🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️چگونه تشخیص بدهیم که وسوسه ای که میشویم از طرف نفس اماره است یا شیطان
؟
#پاسخ
✅️ نفس اماره، در واقع یکی از ابزار شیطان و راه نفوذ و سلطه بر انسان است و از جنود و سربازان شیطان محسوب میشود. پس وسوسه از جانب ابلیس به عنوان شیطان بیرونی، و تحریک و خواهش توسط نفس اماره به عنوان شیطان درونی، انسان را به مرحله سقوط میکشاند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
Panahian-26.mp3
3.51M
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
🔖منبر کوتاه🔖
🎬توبه یعنی طلب معجزه از خداوند
🎙حجت الاسلام پناهیان
🔰 @p_eteghadi 🔰
message-1704609791-21.mp3
1.34M
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️اگر شب اول قبر از من به عنوان يک شيعه بپرسند چرا دين اسلام را انتخاب کردي بايد چه جوابی بدهم؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
7.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️چرا وقتی خداوند همه جا هست موقع نماز خواندن رو به قبله می ایستیم؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️من خیلی ائمه را دوست دارم و سعی کردم با توفیق خداوند هر روز زیارت عاشورا ترک نشه..ولی هروقت حاجتی دارم ویا دعایی به محضر خداوند دارم نمیتونم از ائمه بخوام و دوست دارم از خداوند طلب کنم .وحالا دچار عذاب وجدانم که ائمه هم خیلی کارها میتونن برای ما انجام بدن ولی......
حالا چکار کنم که هم تکیه به خداوند از من کم نشه وهم توسلم به ائمه از بین نره ممنون..
#پاسخ
✅️ امام صادق(علیه السلام) می فرماید: «ابی الله أن یجری الاشیاء الا بالأسباب؛ خداوند امور و اشیا را از طریق علل و سببش جاری می سازد».
بر این اساس انسان در همه کارهای زندگی به اسباب و وسایل توسل می جوید.
خداوند برای اعطای فیض خویش ، راهها و اسبابی را مشخص کرده است، مانند نماز ، روزه ، نیکی به یتیم و خدمت به مردم.
از جمله اسباب و عوامل نزول فیض و رحمت الهی ، وجود انسانهای به حق رسیده (امامان و پیامبران) هستند.
استمداد از ارواح مطهر پیامبران و اولیای الهی نیز وسیله تقرب به خداوند است که در قرآن و روایات بدان اشاره شده است
در این میان ، پیامبران و امامان به جهت نزدیکی و قرب به خداوند، نیز به خاطر این که صفات الهی در آنان به گونة کامل تر از دیگر موجودات تجلی یافته است ، مورد توسل قرار می گیرند. اینان تجلی گاه صفات خداوندند، یعنی همان گونه که خداوند رحمان و رحیم و جبار و سمیع و علیم است، در حد نازل تر، صفات و اسمای الهی در این انسانهای به خدا پیوسته ، تجلی یافته است. پس شایسته ترین افراد برای توسل و شفاعت و رسیدن به خداوند اینان هستند.
آدمی با توسل به پیامبران و امامان، به وجود الهی تمسک و توسل یافته است.
اضافه می کنیم که توسّل یعنى کسى را در پیشگاه خداوند شفیع قرار دادن.
البته آدمى مىتواند و مجاز است که مستقیماً از خداوندحاجت خود را بخواهد
اما اینکه چرا به آنان توسل مىجوییم علتهاى مختلفى دارد:
اوّلاً: خداوند در قرآن فرموده است: «وابتغوا الیه الوسیله؛ به سوى خداوند وسیله برگیرید». وسیله مىتواند اعمال صالح باشد و مىتواند شخص صالح و وجیهى باشد، زیرا انسان آلوده و گنهکار چون ازساحت قرب الهى دور است با طلب شفاعت از محبوبان درگاه خدا تضمین بهترى براى درخواست خود مىیابد.
در قرآن نیز آیاتى در مورد توسل به اولیا آمده است. فرزندان یعقوب هنگام پشیمانى از گناه خود به یعقوب(ع) گفتند: «یا ابانااستغفرلنا؛ ؛ اى پدر! براى ما طلب آمرزش نما».
بنابراین واسطه قرار دادن پیامبر و امامان (ع) و انسانهای مقرب الهی ، شریک قرار دادن برای خداوند نیست ، بلکه آنان وسیله ای هستند که خداوند مقرر نموده است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
14.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️با توجه به اینکه خداوند از روح خود در انسان دمیده است پس چرا انسان را عذاب می کند؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
1_1450145537.ogg
404.6K
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️چرا و به چه دلیل خداوند ما را آفرید؟ ممنون میشم اگر جواب بدید؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️آياماندگاري در برزخ سودمند است؟ چه فايده اي دارد؟ راه ماندگاري در برزخ چيست؟(يك مثال بزنيد تا متوجه شويم)
#پاسخ
✅️ فلسفه «عالم برزخ» كه ميان دنيا و آخرت قرار دارد مانند فلسفه هر مرحله متوسّط ديگر است؛ زيرا انتقال از محيطى به محيط ديگر در صورتى قابل تحمل است كه مرحله ميانه اى باشد كه بعضى از ويژگى هاي مرحله اول و پاره اى از ويژگى هاى مرحله دوّم را داشته باشد. به علاوه قيامت براى همه انسان ها در يك روز تحقق مى يابد؛ لذا بايستي در ميان دنيا و آخرت برزخى باشد تا ارواح بعد از جدا شدن از بدن ها به آنجا منتقل گردند و تا پايان دنيا در آنجا بمانند. فايده ديگر برزخ، جبران پاره اى از كمبودهاى تعليم و تربيت افراد مؤمن است.
روايات فراوان شيعه و اهل تسنن با تعبيرات عالم قبر، عالم ارواح و جهانى بين دنيا و قيامت، خبر از واقعيت حيات برزخي مي دهند. ائمه(ع) آن را باغى از باغ هاى بهشت يا گودالى از گودال هاى جهنم معرفي نموده اند. امام سجاد(ع) می فرماید: «قبر باغى است از باغ هاى بهشت یا گودالى از گودال هاى جهنم»، هم چنین امام صادق(ع) می فرماید: «برزخ همان عالم قبر است که پاداش و کیفر میان دنیا و آخرت است، به خدا ما بر شما نمى ترسیم مگر از برزخ». بر این اساس عمده نگراني ائمه از برزخ شیعیان بوده است.
یکی دیگر از ویژگیهای حیات برزخی، ارتباط مردگان با دنیای مادی است. در روایات بسیاری آمده است که پس از مرگ رابطه انسان با دنیا بهطورکلی قطع نمیشود بلکه انسان کموبیش از وضع این جهان آگاه است و میتواند با آن ارتباط برقرار نماید تا آنجا که در منابع حدیثی بخشی با عنوان «ان المیت یزور اهله» آمده است. در روایات اسلامی این نکته یادآوری شده است که افراد مختلف باایمان و بیایمان گاهی به دیدار اهل خویش میآیند.
از روایات استفاده میشود که در عالم برزخ بخشی از کمبودهای معرفتی انسانهای مؤمن جبران میگردد. درست است که در عالم برزخ جای عمل صالح نیست ولی میتواند محل معرفت بیشتر باشد. چنانکه امام موسی بن جعفر(ع) میفرماید:
هر کس از دوستان و پیروان ما بمیرد و هنوز قرآن را بهطور کامل فرانگرفته باشد، در قبرش به او تعلیم میدهند تا خداوند بدینوسیله درجاتش را بالا برد؛ چراکه درجات بهشت بهاندازه آیات قرآن است، به او گفته میشود. بخوان و بالا رو، او میخواند و بالا میرود.
هر چند در عالم برزخ توانایی بر خطا و ثواب وجود ندارد و آنجا دیگر عالم تکلیف نیست، اما براساس برخی از روایات، انسان پس از مرگ نیز میتواند بهواسطه داشتن سرمایههایی از دنیا تغذیه شود و به تکامل و رشد برسد. یکی از این سرمایهها سنت حسنه و پیریزی سیره نیک در جامعه است، چنانکه امام حسین(ع) از نبی اکرم(ص) روایت فرموده است:
هر کس سیره و روش خوبی را در جامعه بنیان نهد، اجر آن سیره و اجر کسانی که تا قیامت به آن سیره عمل میکنند برای او خواهد بود، بدون آنکه از اجر عاملین به آن چیزی کاسته شود.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🎉شــــــــب
💫انتهای زیباییست
🎉برای امتداد فردایی دیگر
💫تا زمانی
🎉که سلطان دلت
💫 خـــداست
🎉کسی نمی تواند
💫دلخوشیهایت را ویران کند
🎉شبتون دلنواز و خوش
💫و در پناه خــالق مـــهربان
🔰 @p_eteghadi 🔰
خدایا 🙏 ﺷِﻔـــﺎ ﯾﻌﻨــﯽ "ﺗــــــــــــــــــﻮ"
وﻗﺘــﯽ در دﻟـــــــــــﻢ ﻧﺒـﺎشــــــــی ،
ﻣـــﻦ ﻣﺠﻤــــﻮﻋــــﻪ ای مــی شــــوم از دردﻫـــا
مهربانا 🙏
امروز قلب همه دوستانم
را غرق آرامش بگردان
#آمیـــن 🙏 🌼🍃
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#سخن_بزرگان
💠 جان و حقیقت انسان، همان قوّه جاذبه و کشش روحی اوست؛ و گرنه با دیوار ساکن و قبر خراب چه تفاوتی دارد؟
#مرحوم_علامه_طهرانی
📚رساله مودت؛ ۳۸
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️مگهر پیامبر نفرمودند با کسی جز مومن همنشینی نکنید ..سوال من اینه .چرا باید شوهری که مومن نیست که هیچ .کفر هم میگه فحاشی به اولیا و معصومین میکنه و هیچ یک از واجبات دین رو هم انجام نمیده باید باهاش مدارا کرد و زندگی کرد و تحمل کرد ...؟؟حتی در احادیث داریم که با شوهر ظالم هم باید مدارا کرد و تحملش اجر و پاداش داره ...این تناقض نیست ؟
#پاسخ
✅️ نکته اول این که در اسلام ملاک ها و معیارهایی جهت انتخاب همسر گفته شده است،که قبل از ازدواج و انتخاب همسر باید در نظر گرفته شود به عنوان مثال دینداری ملاک مهمی برشمرده شده که پیامبر در این باره فرموده اند: «هر کس با زنی برای مالش ازدواج کند خدا او را به همین امر واگذار می نماید و هر کس که برای جمالش ازدواج کند به چیزی می رسد که از آن کراهت دارد و هر کسی که برای دینداری ازدواج کند خداوند هر سه را برایش جمع می کند.»
و یا ازدواج با همسر عاقل، امام علی(ع) می فرماید: «ایاکم و تزویج الحمقاء فان صحبتها بلاء و ولدها ضیاع؛ با انسان احمق و نافهم ازدواج نکنید زیرا معاشرت با او بلایی است عظیم و فرزندانش نیز ضایع خواهند شد.»
اخلاق نیکو نیز از مهمترین معیارها در انتخاب همسر از دیدگاه اسلام است، رسول خدا(ع) می فرماید: «اذا جائکم من ترضون خلقه و دینه فزوجوه الا تفعلوه تکن فتنه فی الارض و فساد کبیر؛ اگر کسی به عنوان خواستگاری به نزد شما آمد که خلق و دینش را می پسندید با او ازدواج کنید و اگر به این دستور عمل نکنید. فتنه و فساد بزرگی در زمین به وجود خواهد آمد.»
بنابراین پیش از انتخاب همسر باید این ملاکها و معیارها را در نظر گرفت، اما پس از ازدواج، بنای اسلام بر حفظ کانون خانواده است و از طلاق به عنوان مبغوض ترین حلال نام برده شده است، و این گونه نیست که به دلیل بدخلقی یا ترک وظایف دینی مجوز طلاق داده شود.
از سیره پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) به خوبی برمیآید که زندگی با صبر، عفو و گذشت از خطاهای یکدیگر پایدار میماند، آن حضرت همان گونه که در برخورد با دشمنان و معاندان با رفق و مدارا رفتار میکرد، در خانه و خانواده به آن اهمیت بیشتری میداد.
پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) در مورد مدارا در خانواده بیشتر مردان را مورد خطاب قرار داده و سفارش به مدارا نموده و بر تحمل و صبر بر بد اخلاقیها و حرفهای ناراحت کننده همسر وعده ثواب و پاداش داده است.
از جمله آن حضرت فرمودند: «خَیرُکُمْ خَیرُکُمْ لاَهْلِهِ وَاَنَا خَیرُکُمْ لاَهْلِی؛ بهترین فرد شما کسی است که برای خانودهاش بهترین باشد، و من بهترین شما نسبت به خانواده خودم هستم.»
یعنی هر کس که رفتار بهتر با خانواده خود داشته باشد، بهترین افراد امت به حساب میآید و خود حضرت در این راه پیش قدم بود و بهترین برخورد و تعامل را با خانواده خود داشته است.
🔰 @p_eteghadi 🔰