سلام علیکم خودمان اعتقاد داریم خداوند متعال در همه جا هستند حال پرسش این است که در بدن انسان دقیقا خداوند کجاست؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
اين تعبير که خدا همه جا است، تعبير تسامحي و در واقع عاميانه است که براي درک عمومي اين گونه تعابير درباره حضور خداوند در گستره هستي به کار برده ميشود و گرنه اين گونه تعبيرات نسبت به ساحت متعالي خدا دقيق و مناسب نيست.
پرسشگری از امام صاوق عليه السلام نقل میکند درباره آيه «و او خداست در آسمانها و زمين» سؤال كردم ؟ حضرت فرمود : همين طور است. او در همه جا هست. عرض كردم: ذات او در همه جا هست؟ فرمود: واى بر تو! مكانها داراى حدّ و اندازه هستند. بنابراين، اگر بگويى: خداوند به ذات خود در جايى هست، لازم آيد كه بگويى: در اندازه و امثال اين چيزها جا دارد. اما او از خلقش جداست و علم و قدرت و احاطه و اقتدار و پادشاهيش همه آنچه را آفريده، در ميان گرفته است.
به بیان ساده تر، خداوند جسم نیست که در جایی محدود شده باشد.
🆔 @p_eteghaadi
سلام
آیا رنج وسختی مریضی روح را صیغل میدهد؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
از منظر دینی، آنچه ورای بیماریها وجود دارد، دستیابی هرچه بیشتر به محضریت خداوند متعال است. در این نگاه، هر نوع بیماری و گرفتاری همانند برگهای پاییزی که از درخت فرو میریزند، سبب ریزش گناهان از وجود انسان میشوند و او را سبکبال و موجبات تقرب به خداوند را فراهم میکند. در این باره پیامبر(ص) در حدیثی زیبا تصریح میفرمایند «براى مؤمن در مرضش چهار خصلت است: قلم از او برداشته مىشود و خدا به فرشتگان امر میکند که برایش بنویسند همان ثوابى که در حال تندرستى انجام داده و گناهانش میریزد آنچنان که برگ درخت میریزد.
یا امام صادق علیهالسلام در روایتی تب مؤمن را کفاره گناهان یک ساله فرد برشمرد و فرمود «تبِ یک شب، کفّاره گناهان یک سال است، زیرا درد و الم آن تا یک سال در بدن باقى مىماند.»
همچنین پیامبر اکرم خطاب به سلمان می فرمایند: وقتی بیمار می شوی، خدای متعال سه امتیاز برای تو قرار می دهد، بیماری از امور نامطلوب زندگی انسان است، منتهی مانند همۀ پدیده های دیگر زندگی، گاهی بواطنی بوجود دارد که توجّه به آن بواطن قضاوت انسان را در مورد حادثه تغییر می دهد. بیماری در ابتدای نظر یک امر نامطلوبی است لکن این سه فایده را در خود دارد:
تو را به یاد خدا می اندازد، در حالت آسایش و رفاه انسان غفلت می کند ولی در حال سختی و بیماری انسان بطور طبیعی به یاد خدا می افتد. پس غفلت را از بین می برد.
دعایت مستجاب می شود، دعای بیمار چون با توجّه و از اعماق دل و با انگیزه است، دعای واقعی است، طبعاً چنین دعایی مستجاب است مگر موانعی برای استجابت باشد.
درد و بیماری گناهان تو را از تو می گیرد، خداوند هر چه سختی در کفّۀ انسان بگذارد، در مقابلش در آن کفّۀ دیگر اجر و ثواب است. در ترازوی اعطاء الهی تعادل و هماهنگی وجود دارد.
🆔 @p_eteghaadi
سلام
معلولان وافراد عقب مانده یا افراد ناشنوا در قیامت و آخرت بعد از اینکه از قبر ها برخاستند همه سالم میشوندببخشید افرادی که نادان هستن و از نظر عقلی مشکل دارن اونا هم سالم میشوند یا همون روند موجود در دنیاست
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
از نظر عقل و نقل، این گونه افراد چون از ادراک متناسب و قابل قبول که شرط هر تکلیف و مسئولیتی است، بی بهره اند، در دنیا هم تکلیفی بر عهده آنان نیست. در نتیجه، گناهی برای آنان ثبت نمیشود و عقوبت و مجازات هم نمیشوند .
اما در مورد جایگاه اخرویشان نظرات گوناگونی ارائه شده از جمله آنکه اگر از خانوادهای مسلمان باشند، به دنبال پدر و مادر خویش - شاید به عنوان پاداش و مایه خوشحالی ایشان - به بهشت خواهند رفت. اما اگر وابسته به کفار و ظالمان باشند، به واسطه قصور ادراکی خود، در قیامت عذاب نخواهند شد؛
در برخی منابع آمده است: "علم آن را به خدا واگذارید"؛ یعنی درباره آن سؤال نکنید؛ خدا بهتر میداند با آن ها چه کند.
در ثانی، معاد جسمانی به این مفهوم نیست که جسم انسان با همین ویژگیها و خصوصیاتی که در این دنیا دارد، در قیامت هم همین طور باشد. خدای متعال که عالم و حکیم است بهتر از هر کسی میداند که این جسم باید دارای خصوصیاتی شود که بتواند آن مدت طولانی را دوام بیاورد.
بنابراین درست است که همین جسم در روز قیامت از زیر خاک زنده شده، بلند میشود و به عرصه محشر وارد میشود، اما این به معنای داشتن همین خصوصیات دنیایی نیست.
🆔 @p_eteghaadi
سلام
من خیلی از بابت سرنوشتم از خدا ناسپاسی کردم آیا گناه برایم نوشته میشه
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
سعدی یک داستان خوبی دارد می گوید: کسی جوراب نداشت، کفش نداشت، ناله می زد، نوحه می زد این چه وضعی است؟! خدایا نداشتی چرا خلق کردی؟ یک روز د دید یک نفر دو پا ندارد. به سجده افتاد و گفت: خدایا من اشتباه کردم! دخیل تو هستم! اگر من کفش ندارم، یا جوراب ندارم، یا شب عید چهار تا چیز ندارم، اما هزارها چیز دیگر دارم.
یک هشدار در کلمات قصار مولا امیرالمؤمنین (علیه السلام) است که می فرماید: «مَنْ عَظَّمَ صِغَارَ الْمَصَائِبِ ابْتَلَاهُ اللَّهُ بِکبَارِهَا» کسی که در بلاهای کوچک صبوری نکند، ناشکری کند، ممکن است خدا او را به بلاهای بزرگتری گرفتار کند.
از حضرت آیتالله بهجت نقل شده: شکر، موجب ازدیاد نعمتهاست؛ و اگر شکر نکردید، خبری از ازدیاد نیست. لذا اگر دیدیم ازدیاد نیست، شک نکنیم و بدانیم که شکر نیست!
اما پشیمانی از این ناشکری و ناسپاسی ها بسیار پسندیده است، علی(ع) فرموده اند: همان طور که گناه، یعنی همان ناسپاسی و کم سپاسی، نعمت را فراری می دهد، توبه و انابه نیز می تواند آنها را بازگرداند: «سوگند به خدا که ممکن نیست هیچ ملتی از آغوش ناز و نعمت زندگیگرفته شده باشند؛ مگر به واسطه گناهانی که خود مرتکب شدهاند؛ زیرا خداوند به بندگانستم روا نمی دارد. اگر مردم آنگاه که بلاها نازل میشود و نعمتها را از آنها سلب میکند، با صدق نیت در پیشگاه خدا تضرع کنند و با قلبهای پر محبت نسبت به پروردگار، از او درخواست نمایند، مسلماً آنچه از دستشان رفته باز خواهد گشت، و هر گونه مفسدهای را برایشان اصلاح خواهد نمود.»
🆔 @p_eteghaadi
💎 محبوبترین خلق خدا
🔻رسول خدا صلياللهعليهوآلهوسلم:
الخَلقُ كُلُّهُم عِيالُ اللّه ِ و إنَّ أحَبَّهُم إلَيهِ أنفَعُهُم لِخَلقِهِ و أحسَنُهُم صَنيعا إلى عِيالِهِ
❇️ خلق، همه نانخور خدايند و محبوبترينشان نزد او، سودمندترينشان نسبت به خلقش و نيكوكارترينشان نسبت به #خانواده خويش است.
📚 بحارالأنوار: ۹۶ / ۱۶۰ / ۳۸
🆔 @p_eteghaadi
🔴 شیخ جعفر میخواهد عزای مرا کم کند؟! من راضی نیستم از این کار او ...
استاد بزرگوار آقای شیخ مرتضی مقتدایی - از علمای کنونی شهر مقدسه قم در درس خارج فقه خود بیان نمودند:
🔵 در سال ۱۳۵۰ «هش» در يك سفر به مكه مشرف شدم و در آنجا «آقای شیخ علی آلکاشفالغطاء»، نوه مرحوم شیخ جعفر کاشفالغطاء - که در حدود ۲۰۰ سال قبل، از مراجع بزرگ شیعه بودهاند - را دیدم.
🔹 ایشان به بنده گفت: مرحوم شیخ جعفر کاشفالغطاء یک وقت به این فکر میافتد که دو جلسه و دو مراسم عزاگرفتن، برای فاطمه زهرا سلاماللهعلیها، موجب این میشود که مثلاً جمعیت در جلسات کم بشود؛ یک عده این تاریخ (فاطمیه اول) را مراسم بگیرند و یک عده آن تاریخ (فاطمیه دوم) را مراسم بگیرند. اگر یکجا بشود، اجتماعات بیشتر شده و رونق جلسات بالاتر میرود؛ به هر حال، شهادت يا ۷۵ روز است يا ۹۵ روز.
🔹 بنابراين اگر بعد از تحقیق و بررسی، به این نتیجه رسیدیم که شهادت آن حضرت روی ۷۵ روز يا ۹۵ روز بوده است، همان را اعلام میکنیم و مردم هم تبعیت میکنند؛ در نتیجه سالروز شهادت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها از ترديد خارج شده و رونق جلسات و اجتماعات بیشتر میشود.
🔹 روی این فکر، کتابهای متعدد احادیث و غیره را جمع میکند؛ در همان حالی که ایشان مشغول تحقيق بوده، گويا در آخرين مرحله كه نصف شب بوده و نزديك بود به تصميم نهائی برسد، گفتند همان شب مادر ايشان، خواب فاطمه زهرا سلاماللهعلیها را میبیند و این مادر هم هیچ خبري از كار پسرش نداشت که پسرش چنین تصمیمی گرفته و میخواهد چنین کاری کند.
🔹 میگویند: فاطمه زهرا سلاماللهعلیها (در عالم رؤیا) بر مادر مرحوم كاشفالغطاء وارد شدند با یک حال تغیّر و خشم فرمودند: «این کار چیست که پسرت انجام میدهد!؟ پسر تو میخواهد عزای مردم در شهادت مرا کم کند؟!»
🔹 این زن بیدار میشود؛ تعجب میکند که مگر پسرش چکار میکند!؟ شبانه از اتاقش میآید بیرون، میبیند چراغ اتاق پسرش مرحوم کاشف الغطاء روشن است آنوقت شب؛ درِ اتاق را باز کرده و وارد میشود؛ میبیند کاشف الغطاء كتابهای زيادی دور خود جمع کرده و مطالعه و تحقیق و بررسی ميکند که شهادت را در یک تاریخ اعلام کند.
🔹 این مادر خطاب به مرحوم كاشفالغطاء میگوید: پسرم! چکار میکنی!؟ فاطمه زهرا سلاماللهعلیها از این عمل تو ناراضی است! كاشف الغطاء میگوید: مادر! مگر چه شده است؟ مادر خوابش را نقل میکند؛ ایشان میفهمد که این دو تاريخ برای شهادت (و عزای بیشتر) مورد نظر آن حضرت میباشد؛ لذا مرحوم کاشفالغطاء از آن تصمیمش بر میگردد.
📚 درس خارج استاد مقتدایی، به تاریخ ۱۳۸۸/۰۲/۱۶ (با اندکی تلخیص)
#فاطمیه_مهدوی
🆔 @p_eteghaadi
سلام ، میگم چ لزومی داره ما ازدواج کنیم؟ برای روابط زناشویی میتونیم ازدواج موقت کنیم که به گناه نیوفتیم ، چرا باید ازدواج کنیم و هی منت بکشیم ک شوهر ی مقدار پول بده ، منت بکشیم که اون چیزی که میخوایم و بخره ، مثلا دلم بخواد ی پاستیل بخرم ، شوهرمم ب شدت مقید میگه ن حرامه نمیگیرم ، وقتی خودم میتونم برم تو جامعه کار کنم و درآمد داشته باشم و منت کسی و نکشم چرا باید ازدواج کنم ؟؟
✍️سلام
هدف ازدواج فقط رابطه زناشویی نیست. رابطه زناشویی هم در ازدواجِ صحیح و مقدس با نیت درست انجام می شود. هدف ازدواج تشکیل خانواده، مسئولیت پذیری، ازدیاد نسل و در نهایت رسیدن به کمال است. اینطور نیست که هر مردی تا بگوید از زنم راضی نیستم زن را با سر به جهنم ببرند. عدم رضایت باید منطقی باشد و در راستای وظایف زن باشد. مثلا نمی توان گفت چون زنم خرج مرا نمی دهد یا برای من غذای خوب نمی پزد پس من راضی نیستم و بعد برود جهنم. مرد هم نسبت به خانواده مسئولیت دارد و در صورت کوتاهی مواخذه خواهد شد. توصیه من این است که حتما با مشاور گفتگو کنید. دنیا و اهدافتان آنقدر کوچک نباشد که بخاطر پاستیل اهداف بزرگ تحت الشعاع قرار بگیرند. در اهداف بزرگ و بلند مدت، پاستیل ها سنگریزهایی هستند که زیر پای ما خرد می شوند.
🔹مشاوره خانوادگی:
https://eitaa.com/moshavereh_et
سلام خسته نباشید و اجرتون با اماما زمامن عج
ی سوال داشتم ک نفهمیدم شرعی هست یا مربوط ب کانال شما
دختری ک جاهل جاهل یجوری ک هیچی از رابطه ...
✍️سلام حتما به یک متخصص زنان مراجعه کنید تا ابتدا مطمئن شوید. سپس با مشاور گفتگو کنید
🔹مشاوره خانوادگی:
https://eitaa.com/moshavereh_et
سلام خسته نباشین ممنون از این که وقت میزارین و به سوالات پاسخ میدهید
میخواستم بگم موسیقی که میگن گناه داره تا چه حد گناه
✍️سلام سوالات شرعی را از دفتر مرجعتان بپرسید یا با شماره 096400 تماس بگیریدشماره تماس دفاتر مراجع معظم تقلید👇👇👇
https://eitaa.com/moogharrabon/8159
سلام وقتتون بخیر
جواب سوالی مطرح کردم با کد 313011
هنوز جواب ندادین
✍️سلام ما سوالات کدبندی نداریم. لینک هم ناشناس است. خود سوال را مطرح کنید
🆔 @p_eteghaadi
سلام من خانم ۱۷ ساله هستم.
بچه دارم یک سال و دوماهشه خیلی علاقه دارم دوباره باردار بشم هم چون میدونم شرایطش رو تا حدودی دارم هم اینکه دوست دارم تمام سعی خودم رو بکنم تا در راه ...
✍️سلام تا جوان هستید و توانایی جسمی و روحی دارید فرزند دار شوید. آمادگی ای که از آن حرف می زنید هیچ وقت به وجود نمی آید. ممکن است شرایط بدتر شود و کلا پشیمان شوید. ضمن اینکه فاصله سنی بچه ها هم نباید زیاد باشد
🆔 @p_eteghaadi
سلام خوب هستید
سوال بنده اینه
از بنده خدایی شنیدم که برا جنگ وارد منطقه عملیاتی شده بود اما از اسارت میترسید و میگفت همیشه چندتا
✍️سلام سوالات شرعی را از دفتر مرجعتان بپرسید یا با شماره 096400 تماس بگیریدشماره تماس دفاتر مراجع معظم تقلید👇👇👇
https://eitaa.com/moogharrabon/8159