در سال های پیش دچار خطاهایی شدم و اشتباهاتی کردم دل کسانی را شکستم ولی بابت آنها پشیمانم و از خدا طلب بخشش کردم از این که موضوعاتی فاش شود و آبرویم برود ترس دارم چه کاری میتوانم انجام دهم
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
همین که در پیشگاه خداوند جلجلاله توبه کردهاید انشاءالله مورد بخشش قرار میگیرید و خداوند خود مراقب شماست و از خداوند بخواهید تا آبروی شما را حفظ کند که تنها نگهبان خداوند متعال است.
سعی کنید از این به بعد دچار گناه نشوید و خود شما حافظ آبروی خود و دیگران باشید تا خداوند هم از آبروی شما محافظت کند.
از روایات استفاده می شود که خداوند متعال گناهان توبه کنندگان را، هم در دنیا و هم در آخرت، می پوشاند. امام صادق (ع) فرمودند: «زمانی که بنده توبه نصوح کند خدا او را دوست می دارد؛ پس عیوب او را در دنیا و آخرت می پوشاند. راوی از امام می پرسد: خدا چگونه می پوشاند؟ امام می فرمایند: خدا گناهان او را از یاد دو ملکی که گناهان او را می نویسند، می برد و به اعضاء او وحی می کند که گناهان او را کتمان کنید و وحی می کند به اماکن زمین که کتمان کنید آنچه را که از گناه در شما انجام می داد، پس او خدا را ملاقات می کند در حالی که هیچ چیزی نیست که بر گناه او گواهی دهد.»(کافی، ج2، ص430 و 431)
#توبه
🅿️ @p_ahkaam
سلام .مرد ۶۵ ساله . پس از عمل پروستات هنگام ارتباط منی خارج نمیشود وارگاسم هم ضعیف است .
حال اگر دخول انجام نشود نیاز به غسل هست .
ایت الله سیستانی
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
مردان به دو طریق جنب میشوند:
۱. دخول ۲. بیرون آمدن منی.
در نتیجه اگر دخول صورت نگیرد و منى از جاى خود حركت كند امّا از ريختن آن به بيرون جلوگيرى بعمل آورد، يا به علّت ديگر بيرون نيايد غسل واجب نيست.
#جنابت
🅿️ @p_ahkaam
سلام عرض ادب
یک لباس از مغازهایی که لباس استوک خارجی میفروشن خریداری کردم بعد از چند بار شستن و پوشیدن متوجه شدم روی لباس موهایی مثل موی حیوانات هست و با شستن از بین نمی رود حکم لباس و پوشیدن آن چیست
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
سوال: اگر نمازگزار شک کند لباس او از پشم و کرک و موی حیوان حلال گوشت است یا حرامگوشت، چه وظیفهای دارد؟
پاسخ آیتالله مکارم: نماز بالباس مذکور صحيح است؛ خواه لباس در داخل تهيّه شده باشد يا در خارج.
#لباس_نمازگزار
🅿️ @p_ahkaam
پول چاپ کردن توسط دولت که باعث کاهش ارزش پول ملی میشود و بالا رفتن تورم چه کمی دارد به ویژه اینکه مردم در عسر وحرج شوند
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
هر گاه متناسب با رشد تولید ملّی حقیقی، دولت پول اضافی منتشر کند ارزش پول تغییری نمیکند. امّا در صورتی که بدون افزایشی در تولید ملّی واقعی، بخواهد پول جدید منتشر کند، مفهومش این است که برابری ارزش واحد پول را از بین برده.
اگر کاهش ارزش پول به عواملی مثل جنگ، زلزله و خشکسالی برگردد، تنها نقصان در مالیت است و بر اساس قواعد و اصول فقهی برای دولت حکمی و تعهّدی در پی ندارد. امّا کاهش ارزش پول در صورتی که از عملکرد دولت و چاپ پول بدون پشتوانه ناشی شود، این کاهش به نقص در ذات مال یعنی تغییر در برابری ارزش واحد پول برمیگردد. این عمل عین تقلب در عیار سکه ها و سرقت از جیب مردم است. لذا می توان دولت را مسئول این بخش از کاهش ارزش پول دانست.
📚منبع و مطالعه بیشتر
#حق_الناس
🅿️ @p_ahkaam
سلام وقت بخیر
سوالی داشتم اینکه ما از کسی غذایی یا هر چیز خوردنی که به ما میدهند و نمیتونیم دور هم بریزیم یا اینکه به خونه اونها رفتیم و چیزی خوردیم ولی به مال اونها از لحاظ حلال بودن شک داریم میتونیم با رد مظالم اون چیزی که مصرف کردیم برای خودمون حلال کنیم که روی بچه ها و خودمون هم اثر نذاره؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
بله احتياط کردن خوب است ولی واجب نيست.
در ضمن راهکار دیگر این است که وقتی از اموال دیگران استفاده میکنید و شک دارید حلال است یا نه، خمس آن اموال را بپردازید.
#مال_شبهه_ناک
🅿️ @p_ahkaam
سلام،وقتتون بخیر،ممنون از اطلاعاتی که داخل کانال قرار میدید،جسارتا من یه سوال کلی داشتم،برخی موارد رو توی کانال دیدم ولی جواب قطعی برای خودم نفهمیدم،اینکه اگر از مواردی که به گردن آدم هست مثلا نمازهای قضا،روزه های قضا،غیبتهایی که انجام داده،دلهایی که خواسته یا ناخواسته شکسته،چیزهایی که بدون پرداخت وجه استعمال و استفاده کرده حالا خوراکی یا غیرخوراکی،و...هر حقی که متاسفانه حافظه یاری نمیکنه برای جبران دقیق و تک به تک،یعنی میدونم مواردی هستن ولی آمار مشخصی تو ذهنم ندارم،برای جبران و پاک شدن تمام اینها چه عمل و راهی هست؟!ممنون میشم جواب بدید
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
هر کدام از مواردی که عرض کردید راهکار مخصوص خود را دارد.
نماز و روزه اگر از شما قضا شده،تنها با قضا کردن از گردنتان ساقط می شود.
اموری مثل غیبت و دل شکستن،با توبه و استغفار،هدیه کردن اعمال نیک،قابل جبران است،خودتان را جای طرف مقابل بگذارید،ببینید اگر شخصی با شما اینطور رفتار را می کرد،اگر چه مقدار برای شما استغفار میکرد یا شما را در ثواب اعمالش شریک میکرد شما راضی می شدید از ایشان،همان مقدار را انجام دهید تا از شما راضی شود.
اگر مالی(خوراکی) یا وسیله ای از کسی در نوجوانی یا هر زمان دیگری برداشته اید،اگر صاحب مال را می شناسید،و ایشان در قید حیات هستند لازم است به ایشان برگردانید،اگر فوت کرده به ورثه بدهید ولو به صورت ناشناس(یعنی لازم نیست بگویید بابت فلان چیز که در فلان زمان از شما برداشتم)اگر هم طرف مقابل را نمی شناسید،با پرداخت رد مظالم می توانید دیون را از کردن خود ساقط نمائید.
🅿️ @p_ahkaam
سلام علیکم خسته نباشید بنده بخاطر مریضی نتوانستم نماز ۵ ماه را بخوانم و الان هم کسالت دارم ولی بهترم اما نمی تونم نماز ۵ ماه رو بخونم میشه با کفاره به فقرا انجام بدم مرجع ایت الله سیستانی یاعلی مدد
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅پاسخ
سلام
نمی توانید بابت نخواندن نماز کفاره بپردازید،لازم است قضای نماز را به جا آورید.می توانید صبر کنید،هر زمان که توانایی داشتید قضا کنید.لازم نیست همه ۵ماه را پشت سر هم به جا اورید،برنامه ریزی کنید،حتی میتوانید یک هفته را اختصاص دهید به نماز یک روزبدهید،هر زمان حال بهتری داشتید نماز را بخوانید (مهم این است که برنامه ریزی کنید)
اگر فکر میکنید در زمان حیاتتان قادر به خواندن این ۵ماه نماز قضا نیستید،به ورثه وصیت نمایید.
#نماز_قضا
🅿️ @p_ahkaam
سلام .در اسلام هدیه رو میتوانپس گرفت ...یکی از خویشانبنده یک عدد انگشتر به من هدیه دادن.الانچن سال میگذره .ما باهماختلاف پیدا کردیم .من احتمال میدم که بیاد و انگشتر رومطالبه کنه..ایا میتونم اون انگشتر رو به دخترم بفروشم ..و اگه اونشخص انگشتر رومطالبه کرد .بهش بگم فروختمش ودیگه موجود نیست ...و بعدها دوباره از دخترم بخرمش .
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
اگر کسی چیزی را به شخصی هدیه و به او تحویل داده باشد، می تواند از او پس بگیرد، مگر در موارد ذیل که پس گرفتن هدیه جایز نیست:
۱. هدیه دهنده با قصد قربت، هدیه داده باشد.
۲. هدیه گیرنده از خویشان نسبیِ هدیه دهنده باشد.
توجه: زن و شوهر، خویشان نسبی محسوب نمی شوند اما احتیاط مستحب آن است هدیه ای که زن یا مرد به همسر خود می دهد، پس نگیرد. البته در صورتی که همسر از خویشان نسبی بوده باشد، پس گرفتن هدیه جایز نیست.
۳. هدیه گیرنده در مقابل هدیه ای که گرفته است، چیزی ـ هر چند کم ـ به هدیه دهنده داده باشد.
۴. همه آنچه هدیه داده شده یا مقدار قابل توجه آن از بین رفته باشد.
توجه: دو صورت ذیل در حکم از بین رفتن است و هدیه دهنده نمی تواند رجوع کند:
الف) هدیه گیرنده، مالکیت چیزی را که هدیه گرفته است به دیگری منتقل کند، مانند اینکه بفروشد یا هدیه دهد.
ب) هدیه گیرنده آنچه هدیه گرفته است را به گونه ای تغییر دهد که عرفا بگویند آن چیز (عین آن) باقی نمانده است مثل اینکه گندمی را که هدیه گرفته است آرد کند یا با آردی که هدیه گرفته نان بپزد ولی اگر از نظر عرف، عین آن باقی باشد قابل رجوع است مانند اینکه لباسی که هدیه گرفته بپوشد یا بشوید یا فرشی که هدیه گرفته زیر پا بیندازد.
#هدیه
#هبه
#پس_گرفتن_هدیه
#شرایط_پس_گرفتن_هدیه
🅿️ @p_ahkaam
سلام و خسته نباشید
میخواستم بدونم کسانی که میرزا هستند یعنی از طرف مادر به ائمه ی اطهار می رسند سید به حساب میآیند یا خیر ؟
یعنی در پرداخت خمس و زکات و .. باید به سادات بدهند یا نه ؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
آیت الله خامنه ای: اگر چه منتسبین به پیامبر اکرم (ص) از طرف مادر هم از اولاد آن حضرت محسوب می شوند ولی ملاک ترتب آثار و احکام شرعی سیادت انتساب از طرف پدر است.
#سید
#سادات
#سیادت_از_مادر
🅿️ @p_ahkaam
نگه داشتن گربه تو خونه حرامه؟
اگه گربه تو خونه باشه نماز باطله؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
نگهداري گربه در منزل به خودي خود از نظر شرعي اشكال و گناهي ندارد
ولي در هر صورت در نگهداري گربه، بايد مواظبت شود كه موقع نماز موي گربه و رطوبت آن بر لباس يا بدن نمازگزار نباشد.
نگهداري گربه اگر باعث خدشه دار كردن نماز و مسايل عبادي انسان نشود، اشكال ندارد، ولي بايد توجه داشت كه گربه حيوان حرام گوشت است و ادرار و مدفوع او نجس است.
#گربه
#نگهداری_گربه
🅿️ @p_ahkaam
اگه گوشواره صلیب تو گوشمون باشه باهاش نماز بخونیم نماز باطله؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
استفاده از نشان صلیب حرام است.
استفاده از صلیب مسیحیان و نماد فـرَوَهْـر (fravahr) یا همان نماد فر کیانی و استفاده از نمادهای شیطان پرستی و انواع بت ها یا نمادهای بوداییان حرام و مصداق ترویج کفر و باطل هست، خرید و فروش آنها نیز جایز نیست.
اما نماز خواندن با آنها به فتوای رهبری اشکال ندارد.
و آیتالله مکارم اختیاطا نماز را دارای اشکال میدانند.
#نماز
#صلیب
🅿️ @p_ahkaam
با سلام و روز بخیر، پدرمون حدود 14 سالی است که به رحمت خدا رفته و مادرم به تنهایی زندگی میکند و چون من تقریبا در نزدیکی منزل مادرم هستم ( حدود 10 دقیقه فاصله) سعی میکنم کارهای مادرم رو تا جایی که ممکن است اعم از خرید یا نظافت منزل انجام دهم .اما همسرم هر بار که من کاری برای مادرم انجام میدهم با من قهر میکند و از من میخواهد به مادرم توجه نداشته باشم .حال وظیفه شرعی من چیست ؟ممنون
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✅ پاسخ
سلام
اگر مادرتان توانایی انجام امورشان را به تمامه ندارند، شما هم به اندازه خود، وظیفه دارید، امورات ایشان را مساعدت کنید و رضایت شوهر در این بخش ملاک نیست.
#مادر
#احترام_والدین
🅿️ @p_ahkaam