⭕️ سوال
⁉️ برخی میگویند زیارت اربعین سندی در تاریخ ندارد و بدعت علمای شیعه است؟
🔰 زیارت امام حسین(علیهالسلام) در هر زمانی مستحب است و ثواب دارد. اما از چیدمان روایات در کنار یکدیگر به این موضوع دست مییابیم که ثواب زیارت اربعین امام حسین(علیهالسلام) با پای پیاده از امتیاز و فضیلت ویژهای برخوردار است، در ادامه بر طبق چهار مقدمه به بررسی این مطلب میپردازیم:
✅ مقدمه اول: بر اساس روایات رسیده از اهل بیت(علیهمالسلام) زیارت امام حسین(علیهالسلام) از وظایف شیعیان، بلکه تمام مسلمانان است؛ آنچنان که امام باقر(علیهالسلام) در حدیثی میفرمایند: «شیعیان ما را به زیارت قبر حسین بن علی(ع) فرمان دهید، زیرا زیارت آن حضرت، بر هر مؤمنی که به امامت او از سوی خدا اقرار دارد، واجب است.»
🔶 مقدمه دوم: علاوه بر این، زیارت امام حسین(علیهالسلام) فضیلت و ثواب زیادی دارد، آنچنان که در روایات اینگونه آمده است: «كسى كه قبر حضرت امام حسين(ع) را قربة الى اللَّه و براى خدا زيارت كند، حق تعالى او را از آتش جهنم آزاد نموده و روز فزع اكبر او را در امان قرار مىدهد و حاجتى از حوائج دنيا و آخرت را از خداوند نخواسته، مگر آنكه بارى تعالى به او عطا مىکند.»
✳️ مقدمه سوم: زیارت امام حسین(علیهالسلام) در صورتی که با پای پیاده همراه باشد از فضیلت بیشتری برخوردار است، آنچنان که امام محمد باقر(علیهالسلام) میفرماید: «كسى كه از منزلش بيرون آيد و قصدش زيارت قبر حضرت حسين ابن على(علیه السلام) باشد، اگر پياده برود، خداوند منّان به هر قدمى كه برمىدارد، يك حسنه برايش نوشته و يك گناه از او محو مىکند ...»
🔺مقدمه چهارم: از سوی دیگر، بنا بر روایاتی که از امام حسن عسکری(علیهالسلام) به دست ما رسیده است، یکی از علامتهای شیعه آن است که در روز اربعین به زیارت سالار شهید حضرت اباعبدالله الحسین(علیهالسلام) رود.
💠 بر اساس مقدماتی که از روایات بیان شد، شرکت در پیاده روی اربعین بهترین زمان ممکن برای انجام وظیفه و همچنین بهرهمندی از ثواب دنیایی و آخرتی زیارت امام حسین(علیهالسلام) به شمار میآید. از اینرو علما و بزرگان شیعه تلاش کردهاند به گونهای این پیاده روی را به عنوان فرهنگ شیعه در جهان نهادینه کنند. و این تلاشها اکنون به دست ما رسیده است، از اینرو پاسداشت و نگهداری آن در دوران معاصر وظیفه ماست.
____________
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
⁉️ سفیانی که در زمان ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف با حضرت می جنگد کیست؟
🔰 یکی از اتفاقات مهمی که قبل از ظهور امام زمان(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) به وقوع میپیوند خروج سفیانی است. در روایات معصومین(علیهمالسلام) سفیانی که از خاندان خبیث بنیامیه است، به عنوان شخصیتی بیرحم، سفاک و پست معرفی شده که قبل از ظهور امام زمان(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) خروج میکند و دست به کشتار میزند.
✅ امیرالمومنین (علیهالسلام) میفرماید: «فرزند ـ هند ـ جگرخوار از سرزمین خشک خارج میشود. او مردی چهارشانه، با چهرهای وحشتناک و سر بزرگ است که در صورتش اثر زخم و فرو رفتگی است؛ وقتی که به او نگاه کنید یک چشم به نظر میرسد.»
🔶 با توجه به روایاتی که در منابع شیعه و اهل سنت وجود دارد، میتوان گفت که سفیانی بیشترین خصومت و دشمنی را با شیعیان و دوستان اهل بیت(علیهمالسلام) دارد. حاکم نیشابوری یکی از محدثان اهل سنت در این باره از قول امیرالمومنین(علیهالسلام) مینویسد: «سفیانی لشکر عظیمی به قرقیسیاء اعزام میکند و جنگ شدیدی بین آنان و اهالی آنجا رخ میدهد، به حدی که پرندگان آسمان و درندگان زمین از جنازههای آنان سیر میشوند؛ سپس نیروی کمکی برای یاران سفیانی میرسد، تا برای جنگ به سوی خراسان حرکت کنند و آنان در مسیر خود با شیعیان اهلبیت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) در کوفه میجنگند و شیعیان را قتل عام میکنند ... .»
❇️ با توجه به آنچه گفته شد، میتوان گفت که سفیانی یک نفر خاص و شخصیت حقیقی است که رهبری بخش مهمی از جبهه باطل را بر عهده دارد و گویا جنایت، بیرحمی و فساد و تمام رزالتهای جهان در او جمع شده است. دشمنان عدالت و معنویت از مناطق مختلف به او میپیوندند و حتی در برخی از روایات آمده است که از جانب روم ـ این کلمه میتواند کنایه از غرب امروزی باشد ـ هم یاری میشود و بیشترین عداوت و دشمنی را در حق شیعیان و محبان اهلبیت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) روا میدارند.
💠 عاقبت لشکر سفیانی که به سوی مکه به حرکت در میآید، فرو رفتن آنان در سرزمین بیداء و دیگر نقاط است که به صورت خارقالعاده رخ میدهد. این مساله نیز به هیچ وجه امر غیر ممکنی نیست، زیرا در طول تاریخ جباران و ستمگران به انواع بلایای آسمانی دچار شدهاند که قارون، فرعون، ابرهه و... نمونههایی از آن است و حتی در دوران معاصر، میتوان از شکست خفتبار نیروهای ویژه آمریکا در صحرای طبس نام برد.
___________________
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
⁉️ چرا خداوند متعال برخی مواقع انسان را اذیت کرده و به درد و بلا و مصیبت گرفتار میکند؟
🔰 قرآن که کتاب آسمانی و هدایت بشریت است، برای هدایت انسانها و راهنمایی آنان به مسیر درست و سعادت واقعی، در آیهای بسیار زیبا، همه خوبیها و سعادتمندی واقعی را به خداوند متعال نسبت میدهد و از ما میخواهد خوبی و سعادت را تنها از او تقاضا کنیم. لذا در سوره آل عمران آیه 26 میفرماید: «تُعِزُّ مَنْ تَشاءُ وَ تُذِلُّ مَنْ تَشاءُ بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ: هر كس را بخواهى عزت میدهى، و هر كه را بخواهى خوار میكنى. تمام خوبیها به دست توست، تو بر هر چيزى قادرى.»
👈 این آیه به صراحت بیان میکند عزیز شدن و عزت آدمی تنها و تنها در دست خداوند متعال است. سپس در ادامه میفرماید: «بِيَدِكَ الْخَيْرُ» باید توجه داشت که «الف و لام» در «الخیر» الف و لام استغراق است و تمام نیکیها را در بر میگیرد؛ همچنین مقدم شدن خبر بر مبتدا (زيرا بيدك الخير فرموده نه الخير بيدك) نشانه حصر این کار است، یعنی تمام خيرها و بركات و نيكها و خوبيها، تنها در دست خدا است.
🔶 از این آیه به روشنی میتوان استفاده کرد که برای سعادت و خوشبختی در دنیا و آخرت تنها و تنها باید از خداوند متعال مدد گرفت و آنچه از جانب او به انسان میرسد، خیر است و برای انسان مفید خواهد بود، و لو اینکه در ظاهر مناسب نبوده و با طبع آدمی سازگاری نداشته باشد، مثلاً ممکن است انسان بیمار شود و یا در مسیری دچار تصادف یا هر گرفتاری دیگری شود، در اینصورت هم باید با دید مثبت به آن نگاه کرد و بدانیم که اگر از جانب خداوند متعال بوده باشد، قطعا خیر است و سعادت انسان در همان عمل است.
❇️ درست مانند شخص بیماری که بهبودی او منوط است به استفاده از دارویی تلخ، یا بیمار خطرناکی که ناچار است برای رهایی از بیماری عمل جراحی انجام دهد، داروی تلخ و جراحی هر دو درد آور و نامناسب است ولی برای بهبودی انسان لازم و ضروری است.
🔺 حال ممکن است انسان مبتلا به بیماری خطرناک معنوی شده باشد و دوای او نیز تنها آن گرفتاری خاص باشد، در اینجا خداوند حکیم که انسان و سلامتی او را دوست دارد، وی را به آن گرفتاری مبتلا میکند تا بیماری او التیام پیدا کند.
💠 البته به این مسئله هم باید دقت کرد که نباید بیتدبیری و عملکرد نادرست آدمی را به پای خداوند متعال نوشت، مثلاً اگر کسی در رانندگی احتیاط نکرده و بدون رعایت موارد لازم، دچار تصادفی شود، یا مثلاً معتاد شود، یا در حق کس دیگری ظلم کند، نباید این موارد را به خداوند متعال نسبت داد.
_________________
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #کلیپ_اعتقادی
❓آیا میشه برای غیر ممکن دعا کرد؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📀 #پادکست
🏴 اگه کربلا نرفتی ببین؟
🎙 استاد انصاریان
🔰 @p_eteghadi 🔰
71.8K
⭕️ سوال
❓حقیر سعی میکنم نماز رو اول وقت بخونم ولی بعضی موقع ها یه سری چیزا با اون در تزاحم قرار میگیره مثل اینکه رفتم صحرا برای آبیاری پدر میگه هنوز وایسا آب جای دیگه نره از اول وقت جا میمونم یا با اتوبوس میرم جایی، سر ساعت نگه نمیداره. خواستم ببینم توی اینگونه موارد چیکار کنم
✅ پاسخ:
بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم
در اینگونه موارد اشکال ندارد که نماز به تأخیر بیفتد...اصلا این که وقت نماز وسعت دارد برای همین است که رخصتی باشد برای کسانی که به هر دلیلی نمیتوانند نمازشان را اول وقت بخوانند بتوانند در آن مدت باقی مانده بخوانند.
💠 بنابراین شما مشکلی ندارید.
عمدا فقط نماز را به تأخیر نیندازید، دیگر شامل آن ویل للمصلین نمیشوید.
این مشکل برای کسانی است که عمدا نماز را به تأخیر میاندازند.
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
#حدیث
💠امام على عليه السلام: برحذر باش از خردمند، هنگامى كه او را به خشم آوردى، و از فرد بزرگوار، هنگامى كه به او اهانت كردى، و از فرومايه، هنگامى كه او را گرامى داشتى، و از نادان، هنگامى كه با او همنشين شدى
📚كنزالفوائد جلد1 صفحه368
🔰 @p_eteghadi 🔰
📙کتاب روزی روزگاری القاعده
💠کتاب روزی روزگاری القاعده خاطرات «ایمن دین» عضو جدا شده القاعده و جاسوس دستگاه امنیتی انگلیس در این گروهک است. این خاطرات توسط وحید خضاب گرداوری و ترجمه شده است.
💠روزی روزگاری کتاب روایت نفوذ است. نفوذی که حالا تبدیل به یک کلیدواژه مهم در ادبیات سیاسی ایران شده است.
📌 گزیده متن:
پاسخ کلینتون این بوده که آمریکا هرگز سراغ جنگ و اشغال کشوری نخواهد رفت مگر آن که حادثه ای در سطح بالا، مثل هجوم ژاپن به بندر «پرل هاربر» که منجر به کشته شدن ۲۲۷۰ آمریکایی شد، رخ دهد. ابوحفص سپس رو به ما کرد و گفت: "ما به آن ها یک پرل هاربر می دهیم." و تکرار کرد: "ما به آن ها یک پرل هاربر می دهیم." ابومصعب السوری به شوخی گفت: "برای این کار باید سه تا ناو هواپیمابر داشته باشیم." ابوحفص پاسخ داد: "حتی چهار ناو هواپیمابر، چرا که نه؟" و بعد گفت: "یعنی ما می توانیم چهار ناو هواپیمابر بفرستیم." حوادث ۱۱ سپتامبر نشان داد که آن ها منظورشان چهار هواپیما بوده و نه چهار ناو هواپیمابر
#معرفی_کتاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
⛔️ شبهه
⁉️ آیا پیامبر و امام علی علیهماالسلام نیز اینقدر نسبت به حجاب حساسیت داشته و به مردم تذکر میدانند یا به دنبال مسائل مهمتری بودند؟
🔰 پاسخ
🔹 پیامبر خدا با همه مظاهر شرک و جهالت مبارزه می کردند؛ حال برخی از موارد مانند شرک و بت پرستی اولویت داشت؛ چرا که وقتی فرد مشرک هست و تو را قبول ندارد و حتی با تو سر جنگ دارد، نمی توان سخن از احکام دین و حجاب و ... گفت.
🔸 پیامبر خدا ابتدا مردم را از شرک و بت پرستی نجات داد و سپس با احکام ناب اسلام آن ها را به سمت خوبی ها و معنویات سوق داد.
🔹 مقایسه زمان ما با زمان شروع کار پیامبر و مبارزه با مشرکان درست نیست و جامعه ما را باید با وضعیت مسلمانان بعد از هجرت به مدینه مقایسه کرد که روز به روز احکام جدیدی ابلاغ می شد و از آن جا که ایمان به خدا داشتند به این احکام پایبند بودند؛ اغلب احکام اسلام و آیاتی که سخن از نماز و روزه و زکات و حجاب و ... می گویند مربوط به بعد از هجرت و آیات مدنی هستند؛ در مکه ابلاغ احکام اسلام سودی نداشت؛ چرا که اغلب مخاطبان مشرک بودند و با اصل پذیرش دین مشکل داشتند.
🔸 زمان امیرالمومنین علیه السلام بدون شک حجاب مورد تاکید بوده و مانند سایر احکام به آن عمل می شده است، امیرالمومنین علی علیه السلام در ضمن سخنانی به فرزندشان می فرمایند:
«در مورد حجاب بانوان سختگیر باش، چرا که رعایت حجاب به طور جدّی و محکم، زنان را سالمتر و پاکیزه تر، حفظ خواهد کرد.»
🔹 نگاه انحصار گرایانه در امر به معروف و نهی از منکر به حجاب شایسته نیست و حکومت اسلامی وظیفه دارد، با همه مشکلات و مفاسد مبارزه کند و در نظام جمهوری اسلامی نیز با انواع مفاسد مبارزه می شود؛ برای نمونه ایران در مبارزه با اعتیاد و قاچاق مواد مخدر در بالاترین رتبه ها قرار دارد و هر ساله تعداد زیادی شهید در این راه تقدیم می کند.
🔸 منکر بی حجابی بر خلاف سایر منکرات، بیشتر جنبه ظاهری دارد و از طرفی نیز یکی از عوامل مهم فساد و بی بند و باری می شود و نمی توان به دلیل وجود مشکلات دیگر، چشم از مفاسد بی حجابی و آثار شوم آن برداشت.
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 رهنمای مقصود
🔹 فرمود این پیامبر شما با دو ویژگی آمده است: هم هدف را می داند که چیست و هم اینکه راه را بلد است. کسانی به مقصد می رسند که هدفمند باشند اوّلاً و راه شناس باشند ثانیاً؛ این گروه می شوند متمدّن، می شوند عقلانی و مانند آن. آن دو خطری که شما را تهدید می کرد، نه می گذاشت شما #هدفمند باشید و نه می گذاشت شما #راه_شناس باشید. فرق اساسی ضلالت و غوایت این است که ضالّ آن کسی است که راه را نمی داند و غاوی آن کسی است که هدف ندارد یعنی کجا برود کجایی است چه کار می خواهد بکند را نمی داند.
🔹 ابلیس این دو دام را در مسیر زندگی جامعه قرار داده است: ﴿وَ لَأُضِلَّنَّهُمْ﴾ و ﴿وَ لَأُغْوِینَّهُمْ﴾؛ این ﴿لَأُمَنِّینَّهُمْ﴾ و ﴿لَأُزَینَنَّ لَهُمْ فِی الْأَرْضِ﴾، همه اینها مقدمه است برای این دو خطر: یکی اینکه اوّل نمی گذارم که اینها هدفمند بشوند که بدانند کجا می خواهند بروند و دیگر اینکه اینها را از راه به در می برم؛ اگر هم هدف را تشخیص بدهند، من نمی گذارم راه را ادامه بدهند.
🔹 بیراهه رفتن را می گویند #ضلالت و بی مقصد بودن را می گویند #غوایت. بعضی ها اصلاً نمی دانند که برای چه خلق شدند و چه کار می خواهند بکنند، خب اینها غاوی اند یعنی بی هدف هستند؛ برخی ها هدف دارند ولی نمی دانند راه کجاست و از چه راهی می خواهند به مقصد برسند.
خدای سبحان سوگند یاد کرد که وجود مبارک پیغمبر (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) هم هدف را می شناسد و هم راه را می داند و طی طریق می کند: ﴿ما ضَلَّ صاحِبُكُمْ﴾، پس راه را بلد است، ﴿وَ ما غَوی﴾ هدف دارد. اگر رهبری #هدفمند باشد، #راه_شناس باشد، #راهرو باشد، #راهنما باشد، باید از او پیروی کرد.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه نجم جلسه 1
تاریخ: 1395/12/07
🔰 @p_eteghadi 🔰
❌ #شبهه
⁉️ طبق روایات شیعه ثواب زیارت امام رضا(علیهالسلام) از زیارت امام حسین(علیهالسلام) بیشتر است، پس چرا علمای شیعه این همه روی زیارت اربعین و امام حسین تاکید میکنند؟
🔰 پاسخ:
👈 شیخ کلینی با سندی صحیح از علی بن مهزیار نقل میکند: «به امام جواد(علیه السلام ) عرض کردم: فدایتان شوم، زیارت امام رضا(علیه السلام ) فضیلت بیشتری دارد یا زیارت اباعبداللهالحسین(علیه السلام )؟
✍ حضرت فرمود: زیارت پدرم افضل است، زیرا همهی مردم امام حسین(علیه السلام ) را زیارت میکنند، اما جز خواص شیعه، کسی به زیارت پدرم نمیرود.»
👈 علامه مجلسی در توضیح این روایت مینویسد: «شاید این مطلب مختص آن زمان بوده باشد، زیرا شیعیان رغبتی در زیارت حضرت رضا(علیهالسلام) نداشتند و فقط خواص شیعه که فضیلت زیارت آن حضرت را میدانستند به زیارتشان میرفتند. بنابراین، در هر زمان زیارت امامی ثواب بیشتری دارد که زوار کمتری داشته باشد.»
🔶 این نکته بسیار حائز اهمیت است که شرایط زمان و مکان در فضیلت زیارت تاثیرگذار است. در آن زمان به دلیل دوری و ناامنی مسیر خراسان، شیعیانی که در مدینه و عراق بودند کمتر رغبت به رفتن به زیارت آن حضرت داشتند، همچنین اهل سنت و سایر فرق شیعه مانند اسماعیلیه و زیدیه که قائل به امامت امام رضا(علیهالسلام) نبودند و در آن زمان جمعیت زیادی از شیعیان ایران را تشکیل میدادند، به زیارت آن حضرت نمیرفتند، لذا زائران امام رضا(علیهالسلام) بسیار کم بوده است.
🔺 جالب است که همین علت در روایت بعدی ذکر شده است. شیخ صدوق با سندی صحیح از جناب عبد العظیم حسنی نقل میکند: «به امام جواد(علیهالسلام) عرض کردم: متحیّرم بین زیارت قبر اباعبدالله(علیهالسلام) و زیارت پدر شما در طوس... فرمودند: زوار اباعبدالله(علیهالسلام) زیادند، اما زوار قبر پدرم در طوس، کم هستند.»
❇️ کم بودن زوار امام رضا(علیهالسلام) که علّت این حکم بیان شده، در زمان ما با توجه به گسترش و همهگیری تشیع دوازدهامامی در ایران و خراسان، ابدا صدق نمیکند. بلکه در سال بیش از 30 میلیون نفر از نقاط مختلف جهان، به زیارت مشهد الرضا (علیهالسلام) میآیند.
✅ در نتیجه: به نظر میرسد افضلیت زیارت امام رضا(علیهالسلام) به صورت مطلق نبوده، بلکه مربوط به زمانی است که مردم کمتر به زیارت آن امام همام اهتمام داشتهاند. لذا بعید نیست که در زمان ما که خیل عظیم عاشقان اهل بیت (علیهمالسلام) از دور و نزدیک برای زیارت آن حضرت شبانه روز بر گرد حرمش میگردند، این افضلیت وجود نداشته و زیارت سیدالشهدا از ثواب بیشتری برخوردار باشد.
____________
🔰 @p_eteghadi 🔰