لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#سوال
❓️چگونه عاقبت بخیر شویم؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
166.1K
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#سوال
❓️درفضای مجازی به جوانها میگویند چون ما از یک درصد مغز استفاده میکنیم و پیامبر از پنج درصد مغزش استفاده می کرده و برای آنها قابل درک نبوده فکر میکردند به او وحی میشده درصورتی که وحی درکار نیست و پیامبری نبوده فقط شخصی بوده که بیشتر از مغزش استفاده میکرده چه بگویم؟
#پاسخ
بِسماللّهالرَّحمنِالرّحیم
✅️ خب اگر اینها بخواهند پیامبر را متّهم به دروغ گویی کنند دیگر او پیامبر نیست! آنوقت نابغه هم نیست!
یک آدم دروغگو و کلّاش العیاذبالله که نمیتواند یک چنین تحولی در جامعه ایجاد کند!
💢 مطلب دیگر اینکه دیگران هم بیایند بیشتر استفاده کنند از مغزشان!
فقط از آسمان همان یک نفر افتاده که مثلا از پنج درصد مغزش استفاده کند؟! و بقیه همه از یک درصد[استفاده کنند؟] هیچکس دیگری نمیتواند[ یا حق ندارد که از پنج درصد مغزش استفاده کند؟! و آیا دیگر]هیچ نابغهای وجود ندارد!؟
3⃣ مطلب سوم اینکه تفاوت بین نابغهها و پیامبران، کاملا روشن است! کتابِ عرض کنم که کتاب شهید مطهری کتاب "وحی و نبوت" به نظرم چنین چیزی باشد....! آنجا مقایسه کرده تفاوت بین نوابغ را و پیامبران را.
نابغهها ممکن است که از بیست درصد مغزشان استفاده کنند ولی اصلا با پیامبران، قابل مقایسه نیستند.
آن کتاب وحی و نبوت شهید مطهری را بخوانید. آنجا مقایسهی خوبی شده.
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#سوال
❓️سلام میخواستم درباره قانون جذب بپرسم آیا مورد تائید اسلام هست یاخیر؟
#پاسخ
✅️ قانون جذب معتقد است تمام چیزهایی که تصور کرده و بر آنها تمرکز میکنیم، به سوی ما جذب خواهند شد و آنها را به دست خواهیم آورد!
با آنکه نکات مثبتی؛ مانند توجه به مفهوم کلیدی «امید» در این قانون نهفته است که میتواند به نشاط، طراوت و بالندگی روحی بیانجامد، اما نمیتوان این قانون ادعایی را کاملاً منطبق با آموزههای اسلامی و نیز یافتههای تجربی دانست.
این قانون مسلماً عمومیت ندارد، ترویجکننده انسانمحوری و آرزوپروری است، تفاوتی میان آرزوهای مثبت و اخلاقی با خواستههای منفی و غیر اخلاقی نمیگذارد و در نهایت ناهمخوان با روایاتی است که صریحاً اعلام میکنند که یکی از دلایل شناخت خدا آن است که انسان با تمام تمرکزها، برنامهریزیها و هدفگذاریها به آرزوی خود نخواهد رسید و همین عدم موفقیت در پارهای از موارد، خود بهترین دلیل بر آن است که خواست انسان تابع کوچکی از خواست خدا است.
در قرآن به صورت مشخص، ارزش تفکر در آیات آفاقی و انفسی بارها اعلام شده است:
«یَتَفَکَّرُونَ فی خَلْقِ السَّماواتِ وَ الْأَرْض».
«أَ وَ لَمْ یَتَفَکَّرُوا فی أَنْفُسِهِم».
اما قانون جذب نه تنها انسان را به فضایل اخلاقی رهنمون نمیشود، بلکه یکی از خطرناکترین امیال انسانی؛ یعنی «آز و طمع» را فعال نموده و بر ساحتهای متعالی روح انسان حکمفرما میکند. این میل اگر در وجود انسان فعال گردد، عقل را که یکی از ارزشمندترین قوای انسانی است تضعیف میکند. علی(ع) میفرماید: «بیشترین زمین خوردنهای عقل مربوط به جاهایی است که برق طمع جستن میکند.
مردی به امام علی(ع) گفت: خدا را چگونه شناختی؟! فرمود: با از بین رفتن تصمیمها و به نتیجهنرسیدن فعالیتها! تصمیمی گرفتم و مشکلی پیش آمد که نتوانستم آن را عملی کنم و با جدیت به کاری پرداختم، اما قضا بر این بود که به هدفم نرسم و از این راه به این نتیجه رسیدم که تدبیر عالم به دست فردی غیر از خودم است!
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❄️ای خدای مهربان
✨در این شب سرد زمستانی
❄️ عطا کن بر تک تک عزیزان
✨ سلامتی و عافیت..
❄️ عشق و محبت و دلخوشی..
✨ آسایش و آرامش و
❄️ عاقبت به خیری...
شبتون بخیر❄️
🔰 @p_eteghadi 🔰
💐 بسم الله الرحمن الرحیم
🌼 بنام خدایی که روحش را به من امانت داد تا وقت برگشتن از من بخرد... یاری ام کن امانتدار خوبی باشم ....
🍀 خدایا ! در سایه تلاشم ، برای رسیدن به رویاهایم تو را هم کنارم میبینم و شکر که بودنت بهترین مشوق منست ...
مبادا به آرزوهایم برسم و ببینم که دیگر تو را ندارم ... که سقوط من حتمی است
گنجایش و ظرفیت خوشبختی و شادی را به من عطا کن ...نکند در بازار مکر و فریب دنیا غرق شوم ....
🌸 یارب اول قرب تو ، عشق تو ، حضور تو ، مابقی باز هم تو ... باز هم تو.....
🥗 الهی به امید تو
صبحتون زیبا🌺
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
🚫 آیا شیعه بودن بدون اطاعت عملی از امامان سودی دارد؟
📣 امام باقر (ع) فرموده:
به خدا قسم ما از طرف خدا سند آزادی از جهنم نداریم. ما با خدا خويشاوندى نداریم. ما بر خدا حجتى نداریم. ما جز با اطاعت از خدا به او نزدیک نمی شویم. هر كدام از شما شیعیان كه مطيع دستورات خدا باشد، ولايت ما برایش سودمند است و هر كدام که اهل گناه باشد، ولايت ما برای او سودى ندارد. واى بر شما! فريب نخوريد! واى بر شما! فريب نخوريد!
📖 و اَللَّهِ مَا مَعَنَا مِنَ اَللَّهِ بَرَاءَةٌ وَ لاَ بَيْنَنَا وَ بَيْنَ اَللَّهِ قَرَابَةٌ وَ لاَ لَنَا عَلَى اَللَّهِ حُجَّةٌ وَ لاَ نَتَقَرَّبُ إِلَى اَللَّهِ إِلاَّ بِالطَّاعَةِ فَمَنْ كَانَ مِنْكُمْ مُطِيعاً لِلَّهِ تَنْفَعُهُ وَلاَيَتُنَا وَ مَنْ كَانَ مِنْكُمْ عَاصِياً لِلَّهِ لَمْ تَنْفَعْهُ وَلاَيَتُنَا وَيْحَكُمْ لاَ تَغْتَرُّوا وَيْحَكُمْ لاَ تَغْتَرُّوا .
📚 الکافي؟، جلد۲، صفحه۷۵
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#سوال
❓️خدا از کی وجود داره؟چجوری به وجود آومده؟ خدا کجاست؟
#پاسخ
✅️ این که خدا از اول چگونه بوده است در واقع بیان دیگری از این سؤال است که چرا خدا خود به خود و بذاته بوده در حالی که هر موجودی خالقی و پدید آورنده ای داشته است. و در واقع، سؤال این است که خدا چگونه به وجود آمده است و چه کسی خدا را آفریده است؟
برای پاسخ، بهتر است به این چند سؤال توجه شود؛ زیرا این سؤال ها ذهن را برای درک پاسخ اصلی آماده تر می سازد؛ رطوبت هر چیز از آب است. رطوبت آب از چیست و از کجاست؟ چربی همه غذاها از روغن است. چربی روغن از چه و از کجاست؟ شوری همه چیز از نمک است. شوری نمک از کجاست؟ پاسخ این است که رطوبت برای آب و شوری برای نمک و چربی برای روغن ذاتی آنها است. همچنین هنگامی که سؤال شود هستی هر موجودی از خدا است پس هستی خدا از کیست؟ پاسخ می دهیم: هستی خدا ذاتی او و از خود او است و از جای دیگر نیست.
این یک اصل مسلم است که هر معلولی علت دارد ولی مغالطه ای که صورت می گیرد این است که خداوند هم یک معلول فرض می شود. به عبارت دیگر گمان می شود هر موجودی علت دارد حتی وجود بذاته یا خدا. همین طور باید گفت هر پدیده ای نیاز به آفریننده دارد، ولی خداوند یک پدیده نیست که نیاز به خالق داشته باشد، بلکه ایجاد کننده همه پدیده ها است.
این صرفاً یک وسواس ذهنی است که ذهن انسان وقتی متوجه مفهوم خالقیت است، فراموش می کند که خدا، بی نیاز است و وجود، حقیقت ذاتی اوست. بنابراین نمی تواند تصور کند که وقتی هرچیزی خالقی بالاتر از خود دارد پس چرا نباید خدا هم خالقی برتر داشته باشد. در این جا، خدا به عنوان یک پدیده فرض شده است، حال آن که این مفهوم از خدا ساخته ذهن است نه خدایی که بذاته وجود دارد و بی نیاز از علت است.
در مورد این که خدا کجاست، خداوند واجب الوجود و بي نياز مطلق است. مكان و نيز زمان ندارد. زيرا مكان داشتن از خواص جسم است. مكان براي چيزي تصور مي شود كه داراي حجم و امتداد و محدودیت باشد ( يعني داري طول و عرض و ارتفاع باشد). پس نمي توان براي خداي متعال مكان در نظر گرفت. هيچ موجود مكان داري واجب الوجود نخواهد بود.
جسم با تحقق خود خلأیى را كه مكان مىنامند، پر مىكند، بنابراين هيچ جسمى خالى از مكان نبوده و بىنياز از آن نيست. اگر خدا جسم باشد، وجود او همراه با مكانى خواهد بود كه در آن جاى گيرد و به مكان نياز خواهد داشت، اما نياز، با خدايى، سازگار نيست.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#سوال
❓️آیا شخصیت انسان قابل تغییر است؟
#عکس_نوشته
#پرسش_کلید_دانایی
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
🔖منبر کوتاه🔖
🔸 نحوه برخورد خدا با انسان!!!
🎙 استاد مسعود عالی
🔰 @p_eteghadi 🔰
232.1K
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#سوال
❓️عالم برزخ کجاست و اینکه در عالم برزخ خواب و بیداری هست؟
مثل دنیا هست یا خیر؟
و اینکه در عالم برزخ همه افرادی که باهم فامیل هستند یک جا جمع میشوند؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
8.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#سوال
❓️آیا اسلام تناسخ را قبول دارد؟ دیدگاه اسلام در این رابطه چیست؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
💠 آب ریختن روی قبر
#سوال
❓فلسفه آب ريختن روي قبر صحت داره؟ آیا عذاب قبر تا زماني که قبر خيسه از ميت برداشته ميشود؟
#پاسخ
✅ درباره آب ریختن بر قبر میت باید گفت: یکی از مستحبات پس از دفن میّت، آب ریختن روی قبر است، بدین ترتیب که رو به قبله بایستی و از طرف سر میت دور تا دور قبر را آب بریزی و بقیة آب را به وسط قبر بریزی.(1)
💠 در مورد کم شدن عذاب میت روایاتی وارد شده است. امام صادق(علیهالسلام) فرمود: تا وقتی که خاک های قبر بر اثر پاشیدن آب نم داشته باشد، عذاب از میّت برداشته می شود.(2) البته نمی توان چنین روایتی را قطعی و یقینی دانست و شاید این روایت ناظر به شخص خاصی باشد ، اما استحباب این عمل به جای خود باقی است.
در وسائل الشیعه در مورد آب پاشیدن روی قبر روایاتی نقل شده است که دلالت بر استحباب آن دارد.
✨ از ظاهر روایات استفاده می شود که استحباب مربوط به موقعی است که میت را دفن کرده و پس از آن که قبر را از خاک پر کردند، روی آن آب بریزند. فقط از یک روایت استفاده می شود که امام رضا(ع) دستور داد روی قبر یونس بن یعقوب تا چهل ماه یا چهل روز آب بریزند.(3) ریختن آب بر قبر به هنگام دفن میت از سنت رسول خدا و مستحبات است و بنا بر روایت تا زمانی که خیسی آب باشد، عذاب از میت دفع می گردد.(4)
✅ با توجه به این روایات نمی توان استحباب آن را بعد از گذشت مدت استفاده کرد.
👈 اما برخی از فقها گفته اند که هر موقع انسان موفق به زیارت اهل قبور شد، رجاء روی قبر آب بپاشد.
اجوبه الاستفتائات مقام معظم رهبری 👇
#سوال
❓️روایاتی وجود دارد دال بر این که پاشیدن آب بر قبور مستحب است، مانند روایاتی که در کتاب «لآلی الاخبار» ذکر شده است، آیا این استحباب مخصوص روز دفن میّت است یا اطلاق دارد، چنانچه نظر مؤلف «لآلی الاَخبار» چنین است؟ نظر جنابعالی در اینباره چیست؟
#پاسخ
✅️ پاشيدن آب بر قبر در روز دفن مستحب است و بعد از آن نيز به قصد رجاء اشکال ندارد. س ۲۳۵ اجوبه الاستفتائات
💠 در روایات برای این کار علت خاصی ذکر نشده است، اما شاید حد اقل علّت آن این باشد که خاک قبر در اثر پاشیدن آب سفت و محکم شود تا بدن میّت از دستبرد حیوانات مانند گورکن مصون بماند. کشتن مورچه هم به واسطه ریختن آب اشکال ندارد .
💠 با توجه به این استحباب و روایات مربوط به آن، در بین عوام مردم شستن قبرها مرسوم شده و این کار حرام یا بدعت نیست که از آن منع شود در عین این که با این شستن سنگ قبر هم تمیز می شود و نوشته های بر قبر، واضح می گردد. و ممکن است احترام به میت هم باشد.
_
📚 منابع:
1. امام خمینی، تحریرالوسیله، نشر موسسه آثار امام خمینی، ج 1، ص 91.
2. شیخ عباس قمی سفینه البحار، نشر موسسه انتشارات معصومه قم ج 2، ص 396، مادة قبر.
3. حرعاملی، وسائل الشیعه، نشر دار احجه بیروت 1412 ق، ج 2، ص 860؛ و نیز: سید کاضم یزدی عروه الوثقی، نشر دار الکتبالاسلامیه تهران بی تا ج 1، ص 442.
4. امام خمینی(ره)، تحریرالوسیله، نشر پیشیین، ج 1، ص 91؛ و نیز : شیخ عباس قمی، سفینه البحار، نشر پیشیین، ج 2، مادة قبر.396،
🔰 @p_eteghadi 🔰