🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
تغذیه امام حسین(علیه السلام) در دوران نوزادی
#پرسش
❓️در برخی مقاتل آمده که امام حسین(علیه السلام) از هیچ زنی شیر نخورده و تنها از انگشت مبارک پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) تغذیه کرده است. آیا این موضوع صحت دارد؟
برخی از علما میگویند و در برخی مقاتل هم آمده است که امام حسین(علیه السلام) از هیچ زنی شیر نخورده و تنها از انگشت مبارک پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) تغذیه کرده است. آیا این موضوع صحت دارد؟ اگر پاسخ مثبت است، این موضوع با این نکته که معصومین (علیه السلام) زندگی معمولی و عادی داشتهاند چگونه قابل جمع است و اینکه چگونه میتوان جوانان را نسبت به این موضوع قانع کرد؟
#پاسخ
✅️ درباره چگونگی شیر خوردن حضرت سیدالشهدا(علیه السلام) در دوران کودکی، سه احتمال وجود دارد:
🔹️الف- آن حضرت از مادر خویش حضرت فاطمه(سلامالله علیها) شیر خورده باشد؛ مثل دیگر کودکان که به هنگام تولد از مادر خود شیر میخورند.
🔹️ب- آن حضرت (به سبب اختلاف سنّی کمی که با برادرش امام مجتبی(علیه السلام) داشته است) از دایه شیر خورده باشد. در تأیید این مطلب روایتی از اصول کافی از حضرت رضا(علیه السلام) نقل شده است که «مابین امام حسن(علیه السلام) و امام حسین(علیه السلام) یک طهر و شش ماه و ده روز واقع شده است.»(1)
🔹️ج ـ آن حضرت از هیچ زنی چه حضرت فاطمه(سلامالله علیها) چه غیر حضرت فاطمه(سلامالله علیها) شیر ننوشیده است.
🔹️اما آنچه بررسی روایات به دست میدهد، احتمال اول را منتفی میسازد؛ چون حضرت فاطمه(سلامالله علیها) در آن ایام بیمار بودند و شیر ایشان خشکیده بود و به این مطلب در روایات تصریح شده است؛ لیکن بعضی از روایات، ارتضاع آن حضرت از هر زنی، چه حضرت فاطمه(سلامالله علیها) و چه غیر آن حضرت را منکر شدهاند؛ از جمله این روایات که مرحوم محدث قمی در منتهی الآمال آوردهاند، این است که:
🔹️هنگام ولادت امام حسین(علیه السلام)، حضرت فاطمه(سلامالله علیها) بیمار و شیر ایشان خشک شد، تا این که از شیر دادن ناتوان شد؛ از این رو پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) مُرضِع و دایهای طلب کردند، ولی یافت نشد؛ پس خود آن حضرت به حجره حضرت فاطمه(سلامالله علیها) آمدند و انگشت ابهام خویش را در دهان حضرت سیدالشهدا(علیه السلام) گذاردند و او هم میمکید و حتی بعضی نقل کردهاند که زبان مبارک را در دهان امام حسین(علیه السلام) میگذاشت و آن حضرت میمکید. حتی نقل شده است که وضعیت تا چهل شبانه روز چنین بود، پس گوشت و خون امام حسین(علیه السلام) از گوشت و خون پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) رویید.(2)
🔹️مرحوم کلینی در اصول کافی از امام صادق(علیه السلام) نقل میکند که امام حسین(علیه السلام) از انگشت ابهام پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) شیر نوشیده است و او مدت آن را دو یا سه روز میداند؛ و در ادامه مینویسد: هیچ فرزندی جز حضرت عیسیبن مریم(علیه السلام) و حسین بن علی(علیه السلام) شش ماهه متولد نشد که بماند.(3)
🔹️مرحوم سید بحرالعلوم در این باره میفرماید: «لِلّهِ مُرْتَضِعٌ لَمْ یَرْتَضِعْ اَبَداً مِنْ ثَدْی اُنْثی وَ مِنْ طه مَراضِعُهُ»(4) برای خداوند شیرخوردهای است که از سینه هیچ زنی شیر نخورده است، در حالی که از دست پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) شیر نوشیده است.
🔹️اما در مورد احتمال دوم که آن حضرت از دایه شیر خورده باشد، روایاتی نقل کردهاند که آن حضرت دایهای داشته است به نام ام الفضل بنت حارث ـ زن عباس بن عبدالمطلب ـ و این روایات به این مضمون است:
🔸️ادامه👇
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔹️صاحب «مستدرک الصحیحین» به سند خود از ام الفضل نقل میکند: همانا ام الفضل بر رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) وارد شد؛ پس گفت: ای پیامبر خدا، من دیشب خوابی دیدم که بسیار سخت و دشوار بود! پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) دوباره فرمودند: چه دیدی؟ گفت: همانا سخت و ترسناک بود! پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) دوباره فرمودند: آن چه بود؟ گفت: دیدم مثل این که قطعهای از جسم و بدن شما جدا شد و در دامن من افتاد! پس، پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: خوابی که دیدهای خیر باشد؛ به خواست خدا دخترم فاطمه(سلامالله علیها) پسری به دنیا می آورد، آن گاه در دامان تو قرار میگیرد؛ سپس فاطمه(سلامالله علیها) حسین(علیه السلام) را به دنیا آورد، و او در دامان من قرار گرفت و دایهاش شدم.(5)
🔹️در مقام پذیرش این موضوع و در تعارض بین این روایات این گونه میتوان جمع نمود که امام حسین(علیه السلام) ابتدا دو یا سه یا حتی چهل روز از انگشت پیامبر شیر خورده است و سپس بقیه مدت را در دامان ام الفضل گذرانیده، او پرورش و تربیت امام حسین(علیه السلام) را عهدهدار بوده است؛ این امر در واقع یکی از معجزات پیامبر اسلام محسوب میشود و بیانگر توجه ویژه آن حضرت به امام حسین(علیه السلام) است.
🔹️اما زندگی عادی ائمه علیهمالسلام با وجود برخی اتفاقات اعجاز گونه در زندگی ایشان منافاتی ندارد، چرا که حالت عادی و معمولی در زندگی ایشان در مورد کلیت حیات ایشان است و این به معنی نفی وجود برخی اتفاقات اعجاز گونه نیست همانطور که در زندگی پیامبران و یا برخی از اولیای الهی نیز قابل مشاهده است؛ در واقع همان گونه که باید این بزرگان در ساحت بشری مشابهت بسیاری با دیگران داشته باشند، باید امتیازات و تفاوتهای خاصی هم در زندگیشان مشاهده شود که نشانه برگزیده بودن ایشان شود.
📚1. شیخ کلینی، اصول کافی، مترجم سید جواد مصطفوی، تهران، کتاب فروشی علمیة اسلامیه، ج 2، ص 364.
📚2. شیخ عباس قمی، منتهیالآمال، تهران، کتابفروشی علمیه اسلامیه، ص 206.
📚3. شیخ کلینی، اصول کافی، پیشین، ج 2، ص 366.
📚4. شیخ عباس قمی، منتهی الآمال، پیشین.
📚5. حاکم نیشابوری، مستدرک الصحیحین، بیروت، دارالمعرفه 1406هـ. ق، کتاب معرفه الصحابه، ص 136.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔸خواص عاشورایی:
فرزندان حضرت زینب سلام الله علیها
⭕️جانفشانی و شهادت دو پسر حضرت زینب (سلام الله علیها)
🔻حضرت زینب (سلام الله علیها) دو پسر به نامهای عون و محمد داشت . پدر آن دو عبدالله بن جعفرطیار بود. محمد پس از نبردی شجاعانه توسط عامر بن نهشل تمیمی و عون پس از کشتن تعدادی از دشمنان توسط عبدالله بن قطبه طائی به شهادت رسیدند.
🔺امام حسین علیه السلام پیکرهای خونآلود آنان را به خیمهها آورد ، ولی حضرت زینب (سلام الله علیها) به احترام برادرشان اباعبدالله الحسین علیه السلام حاضر نشدند بر سر پیکر فرزندانشان حاضر شوند.
#تقویم_محرم
#امام_حسین_علیه_السلام
#چهارم_محرم
#خواص_عاشورایی
#بصیرت
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️وقتی امام حسین (علیه السلام) می دانست با رفتن به سمت کوفه به شهادت خواهد رسید، چرا حتی بعد از شهادت مسلم نیز از این کار منصرف نشد؟
#پاسخ
✅️ امام حسین علیهالسلام قیامش را با هدف اصلاح دین جد خویش و احیای امر به معروف و نهی از منکر آغاز کرد. یزید نیز دستور داده بود که امام یا بیعت کند یا کشته شود. هنگامیکه امام در مکه بود و مردم را برای قیام دعوت مینمود تنها مردم کوفه برای یاری امام اعلام آمادگی کردند. تعداد زیاد بیعتکنندگان با امام به حدی بود که حجت را بر ایشان تمام کرد و آن حضرت تصمیم گرفت تا به سمت کوفه حرکت کند. بعد از شهادت مسلم بن عقیل نیز آن حضرت با توجه به مشورتی که با یاران خویش داشتند ادامه سفر به سمت کوفه را انتخاب کردند.
👈لینک پاسخ تفصیلی:
https://mmps.ir/BRnrz
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔸خواص عاشورایی:
🔹️قیس بن مُسَهَّر صَیداوی
🔻قیس، نامهرسان امام حسین علیه السلام، برای کوفیان و مسلم بن عقیل بود. او در قادسیه به دست نیروهای عبیدالله بن زیاد گرفتار شد و در چهارم محرم به شهادت رسید.
🔺وی قبل از دستگیری نامهای که به همراه داشت را پاره کرد تا به دست دشمن نیفتد. پس از آنکه قیس را نزد ابن زیاد به دار الاماره بردندبه او گفت: چرا نامه را پاره کردی؟
گفت: برای آنکه تو ندانی در آن چه نوشته است.
گفت: از جانب که بود و برای که نوشته شده بود؟
گفت: از جانب امام حسین(علیه السلام) به گروهی از مردم کوفه که نام ایشان را یاد ندارم.
♦️ابن زیاد خشمگین شد و گفت: یا نام آنان را به من بگو یا بالای منبر برو و حسین بن علی و پدر و برادرش را لعن کن وگرنه تو را قطعه قطعه میکنم.
🛑قیس گفت: نام آن گروه را نمیگویم اما لعن را میکنم. قیس بر فراز منبر رفت وپس از حمد الهی ودرود فراوان بر پیامبر و خاندانش،عبیدالله بن زیاد و امویان را لعن کرد و خودش را به عنوان سفیر امام حسین (علیه السلام) معرفی کرد و مردم به یاری امام فراخواند . آن گاه به دستور ابن زیاد ازبالای قصر دارالاماره با دست بسته به پایین پرتابش کردند و سر از بدنش جداساختند.
🔹هنگامیکه خبر شهادت قیس توسط طرماح به امام رسید اشک در چشمانش جاری شد و فرمود: ...فَمِنْهُم مَّن قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن يَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا [الأحزاب–۲۳]
#تقویم_محرم
#امام_حسین_علیه_السلام
#چهارم_محرم
#خواص_عاشورایی
#بصیرت
🔰 @p_eteghadi 🔰
6.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
🔰منبر کوتاه🔰
✅️ دنیای بد دنیای خوب
🎙️ آیت الله جوادی آملی
🔰 @p_eteghadi 🔰
135.4K
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
سلام
❓️در سوره یس آیات 51 و 52 بیان شده که هنگامی ک در صور دمیده شود ناگهان از قبرها برمیخیزند و میگویند چه کسی مارا از خواب گاهمان برانگیخت و اینکه وعده پیامبران و خدا درست بود، سوال من این است که مگر در برزخ متوجه این مسائل و راست بودن وعده خدا و پیامبر در مورد قیامت نشده اند؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕ کتاب "شرح چهل حدیث" امام خمینی (ره) 📚
🔻 کتاب "شرح چهل حدیث" امام خمینی، اثری ارزشمند به زبان فارسی است که نگارش آن در ۴ محرم سال ۱۳۱۷ش به پایان رسید. این کتاب بر اساس ۴۰ حدیث از کتاب "اصول کافی"، مسائل اخلاقی، اعتقادی و عرفانی را شرح میدهد.
🔺کتاب به زبانهای مختلف ترجمه شده و توسط نویسندگان متعددی بازنویسی و خلاصه شده است. مطالب آن ابتدا در مدرسههای قم برای شاگردان مطرح و سپس بهصورت کتاب تنظیم شد.
🔶امام خمینی (ره) هدف از نگارش این اثر را بهرهبرداری فارسیزبانان از احادیث اهلبیت (علیه السلام) عنوان کرده است. ساختار کتاب شامل ۳۳ حدیث اخلاقی و ۷ حدیث اعتقادی است که هر حدیث با ترجمه و شرح مفصل همراه است.
🔹منابع اصلی کتاب از اصول کافی انتخاب شدهاند و توضیحات امام با استفاده از آیات قرآن و نظرات اساتید او صورت گرفته است. اولین حدیث این کتاب درباره جهاد نفس و آخرین حدیث درباره توحید و نزول سوره توحید است.
#تقویم_تاریخ
#امام_خمینی
#چهل_حدیث
🔰 @p_eteghadi 🔰
15.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️حرکت امام حسین علیه السلام قیام و انقلاب بود یا شورش بر علیه حاکمیت؟
🏴قسمت ا
💠 استاد: حجت الاسلام جباری
#محرم
🔰 @p_eteghadi 🔰
29.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#قیس_بن_مسهر
#خواص_عاشورایی
#بصیرت
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️اشک بر امام حسین علیه السلام چه کارکرد و اثری دارد؟
#پاسخ
1️⃣ گریه و زاری در غم اهل بیت علیهم السلام جلوه ای از مهر و محبت به آنان می باشد که خداوند همه مسلمانان را به آن امر کرده است.
2️⃣ گریه بر مصیبت های اهل بیت علیهم السلام به ویژه امام حسین علیه السلام، آمرزش و مغفرت الهی را به دنبال دارد.
3️⃣ گریه و برپایی هیئت های عزاداری بیانگر مبارزه و جهاد با ظالمان، اعلام نکوهش و انزجار از جنایتشان، دوری از رفتار و باورهای آنان تا روز قیامت و یکی از شیوه های نهی از منکر محسوب می شود.
🔺 جهت مطالعه بیشتر، کلیک کنید:
🌐 https://btid.org/fa/news/253947
#دهه_محرم
#ملت_امام_حسین
#اعتقادات
🔰 @p_eteghadi 🔰