💠 پیام ابدی
▫️ شما سهم #زینب_كبری_سلام_الله_علیها را از عصر عاشورا به بعد ندانید، خیال نكنید كه زینب كبری فقط حامل بار اسارت است! ایشان در طلیعه سفر با #سالار_شهیدان بود و قضایا را مرتب پیگیری می كرد و می فرمود: «نُحیی مَعَهُ وَ نَمُوتُ مَعَهُ»؛ یعنی ما اصلاً رفتیم و می رویم كه با تقسیم كار برای #استقرار_عدل همه خطرها را تحمل كنیم.
▫️ از همان میدانی كه دیگری فاصله بین مكه و كربلا را طی كرده بود [تا] به سالار شهیدان گزارش بدهد كه كل خاورمیانه آشوب است، شما تا می توانید برگردید به مدینه و ساكت باشید و وجود مبارك ابی عبدالله (علیه السلام) اعتراض كرد و فرمود ممكن نیست، بعد آن گزارشدهنده گفت پس زن و بچه را اجازه بدهید به مدینه برسانم، اینجا زینب كبری فرمود مبادا! «نُحیی مَعَهُ وَ نَمُوتُ مَعَهُ». همین زینب كبری كه #قدم_به_قدم با حسین بن علی بن ابی طالب بود؛
گاهی مانند حسین بن علی (ع) سخن می گفت [و] گاهی مانند علی بن ابی طالب (ع).
▫️ دختر علی در كنار سر مطهر سالار شهیدان در شام به پسر معاویه فرمود: «أَ مِنَ الْعَدْلِ یابْنَ الطُّلَقاءِ!»؛ ای پسر آزاد شده این عدالت است كه بچه های پیغمبر را از شهرها عبور دادی و بچه های خودت را در حرم نشاندی؟! می بینید زینب مثل علی (علیه السلام) حرف می زند، این چنین نیست كه سخن از اسارت باشد. فرمود: یزید! شماها را ما آزاد كردیم پدرت را ما آزاد كردیم جدت را ما آزاد كردیم؛ در كنار آن تشت و سر بی پیكر #سخن_از_عدل مطرح كرده است.
▫️ اینجا زینب می گوید تو با بازوهای بسته ما را آوردی، خیال كردی ما حقیریم و تو عزیزی؟! خیر! در تمام روی زمین زن و مردی به عزت ما نیست. همه اش سخن از #كرامت است سخن از #عدالت است. این حرف ها حرف های روز است حرف های زنده است، حرف هایی است كه تاریخ مصرف ندارد حرف هایی است كه #طعم_ابدیت دارد.
:
#رحلت_حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
#آیت_الله_جوادی_آملی
#پادکست
📚 سخنرانی محرم
تاریخ: 1384
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 رهزنان هدایت
🔸 عده زیادی جلوی تبلیغ اسلام را می گیرند (یك) عده ای جلوی تعلیم اسلام را می گیرند (دو) عده ای جلوی تزكیه اسلام را می گیرند (سه)؛ كارهای ضدّ فرهنگی می كنند چه در بخش #تبلیغ چه در بخش #تعلیم چه در بخش #تزكیه که میخواهند دین را عاجز كنند.
اینكه می فرماید اینها معاجزند و درصدد عجز ما و رهبران الهی اند، این روشن است كه در برابر خدا نیست كه بخواهند خدا را عاجز كنند، آخر او قدرت مطلقه است. فرمود: ﴿وَمَا نَحْنُ بِمَسْبُوقِینَ﴾؛ ما هرگز كسی نیستیم كه ما دنبال بیفتیم یك عده جلو بزنند ﴿وَمَا هُمْ بِمُعْجِزِینَ﴾؛ اینها بخواهند كار ما را و ما را عاجز كنند این شدنی نیست.
🔸 تمام تلاش و كوشش اینها این است كه ﴿وَمَا أَرْسَلْنَا مِن قَبْلِكَ مِن رَّسُولٍ وَلاَ نَبِی إِلَّا إِذَا تَمَنَّی أَلْقَی الشَّیطَانُ فِی أُمْنِیتِهِ﴾ یعنی هر وقت پیامبران و انبیا (علیهم الصلاة و علیهم السلام) آمدند دارند تبلیغ و تعلیم و تزكیه می كنند آنها #كارهای_ضد_فرهنگی می كنند كه نمی گذارند کارهای انبیای الهی, معصومین, اهل بیت (علیهم السلام) پیش برود؛ این را می گویند: «معاجز». فرمود اینها در میدان تبلیغ و تعلیم و تزكیه فرهنگی ما
یا جلوی مقتضی را می گیرند
یا مانع ایجاد می كنند
یا شبهه ایجاد می كنند
یا اغوا می كنند و نمی گذارند دین پیش برود، ولی ما بالأخره دین را پیش می بریم.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 سوره مبارکه سبأ جلسه 2
تاریخ: 1392/03/08
🔰 @p_eteghadi 🔰
بعضی عربها مانند حضرت زهرا سلام الله علیها سه تا حجاب داشتند. آن زمان هم که ما در عراق بودیم، رسم زنهای عفیف عرب این بود که مقنعه مشکی به سرمی کردند؛ بعد با یک پارچه مشکی پیشانی خود را تا ابرویشان می بستند که این مقنعه جابه جا نشود، بعد از آن یک عبای عربی زنانه می پوشیدند که در دستهایشان می کردند و برای آن تا پایین، دکمه می گذاشتند، بعد یک عبای دیگر سرتاسری سرشان می کردند و یک پوشیه هم می زدند؛ حجاب آنان اینگونه بود.
اینکه بعضی مداح ها می گویند حجاب حضرت زینب سلام الله علیها را عصر عاشورا دزدیدند و ... ، اینها توهین به مقام ولایت است. حضرت زینب سلام الله علیها مقام عصمت دارد. بعضی ها به گمانشان هر چه سر زبانشان می آید، باید بخوانند تا مردم گریه کنند؛ در حالی که کسی گریه پیش فروش نکرده است. حقیقت را بگو؛ اگر گریه کردند که کردند و اگر نکردند هم که نکردند. تو هزار دروغ می بافی، تا او گریه کند؟ تو اهل بیت را نابود می کنی و عصمت آنها را از بین می بری برای اینکه او گریه بکند؟ بر فرض هم که حجاب اهل بیت:را در عصر عاشورا دزدیده باشند، این پارچه¬های رویین بوده که با نبود اینها هم حجاب حفظ می شد؛ نه اینکه تمام حجاب ایشان را برداشته باشند.
#عاشورا #سوریه #زینب(س) #حجاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 اهمیت اعتماد به دیگران در روابط بین فردی
🟡 در روابط بین فردی، جلب اعتماد دیگران بسیار مهم است، بدون اعتماد، ارتباط مؤثر شکل نمیگیرد. اگر به هر دلیل بین افراد اعتماد و حسن ظن نباشد، هر یک از خوبیهای یکدیگر را با نگاه و ذهنیت منفی برداشت میکنند.
🟠 دراینباره امام جواد علیهالسلام میفرماید: «مَنْ لَمْ يَرْضَ مِنْ أخيهِ بِحُسْنِ النِّيَّةِ لَـمْ يَـرْضَ بِالْعَـطِيَّـةِ»؛ «كسى كه حسن نيت برادر مؤمن خود را نپسندد، هـديه و بخشش او را نخـواهـد پسنديد».
📌 بحار الأنوار، مجلسی، ج۷۱، ص181.
🔰 @p_eteghadi 🔰
♦️موضع انقلاب اسلامی در مواجهه با ملیگرایی چیست⁉️
🔸ملیت به معنای احساس تعلق و مسئولیت در برابر جامعهای که در آن متولد شدهایم، رشد کردهایم و از مواهب آن برخورداریم، هیچ منافاتی با عقیده اسلامی و پایبندی به مکتبی که آن را انتخاب کردهایم و سعادت خود را در گرو التزام به آن میدانیم، ندارد. آنچه با اسلامیت جامعه و هویت اسلامی آن در تعارض است ملیگرایی و تعصبات جاهلانه نسبت به نژاد و سرزمین و نسبت به سایر جوامع است.
🔸از منظر انقلاب اسلامی، اسلام آرمان، عقیده و مسیر تعالی جامعه است و ملیت، خاستگاه و نقطه عزیمت جامعه.
📌فرهنگ انقلاب اسلامی در برابر این نوع ملیگرایی تعصبانه و معارض که درصدد برجستهسازی تفاوتهای ملی، قومی و سرزمینی در میان مسلمانان و محروم ساختن آنها از ظرفیت کارساز اسلام در هویت جوامع اسلامی است، ضمن احترام به مفاخر ارزشمند و توانمندیهای ملی جوامع اسلامی، اسلام ناب را بهمثابه اندیشه جامع، عقلانی و کارآمد و بزرگترین سرمایه معنوی و ملی مشترک بین همه جوامع مسلمان تلقی میکند و در پرتو آن، برجستگیهای مثبت ملی را رنگ توحیدی میبخشد و عقیده دارد که این ویژگیها، در فرهنگ اسلامی مشترک و در هویت اسلامی و ملی جوامع اسلامی اعتبار مییابند: «صِبْغَةَ اللَّهِ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً» «بگوئید ما رنگ خدایی به خود میگیریم و چه رنگی بهتر از رنگ خداست».
🔰 @p_eteghadi 🔰
20.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 #کلیپ_تصویری
✍️ مناظره جذاب امام جواد علیهالسلام با علمای اهل سنت
🔰 @p_eteghadi 🔰
عبرت، نگهدارنده!
🔅#امام_علی_علیه_السلام :
🔸«آنچه مى گويم، بر عهده مى گيرم و خود ، بدان ضامنم. آن كه از عقوبتهاى مقابل ديدگانش عبرت گيرد، تقوا او را از فرو افتادن در شبههها نگه دارد» .
🔹«ذِمَّتي بِما أقولُ رَهينَةٌ، وأنَا بِهِ زَعيمٌ، إنَّ مَن صَرَّحَت لَهُ العِبَرُ عَمّا بَينَ يَدَيهِ مِنَ المَثُلاتِ، حَجَزَتهُ التَّقوى عَن تَقَحُّمِ الشُّبُهاتِ».
.
📚 نهج البلاغه خطبه ۱۶.
🔰 @p_eteghadi 🔰
عبرت، نگهدارنده!
🔅#امام_علی_علیه_السلام :
🔸«آنچه مى گويم، بر عهده مى گيرم و خود ، بدان ضامنم. آن كه از عقوبتهاى مقابل ديدگانش عبرت گيرد، تقوا او را از فرو افتادن در شبههها نگه دارد» .
🔹«ذِمَّتي بِما أقولُ رَهينَةٌ، وأنَا بِهِ زَعيمٌ، إنَّ مَن صَرَّحَت لَهُ العِبَرُ عَمّا بَينَ يَدَيهِ مِنَ المَثُلاتِ، حَجَزَتهُ التَّقوى عَن تَقَحُّمِ الشُّبُهاتِ».
.
📚 نهج البلاغه خطبه ۱۶.
🔰 @p_eteghadi 🔰
چرا نباید اسم امام زمان را بگوییم و چرا در همه دعا ها با لقب و کنیه آمده و نامشان برده نشده است؟.mp3
646K
⭕️ سؤال
❓چرا نباید اسم امام زمان را بگوییم و چرا در همه دعاها اسم ایشان با لقب و کنیه آمده و نامشان برده نشده است؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ دینداری سازنده رفتارها
🔸دینداری نقش بهسزایی در ساخت رفتارها و کردارها دارد. هرچهقدر ایمان انسان قویتر باشد رفتار و کردارهای او زیباتر شکل میگیرد.
🔹 بدون تردید شکلگیری رفتارهای زیبا میتواند جامعه را به سوی سعادت و کمال رهنمون سازد.
🔸امیرالمؤمنین علی علیهالسلام در اینباره میفرماید: «ثَمَرَةُ الإيمانِ اَلفَوْزُ عِندَ اللهِ؛ ثمره و نتیجه ایمان، رستگاری نزد خداوند است».
🔹در نقطه مقابل خانواده و جامعهای که دیندار نباشد یا دینداری در آن ضعیف باشد، نمیتواند تکلیف خویش را در مسائل اخلاقی و اجتماعی به خوبی انجام دهد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 موعظه و تذکر، شیوه تربیتی امیرالمؤمنین علیهالسلام
🟢 بر اساس آموزههای اسلامی، انسان فطرتاً نیازمند موعظه است، و بدون آن انسان به غفلت و ضلالت دچار میشود. امام علی علیهالسلام در این باره میفرمایند: «اَلْمَوَاعِظُ صِقَالُ اَلنُّفُوسِ وَ جِلاَءُ اَلْقُلُوبِ»؛«موعظه، روشنیبخش جانها و جلا دهنده قلبهاست»
🟣 خوب است که پدران و مادران و مربیانی که رهرو مکتب تربیتی آن امام همام هستند، از موعظه نیکو برای فرزندان و شاگردان خود استفاده کنند و فرزندان و دانش آموزان و دانشجویان نیز از شنیدن مواعظ و سخنان حکمت آمیز بزرگان، استقبال کنند.
📌غرر الحکم و درر الکلم، تمیمی آمدی، ص72.
🔰 @p_eteghadi 🔰