⛔️متن شایعه⛔️
نماد کنونی پرچم کشور نماد سیک های هندی میباشد!
✅✅ #پاسخ(قسمت اول):
💠یکی از مسائلی که به دنبال طراحی آرم جمهوری اسلامی ایران، توسط عدهای مطرح شد و هم اکنون هم سلطنت طلب ها و معاندین از آن سوء استفاده میکنند، مسئله تشابه این آرم با آرم سیکهای هندوستان میباشد. این مسئله حتی در زمان طراحی این آرم و در زمان حیات امام(ره) مطرح شد که بخاطر تفاوتهای اساسی آن با آرم سیکها، آرم جمهوری اسلامی مورد تائید امام(ره) قرار گرفت.
💠شبهه این مسئله به نحوی بود که آقای هاشمی رفسنجانی نیز در کتاب خاطرات خود در سال 61 به این مطلب اشاره میکند که این شبهه در ذهن یکی از ائمه جمعه مطرح بوده است و ایشان این شبهه را برطرف میکنند.👇👇👇
💠« آقای [بهاءالدین]علم الهدی [نماینده اردبیل] آمد و آرم سیکهای هند را آورد که بی شباهت به آرم جمهوری اسلامی نبود و نگران بود که بگویند بستگی به سیکها دارند. گفتم تفاوتهای زیادیهم دارد. نگرانیش را رفع کردم»
💠بنابراین مسئله شباهت این دو، مسئلهای بوده که در همان زمان طراحی آن نیز مطرح شده بوده است، اما بررسی جزء جزء ایندو نماد، تفاوتهای آن آشکار میگردد.
💠خاندا (Khanda ) یكی از مهمترین سمبلهای آیین سیك میباشد و بر تمام پرچمهای سیكها نقش بسته است. این نماد مجموعهی چهار سلاحی است كه در زمان(Guru Gobind Singh) دهمین نسل از بنیانگذاران آیین سیك مورد استفاده بوده است.
این سلاح ها عبارتند از:
یك شمشیر دولبه كه خاندا سیت نامیده میشود در وسط. یك سلاح دایرهای به نام Chakkar چاكار در وسط. دو خنجر به نام kirpans كه در طرفین خاندا قرار گرفته اند و دسته های آنها به حالت ضربدر در پایین قرار دارد كه نماینده طبیعت دوگانه هستند و Miri و Piri نام دارند. هر یك از این سلاح ها به تنهایی معنای سمبلیك دارند.شمشیر وسط نماد دانش خداوند .چاكار به معنای یكتایی خداوند.Miri به معنای حاكمیت سیاسی و Piri به معنای حاكمیت روحانی می باشد. اهمیت خاندا در آیین سیك همانند صلیب در مسیحیت و ستاره داود یهودیت است.
💠طبیعتا مشاهده میشود که هر یک از اجزاء این نماد، بیانگر اعتقادی از اعتقادات سیکها میباشد، در صورتی که اجزاء پرچم جمهوری اسلامی ایران، نماد مفاهیم دیگری میباشد؛ چنانکه طراح آرم جمهوری اسلامی ایران در دو مصاحبهای که در آن سالها انجام دادند، به معانی اجزاء به کار رفته در آرم جمهوری اسلامی، اشاره کردند که همگی برگرفته از تعالیم اسلامی میباشد.
💠 دکتر ندیمی طراح این آرم، در پاسخ به این سوال که «آیا این آرم برگرفته از آرم گروه سیک های هندوستان است»، به معانی اجزاء این آرم میپردازد و میگوید:
«هلالهای تعبیهشده در این آرم از نقش مبارکی ریشه میگیرد که حضرت رسول (ص) بارها با شمشیر مبارکشان به عنوان امضا بر روی شنها ترسیم کردهاند. این طرح پنج بخش دارد که نشاندهندهء پنج اصل دین است. اصل توحید را در حکم عمود دو ساقهء اصلی در میان خود دارد. علاوه بر کلمه الله که در ترکیب اصلی آن دیده میشود، لاالهالاالله نیز در آن مستتر است. جزء قائم میانی در ترکیب با شکل تشدید (ّ) که در خط فارسی و عربی نشانهء شدت است، شمشیر را تداعی میکند؛ این همان تعبیر کلمهء «حدید» است. پایان قسمت اول شبهه
✅ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/09/Emblem_of_Iran_means.jpg/514px-Emblem_of_Iran_means.jpg?uselang=fa
✅ http://www.fardanews.com/fa/news/506165/%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD-%D8%A2%D8%B1%D9%85-%D8%AC%D9%85%D9%87%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C-%DA%A9%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%B9%DA%A9%D8%B3
✅http://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1393/2/19/2244085_588.gif
✅ http://www.mashreghnews.ir/fa/news/551833/%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD-%D8%A2%D8%B1%D9%85-%D8%AC%D9%85%D9%87%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C-%DA%A9%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%B9%DA%A9%D8%B3
پاسخ شایعه:
🔵 آیا در دوران پهلوی شهردار تهران واقعا بخاطر ترافیک و آلودگی هوا اعدام شد؟!
#قسمت_اول
#شایعه
⛔️بالا گرفتن آلودگی هوا یا پیچیده شدن کلاف ترافیک تهران بهانه خوبی است تا شبههای توسط ضدانقلاب در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی دست به دست شود. شبهه ای که با به اشتراک گذاشتن یک عکس همراه است. این عکس غلامرضا نیکپی، شهردار قبل از انقلابِ تهران را با پرو بال بسته نشان میدهد و تاکید میکند این مرد فقط بخاطر حل نکردن معضل ترافیک و آلودگی هوا اعدام شده و حالا هم که وضع این است که میبینید!(عجب توهمی زدن 😁)
🔵اما حقیقت چیست؟ آیا نیکپی تنها یک شهردار ساده بود که امور اجرایی شهر تهران را در حکومت پهلوی بعهده داشت و بعد از انقلاب در آتش خشم کور انقلابیون سوخت و به ناحق و با اتهاماتی مضحک اعدام شد؟!
در چند مطلب دنباله دار به این موضوع میپردازیم:
⭕️ نیک پی که بود؟
غلامرضا نیکپی آنطور که در آن عکس مظلوم نشسته است، یک شهردار صرف و ساده نبود. وی از رجال بانفوذ و تاثیرگذار پهلوی بود. او نوه صارم الدوله یکی از اعضای مهم کابینه وثوق الدوله، عاقد قرارداد ننگین 1919 ایران با انگلستان، و نوه دختری ظل السطان بود. نیکپی در کابینه منصور معاون نخست وزیر شد و در کابینه هویدا تا مقام وزارت بالا رفت. بنابراین او را میتوان یکی از مهرههای مهم دولت پهلوی دانست.
1⃣در مورد فساد اخلاقی شهردار تهران مطالبی ذکر شده است که در این جا به نقل قول مرحوم اللهیاری از دوران هویدا درباره وی بسنده میشود: «غلامرضا نیکپی شهردار تهران موجودی بشدت فاسد و زنباره بود و این صفت مذموم را حتی در کارهای اداری و گزینش همکارانش در شهرداری تسری داده بود. به طوری که در زمانی که او شهردار تهران بود، برخی از زنان صاحب موقعیت ممتازی در شهرداری بودند. در شمار اینگونه زنان میتوان از مدیرکل زیباسازی شهر تهران و چند زن دیگر که نه به خاطر تخصص و لیاقتشان بلکه به سبب مناسبات خاص با نیک پی داشتند، به این مقامها رسیده بودند.»
📚منبع:(مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، رجال عصر پهلوی (غلامرضا نیکپی) به روایت اسناد ساواک، ص۸، تهران، چاپ اول، ۱۳۸۵)
🎯 ادامه دارد
🔵آیا در دوران پهلوی شهردار تهران واقعا بخاطر ترافیک و آلودگی هوا اعدام شد؟!
#قسمت_دوم
#شایعه
2⃣درباره فساد مالی وی و خاندانش مطالب بسیاری ذکر شده است، که به ذکر چند مورد از آن بسنده میکنیم؛
دلالی در برخی معاملات شهرداری: وی با شخص دلالی به نام «صبی» که در سفارت انگلیس در تهران دلالی میکرد، ملاقات نموده و از وی حدود هفت میلیون تومان چک گرفته بود. نیکپی این معامله را با آن شرکت، فقط به جهت اخذ دلالی میخواست، انجام دهد. این طرح انگلیسیها حدود هفتاد میلیون تومان تمام میشد؛ در حالیکه در گزارش آمده است که همین طرح را برخی کمپانیهای دیگر با ۲۰ میلیون تومان انجام میدادند.
(مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، رجال عصر پهلوی (غلامرضا نیکپی) به روایت اسناد ساواک، ص۱۴۲- ۱۴۳)
3⃣ وی در دوران شهرداری خود، پنج میلیون دلار پول به نام پدرش در بانک سویس واریز کرد.
(همان، ص۱۴۸)
4⃣در گزارشی از ساواک به رشوه گرفتن وی از چند کلیمی اشاره شده است. در این سند آمده است که «اخیرا نامههای بدون امضایی در مورد پرداخت مبلغ دویست میلیون تومان رشوه به شهردار تهران از طرف صاحبان اراضی غرب و شمال غرب، که اکثرا کلیمی میباشند، جهت پارهای از مقامات ارسال و در آن قید گردیده که صاحبان اراضی مزبور به منظور ترقی قیمت اراضی خود که در خارج از محدوده میباشد چنین پیشنهادی را به شهردار نمودهاند و قصد دارند بدین وسیله اراضی موصوف را جزو محدوده تهران آورده و در نتیجه قیمت آنها را بالا ببرند».
(همان، ص۱۶۲ – همان، ص۱۷۷- ۱۸۳)
5⃣ البته لازم بذکر است که غلامرضا نیکپی قبل از این پروندهها – که چند مورد آن فقط بیان شد – نیز سابقهای در امور مالی داشته که در اسناد ساواک معدوم شده بود.
6⃣ پس از خروج غلامرضا نیکپی از سمت شهرداری در سال ۱۳۵۶ه. ش، در همان سال وی طی حکمی از محمدرضا شاه پهلوی به نمایندگی از شهر اصفهان به دوره هفتم مجلس سنا راه یافت.
وی در مجلس سنا به مدت یک سال مشغول به کار بود که به جهت ماجرای دستگیری برخی از افراد سیاسی، وی نیز دستگیر شد و به زندان افتاد.
7⃣در طرح شاه برای عوام فریبی و جلب توجه در سال ۱۳۵۶ه.ش؛ شاه دستور داد که برخی از رجال سیاسی کشور دستگیر شده و به زندان انتقال یابند، که از جمله آن رجال سیاسی میتوان به امیرعباس هویدا و غلامرضا نیک پی اشاره کرد، که در تاریخ ۲۱/۸/۵۷ به زندان افتادند.
هدف سیاسی شاه از این اقدام، منحرفکردن نظر مردم از سمت شاه به این افراد بود تا به نوعی میزان نفرت مردم از دستگاه پهلوی کم شود.
🎯 ادامه دارد،
پاسخ شایعه:
🔵 آیا در دوران پهلوی شهردار تهران واقعا بخاطر ترافیک و آلودگی هوا اعدام شد؟!
#قسمت_سوم
#شایعه
8⃣در زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ نیکپی در زندان به سر میبرد؛ پس از حمله مردم به زندان قصر، وی توانست از زندان فرار کند؛ ولی پس از فرار دستگیر شد و دوباره زندانی گردید.
(همان، ص۳۰۲)
بخش سوم (محاکمه و اعدام)
با توجه به مطالب بیان شده دو قسمت قبل معلوم میشود حکم اعدام او برای چه مسائلی بوده اگر چه نویسنده متن شبهه سعی داشت با آوردن یکی از اتهامات او جرایم اش را کوچک جلوه دهد؛ ازین رو ما برخی اتهامات وی را بیان میکیم.
در جلسه دادگاهی که برای وی تشکیل شده بود وی به جرم؛
– همکاری با استعمار غرب
– همکاری با رژیم پهلوی
– کمکاری فراوان در هنگام تصدی پست شهرداری
– اخذ رشوه فراوان در حین مسئولیت
– فساد مالی فراوان
– واگذاری مناقصههای دولتی به اشخاص به جهت منافع شخصی
– تغییر طرح جامع تهران
– ایجاد بازار برای فروش ابزار و ماشینهای خارجی و جلوگیری از بورژوازی ملی و کاهش تولید ملی
– و…
به اعدام محکوم شد و تیرباران گردید.
📚منبع:(روزنامه اطلاعات، ۲۷فروردین۱۳۵۸، مشروح جلسات دادگاه نیکپی – عاقلی، باقر، شرح حال رجال سیاسی، ج۳، ص۱۶۸۱)
(برای مطالعه بیشتر به لینک های موجود در بخش منبع رجوع کنید)
منبع بیشتر:
yon.ir/wikifeqhNP
yon.ir/pajooheNP
yon.ir/irdcNP
yon.ir/wikipediaN
📡📡مهم📡📡
⛔️⛔️ متن شایعه ⛔️⛔️
🔫سهم ایران از دریای مازندران!!!😳
این دریا پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، دریای مشترک میان شوروی و ایران بود.
پس از فروپاشی شوروی به دلیل طولانی شدن روند مذاکرات جهت تعیین رژیم حقوقی دریای مازندران که بیش از یک دهه زمان را مصروف خود نمود و ناکامی نشست های مختلف سران دولتهای ساحلی، تلاش برای تقسیم در میان برخی از 5 دولت ساحلی(روسیه ایران ترکمنستان قزاقستان آذربایجان) با پشتیبانی و طراحی روسیه صورت گرفت.
روسیه نیز از ابتدای فروپاشی شوروی تا سال 2000 طرفدار رژیم حاکمیت مشاع دولتها بود ولی از سال 2000 به بعد دیدگاه این کشور به سمت مواضع آذربایجان و قزاقستان متمایل شد. به همین دلیل، در سال 2003 سه کشور روسیه، قزاقستان و جمهوری آذربایجان با استفاده از ضعف سیاسی ایران در جامعه بین المللی و مسائل ناشی از آغاز بحران هسته ای، موافقتنامه ای سه جانبه را دائر بر تقسیم دریای مازندران را امضا کردند که عملا ۶۴ درصد از محیط دریا را در حاکمیت آنها قرار داد. بر اساس این توافق، قزاقستان ۲۷ درصد، روسیه ۱۹ درصد و جمهوری آذربایجان ۱۸ درصد از مازندران را متعلق به خود نمودند و برای ترکمنستان، حدود ۲۳ درصد نیز درنظر گرفته شد و تنها حدود ۱۳ درصد برای ایران باقی ماند.در این میان، آذربایجان نیز با حمایت امریکا و تمهیدات فنی مربوط به اکتشاف و بهره برداری از منابع نفت و گاز، عملاً نسبت به تسلط بر بخش زیادی از این دریا و اعلان حاکمیت بر آنها اقدام کرد و بهره برداری از منابع نفت و گاز را نیز آغاز نمود. (متن شایعه خلاصه شده)
✅✅ #پاسخ:
1⃣ ایران هیچگاه #مالک 50 درصد خزر نبوده است و دمیدن بر یک مالکیت واهی، چیزی جز سیاسی کاری و خودتحقیری نیست.
اصلا با توجه به نقشه و موقعیت طبیعی دریاچه و کشورهای اطراف آن، سهم 50درصدی ایران از دریاچه امکانپذیر نیست!
2⃣ ایران تنها بخش کوچکی از سواحل جنوبی خزر را در اختیار دارد و چندین برابر آن در اختیار کشورهای دیگر است. چگونه می توان پذیرفت که ایران با اندکی ساحل، صاحب نیمی از خزر شود و بقیه با سواحلی به مراتب طولانی تر از ایران ، مالکیت مشابه داشته باشند. در زمان شوروی سابق هم همین منطق ساده حاکم بود و ان مرزهای طولانی در شمال، غرب و شرق دریا متعلق به شوروی بوده است.
3⃣ گاهی این ادعا را مطرح می کنند که در سال های 1921 و 1940 ، ایران و شوروی سابق، معاهده هایی امضا کرده بودند و طبق آن معاهده ها، #مالکیت خزر را بین خودشان بالمناصفه تقسیم کرده بودند. اما هرگز بین ایران و شوروی چنین معاهده ای وجود نداشته!
بلکه هر دو کشور توافق کرده اند که در آب های خزر به طور مساوی "حق #کشتیرانی"🚄 داشته باشند، از معافیت هایی برخوردار شوند و بتوانند تا 10 میل دریایی از سواحل خود ماهیگیری کنند. در این دو معاهده، تقسیم 50 درصد مالکیت دریا در این معاهده ها وجود خارجی ندارد.
وقتی چنین توافقی وجود نداشته، چرا باید کشورهای ساحلی خزر بر مبنای توهمات ما رفتار کنند؟!😐
4⃣ هنوز رژیم دریایی مشخصی در دریای خزر مصوب نشده است و سهم 13 درصدی ایران، یک پیشنهاد بوده که با مخالفت ایران، تصویب نشده است و هم اکنون نشست های زیادی با طرف های سهیم در دریای خزر صورت میگیرد. ایران با توجه به اصل "انصاف" معتقد به سهم 20 درصدی خود به عنوان آستانه حداقلی حقوق و منافع ملی است و این موضوع در حال رسیدگی و پیگیری است .
@pahlaviiran
5⃣یک سوال ساده از کسانی که مدعی سهم اندک ایران هستند : طبق کدام قرارداد ایران سهم 13 درصدی را قبول کرده است؟ ........اینها تنها شایعاتی است که فقط برای تخریب صورت میگیرد و هیچ گونه سندی در مورد آن امضا نشده است
6⃣یادمان باشد ایران بعد از سال 57 در بحث تمامیت ارضی کشور و حفظ مرزهای این سرزمین به صورت قاطع برخورد کرده است از برخورد با تجریه طلب ها در غرب و شرق کشور تا جنگ تحمیلی 8 ساله، که کمتر آن را در سال های قبل از سال 57 به مانند جدایی استان چهاردهم ایران (بحرین ) را شاهد هستیم. درود بر همه ی شهدا و حافظان این سرزمین
✍ اطلاعات بیشتر: http://yon.ir/7c0a و http://yon.ir/FN0d
پاسخ به یک دروغ دیگر 😉😉😉
.
اینقدر ساده دل نباشید لطفا!
.
آیا قضیه اجلاس خزر و واگذاری دریای کاسپین به روسیه (تبدیل مالكیت از 33درصد به 13درصد) به خاطر حمایت سیاسی از ایران صحت دارد؟
.
چنین چیزی به هیچ وجه صحت نداشته و شایعه ای است که در راستای تضعیف جهت گیری های سیاست خارجی نظام و با اهداف کاملاً سیاسی طرح شده است.
.
شواهد وقرائن متعددی بر خلاف واقع بودن آن وجود دارد زیرا بخشیدن بخشی از مالکیت کشور در اختیار فرد یا افرادی نیست که بتوانند این کار را انجام دهند!
.
علاوه بر اینکه بر اساس قانون اساسی کلیه توافقات و موافقت نامه های بین المللی باید به امضاء و تأیید مجلس شورای اسلامی برسد و مجلس شورای اسلامی به عنوان نمایندگان مردم از منافع کشور و مردم دفاع نموده و اینگونه نیست که چنین مسأله پر اهمیتی از دید مجلس و گروههای سیاسی و مردم مخفی بماند! .
.
آیا ایران در زمان شوروی سابق، واقعاً مالک 50 درصد خزر بود؟
در این باره نکات زیر قابل توجه است:
.
1 - نقشه کاسپین و کشورهای ساحلی اش را مقابل تان بگذارید.
.
فارغ از این که در آن سوی کاسپین یک کشور
(شوروی سابق) قرار دارد یا چهارکشور (روسیه،قزاقستان،ترکمنستان و آذربایجان)
.
بکوشید با یک خودکار، کاسپین را طوری تقسیم کنید که 50 درصدش به ایران برسد!
.
آیا با توجه به نقشه و موقعیت طبیعی دریاچه و کشورهای اطرافش چنین تقسیمی اساساً امکان پذیر است؟
.
کسانی که دم از مالکیت 50 درصدی ایران می زنند، احتمالاً بدون نگاه کردن به نقشه ، به این موضوع فکر کرده اند و با خود گفته اند: دو کشور بوده و یک دریا در میان شان و لابد باید 50 - 50 بین شان تقسیم شود!
.
2 - اگر به نقشه بنگرید، ایران تنها بخش کوچکی از سواحل جنوبی کاسپین را در اختیار دارد و چندین برابر آن در اختیار کشورهای دیگر است.
.
چگونه می توان پذیرفت که ایران با اندکی ساحل، صاحب نیمی از کاسپین شود و بقیه با سواحلی به مراتب طولانی تر از ایران ، مالکیت مشابه داشته باشند؟
.
در زمان شوروی سابق هم همین منطق ساده حاکم بود و ان مرزهای طولانی در شمال، غرب و شرق دریا متعلق به شوروی بوده است.
.
بنابراین بهتر است به جای هدر دادن انرژی برای تحقق امر محال، از وضعیت کنونی که هنوز رژیم دریایی مشخصی در دریای کاسپین مصوب نشده است، برای بهره برداری حداکثری از منابع نفتی کاسپین استفاده کرد!
.
پ.ن: برید یقه اون شاه های بی شین ای رو بگیرید که با حاتم بخشی خاک شمال ایران همین مرز آبی رو برای ایران گذاشتن! یا براشون از بحرین بگید داغ دلشون تازه بشه.