🔹️چگونه باید بین مرگ و زندگی تعادل برقرار کنیم؟
#پرسش
❓️چگونه باید بین مرگ و زندگی تعادل برقرار کنیم وقتی فکر می کنیم که آخرش میمیریم این همه تلاش برای چیه ؟چگونه باید زندگی کنیم که هم به مرگ فکر کنیم هم به زندگی؟
#پاسخ
✅️ در قالب یه مثال اگر بخوام سوال شما رو جواب بدم، فرض کنید شما به مسافرت سیاحتی تشریف می برید.با اینکه این نوع سفرها محدود اند و تمامی دارند، چرا نوعا افراد از اونها لذت می برن و خاطره میشه؟
با اینکه به طور یقینی می دونن که این سفرها بالاخره تموم میشه و باید برگردن به خونه اصلی شون؟
ایا شما که به چنین مسافرتی تشریف می برید، همینکه میدونید این سفر بالاخره تموم میشه، جلوی لذت و بهره مندی از سفر زیارتی یا سیاحتی خودتون رو می گیرید؟ یا نه، همین نگاه و دانستن اینکه همه اش چند روز دیگه هستید باعث میشه که از لحظه لحظه ساعات اقامت بهره ببرید؟طبعا گزینه دوماگر دقت کرده باشید گزینه دوم هر دو مورد [توجه به بقاء و فنا] رو به نحو احسن دارید. هم عقیده راسخ دارید که این سفر تمومی داره، و هم انگیزه و امید وافر دارید که تا اونجا که می تونید از سفر بهره ببرید. به هیچ وجه دونستن اینکه شما رفتنی هستید مانع از بهره مندی و پویایی شما نمیشه. دنیا هم همینطور هست. هم می دونیم تمومی داره و هم می دونیم که که باید از لحظه های عمر استفاده کرد.چیزی که در مورد زندگی دنیایی و مرگ و ... هست که بیشتر از مثال مذکور انگیزه ما رو به تلاش و زندگی وامیداره اینه که قراره زندگی شما محصولی باشه برای زندگی ما در اون دنیا. زاد و توشه ای باشه برای رفاه و خوشبختی ما در اون دنیا. این باعث میشه که نه تنها امید ما برای حرکت و تجهیز شدن بیشتر بشه. چون راه باز هست و کسی ما رو اسیر و محصور نکرده که بار و توشه برداریم. بلکه در این زندگی و بهره مندی قدر زمان رو بیشتر می دونیم. مثل اینکه می دونید 5 ماه دیگه شما کنکور دارید، هم 1- نیم نگاه به زمان رسیدن کنکور می کنید و 2- هم نیم نگاه به کاری که الان باید بکنید می کنید. این دو با هم لازم هست و مکمل هم هستند.به عبارت دیگه با "چشم انداز به آینده" در "لحظه زندگی" می کنید که در زمان حال چه باید بکنید. آرامش شما از این ناشی میشه که با "نگاه به آینده" در "لحظه به کاری مشغول باشید که باید باشید"..
طبعا کسی که پشت کنکوری است اگر فقط و فقط نگاهش به 4 ماه دیگه باشه و دائما با خودش کلنجار برود که داد و بیداد، 4 ماه دیگه کنکور دارم، اما به وظیفه زمان حالش عمل نکنه طبعا استرس میگیره.
به این روایت زیبا دقت کنید:امام صادق(عليه السلام) مى فرمايد: مردى خدمت پيامبر(عليه السلام) آمد و عرض كرد: «مالى لا اُحِبُّ الْمَوْتَ»؛ (چرا من مرگ را دوست ندارم؟) پيامبر فرمود: «اَلَكَ مالٌ؟»؛ (آيا ثروتى دارى؟) عرض كرد: آرى. فرمود: «فَقَدَّمْتَهُ؟»؛ (آيا از پيش فرستاده اى؟) عرض كرد: نه! فرمود: «فَمِن ثَمَّ لا تُحِبُّ الْمَوْتَ»(1)؛ (از اينجاست كه مرگ را دوست ندارى).این شخص چشم انداز به مرگ را دارد اما به وظیفه خود عمل نمی کند. طبعا ترس و استرس از مرگ دارد.اما در مقابل اون هم داریم. به این روایت دقت کنید:امام زين العابدين على بن الحسين(عليه السلام) مى گويد: «لَمَّا اشْتَدَّ الاْمْرُ بِالحُسَيْنِ بْنِ عَلِّى بْنِ اَبى طالِب... كانَ الْحُسَيْنُ وَ بَعْضُ مَنْ مَعَهُ تَشْرُقُ اَلْوانُهُمْ وَ تَهْدَأُ جَوارِحُهُمْ وَ تَسْكُنُ نُفُوسُهُمْ، فَقالَ بَعْضُهُمْ لِبَعْض اُنْظُرُوا لايُبالى بِالْمَوْتِ!»(2)؛ (هنگامى كه كار بر امام حسين(عليه السلام) [در روز عاشورا] سخت شد، او و بعضى از يارانش [لحظه به لحظه] چهره هايشان برافروخته تر و اعضاى بدنشان آرام تر و خونسرديشان بيشتر مى شد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
این آرامش و خونسردی اینها نه برای کسی که قرار است 30-40 سال دیگه عمر کند بلکه برای کسی که قرار است بیش از چند ساعت دیگه زنده نباشد ناشی از عمل به وظیفه و علم به حقیقت مرگ است که همان مرگ هم چیزی جز ملاقات و دیدار حق نیست.گاهی بینش و نگاه ما به مرگ هم بر بینش ما به زندگی مؤثر خواهد بود. مرگ پایان زندگی نیست که زندگی خودمون رو تحت الشعاع قرار بده و از زندگی لذت نبریم. مرگ فقط پلی است به سمت دنیایی که خود ما درست کرده ایم. مرگ مرحله ای از تکامل انسان هست برای رفتن به مرتبه بالاتر. به این روایت دقت کنید
امام هادى(عليه السلام) به عيادت يكى از ياران رفت و او را مشاهده كرد كه پيوسته مى گريد و از ترس مرگ بيتابى مى كند. امام به او فرمود: «يا عَبْدَ الله! تَخافُ مِنَ الْمَوْت لاِنَّكَ لا تَعْرِفَهُ»(3)؛ (بنده خدا! تو از مرگ مى ترسى به خاطر آنكه حقيقت مرگ را نمى شناسى) سپس امام(عليه السلام) مرگ را به حمام تميزى تشبيه فرمود كه انسان آلوده اى وارد آن مى شود و او را از هرگونه غم و اندوه و ناراحتى شستشو مى دهد و به سرور وشادمانى مى رساند.پس خلاصه اینکه امید ما به زندگی، ترس یا لذت ما به مرگ همگی ناشی از عملکرد ما داره، به اینکه در زمان حال به وظیفه خود عمل کردیم یا خیر. اگر عمل کرده باشیم هم در این دنیا آرامش خواهیم داشت و هم بعد از پریدن از این قفس. چرا که اثر دین و دینداری، تولید آرامش است در دنیا و سعادت در اخرت.الَّذِينَ آمَنُوا وَلَمْ يَلْبِسُوا إِيمَانَهُمْ بِظُلْمٍ أُولَٰئِكَ لَهُمُ الْأَمْنُ وَهُمْ مُهْتَدُونَ (4)؛كسانى كه ايمان آوردهاند و ايمان خود را به شرك نمىآلايند، ايمنى از آن ايشان است و ايشان هدايت يافتگانند.
📚پی نوشت:
1- دعائم الإسلام، ج 2، ص 328، 4 فصل (ذكر فضل الصدقة).
2- معاني الأخبار، ص 288
3- معاني الأخبار، ص 290
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️دین را ساختند تا فقیر به جای اعتراض دعا کند؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔻دعاهای هر شب ماه رمضان🔻
⭐️از حضرت صادق عليه السلام روايت است كه در هر شب ماه رمضان مىخوانى:
🙏اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ أَنْ تَجْعَلَ فِيمَا تَقْضِي وَ تُقَدِّرُ مِنَ اَلْأَمْرِ اَلْمَحْتُومِ فِي اَلْأَمْرِ اَلْحَكِيمِ مِنَ اَلْقَضَاءِ اَلَّذِي لاَ يُرَدُّ وَ لاَ يُبَدَّلُ أَنْ تَكْتُبَنِي مِنْ حُجَّاجِ بَيْتِكَ اَلْحَرَامِ اَلْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ اَلْمَشْكُورِ سَعْيُهُمْ اَلْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ اَلْمُكَفَّرِ عَنْ سَيِّئَاتِهِمْ [عَنْهُمْ سَيِّئَاتُهُمْ] وَ أَنْ تَجْعَلَ فِيمَا تَقْضِي وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِيلَ عُمُرِي فِي خَيْرٍ وَ عَافِيَةٍ وَ تُوَسِّعَ فِي رِزْقِي وَ تَجْعَلَنِي مِمَّنْ تَنْتَصِرُ بِهِ لِدِينِكَ وَ لاَ تَسْتَبْدِلْ بِي غَيْرِي
🔷 در انيس الصالحين است كه: در هر شب از شبهاى ماه رمضان بخواند:
🙏أَعُوذُ بِجَلاَلِ وَجْهِكَ اَلْكَرِيمِ أَنْ يَنْقَضِيَ عَنِّي شَهْرُ رَمَضَانَ أَوْ يَطْلُعَ اَلْفَجْرُ مِنْ لَيْلَتِي هَذِهِ وَ لَكَ قِبَلِي تَبِعَةٌ أَوْ ذَنْبٌ تُعَذِّبُنِي عَلَيْهِ
🔰 @p_eteghadi 🔰
5.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅️ فوائد روزه برای بدن👌
💠پروفسوری از دانشگاه توکیو
بخاطر عظمت روزه مسلمان شد.
⏰یک دقیقه و ۴۱ ثانیه
را از دست ندهید 💎
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌹نماز شب سوم ماه مبارک #رمضان
🔷10 رکعت، در هر رکعت، بعد از حمد 50 مرتبه سوره ی توحید.
♦️ حضرت علی (ع) فرمود: هر کس این نماز را بخواند، ندا کرده می شود در قیامت به این که او آزاد شده ی خداست از آتش.
📗وسائل الشیعه، جلد 5، ص186
🔰 @p_eteghadi 🔰
هدایت شده از جارچی 🇮🇷
🔴 اهل کدام استان هستید ❓
✅ استان خودتو انتخاب کن تا ببینی چه خبره👇
🔺۱- خراسانرضوی
🔺۲- قم
🔺۳- فارس
🔺۴- کرمان
🔺۵- تهران
🔺۶- گیلان
🔺۷- خراسان جنوبی
🔺۸- اردبیل
🔺۹- یزد
🔺۱۰- اصفهان
🔺۱۱- مازندران
🔺۱۲- کهگیلویه و بویراحمد
🔺۱۳- گلستان
🔺۱۴- آذربایجان شرقی
🔺۱۵- آذربایجان غربی
🔺۱۶- چهارمحالوبختیاری
🔺۱۷- کردستان
🔺۱۸- خراسان شمالی
🔺۱۹- قزوین
🔺۲۰- خوزستان
🔺۲۱- سمنان
🔺۲۲- هرمزگان
🔺۲۳- البرز
🔺٢۴- مرکزی
🔺۲۵- زنجان
🔺۲۶- همدان
🔺۲۷- ایلام
🔺۲۸- لرستان
🔺۲۹- کرمانشاه
🔺۳۰- بوشهر
🔺۳۱- سیستان و بلوچستان
🔺٣٢_جارچی ایران و جهان در ایتا 🇮🇷
🔺٣٣_ جارچی عراق 🇮🇶
🔺٣۴_ جارچی افغانستان 🇦🇫
🏁 ٣۵_ شبکه جارچی در ویراستی
🔴 مهمترین اخبار و اطلاعیهها در استانها👆
https://eitaa.com/joinchat/820051968C2b85dac984
📣گسترده ترین شبکه خبریِ مردمیِ ایتا👆
💌علت انتخاب گرسنگی برای میهمانی خداوند
💥میفهمیم که چرا خداوند برای میهمانش گرسنگی را انتخاب کرده است. نعمتی بالاتر و بهتر از نعمت شناخت، نزدیکی و دیدار خداوند نیست و گرسنگی از راههای نزدیک رسیدن به آن است.
⚡️پس میبینی که روزه تکلیف نیست بلکه خداوند بوسیله آن تو را بزرگ داشته و بخاطر واجب نمودن آن بر ما منت دارد. و به همین جهت شکر آن واجب است. و ارزش دعوت خداوند به روزه را در کتابش، در آیه روزه، میفهمی و اگر بدانی که این خطاب، دعوت تو به سرای پیوستن به خداست، از آن لذت برده، و میفهمی که علت واجب کردن آن کم خوردن و ضعیف کردن نیروهاست. به همین جهت حیفت میآید که حتی در شب نیز غذا بخوری. و ممکن است علتهای دیگر تشریع روزه را نیز درک کنی.
📚المراقبات مرحوم ملکی تبریزی ؛ ترجمه بندرریگی
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹
🌸خـدایـا
✨امشب هم آرامشی
🌸از جنس سکوت برکه ها
✨به سبـزی جنگلها
🌸 با عطر بهشتت
✨خواهانم که
🌸آن را به تمـام دوستان
✨و عـزیـزانم عطا کنی
شبتون سرشاراز آرامش🌸
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌼 خدایا
✨شکرت که ذکر زبان و قلبم
🌼 در آغاز هر کاری
✨نام رحمان و رحیم توست
🌼 بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحيمِ
✨الـهـی به امیـد تـو
🌼 برای شروع یک روز زیبا
✨امروز مان را ختم به خیر بفرما
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢 تقویت ملکات نیک در انسان
🔷 در ماه رمضان، این ریاضت الهی و شرعی، این خویشتنداری، این صبر بر گرسنگی و تشنگی، این مبارزه با هوای نفس و شهوات انسانی، موجب تقویت ملکات نیک در انسان می شود.
🎙 امام خامنه ای مدظله العالی؛ ۱۳۷۸/۱۰/۱۸.
#ماه_رمضان
#امام_خامنه_ای
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠دعای روز سوم ماه رمضان
🔹اللّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِیهَ وَ بَاعِدْنِی فِیهِ مِنَ السَّفَاهَةِ وَ التَّمْوِیهِ وَ اجْعَلْ لِی نَصِیبا مِنْ کلِّ خَیرٍ تُنْزِلُ فِیهِ بِجُودِک یا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِینَ
🔸خدایا روزی کن مرا در آنروز هوش و خود آگاهی را
🔸و دور بدار در آن روز از نادانی و گمراهی
🔸و قرار بده مرا بهره و فایده از هر چیزی که فرود آوردی در آن
🔸 به بخشش خودت ای بخشنده ترین بخشندگان
#دعای_هر_روز_ماه_رمضان
🔰 @p_eteghadi 🔰