🔴 چرا اصلاح طلبان به "ظریف" ضریب می دهند!؟
✍️ #علیرضا_کمیلی
🔹 فکر می کنم اکثریت بدنه صولگرایان بر این باورند که به خاطر وضعیت کنونی کشور، جریان سیاسی رقیب شان در انتخابات ریاست جمهوری بعد، هیچ شانسی نخواهد داشت و شکست آنان قطعی خواهد بود، حال چه رقیبی جدی به میدان نیاورند که طبعا منجر به کاهش آراء عمومی نیز خواهد شد و چه اینکه کاندیدایی جدی داشته باشند!
🔸 اما ضریب دهی جریان اصلاحات به برخی چهره ها از جمله دکتر ظریف، دلیلی دارد که توجه به آن خالی از لطف نیست!
✅ آن دلیل چیزی نیست جز نتایج انتخابات بعدی ایالات متحده آمریکا که سیزده آبان ماه امسال برگزار خواهد شد و در صورتی که دموکرات ها بتوانند ترامپ را شکست بدهند، این امید در دل دولت کنونی ایجاد خواهد شد که بتواند فضای روانی و حتی محدودیت های مالی را برداشته و به برجام برگردد!
🔹 در آن صورت، اگر در چند ماه پایانی دولت، این تغییر بتواند به یک تحول ملموس در اقتصاد کشور منجر بشود طبعا قهرمان آن، دکتر محمد جواد ظریف خواهد بود و آنگاه می تواند شانس اصلاح طلبان برای یک رقابت جدی را افزایش دهد!
💢 اینها صرفا سناریوها و گمانه هاست و قابل اتکا نیست ولی قابل توجه خواهد بود. شاید به خاطر همین احتمال است که تحرک چهره های محتمل اصولگرایان به طور موازی در مجلس، قوه قضائیه و بنیاد مستضعفان در حال انجام است.
@paidarialborz
🔴 تز و آنتیتز
به طلاب جوان توصیه میکنم پیش از وقوع #فتنه_قم به دفع آن پشتابند و پروژه فرافکنی را خنثی نمایند.
نوبت شماست که در نامهای سرگشاده به جریان آلوده حوزه که همواره مورد لعن امام راحل بود، کمکاری و مفاسدشان را یادآور شده و با دعوت از قوه قضائیه به رسیدگی، به مصونیت بلاوجه پایان دهید.
@paidarialborz
🔴 همه خسارت های زنگنه؛ بیش از ۲۳ میلیارد دلار خسارت برای ایران در دعاوی نفت و گاز!
محمدصالح نورائی دکتری مهندسی نفت و پژوهشگر انرژی
🔹بهمن ۹۵ در پرونده اختلافِ قیمت گاز صادراتی ایران به #ترکیه (شرکت بوتاش ترکیه)، دیوان داوری بینالمللی رای به محکومیت ایران و پرداخت ۱.۹ میلیارد دلار غرامت داد. ایران برای پرداخت این میزان غرامت اقدام به صدور گاز مجانی به ترکیه کرد.
🔹با رای دیوان در سوئيس، دولت ایران باید بدهی انباشته ۲ میلیارد دلاری خود به شرکت ترکمنگاز ( ترکمنستان) را بپردازد.
🔹بدهی در شهریور۹۲ بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار بوده. این رقم در ۹۵ به حدود ۲ میلیارد رسیده است.
🔹مواضع و اقدامات وزارت نفت، منجر به شکایت شرکت ترکمن گاز برای دریافت مطالبات خود و جریمه دیرکردی بود که وزارت نفت خودش آن را پیشنهاد و امضا کرده بود!
🔹دولت ایران قصد داشت از محل درآمد صادرات گاز به ترکیه، بدهی ناشی از واردات گاز از ترکمنستان را بپردازد ولی با توجه به صادرات مجانی گاز به ترکیه برای تامین منابع مالی با مشکل مواجه شد.
🔹 زاکانی آذر ۹۲، رئیس کمیته پیگیری قراردادهای نفتی مجلس نهم:
باتوجه به قیمتهای پایین کرسنت، در قرارداد صادرات گاز ایران به بوتاش ترکیه، ابتدا بوتاش شکایت کرده و به دلیل قیمت پایین کرسنت مجبور به کاهش قیمت صادراتی گاز شدهایم و بین ۷ تا ۸ میلیارد دلار از این محل خسارت دیدهایم.
🔹و در عین حال ترکیه دوباره برای کم کردن ۱۲ درصد از قیمت صادرات گاز ایران شکایت کرده است که در صورت پذیرش این شکایت، خسارت کلانتری متوجه کشور خواهد شد.
🔹در سال ۹۳، پس از یک سلسله دعاوی حقوقی، پس از بازگشت شخص زنگنه و تیم درگیر در قرارداد کرسنت به صدر وزارت نفت، نهایتا ایران به پرداخت ۱۴-۱۸ میلیارد دلار غرامت محکوم شد.
— مجموع خسارتهای پرداختی فقط این ۳ پرونده نسبت به درآمدهای نفتی را بسنجید تا شدت فاجعه برایتان مشخص شود!
🔹در کنار فساد و ندانمکاریِ مدیران و واسطهها که در ماجراهای LNG و توتال شرح داده ام:
تضعیف شدید بدنه کارشناسی فنی-حقوقی-مالی وزارت نفت است که اجازه چنین فجایع و اشتباهات مهلکی را میدهد.
🔹بدنهای رانتی، ناکارآمد، نورچشمی و باندی که ضرر پشت ضرر به کشور و مردم تحمیل میکند.
@paidarialborz
تعداد مادرانی که چند شهید تقدیم ایران کردهاند:
دو شهید: ٨١٨٨ مادر
سه شهید: ۶۳۱ مادر
چهار شهید: ۸۲ مادر
پنج شهید: ۲۱ مادر
شش شهید: ۶ مادر
هفت شهید : ١ مادر
هشت شهید: ١ مادر
نه شهید: ٢ مادر
#مسئولین_محترم هم اعلام کنند چند فرزند تقدیم کشورهای خارجی کردند!
@paidarialborz
🔻با پیشنهاد آیتالله اعرافی آغاز شد؛
❗️پویش اگر من جای مدیر حوزههای علمیه بودم...
◻️با اعتماد مجدد شورای عالی حوزه به آیتالله اعرافی برای مدیریت حوزههای علمیه، پویش «اگر من جای مدیر حوزههای علمیه بودم...» آغاز شد و همه شما مخاطبان و همراهان عزیز میتوانید دیدگاههای خود درباره بخشهای مختلف حوزه را با آقای اعرافی در میان بگذارید.
💬 تمام دیدگاهها بدون کلمهای حذف یا سانسور، تقدیم آیت الله اعرافی خواهد شد.
✍️ برای درج ایدهها، طرحها و مطالبات خود درباره بخشهای مختلف حوزه، لطفاً دیدگاههای خود را ذیل همین خبر یا آیدی پیامگیر ارسال بفرمایید.👇
hawzahnews.com/news/907417
┈┈••✾••┈┈•
@paidarialborz
🚨 دهن کجی متولیان فرهنگی کشور به ارزشهای انقلاب اسلامی تمامی ندارد
🔹️ گویا میدان دادن به کسانی که مواضعی ضد انقلاب و همسو با دشمنان کشور دارند، در دستگاههای فرهنگی کشور به یک رویه تبدیل شده است.
🔹️ در جدیدترین مورد، قرار است که فیلم کوتاه فردی که در هنر آن چنان شناخته شده نیست، در هفدهمین جشنواره تصویر سال به نمایش گذاشته شود.
🔹️ هاشم جهرمی که چندین بار به جمهوری اسلامی، ارزشهای انقلاب، مدافعان حرم و شهید حاج قاسم سلیمانی اهانت کرده است، مخاطبین خود را به تماشای فیلم کوتاهش در جشنواره تصویر سال دعوت کرد. اثر او قرار است در تاریخ ۱۳ تیر ماه سال جاری در خانه هنرمندان به اکران در آید.
🔹️ حال اما سوالی که باقی میماند این است که آیا نهادهایی که متولی امور فرهنگی جمهوری اسلامی هستند، از سوابق جهرمی اطلاعی ندارند که به او اجازه شرکت در جشنواره ای میدهند که در جمهوری اسلامی برگزار میشود؟ دور از انتظار نیست که این هنرمند دست چندمی در جشنواره مذکور جایزه هم بگیرد!
🔹️ تا کی قرار است شاهد فعالیت آزادانه هتاکان به نظام و ارزشهای انقلاب اسلامی اینطور آزادانه فعالیت کنند؟ بدون اینکه بابت اهانت هایشان هزینهای بپردازند.
@paidarialborz
از یکسو گویا جناب #زاکانی مدعی شده است که تاجگردون در زمان ثبت نامش، ذکر نکرده است که همسر دومش در خارج ایران ساکن است و نام فرزندِ دخترش و این خانم در شناسنامهاش نیامده است و از سوی دیگر جناب #تاجگردون نیز با #وقاحت تمام، مدعی شده است که "شاید من شیشهی کثیف باشم ولی شما دستمالتون تمیز نیست که بخواهید شیشهی من را تمیز کنید"؛ هرچند این ادعای جناب تاجگردون را باید در جوابِ فیلم پخش شدهی چند روز پیشِ جناب زاکانی بر علیه خودش و نوعی هزینه تراشی برای مخالفانش، یک #عملیات_روانی از جنس بگم بگمهای قبلیها و بیشتر نوعی لاف در غربت دانست تا واقعیت (وگرنه تا الان اسنادش را هزاران بار منتشر کرده بود)، اما سوال اساسی اینجاست که اولا چرا اصلاح طلبان این میزان علاقه دارند تا برای او (و برخی مفسدین اقتصادی) رپورتاژ_آگهی بروند و درثانی چرا یک نفر نباید اسمِ همسر دوم و فرزندش را در شناسنامهاش (در صورت حقیقت) ذکر کند؟! 🤔
#دانستن_حق_مردم_است
#سرطان_اصلاحات
#مهدی_قاسم_زاده
@paidarialborz
از صبح امروز و بعد از مصاحبهی جناب سلیمی (عضو هیئت رئیسه مجلس)، طنازان و منتقدین مجلس دست به کار شدهاند و اقدام چند نماینده برای تشکیل یک فراکسیون به نام "عدس و سیر" را دست گرفتهاند برای طنازی و ناامید سازی مردم از مجلس فعلی؛ آنهم درحالیکه بخشِ مهمتر مصاحبهی جناب سلیمی یعنی تلاشِ برخی وزارتخانهها برای تشکیل فراکسیونهای مختلف به جهت تاثیرگذاری بر ذهن نمایندگان و روند قانونگذاری، افزایش نفوذ خودشان و کاستن از تیغ نظارت نمایندگان، مثل همیشه مغفول ماند!!
➕البته بد نیست تا لااقل اسامی درخواست کنندگانِ تشکیل چنین فراکسیونی اعلام شود تا بیتدبیری و رفتار دون از شانِ چند نماینده، خدایی ناکرده به پای کلیت مجلس گذاشته نشود!!
#مهدی_قاسم_زاده
@paidarialborz
❗️تختروانچی: هدف اصلی آمریکا از ممنوعیت تسلیحاتی، از بین بردن #برجام است.
✍ آقای تختروانچی
لطفا تخت بخوابید! برجامی باقی نمانده است که آمریکا بخواهد آن را از بین ببرد و شما بخواهید آن را حفظ کنید!
#روانبخش
@paidarialborz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️فشار بر مردم با گرانی ارز و طلا برای مذاکره!
🔻افزایش ۲/۵میلیونی نرخ سکه تصادفی نیست
🔹عامل اصلی در نابسامانی وضعیت بازار ارز و سکه بیتدبیری خود عوامل دولتی است
🔹پیامهای غیرواقعی را برای بهم زدن وضعیت بازار منتشر میکنند
🔹دولت بنا دارد با هر هزینهای موضوع مذاکره با آمریکا را دنبال کند
🔹فشار به مردم میاورند تا بگویند که تنها راه حل مذاکره است!
🔹افزایش ۲/۵میلیونی سکه، آن هم بدون هیچ گونه تغییری در شرایط کشور تصادفی نیست
#پشت_پرده_دلار_و_طلا
#سرطان_اصلاحات
@paidarialborz
🔴مغلطه علیه بحران جمعیت از تریبون شرق
🔺محمد میرزایی، استاد جمعیت شناسی دانشگاه تهران در سرمقاله روزنامه شرق با عنوان «سالمندی جمعیت عیب نیست» سعی کرده نگرانیها درباره پیش بینی سالمندی جمعیت در 30 سال آینده ایران را بی اساس و غیرعلمی قلمداد کند. ایشان که مؤسس انجمن جمعیت شناسی ایران است، امروز دلواپسی برای آینده جمعیتی ایران را «تحلیلهای غلط مبتنی بر گزاره های باطل» میخواند؛ درحالیکه این نگرانیها دارای یک پشتوانه قوی از پژوهشهای علم اقتصاد، جامعهشناسی و جمعیتشناسی است.
🔹تناقضات سرمقاله ایشان با دادههای جمعیتشناسی روز دنیا این گمانهزنی را تقویت میکند که حلقه بسته جمعیتشناسی دانشگاه تهران هرگونه نظریهپردازی خارج از این حلقه را برنمیتابد و سعی دارد با برچسب بیسوادی و هوچیگری هر ابراز نظری را از اعتبار بیاندازد.
🔹 دکتر میرزایی در این مقاله با ذکر این نکته که پیشبینی سالخوردگی جمعیت در 1430 بهخاطر برآمدگی هرم جمعیتی ناشی از موج متولدین دهه شصت است، میگوید: «انبوه متولدان دهه ۶۰ که هرم جمعیت کشور را دچار برآمدگی یا بیرونزدگی غیرطبیعی کردند، ...طبعاً وقتی به سن سالخوردگی هم برسند، مشکلاتی به وجود میآورند و در نهایت از آن سن هم عبور میکنند و دوباره ساختار سنی جامعه طبیعی میشود.»
🔹وی که مدعی عالمانه بودن نظریاتش است و در جای جای مقاله به سرزنش طرفداران افزایش جمعیت و متهم کردن آنان به بیسوادی و حرفهای غیرعلمی و غیرکارشناسی پرداخته، میگوید: «راه اصلاح برآمدگی در هرم سنی این نیست که با هزار جور و جهد در افزایش زادوولد، برآمدگی غیرطبیعی دیگری در هرم سنی به وجود آوریم.»
🔹درحالیکه واضح است که افزایش موالید در دوران فعلی جبران کننده بخشی از خطر کمبود نیروی کار و بههم خوردن توازن جمعیتی در 30 سال آینده است. این استاد دانشگاه با یک استدلال عجیب، تبلیغ و تشویق جمعیت را برای جبران سالمندی جمعیت بیفایده تصویر میکند و میگوید: «با افزایش ناگهانی رشد جمعیت، جمعیت سالخورده کاهش نمییابد؛ بلکه به جمعیت نوزاد، نونهال، کودک و... اضافه میشود».
🔹این مغالطه از سوی یکی از بزرگترین اساتید جمعیت شناسی کشور بعید به نظر میرسد؛ چراکه بحران امروز کشور ما خطر «کاهش جمعیت» است و مسلماً هرگونه سیاست افزایش فرزندآوری در نهایت میتواند بحران کاهش جمعیت را به تعدیل نزدیک کند؛ نه اینکه افزایش ناگهانی جمعیت را سبب شود!
🔹 آنچه که حرکت برآمدگی هرم سنی به سمت سالمندی را تبدیل به تهدید کرده، همزمانی این سالمندی با کاهش شدید زاد و ولد و باروری پایینتر از سطح جانشینی است.
🔹عجیب است که ایشان با وجود ادعای سواد و بیسواد خواندن دیگران، به جای تکیه روی محاسبات علمی، برخورد احساسی با موضوع را برگزیده و ترس از سالمندی جمعیت را بی مبنا خوانده میگوید: «ما به هیچ روی حق نداریم از سالخوردگی جمعیت هول وهراس بیافرینیم. همه ما، حتی جوانترین آدمها، در زمانی نه چندان دور به ۶۵سالگی میرسیم و طبق تعریف درزمره جمعیت سالخورده قرار میگیریم. آیا رواست ادبیاتی به کار بگیریم که انگار جمعیت سالخورده برای ملک و ملت حکم بار اضافه را دارند و خطرناک اند؛ آن هم در فرهنگی که این همه حرمت برای سالخوردگان و موی و ریش سپید قائل است؟»
🔹مسلم است که جمعیت سالمند یک جامعه پشتوانه مشورتی و فرصت بهرهمندی از تجارب باارزشی میباشد؛ اما فهم درست این پدیده، در کنار فرصت بودنش، تهدیدهایی را به ما مینمایاند....
🔹... سؤالی که پیش میآید این استکه ارتباط چنین سرمقاله هایی با جریاناتی که در سالهای گذشته ازطریق بازی با آمار واقعیتی همچون نرخ باروری ۸۴ /۱ را دستکاری و آن را ۱/ ۲ گزارش دادند چیست؟
🔻بزرگان جمعیت شناسی کشور به جای توضیح درباره اینکه چگونه خطای محاسباتیشان طی سالها موجب به خطا افتادن سیاستگذاران جمعیتی کشور شد (براساس نامه دکتر نمکی، وزیر بهداشت به رهبر انقلاب در 20 مهرماه 98 درباره خیانت بازی با آمار جمعیت طی سالهای گذشته)، هنوز بر همان خطاها اصرار میورزند و اکنون که زمزمه های توجه جدی به جبران سیاستهای غلط جمعیتی قبلی از مجلس یازدهم به گوش میرسد، چرا ایشان باید این حرکت را تخطئه کنند؟ درحالیکه همراهی و همکاری جامعه علمی با قوه مقننه میتواند به اصلاح خطاهای گذشته کمک کند و برنامه ریزیها را با پشتوانه علمی به اجرا نزدیک کند، این دست اظهارنظرها مانع از استفاده بهموقع از فرصت طلایی پنجره جمعیتی فعلی برای جبران خسارتهای سالمندی جمعیت در 30 سال آینده خواهد بود.
متن کامل یادداشت من را در https://www.dana.ir/1622592 بخوانید.
📝 #رها_عبداللهی
@paidarialborz