💠«حضرت آية الله حاج شيخ محمّد ناصري دولت آبادي، از علماي دولت آباد اصفهان، از پدرش مرحوم آية الله شيخ محمّد باقر ناصري(متوفاي 1407 ه .ق.) نقل مي كند: درسال 1295 ه .ق. در اطراف قم، قحطي شديدي شد كه مردم را به ستوه آورد. مردم تصميم گرفتند ازميان خود چهل نفر متدين را انتخاب كرده، به قم بفرستند. اين چهل تن به قم آمدند ودر حرم حضرت معصومه عليها السلام به بست نشستند تا شايد با عنايت و دعاي آن بزرگواران خداوند باران بفرستد. پس از گذشت سه شبانه روز، در شب سوم يكي از آنان، مرحوم ميرزاي قمي(متوفاي 1231ه .ق.)(مرقد شريف اين عالم رباني در قبرستان شيخان قم، همواره موجب كرامتها بوده است) را درخواب مي بيند. ميرزا از او علت بست نشستنشان را مي پرسد، اوعرض مي كند: مدتي است كه در منطقه ما بر اثر نباريدن باران، خشكسالي و قحطي به وجود آمده است، براي رفع خطر، به اينجا پناه آورده ايم. ميرزاي قمي مي فرمايد: براي همين در اينجا جمع شده ايد؟ اينكه چيزي نيست، اين مقدار از دست من نيز ساخته است، درچنين نيازها به مامراجعه كنيد؛ اما اگر شفاعت جهان آخرت را خواستيد، دست توسل به دامان اين شفيعه روز جزا، دراز كنيد»
📚حضرت معصومه، فاطمه دوم عليهما السلام محمّدي اشتهاردي، محمد،ص 144؛ «كريمه اهلبيت عليها السلام» مهدي پور، علي اكبر، ص 58.
💠محدث قمي بيان فرمود: «در عالم رؤيا، مرحوم ميرزاي قمي – اعلي الله مقامه الشريف – را ديدم و از ايشان پرسيدم كه آيا اهل قم را حضرت معصومه عليها السلام شفاعت خواهد كرد؟ ديدم ميرزا با تندي، متوجه من شد وگفت: چه گفتي؟ من سؤالم را تكرار كردم. باز با تندي، به من گفت: چه گفتي؟ مرتبه سوم كه سؤالم را تكرار كردم، پاسخ داد: يا شيخ، تو چرا چنين سؤالي مي كني؟ شفاعت اهل قم با من است، حضرت معصومه عليها السلام تمام شعيان عالم را شفاعت خواهد كرد»
📚مردان علم در ميدان عمل» حسيني، نعمت الله ، چ 1، (5 جلد)، قم، ناشر مؤلف، تاريخ چاپ 1372 ه ش ج 3، ص 35.
💠جالب اينجاست كه حضرت معصومه عليها السلام خود نيز چنين بياني دارند؛ چرا كه «حضرت آية الله حاج سيد محمّد وحيدي از برخي از بزرگان، ازيكي از سادات برقعي نقل مي كند كه گفته بودند: شبي در عالم رؤيا محضر مقدس حضرت معصومه عليها السلام رسيد. حجاب و مانعي درميان نبود از محضر ايشان سؤال كردم: آيا شما اهل قم را شفاعت خواهيد نمود؟ حضرت معصومه عليها السلام در پاسخ فرمودند: ميرزاي قمي براي شفاعت اهل قم كفايت مي كند، من همه شيعيان را شفاعت مي كنم».
📚بارگاه فاطمه معصومه تجليگاه فاطمه زهرا عليهما السلام، مير عظيمي، سيد جعفر، ص 130.
🔰 @p_eteghadi 🔰
✍پیامبر رحمت(ص) فرمودند:
ای ابوذر! پنج چیز را قبل از پنج چیز غنیمت شمار...
جوانی قبل از پیری
سلامتی قبل از مریضی
دارایی قبل از فقر
فراغت قبل از اشتغال
زندگی پیش از مرگ
📚مکارمالاخلاق،جلد۱،ص۴۵۸
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠پاسخ💠
👌در این شکی نیست که در زمان کنونی یگانه آیینی که مورد قبول و پسند خداوند می باشد تنها آیین اسلام است.
🔶خداوند می فرماید:
«هرکس جز اسلام آیینی برای خود انتخاب کند از او پذیرفته نخواهد شد واو در آخرت از زیانکاران است»
🔷 ال عمران 85
🔷ومی فرماید:
« دین در نزد خدا اسلام است»
🔷 ال عمران 19
👌امیر مومنان فرمود:
"کسی که جز اسلام آیینی را برگزیند شقاوت و بدبختی دامن اورا خواهد گرفت، دستگیره ایمانش از هم گسسته، سقوط او شدید وسر انجام اندوهی طولانی وعذابی مهلک خواهد داشت»
📚نهج البلاغه،خطبه 161
👌بنابراین همگان موظف هستند که تن به آیین اسلام داده و از آیین خود دست بر دارند و اگر عمدا و از روی تعصب و دشمنی ، با اسلام مخالفت کنند شکی نیست که مشمول عذاب خواهند شد .
👌اما باید توجه کرد که هم اکنون بیشتر مردم جهان در عدم پذیرش اسلام مقصر نبوده و مصداق مستضعف می باشند که مشمول لطف الهی واقع می شوند.
🔶خداوند می فرماید:
« مگر آن دسته از مردان و زنان و کودکانی که به راستی تحت فشار قرار گرفته اند و مستضعف بوده اند که نه چاره ای دارند و نه راهی ( برای نجات از محیط آلوده ) می یابند .آنها ممکن است که خداوند مورد عفوشان قرار دهد و خداوند عفو کننده و آمرزنده است»
🔷نسائ 98 - 99
👌در تفسیر نمونه چنین آمده است:
« از بررسی آیات قرآن و روایات استفاده می شود افرادی که از نظر فکری یا بدنی و یا اقتصادی آن چنان ضعیف باشند که قادر به شناسایی حق از باطل نشوند و یا اینکه با تشخیص عقیده صحیح بر اثر ناتوانی جسمی یا ضعف مالی و یا محدودیت هایی که محیط بر آنها تحمیل کرده قادر به انجام وظائف و تدین به دین حق نباشند مستضعف هستند»
📚تفسیر نمونه ج4 ص87
👌با توجه به تعریف بالا روشن می شود که بیشتر مردم جهان را مستضعفین تشکیل می دهند زیرا بیشتر آنان در محیط هایی قرار گرفته اند که یا اسلام به آنها نرسیده است و یا اگر هم خبر اسلام به آنها رسیده با توجه به تبلیغاتی که بر علیه اسلام میشود به هیچ عنوان اسلام به عنوان یک آیین سالم به آنان معرفی نشده است.
👌تکلیف این گونه افراد روشن است؛
1️⃣اگر چه به اسلام ایمان نیاورده اند اما انسان هایی هستند که اهل انجام اعمال خیر و کمک به دیگران بوده و از انجام کارهای زشت و پلید مطابق فطرتشان دوری می کنند .این گونه افراد وارد بهشت می شوند.
🔷 امام باقر در مورد این گونه مستضعفان که اهل انجام اعمال نیک بوده اند فرمود:
« خداوند در برزخ آنان را مشمول لطف و نعمات بهشتی می کند تا روز قیامت»
📚تفسیر قمی ج2 ص260
📚الکافی ج3 ص246
👌ودر روز قیامت نیز به بهشت می روند چنان که امام صادق فرمود:
«مستضعفین به سبب انجام اعمال حسنه و دوری از کارهای زشت وارد بهشت می شوند»
📚معانی الاخبار ، صدوق ، ص201
2️⃣اما دسته دوم از مستضعفان که اهل انجام اعمال خیر و نیک نبوده اند و احیانا گرفتار برخی از کارهای زشت نیز می شده اند؛
❗️برزخ آنان همانند خواب می گذرد و انان چیزی احساس نمی کنند نه مشمول نعمت می شوند و نه گرفتار عقاب ؛
🔷چنان که امام باقر فرمود:
« آنها به حال خود رها می شوند»
📚بحار الانوار ج6 ص235
👌خداوند نیز می گوید روز قیامت آنان می گویند جز لحظه ای در عالم برزخ توقف نکرده اند ( زیرا چیزی را احساس نکرده اند)
🔷روم 55
❗️و زمانی که قیامت بر پا شود خداوند فرشته ای را به سوی آنان مبعوث می کند همانند آنکه در دنیا برای مردم پیامبرانی را مبعوث ساخت تا حجت را بر آنان تمام کند.
🔶 آن فرشته آنان را دعوت به ایمان به خدا و اطاعت از او می کند و آنان را آزادانه به سوی او فرا می خواند .
اگر ایمان آوردند اهل نجات بوده و الا اگر کفر و عصیان پیشه کنند از نجات دور می باشند.
📚الکافی ج3 ص248
📚الفصول المهمه ، حر عاملی، ج1 ص278 باب 56
🔰 @p_eteghadi 🔰
📚فرق ظلم و جور در احادیث ظهور📚
ظلم به معنای تجاوز به مردم و غصب اموال آنهاست، اما جور، دادن آن حقوق و اموال غصب شده به هواداران خود و مسلط کردن شان بر جان و مال و نوامیس مردم است.
از ریشه این لغات استفاده مى شود که تجاوز به حقوق دگران دو گونه است که در ادبیات عرب براى هر کدام نامى جداگانه است.
نخست آن است که انسان، حقّ دیگرى را به خود اختصاص دهد و دسترنج دگران را غصب کند، این را «ظلم» مى گویند.
دیگر آن که حقّ افرادى را از آنها گرفته، و به دگران دهد و براى محکم کردن پایه هاى قدرت خود، هوا خواهان خویش را بر مال یا جان یا نوامیس مردم مسلّط کند و با تبعیض هاى ناروا کسب قدرت کند، این را «جور» مى گویند.
نقطه مقابل «ظلم»، «قسط» و نقطه مقابل «جور»، «عدل» مى باشد
البتّه این در صورتى است که این دو کلمه با هم ذکر شوند امّا اگر جداگانه ذکر شوند ممکن است هر دو یعنى قسط و عدل به یک معنى اطلاق مى گردد.
📚گردآوری از کتاب: حکومت جهانی مهدی، آيت الله العظمى ناصر مكارم شيرازى، انتشارات نسل جوان، قم، 1390ش، نوبت هشتم، ص 161.
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢حضرت معصومه دختر امام حسن ع💢
ببخشید چرا در زیارتنامهٔ بانو فاطمهٔ معصومه سلام الله علیها ، آمده : السلام علیک یا بنت الحسن و الحسین ع؟
مادر امام باقر علیه السلام زن مجلّله و مکرّمه ای است بنام فاطمه و کنیه اش ام عبدالله، او دختر امام حسن مجتبی علیه السلام است، بنابراین چون جدّ پدری امام باقر، حضرت امام حسین علیه السلام است و جدّ مادری آن حضرت امام مجتبی علیه السلام، لذا به امام باقر می گویند هاشمی از دو هاشمی و علوی از دو علوی و فاطمی از دو فاطمی و یا فرزند دو برگزیده.
.
آن حضرت اولین مولودی است که هم از نسل امام حسن است و هم از نسل امام حسین علیهماالسلام و چون بقیه امامان دوازده گانه شیعه از اولاد امام باقر علیه السلام اند بنابراین همه آنها هم حسنی هستند و هم حسینی، صلوات الله علیهم اجمعین.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴 شناخت معروف و منکر
✍ یک آقایی میگفت در حمام (حمامهای قدیمی) دیدم پیرمردی بدون اینکه پای خود را داخل حوضچه بزند، از داخل حمام به سوی رختکن بیرون آمد. دیدم همهجا را نجس کرد. دویدم و با پرخاش به او گفتم: اوی عمو! اول پایت را داخل حوضچه بزن بعد داخل رختکن بیا. همه جا را نجس کردی.
آن پیرمرد برگشت و گفت: «آقا جان، مگر حمام نجس بوده که حتما باید پایم را داخل آن حوضچه بزنم و آب بکشم؟»
من ماندم که چه بگویم خجالتم آنجایی چند برابر شد که وقتی حوله را از سرش برداشت، دیدم آن پیرمرد، آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی مرجع تقلید بزرگ شیعه است. بیخودی چه پرخاشی بر او کردم...
💌 بدون شک برای انجام #امر_به_معروف و #نهی_از_منکر باید معروف و منکر را درست بشناسیم و ناشناخته و ندانسته کاری را انجام ندهیم. چه بسا کاری که کسی انجام میدهد اصلا منکر نیست و ما خیال میکردیم گناه و منکر است.
📚 کتاب صراط و شفاعت، استاد عالی
🔰 @p_eteghadi 🔰
✅تلنگر
✍تصور کنید کسی در کنار رودی، خانهای ساخته است که نباید میساخت. به حکم قضایی، به ناچار مجبور میشود خانۀ نو و جدیدی که ساخته با دست خود ویران کند و برای همیشه از آنجا دور شود. تصور کنید در آن زمان چه حالی خواهد داشت؟! در مقابل فرد دیگری خانۀ قدیمیساز خود را ویران میکند تا خانۀ بهتر و زیباتری بسازد. قطعاً چنین کسی نه تنها از ویران شدن خانۀ خود غمگین نیست بلکه بسیار شاد هم هست. مثَل انسان گنهکار و مؤمن نیز چنین است. انسان گنهکار زمان مرگ ناله میکند؛ چون خانهای برای خود نساخته و خانهای که در این دنیا بر اساس ظلم ساخته بود او را کار نخواهد آمد. اما مؤمن، زمان مرگ شاد و مسرور است که از خانهای کهنه به خانهای نو میرود.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴 مخازن روز قیامت!
✍ در کتاب «عدة الداعی» از پیامبر (ص) نقل شده که فرمودند: روز قیامت بیست و چهار مخزن (به تعداد بیست و چهار ساعت شبانه روز انسان) باز میکنند.
یکی از آنها را که باز میکنند، انسان را سرشار از نور و شادی مییابد. آنقدر خوشحال میشود که اگر این خوشی را بین جهنمیان پخش کنند از درد و ناراحتی شان کم میشود! این آن ساعتی است که در آن خدا را اطاعت کرده است.
سپس مخزن دیگری را باز میکنند. انسان آن را ظلمانی و متعفن مییابد، آن قدر غم و اندوه بر او وارد میشود که اگر این غم را بر اهل بهشت تقسیم کنند، خوشی آنها را کم میکند! این آن ساعتی است که در آن خدا را معصیت کرده بود.
بعد یک مخزن دیگر را باز میکنند، آن را خالی میبیند. نه چیز خوشحالکننده ای در آن هست نه چیز ناراحتکننده ای. این همان ساعتی است که در آن کار مفیدی نکرده، معصیت هم نکرده، ولی پرت و هدر رفته است. آنقدر تاسف و غبن بر او وارد میشود که قابل وصف نیست!
و همین است قول خدای تعالی که فرمود: «این روز، روز زیانمندی است.»
📚 قیامت و حشر
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بدترین گناه چیست؟
🎙#استاد_عالی
🔰 @p_eteghadi 🔰