✍ پيامبر اکرم(صلّي الله عليه و آله) فرمودند :
☘ اى على ، انسان صالح سه نشانه دارد :
👌 با عمل صالح، ميان خود و خداوند را اصلاح مى كند
👌 با علم ، دينش را اصلاح مى نمايد
👌 و براى مردم ، همانى را مى پسندد كه براى خود مى پسندد.
📚 ميراث حديث شيعه ، ج ۲ ، ص ۳۵
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 #معرفی_کتاب
📘آسیب های اجتماعی از صحنه نظر تا میدان سیاست و عمل
🔹کتاب «آسیب های اجتماعی از صحنه نظر تا میدان سیاست و عمل» اثر مهدی مولائی آرانی است که به همت پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۲۳۵ صفحه منتشر شد.
🔹برخی علت آسیب های اجتماعی را به کمبود دانش و آگاهی مردم نسبت می دهند و برخی دیگر بی اعتنایی عموم جامعه به همنوعان را از جمله دلایل آن بر می شمرند. وجود آسیب های اجتماعی پیامدها و تأثیراتی بر زندگی عمومی مردم و جامعه می گذارد که گاهی این تأثیرات تا سال ها بر پیکره فرد، خانواده و جامعه باقی می ماند و حل کردن آن کاری بس دشوار خواهد بود.
🔹در سالیان اخیر، سازمان ها و مؤسسات و افراد زیادی برای مدیریت مسئله «آسیب های اجتماعی» فعال شده اند. این کتاب می تواند مقدمه ای تلقی شود که هر نهاد و سازمان، قبل از ورود به این میدان، شناخت بیشتر و بهتری از نظریات و فعالیت های کنشگران پیدا کند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
«در اینكه قرآن كریم براى اثبات معجزه بودنش بشر را تحدى كرده هیچ حرفى و مخالفى نیست، و این تحدى، هم در آیات مكى آمده، و هم آیات مدنى، كه همه آنها دلالت دارد بر اینكه قرآن آیتى است معجزه، و خارق، ... تحدى هایى كه در قرآن واقع شده، استدلالى را میمانند كه بر معجزه بودن قرآن و نازل بودن آن از طرف خدا شده اند، و آیات مشتمله بر این تحدی ها از نظر عموم و خصوص مختلفند، بعضى ها در باره یك سوره تحدى كرده اند، نظیر آیه سوره بقره، و بعضى بر ده سوره، و بعضى بر عموم قرآن و بعضى بر خصوص بلاغت آن، و بعضى بر همه جهات آن.»[۱]
👇👇👇
«قُلْ لَئِنِ اجْتَمَعَتِ الْإِنْسُ وَ الْجِنُّ عَلى أَنْ یَأْتُوا بِمِثْلِ هذَا الْقُرْآنِ لا یَأْتُونَ بِمِثْلِهِ وَ لَوْ كانَ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ ظَهیراً؛[اسراء/۸۸] بگو: اگر انسانها و پریان (جن و انس) اتفاق كنند كه همانند این قرآن را بیاورند، همانند آن را نخواهند آورد هر چند یكدیگر را (در این كار) كمك كنند.»
«أَمْ یَقُولُونَ افْتَراهُ قُلْ فَأْتُوا بِعَشْرِ سُوَرٍ مِثْلِهِ مُفْتَرَیاتٍ وَ ادْعُوا مَنِ اسْتَطَعْتُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ صادِقینَ؛[هود/۱۳] آنها مى گویند: او به دروغ این (قرآن) را (به خدا) نسبت داده (و ساختگى است)! بگو: اگر راست مى گویید، شما هم ده سوره ساختگى همانند این قرآن بیاورید و تمام كسانى را كه مى توانید- غیر از خدا- (براى این كار) دعوت كنید!»
«وَ إِنْ كُنْتُمْ فی رَیْبٍ مِمَّا نَزَّلْنا عَلى عَبْدِنا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِنْ مِثْلِهِ وَ ادْعُوا شُهَداءَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ صادِقینَ؛[بقره/۲۳] و اگر در باره آنچه بر بنده خود [پیامبر] نازل كرده ایم شك و تردید دارید، (دست كم) یك سوره همانند آن بیاورید و گواهان خود را- غیر خدا- براى این كار، فرا خوانید اگر راست مى گویید.»
علامه طباطبایی درباره عمومیت تحدی قرآن، در توضیح آیه ۸۸ اسراء (که در بالا ذکر شد) فرموده اند:
« پس اگر تحدی هاى قرآن تنها در خصوص بلاغت و عظمت اسلوب آن بود، دیگر نباید از عرب تجاوز میكرد، و تنها باید عرب را تحدى كند، كه اهل زبان قرآنند، آنهم نه كرده اى عرب، كه زبان شكستهاى دارند، بلكه عربهاى خالص جاهلیت و آنها كه هم جاهلیت و هم اسلام را درك كرده اند، آن هم قبل از آنكه زبانشان با زبان دیگر اختلاط پیدا كرده، و فاسد شده باشد، و حال آنكه مى بینیم سخنى از عرب آن هم با این قید و شرطها بمیان نیاورده، و در عوض روى سخن بجن و انس كرده است، پس معلوم میشود معجزه بودنش تنها از نظر اسلوب كلام نیست.
و همچنین غیر بلاغت و جزالت اسلوب، هیچ جهت دیگر قرآن به تنهایى مورد نظر نیست، و نمی خواهد بفهماند تنها در فلان صفت معجزه است مثلا در اینكه مشتمل بر معارفى است حقیقى، و اخلاق. فاضله، و قوانین صالحه، و اخبار غیبى، و معارف دیگرى كه هنوز بشر نقاب از چهره آن بر نداشته، معجزه است، چون هر یك از جهات را یك طائفه از جن و انس مى فهمند، نه همه آنها پس اینكه بطور مطلق تحدى كرد، (یعنى فرمود: اگر شك دارید مثلش را بیاورید)، و نفرمود كتابى فصیح مثل آن بیاورید، و یا كتابى مشتمل بر چنین معارف بیاورید، مى فهماند كه قرآن از هر جهتى كه ممكن است مورد برترى قرار گیرد برتر است، نه یك جهت و دو جهت.»[۲]
[۱]. ترجمه المیزان، ج۱، ص: ۹۴.
[۲]. ترجمه المیزان، ج۱، ص: ۹۴.
🔰 @p_eteghadi 🔰
حفظ قرآن از جمله کارهایى است که مورد سفارش پیامبراکرم(ص) و امامان معصوم(ع) قرار گرفته است . و حتی افراد کم حافظه نیز به انجام آن دعوت شده اند.
امام صادق علیه السّلام میفرمود: «كسى كه در باره قرآن رنج كشد و بسختى و كم حافظهگیش آن را حفظ كند دو اجر دارد.»[۱]
و خیری بزرگ تر از قرآن وجود ندارد:
رسول خدا (ص) فرموده: «هر كس كه خدا قرآن باو داد و چنان پندارد كه بمردى بهتر از او چیزى دادهاند خیر بزرگى را كوچك شمرده و كوچكى را بزرگ دانسته است.»[۲]
رعایت نکات ذیل شما را در این راه کمک مى کند:
۱. در همه کارها و به خصوص در این راه، از خداوند متعال کمک بخواهید؛
۲. سعى کنید همیشه و مخصوصاً موقع حفظ با وضو باشید؛
۳. قرآن را زیر نظر استاد حفظ کنید؛
۴. حفظ قرآن را از جزء سى ام شروع کنید؛
۵. در کار حفظ، مداومت داشته باشید؛
۶. براى حفظ، برنامه ریزى داشته و بر ذهن فشار نیاورید؛
۷. به مقدار کم، ولى خوب حفظ کنید؛
۸. قرآن را زمانى که آرامش فکرى دارید، حفظ کنید؛
۹. قرآن را در محلى آرام و بدون سر و صدا حفظ کنید؛
۱۰. در کار حفظ، نظم داشته باشید؛
۱۱. قرآن را موقع راه رفتن، حفظ نکنید؛
۱۲. از یک قرآن مشخص با قطع متوسط و خط عثمان طه استفاده کنید؛
۱۳. هنگام حفظ، آیه ها را با صداى متوسط قرائت کنید؛
۱۴. سعى کنید موقع حفظ ترجمه آیه ها را نیز ملاحظه کنید؛
۱۵. براى از بین بردن اشتباه هاى حفظى، آن چه را حفظ کرده اید، براى شخص دیگرى بخوانید؛
۱۶. آیه هاى حفظ شده را همیشه تکرار کنید؛
۱۷. به نوارهاى ترتیل گوش کنید؛
۱۸. از غذاى مطبوع، مناسب و به موقع استفاده کنید.
👇👇
یکى از روش هاى حفظ آیه ها:
آیه ها را (نصف صفحه یا کمتر) در نظر گرفته و چند بار از روى قرآن تلاوت کنید؛ سپس از اوّل، کلمه به کلمه تکرار کرده، به خاطر بسپارید. در روزهاى بعد، آیات جدید را حفظ و آیات قبلى را هم تکرار کنید. در حدود ۱۰ روز باید آیات را تکرار کرد. بعد از ۱۰ روز، لازم نیست که هر روز همان آیه ها تکرار شوند؛ بلکه هر هفته یک بار تکرار کافى است. و بعد از زیاد شدن آیات حفظ شده، هر روز مقدارى از آنها تلاوت شود؛ به طورى که در طول هفته همه محفوظات مرور گردد.
روش حفظ شماره آیه ها:
ابتداى آیه را در یک طرف کاغذ و شماره آیه را در مقابل آن بنویسید و همان طور که ترجمه لغات را حفظ مى کنید، شماره آیات را هم به خاطر بسپارید. حفظ قرآن با شماره آیه با این که زحمت بیشتر دارد، اما فوایدى نیز دارد، مثلاً: اگر حافظ در حین تلاوت، آیه اى را فراموش کند، معمولا با به یاد آوردن شماره آن، آیه نیز به خاطر او خواهد آمد.
منابع:
۱. حافظ کلّ قرآن کریم ، محمود حاج ابوالقاسمى.
۲. چگونه قرآن را حفظ کنیم، شهریار پرهیزکار
۳. تفسیر المیزان، علامه سیدمحمدحسین طباطبایى(ره)، ج ۱۸، ص۶ - ۸.
[۱]. الكافی، ج۲، ص: ۶۰۶.
[۲]. الكافی، ج۲، ص: ۶۰۵.
🔰 @p_eteghadi 🔰
پاسخ:
۱. در پاسخ سؤال بخش اول که مطرح کردید باید به چند نکته دقت کرد. بررسی اعتبار و فهم مقصود یک حدیث، به تخصص های مختلفی نیازمند است، مانند تسلط به زبان عربی و قواعد آن، اطلاع از مسائل تاریخی دوران صدور روایات، سندشناسی، منبع شناسی و ...
پیشنهاد می شود افرادی که این تخصص ها را ندارند و یا فرصت یادگیری آن را به صورت طبیعی نداشته اند، به مقالات و کتاب هایی که در شرح و تفسیر کلمات اهلبیت (علیهم السلام) پرداخته اند مراجعه کنند.
۲. در مورد بخش دوم سوال، منظور شما این حدیث است که امام صادق(علیه السلام) فرمودند: «آسایش مؤمن در سه چیز است خانه وسیعی که وضع خانوادگی و بدحالی او را از مردم پنهان دارد و همسر نیکوکاری که در کار دنیا و آخرت یارش باشد و دختر و یا خواهری که آنان را به مرگ یا ازدواج از خانه خود بیرون کند».(الکافی ج ۵ ص۳۲۸)
درباره قصد و مفهوم این روایت نیز باید توجه کرد که امام صادق (علیه السلام) در حال بیان چند ویژگی خوب برای مؤمن است، نخست خانه بزرگ و دوم همسر سازگار و مؤمن. پس باید ویژگی سوم نیز در همین فضا باشد، یعنی یک ویژگی خوب تفسیر شود.
اگر ناموس یک مؤمن که شامل خواهر و دختر او می شود نتواند ازدواج کند و یا مثلاً از خانه فرار کند و یا دزدیده شود و یا ... نمی تواند برای او یک خوبی محسوب شود، اما اگر به مرگ طبیعی و یا با ازدواج از خانه بیرون برود قطعاً مؤمن آرامش روحی خواهد داشت. البته در مسئله مرگ، غم از دست دادن عزیز وجود دارد اما در مقایسه با اندوه مثل فرار دختر و یا خواهر از خانه، خیلی کمتر است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
پرسش: آیا با عطسه کردن شیطان فرار میکنه؟
پاسخ:
چنین مطلبی در روایات وجود ندارد، اما در روایتی امام رضا (علیه السلام) می فرمایند:
«مُحَمَّدِ بْنِ أَبِی نَصْرٍ قَالَ سَمِعْتُ اَلرِّضَا (عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ) یَقُولُ: اَلتَّثَاؤُبُ مِنَ اَلشَّیْطَانِ وَ اَلْعَطْسَهُ مِنَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ»(۱)
«احمد بن محمد بن ابی نصر» گوید: از حضرت رضا (علیه السّلام) شنیدم که می فرمود: دهن دره از شیطان است و عطسه از خدای (عزّوجلّ) است.
احتمال دارد مطلبی که در سؤال مطرح کردید، برداشتی از این روایت باشد؛ یعنی چون عطسه یک چیز خدایی دانسته شده منجر به فرار شیطان می شود.
پی نوشت:
۱. کلینی، الکافی، دارالاسلامیه، ج۲، ص۶۵۴.
🔰 @p_eteghadi 🔰
گفته های کلینی و بخاری و ... که حدیث خوانده می شود، به جهت نقل قول بودن محل توجه است. به همین دلیل بخش هایی که در کتابهای حدیثی به عنوان گفتار شخصی نویسنده و غیر از نقل قول است، از حیث اعتبار و درجه ارزش، با بخش هایی که به عنوان حدیث نقل شده بسیار متفاوت است. بنابراین این گونه تعابیر برای اشاره به حدیث یک نوع مغالطه یا شیطنت است.
البته ممکن است مطالبی جعلی و غیر واقعی در لا به لای احادیث راه یافته باشد، اما
اولا این احتمال درباره تمام احادیث معنا ندارد. چون بعضی از احادیث متواتر هستند. (گویندگان آنها بسیار زیاد هستند) و تمام مطالب تاریخی متواتر یقین آور هستند و تردید در مورد آنها منطقی نیست.
👇👇👇
ثانیا نمی توان به دلیل احتمال وجود بعضی از مطالب جعلی ، تمام آنها را یکجا رها کرد. که این کار پاک کردن صورت مساله به جای حل کردن آن است. احتمال وجود احادیث جعلی، سبب شده در بین مسلمانان علومی چون رجال و درایه ایجاد شود که در آنها با مشخص کردن شاخصه هایی به ارزیابی صحت و سقم احادیث می پردازند. چرا که مسلمانان هرگز از احادیث بی نیاز نیستند و حدیث یکی از مبانی دینی اسلام است.
و هیچ کس نمی تواند ادعای ایمان به قرآن را داشته باشد و احادیث معتبر را رها کند. چون قرآن در دهها آیه در کنار دستور به اطاعت از خدای متعال، دستور به اطاعت از پیامبر (ص) داده است.
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ (۵۹ نساء)ای کسانی که ایمان آورده اید! اطاعت کنید خدا را، و اطاعت کنید پیامبر، و صاحبان امرتان را.
و قطعا این دستور شامل حال تمام مسلمانان در تمام دوران ها می باشد.
کما اینکه تلاش برای تفکیک بین اطاعت از خدا و اطاعت از رسول ص عمل کافران شمرده شده است:
إِنَّ الَّذِينَ يَكْفُرُونَ بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ وَيُرِيدُونَ أَنْ يُفَرِّقُوا بَيْنَ اللَّهِ وَرُسُلِهِ وَيَقُولُونَ نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَنَكْفُرُ بِبَعْضٍ وَيُرِيدُونَ أَنْ يَتَّخِذُوا بَيْنَ ذَٰلِكَ سَبِيلًا (۱۵۰ نساء) همانا کسانی که به خدا و پیامبرانش کفر می ورزند و می خواهند میان خدا وپیامبرانش جدایی بیندازند؛ ومی گویند: «به بعضی ایمان می آوریم ؛ وبعضی را انکار می کنیم » ومی خواهند بین این (وآن) راهی (برای خود) برگزینند.
و حتی مومنان حق ندارند، در مسائل زندگی شان نیز در مقابل خواست پیامبر ص ناراحتی قلبی داشته باشند:
فَلَا وَرَبِّكَ لَا يُؤْمِنُونَ حَتَّىٰ يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لَا يَجِدُوا فِي أَنْفُسِهِمْ حَرَجًا مِمَّا قَضَيْتَ وَيُسَلِّمُوا تَسْلِيمًا (۶۵ نساء) نه، سوگند به پروردگارت که آنها ایمان نمی آورند، مگر اینکه در اختلافات خویش تو را داور قرار دهند، و سپس از داوری تو، در دل خود احساس ناراحتی نکنند و کاملاً تسلیم باشند.
و این ها از آن روست که پیامبر ص هر چه می فرماید، به تعلیم الهی است
وَمَا يَنْطِقُ عَنِ الْهَوَىٰ * إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْيٌ يُوحَى (ٰسورة النجم ۳ - ۴) واز روی هوای نفس سخن نمی گوید. این نیست جز آنچه به او وحی می شود (وبجز وحی چیزی نمی گوید)
و پیامبر ص معلم وحی است:
ارْسَلْنَا فِيكُمْ رَسُولًا مِنْكُمْ يَتْلُو عَلَيْكُمْ آيَاتِنَا وَيُزَكِّيكُمْ وَيُعَلِّمُكُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَيُعَلِّمُكُمْ مَا لَمْ تَكُونُوا تَعْلَمُونَ (۱۵۱بقره) چنانکه پیامبری از خودتان در میان شما فرستادیم، که آیات ما را بر شما می خواند، و شما را پاک می گرداند، و به شما کتاب (قرآن) و حکمت می آموزد، و آنچه نمی دانستید به شما یاد می دهد.
که بدون تعلیم او حتی کیفیت اقامه نماز علیرغم اهمیت بسیار آن و تکرارش در قرآن دانسته نمی شود.
و تنها تفاوتی که بین مسلمانان در امر احادیث وجود دارد، آن است که شیعه استمرار وجود معلمی معصوم را لازم می داند. ولی اهل سنت به سراغ امثال ابوحنیفه، مالک و ... می روند و در هر جایی که مطلب برایشان روشن نباشد به قیاس و استحسان و ... پناه می برند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢 #نکته_نگاشت | برائت از انسانهای پلید
🔹 اعلام برائت و اظهار تنفّر از ستمگران، بر جامعه ایمانی لازم است.
✍️ خدای متعال در سوره بروج، آیه 4 میفرماید: «قُتِلَ أَصْحابُ الْأُخْدُودِ؛ مرده باد صاحبان آن گودال [که مؤمنان را زندهزنده در آن سوزاندند]».
📎 #امام_زمان
📎 #لبیک_یا_خامنه_ای
📎 #حجاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
❓راهکار #قرآن برای نجات تمام کشورهای جهان چیست؟
🔰 پاسخ
🔸قرآن کریم علاوه بر داشتن آیاتی مخصوص مسلمانان، دستوراتی عمومی دارد که برای کل بشریت سودمند است.
🔸بهعنوان نمونه یکی از راهکارهای قرآنی در زمینه سعادت فردی و اجتماعی عبارت است از: «وَ لَوْ اَنّ اَهْلَ القُرى آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَیهِمْ بَرَكات مِنَ السَّماءِ والاْرضِ...»؛[1] «و اگر اهل شهرها و آبادیها ایمان میآوردند و پرهیزکاری پیشه میکردند، یقیناً [درهایِ] برکاتی از آسمان و زمین را بر آنان میگشودیم».
🔹خداوند در این آیه به وضوح نزول بركات از آسمان و زمین که سبب گشایش در زندگی و رفع تنگناهاى اقتصادى و نزول نعمت میشود را در گرو ایمان و تقوا مىداند.
🔸اگر مردم به خداوند ایمان بیاورند و این ایمان در جامعه نمود پیدا کند، خداوند وعده داده که برکات از آسمان و زمین نازل میشود. برکات شامل باران رحمت، رفع بلا، نزول نعمت و حل مشکلات میشود.
📝پینوشت
[1]. سوره اعراف، آیه96.
📎 #لبیک_یا_خامنه_ای
📎 #امام_زمان
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 نگاه ناب
🔸 مرحوم #علامه_جعفری (رضوان الله تعالی علیه) سعی بلیغش در این بود که گذشته را به یاد ما بیاورد؛ اینکه گذشته را به یاد ما بیاورد، آینده را به خوبی تأمین می کند. این کتابی که ایشان در شرح نهج البلاغه نوشتند و کتاب های دیگری را که از زبان #اهل_معرفت نوشتند، قسمت مهمّش در این است که ما #گذشته_پر_افتخار را که روزی مهمان خدا بودیم در مشهد خدا بودیم در محضر خدا بودیم مخاطب خدا بودیم مستمع خدا بودیم بین ما و خدا سؤال و جوابی شد، این صحنه را به یاد بیاوریم. اگر این صحنه را به یاد بیاوریم ماسوای خدا برای ما بی ارزش است.
🔸 مرحوم #علامه_جعفری در عین حال که تبلیغاتش، تألیفاتش، بنان و بیانش نسبت به آینده روشن بود؛ اما سعی بلیغش در این بود که #گذشته_جامعه_بشری را بیش از آنچه که دیگران می دانند #احیا کند. این شرح نهج البلاغه ایشان بخش وسیعی درباره این تذکره است که اگر انسان آنچه در درون دارد به یاد آن باشد، آن وقت راحتِ راحت است؛ وقتی آن صحنه را ببیند آن جلال و شکوه را ببیند، آینده را تأمین خواهد کرد. اگر این چنین باشد #معنویت تأمین است #اخلاق تأمین است #جلال_و_شکوه تأمین است و دیگر هیچ نگرانی نیست.
🔸 این راهی است که کمتر، رونده ها رفته اند؛ قسمت مهم تدریس، بنان و بیان، قلم و لسان علمای ما در تربیت نسل جوان یا غیر جوان، به آینده برمی گردد که اگر این کار را کردید دنیای شما اصلاح می شود، اولاً؛ در برزخ به بهشت برزخی می روید، ثانیاً و در قیامت وارد بهشت می شوید؛ اما درباره گذشته که شما چنین بودید، این را حفظ کنید، این در کلمات کمتر کسی پیدا می شود. اگر این چنین باشد آن وقت انسان نسبت به آینده راحت است؛ وقتی #سرمایه خود را بداند، این سرمایه، او را به پیش می برد.
#سالروز_رحلت_علامه_جعفری
#آیت_الله_جوادی_آملی
📚 پیام به مناسبت سالگرد علامه جعفری
تاریخ: 1400/08/18
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 هو الجواد
🔸 ذات اقدس الهی عالَم را خلق نكرد تا سودی ببرد، ذات اقدس الهی عالَم را خلق نكرد تا جودی بكند؛ او نه «تا سود» کار می کند نه «تا جود» کار می کند، بلكه #جواد_محض است.
⏹ دیگران كه كار می كنند یا برای سود است یا برای جود؛ یا این ساخت و ساز را می كند برای اینكه بهره ببرد یا می خواهد ثواب ببرد، این بیمارستان را می سازد آن مسكن را برای طبقه محروم می سازد كه می خواهد به وصف #جود برسد به #ثواب برسد؛ چون این سازنده، كمالش محدود است نه نامتناهی، یا می خواهد سودی را كه ندارد ببرد یا جودی را كه نداشت، با این می خواهد ثابت كند، ثواب ببرد و مانند آن.
🔸 كارِ غیر خدا #تا بردار است یعنی می شود گفت فلان موجود این كار را كرده است تا به فلان مقصد برسد چه نبی چه ولی چه غیر اینها؛ اما خدا كه كمالش نامتناهی است، چیزی را فاقد نیست، تا با كار، آن را به دست بیاورد كه اگر كار نكند و فیضی نرساند، به وصف جود متّصف نباشد و اگر این فیض را برساند، به وصف جود متّصف باشد. اگر _ معاذ الله_ این طور بود، خب این كمالش می شد محدود، این می شد ممكن، دیگر واجب نبود.
🔸 بنابراین از آن جهت كه #غنی_محض است خودش منزّه از آن است كه هدف داشته باشد، هدف داشتن خدا نقص است و از آن جهت كه حكیم است، صدر و ساقه فعل او با #حكمت و منفعت و هدف و امثال ذلك همراه است. فعل, هدف دارد كه به مقصد می رسد و مقصود خود را در آن مقصد می یابد؛ خدا، منزّه از قصد داشتن است، لذا در سوره مباركه «ابراهیم» به زبان موسای كلیم فرمود: ﴿إِن تَكْفُرُوا أَنتُمْ وَمَن فِی الْأَرْضِ جَمِیعاً فَإِنَّ اللَّهَ لَغَنِی حَمِیدٌ﴾؛ اگر همه مردم هم كافر بشوند این طور نیست كه بر دامن كبریایی او گَردی بنشیند و او به مقصد نرسیده باشد، او خودش #مقصد است.
#آیت_الله_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه مومنون جلسه 38
تاریخ: 1390/07/16
🔰 @p_eteghadi 🔰
#حدیث
💠امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:آنان که دوست میدارند در میان اهل ایمان، کار منکری اشاعه و شهرت یابد، آنها را در دنیا و آخرت عذابی دردناک خواهد بود و خدا (فتنهگری و دروغشان را) میداند و شما نمیدانید.❝
📚 غررالحکم، ح ۴۹۷۰
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 #معرفی_کتاب
📘با ما به کربلا بیایید (جستاری در بررسی و تحلیل حماسه کربلا)
🔹کتاب «با ما به کربلا بیایید (جستاری در بررسی و تحلیل حماسه کربلا)» اثر حجت الاسلام والمسلمین احمد صادقی اردستانی به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۴۰۸ صفحه منتشر شد.
🔹این اثر پژوهشی است که در موضوع جنبش امام حسین(ع) سامان یافته و مباحثی چون عزیمت امام حسن(ع) از مدینه، تدابیر امام و ناکامی های سپاه یزید، فضیلت عزاداری برای ایشان، نبش های سیاسی حضرت زینب(س) و تدابیر ایشان برای مدیریت بحران، عاقبت کار و کیفر دنیایی قاتلان امام حسین(ع)، تاریخچه حرم امام حسین(ع) و مباحثی از این دست در آن گنجانده شده است و نگاهی جامع به پدیده عاشورا دارد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
قرآن داروخانه ای است که برای تمام مریضی ها ما، داروی مناسب دارد و کسی که با قرآن انس دارد و تلاوت زیاد او را به تسلط رسانده، در هنگام هر مرض می داند که باید از کدام دارو استفاده کند:
«وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْءَانِ مَا هُوَ شِفَآءٌ وَ رَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِین؛[اسرأ/۸۲] و از قرآن، آنچه شفا و رحمت است براى مؤمنان، نازل مى كنیم.»
«قَدْ جَآءَتْكُم مَّوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّكُمْ وَشِفَآءٌ لِّمَا فِی الصُّدُورِ؛[یونس/۵۷] از سوی پروردگارتان اندرز و شفا دهنده دلها نازل شد.»
امام علی(ع) میفرماید: «از این كتاب بزرگ آسمانی برای بیماریهای خود شفا بخواهید و برای حل مشكلاتتان از آن یاری بطلبید؛ چرا كه در این كتاب درمان بزرگترین دردهاست: درد كفر و نفاق و گمراهی و ضلالت.»[۱]
👇👇👇
البته این ضرورت برای کسی که متوجه پوشیده بودن امراض روحی است و به ضرورت سلامت روحی پی برده، واضح تر است. و الا بعضی متوجه مرض های روحی نیستند تا آنجا که این مرض ها مانند سرطان پیشرفت کند و زمانی متوجه آن شوند که کار از کار گذشته است. و همچنین عده ای تنها زندگی زودگذر و فانی دنیا را می طلبند و برای آنها جنبه متعالیشان اصلا اهمیتی ندارد و خود را در همین هفتاد سال محبوس کرده اند و مرگ را پایان کار می دانند، بنابراین آن ها نیز احساس نیاز به قرآن نمی کنند.
در حالی که اگر کسی سالک به سمت خدای متعال باشد، هر لحظه نیازش نسبت به قبل گسترده تر می شود، چرا که قرآن مراتب مختلفی از هدایت را دارد.
«أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ هُدىً لِلنَّاسِ؛[بقره/۱۸۵] ماهِ رمضان است ماهى كه قرآن، براى راهنمایى مردم نازل شده.»
«هُدىً وَ رَحْمَةٌ لِقَوْمٍ یُؤْمِنُونَ؛[اعراف/۲۰۳] مایه هدایت و رحمت است براى جمعیّتى كه ایمان مى آورند.»
«ذلِكَ الْكِتابُ لا رَیْبَ فیهِ هُدىً لِلْمُتَّقینَ؛[بقره/۲] آن كتاب با عظمتى است كه شك در آن راه ندارد و مایه هدایت پرهیزكاران است.»
«هُدىً وَ رَحْمَةً لِلْمُحْسِنینَ؛[لقمان/۳] مایه هدایت و رحمت براى نیكوكاران است.»
هدایت ناس با هدایت مومن، با هدایت متقی و با هدایت محسن فرق می کند و برای سالک هر لحظه هدایت بیشتر از قبل می شود:
«وَ یَزیدُ اللَّهُ الَّذینَ اهْتَدَوْا هُدىً؛[مریم/۷۶] (امّا) كسانى كه در راه هدایت گام نهادند، خداوند بر هدایتشان مى افزاید.»
البته می توانیم از تاثیر تلاوت قرآن در کاهش اضطراب ها و استرس ها بگوییم. از تاثیر قرآن بر ابعاد مختلف تمدن و علم و ادبیات و ... بگوییم. اما همه این ها برای کسانی پررنگ است، که قرآن را نه برای زندگی جاودان و بی انتها، بلکه بیشتر برای زندگی مادی و فانی می طلبند.
در حالی که اگر کسی ارزش قلب خود را بداند، می فهمد که این جلا دهنده، چقدر عظیم است:
«قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص إِنَّ هَذِهِ الْقُلُوبَ لَتَصْدَأُ كَمَا یَصْدَأُ الْحَدِیدُ وَ إِنَّ جَلَاءَهَا قِرَاءَةُ الْقُرْآن؛[۲] رسول خدا فرمود كه همانا این دلها زنگار میگیرد همان طورى كه آهن زنگار میگیرد و همانا جلوهى دلها بخواندن قرآنست.»
[۱]. ترجمه نهجالبلاغه، محمّد دشتی، خ ۱۷۶، ص ۳۳۲ـ۳۳۴، افق فردا.
[۲]. إرشاد القلوب إلى الصواب، ج۱، ص: ۷۸.
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️گروه موسیقی BTS ♨️
✅بیتیاِس به انگلیسی: BTS، گروه پسرانه هفت نفره اهل کره جنوبی است. تشکیل این گروه از سال ۲۰۱۰ آغاز شد
🔥متن ترانههای آن در ظاهر اغلب دغدغههای شخصی و اجتماعی، سلامت روان، مشکلات دوران مدرسه، فقدان، عشق به خود و فردگرایی را شامل میشود.
📌از تاثیر گروه بی تی اس بر نوجوانان نباید غافل ماند. بسیاری از آن ها روزانه به آهنگ های این گروه گوش داده و والدین نگران تاثیر منفی آن بر نوجوان خود هستند.
🔻طرفداران اصطلاحاً تیفوسی و متعصّب این گروهها، بهویژه گروه «بی تی اس»، که خود را " آرمی" ( ارتش طرفداران) میدانند، در ایران و بین نسل دهه هشتادی بسیار گسترده هم هستند.
🔻این نوع موسیقی را با تعداد زیاد اعضای گروه، ریتمهای تند موسیقی الکترونیک، ملغمهای از رپ کرهای-انگلیسی، تصاویر پر زرق و برق و اصطلاحاً شیک و لاکچری با رنگهای شارپ و «انرژی» فراوان و حتی بعضاً مبالغهامیزِ آن میشناسند، با متن ترانههایی ظاهراً سَبُک و نهچندان پیچیده که باب دل طیف نوجوان یا تینایجر است.
🔻کلا گروه موسیقی کیپاپ و بخصوص بیتیاس باید همواره با جذابیتهای جنسیِ خود ظاهر شوند و خیل عظیمی از طرفدارانشان در فضای مجازی نیز فقط به همین وجه قضیه توجه میکنند که تحقیر و شوک عظیمی به روان خوانندگان وارد میکند. نقل شده تیفانی از اعضای گروه «نسل دختران»گفته در حالی که قد او ۱۶۲ سانتی متر است فقط ۴۸ کیلو وزن دارد و تازه با وزن، سنگینترین عضو گروه خود است که او را با الفاظی مانند «خوک» خطاب میکنند.
🔻در واقع همه چیز از سریالهای کرهای شروع شد؛ سریالهایی که فرهنگ، نوع پوشش و حتی سبک زندگی مردمان کره جنوبی را به نمایش میگذاشت و داستانهای عاشقانه آن به قدری رمانتیک بود که جوانان کشورمان را به سمت سبک زندگی کرهای علاقهمند کرد و بعد از مدتی ما با نوجوانانی رو به رو شدیم که علاقه زیادی به زندگی در کره داشتند، لباسهایشان را با مد روز کره هماهنگ میکردند و کلاس زبان کرهای میرفتند تا بتوانند بیشتر خودشان را با سبک زندگی آنها آشنا کنند.
🔻اما آفات این گروه به طور خلاصه به صورت زیر است
1️⃣تغییر «هویت جنسی»
✅برخلاف تعریف مرسومی که از مردانگی جا افتاده است، اعضاء بیتیاس بارها لباسهای زنانه و گردنبند پوشیدهاند، آرایش کردهاند و لاک ناخن زدهاند. آنها هر چند ماه یک بار رنگ موهای خود را عوض میکنند؛ میشود گفت با این کارها، تعریف مرسوم مردانگی را تغییر دادهاند.
📌اعضاء بیتیاس همچنین دو بار در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کردهاند. در سخنرانی سال ۲۰۲۱ آنها، آرام که رپر گروه است، دربارهی دوست داشتن و پذیرش هویت خود صحبت کرد و گفت: «مهم نیست چه کسی هستید، اهل کجایید، چه رنگ پوستی دارید، چه هویت جنسی دارید، فقط خودتان را ابراز کنید.» این جمله نسبتا بیخطر بازتاب گستردهای در کرهی جنوبی داشت. کره کشوری است که
مون-جائه-این، رئیس جمهور سابق آن گفته بود که مخالف همجنسگرایی است.
2️⃣تغییر سبک زندگی
📌نکته مهم این است که ترانههای پاپ کرهای به زبان انگلیسی و با رقصهای غربی اجرا میشود و عملاً فقط هنرمندانش کرهای هستند.
📍آنها در واقع عروسکهای هستند که به اسم سرگرمی، شب و روز نوجوانان و جوانان را پر میکنند اما عملاً نسل جدید کره را با فرهنگ غربی انس میدهند.
3️⃣«خود کشی»
⚡️اما در پس این ظاهر فریبنده و فانتزیگونه، بخشها و رازهای سیاه و مرموزی وجود دارد که یکی از خروجیهای آن، شیوع نسبتا بالای پدیده «خودکشی» در بین فعالان جوان صنعت پاپ کرهای است.
مسیر تبدیل یک استعداد به یک خواننده در کره، بسیار سختتر و بیرحمانهتر از مسیر ستاره شدن در هالیوود است
🔻این مسیر سخت، با ارزیابیهای سختگیرانهای که در فواصل معین توسط مدیران کمپانی از فرد تحت قرارداد صورت می گیرد، تکمیل میشود و در صورتی که نتوانند نظر مدیران را در هر مرحلهای جلب کنند، بیدرنگ قراردادشان باطل میشود. این سختیها باعث خودکشیهای فراوانی در بین فعالین این صنعت دارد.
4️⃣«تبلیغ شیطان پرستی»
🔔اما بیتیاس فقط یک گروه کیپاپ از پسران دخترنمای شیکپوش که اشعار رمانتیک با ریتمهای تند و ملغمهای کرهای و انگلیسی محاورهای می خوانند، نیست.
از قضاء، متن ترانهها، صحنهپردازی، نمادها و داستانهای بههم پیوسته موزیک ویدیوهای این گروه، کاملا هدفمند و دارای لایههای پنهان طراحیشده است. پیامهای «زیرآستانهای» که
بیتیاس سعی دارد به مخاطبان عمدتا نوجوان خود القاء کند، برآمده از دنیای «تاریکی» است.
✅در پایان تنها راهکار برای کسانی که شیفته این نوع مویسقی هستند جایگزین کردن محصول فرهنگی داخلی و بالا بردن معنویت در اوست
🔰 @p_eteghadi 🔰
#پرسش_و_پاسخ از آیتالله بهجت قدسسره
❓ سؤال: خواهشمندم بفرمایید چطور میتوان بهتر با خداوند و ائمۀ اطهار علیهمالسلام انس گرفت؟
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔶با طاعت خدای تعالی و رسول صلیاللهعلیهوآلهوسلم و ائمه علیهمالسلام و ترک معصیت در اعتقاد و عمل.
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨﷽✨
🌼آیا حقیقت دارد که با به دنیا آمدن فرزند تمام گناهان مادر بخشیده میشود؟
✍️روایاتی که در این زمینه وارد شده است: رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: هر کدام از زنان مسلمان در هنگام زایمان بمیرد، خداوند نامه عملش را در روز قیامت نخواهند گشود.
همچنین درباره قصّه حضرت آدم و حوّاء علیهما السلام آمده است. خداوند فرمود: ای حوّاء! هر زنی که به هنگام زایمانش بمیرد او را با شهیدان محشور مىکنم.
ای حوّاء! هر زنى که درد زایمان او را بگیرد پاداش شهید برایش مىنویسم و اگر سالم بماند و زایمان کند گناهانش را برایش مىآمرزم گرچه به اندازه کف دریا و ریگ بیابان و برگ درختان باشد و اگر بمیرد شهید مىگردد و فرشتهها به هنگام قبض روحش نزد وى حاضر مىشوند و او را به بهشت بشارت مىدهند و در آخرت او را نزد شوهرش مىبرند و هفتاد برابر برتر از حورالعین است. حوّاء گفت: آنچه دادهاى مرا کافی است.
📚مستدرکالوسائل و مستنبطالمسائل، ج15، ص214
🔰 @p_eteghadi 🔰
💥تقدسزدایی از مبانی دینی در اغتشاشات
🔸تقدسزدایی پیشنیهای به درازای تاریخ دینی دارد. همواره با ظهور دین در هر نقطهای، دشمنان تلاش کردند تا از حربه تقدسزدایی استفاده کنند.
▪️روشها و ابزارهای تقدسزدایی
🔹از روشها و ابزارهای گوناگونی برای تحقق این امر، در طول تاریخ استفاده شده است. شاه کلید تقدسزدایی خلاصه میشود در سه مورد:
1. شکستن تقدس رهبر.
2. خرافهخواندن اعتقادات دینی.
3. تمسخر و استهزاء مقدسات دینی.
🔹اثرات سوء تقدس زدایی
🖊بیتفاوتی مردم در امور دینی، یکی از نتایج تقدسزدایی به شمار میرود. وقایع در تاریخ فراوان است از عبرتهایی که باید بدانیم. مدت زیادی از شهادت پیامبر صلیاللهعلیهوآله نگذشته بود، که امام حسین علیهالسلام را به شهادت رساندند و مردم به ظاهر متدین آن زمان فقط نظارهگر بودند.
🖊ایجاد حس شک و تردید نسبت به امور دینی نیز از نتایج تقدسزدایی است. امری که تا مدتها مقدس بود و الان از تقدس افتاده است؛ شخص را به این فکر میاندازد که ممکن است هیچ امر مقدسی وجود نداشته باشد.
💥به نظر مهمترین اثر سوء تقدسزدایی این است که دیگر مذهبی بودن ارزش نمیشود. شخص تلاش میکند مذهبی بودن خود را کتمان کند تا از استهزاء دیگران در امان بماند.
🌐 جهت مطالعه بیشتر و مشاهده منابع، کلیک کنید.
https://b2n.ir/w25161
📎 #اعتقادات
📎 #حجاب
📎 #تقدسـزدایی
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 ورطه عصیان
🔹 عمل طالح و #گناه دو كار می كند: یكی اینكه علاقه نسبت به اعمال صالح را كم می كند و دستِ این شخص را نسبت به گناهان بازتر می كند مِیلش را بازتر می كند و دیگر اینكه چركی است روی #صحنه_دل در بخش عقل عملی؛ یعنی آینه دل را چركین می كند، دیگر این آینه جایی را نشان نمی دهد.
🔹 تعبیر قرآن كریم نسبت به عمل طالح و سیئه این است كه ﴿كَلَّا بَلْ رَانَ عَلَی قُلُوبِهِم﴾؛ «رین» همان چرك است، خب اگر روی آینه دل, چرك و غبار بنشیند كه جایی را مشاهده نمی كند. این #عقل_عملی كه نمی خواهد بفهمد، می خواهد ببیند, دیدن بالأخره یك بصیرت درونی می طلبد. فرمود این رین است این چرك است (یك) و در بخش دیگر فرمود: ﴿أَفَلاَ یتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَی قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا﴾ (دو)؛ اینها چرا درباره قرآن تدبّر نمی كنند یا اینکه دلشان قفل است. گناه, قفلی است بر درِ دل، این دل می شود بسته، آن وقت چیزی در آن نفوذ نمی كند.
#آیت_الله_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه احزاب جلسه 13
تاریخ: 1392/02/07
🔰 @p_eteghadi 🔰
⁉️ آیا «ذکر یونسیه» که مورد توجه علما و بزرگان بوده، نیاز به اجازه و آداب و شرایط خاصی دارد؟
بخش اول
در رابطه با این ذکر روایتی وارد شده که هم حکیمانه و هم عقلی است؛ این جمله از معصوم علیهالسلام رسیده، و احتیاج به اجازه هم ندارد. امام علیهالسلام فرمودند: «وَ عَجِبْتُ لِمَنِ اِغْتَمَّ كَيْفَ لاَ يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ «لاٰ إِلٰهَ إِلاّٰ أَنْتَ سُبْحٰانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ اَلظّٰالِمِين» تعجب میکنم که کسی غم دارد و پناه نمیبرد به این ذکر «فَإِنِّي سَمِعْتُ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا «وَ نَجَّيْنٰاهُ مِنَ اَلْغَمِّ وَ كَذٰلِكَ نُنْجِي اَلْمُؤْمِنِينَ» استناد امام معصوم سلاماللهعلیه هم به خود آیهی قرآن است که همانطور که حضرت یونس را از غم نجات دادیم «وَ كَذٰلِكَ نُنْجِي اَلْمُؤْمِنِينَ» اهل ایمان را نجات میدهیم.
اما سؤال و نیاز هر کسی به اندازهی درکش هست؛ ما شاید حدود پانزده سال پیش عتبات مشرف شده بودیم، یک آقایی که بچه کوچکی داشت، همراه ما بود؛ موقعی خارج شدن از حرم امام حسین سلاماللهعلیه، کفش خودش و خانمش بود، ولی کفش بچه نبود؛ و مجبور شدند برای بچه کفش بخرند، با اینکه کفش قبلی را هم تازه خریده بودند. قبل از زیارت، هر چه بچه اصرار میکرد من کفش میخوام، به او میگفتند چون برات تازه کفش خریدیم، دیگه نمیتونیم برات کفشِ تازه بخریم؛ اما وقتی کفش گم شد، مجبور شدند دوباره برایش کفش بخرند؛ بعد از اینکه کفش خریدند، بچه گفت من از امام حسین کفش خواستم! این آقا میگفت دفعهی بعد که حرم مشرف شدیم، کفش قبلی سر جایش بود! حالا امکان دارد کفش بزرگ را یکی اشتباهی بپوشد، اما کفش بچه شش هفت ساله را بعید هست، و اینکه دفعهی بعد سرجایش باشد، معلوم است کار خود امام حسین سلاماللهعلیه بوده، مأمور فرستاده تا دعای کودک را اجابت کند.
اما نکته مهم این است که ما معمولا به خاطر حاجت خودمان، متوسل به این ذکر یا به اذکار دیگر میشویم؛ نه اینکه برای حضرت قدم بر داریم! درحالی که اگر برای حضرت قدم برداریم «مَنْ شَغَلَ بِذِكْرِي عَنْ مَسْأَلَتِي أَعْطَيْتُهُ أَفْضَلَ مَا أُعْطِي مَنْ يَسْأَلُنِي» کسی که با یاد من حاجتش را فراموش کند، بیشتر به دنبال حاجتش میروم. در روایت فراوان است که اگر کسی به دنبال حاجت برادر مؤمنش برود، خدای تبارک و تعالی به دنبال حاجتش میرود. حالا اگر کسی کاری را برای امام زمان انجام بدهد، برای فرج انجام بدهد، و خودش مشکلی داشته باشد؛ امام زمان سلاماللهعلیه میبیند و حاجتش را بر طرف خواهد کرد.
کسی که برای فرج حضرت قدم برمیدارد، در مسیر برداشتن ظلمها قدم برمیدارد. کسی که التزام به این ذکر دارد، متوجه این حقیقت میشود، که خودش ظالم است؛ کسی که خودش را ظالم میبیند، میداند که امام علیهالسلام به خاطر ظلم او محبوس است! و کسی که برای رفع حاجت امام علیهالسلام و برای فرج و گشایش امام علیهالسلام، ظلمهای خودش را خاموش کند، این ذکر به او تنبه میدهد به اینکه تو ظالم هستی، و در ازل با تأخیر در قبول ولایت اهلبیت عصمت و طهارت علیهالسلام مرتکب ظلم شدی، و اینجا با استغفار زیاد و این ذکر که حقیقتِ استغفار است، تنبه پیدا میکنی که من آتشهای خودم را باید خاموش کنم؛ وقتی که آتشها را خاموش کردی، مشی برای ولیعصر سلاماللهعلیه کردی، آن وقت هم خدای تبارک و تعالی جبران میکند.
ادامه دارد ...
📌 بخشی از بیانات یکی از شاگردان سلوکی مرحوم سعادتپرور(ره)
👇👇👇
⁉️ آیا «ذکر یونسیه» که مورد توجه علما و بزرگان بوده، نیاز به اجازه و آداب و شرایط خاصی دارد؟
بخش دوم
اگر کسی به حقیقت این ذکر راه پیدا کند، لزومی هم ندارد تعداد خاصی بگوید؛ لزومی هم ندارد در سجده بگوید؛ ولی تنبه پیدا بکند که چرا من میگویم ظالم هستم؟ چرا بعد از «لاٰ إِلٰهَ إِلاّٰ أَنْتَ» میگویم «سُبْحٰانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ اَلظّٰالِمِين»؟ چه ربطی بین این دو هست؟
کسی که «لاٰ إِلٰهَ إِلاّٰ أَنْتَ» میگوید، یعنی اینکه از تو جز خیر صادر نمیشود؛ جز تو نیست. وقتی میگوید جز تو نیست، یعنی غیر از تو رحمت نیست، برکت نیست، لطف نیست، احسان نیست! وقتی که عدلِ محض زندانی باشد، در زندان به سوی ظلمه باز است؛ وقتی که مهرِ محض زندانی باشد، بیمهری پراکنده میشود؛ وقتی که زیبایی زندانی باشد، زشتیها پراکنده میشود. همان معاملهای که با امیرالمؤمنین در طول بیست و چند سال خانهنشینی شد، همان را ما در طول تاریخ داریم با امام زمان سلاماللهعلیه انجام میدهیم. همانهایی که امیرالمؤمنین را زندانی کردند، در چهرههای ما ظاهر میشوند، و امام زمان سلاماللهعلیه را زندانی میکنیم؛ چون خودشان فرمودند آنچه ما را محبوس میکند اعمال دوستان ماست!
پس این ذکر توجه به این حقیقت است که وقتی من ظالم هستم، و در را به روی عدل بستم، یعنی نمیخواهم عدل بر من حکومت پیدا بکند، و لذا بیعدالتی گسترش پیدا میکند. کسی که اعتراف به ظالمیت خودش میکند، یعنی من دوستدار عدل هستم، یعنی طالب امام هستم. نتیجه این ذکر طلب امام هست؛ نتیجه این ذکر طلب فرج است؛ نتیجه این ذکر طلب سعادت است، طلب رحمت است، طلب زیبایی است، طلب عقلانیت است. چون عقل وقتی که زندانی باشد، در به روی بیعقلی باز میشود.
پس اعتراف به «سُبْحٰانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ اَلظّٰالِمِين» اعتراف به این است که ظلمِ من، عدلِ محض را زندانی کرده؛ و کسی که اعتراف میکند، یعنی میخواهد دری به روی عدلِ محض باز بکند، تا بر وجودش ولایت داشته باشد، تا سرپرستی او را بر عهده بگیرد؛ میگوید بیا عدل را بر وجود من حاکم کن، عدل را بر قلمِ من، و قدمِ من مؤثر کن؛ میخواهم که تحت مدیریت تو باشم.
«سُبْحٰانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ اَلظّٰالِمِين»، درخواست مدیریت امام در وجود انسان است؛ یعنی بیا و مدیریت من را به عهده بگیر! همان که امام علیهالسلام هم به خدای تبارک و تعالی عرض میکند: «إِلٰهِى هذِهِ أَزِمَّةُ نَفْسِى عَقَلْتُها بِعِقَالِ مَشِيَّتِكَ»(دعای صباح امیرالمؤمنین علیهالسلام) این زمام علی را بیا بر عهده بگیر! وقتی امیرالمؤمنین اینگونه میگوید، ما هم باید نسبت امیرالمؤمنین سلاماللهعلیه بگوییم.
📌 بخشی از بیانات یکی از شاگردان سلوکی مرحوم سعادتپرور(ره)
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌼پنج وصیت بسیار زیبا!
✍امام محمد باقر (علیه السلام) خطاب به جابر بن یزید جُعفی میفرمایند: ای جابر! تو را به پنج چیز وصیت میکنم..
💥اگر مورد ستم قرار گرفتی،
تو ستم نکن
💥اگر به تو خیانت کردند،
تو خیانت نکن
💥اگر تو را تکذیب کردند،
تو خشم نگیر
💥اگر تو را ستایش کردند،
تو دلخوش نشو
💥 و اگر تو را سرزنش کردند،
تو دلگیر مشو
بلکه درباره آنچه گفتند فکر کن! اگر دیدی آنچه میگویند راست است، خود را اصلاح کن.
و اگر دیدی درست نیست، پس بدان که خود را مدیون تو کردند و برای جبران این دِین، از ثوابهای او به تو میدهند.از گناهان تو کم کرده، در نامه اعمال او قرار میدهند»
📚بحارالأنوار، جلد۷۵، صفحه۱۶۲
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨﷽✨
🌑 ﺁﺛﺎﺭ ﻭﯾﺮﺍﻧﮕﺮ ﮔﻨﺎﻩ
« ﻇَﻬَﺮَ ﺍﻟْﻔَﺴﺎﺩُ ﻓِﻲ ﺍﻟْﺒَﺮِّ ﻭَ ﺍﻟْﺒَﺤْﺮِ ﺑِﻤﺎ ﻛَﺴَﺒَﺖْ ﺍَﻳْﺪِﻱ ﺍﻟﻨّﺎ ﺱ ( ﺭﻭﻡ، 41 )»
( ﻓﺴﺎﺩ ﮔﻨﺎﻫﺎﻥ ﻣﺮﺩﻡ ﺩﺭﺻﺤﺮﺍﻫﺎ ﻭ ﺩﺭﯾﺎﻫﺎ ﻇﻬﻮﺭ ﭘﯿﺪﺍ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ . )
🔅ﺍﺛﺮ ﮔﻨﺎﻩ ﻓﻘﻂ ﺩﺭ ﺧﻮﺩﺍﻧﺴﺎﻥ ﻇﺎﻫﺮ ﻧﻤﯽ ﺷﻮﺩ، ﮔﻨﺎﻩﺍﻧﺴﺎﻧﯽ
1️⃣ﺩﺭ ﻣﺤﯿﻄﺶ ﻫﻢ ﺍﺛﺮ ﺩﺍﺭﺩ،
2️⃣ ﮔﻨﺎﻩ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺭ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻧﺶ ﺍﺛﺮ ﺩﺍﺭﺩ،
3️⃣ﮔﻨﺎﻩ ﺍﻧﺴﺎﻧﯽ ﺩﺭ ﻓﺮﺷﺘﻪ ﻫﺎ ﺍﺛﺮﺩﺍﺭﺩ،
4️⃣ﮔﻨﺎﻩ ﺍﻧﺴﺎﻧﯽ ﺩﺭﺯﺭﺍﻋﺖ ﺍﺛﺮ ﺩﺍﺭﺩ،
5️⃣ ﮔﻨﺎﻩ ﺍﻧﺴﺎﻧﯽﺩﺭ ﺟﻮّ هوا ﺍﺛﺮ ﺩﺍﺭﺩ .
6️⃣ﺩﺭ ﻧﺴﻠﺘﺎﻥ ﺍﺛﺮ ﻣﯽ ﮔﺬﺍﺭﺩ،
ﮔﻨﺎﻩ ، ﺩﺭ ﻫﻤﻪ ﭼﯿﺰ ﺍﺛﺮ ﻣﯽ ﮔﺬﺍﺭﺩ،
ﺍﻧﺴﺎﻥ ﮔﻨﺎﻩ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﻭ ﺧﯿﺎﻝ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﺩﺭ ﺟﺎﯼ ﺧﻠﻮﺗﯽ ﮔﻨﺎﻩ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺗﻤﺎﻡ ﺷﺪ ﻭ ﺭﻓﺖ.
علامه طباطبائی:
⬅️هر پر کاهی که در ته چاهی حرکت می کند ، موج بر می دارد وتا به آسمانها اثر دارد.
⬅️برگی که از درخت ، بر زمین می افتد ، در عالم تاثیر گذار است ؛ چطور فکر می کنید ،گناه کردن در عالم ، بی اثر باشد ⁉️
🔰 @p_eteghadi 🔰