگش با اَجَل است ، و زنده ماندن او بر اثر نيكوكاري بيشتر از زنده ماندنش با عمر است.
📗 مكارم الاخلاق ج٢ص١٧٩
🅿️ @p_ahkaam
آیا قرائت قرآن در قبرستان بدون وضو اشکال داره یا باید حتما وضو داشت
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
قرائت قرآن بدون وضو اشکالی ندارد فقط مس و دست زدن به آیات قرآن بدون وضو جایز نیست ولی خواندن قرآن اشکالی ندارد چه در قبرستان چه در مکان های دیگر. هرچند بهتر است هنگام قرآن خواندن با طهارت بود
#قرآن
🅿️ @p_ahkaam
سلام اگر کسی نماز را اعاده کند بخاطر اینکه با عبا نماز نخوانده،با تربت امام حسین نبوده،با عطر نبوده،غیر از بحث حضور قلب که آن راهکار خودش معلومه آیا تکرار نماز غیر از بحث جماعت و حضور قلب آیا اشکالی دارد ؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
اعاده کردن نماز به دلیل اموری که عرض کردید توصیه نمی شود،به شدت فرد را به وسواس می اندازد،ولی نماز باطل نیست.
سعی کنید اینگونه مستحبات را حتی الامکان در نمازهای بعدی رعایت نمایید.
#مستحبات_نماز
🅿️@p_ahkaam
سلام
حکم خوردن توت از درختانی که در سطح شهرها و در معابر عمومی هستند از نظر شرعی چیست؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
سؤال: استفاده از میوه هاى درختانى که در خیابانها و پیاده روها وجود دارد، تا چه حدّى مجاز است؟
جواب: استفاده از میوه هایى که در عرف و عادت محل براى همه مباح شده، مانند توت در بسیارى از مناطق، اشکالى ندارد، ولى غیر آن متعلّق به صاحبان آن است، و اگر ملک بیت المال باشد متعلّق به دولت است.(ایت الله مکارم شیرازی)
استفاده از بعضی میوه درختانی که در کوچه وخیابان ویا از خانه مردم به داخل کوچه آمده چگونه است؟
پاسخ: استفاده و خوردن از میوه درختان داخل کوچه یا خیابان اگر منع ظاهری نباشد اشکال ندارد ولی استفاده از میوه درختانی که شاخه آنها به بیرون آمده است به احتیاط واجب جایز نیست.(ایت الله سیستانی)
#بیت_المال
#حق_الماره
🅿️ @p_ahkaam
سلام من امسال بخاطر وضع بدمالی نتوانستم فطریه بدم ایا گردنم می ماند
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
آیا پرداخت زکات فطره بر کسی که توان مالی ندارد، واجب است؟
🔹 کسی که مخارج سالانه خود و افراد خانوادهاش (کسانی که مخارجشان شرعاً بر عهده اوست) را ندارد، فقیر است و پرداخت زکات فطره بر او واجب نیست.
#زکات_فطره
#فقیر
#فطریه
🅿️ @p_ahkaam
سلام قبل از سوالم از شما تشکر می کنم بابت پاسخگویی وصبر وحوصله ای به خرج میدین.
چرا حقوق زن و مرد در خصوص تقسیم اموال یکی نیس
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
تشکر از قدردانی شما
این سوال مربوط به کانال اعتقادات است اما پاسخ آیتالله مکارم در تفسیر نمونه خدمت شما ارائه میشود:
با اینکه ظاهراً ارث مرد دو برابر زن است امّا با دقّت بیشتر روشن مى شود که از یک نظر ارث زنان دو برابر مردان مى باشد! و این بخاطر حمایتى است که اسلام از حقوق زن کرده است.
توضیح اینکه اسلام وظائفى بر عهده مردان گذارده که با توجّه به آن نیمى از درآمد مردان عملاً خرج زنان مى شود، در حالى که بر عهده زنان چیزى گذارده نشده است، مرد باید هزینه زندگى همسر خود را طبق نیازمندى او، از مسکن و پوشاک و خوراک و سایر لوازم بپردازد، و هزینه زندگى فرزندان خردسال نیز بر عهده اوست، در حالى که زنان از هرگونه پرداخت هزینه اى حتى براى خودشان معاف هستند، بنابراین یک زن مى تواند تمام سهم ارث خود را پس انداز کند، در حالى که مرد ناچار است آن را براى خود و همسر و فرزندان خرج کند، و نتیجه آن عملاً چنین مى شود که نیمى از درآمد مرد براى زن خرج مى شود، و نیمى براى خودش، در حالى که سهم زن همچنان بحال خود باقى مى ماند.
براى توضیح بیشتر به این مثال توجّه کنید: فرض کنید مجموع ثروت هاى موجود در دنیا معادل 30 میلیارد تومان باشد که از طریق ارث تدریجاً در میان زنان و مردان جهان (دختران و پسران) تقسیم مى گردد، اکنون مجموع درآمد مردان را با مجموع درآمد زنان جهان از راه ارث حساب کنیم، مى بینیم از این مبلغ 20 میلیارد سهم مردان، و 10 میلیارد سهم زنان است، اما مطابق معمول، زنان ازدواج مى کنند، و هزینه زندگى آنها بر دوش مردان خواهد بود و به همین دلیل زنان مى توانند 10 میلیارد خود را پس انداز کنند، و در بیست میلیارد سهم مردان، عملاً شریک خواهند بود، زیرا در مورد آنها و فرزندان آنها نیز مصرف مى شود.
بنابراین در واقع نیمى از سهم مردان که 10 میلیارد مى شود صرف زنان خواهد شد، و با اضافه کردن این مبلغ به 10 میلیارد که پس انداز کرده بودند، مجموعاً صاحب اختیار 20 میلیارد ـ دو سوم مجموع پول دنیا ـ خواهند بود، در حالى که مردان بیش از 10 میلیارد عملاً براى خود مصرف نمى کنند.
نتیجه اینکه سهم واقعى زنان، از نظر مصرف و بهره بردارى دو برابر سهم واقعى مردان است، و این تفاوت بخاطر آن است که معمولاً قدرت آنها براى تولید ثروت کمتر است، و این یک نوع حمایت منطقى و عادلانه است که اسلام از زنان به عمل آورده و سهم حقیقى آنها را بیشتر قرار داده اگرچه در ظاهر سهم آنها نصف است.
اتفاقاً با مراجعه به آثار اسلامى به این نکته پى مى بریم که سؤال بالا از همان آغاز اسلام در اذهان مردم بوده و گاه بیگاه از پیشوایان اسلام در این زمینه پرسش هائى مى کردند، و پاسخ هائى که از طرف پیشوایان بزرگ (ائمه اهل بیت(علیهم السلام)) به این سؤال داده شده غالباً به یک مضمون است، و آن اینکه «خداوند مخارج زندگى و پرداخت مهر را برعهده مردان گذارده است به همین جهت سهم آنها را بیشتر قرار داده».
در کتاب «معانى الاخبار» از امام على بن موسى الرضا(علیه السلام) نقل شده که در پاسخ این سؤال فرمود: «اینکه سهم زنان نصف سهم مردان از میراث است به خاطر آن است که زن هنگامى که ازدواج مى کند چیزى مى گیرد و مرد ناچار است چیزى بدهد، به علاوه هزینه زندگى زنان بر دوش مردان است، در حالى که زن در برابر هزینه زندگى مرد و خودش مسئولیتى ندارد».
#حقوق_زن
#حقوق_زن_و_مرد
🅿️ @P_ahkaam
سلام خونه خریدیم دویست میلیون خودمون گذاشتیم بقیش قرض و وام گرفتیم از یه حاجی افا پرسبدبم گفت میرم دفتر رهبری میپرسم گفته میشه ۹۰ میلیون ماهی ۱۵ میلیون وام و قرض میدیم از اینور ۱۲۰گرم طلا از مادرشوهر قرض گرفتم کلا قرض چ جور ۹۰ میلیون خمس میگیره اخه بعد میگه قسط بندی کنی ده کرد میره روش این یعنی جی واقعا نزول میگیره یعنی من موندم
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
بزرگوار شماره دفتر مراجع و دفتر رهبری در کانال سنجاق شده
خودتون تماس بگیرید و شرایط رو توضیح بدید .
🅿️ @p_ahkaam