♨️پیشرفت دانش در سایه حکومت علمای شیعه
🔸امیرالمؤمنین علی علیهالسلام میفرماید: «العِلمُ سُلطانٌ، مَن وَجَدَهُ صالَ بِهِ، ومَن لَم يَجِدهُ صيلَ عَلَيهِ»؛ «علم سلطه و برتری است، کسی که دانش را بیابد به وسیله آن غلبه میکند و هر کس دانش نداشته باشد بر او غالب میشوند». یکی از نقاط روشن و امیدبخش در کارنامه جمهوری اسلامی ایران، توجه ویژه حکومت و مردم به علم و دانش است.
🔸برخلاف کلیسای قرونوسطی که دین و آموزههای دینی را در برابر تحقیقات علمی قرار میداد و با دانش برخورد بسیار محتاطانهای داشت، علمای تشیع با توجه به تأکیدات فراوان دین اسلام به کسب علم و دانش، از همان ابتدای انقلاب اسلامی با راهاندازی نهضت سوادآموزی و گسترش آموزش عمومی وضعیت اسفناک سواد خواندن و نوشتن در دوران پهلوی را به جایگاهی موردقبول ارتقاء دادند، سهیم کردن بانوان در رشد علمی کشور، ایجاد پارکهای علم و فناوری، توجه به تولیدات دانشبنیان و موفقیتهای چشمگیر در المپیادهای علمی جهان همگی در عصر حکومت دینی و در پرتوی حمایت علما خصوصاً مقام معظم رهبری بهدستآمدهاند.
🔹جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یک حکومت دینی در عرصه علم و دانش از بسیاری از کشورهای دارای حکومت سکولار مانند مصر و ترکیه، کارنامه درخشانتری دارد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔷 همراهی و مشارکت در امور زندگی
🟣 یکی از مهمترین و اساسیترین وظایف زنان مدیریت خانه است؛ اگرچه از نگاه عموم مردم مدیریت منزل (خانهداری) امری ساده به نظر میرسد اما از آنجهت که تربیت و پرورش فرزندان، آماده کردن فضای روانی خانه و... به عهده آنان است، از با ارزشترین و حساسترین وظایف محسوب میشود.
📚 امام صادق علیهالسلام میفرماید: جدشان امیرالمؤمنین علی علیهالسلام با اینکه وظایف و کارهای بیرون از خانه را انجام میدادند اما در کارهای منزل نیز با همسرشان همکاری میکردند: «كَانَ أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ يَحْتَطِبُ وَ يَسْتَقِي وَ يَكْنُسُ»؛ «امیر مؤمنان علیهالسلام هيزم جمع آورى مىكرد، آب مىآورد و جارو مىكرد».
🟩 همانطور که لازم است وظایف روزانه هر یک از همسران مشخص شود تا با نظم و انضباط خاصی این وظایف را انجام دهند؛ در کنار این وظایف نیز جهت تقویت روحیه همکاری و همراهی در زندگی مشترک، مناسب است همسران در فعالیتهای یکدیگر نیز مشارکت کنند.
📌شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج۳، ص۱۶۹
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 بخشش شخص خطاکار
🟡 همه انسانها به غیر از معصومین دچار خطا و اشتباه میشوند و این یک امر کاملاً طبیعی است. در زندگی مشترک و زناشویی نیز ممکن است این خطاها رخ دهد.
📚 امیرالمؤمنین حضرت علی علیهالسلام میفرمایند: «فـَاَعـْطـِهـِمْ مـِنْ عـَفـْوِکَ وَ صـَفـْحـِکَ مـِثـْلَ الَّذی تـُحِّبُ اِنْ یـُعـْطـِیـَکَ اللّهُ مـِنْ عـَفـْوِه وَ صَفْحِهِ»؛ «آنـان را از عفو و اغماض خویش برخوردار ساز، بهگونهای که دوست میداری خداوند تو را از عفو و اغماض خویش برخوردار سازد».
❇️ گذشت و بخشش، یکی از بهترین راههایی است که در هنگام لغزش و خطای همسرمان میتوانیم انجام دهیم؛ همانطور که اگر خود ما نیز این اشتباه را انجام داده بودیم، دوست داشتیم مورد اغماض و بخشش قرار بگیریم.
📌 نهجالبلاغه، ص 993.
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢 اختلال افسردگی، علاوه بر آسیبهای روانی، باعث بیماری جسمی نیز میشود.
✅ همان گونه که نشاط برای زندگی لازم و ضروری است، غصه و اندوه برای اتفاقات ناگوار زندگی نیز رفتاری طبیعی است.
🔺گاهی غمگینی و افسردگی افراد از حد طبیعی عبور، و فعالیتهای اجتماعی اشخاص را مختل میکند. این افسردگی به دلیل عدم تعادل در خوردن، خوابیدن، خلق افسرده، احساس بیارزشی، لذت نبردن از فعالیتهای روزمره، علاوه بر ایجاد مشکلات روانی، باعث بروز ضعف و بیماری جسمی نیز میشود.
📚 امام جواد علیهالسلام به نقل از امیرالمؤمنین حضرت علی علیهالسلام میفرمایند: «مَن کَثُرَ هَمُّهُ سَقُمَ جَسَدُه»؛ «هر که اندوهش زیاد باشد، بدنش بیمار میشود».
📌بحرانی، عوالم العلوم و المعارف و الأحوال، ج۲۳، ص۲۷۵
🔰 @p_eteghadi 🔰
#حدیث_روز
💠 عوامل آزمایش مؤمنین🌪
🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
امیرالمؤمنین علی (علیهالسلام) میفرماید: نه به ثروت و رفاه شاد شو و نه از فقر و بلا ناراحت، چرا که طلا با آتش امتحان میشود و مومن با بلا و آزمایش.
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️حکومت اسلامی و چالش مسکن
🔸مسأله مسکن از چالشها و اساسیترین مطالبی است که جمهوری اسلامی ایران با آن مواجه است. درصد زیادی از دغدغه ایرانیان نسبت به آینده را مشکل خرید مسکن تشکیل میدهد و از موانع بزرگ ازدواج ترس جوانان از همین مشکل است. امیرالمومنین علیهالسلام برای دور کردن جوانی از گناه خود ارضایی از بیتالمال هزینه ازدواج او را پرداخت کرد. در عصر حاضر برای جلوگیری از به فساد افتادن جوانان و ترویج ازدواج شکستن بُت مسکن الزامی است.
🔸از منظر دین اسلام خانه باید محل آرامش باشد، از بلندمرتبهسازی پرهیز گردد، امکان عبادت و نماز برای اهل خانه را فراهم کند و اشراف بر زندگی خصوصی دیگران نداشته باشد. متأسفانه در ساخت پروژههای مسکن در کشور ما این شرایط لحاظ نمیشود و از این لحاظ مردم و حکومت اسلامی ضربه فراوانی را متحمل میشوند.
🔹هرچند جمهوری اسلامی ایران در زمینه کمیت و تعداد مسکن موفقیتهایی داشته است، اما تا رسیدن به کیفیت مطلوب خانه و هماهنگی آن با اهداف اسلام فاصله دارد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢علل بروز اپیدمی خودتحقیری اجتماعی
🔸 بسنده کردن به داشتهها و موفقیتهای موجود، امری پسندیده نیست؛ ولی از سویی نباید با دست کم گرفتن آنها، دچار خودتحقیری شد، بنابراین انسان باید همواره از عوامل خودتحقیری دوری کند.
1️⃣. چشمدوختن به داشتههای دیگران
✍️ چشمپوشی از آنچه که دیگران دارند، از صفات پسندیده اسلام است؛ زیرا چشمدوختن به دارایی دیگران، نتایجی همچون: حقارت و اندوه را به دنبال دارد.
2️⃣. نداشتن عزت نفس
✍️ خداوند متعال انسان را عزیز و با عزت آفریده است، بنابراین انسان نیز باید عزت خود را حفظ کرده و از عواملی که عزت او را به خطر میاندازد، پرهیز کند.
3️⃣. تبلیغات فضای مجازی
✍️ از آنجا که اغلب مردم به اصطلاح امروزی «سواد رسانهای» ندارند، به شدت تحت تأثیر آن قرار میگیرند. اینجاست که دشمن با هجمههای سنگین خود بر ضد اسلام، ایران و نظام در فضای مجازی، خودتحقیری را در روح و روان مخاطبان خود دو چندان میکند.
🔸بنابراین باید گفت که بهترین حربه مبارزه با هنجار خودتحقیری، عزت نفس است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ رشد 3 برابری خطوط راهآهن بعد از انقلاب
✅ طول خطآهن در سالهای قبل از انقلاب ۴ هزار و ۵۰۰ کیلومتر بود اما در حال حاضر ۱۴ هزار و ۲۷۰ کیلومتر مسیر ریلی در کشور احداث شده است که نسبت به پیش از انقلاب اسلامی رشد ۳ برابری داشته است.
🔴 بر اساس آمار مندرج در کتاب آمار جهانی، آمار بانک جهانی 2013 و سازمان ملل، رتبه ایران در میان کشورهای جهان به لحاظ خطوط ریلی برون شهری، ایران از رتبه ۲۷ به رتبه ۱۹ ارتقا پیدا کرده است.
♨️ علاوه بر موارد بالا راه آهن ایران، از نظر زیر ساخت ریلی بالاتر از کشورهای ترکیه با رتبه 49، عربستان با رتبه 50، یونان با رتبه 56، مکزیک با رتبه 63، پاکستان با رتبه 71 و برزیل با رتبه 94، قرار دارد. همچنین کشورهایی مانند امارات، قطر و کویت از جمله کشورهایی هستند که یا خدمات ریلی منظمی نداشته و یا بخش ناچیزی از آنها پوشش ریلی دارد. به همین دلیل هم در رتبه بندی قرار نگرفتهاند.
❗️ کامل نیستیم اما این حجم از خدمات رسانی در دنیا با این همه تحریم و فشار بی سابقه است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️عشق به خدا، جایگزین عشق به شیطان و شهوت
💠اگر عنصر عشق و دوستی به خدا در زندگی کودکان و نوجوانان نهادینه شود دوستی به خوبیها در رفتار و منش کودکان تقویت خواهد شد. از طرفی این عشق و دوستی مانع بسیاری از آسیبهای فرهنگی و اجتماعی خواهد شد و کودکان را برای دستیابی به کمالات اخلاقی ترغیب خواهد کرد.
🔶فرهنگ قرآن کریم باتوجهبه اهمیت و کارکرد عشق و دوستی با خداست که آیات متعددی را در خصوص آن نازل کرده است و بندگان خود را به این عنصر حیاتی دعوت کرده است.
🌿«وَ الَّذِينَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِلَّهِ؛ [1] ولی کسانی که ایمان آوردهاند، به خدا محبت بیشتری دارند» و یا اینکه در وصف بندگان خوب خود به عنصر محبت و عشق در زندگی آنها اشاره میفرماید:
🌱«يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ؛[2] خدا آنان را دوست میدارد و آنان (نیز) او را دوست دارند».
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢امام جواد، مبتکر بحث آزاد فکری
🔹امام جواد علیهالسلام الگوی برتر برای جهاد تبیین هستند.
🔸این امام همام که زمینیان تنها 25 سال، وجود مبارکش را درک کردند، در این مدت کوتاه با علم خدادادی و بیان علوی عزت و آبروی شیعه را حفظ نموده و یگانهی عصرشان بودند.
🔹امام جواد علیهالسلام در زمان 17 ساله امامتشان، آزادی فکری دوران را قدر دانسته و با مناظراتشان همه را مبهوت کردند. مناظره ایشان در سن کودکی با یحیی بن اکثم 60 ساله و پیروزی علم ایشان، از جمله مواردی است که چشمان اهل زمان را خیره به نور امامت کرد.
🔸یکی از اقدامات ایشان رواج بحثهای فکری بود. مقام معظم رهبری میفرمایند: «مبتکر بحث آزاد اجتماعی امام جواد علیهالسلام است. البته قبل از امام جواد (علیهالسلام) هم در زمان ائمه بحث زیاد میشد، اما اینکه حالا بنشینند جمعاً صحبت کنند، امام جواد (علیهالسلام) اول بار این کار را کردند».
🔹در نهایت همین فعالیتهای روشنگرانه و مبارزات علمی ایشان با تفکر حاکمان، موجب شد که دشمنان اسلام در برابر ایشان احساس عجز کرده و ایشان را بزدلانه و با زهر مسموم نمایند.
🔰 @p_eteghadi 🔰