شهدای ایرانی کربلا !!!!
🤔#پرسش :
❓آیا در میان شهدای کربلا ایرانی تبار هم بوده است !!!!!
💠#پاسخ💠
👌در این رابطه نص تاریخی روشنی نیست که ثابت کند : شهیدی در کربلا ایرانی بوده باشد , برخی احتمال داده اند که برخی از موالیان شهید ایرانی بوده باشند اما دلیل قطعی بر این مساله وجود ندارد .
❗️یکی از افرادی که احتمال داده اند که شهید ایرانی کربلا باشد , اسلم بن عمرو ترکی است . در کتاب دانشنامه امام حسین علیه السلام در مورد او چنین آمده است :
" وى، برده دانشمندى بود كه توفيق شهادت در ركاب امام حسين عليه السلام را يافت.
👌خوارزمى، در باره او آورده است:
❗️جوان تركى كه قارى قرآن و عربيدان بود، براى مبارزه به ميدان آمد. او كه از غلامان حسين عليه السلام بود، نبرد را شروع كرد، در حالى كه چنين رَجَز مىخواند:
دريا، از [نيزه] انداختن و [شمشير] زدنم، متلاطم مىشود و فضا، از تير و تيراندازىام آكَنْده مىشود. زمانى كه شمشيرم در دست راستم، برق مىزند . دل حسود مورد احترام، مىشكافد.
❗️سپس، تعدادى را كُشت. او را دوره كردند و به زمينش زدند. حسين عليه السلام به سوى او آمد و گريست و صورتش را بر صورت او گذاشت. او چشمانش را باز كرد و حسين عليه السلام را ديد و لبخندى زد و به سوى پروردگارش، رهسپار شد.
📚مقتل الحسین خوارزمی ج ٢ ص ٤٢ _ مناقب ابن شهر آشوب ج ٤ ص ١٠٤
❗️ابن شهرآشوب، او را غلام حُر، معرّفى كرده است. خوارزمى نيز ماجراى پيوستن حُر به اردوى امام عليه السلام را به همراه بردهاى تُرك، آورده است.
📚دانش نامه امام حسین ع ج ٢ ص ١٤٦
👌چنان که گفتیم در نصی صریحا نیامده است که این فرد از غلامان ترک زبان ایران بوده باشد , تنها در برخی از کتابهای متاخر و معاصر احتمال داده اند که او از ترکان دیلم نزدیک قزوین ایران بوده است : " زاد في وسيلة الدّارين: على الظّاهر كان أبوه من ترك الدّيلم قرب قزوين "
📚موسوعة الامام الحسين(عليهالسلام)، ج15، ص: 121
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
⁉️ قضیه کربلا و عاشورا برای امروز چه پیامها و درسهایی دارد؟
🔰 قضیه قیام خونین امام حسین(ع) و یاران با وفایش درسهای زیادی به بشریت آموخت که تا ابد زنده هستند؛ در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم:
1️⃣. همراهی با ولایت
👈 از جمله مهمترین درسهای عاشورا درس با ولی بودن در سختترین شرایط زندگی است. چه بسیار افرادی که تا زمانی از ولی و وصی خدا حمایت می کنند که منافع و مقاصد دنیوی آنها در خطر نباشد. از این رو به محض اینکه آن منافع دستخوش نگرانی و آسیب قرار گرفتند، خود را کنار کشیده و حرکی از خود نشان نمی دهند.
🔶 این در حالی است که در شب عاشورا هر چند امام حسین علیه السلام بیعت خود را از یاران برداشت، ولی یاران و انصار خاص حضرت با وجود علم به شهادت و کشته شدن در روز عاشورا دست از یاری امام خود بر نداشتند.
2️⃣. عدالت خواهی
👈 مکتب عاشورا درس چگونه عادل بودن و چگونه عادل زیستن را به همگان می آموزد. ماهیت عدالتخواهی و ظلم ستیزی امام حسین(علیه السلام) سرمایه الهام ملت ما در انقلاب اسلامی در قیام بر ضد طاغوت به شمار می آید.
3⃣ خنثی بودن ممنوع!
👈 یکی از زیباترین درس های عاشورا عدم بیطرفی در برابر جریانهای فرهنگی و ضد فرهنگی جامعه است. کسی که در مکتب عاشورا درس گرفته باشد، به خوبی میداند که در حوادث جامعه چه نقش و مسئولتی را بر عهده دارد؛ به همین جهت با مسئولیت پذیری سعی در ایفای نقش خود به نحو احسن دارد.
4⃣. سکوت ممنوع!
یکی از درس های مکتب و دانشگاه عاشورا، تبیین و روشنگری است. دانش آموختگان دانشگاه عاشورا، به خوبی یکی از وظایف خود را روشنگری و آگاه کردن آحاد جامعه از حوادث و وقایع دینی و فرهنگی میدانند. در مکتب امام حسین علیه السلام سکوت معنا و مفهومی ندارد، هرگاه ظلم و ستم و دستگاه جور سعی داشته باشد که با رفتارهای وقیحانه خود ضربه ای بر پیکار اسلام زند سکوت جایز نیست.
5⃣. انتخاب درست
👈 یاران امام حسین علیه السلام بهترین نوع مردن را انتخاب میکنند، آنها آموختهاند که بهترین مردن، مرگ در راه خدا و در حین نماز و اطاعت از ولی و وصی خدا است. آنها از سید و سرور خود آموخته اند که زندگی همراه با ننگ و ستم پذیری و بدور از عزت و سرلندی بدترین نوع مردن است.
_____________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/99827
📎 #شکوه_حسینی
📎 #امام_حسین
📎 #محرم
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ شیعه واقعی یعنی این👇👇
🔰 یکی از شیعیان شناخته شده شهر کوفه، شخصی است به نام «عبدالله بن عفیف ازدی» . عبدالله به گواه تاریخ نویسان از شیعیان امیرالمؤمنین(علیهالسلام) است.
✅ عبدالله بن عفیف در دوران خلافت امیرالمؤمنین(علیهالسلام) با جان و دل در خدمت حکومت حضرت بود. او در جنگ جمل در رکاب حضرت به نبرد با ناکثین پرداخت و در این راه چشم چپ خود را به درگاه الهی هدیه کرد و در جنگ صفین نیز چشم دیگرش را نیز از دست داد.
❇️ پس از شهادت مظلومانه امام حسین(علیهالسلام) و ورود کاروان اسرای اهلبیت(علیهمالسلام) به شهر کوفه، ابن زیاد به دنبال خود نمایی و تبلیغات علیه اهلبیت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) بود و به همین منظور دستور داد تا مردم را در مسجد کوفه جمع کنند. وقتی مردم در مسجد جمع شدند، ابن زیاد بر منبر نشست و ضمن خطبهای یزید بن معاویه و پیروانش را مورد ستایش قرار داد و نسبت به امام حسین و پدر گرامیش(علیهماالسلام) و شیعیان لب به هتاکی و دشنام گشود.
🔶 بدگوییهای ابن زیاد با اعتراض شدید عبدالله بن عفیف مواجه شد. او از میان مردم برخاست و گفت: «ای پسر مرجانه، دروغگو و پسر دروغگو، تو و پدرت هستید و آن کسی که تو را امیر کرده است و پدرش.»
🔺 سخنان این پیرمرد نابینا ترسی در دل ابن زیاد انداخت و سراسیمه دستور داد تا او را دستگیر کنند. وقتی ماموران ابن زیاد به عبدالله بن عفیف هجوم بردند و او را دستگیر کردند، وی از افراد قبیله خود -ازد- کمک خواست و تعدادی از جوانان قبیله ازد به یاری او شتافتند و پس از آزادی او از چنگال نیروهای ابن زیاد وی را به خانهاش رساندند.
👈 دژخیمان ابن زیاد از هر سو به خانه عبدالله بن عفیف یورش برد. عبدالله نیز با وجودی که نابینا بود، دست به قبضه شمشیر برد و از خود دفاع کرد تا اینکه توسط نیروهای ابن زیاد اسیر شد و او را نزد ابن زیاد بردند. ابن زیاد دستور داد تا او را به قتل رساندند و در منطقه سبخه کوفه به دار آویختند.
____________
📎 #امام_حسین
📎 #شکوه_حسینی
📎 #امام_زمان
📎 #محرم
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢رابطه بدحجابی و فقر وبی عدالتی💢
همانطور که با فقر و بی عدالتی برخورد نمی کنی با بدحجابی هم نکن؟
✅جواب این را مفصل در فایل صوتی طولانی دادیم. اما اجمالا:
1⃣اولا
نه تنها در مورد بدحجابی که منکر اجتماعی است و نهی از منکر می خواهد بلکه هر مسلماني وظیفه شرعی دارد در برابر همه منکرات اجتماعی از جمله اختلاس وفقر و بی عدالتی و... تذکر زبانی بدهد. و کسانی که تذکر زبانی بر بدحجابی دارند از فقر و بی عدالتی و... هم متنفر هستند و اگر مواجه شدن تذکر می دهند. واگر گشت ارشاد با بدحجابها برخورد قانونی میکند قوه قضائیه هم وظیفه دارد با اختلاس و بی عدالتی برخورد کند و نمونه های این برخوردها و برگرداندن اموال اختلاس و... را میدانید
2⃣ثانیا
معنای حرف شما این است اگرچند غلط املایی داریم باید بقیه ای که میتوانیم درست بنویسیم را ننویسم؟
اگر در مواردی کم گذاشتیم کلا رها کنیم؟؟
فرزندی که در مواردی حرف والدین را گوش نداده و نمی دهد بگوییم اصلا گوش نده و در مواردی که اطاعت می کنی هم نکن؟!!
یا نه باید درصدداصلاح صددرصدی همه جوانب باشیم؟
شما که نمیتوانی همه شهر و منطقه و خیابان و کوچه خودت را چراغانی و روشن کنی پس تاریکی بمان داخل اتاق و خانه ات هم چراغ روشن نکن
به نظرتان این حرف منطقی است؟!
هر مسلمانی تا میتواند باید با منکرات اجتماعی ازباب نهی ازمنکر برخوردم عقول و مشروع داشته باشد.
3⃣ثالثا
معنای حرف ایشان اینست
خب ما که با بی عدالتی و فقر و... برخورد نمی کنیم پس با متخلفان راهنمایی رانندگی هم بر خورد نکنیم. با مشروب خواری علنی هم برخورد نکنیم. کسی در خیابان به دیگری تجاوز کرد یا ضرب و شتم کرد برخوردنکنیم با گرانفروشی و رشوه و کم فروشی و... برخورد نکنیم
در واقع معنای این حرف؛ هرج و مرج و بی قانونی محض نیست؟ به ورزشکار وزنه بردار بگویی توکه نمیتوانی وزنه 400کیلویی بزنی پس آنمقداری هم که میتوانی را هم نزن
...
رزمی کار تو که نمیتوان مثلا بروسلی رذ بزنی پس ورزش را رها کن و مسابقات شرکت نکن....
هزار و یک مثال عرفی میتوان پیدا کرد که همه عقلا عالم درحد توان تلاش خود را میکنند و به بهانه نتوانستن یا نخواستن در مواردی بقیه موارد را ترک نمیکنند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
❓ آیا امام حسین (علیه السلام) را خود شیعیان نکشتند و حالا بخاطر کردار بد شان عزاداری میکنند؟
🔰 پاسخ:
✍ این هم یکی از سخنان ناجوانمردانه ای است که نظیر آن در دوران ما زیاد به گوش می خورد و گویی عده ای می خواهند به هر شکل و روشی به حق و حقیقت حمله کنند، بدون آنکه اندک ارزیابی ای از محتوای سخن خود داشته باشند.
1⃣-شیعه به کسی می گویند که پیرو و مطیع ائمه باشد، پس چگونه می توان قاتلان ائمه(علیهم السلام) را شیعه خطاب کرد؟
2⃣-وقتی در هیچ جا امثال شمر، خولی، سنان و ... شیعه خوانده نشده اند، چگونه می توان چنین سخنی گفت حال آنکه شیعه نظیر حبیب بن مظاهر، مسلم بن عوسجه، زهیر بن قین و ... بودند که نهایت فداکاری و دلاوری را در رکاب امام حسین (علیه السلام) به نمایش درآوردند.
3⃣-امام حسین (علیه السلام) در سخنان خود، لشگر یزیدیان را پیروان ابوسفیان و عده ای بی دین می خواند و می فرمایند: واي بر شما اي پيروان أبو سفيان! اگر دين نداريد و از روز معاد نمي هراسيد، لا اقل در دنيا آزاد مرد باشيد و آن گونه كه مي پنداريد به حسب و نسب خود كه عرب هستيد باز گرديد.(1)
4⃣-اگر منظور از شیعه خواندن قاتلان این است که به امام حسین (علیه السلام) نامه نوشته بودند، شبث بن ربعي و حجار بن أبجر و عمرو بن حجاج و ... از نویسندگان معروف نامه بوده اند که هیچ جا ادعای شیعه بودن آنها نشده است.
5⃣-لشگر مقابل امام حسین (علیه السلام) کسانی بودند که در دلیل کینه ها و دشمنی هایشان به امام (علیه السلام) موج می زد و خودشان می گویند: « إنما نقاتلك بغضاً لأبيك» يعني: ما از روي بغض و كينه اي كه با پدرت علي بن ابي طالب داريم با تو به جنگ و نبرد برخاسته ايم.(2) آیا می توان کسانی که خود را دشمن حضرت علی (ع) می دانند، شیعه خواند؟
6⃣- اگر این ادعا بدان خاطر مطرح شده که کوفیان شیعه بوده اند، باید بگوییم در زمانی عده ای از کوفیان شیعه بودند، که قطعا در دوران امام حسین (علیه السلام) عده قابل توجه شیعه در کوفه وجود نداشت. ابن أبي الحديد معتزلي در اين باره مي گويد: (در زمان معاویه) سخنرانان در هر كوي و برزن و بر فراز هر منبري علي را لعن كرده و از او بيزاري مي جستند و به او و اهل بيت او دشنام مي دادند؛ و بيچاره ترين مردم در آن زمان، مردم كوفه بودند؛ زيرا شيعه علي عليه السلام در آن شهر زياد بود؛ معاويه، زياد بن سميه را حاكم كوفه و هم زمان شهر بصره را نيز تحت امر او ساخت. و او به دنبال شيعيان مي گشت ـ او شيعيان را مي شناخت، زيرا در زمان خلافت علي عليه السلام از طرفداران او بود ـ پس ايشان را حتي زير هر سنگ و كلوخي هم كه بودند مي يافت و به قتل مي رساند و يا تهديد به قتل مي كرد؛ و دست ها و پا ها را جدا كرده و چشم ها را كور مي كرد؛ و ايشان را بر تنه هاي درخت خرما به دار مي كشيد؛ و يا از عراق بيرون مي كرد؛ تا جايي كه كسي از شيعيان شناخته شده در عراق باقي نماند. (3)
📚 پی نوشتها:
1. الفتوح، ابن اعثم، دارالاضواء، بیروت، لبنان، تحقیق علی شیری، ج5 ص117.
2. قندوزی، سلیمان بن ابراهیم، ینابیع المودة لذوی القربی، قم، اسوه، ۱۴۲۲ق. ص۳۴۶.
3. ابن ابی الحدید، عبدالحمید، شرح نهج البلاغة، به کوشش محمدابوالفضل ابراهیم، قاهره، ۱۳۷۸-۱۳۸۴ق/۱۹۵۹-۱۹۶۴م.، ج۱۱، ص ۴۴.
🔰 @p_eteghadi 🔰
چرا برای امام حسین (ع) گریه می کنیم ؟
مىگويند اگر امام حسين (عليه السلام) روز عاشورا پيروز شد چرا آن روز را جشن نمىگيريم؟
چرا گريه مىكنيم؟ آيا اين همه گريه در برابر آن پيروزى بزرگ براى چيست؟ گريه زبان صادق و طبيعى شوق و اندوه و درد و عشق يك انسان است. گريه تجلى طبيعى يك احساس و حالتى جبرى و فطرى از يك رنج، يك شوق يا يك اندوه مىباشد يكى از دانشمندان غرب مىگويد: «انسانى كه هرگز نمىگريد و گريستن را نمىداند احساس انسانى را فاقد است».
گريه ترجمان دل است مثلا كسى كه عزادار است و مرگ عزيزى قلبش را مىسوازند، بايد گريه كند. وقتى كه دلش ياد از او مىكند و زبانش سخن از او مىگويد چشمش نيز با او همدردى مىكند مگر چشم از زبان صادقانهتر سخن نمىگويد؟!
اشك چشم نشانه رقت قلب است كسى كه از صحنه دلخراش منقلب نمىشود تا اشك تأثر بريزد و نيز از حقيقت و جلوه زيبائى لذت نمىبرد تا اشك شوق جارى گرداند از قلب سليم و روح متعادل برخوردار نيست.
اميرمومنان على (عليه السلام) مىفرمايد:
«خداوند متعال افرادى را كه به هنگام استماع قرآن تحت تأثير قرار نمىگيرند و از شنيدن آيات مربوط به قيامت تعجب نمىكنند، و خنده مىنمايند، مورد سرزنش قرار مىدهد و مىفرمايد : (تضحكون و لا تبكون) و نيز فرموده: (بكاء العيون و خشية القلوب من رحمة الله تعالى)(1)
چنانكه «جمود عين» و محروم بودن از اشك و گريه از خوف خدا نشانه قساوت قلب و شقاوت معرفى شده است.
رسول خدا (صلى الله عليه و آله) فرمود: «من علامات الشقاء: جمود العين، قسوة القلب...» (2)
در مقابل، آن دسته از مومنانى كه بصيرتى روشن قلبى رؤوف و احساسى پاك و شفاف دارند در زبان قرآن كريم با جمله (يبكون و يزيدهم خشوعا) و (سجدّا و بكيّا) مورد ستايش قرار گرفتهاند . قهرا اين نوع افراد در برابر عظمت مردان خدا اشك شوق و به خاطر مظلوميت آنان هم اشك غم و اندوه از چشم خود جارى مىكنند.
📚ارشاد القلوب: ص .128
📚بحار الانوار: ج 90 ص .336
🔰 @p_eteghadi 🔰
#حدیث
💠امام حسين عليه السلام :بدانید که نیاز های مردم به شما از نعمت های خدا بر شماست. از آنها ملول نشوید که گرفتار می شوید.
📚کشف الغمّة جلد ۲ صفحه ۲۴۱
🔰 @p_eteghadi 🔰
معنای روایت "انا قتیل العبره "!!!
🤔#پرسش :
❓یکی از القاب سیدنا حسین را «قتیل العبرات» گذاشته اند !!!
منظور از قتیل العبرات چیست؟ کشته شده بوسیله اشک ها یعنی چه؟
منظور این است که برخی ها که مدعی حب حسین بودند و اشک ریختند تا حسین به کوفه برود همین ها باعث قتل حسین شدند زیرا حسین را تنها گذاشتند از این رو سیدنا حسین فرمود اشک های اینها من را کشت!!!!
💠#پاسخ💠
👌متاسفانه وهابی روایت " قتیل العبره" را خوب ترجمه نکرده است .
❕اضافه شدن «قتيل (كُشته)» به «العَبرة (اشك)»، اضافه سبب به مسبَّب است. بنا بر اين، جمله «من، كشته اشكم»، بدين معناست كه كشته شدن من، سبب جارى شدن اشك است. اين جمله در احاديث خود امامان علیهم السلام به همین گونه معنا شده است .
❗️امام صادق عليه السلام فرمود:
«پيامبر به حسين بن على كه به خدمت ايشان آمده و ايشان او را بر دامنش نشانده بود نگاه كرد و فرمود:" از كشته شدن حسين، حرارتى در دلهاى مؤمنان است كه هرگز سرد نمىشود"».
👌آنگاه فرمود: «پدرم فداى كشته هر اشكى!».
به ايشان گفته شد: كشته هر اشكى، يعنى چه اى پسر پيامبر خدا؟
👈فرمود: «هيچ مؤمنى از او ياد نمىكند، مگر اين كه مىگِريد». 👉 " ثُمَّ قالَ عليه السلام: بِأَبي قَتيلُ كُلِّ عَبرَةٍ، قيلَ: وما قَتيلُ كُلِّ عَبرَةٍ يَابنَ رَسولِ اللّهِ؟ قالَ: لا يَذكُرُهُ مُؤمِنٌ إلّا بَكى "
📚مستدرک الوسائل ج ١٠ ص ٣١٨
👌یا در روایت دیگر امام صادق عليه السلام فرمود :
"امير مؤمنان عليه السلام به حسين عليه السلام نگاه كرد و فرمود: «اى اشك هر مؤمن!». " " نَظَرَ أميرُ المُؤمِنينَ عليه السلام إلَى الحُسَينِ عليه السلام، فَقالَ: يا عَبرَةَ كُلِّ مُؤمِن "
📚كامل الزيارات: ص 214 ح 308، فضل زيارة الحسين عليه السلام: ص 38 ح 9
👌یا در روایت دیگر خود امام حسین ع حدیث را چنین معنا کرد : " أنَا قَتيلُ العَبرَةِ، لا يَذكُرُنى مُؤمِنٌ إلَا استَعبَرَ. "
"من كشته اشكم. مؤمنى از من ياد نمىكند، جز اين كه مىگريد. "
📚امالی صدوق ص ١٣٧
❗️لذ می بینیم علامه مجلسی معنای اظهر این روایت را چنین می داند :
" «من كشته اشكم»، يعنى: كشتهاى كه به اشك و گريه نسبت داده مىشود و سبب جارى شدن اشك است " " بيان قوله أنا قتيل العبرة أي قتيل منسوب إلى العبرة و البكاء و سبب لها "
📚بحار الانوار ج ٤٤ ص ٢٧٩
❕محققین معاصر نیز روایت را به همین گونه معنا می کنند و می نویسند :
"در واقع، جمله «أنا قتيل العبرة»، به يك پديده مهم و تنبّهآفرين اجتماعى و تاريخى اشاره دارد كه كشته شدن هيچ كس در طول تاريخ، به اندازه كشته شدن سيّد الشهدا، غمانگيز و گريهآور نبوده و نيست.
❗️در طول تاريخ، انسانهاى بسيارى كشته شدهاند كه كسى بر آنها نَگريسته و بسيارى نيز كشته شدهاند و گريه بر آنها، موقّت بوده و بسيارى نيز كشته شدهاند و تنها گروه خاصّى را متأثّر كردهاند؛ امّا تحقيقا در باره هيچ كس جز امام حسين عليه السلام گزارش نشده است كه همه پيامبران از آدمِ ابو البشر تا خاتم انبيا، و خاندان پيامبر خدا و جمعى از اصحاب پيامبر خدا و آله قبل از ولادتش، بر او گريسته باشند و نيز فرشتگان، پريان، حيوانات و زمين و آسمان بر او گريه كرده باشند و حتّى دشمن بر او گريسته باشد.
👌در طول تاريخ، كسى را سراغ نداريم كه مردمى بيش از يكهزار و سيصد سال، بر او بگريند. آرى! سيّد الشهدا، «كشته اشك» است؛ اشكى كه تا وقتى انتقام خون همه مظلومان تاريخ را از ستمگران باز نستاند و آرمانهاى حسينى را به رهبرى فرزند بزرگوارش، مهدى آل محمّد، در جهانْ تحقّق نبخشد، همچنان بر گونههاى مؤمنان راستين و علاقهمندان به خاندان رسالت، جارى خواهد بود. "
📚دانشنامه امام حسین علیه السلام ج ١٠ ص ٣٨
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ آیا میدانید در کربلا چه کسی آب را بر امام و یارانش بست و سرنوشت او چه شد؟
🔰 در این مطلب به زندگی «عمر بن حجاج زبیدی» یکی از جنایتکاران واقعه عاشورا میپردازیم:
👈 عمرو بن حجاج زبیدی فرمانده جناح راست سپاه عمر سعد و از جنایتکاران واقعه کربلا است. وی که از اشراف و بزرگان کوفه به حساب میآمد در دوران پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) ایمان آورد. دشمنی او با شیعیان به سالها قبل از قیام امام حسین(علیهالسلام) و به ماجرای حجر بن عدی باز میگردد. عمرو بن حجاج جز افرادی بود که به فرمان زیاد بن ابیه و بر علیه حجر بن عدی و یارانش، شهادت دروغ داد و باعث شد تا معاویه آنان را به شهادت برساند.
🔶او وقتی متوجه شد هواداران امام حسین(علیهالسلام) روز به روز در حال افزایش هستند، به همراه برخی دیگر از اشراف قریش به حضرت نامه نوشت و قول همکاری داد، ولی چون ابن زیاد بر کوفه مسلط شد، از موضع خود دست کشید و به ابن زیاد پیوست.
🔺 ابن زیاد پس از ورود به کوفه و آگاهی از فعالیتهای مسلم بن عقیل و هانی بن عروه، تصمیم گرفت تا آنان را از هم جدا کند، به همین جهت عمرو بن حجاج که پدرزن هانی بود را به همراه دو تن از دوستان هانی به خانه او فرستاد و از آنان خواست تا هانی را قانع کنند تا به دیدار او بیاید. این افراد نزد هانی سوگند خوردند که از جانب ابن زیاد گزند و آسیبی به هانی نخواهد رسید و سرانجام هانی به سابقه خویشاوندی و سوگند آنان اعتماد کرد و پذیرفت تا نزد ابن زیاد برود.
✅ ابن زیاد پس از دیدن هانی، او را مورد بازجویی قرارداد و خواست تا مسلم را تسلیم کند، اما زمانی که با مقاومت هانی مواجه شد، هانی را مورد ضرب و شتم قرار داد و او را با صورتی مجروح و بینی شکسته روانه زندان کرد. عمرو بن حجاج پس از آنکه شریح قاضی به مردم گفت که هانی زنده است، به هواداران هانی گفت: «اگر هانی زنده است، برای فتنهانگیزی شتاب نکنید و برگردید». به این ترتیب آنان بازگشتند.
💠 پس از شهادت مظلومانه هانی بن عروه، عمرو بن حجاج با چهار هزار نفر از افراد قبیلهاش به سپاه عمر سعد پیوست و در روز هفتم محرم به دستور ابن زیاد و عمر سعد مأمور محافظت از شریعه فرات شد تا آب را بر امام حسین(علیهالسلام) ببندد. وی از جمله کسانی بود که سرهای مطهر شهدا را با خود به کوفه برد.
❇️ عمرو بن حجاج پس از قیام مختار در کوفه، مردم را بر علیه او بسیج میکرد و در روز قیام به نبرد با یاران مختار پرداخت، ولی پس از شکست مقابل آنان از کوفه گریخت.
✳️ او از کوفه گريخت و به سمت بصره رفت، ولى از سرزنش بصریها ترسيد و به منطقهای به نام سراف رفت، مردم آنجا به او گفتند ما از مختار در امان نيستيم؛ از پيش ما برو، سپس به صحراى شنزارى رفت و در گرماى نيمروزى خود و همراهانش از تشنگى مردند».
_______________
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
❓ آیا امام حسین پس از ظهور امام زمان رجعت کرده و در دنیا حکومت میکند؟
🔰 پاسخ
🔹 خداوند متعال در دو آیه از سوره إسراء، مصیبت امام حسین علیه السلام را مصیبتی بسیار بزرگ توصیف کرده و بعد از بیان رجعت امام حسین علیه السلام و شهدای دشت کربلا، امام زمان را به عنوان منتقم حقیقی آن حضرت معرفی میکند.
🔸 امام صادق علیه السلام فرمودند: مقصود از آیه «وَلَتَعْلُنَّ عُلُوًّا كَبِیرًا؛[اسراء/۴] به طغیان و سرکشی بزرگ دچار می شوید» به قتل رساندن امام حسین علیه السلام میباشد.
🔹 حضرت در ادامه فرمودند: آیه «فَإِذَا جَاء وَعْدُ أُولاهُمَا؛[اسراء/۵] پس چون وقت انتقام اول فرا رسد» یعنی وقتی یاری دهنده خون حسین علیه السلام بیاید؛ «بَعَثْنَا عَلَیْكُمْ عِبَادًا لَّنَا أُوْلِی بَأْسٍ شَدِیدٍ فَجَاسُواْ خِلاَلَ الدِّیَارِ؛ گروهی از بندگان پیکارجوی خود را بر ضدّ شما برمیانگیزیم (تا شما را سخت در هم کوبند؛ حتی برای به دست آوردن مجرمان)، خانهها را جستجو میکنند» یعنی كه خدا قبل از ظهور حضرت قائم علیه السلام آنها را مبعوث میسازد و آنها هر ظالمی كه به خاندان محمد ظلم كرده را یافته و میكشند.
🔸 سپس حضرت فرمودند: مراد از آیه «وَكَانَ وَعْدًا مَّفْعُولًا؛ این وعده (انتقام خدا) حتمی است» یعنی خروج قائم علیه السلام. مهدی موعود که منتقم حقیقی سیدالشهداء علیه السلام است.
🔹 شیخ الائمه علیه السلام در ادامه به رجعت امام حسین علیه السلام و یاران با وفای ایشان اشاره کرده و فرمودند: مقصود از آیه «ثُمَّ رَدَدْنَا لَكُمُ الْكَرَّةَ عَلَیْهِمْ؛ آنگاه شما را به روی آنها برگردانیم و بر آنها غلبه دهیم» یعنی خروج امام حسین علیه السلام همراه هفتاد تن از یارانش.
🔸 از اینرو امام حسین علیه السلام رجعت کرده و بعد از به شهادت رسیدن امام زمان عجل الله تعالی فرجه، آن حضرت را غسل داده و به خاک میسپارند؛ چراکه امام معصوم را باید امام معصوم دفن کند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
❓ آیا درست است که در روز عاشورا از زیر سنگها خون جاری شده است؟
🔰 پاسخ
🔸 ابتدا باید توجه کنیم حادثه عاشورا یک رویداد معمولی نبوده است. هزاران انسان بزرگ مانند پیامبران، عباد و عرفاء و حکمای بزرگ در طول تاریخ از دنیا رفتهاند. برخی از ایشان هم به دست حاکمان ظالم کشته شدهاند؛ اما هیچ کشته شدنی به اندازه شهادت سیدالشهداء در تاریخ زنده و پویا باقی نمانده است.
🔹 طبق روایات شیعه خداوند تمام پیامبران را از این رخداد عظیم خبردار کرده است. بدون شک سرّی در این شهادت است. سرّی که نه در تنها در انسان بلکه در تمام کائنات و هستی اثر میگذارد.
🔸 تمام موجودات عالم دارای شعور هستند و با خداوند ارتباط دارند. بدون شک وقتی خون خدا (ثارالله) به شهادت میرسد، کائنات و تمام هستی متاثر میشوند. قرآن نسبت به مرگ فرعونیان میفرماید: «فَما بَكَتْ عَلَيْهِمُ السَّماءُ وَ الْأَرْضُ وَ ما كانُوا مُنْظَرِينَ؛[دخان/۲۹] نه آسمان بر آنان گريست و نه زمين، و نه به آنها مهلتى داده شد.»
🔹 فرعونیان چون اهل طاغوت و دشمن خدا بودند، هیچ تاثیری در کائنات نداشتند و هیچ موجوداتی برای آن عزاداری نکرد. این آیه نشان میدهد اگر دوست و ولی خداوند به شهادت برسد تمام عالم برای او عزاداری میکنند. چنانکه در روایات داریم: «هنگامى كه حسين بن على[علیهالسلام) شهيد شد آسمان بر او گريه كرد، و گريه او سرخى مخصوصى بود كه در اطراف آسمان نمايان شد.»
🔸 علاوه بر روایات شیعه در روایات اهل سنت نیز ماجرای جاری شدن خون در روز عاشورا آمده است؛ ابو بكر بیهقی روایت كرده كه ولید بن عبد الملك از زهری پرسید سنگ های بیت المقدس در روز كشته شدن حسین بن علی چه حالتی به خود گرفتند؟ زهری گفت: به من خبر دادند كه در روز شهادت حسین بن علی هر سنگی را كه از زمین بر می داشتند، در زیر آن خون تازه می دیدند.
🔰 @p_eteghadi 🔰