62.4K
با سلام و آرزوی قبولی عبادات
با توجه به اینکه امروزه اغلب قبور چندطبقه هستند و اعمال هر فرد فوت شده ای متفاوت از دیگری است، اگر مثلا یکی در عذاب باشد آیا بر روی احوالات اموات دیگر همان قبر تاثیر میگذارد ؟ و برعکس آن، متنعم بودن کسی از رحمت الهی بر اموات طبقات دیگر اثر دارد؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
#سوال
❓بهشت چند در دارد و از هر دری چه افرادی وارد بهشت میشوند.
#پاسخ
در روایات، آمده که بهشت، هشت در دارد و از هر كدام از آن، افرادی خاص وارد بهشت میشوند که شاید گویای درجه و مرتبه آنها باشد.
همانطور که میدانید طبق آیه قرآن، جهنم هفت در دارد(حجر/ 44) امّا در روایات بیان شده است که بهشت، هشت در دارد؛ شايد سرّ اين مطلب، این باشد كه چون رحمت خدا بر غضبش سبقت دارد، هميشه درهاى رحمت و فضل و عافيت و خير الهی، از درهاى نقمت و عذابش، بیشتر است.
🔰 ما برای نمونه چند مورد از این روایات را ذکر میکنیم:
1⃣1. پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) فرمودند: «آگاه باشید که برای بهشت، هشت در وجود دارد و برای جهنم هفت در».
2⃣2. همچنین حضرت(صلیاللهعلیهوآله) در حدیث دیگری فرمودند: «... برای بهشت هشت در وجود دارد و با روزه ماه رجب آنها را برای خود باز کنید»
3⃣3. امام صادق(علیهالسلام) از پدارانش از امیرالمومنین(علیهالسلام) نقل میکند که آن حضرت فرمودند: «بهشت هشت در دارد؛ از يك در، پيامبران و صديقان وارد مىشوند و از يك در صالحان و شهيدان و از پنج در دیگر، شيعيان و محبان ما وارد بهشت مىشوند»
🔰 @p_eteghadi 🔰
71K
سلام و عرض احترام
طاعات و عباداتتون ان شاالله قبول باشه
آیا این سه گروه از #شهدا از نظر قرب به خدا باهم تفاوتی دارند؟ کدام شهید افضل هست؟
الف) کسی که در راه دفاع از اسلام میجنگه و شهید میشه.
ب) کسی که تهذیب نفس انجام میده و هنگام مرگ به عنوان #شهید از دنیا میره.
ج) کسی برای مثال هنگام شب با وضو میخوابه و همان شب فوت میشه و شهید از دنیا میره.
آیا همه این سه گروه از شهدا، عند ربهم هستند؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
#تلنگرانه
💠 برای اینکه کلاف زندگیمون به هم گره نخوره کافیه به ریسمان امن الهی متصل بشیم...
🌿وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَكُنْتُمْ عَلَىٰ شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا ۗ كَذَٰلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ
🌸همگان دست در ریسمان خدا زنید و پراکنده مشوید و از نعمتی که خدا بر شما ارزانی داشته است، یاد کنید. آن هنگام که دشمن یکدیگر بودید و او دلهایتان را به هم مهربان ساخت و به لطف او برادر شدید و بر لبه پرتگاهی از آتش بودید، خدا شما را از آن برهانید، خدا آیات خود را برای شما این چنین بیان می کند، شاید هدایت یابید.
پن: آیه ۱۰۳ آلعمران
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔹فمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْراً يَرَهُ
🔹ومَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرّاً يَرَهُ
🔸پس هر كس به مقدار ذرّهاى كار نيك كرده باشد همان را ببيند.
🔸و هركس هم وزن ذرهاى كار بد كرده باشد آن را ببيند.
📗 سوره زلزال آیات 7 و 8
🔰 @p_eteghadi 🔰
#سوال
آیا در جهان آخرت، آب و هوا در همه روزها یکسان است؟
#جواب
✍ در جهان آخرت، در بهشت، هوای بسیار مطبوع و لذت بخشی وجود دارد; خداوند در این باره می فرماید: «لا یَرَونَ فیها شَمسـًا ولا زَمهَریرا ;(انسان،۱۳) (بهشتیان) نه آفتاب را در آن جا می بینند و نه سرما را.» این آیه به اعتدال کامل و هوای بهشت اشاره دارد، زیرا با وجود سایه های درختان بهشتی، نه تابش سوزان و ناراحت کننده خورشید وجود دارد و نه شدت سرما.
🔸 اما در جهنم، یکی از عذاب های آن، هوای آلوده و دود اندود آن جا است. خداوند دراین باره می فرماید: «و اصحاب شمال، چه اصحاب شمالی (که نامه اعمالشان به نشانه جرمشان به دست چپ آنان داده می شود)! * آنان در میان بادهای کشنده و آب سوزان قرار دارند (و ظلّ من یحموم) و در سایه دودهای متراکم و آتش زا * سایه ای که نه خنک است و نه آرام بخش.» (واقعه، آیه ۴۱ـ ۴۴)۱
🔹 از طرفی، در حدیثی رسول اکرم(صلی الله علیه وآله وسلم)می فرمایند: «در جهنم منطقه ای وجود دارد که (از شدت سرما) اعضای بدن از هم متلاشی می شود.»۲
بدیهی است که در جهان آخرت، ماه و سال و فصل های گوناگون، همانند این دنیا وجود ندارد تا با تغییر آن ها هوا دگرگون شود.
________________________
۱. ر.ک: تفسیر نمونه، آیت الله مکارم شیرازی و دیگران، ج۲۳، ص۲۲۸، دارالکتب الاسلامة
۲. الدر المنثور، جلال الدین سیوطی، ج۸، ص۳۷۳، نشر دارالفکر.
🔰 @p_eteghadi 🔰
#پاسخ_شبهه
◾️ادله قرآنی سکوت #امیرالمؤمنین بعد از پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله از زبان مبارک خود حضرت
🏷پن: البته ابتداً امیرالمومنین علیه السلام سعی در روشنگری در باب حق خلافت خودشان داشتند و احتجاج هم کردند و حتی در جریان هجوم به خانهشان جهت بیعت اجباری هم درگیریهایی بوجود آمد ولی بخاطر وصیت پیامبر به ایشان وارد جنگ نشدند.
این مطب صرفا ناظر به ادله قرآنی حضرت از زبان خودشان و در زمان خلافتشان بیان شده است.
در جای دیگری حضرت علی علیهالسلام اینگونه بیان میکنند:
"ای عبدالرحمان، هنگامی که خداوند متعال رسولش را به جوار رحمت خود برد
هیچ کس از مردم برای جانشینی آن حضرت شایسته تر از من نبود؛ ولی رسول خدا با من عهدی بسته بود و من متعهد شده بودم که غیر از طریق ملایمت راه دیگری اختیار نکنم و از اختلاف افکنی و جنگ بپرهیزم..." (امالی شیخ مفید ص۲۲۳ و امالی شیخ طوسی ص۸)
🔰 @p_eteghadi 🔰