113.1K
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️حاج آقا معصومین چیزی از خداوند نمیخواستند؟؟یعنی صد درصد تسلیم درگاه خداوند بودند و میگفتند هر چیزی که خودت میخوای رو به ما بده ؟؟و خداوند هر چیزی که صلاح آنها بود را به آنها میداد
#دعا
#ائمه علیهم السلام
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸رجب ماه بزرگی است که خداوند پاداش نیکی ها را در آن دو چندان و گناهان را پاک میکند.🌺
🔰 @p_eteghadi 🔰
7.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#شبهه
❓️۱۲۴ هزار پیامبر چطور اومدن؟! هر ۱۷ روز یه پیامبر می اومده؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
بدگویی از دهر و دنیا در کلام امام حسین علیه السلام !!!!
#پرسش
❓در برخی نقلها آمده است که امام حسین در جریان واقعه کربلا از دنیا به خاطر گرفتاری های ایجاد شده بدگویی کرده در حالی که ما معتقدیم همه چیز دست خداوند است و دنیا و روزگار در گرفتاری ها نقشی ندارند !!!! این تضاد چگونه قابل رفع است ❕❕❕❕
#پاسخ
✅️ خداوند می فرماید :
" آنها گفتند: چيزى جز همين زندگى دنيا در كار نيست، گروهى از ما مىميرند و گروهى جاى آنها را مىگيرند، و جز طبيعت و روزگار ما را هلاك نمىكند، آنها به اين سخن كه مىگويند يقين ندارند، بلكه تنها گمان بىپايهاى دارند. " " وَ قالُوا ما هِيَ إِلاَّ حَياتُنَا الدُّنْيا نَمُوتُ وَ نَحْيا وَ ما يُهْلِكُنا إِلاَّ الدَّهْرُ وَ ما لَهُمْ بِذلِكَ مِنْ عِلْمٍ إِنْ هُمْ إِلاَّ يَظُنُّون " ( جاثیه 24 )
❗️در پاسخ به پرسش مطرح شده و شرح و بیان آیه فوق در تفسیر نمونه چنین می خوانیم :
" اين اعتقاد كه فاعل حوادث اين عالم دهر و روزگار است، و يا به تعبير جمعى ديگر گردش افلاك و اوضاع كواكب مىباشد عقيده جمعى از ماديين در اعصار گذشته بود كه سلسله حوادث را منتهى به افلاك مىكردند، و معتقد بودند هر چه در جهان ما رخ مىدهد به سبب آنهاست حتى گروهى از فلاسفه دهرى و مانند آنها معتقد به ثبوت عقل براى افلاك بودند، و تدبير اين جهان را به دست آنها مىدانستند.
▫️اين اعتقادات خرافى با گذشت زمان تدريجا از ميان رفت، مخصوصا با پيشرفت علم هيئت ثابت شد چيزى بنام" افلاك" (كرات تو بر توى پوست پيازى بلورين) اصلا وجود خارجى ندارد، و ستارگان عالم بالا نيز كم و بيش ساختمانى مانند كره زمين دارند، منتها بعضى خاموشند و كسب نور از كرات ديگر مىكنند، و بعضى در حال اشتعال و نور افشانى هستند.
🔸دهريين گاه در حوادث تلخ و ناگوار به دهر بدگويى مىكردند و آن را سب و دشنام مىدادند و عجب اينكه بقاياى آن نيز در ادبيات امروز ديده مىشود كه بعضى از شاعران خداپرست به" دهر غدار" و" چرخ كج مدار" بد مىگويند و بر روزگار نفرين مىفرستند كه چرا چنين و چنان كرده است.
در شعر معروف آمده است:
فلك به مردم نادان دهد زمام مراد
تو اهل دانش و فضلى همين گناهت بس!
ديگرى مىگويد:
روزگار است اينكه گه عزت دهد گه خار دارد چرخ بازيگر از اين بازيچهها بسيار دارد!
در مورد دهر نيز گفتهاند:
دهر چون نيرنگ سازد چرخ چون دستان كند مغز را آشفته سازد عقل را حيران كند!
👌ولى در احاديث اسلامى از پيغمبر گرامى اسلام نقل شده: "لا تسبوا الدهر فان اللَّه هو الدهر "
" روزگار را دشنام ندهيد چرا كه خداوند روزگار است"
📚تفسیر مجمع البیان ج 9 ص 78
▫️اشاره به اينكه روزگار لفظى بيش نيست، كسى كه مدبر اين جهان و گرداننده اين عالم است خدا است، اگر به مدبر و گرداننده اين جهان بدگويى كنيد بدون توجه به خداوند قادر متعال بدگويى كردهايد! شاهد گوياى اين سخن حديث ديگرى است كه به عنوان حديث قدسى نقل شده است خداوند مىفرمايد:
يؤذينى ابن آدم يسب الدهر، و انا الدهر! بيدى الامر، اقلب الليل و النهار!
" اين سخن فرزندان آدم مرا آزار مىدهد كه به دهر دشنام مىگويند، در حالى كه دهر منم! همه چيز به دست من است و شب و روز را من دگرگون مىسازم"
📚تفسیر قرطبی ج 16 ص 172
👈 ولى در بعضى از تعبيرات دهر به معنى " ابناء روزگار" و" مردم زمانه" به كار رفته كه بزرگان از بىوفايى آنها شكوه كردهاند، 👉
❗️شبيه شعر معروفى كه از امام حسين ع در شب عاشورا نقل شده كه فرمود:
يا دهر اف لك من خليل
كم لك بالاشراق و الاصيل
من صاحب و طالب قتيل
و الدهر لا يقنع بالبديل
" اى روزگار اف بر تو باد كه دوست خوبى نبودى چه اندازه صبحگاهان و شامگاهان از دوستان و طالبان ما را به قتل رساندى و روزگار هرگز قانع به گرفتن بدل و عوضى نمىشود "
📚الارشاد ج 2 ص 93
❗️به اين ترتيب براى دهر دو معنى وجود دارد:
🔹1 _ دهر به معنى" افلاك و روزگار" كه مورد توجه دهريين بوده و آن را حاكم بر نظام هستى و زندگى انسانها مىپنداشتند .
🔹2_ دهر به معنى" مردم عصر و زمان و ابناء روزگار".
👌مسلما دهر به معنى اول پندارى بيش نيست، و اگر باشد اشتباه در تعبير است كه بجاى نام خداوند متعال كه حاكميت بر تمام عالم وجود دارد نام" دهر" را مىبرند .
👈 ولى دهر به معنى دوم چيزى است كه بسيارى از پيشوايان و بزرگان آن را مذمت كردهاند، چرا كه مردم عصر خود را فريبكار، بىوفا، و متلون مىدانستند.👉
📚تفسير نمونه، ج21، ص: 271
🔰 @p_eteghadi 🔰
37.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️چرا امام زمان علیه السلام غائب است؟
🌹غیبت امام مهدی (عج) سری از اسرار الهی است که فلسفه اصلی آن بر بندگان مخفی و پوشیده است و تنها بعد از ظهور حضرت روشن خواهد شد...
🔰 @p_eteghadi 🔰
نماز شب دوم ماه رجب
ده رکعت
در هر رکعت حمد و سوره کافرون یکبار
فضیلت نماز 👇👇👇
🌹خداوند تمام گناهانش را بیامرزد
🌹می نویسد اورا از نمازگزاران تا سال آینده
🌹کسی که این نماز را بخواند خالی از نفاق میشود.
🔰 @p_eteghadi 🔰
325K
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️سلام چجوری باور کنیم امام و پیامبر و ... واقعا وجود داشته وقتی نه معجزه ای دیدیم یا میگن عصا تبدیل به اژدها شد و ... اینارو الان ندیدیم چجوری باور کنیم حتی قرآنم گفته اینارو ولی باورش سخته
❓️سوال دوم اینه که چجوری خدا رو بپذیریم من نمیتونم خدا و قرآن رو قبول کنم حتی با وجود اون همه برهان و استدلال
#ایمان
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
آگاهی قوم نوح علیه السلام از هفت آسمان !!!!
#پرسش
❓ما هنوز علی رغم پیشرفت علمی در مورد هفت آسمان اطلاعی نداریم آن وقت چگونه هزاران سال پیش قوم نوح از هفت آسمان اطلاع داشته اند که نوح در برابر آنان احتجاج به دیدن هفت آسمان می کند ؟
#پاسخ
✅️ خداوند نقل می کند که نوح علیه السلام به قومش چنین استدلال می کرد :
" آيا ندیدید چگونه خداوند هفت آسمان را يكى بالاى ديگرى آفريده ? و ماه را در ميان آسمانها مايه روشنايى، و خورشيد را چراغ فروزانى قرار داده است و خداوند شما را همچون گياهى از زمين رويانيد! سپس شما را به همان زمين باز مىگرداند، و بار ديگر شما را خارج مىسازد و خداوند زمين را براى شما فرش گستردهاى قرار داد تا از راههاى وسيع و درههاى آن بگذريد (و به هر نقطه مىخواهيد برويد). " أَ لَمْ تَرَوْا كَيْفَ خَلَقَ اللَّهُ سَبْعَ سَماواتٍ طِباقا ...." ( سوره نوح آیه 15 تا 20 )
▫️" نوح علیه السلام در اين قسمت از سخنان خود گاه به نشانههاى خدا در آسمانها و كواكب آسمانى اشاره مىكند، و گاه به نعمتهاى گوناگون او در كره زمين، و گاه به ساختمان خود انسان و مساله حيات و زندگى او كه هم دليلى است براى شناخت خداوند و هم اثبات مساله معاد. ولى نه آن انذارهاى نخستين و نه بشارتها و تشويقها و نه استدلالات منطقى هيچيك در دل سياه اين قوم لجوج اثر نگذاشت، هم چنان به مخالفت و كفر ادامه دادند و از قبول حق استنكاف جستند "
📚تفسير نمونه، ج 25، ص: 79
❕در مورد اطلاع قوم نوح از هفت آسمان هم علامه طباطبایی بیان مناسبی دارد و می گوید :
" مراد از ديدن در جمله" مگر نديديد" علم است و اينكه آسمانها را هفتگانه خوانده آن هم در زمينهاى كه مىخواهد اقامه حجت كند دلالت دارد بر اينكه 👈مشركين معتقد به هفتگانه بودن آسمانها بودند، و آن را امرى مسلم مىشمردند و قرآن با آنان به وسيله همين چيزى كه خود آنان مسلم مىدانستند احتجاج كرده 👉و به هر حال داستان هفتگانه بودن آسمانها كه در كلام نوح (ع) آمده به خوبى دلالت دارد بر اينكه اين مساله از انبياء (ع) از قديمترين زمانها رسيده است. "
📚ترجمه تفسير الميزان، ج20، ص: 48
❕دو نکته پایانی :
▫️1 _ چنانچه که در کلام صاحب تفسیر المیزان آمد ماده " رأی " اگرچه در اصل به معنى مشاهده كردن حسى است، ولى در بسيارى از موارد طبق تصریح لغت شناسان ، به معنای علم و آگاهى به کار می رود و معنای « الم تعلم » می دهد ؛ « رَأَى إذا عدّي إلى مفعولين اقتضى معنى العلم »
📚مفردات الفاظ القرآن ج 1 ص 374 _ الصحاح ج 6 ص 2347
❗️در آیه فوق هم این ماده به معنای دانستن است . بنابراین ترجمه آیه مذکور چنین است :
" آیا نمی دانید چگونه خداوند هفت آسمان را یکی بالای دیگری آفریده است "
▫️2 _ در مورد چیستی هفت آسمان هم گفتنی است که آنچه ما از سیارات و کهکشانها و .... می بینیم مربوط می شود به آسمان اول و آسمانهای دوم و سوم تا هفتم در وراء آسمان اول است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫الهے در این
❄️شب زیبـا زمستانی
💫زندگے دوستانم را سبز
❄️تنور دلشان را گرم
💫فانوس دلشان را روشن
❄️لحظه هایشان را بدون غم
💫و چرخ روزگار را
❄️به ڪامشان بچرخان
💫شب زیبـاتون خـوش 💫
🔰 @p_eteghadi 🔰
🤍پروردگارم...
❄️امروز نگران هیچ چیز نخواهم بود
✨زیرا که تمام مشکلاتم را به
❄️دستان پر قدرت تو می سپارم
✨و صبورانه منتظر می مانم تا
❄️هرآنچه میخواهی انجام دهی...
🤍پروردگارا...
❄️تو را به بزرگیت قسم
✨هیچکس را در ساحل طوفانی
❄️زندگیش تنها مگذار.
🤍آمیـن..🙏
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#سخن_بزرگان
✅️ ماه رجب از اوقات دعا (دعا نمودن و خواندن ادعیه) مى باشد و حتى در زمان جاهليت (قبل از اسلام) به اين مطلب مشهور بوده و مردم آن زمان منتظر اين ماه بوده تا در آن دعا كنند.
✍️ میرزا جواد ملکی تبریزی
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
💠 شهادت حضرت ابراهیم علیه السلام بر ربوبیت خداوند !!!!
#پرسش
❓ابرهيم شاهد خلقت زمين و آسمانها بوده است؟
آيه ٥٦ از سوره انبياء:
قَالَ بَلْ رَبُّكُمْ رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ الَّذِي فَطَرَهُنَّ وَأَنَا عَلَى ذَلِكُمْ مِنَ الشَّاهِدِينَ ﴿۵۶﴾
▪️ترجمه:
گفت؛ بلكه پروردگارتان پروردگار آسمانها و زمين، همان كسى است كه آنها را پديد آورده است و من بر اين از شاهدانم(شاهد خلقت آسمانها و زمين).
در اين آيه ابراهيم ميگويد كه شاهد خلقت آسمانها و زمين بوده است. آنوقت مسلمانان ادعا ميكنند اين كتاب معجزه است.
#پاسخ
❕معاند برای شبهه پراکنی روی به کذب گویی آورده و معنای آیه را تحریف کرده و وارونه نشان داده است .
خداوند از زبان ابراهیم علیه السلام نقل می کند که به قوم بت پرستش می گفت :
"(كاملا حق آوردهام) پروردگار شما همان پروردگار آسمانها و زمين است كه آنها را ايجاد كرده و من از گواهان اين موضوعم. " " قالَ بَلْ رَبُّكُمْ رَبُّ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ الَّذِي فَطَرَهُنَّ وَ أَنَا عَلى ذلِكُمْ مِنَ الشَّاهِدِينَ " ( انبیاء 56 )
❕ضمیر " ذلک " اشاره به موضوع قبلی دارد یعنی ربوبیت خداوند بر عالم هستی و ابراهیم علیه السلام می گوید من بر این موضوع شاهد و گواه هستم که رب شما همان رب آسمان و زمین است . زیرا ابراهیم ع با مطالعه خلقت آسمان و زمین و تامل در ظرافتهای خلقت آنان پی برده بود که رب و پدید آورنده آسمان و زمین همان رب انسانها است .
بنابراین موضوع مورد بیان ابراهیم همان ربوبیت خداوند بر آسمان و زمین بوده و این که رب انسانها همان رب و تدبیر کننده آسمانها و زمین است و ابراهیم با مطالعه عالم هستی , بر این موضوع در کنار سایر گواهان , گواهی و شهادت می داد که تنها رب انسانها همان خدایی است که رب آسمانها و زمین است .
❕لذا ابراهیم از تعبیر " من الشاهدین " استفاده کرد , یعنی در موضوع مذکور گواهان دیگری هم هستند که من هم در کنار آنها , یکی از این گواهان هستم .
آن گواهان دیگر همان دانشمندان هستند که با تامل در عالم هستی پی می برند که رب انسانها همان رب آسمانها و زمین است , و بر این مساله گواهی می دهند , چنانچه که خداوند در آیه دیگری فرمود :
" خداوند گواهى مىدهد كه معبودى جز او نيست، و فرشتگان و صاحبان دانش، (هر كدام به گونهاى بر اين مطلب) گواهى مىدهند " " شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ وَ الْمَلائِكَةُ وَ أُولُوا الْعِلْمِ " ( آل عمران 18 )
❕لذا در توضیح آیه مورد بحث , برخی می نویسند :
"وَ أَنَا عَلى ذلِكُمْ مِنَ الشَّاهِدِينَ" اثبات كرد تنها من نيستم كه گواه بر اين حقيقتم بلكه همه آگاهان و فهميدهها همانها كه رشتههاى تقليد كوركورانه را پاره كردهاند گواه بر اين حقيقتند. "
📚تفسير نمونه، ج13، ص: 431
❕" ( در واقع ابراهیم چنین استدلال کرد که ) بتهاى سنگى و چوبى شايسته عبادت و پرستش و اداره جهان هستى نيستند، بلكه كسى لياقت اين امور را دارد كه خالق آسمانها و زمين است. به عنوان مثال، اگر شما و دوستتان از بيابان خشك و بىآب و علفى عبور نماييد و در وسط بيابان كاخ مجلّل و باشكوهى را مشاهده كنيد كه بهترين مصالح و زيباترين معمارى و عالىترين رنگآميزى و خوشسليقهترين نوع چينش وسايل در آن وجود دارد، سپس از دوست خود بپرسيد كه: سازنده اين كاخ مجلّل كيست؟ و او در پاسخ بگويد: فكر نمىكنم سازندهاى داشته باشد، بلكه تمام اين استحكام و زيبايى و هنر و سليقه محصول تصادف است! آيا در عقل و شعور او ترديد نمىكنيد؟ مگر ممكن است چنان كاخ مجلّلى بدون پديد آورنده باشد، هر چند ما او را نديده باشيم؟ مگر ما پديدآورندگان تخت جمشيد و ايوان مداين و طاق كسرى را ديدهايم؟ جواب منفى است؛ ولى به هدايت عقلمان از اثر پى به مؤثّر مىبريم.
👈حضرت ابراهيم عليه السلام با استفاده از همين منطق مىخواهد بتپرستان و مشركان را به پديدآورنده جهان هستى رهنمون شود، و آنها را از ضلال مبين رهايى بخشد. ما هر چند خداوند را نديدهايم ونخواهيم ديد، ولى از آثار فراوان و نامحدودش پى به وجود او مىبريم.👉 "
📚قهرمان توحيد، شرح و تفسير آيات مربوط به حضرت ابراهيم (ع)، ص: 86
🔰 @p_eteghadi 🔰