💢 عزاداری سیدالشهدا علیهالسلام در چین و روسیه
🔹 کشورهایی مانند چین و روسیه هرچند حکومتهای غیردینی و کمونیستی دارند، اما آنچه نسبت به ممنوعیت عزاداری در این دو کشور ادعا میشود؛ صحیح نیست.
🔸کشور چین حدود سه و نیم میلیون شیعه دارد و اقلیت شیعیان چینی به همراه اتباع شیعه مقیم این کشور از جمله ایرانیها و پاکستانیها همهساله همزمان با فرارسیدن ماه محرم گرد هم آمده و مراسم سوگواری را در شهر پکن پایتخت این کشور برگزار کرده و در رثای امام حسین علیهالسلام اشک میریزند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
23.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سوال
❓ آیا یک قطره اشک برای امام حسین علیهالسّلام همه گناهان را پاک می کند؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴فرا رسیدن سالروز شهادت غریبانه بنتالحسین حضرت رقیه خاتون سلاماللهعلیها را تسلیت میگوییم.
🔰 @p_eteghadi 🔰
بسم ربّ المهدی علیه السّلام
🌤حدیث روز :
🍃 قال الإمامُ الصّادقُ"علیهالسلام":
لَو أدرَکتُهُ لَخَدَمتُهُ أیّامَ حَیاتی
امام صادق"علیهالسلام":
اگر او [امام زمان علیه السلام] را در یابم ، تمام عمر به او خدمت می کنم .
📚 [ بحار الأنوار ، ج 51، ص: 148 ]
#امام_زمانعلیهالسّلام
🔰 @p_eteghadi 🔰
سری می آید اما حیف با او نیست آغوشی،
کنار سر کسی آرام خوابش برده است انگار!
ندارد تاب دلتنگی، خرابه جای ماندن نیست
قفس را باز کن دیگر! پرنده مرده است انگار.
🏴شهادت حضرت رقیه (س) تسلیت
🔰 @p_eteghadi 🔰
شک پیامبر اسلام به رسالتش !!!!
🤔#پرسش
❓یکی شبهه کرد که در قرآن آمده که پیامبر به رسالتش شک داشته و خدا می گوید که اگر شک داری برو از اهل کتاب سوال بکن !!!!! آیا این قضیه واقعیت دارد !!!!!
💠#پاسخ💠
👌خداوند در آیه ٩٤ سوره یونس می فرماید :
" فَإِنْ كُنْتَ فِي شَكٍّ مِمَّا أَنْزَلْنا إِلَيْكَ فَسْئَلِ الَّذِينَ يَقْرَؤُنَ الْكِتابَ مِنْ قَبْلِكَ لَقَدْ جاءَكَ الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلا تَكُونَنَّ مِنَ المُمْتَرِين " " اگر در آنچه بر تو نازل كردهايم ترديد دارى از آنها كه پيش از تو كتب آسمانى را مىخوانند سؤال كن، (بدان) به طور قطع،" حق" از طرف پروردگارت به تو رسيده، بنا بر اين هرگز از ترديد كنندگان مباش "
👌 در این آیه اگر چه مخاطب پیامبر است , اما در واقع مشرکین و کسانی که در رسالت پیامبر اسلام تردید می کردند , مقصود خداوند هستند که اگر در رسالت پیامبر شک و تردیدی دارند , بروند از اهل کتاب سوال کنند , زیرا چنان که در ذیل توضیح داده ایم , نشانه های نبوت پیامبر اسلام در تورات و انجیل آمده است و شکاکان با رجوع به اهل کتاب می توانستند در این قضیه به یقین برسند :
❗️بنابراین مقصود اصلی آیه شکاکان از مشرکین و مردم هستند و خداوند اگر چه پیامبر را مخاطب قرار داده اما هدفش تفهیم شکاکین است و به اصطلاح " به در می گوید , دیوار بشنوند " : " ایاک اعنی و اسمعی یا جاره "
👌لذا پیامبر اسلام ص می فرمود که مقصود آیه من نیستم و به خداوند سوگند من هیچگاه در رسالتم شک نکردم و هیچگاه مامور به سوال کردن نشدم : " «فوالله ما شك و ما سأل». "
📚تفسیر قمی ج ١ ص ٣١٧ _ بحار الانوار ج ٣٦ ص ٩٤
❗️امامان علیهم السلام هم می فرمودند که مقصود آیه پیامبر اسلام نیست , بلکه مقصود جاهلانی هستند که در رسالت پیامبر اسلام تشکیک می کردند : " فإن المخاطب بذلك رسول الله ، و لم يكن في شك مما أنزل الله عز و جل، و لكن قالت الجهلة ....فَسْئَلِ الَّذِينَ يَقْرَؤُنَ الْكِتابَ مِنْ قَبْلِكَ بمحضر من الجهلة "
📚علل الشرایع ج ١ ص ١٢٩ _ البرهان فی تفسیر القرآن ج ٣ ص ٥٣
❗️لذا در تفسیر نمونه می خوانیم :
"چون در آيات گذشته قسمتهايى از سرگذشتهاى انبياء و اقوام پيشين ذكر شده بود، و ممكن بود بعضى از مشركان و منكران دعوت پيامبر ص در صحت آنها ترديد كنند، قرآن از آنها مىخواهد كه براى فهم صدق اين گفتهها به اهل كتاب مراجعه كنند، و چگونگى را از آنها بخواهند، چرا كه در كتب آنها بسيارى از اين مسائل آمده است.
❕ولى به جاى اينكه روى سخن را به مخالفان كند، پيامبر را مخاطب ساخته چنين مىگويد:
" اگر از آنچه بر تو نازل كرديم در شك و ترديد هستى از آنها كه كتب آسمانى را قبل از تو مىخوانند بپرس" (فَإِنْ كُنْتَ فِي شَكٍّ مِمَّا أَنْزَلْنا إِلَيْكَ فَسْئَلِ الَّذِينَ يَقْرَؤُنَ الْكِتابَ مِنْ قَبْلِكَ).
👌تا از اين طريق ثابت شود كه" آنچه بر تو نازل شده حق است و از طرف پروردگار" (لَقَدْ جاءَكَ الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ).
" بنا بر اين هيچگونه شك و ترديد هرگز به خود راه مده" (فَلا تَكُونَنَّ مِنَ المُمْتَرِينَ).
❗️اين احتمال نيز وجود دارد كه آيه فوق بحث تازه و مستقلى را در باره صدق دعوت پيامبر ص عنوان مىكند و به مخالفان مىگويد كه اگر در حقانيت او ترديد دارند، نشانههاى او را كه در كتب پيشين مانند تورات و انجيل نازل شده از اهل كتاب بپرسند.
👌شان نزولى كه در بعضى از تفاسير نقل شده ( تفسير ابو الفتوح رازى جلد 6 صفحه 227 ذيل آيه ) نيز اين معنى را تاييد مىكند و آن اينكه: جمعى از كفار قريش مىگفتند: اين قرآن از طرف خدا نازل نشده بلكه شيطان به محمد ص القا مىكند!، اين سخن سبب شد كه عدهاى در شك و ترديد فرو روند، خداوند با آيه فوق به آنها پاسخ گفت.
❕ممكن است در ابتدا چنين به نظر برسد كه آيه حكايت از اين دارد كه پيامبر ص در حقانيت آياتى كه بر او نازل مىشد ترديد داشت، و خداوند از طريق فوق ترديد او را زايل كرد.
👌ولى با توجه به اينكه پيامبر ص مساله وحى را با شهود و مشاهده دريافته بود، چنان كه آيات قرآن حاكى از همين معنى است، شك و ترديد در اين مورد معنى نداشت، به علاوه اين تعبير رائج است، كه براى تنبيه دوردستان افراد نزديك را مخاطب مىكنند و سخنى را القا مىنمايند، اين همان است كه عرب با ضرب المثل معروف" اياك اعنى و اسمعى يا جاره" (بتو مىگويم ولى همسايه تو بشنو) از آن ياد مىكند كه نظير آن را نيز در فارسى داريم، و اين گونه سخن در بسيارى از موارد تاثيرش از خطاب صريح بيشتر است.
▫️ادامه 👇
▫️ادامه 👇
❕به علاوه ذكر جمله شرطيه، هميشه دليل بر احتمال وجود شرط نيست، بلكه گاهى براى تاكيد روى يك مطلب و يا براى بيان يك قانون كلى است، مثلا در آيه 23 سوره اسراء مىخوانيم وَ قَضى رَبُّكَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِنْدَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُما أَوْ كِلاهُما فَلا تَقُلْ لَهُما أُفٍّ:" پروردگار تو فرمان داده كه جز او را پرستش نكنيد و به پدر و مادر نيكى كنيد، هر گاه يكى از اين دو نزد تو (توجه داشته باشيد در اين جمله مخاطب ظاهرا فقط پيامبر است) به پيرى برسند هيچگاه كمترين سخن ناراحت كنندهاى به آنها مگو".
با اينكه مىدانيم پيامبر ص پدرش را قبل از تولد و مادرش را در دوران طفوليتش از دست داد، با اين حال حكم احترام به پدر و مادر به عنوان يك قانون كلى بيان شده است هر چند مخاطب ظاهرا پيامبر است.
❕و نيز در سوره طلاق مىخوانيم يا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِذا طَلَّقْتُمُ النِّساءَ:" اى پيامبر هنگامى كه زنان را طلاق گفتيد ..." اين تعبير دليل بر اين نيست كه پيامبر زنى را در عمرش طلاق گفته بلكه بيان يك قانون كلى است و جالب اينكه مخاطب در آغاز اين جمله پيامبر است و در آخر جمله همه مردم.
و از جمله قرائنى كه تاييد مىكند منظور اصلى در آيه مشركان و كافران است، آيات پشت سر اين آيه است كه از كفر و بى ايمانى آنها سخن مىگويد.
❕نظير همين موضوع در آيات مربوط به مسيح ديده مىشود كه وقتى خداوند در روز رستاخيز از او مىپرسد آيا تو مردم را به عبادت خويش و مادرت دعوت كردى؟! او صريحا اين مساله را انكار مىكند و اضافه مىكند إِنْ كُنْتُ قُلْتُهُ فَقَدْ عَلِمْتَهُ:" اگر من چنين سخنى را گفته بودم تو مىدانستى" (سوره مائده آيه 116)."
📚تفسیر نمونه ج ٨ ص ٣٨١
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 #معرفی_کتاب
📘تحلیلی بر نیابت خاص در غیبت کبری (با تأکید بر شبهات جریان انحرافی احمد بصری)
🔹کتاب «تحلیلی بر نیابت خاص در غیبت کبری (با تأکید بر شبهات جریان انحرافی احمد بصری)» اثر محمد شهبازیان است که به همت پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۱۹۰ صفحه منتشر شد.
🔹این اثر در سه فصل تألیف شده است؛ در فصل اول این اثر که به کلیات و مفاهیم اختصاص یافته، ضمن بیان توضیحاتی در خصوص نیابت خاص، به توقیفی بودن این نوع نیابت پرداخته شده است و جریان انحرافی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
🔹«چیستی و ادله توقیفی بودن نیابت خاص» عنوان دومین فصل از این کتاب است که نویسنده در این فصل در دو گفتار به «نیابت خاص؛ چیستی و ویژگی ها» و «ادله انحصار عدد در نایبان خاص» می پردازد.
🔹در سومین و آخرین فصل از کتاب حاضر، به «بررسی ادعاها و دلایل مدعی یمانی درباره نیابت خاص» اشاره شده است؛ در این فصل، فراز و نشیب و تناقض در ادعاهای مدعی یمانی پرداخته شده و دلایل قرآنی و روایی مدعی یمانی و نقد آن تبیین شده است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 اجر رسالت
▫️ مستحضرید که مودّت از محبت لطیف تر و دقیق تر است که آن را ذات اقدس الهی #اجر_رسالت قرار داد. اگر کسی حُبّ اهلبیت را داشت محبت اهلبیت را داشت، هنوز اجر رسالت را انجام نداده است چون فرمود: ﴿لاَ أَسْأَلُكُمْ عَلَیهِ أَجْراً إِلاّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَی﴾، نه «الا المحبة فی القُربی». کسانی که مُحب اهل بیت اند، در راه هستند و هنوز به مقصد نرسیدند؛ آنها که وِداد دارند که تمام قلبشان را #دوستی_اهلبیت پُر کرده است، آنها دارند اجر رسالت را می پردازند.
▫️ آن محبّتی که جوامع بشری نسبت به حضرت امیر و سیدالشهداء (سلام الله علیهما) دارند و در شب های تاسوعا و عاشورا می بینید کلیمی ها صف می بندند برای اینکه نذری بگیرند، این محبت کافی نیست، چون در ﴿لاَ أَسْأَلُكُمْ عَلَیهِ أَجْراً إِلاّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَی﴾، این ﴿فِی الْقُرْبَی﴾ مفعول واسطه برای مودّت نیست، وگرنه میشود ظرف لغو، بلکه این ﴿فِی الْقُرْبَی﴾ متعلّق است به «المستقرّة». خبر، صفت، حال، ظرفهای این چنینی، ظرف مستقرّند نه ظرف لغو. در واقع می فرماید: «لاَ أَسْأَلُكُمْ عَلَیهِ أَجْراً إِلاّ الْمَوَدَّةَ المستقِرَّة فِی الْقُرْبَی»، آن وقت مودتی که مستقر باشد، قلبی که مستقر باشد، جا برای غیر نمی گذارد، آن وقت این می شود #اجر_رسالت.
▫️ این دو نکته باید ملحوظ باشد که اولاً مودّت، اجر رسالت است نه محبت و ثانیاً ﴿فِی الْقُرْبَی﴾ مفعول واسطه برای مودّت نیست، متعلّق است به «المستقرّة».
مودّت مستقرّه وقتی که برای اهلبیت شد دیگر جا برای غیر نمی ماند که فرد هم این را دوست داشته باشد هم آن را دوست داشته باشد! چنین چیزی میشود #اجر_رسالت.
#شهادت_حضرت_رقیه_سلام_الله_علیها
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه معارج جلسه 2
تاریخ: 1397/10/22
🔰 @p_eteghadi 🔰
.
💖 آداب ظاهرى زیارت #امام_حسین_علیه_السلام (۱)
✍️اهمّیت این آداب، هر چند به اندازه اهمّیت آداب باطنى نیست؛ لیکن رعایت آنها زمینه ساز تحقّق شمارى از آداب باطنى و کمال بهره بردارى از برکات آنهاست.
🔻مهم ترینِ این آداب :
۱ . غسل
غسل زیارت، نه تنها ظاهرِ زائر را پاک مىکند؛ بلکه پاکى از گناهان و طهارت معنوى را نیز به همراه دارد .
#امام_صادق_علیه_السلام : ... «هر كس با شناخت حقّ حسين عليه السلام و بدون تكبّر، به سوى قبرش برود و به فرات برسد و در آب فرات، فرو رود و بيرون بيايد، مانند كسى است كه از گناهان، بيرون مىآيد».
تهذيب الأحكام : ج ۶ ص ۵۲ ح ۱۲۵
۲ . پوشیدن پاکیزه ترین لباس
#امام_صادق_علیه_السلام : هنگامى كه به فرات رسيدى، غسل كن و پاكيزه ترين لباسى را كه مى توانى، بپوش و سپس، پا برهنه و با آرامش و وقار، به سوى قبر برو ... .
المزار الكبير : ص ۴۲۷ ح ۳
۳ . استفاده نکردن از بوى خوش و زینت
ادب حضور، ایجاب مىکند که نه تنها زائر، خود را زینت نکند؛ بلکه توصیه شده با چهرهاى ژولیده و غمبار، وارد حرم شریف امام حسین(ع) شود .
۴ . سکوت
در حدیثى از امام صادق(ع)، توصیه شده که هنگام زیارت سید الشهدا(ع)، زائر براى تأسّى به فرشتگان حاضر در حرم مطهّر آن امام(ع)، سکوت را مراعات کند و جز خیر و نیکى، بر زبان جارى نسازد .
#امام_صادق_علیه_السلام : ... و روغن مزن و سرمه مكش تا آن كه به رود فرات برسى، و از سخن گفتن و شوخى، بكاه و بر ذكر خداى متعال، بيفزاى و از شوخى و بگو مگو، پرهيز كن .
كامل الزيارات : ص ۳۹۳ ح ۶۳۹
📚 دانشنامه امام حسین(ع) ج۱۰ص ۴۳۵
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💿 #پادکست ویژه شب شهادت
🏴 نگاه سیدالشهدا به روضهحضرت رقیه سلام اللهعلیها
🎙حجه الاسلام استاد عالی
📎 #شکوه_حسینی
📎 #حضرت_رقیه
📎 #اربعین
🔰 @p_eteghadi 🔰