❓متن پیام:
سلام خسته نباشی! یک نفر درباره زندگی من قضاوت زیادی داشت چندبار بهش گفتم ولی حرف من قبول نمیکرد فقط حرف خودش مثل قضاوت می گوید.آیا قضاوت کردن گناه هست یا نه؟
✅پاسخ
اساساً قضاوت در مورد رفتار دیگران چندان مورد توصیه تعالیم دینی نیست. امام على(ع) در این زمینه میفرماید: خوشا به حال کسى که زشتى و بدى خودش، او را از زشتیهاى مردم منصرف کند.
البته در مواردی که علم و یقین به برخی رفتارها و رویکردهای افراد داشته باشیم، که به نوعی در ارتباط با حقوق جامعه و مردم باشد میتوانیم قضاوت کنیم. و در برخی موارد - مانند انتخاب نمایندگان مجلس، رییس جمهور، اعضای شوراهای اسلامی، افراد قیم بر اموال یتیمان و ... - حتی لازم است که قضاوتی در مورد آنان داشته باشیم. این قضاوتها، اما نباید بر اساس حدس و گمان باشد، بویژه افرادی که زندگی سالمی داشتهاند.
امام علی(ع) در این باره میفرماید: عادلانه نیست که با تکیه بر ظن و گمان در مورد افراد مورد اعتماد قضاوت کنیم «لَیسَ مِنَ العَدلِ القَضَاءُ عَلَی الثَّقَةِ بِالظَّنِّ» است.
#قضاوت
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام ایا صحبت کردن به صورت ساده با فردی که در اینده قسط ازدواج داریم گناهه؟؟؟
✅پاسخ
مرد و زنى که مى خواهند با یکدیگر ازدواج کنند، مى توانند با هماهنگی خانواده ها به مقدار لازم در جلسه اى بنشینند و یکدیگر را ببینند و با یکدیگر صحبت کنند و اگر در یک جلسه مقصود حاصل نشد، مى توانند در چند جلسه با هم بنشینند و صحبت کنند، سپس تصمیم بگیرند.
#صحبت_بانامحرم
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام ممنون ازکانال بسیار مفیدتون.
آیازن با عقد موقت می تواند از شوهرش تمکین نکند؟
✅پاسخ
زن باید تا آخر مدّت تعیین شده، تمکین کند
#عقدموقت
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام
اگر غسل حیض در پایان هر ماه قاعدگی انجام ندیم چه حکمی داره ؟
حدود یکسالی هست که انجام نمیدم
✅پاسخ
برخلاف فرهنگ ها و ادیان صدر اسلام که زن در زمان حیض را نجس می شمردند در اسلام به شدت با این طرز تفکر مقابله گردید. قران کریم در جواب کسانی که از رسول خدا در مورد حیض می پرسیدند می فرماید:
« وَ یَسْئَلُونَکَ عَنِ الْمَحیضِ قُلْ هُوَ أَذىً فَاعْتَزِلُوا النِّساءَ فِی الْمَحیضِ وَ لا تَقْرَبُوهُنَّ حَتَّى یَطْهُرْنَ فَإِذا تَطَهَّرْنَ فَأْتُوهُنَّ مِنْ حَیْثُ أَمَرَکُمُ اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ التَّوَّابینَ وَ یُحِبُّ الْمُتَطَهِّرینَ؛و از تو درباره حیض (ایام عادت ماهانه زنان) سؤال مى کنند، بگو: آن مایه ى رنج و آزار است، پس در حالت قاعدگى از آمیزش با زنان کناره گیرى کنید، و با آنها نزدیکى ننمایید تا پاک شوند. پس هنگامى که پاک شدند (یا با غسل کردن طاهر شدند)، آن گونه که خداوند به شما فرمان داده با آنها آمیزش کنید»(البقرة : ۲۲۲ )
فلسفه غسل زنان:
حکمت واسرار غسل زنان منحصر به تمیزی ونظافت نیست بلکه جنبه معنوی آن بیشترمد نظر است ازهمین رو, غسل باید با قصد قربت انجام شود. شهید مطهری می فرماید: «از نظر اسلام زن حائض حکم یک انسان به اصطلاح «محدث» یعنی انسان فاقد وضو و غسل را دارد که در آن حال از نماز و روزه محروم است»، حیض مانند جنابت، خواب، بول و غیره موجب حدث است که اولا اختصاص به زن ندارد و ثانیا با غسل و یا وضو مرتفع می گردد
ادامه در لینک
#غسل_حیض
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقت بخیر
نماز صبح تا چه ساعتی قضا میشود
وقتی نمیدانیم نماز قضا یا ادا
چه نیتی باید گفت و نماز شروع کنیم
✅پاسخ
وقت نمازصبح از هنگام طلوع فجر تا طلوع آفتاب است.
مقتضی است که مؤمنین محترم «ایدهم الله تعالی» جهت رعایت احتیاط در مورد وقت نماز صبح، حدود پنج الی شش دقیقه بعد از اذان صبح از رسانهها شروع به ادای فریضهی صبح نمایند.
ملاک طلوع خورشید (پایان وقت نماز صبح) دیدن آن در افق مکان نمازگزار است نه رسیدن نور آن بر زمین.
باید به نیت ما فی الضمه بخوانید
#نمازصبح
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام با سپاس فراوان از کانل خوب و آموزندتون عذر میخوام، جواب سوالم در مورد نمازای قضام هست چجوری بخونم
با تشکر
✅پاسخ
قضای نمازهایی واجب است که یقین به ترک یا باطل بودن آنها دارد، اما اگر شک یا گمان دارد بعضی از نمازهای گذشته را ترک کرده یا باطل خوانده واجب نیست که قضای آن را به جا آورد.
ان مقدار که گمان می کنید قضا شده باید بخوانید.
#قضای_نماز
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام ایاچت کردن با پسری که قسط ازدواج داره به صورت ساده در فضای مجازی قبل خاستگاری چه حکمی داره
✅پاسخ
به مقدار ضرورت و نیاز برای ازدواج می توان با نامحرم صحبت کرد در صورتی که بدون قصد لذت و ترس افتادن به حرام و زمینه مفسده باشد. البته باید توجه داشت که طرفین خود را با تغییر عنوان فریب ندهند و قراین حال نشان دهنده قصد جدی برای ازدواج باشد نه اینکه شخص هر نامحرمی را دید بی جهت بهانه ازدواج را پیش بکشد بدون آنکه قصدش جدی باشد یا شرایط آن را در آنزمان داشته باشد.
شناخت کامل تقریبا به صرف صحبت بدست نمی آید بلکه بخشی از آن حتما باید در دوران نامزدی و رفت و آمد ها آنزمان که زیر نظر والدین هست باشد زمانی که صیغه عقد موقت خوانده می شود. متاسفانه برخی خود را در گناه کردن هم فریب می دهند با اینکه شناخت اولیه هم بدست می آید باز ارتباط خود را به صورت غیر منطقی و غیر شرعی ادامه می دهند و در طی هفته ها طولانی می کنند!، ازدواج توجیه و بهانه ایست برای صحبت و هوسرانی ها برخی که آنهم پس از مدتی بهم می خورد.
بهتر است این گفتگو ها با اطلاع خانواده ها صورت پذیرد که زمینه بازی نفس کمتر باشد و خدای ناکرده آسیبی به طرفین وارد نشود، باید دانست رسمیت بخشی و آماده کردن مقدمات حضور خانواده ها خود قصد طرفین را برای ازدواج نشان می دهد و راسخ می نماید. گفتگو ها نباید به گونه ای باشد که حریم حیا و عفت نادیده گرفته شود، مثلا نمی توان ابراز عشق و علاقه به نامحرم داشت بلکه فقط گفتگو در حد آشنایی و شناخت باید باشد.
#ارتباط_بانامحرم
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام وقتتون بخیر
من خیلی وقتا که حالم بده و ناراحتی شدید دارم دعا و طلب مرگ میکنم از خدا و البته میدونم که نا امیدی خودش گناهه اما واقعا مرگ رو بهترین راهکار برای آرامشم میدونم
آیا طلب مرگ گناه است؟
✅پاسخ
گاهی انسان به خاطر ضعف، ناامیدی و ناتوانی و بیحوصله شدن طلب مرگ میکند و شکیبایی و پایداری را در مقابل سختیها و کشاکشهای روزگار از دست داده است و از این جهت مرگ را کانون آرامش و رهایی خود میبیند، چنین کسی باید خوب دقت کند، که آیا اعمالش به گونه ای بوده است که مرگ برای او کانون آرامش و رهایی باشد؟ یا اینکه فقط تلاش می کند از چاله ای که در آن افتاده، بیرون بیاید، اگر چه خروج از چاله فرو افتادن در چاه باشد!
از این روست که مولای متقیان علی (ع) می فرمایند: «وَأَكْثِرْ ذِكْرَ الْمَوْتِ وَمَا بَعْدَ الْمَوتِ، وَلاَ تَتَمَنَّ الْمَوْتَ إِلاَّ بِشَرْط وَثِیق؛ [۱] بسیار به یاد مرگ و منزلهاى پس از آن باش، امّا هرگز آرزوى مرگ مكن مگر آنگاه كه صددرصد به رضایت الهى مطمئن باشى.»
طبیعتا مومن، با مرگ از زندان به بوستانی آباد وارد می شود.
ادامه در لینک زیر
#طلب_مرگ
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkam
❓متن پیام:
سلام ،،من همسرم تو خوابگاه دانشجویان پسر ،،،کار میکنه آخر سال ،،یه سری وسایل و دانشجویان مثل لباس و کتونی یا وسایل ظرف و ظروف جا میذارن ،،همسرم بعضی از اینا رو میاره خونه ،،و میگه چون میخوان برای سال جدید تمیز کنن اینا باید از اینجا خارج بشه ،، من خیلی نگرانم ،،و مدام اعتراض میکنم ،،میخواستم بدونم استفاده از این وسایلا مشکلی نداره ،،البته همسرم میگه دیگه دنبال وسایلشون نمیان ،،،باز شما راهنمایی کنید ممنون
✅پاسخ
اگر بداند مالک از آن مال اعراض کرده یا نسبت به استفاده از آن راضی است، استفاده از آن اشکال ندارد، در غیر این صورت برداشتن آن مال جایز نیست، مگر این که به قصد رساندن آن به مالکش بردارد که در این صورت باید مال را حفظ کند و پس از تحقیق و یافتن مالک، مال را به صاحبش بدهد و در صورتی که از یافتن مالک آن مأیوس شود یا دسترسی به او ممکن نباشد، باید آن مال یا قیمت آن را به فقیر صدقه بدهد.
#مال_پیداشده
#جامانده
🅿️ @P_Ahkaam
❓متن پیام:
سلام.
۱۲ ساله ازدواج کردم یک فرزند دارم همسرم به خواهر بنده که طلاق گرفته درخواست رابطه داده حکمش چیه؟
✅پاسخ
ازدواج با خواهر همسر تا زمانی که در قید حیات است حرام می باشد
ازدواج با خواهر زن و "هم زمان به همسری داشتن دو خواهر" که از آن به "جمع بین الاختین" تعبیر می شود، از موضوعاتی است که خداوند متعال در قرآن کریم حکم آن را به صراحت بیان داشته است. آن جا که در آیه 23 سوره نساء می فرماید: «وَ أَنْ تَجْمَعُوا بَیْنَ الْأُخْتَیْنِ إِلاَّ مَا قَدْ سَلَفَ» این مورد آخرین مورد از مواردی است که در این آیه از حرمت ازدواج با آنها سخن گفته و آن را همانند ازدواج با مادر و دختر انسان حرام دانسته است. در این کریمه شریفه چنین آمده است:
#ازدواج_حرام
#خواهر_زن
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam