🔴 نماز شب نوزدهم ماه رمضان برای پذیرفته شدن اعمال
🔵 امام علی علیه السلام فرمودند:
🟡 هر کس در شب نوزدهم ماه رمضان، پنجاه رکعت نماز بخواند در هر رکعت بعد از سوره حمد پنجاه مرتبه سوره زلزله را بخواند ( بنا بر قولی یک مرتبه ) ، ملاقات میکند خداوند را مثل کسی که صد حج و صد عمره به جا آورده و سایر اعمال او نیز پذیرفته میشود.
📚 وسائل الشیعه ج ۵ ص ۱۸۸
🟢 چه خوب است که این نماز پرفضیلت را به امام عصر ارواحنا فداه هـدیه کنیم.
🔰 @p_eteghadi 🔰
❇️ شب قدر، شب ظاهر شدن عظمت امام زمان (عج)
🗂 (قسمت اول)
🔘 شب قدر، شب بُروز و ظهور قدر و منزلت و میمنت و سلطنت و عظمت و جلالت امام عصر علیه السّلام است به سبب نزول روح (و ملایکه). و آن قدر ملایکه بر آن جناب فرود آیند که بر زمین جای تنگ شود، برای تقدیر امور سال عباد. چنان چه در اخبار بسیار رسیده.
✅ در تفسیر علی بن ابراهیم به چند سند معتبر از حضرت باقر و صادق و کاظم علیهم السّلام روایت کرده که فرمودند در تفسیر آیه مبارکه:
📜 فِیها یُفْرَقُ کُلُّ أَمْرٍ حَکِیمٍ (۱)
📃 (در آن شب هر امری بر اساس حکمت (الهی) تدبیر و جدا میگردد.)
که:
🔸 خداوند تقدیر میکند هر امری را از حق و باطل و آنچه میشود در این سال؛ و از برای خداوند است در آن بداء (=تغییر مقدرات از سوی خداوند) و مشیّت که پیش اندازد آنچه را بخواهد و تأخیر نماید آنچه را بخواهد از آجال (=زمان رسیدن مرگ ها) و ارزاق (=روزی ها) و بلایا و اعراض (=روی برگرداندن) و امراض؛ و زیاد کند در آنها آنچه را که بخواهد و کم کند آنچه را که بخواهد و میدهد آن را رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم به امیر المؤمنین علیه السّلام و میدهد آن را امیر المؤمنین علیه السّلام به ائمّه علیهم السّلام تا آنکه میرسد آن به صاحب الزمان علیه السّلام و شرط میکند در آن بدا و مشیّت را و تقدیر و تأخیر را. (۲)
✅ نیز روایت کرده:
🔸 خداوند تقدیر میکند در آن شب قدر، آجال و ارزاق را و هر امری که حادث میشود از موت و حیات یا ارزانی و گرانی یا خیر یا شر تا آنکه گفته:
🔶 نازل میشود ملایکه و روح القدس بر امام زمان و میدهند به او، آنچه را که نوشتند از این امور. (۳)
✅ نیز روایت کرده که جناب باقر علیه السّلام فرمود به ابو المهاجر: «مخفی نمیشود بر ما شب قدر؛ زیرا که ملایکه طواف میکنند به ما در آن شب.» (۴)
(ادامه دارد)
⬅️ نجم ثاقب در احوال امام غایب (علیه السلام)، ج۲، ص: ۹۳۹
(۱). سوره دخان: آیه ۴.
(۲). تفسیر القمی، ج ۲، ص ۲۹۰.
(۳). همان، ص ۴۳۱.
(۴). همان، ص ۲۹۰.
#امام_زمان_عج
#ملائکه
#شب_قدر
🔰 @p_eteghadi 🔰
❇️ شب قدر، شب ظاهر شدن عظمت امام زمان (عج)
🗂 (قسمت دوم)
✅ شیخ صفار در بصائر الدرجات (۱) روایت کرده از داود بن فرقد که گفت:
▫️ سؤال نمودم از او یعنی صادق علیه السّلام از قول خداوند عزّ و جلّ:
📜 إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَهِ الْقَدْرِ. وَ ما أَدْراکَ ما لَیْلَهُ الْقَدْرِ (۲)
📃 (ما آن [= قرآن] را در شب قدر نازل کردیم! و تو چه میدانی شب قدر چیست؟!)
فرمود:
🔸 نازل میشود در او، آنچه میشود از این سال از موت (مرگ) یا مولود (تولد).
▫️ گفتم به او:
🔹 به سوی که نازل میشود؟
▫️ فرمود:
🔸 به سوی که شاید باشد؟ به درستی که مردم، این شب را در نماز و دعا و مسألتاند و صاحب این امر، در شغلی (=در حال انجام وظیفه ای) است. نازل میشود ملایکه به سوی او به جهت امور سال از غروب آفتاب تا طلوع.
✅ نیز روایت کرده از عبد اللّه بن سنان که گفت:
▫️ سؤال کردم از آن جناب از نصف شعبان.
پس فرمود:
🔸 در نزد من از آن چیزی نیست و لکن هرگاه شب نوزدهم از ماه رمضان شد، تقسیم میشود در آن ارزاق (=روزی ها) و نوشته میشود در آن آجال (وقت مرگ ها) و بیرون میآید در آن برات (=سند پرداخت، بخشش) و منشور (=اجازه، حکم) حاج (رفتن به مکه) و خداوند نظر لطف میفرماید به سوی عباد خود، پس میآمرزد مر ایشان را مگر شارب خمر. پس هرگاه شب بیست و سوم شد، جدا میشود در آن هر امر محکمی. آنگاه به پایان میرسد و امضا کرده میشود.
▫️ گفتم:
🔹 به کی میرسد؟
▫️ فرمود:
🔸 به سوی صاحب شما یعنی امام شما.
✅ در خبر دیگر فرمود:
🔸 نوشته میشود در آن قافله حاج و آنچه میشود در آن سال از طاعتی یا معصیتی یا مردنی یا حیاتی و خدای تعالی، پدیدار میکند در شب و روز، آنچه را که میخواهد، آنگاه میافکند آن را به سوی صاحب زمین.
▫️ حارث بن مغیره سؤال کرد که:
🔹 صاحب ارض کیست؟
▫️ فرمود:
🔸 صاحب شما.
✅ در خبر دیگر فرمود:
🔸 به درستی که خداوند تقدیر میفرماید در آن مقادیر آن سال را. آنگاه انفاذ میفرماید آن را به سوی زمین.
▫️ معلی بن خنیس پرسید:
🔹 به سوی کی؟
▫️ فرمود:
🔸 به سوی که میبینی ای عاجز؟ (یا فرمود: ای ضعیف؟)
✳️ ... علّامه مجلسی در زاد المعاد فرموده:
💡 از بعضی احادیث ظاهر میشود که هر سه، شب قدرند و در شب اول تقدیر امور میشود و در شب دوم به کثرت دعا و عبادت، ممکن است بعضی تغییر بیابد و در شب سوم حتم میشود و تغییر نمییابد یا بسیار کم تغییر مییابد، بلا تشبیه مانند ارقام پادشاهان که اول تعلیقه (=شرح و حاشیه نویسی) میشود و تغییرش آسان است، بعد از آن ثبت دفاتر میشود و تغییرش دشوارتر است، امّا تا به مهر مهر، آثار، مزیّن نگردیده باز ممکن است تغییر بیابد و چون به مُهر اشرف رسید به منزله حتم (=حتمی و قطعی بودن) است و تغییرش در نهایت صعوبت (=دشواری) است.
✳️ نیز در مقام ذکر عبادت در شب قدر فرموده:
🕯 چون حضرت صاحب الامر علیه السّلام در تمام این شب با ملایکه مقرّبین محشور است و فوج فوج به خدمت او میآیند و بر او سلام میکنند و تقدیرات که برای او و سایر خلق شده است، بر او عرض میکنند، سزاوار نیست در چنین شبی تأسّی (=پیروی و تبعیت) به امام خود نکنند و به غفلت به سرآورند.
نیز از فواید عبادت آن شب شمرده که چون تقدیرات جمیع امور از عمر و مال و فرزند و عزّت و صحّت و توفیق اعمال خیر و سایر امور در این شب میشود، اصلاح تمام احوال سال خود را در این شب کرده خواهد بود و ممکن است که نام کسی در دیوان اشقیا نوشته باشد و در این شب تغییر یابد و از زمره سعادتمندان نوشته شود، چنان چه این مضمون، در اکثر دعاها و احادیث معتبره وارد شده است. انتهی.
🤲 بنابر آنچه در باب گذشته ذکر شد که دعای برای آن جناب (امام زمان (عج)) را باید مقدّم داشت بر دعای بر نفس خود و (ایشان) در این شب مشغول است به آن امر عظیم الهی که در اخبار گذشته و غیر آن اشاره شد به آن. پس بهترین دعاها طلب نصرت (=درخواست یاری و پیروزی) و اعانت (=کمک و حمایت) و حفظ الهی است برای آن جناب.
⬅️ نجم ثاقب در احوال امام غایب (علیه السلام)، ج۲، ص: ۹۴۰
(1). بصائر الدرجات، ص ۲۴۰- ۲۴۲.
(2). سوره قدر: آیه ۲- ۱.
#امام_زمان_عج
#شب_قدر
#تقدیر_امور
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨دستورات شب قدر (۳)
💯دعاهای ریز و اساسی
📌یکی از دستورات مجرَّبی که بعضی از بزرگان بدان اشاره فرمودهاند این است که در شب قدر حوائج معنوی و دنیوی خود را به صورت ریز و جزیی و مصداقی بیان نماییم. اگرچه دعای کلی برای رسیدن به خیر دنیا و آخرت و دفع شرور دنیوی و اخروی امری پسندیده و قابل ستایش است اما در شب قدری که تقدیرات مومنین نوشته میشود خوب است که به صورت کاملا جزیی، مصداقی و ریز حاجات اخروی و دنیوی خود را از خدای متعال که صاحب عطای فراوانی هست مسئلت نماییم.
🌿میتوان برای درک این مسئله چنین گفت که گویا خداوند متعال قلم در دست برای نوشتن تقدیرات دارد و قبل نوشتن نگاه به خواست و حاجات بندگان خود دارد و براساس آن حاجات، مقدرات آنها را تقدیر مینماید.
💯برای مثال کسی میتواند اصل تزکیه و خودسازی را از خدا مسئلت کند و کسی هم به صورت جزیی و ریز توفیق مراقبه، محاسبه، توفیق گناهشناسی، توفیق ترک گناه، توفیق نمازشب، توفیق قرائت قرآن، توفیق توبه از گذشته را از خداوند طلب نماید.
کسی میتواند بگوید خدایا! به من و فرزندانم دنیا عنایت فرما! و کسی هم بگوید خدایا! ازدواج فرزندم را مهیا کن! به من خانه عنایت کن! به همسرم شغل عنایت بفرما و ...!
🍁اما خوب هست که اگر گناهی یا گناهانی هست که ترک آن برایمان سخت شده است و در جهاد با آن به مشکل خوردهایم یا موانعی در مسیر عبودیت برایمان پیش آمده است را بعد دعا برای ظهور امام زمان عجل الله و سلامتی ایشان، سلامتی ولی فقیه، پایداری نظام اسلامی، حل مشکلات جامعه مومن، برطرف شدن بلا از بلاد اسلامی و ... اظهار و بر آن اصرار نماییم.
👌علی کل حال خوب است در برگهای حاجات مهم اخروی و دنیوی خود را به صورت ریز و جزیی یادداشت نماییم و در شبهای قدر با توجه، از خداوند متعال مسئلت نماییم تا چیزی از قلم نیفتد.
نکته: در حاجات متوجه باشیم که باید تسلیم حضرت حق باشیم و بدانیم ممکن است دعایی برای ما خیر نباشد و خداوند متعال از سر رحمت اجابت نکند، پس دعاکننده تسلیمشده باشیم.
هر چه رویید از پی محتاج رست
تا بیابد طالبی چیزی که جست
هر که جویا شد بیابد عاقبت
مایهاش درد است و اصل مرحمت
هر کجا دردی دوا آنجا رود
هر کجا فقری نوا آنجا رود
هر کجا مشکل جواب آنجا رود
هر کجا پستی است آب آنجا رود
📌پ.ن:
این عمل در شبهای قدر بسیار مجرب و کارگشا میباشد و یکبار آن را از سر صدق و نیت خالص انجام دهید.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔹 نقشه ی هستی
✨جریان وجودی دعای جوشن کبیر چیست؟
وقتی هر یك از ما از نقطهای به سمت مقصدی حرکت میکنیم، ممكن است در راه، درختان، جاده، ساختمان و چیزهای مختلفی را ببینیم که هر کدام نشان و
اثری است که ما را به یاد پرورش دهنده، سازنده یا طراح آنها؛ یعنی باغبان و مهندس و بنا میاندازد.
جوشن کبیر نیز نقشۀ تمام هستی است، چه آنچه با چشم سر میبینیم، مانند دنیا و طبیعت و ما فیها یا آنچه که با چشم خیال میبینیم، مانند تصوراتی که از ملائكه یا بهشت یا میزان داریم یا اندیشههایی که دربارۀ عوالم و صفات
خدا داریم.
این نقشه، از آنِ مهندس وجود، حضرت حق تعالی است، با اسمائی که همۀ هستی را پر کرده است، آمده و در نفس کلی و نفوس جزئی حمل شده است.
وقتی دعای جوشن کبیر را میخوانیم، باید هر چه که در هستی هست، ببینیم، از ذات و صفات خداوند گرفته تا ظهور فعل او. در یك کلام توحید را در جوشن میتوانیم پیدا کنیم.
#جوشن_نفس
🔰 @p_eteghadi 🔰
چون نامه جرم ما به هم پیچیدند
بردند به دیوان عمل سنجیدند
بیش ازهمگان گناه مابود ولی
ما را به محبت علی(ع)بخشیدند.
با عرض تسلیت در لیالی قدر این حقیر را ازدعای خیرخویش فراموش نکنید.
شبتون بخیر🖤
التماس دعا🤲
🔰 @p_eteghadi 🔰
▪️در چشم من آئینه علی، آب علیست
▪️مهتاب علی، مهر جهانتاب علیست
▪️خون سر او، کنار سجّاده نوشت
▪️مظلومترین شهیدِ محراب علیست
🏴 ایام ضربت خوردن و شهادت وصیّ، برادر و جانشین رسولالله، سیدالوصیّین و امام المتّقین، امیرالمؤمنین علی علیهالسلام تسلیت باد.
صبحتون بخیر🖤
🔰 @p_eteghadi 🔰
🏷 عـمـلی بـرابـر با هـزار مـاه!
🔅امام صادق علیه السلام :
✓ «راوی:چگونه شب قدر بهتر از هزار ماه است؟»
«فرمود:عمل در آن شب بهتر از عمل در هزار ماهى است كه شب قدر در آنها نباشد» .
⁙ «كيفَ يَكونُ لَيلَةُ القَدرِ خَيرا مِن ألفِ شَهرٍ؟ قال: العَمَلُ فيها خَيرٌ مِنَ العَمَلِ في ألفِ شَهرٍ لَيسَ فيها لَيلَةُ القَدرِ» .
📚 الكافي ج ٤ ص ١٥٧ ح ٤
🔰 @p_eteghadi 🔰
🏴دعای روز نوزدهم ماه رمضان
◾️اللّهُمَّ وَفِّرْ فِیهِ حَظِّی مِنْ بَرَکاتِهِ وَ سَهِّلْ سَبِیلِی إِلَی خَیرَاتِهِ وَ لاتَحْرِمْنِی قَبُولَ حَسَنَاتِهِ یا هَادِیا إِلَی الْحَقِّ الْمُبِینِ
▪️خدایا در این ماه بهره مرا از بركاتش زیاد بگردان
▪️و راه مرا به سوى خیرهایش آسان كن
▪️و مرا از پذیرفتن نیکیهایش محروم نكن
▪️اى راهنماى به سوى حـق آشكار
#دعای_هر_روز_ماه_رمضان
🔰 @p_eteghadi 🔰
🏴شرح دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان
▪️ أللَّهُمَّ وَفِّرْ فیهِ حَظّی مِنْ بَرَکاتِهِ وَ سَهِّلْ سَبِیلی إلی خَیْراتِهِ وَ لاتَحْرِمْنی قَبُولَ حَسَناتِهِ یا هادِیاً إِلیَ الْحَقِّ الْمُبِین
▪️خدایا! در این روز بهرۀ مرا از برکاتش وافر گردان و بهسوی خیراتش، مسیرم را سهل و آسان ساز و از حسنات مقبول آن، مرا محروم مساز. ای هدایتکننده بهسوی حق آشکار!
🔰پیامهای دعا
1- بهرۀ وافر از برکات ماه رمضان
2- آسانشدن راه خیرات
3- محرومنشدن از انجام حسنات
4- هدایت بهسوی دین حق
🔰پیام منتخب
✍️در مسير بندگی خداوند و انجام واجبات و مستحبات الهی، كارهای زيادی است كه بايد انجام دهيم؛ ولی به دلايل زيادی، همچون وسوسههای شيطانی و نفسانی، تنبلی، سستی ايمان و... انجام اين امور برای ما مشكل میشود و گاه آنها را انجام نمیدهيم. در دعای این روز، از خداوند آسانشدن مسير بندگی را طلب میكنيم تا به مدد الهی، سختی آن کارها برای ما از بین برود. وقتی حضرت موسی(ع) آمادۀ قيام عليه فرعون شد، از خدا آسانی اين كار بزرگ را خواست و گفت: «وَ يَسِّرْ لِی أَمْرِی؛ و كارم را بر من آسان كن.» (طه: 26) اگر اين آسانی در كارهای گوناگون، بهويژه در انجام اعمال عبادی شامل حال ما شود، بهطور قطع بيشتر و بهتر خدا را عبادت خواهيم كرد.
✨رسول گرامی(ص) فرمود: «برای هر حاجتی كه داريد، حتی اگر بستن بند كفش باشد، دست خواهش به سوی خداوند ـ عزوجل ـ دراز كنيد؛ زيرا تا او آن را آسان نکند، آسان نشود.»
📚ميزان الحكمه، ج 4، ص 24
🔰 @p_eteghadi 🔰
جزء 19.mp3
4.03M
💠فایل صوتی: تند خوانی جزء نوزدهم قرآن کریم
🔹 با صدای استاد معتز آقایی
🔰 @p_eteghadi 🔰