6.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#موشن_گرافیک
#اخلاقی
⭕️پرسش: آیا اصرار بر دعا کار خوبی است؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
#پاسخ_به_شبهات
#سوال
🔴 خدا که میدانست ما بهشتی یا جهنمی هستیم پس چرا ما را آفرید؟! و اینکه خدا علم به آینده ما دارد و ما طبق آیندهای که او برای ما رقم زده زندگی میکنیم پس اختیاری نداریم؟!
#پاسخ
🔶 اول: خدا از قبل از خلقت ما به سرنوشت ما علم داشت و میدانست ما بهشتی هستیم یا جهنمی هستیم ولی فقط میدانسته که ما چطور زندگی میکنیم و آینده خود را چگونه رقم میزنیم نه اینکه زندگی ما را رقم بزند.
🔷 دوم: خداوند از اول میداند که ما چه مسیری را انتخاب میکنیم و سرنوشت ما چیست ولی ما را مجبور به انتخاب آن نکرده است، بلکه خود ما با اختیار خودمان آن را انتخاب کردیم. یعنی علم خدا به سرنوشت ما ربطی به اختیار ما در انتخاب سرنوشت ما ندارد.
🔶 سوم: اگر استادی از روز اول بداند شاگردش آخر سال رفوزه میشود به معنی این نیست که اختیار دانش اموز را گرفته باشد. ولی در عین حال استاد برایش چیزی کم نمیگذارد و تمام زحماتی که برای دیگر شاگردان میکشد برای او هم میکشد تا اینکه موفق شود، ولی اگر شاگرد با انتخاب کاهلی و خوشگذرانی حاضر به پذیرش راهنمایی استاد نشود و همان راهش را ادامه دهد، در آخر سال شاگرد نمیتواند بگویدکه استاد در حق من کوتاهی کرد و علم استاد نسبت به من موجب مردودیم شد.
🔻 و اگر استاد از روز اول که میفهمید آن شاگرد، آخر سال رفوزه میشود او را از کلاس و مدرسه محروم میکرد و میگفت فایده ندارد اینجا باشد پسندیده تر بود یا اینکه شاگرد تا آخر سال در مسیر تحصیل باشد و خود متوجه بشود که بر اثر انتخاب غلطش مردود شده؟! مسلما حضور شاگرد در مدرسه و کلاس بهتر از اخراج او بود.
🔻 حال اگر خدا کلا انسان را خلق نمیکرد بهتر بود یا اینکه او را خلق میکرد و تمام امکانات و شرایط هدایت را در اختیارش قرار میداد تا بسیاری به رشد و تعالی برسند ولی بعضی انسانها با اختیار و اصرار خودشان راه بدبختی و شقاوت را انتخاب کنند کدام بهتر بود؟!
🔻 مسلما خلق کردن بهتر بود هر چند خدا از اول میداند که انسانهای بدکار، نکبت و بدبختی را انتخاب میکنند. و این شاید همان معنی «إِنِّي أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ» باشد که خداوند در جواب اعتراض فرشتگان به آنها فرمود: من چیزی میدانم که شما نمیدانید.[1]
🔶 چهارم: باید دانست که منظور از خلقت انسان خلقت موجودی مختار بوده نه موجودی که نتواند به جهنم برود و الا فرشتگان بودند که اصلا جهنمی نیستند و در جایگاهی قدسی قرار دارند و طبیعتا جهنم رفتن برای آنها قابل تصور نیست.
💠 منابع:
[1]ـ بقره، آیه 30
🔰 @p_eteghadi 🔰
31.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سوال
از کجا معلوم دین اسلام دین کاملی باشه؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
002.mp3
1.47M
#پادکست #یک_دقیقه
#اعتقادی
⭕️ پرسش: ملاک خداوند در خصوص اعطای ولایت به معصومین (علیهمالسلام) چیست ؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
تهجّد
مصطفی ملکیان
🔹 خيلی به بيدار ماندن در دل شب توصيه شده است. لغت «تهجد» به معنای عبادت در شب نيست، بلكه به معنای بيدار ماندن در شب است. نمیخواهم بگويم كه نبايد نماز شب خواند، بلكه میگويم قرآن میفرمايد: «وَمِنَ اللَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَةً . ۱۷/اسراء »، يك تكهای از شب را بيدار باشيد. اگر نماز شب هم نمیخوانيد، تكهای از شب را بيدار باشيد و در كار و بار عالم و خود تأمل و تفكر كنيد. امّا متأسفانه ما چنين نمیكنيم و يا كم میكنيم.
به تعبير خليل جبران، علی(ع) شبها با خدا مسامره داشت و در گوش خدا نجوا میكرد (مسامره به معناي نجوای عاشق و معشوق در گوش يكديگر در دل شب است. سَمَر به معنای واقعهی شبانه، يا قصه شب است). انسان بايد در دل شب بيدار باشد.
وقتی من بچهای هشت ساله بودم، مرحوم الهی قمشهای كه با پدر من پسرعمو بودند، شبزندهداریهای خيلی عالی داشتند. پدرم از بچگی به من میگفتند كه پهلوی آقای الهی قمشهای بخواب تا ببينی كه ايشان شبها چه میكنند. من نمیفهميدم كه "ايشان شبها چه میكنند"، به چه معناست. يادم میآيد كه ايشان شب ها بيدار میشدند و مطالعه میكردند و پدرم مرا تشويق برای مطالعه تابستانها میكرد. ايشان به شهر ما آمدند و چون ما باغ فراوانی داشتيم، چند شبی ايشان را به باغ دعوت كرده بوديم. ولی پدرم نمیگذاشتند ما در باغ بمانيم. ما بچهها بايد برمیگشتيم.
يک شب من گفتم كه میخواهم امشب اينجا بمانم تا ببينم، ايشان چه كار میكنند. اولين بار بود كه پهلوی ايشان میخوابيدم. خوابم نمیبرد تا ببينم ايشان چه میكنند. يك بار ديدم ايشان بلند شدند و وضو گرفتند و در تاريكی نشستند. ابتدا به نظرم آمد كه ايشان شعر میخواندند. صدای ايشان پايين بود و به نظر آهنگين میآمد. بعد آهستهآهسته صدای ايشان بلندتر شد و شروع كردند با صدای خيلی بلند گريه كردن (چون عادتشان بود و نمیتوانستند با صدای كم بگريند).
به نظر من رسيد كه دو ساعت لاينقطع با صدای بلند گريه میكردند. من آن شب فهميدم كه پدرم چه چيزی را میگفتند که بايد ياد بگيرم. بعد ايشان نماز خواندند و عبادت كردند. فردا صبح من در گوشهای وقتی ديگران متفرق شدند، گفتم آقای الهی! گفتند: بله. گفتم: شما ديشب زياد نخوابيديد. گفتند: چرا خوابيدم. گفتم: آخر من بيدار بودم. گفتند: عجب تو بيدار بودی؟ گفتم: بله. گفتند: چرا بيدار بودی؟ گفتم: پدرم گفته بودند كه ببينم شما چگونه شبها را میگذرانيد.
ايشان به من گفتند، فلان كس (ابن عم) میگفت، هر شبی كه آدم تا صبح بخوابد، صبح مثل يک گاو بلند میشود. ما میخواهيم كه مثل گاو از خواب بيدار نشويم. من خيلی تعجب كردم كه چرا ايشان چنين میگويند!؟ بعد ايشان گفتند: در زندگی حيوانات دقت كن، حيوانات روزها را تا غروب به دنبال معيشت خود میروند. تفاوت انسان و حيوان فقط در شب معلوم میشود. در روز معلوم نمیشود. شب حيوانها میخوابند، اما انسانها در دل شب بيدار میمانند. اين جمله در من خيلی نافذ افتاد.
البته من خيلی هم موفق نيستم، اما واقعاً به نظرم میرسد كه آدم بايد ولو نيم ساعت، ولو نماز هم نخواند، ولو دعای مرسوم و متداول را هم نخواند، در شب بيدار بماند. ممكن است حال شما اقتضا نكند نماز بخوانيد. مثلاً ممكن است كسل باشيد و نماز نخوانيد، اما بيدار بودن در دل شب (نفس تهجد) بسيار مفيد است. آدم میتواند در گذشتهاش فكر كند. میتواند از حوادث عبرت بگيرد و نقاط ضعف و نقاط قوت زندگی خود را بيابد و برای آن برنامهريزی كند. آدم میتواند در پوست ديگران فرو برود و بفهمد كه آنها هم آنقدر كه من گمان میکردم، بد نيستند.
خيلی وقتها آدم در شب فكر میكند كه اين داوری كه من میكنم و يا اين سخنی كه امروز گفتم درست نيست، يا در اين نزاعی كه فلان كس با من دارد، خيلي هم مقصر نيست. آدم در شب میتواند در پوست ديگران فرو برود. اگر چنين كند، میيابد كه نبايد از ديگران انتظار نابجا داشته باشد. اين شببيداریها دو كار با آدم میكند، كار اول آن است كه توقع آدمی از خودش بالا میرود و كار دوم آن است كه توقع آدمی از ديگران پايين میآيد. مشكل عمده ما آن است كه توقعمان از خودمان پايين است و از ديگران بالا.
شنيدم كه دانای مرشد شهاب
دو اندرز فرمود بر روی آب
يكي آنكه در نفس خوشبين مباش
دگر آنكه در غير بدبين مباش
#نماز_شب
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خدا اگه طولش میده،قشنگ ترش میکنه
صبر داشته باش👌
شبتون بهشت💫
🔰 @p_eteghadi 🔰
پیامبر خدا صلیاللهعليهوآله:
إنَّ أبخَلَ الناسِ مَن بَخِلَ بِالسلامِ
بخيلترين مردم كسى است كه در سلام كردن بخل ورزد.
الأمالي للطوسي، ۸۹/۱۳۶
سلام
یکشنبهتون غرق نور🌺
🔰 @p_eteghadi 🔰
#سخن_بزرگان
◼️آﯾﺖ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻼﻣﻪ ﻃﺒﺎﻃﺒﺎﯾﯽ (رحمة الله عليه) :
◾️ﻫﯿﭻ ﮐﺲ ﺑﻪ ﻫﯿﭻ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺍﯼ ﺍﺯ ﻣﻌﻨﻮﯾﺖ ﻧﺮﺳﯿﺪ، ﻣﮕﺮ ﺩﺭ ﺣﺮﻡ ﻣﻄﻬﺮ ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﯿﻦ علیه السلام ﻭ ﯾﺎ ﺩﺭ ﺗﻮﺳﻞ ﺑﻪ ﺁﻥ حضرت ، «این کتیبه های سیاه که بر در و دیوار حسینیه و محل عزاداری نصب کرده اند، ما را شفاعت میکنند».
🔰 @p_eteghadi 🔰
#سوال
🔴 میگویند امام حسین علیه السلام وقتی به کربلا رسید اسبش حرکت نکرد، هر کاری کرد حرکت نکرد، بعد امام پرسید اینجا کجاست؟
ببخشید! یعنی آن یعنی اسب میفهمد اینجا کربلاست، ولی امام حسین نه؟!!
#پاسخ
⚫️ بررسی روایت: بنابر تحقیق و جستوجو؛ چنین نقلی در منابع متقدم نیافتیم، مگر در کتاب روضة الشهداء کاشفی سبزواری ( که کتابی ایشان مورد تعرض شهید استاد مطهری بابت تحریفات عاشورا قرار گرفت ) که عبارتشان چنین است:
«اسب امام حسین علیه السلام به زمین هولناک رسیده بایستاد، و هر چند امام تازیانه میزد گام از گام بر نمیداشت. امام حسین پرسید که هیچکس مىداند این چه زمین است؟
یکى گفت، این را ارض ماریه گویند،
آنحضرت گفت: شاید نام دیگر داشته باشد،
گفتند: آرى، این موضع را کربلا خوانند.
امام حسین گفت: الله اکبر ارض کرب و بلا و سفک الدّماء این زمین کرب و بلا است و این جاى ریختن خونهاى ما است. اینجا محطّ رجال آل عبا است».
در این نقل سخنی از تعویض اسب نیامده است.
⚫️ اما در بعضی از کتابهای متأخر با اضافاتی اینگونه نقل شده است که امام علیه السلام اسب را تعویض کردند:
امام حسین علیه السلام با سپاهش رهسپار شدند تا به دشت کربلا رسیدند. ناگهان اسب امام علیه السلام ایستاد و امام علیه السلام از آن پیاده شد و بر اسب دیگرى سوار شد. آن نیز حرکت نکرد. هفت اسب عوض کرد، ولى هیچکدام حتّى یک گام جلوتر نرفتند.
امام علیه السلام چون این امر شگفت را دید پرسید:
«نام این سرزمین چیست»؟
گفتند: غاضریّه.
فرمود: «آیا نام دیگرى دارد»؟
گفتند: نینوا.
فرمود: «نام دیگرى»؟
گفتند: ساحل فرات.
باز پرسید: «نام دیگرى دارد»؟
گفتند: کربلا.
امام علیه السلام آهى کشید و فرمود: «دشت اندوه و بلا!»
سپس فرمود: «از اینجا کوچ نکنید که به خدا سوگند اینجا خوابگاه شتران ما و جاى ریختن خونهاى ما و هتک حریم ما و محلّ شهادت مردان ما و ذبح کودکان ما است. به خدا سوگند! همینجا قبرهاى ما را زیارت کنند و جدّم رسول خدا به این تربت نویدم داده است و در فرموده او خلاف نیست».
⚫️ اما روایت که پرسیدن از نام سرزمین باشد و نیز خبر دادن شهادت امام حسین علیه السلام در منابع متقدم و معتبرتر آمده است.
⚫️ علم امام حسین علیه السلام: پرسش دوم در واقع به بحث از علم غیب امامان معصوم علیهم السلام برمیگردد؛ به طور خلاصه باید گفت: علم ائمه اطهار علیهم السلام به غیب (آنچه بوده و هست و خواهد بود) علم عرضى و حصولى (دریافت از خداوند) و برگرفته از إذن و اجازه خداوند و محدود به آن مقدارى است که خداوند ایشان را بر آن مطلع میگرداند نه بیشتر.
از طرف دیگر، این علم غیبى بدین معنا نیست که هیچ امرى بر آنها پوشیده نباشد.
به دیگر سخن؛ ائمه علیهم السلام ممکن است بالفعل، بسیاری از اسرار غیبی را ندانند، ولی هنگامی که خدا اراده کند آگاه میشوند و یا هنگامی که خودشان اراده کنند با اذن و رضای پروردگار از علوم غیبی مطلع میگردند.
⚫️ با توجه به این مقدمه و با فرض پذیرش این روایت؛ امام حسین علیه السلام با آنکه خبر از شهادت خود در کربلا داشتند، اما این اسب و یا افرادی که از آنان نام منطقه را جویا شده بود، در تطبیق این سرزمین با کربلایی در دانش غیبی حضرتشان بود، واسطه شدند. همانطور که هدهد حضرت سلیمان علیه السلام را برای یافتن آب، به محل آن راهنمایى کرد.
📚پی نوشت:
✍️ اسلام کوئست
🔰 @p_eteghadi 🔰
#تابلو_نوشته
#اعتقادی
⭕️پرسش: تا چه اندازه انسان مجاز است، از انسان هاى دیگر اطاعت کند؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔖منبر کوتاه🔖
#شاهچراغ
🎥دلیل فضیلت حضرت شاهچراغ
👈 #احمد_بن_موسی علیهاالسلام، به انتخاب و به بصیرت خودش، #امامزاده واجب التعظیم شد...
♦️برادری که برای برادر امامش #امام_رضا علیهالسلام سنگ تمام گذاشت...
🔊حجتالاسلام #مهدی_طباخیان
🔰 @p_eteghadi 🔰
1_6083585082.ogg
61.5K
#سوال
🔴 خدا با شخصی که خودکشی میکنه چیکار میکنه عذابش از کی شروع میشه و این که آیا در جهنم جاودانه میمونه یا نه؟
#خودکشی
🔰 @p_eteghadi 🔰