✨﷽✨
🌹آیا سیاستمدار بودن در زندگی بد است؟
✍ اکثر ما انسانها در زندگی وقتی میشنویم فلانی آدم سیاستمداری هست چنین در ذهن ما تداعی میشود که او انسان دروغگو و مکار و منفی است. در حالی که اشتباه از ماست. 🔹سیاست🔹 به معنی تدبیر در امور است و نه تنها لازم است بلکه اگر کسی نداشته باشد، زندگی برایش سخت میشود.
🍁 به یک نمونه از سیاست در زندگی توجه کنیم:
🍀فرض میگیریم خداوند فرزندی به ما عنایت فرموده و برادری داریم که وضع مالی خوبی ندارد و ازشرم یک کادوی خوب ، انگیزهای برای آمدن به خانه ما و دیدن فرزند ما را ندارد. ما یک سیاستی به خرج میدهیم تا این مشکل تدبیر و حل شود. وسیلهای را که در خانه کم داریم مانند یک پلوپز، آن را بدون این که کسی، حتی همسر خودمان یا همسر برادرمان بداند، میخریم.
آن کادو را به برادرمان میدهیم تا با آن به منزل ما بیاید.
🍀 اما سودی که این کار و سیاست داشت:
1⃣ آبروی برادرمان در نزد خانواده خودش و همسر ما محفوظ میشود.و این به نوبه خود کم نیست.
2⃣ همسر ما اگر روزی برادرمان صاحب اولاد شد ، بهانهای برای نخریدن کادو به او به علت نیاوردن کادو در تولد فرزندمان ندارد.
3⃣ ما یک ریالی هزینه نکردهایم، همان پلوپزی که خودمان میخواستیم برای خانه خودمان بخریم، از دست برادرمان به ما رسیده است.
4⃣ علاوه بر رضایت خداوند متعال از این همه کار نیک، محبت بین ما و برادرمان که بر اثر نیامدن به دیدار فرزندمان ممکن بود از بین برود، نه تنها از بین نرفته بلکه زیادتر هم شده است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴 تکفیر اعمال
✍ نقطه مقابل حبط، این است که وقتی به حساب کسی رسیدگی میکنند، تعجب میکند. میگوید: خدایا، هیچ گناه و عمل بدی در پرونده اعمالم نیست. من که بدی ها و گناهانی مرتکب شده بودم، ولی چرا آن گناهان نیست.
میگویند: بله، تو یک کار خوبی انجام دادی که روی همه گناهانت را پوشاند، یا بعضی از آنها را از بین برد. این را "تکفیر" میگویند.
🔹 البته قانون و قائده اصلی این است که انسان هر عملی در دنیا انجام داده محفوظ و ثبت بماند. ولی طبق آیات و روایات فراوان، بعضی کار ها آنقدر زشت هستند که همه اعمال صالح یا برخی را حبط میکنند. و بهعکس، بعضی کار های خوب آنقدر ارزشمند هستند که همه اعمال بد یا بعضی را میپوشاند که همان تکفیر است.
📚 کتاب قیامت و حشر
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
⁉️ چه مانعی در ارتباط فیزیکی با امام زمان(عجلاللهتعالیفرجه) وجود دارد، و چرا حضرت در این دوران نیز نائب خاص معین نکردند؟
🔰 بدون شک یکی از فلسفههای غیبت حضرت مهدی(عجلاللهتعالیفرجه) عدم ظرفیت و پذیرش حاکمیت معصوم، از ناحیه مردم و جامعه و حفظ جان ایشان بود، چنانکه مردم قدر یازده معصوم پیشین را ندانستند و دشمنان، آنان را به شهادت رساندند.
❇️ دوران غیبت صغری نیز برای این بود که مردم به غیبت امام عادت کنند. چرا که اگر حضرت به یکباره در پس پرده غیبت قرار میگرفت، شیعیان دچار حیرت شده و حتی ممکن بود به اصل وجود ایشان شک کنند. در واقع وجود نواب اربعه در غیبت صغری برای زمینهسازی و آمادگی مردم برای غیبت کبری بود و دیگر پس از وفات نائب چهارم، نیازی به نائب نبود.
🔶 همچنین نصب نائب خاص از سوی حضرت، حتما فرصتی برای افراد دروغگو ایجاد میکرد که ادعای نیابت امام را داشته باشند و در این بین، تشخیص دادن فرد صادق از کاذب برای مردم سخت میشد، در اینصورت، حضرت باید هر روز ظاهر شده تا مشخص کنند که چه کسی نائب او هست و مطمئنا با تعیین نائبان خاص، جان آنان نیز همواره مورد خطر و تهدید دشمنان بود و همیشه باید از کمین آنان فرار میکردند.
🔺 از طرفی امام زمان(عجلاللهتعالیفرجه) در این زمینه نیز مردم را در غیبت کبری به حال خود رها نکرده و نائبان عام را برای رجوع مردم معین کردند.
_____
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/105386
📎 #اعتقادات
📎 #شبهات
📎 #امامت
📎 #امام_زمان
پرسمان اعتقادی استاد محمدی
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سؤال
❓این که خداوند کسی را زیبا و دیگری را زشت آفریده با عدالت او در تضاد نیست؟ چون زشتی و زیبایی فرد در آینده و زندگی و .... تاثیر بسزایی دارد؟
🔰پاسخ
این سؤال را ما قبلاً توضیح مفصّل هم دادیم به آن جا مراجعه کنید؛
✍ اما بصورت خلاصه؛ گفتیم که زشتی و زیبایی این جوری نیست که خدا یکی را زشت خلق کرده باشد ، یکی را زیبا ؛ خدا همۂ عالَم را با یک اراده خلق کرده است.
💢 زشتی و زیبایی معلول علل و اسبابی است از جمله عامل وراثت و ژنتیک ، عامل محیط ، عامل غذا ، عامل تربیت و.. عوامل متعدد ؛ این نظام هم نظام اسباب و مسببّات است.
🔶 خدا هیچ کس را زشت خلق نکرده ، خدا آدم و حوّا را خلق کرده است و هر دوی آن ها هم زیبای زیبا بودند بقیه اش دیگر علل و اسباب خاص خودش را دارد.
🔷 و مطلب بعدی این که، بله خُب تأثیر دارد؛ چنان چه زشتی تاثیر دارد، زیبایی تأثیر دارد، فقر و ثروت هم تأثیر دارد. قدرت و ضعف هم تأثیر دارد.
👈 امّا انسان باید تلاش کند که این ها را جبران بکند ؛ یعنی اگر انسان ، مثلاً فرض کنید صورت زیبایی نداشت ، می تواند با عقل زیبا ، می تواند با سیرت زیبا ، می تواند با علم که زیبا تر از همه است ، می تواند با عبادت که از همۂ این ها نورانی تر هست ؛ می تواند جبران کند.
وما کم نداشتیم کسانی را که چهره ها زیبا نبود ، امّا مقامشان به جایی رسیده است که گاهی در حدّ پیامبران بالا رفتند.
به هر حال باید جبران کرد این نقیصه را و جبران پذیر هم هست.
📚 بیانات استاد محمدی شاهرودی
پرسمان اعتقادی استاد محمدی
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌼داستان کوتاه
✍روزی پسری از پدرش پرسید: چرا هر آنچه که در دنیا لذتی در آن نهفته است هوای نفس و حرام است؟! پدر گفت: پسرم! خداوند هر لذتی را برای استفادۀ مورد نیاز انسان آفریده است که اگر بیش از آنچه که نیاز است استفاده شود به آن هوای نفس گفته میشود. اگر هوای نفس خوب بود مردی را که بر سر سفرۀ غذا چند پرس غذا میخورد و شکم بزرگ میکند باید مردم عزیزش میداشتند در حالی که کسی را عزیز میدارند که به اندازۀ نیازش و کم بخورد. اگر هوای نفس خوب بود کسی را که همیشه در خواب است باید مردم عزیز و ارزشمندش میداشتند، اگر هوای نفس خوب بود مردانی که در زندگی خصوصی خود زنان زیادی وارد میکنند و زنانی که مردان بسیاری در زندگی خصوصی خویش وارد میکنند باید با شخصیتترین و محترمترین افراد در دید ما میشدند. پس بدان! ما در درون خویش هم از هوای نفس متنفریم هر چند طالب آن هستیم.
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢داخل قبر چه خبره
🎙حجتالاسلام عالی
🔰 @p_eteghadi 🔰
☀️ #حدیث_روز
✅ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
هر که در خانه، در خدمت خانواده خود باشد و آن را ننگ نداند، خداوند نام او جزو شهدا مینویسد و ثواب هزار شهید برای او محاسبه میکند.
📙 جامع الاخبار ص ۱۰۲ و ۱۰۳
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔻دو ادعا میتوانم بکنم...❗️
وى معتقد بود تنها تدریس کافى نیست علما و مجتهدین بر اریکه منبر بنشینند و به بیان مسائل شرعیه و اخلاقیات براى مردم بپردازند
.
وی همچون استاد خود میرزا جهانگیرخان قشقایی هیچ گاه معمم نشد و تنها در هنگام نماز، به دلیل استحباب، شالی را دور سر میبست و بعد از نماز آن را باز میکرد
آيت الله ارباب دو سه سال آخر عمرش نابینا شدند
.
روزی از ايشان پرسيدند: آقا! شما پس از اين همه عمر آيا ادعايي هم داريد؟
اين مرد بزرگ جواب داد: من در مسائل علمي ادعايي ندارم، ولي در مسائل شخصيِ خودم فقط دو ادعا دارم:
.
يكی اين كه در طول عمرم، نه غيبت شنيده و نه غيبت گفته ام
.
دوم آن که در تمام عمرم چشمم به نامحرم نيفتاد و كسی را هم نديدم
#رحیم_ارباب
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴 خداوند بندۂ توبه کار را دوست دارد
✍ إن الله يحب التوّابین ؛ «خداوند انسانهای توبه کننده را دوست دارد.»
خداوند دوست دارد که بنده گنهکارش به او بگوید: «خدایا، بد کردم، غلط کردم.»
شما ببینید وقتی فرزندتان یک خطایی می کند، بعد می گوید: «غلط کردم!» چه قدر خوشحال می شوید. او را بغل میکنید و می بوسید.
شما که بنده خدا هستید اینقدر از پشیمانی فرزندتان خوشحال می شوید، آن وقت خدا که معلوم است چه قدر از توبه بندگانش خوشحال می شود. فقط یک کلمه به خدا بگو: «خدایا، غلط کردم، نفهمیدم! عمرم را به بیهودگی و بطالت
گذراندم.» و خداوند در قرآن کریم می فرماید: «بگو ای بندگان
من که بر خود ستم و اسراف کرده اید، از رحمت خدا ناامید نشوید که خدا همه گناهان را می آمرزد؛ زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.»
گاه شیطان به سراغ بعضی افراد می آید و به آنها می گوید: «بی خودی توبه نکن! تو خیلی بدی کرده ای و محال است که خدا تو را بیامرزد!» این سخن، سخن شیطان است. این کار شیطان است. یأس و ناامیدی از رحمت خداوند از گناهان کبیره است.
در روایت آمده است که: «اگر گناه جن و انس را هم مرتکب شدی از رحمت خدا مأيوس نشو؛ چون ممکن است خداوند تو را ببخشاید و اگر عبادت جن و انس را هم به جای آوردی، مغرور نگرد؛ زیرا ممکن است عباداتت مقبول نباشد.»
📚 کتاب در محضر مجتهدی
🔰 @p_eteghadi 🔰
✅معنای واقعی برکت
✍️برکت به معنی، خیری بیپایانی است که توسط خدا به انسان میرسد. وقتی پولی میگیریم و میگوییم خدا بدهد برکت، یعنی مبلغ آن مهم نیست، مهم خیر بیپایان آن است که از خدا انتظار آن را داریم. عمر با برکت یعنی، عمری که خیر بیپایان داشته باشد. یعنی انسان به جای عمر طولانی و بدون خیر، عمرش هرچند کوتاه شد، دارای خیر برای مردم و دیگران داشته باشد. مانند عالمی که کتابی مینویسد. یا فرد خیری موسسه خیریهای را بنیان مینهد. در عروسی میگوییم، مبارک است یعنی، این خیر و شادی پایان نگیرد و همیشه عروس و داماد کنار هم شاد باشند.
📚از کتاب قاموس قرآن، سید علی اکبر قریشی
🔰 @p_eteghadi 🔰