📌لذتهای معنویِ خود را اظهار کنید تا دیگران هم ترغیب شوند
📌اهلبیت(ع) لذایذ معنوی خود را پنهان نمیکردند
💎 #لذتهای_معنوی (۱)
🔸ما معمولاً دربارۀ لذتهای معنوی-مثل لذت معنویِ سحر، تلاوت قرآن و...- باهم گفتگو نمیکنیم و حتی بعضاً لذتهای معنویِ خودمان را پنهان میکنیم، درحالیکه اهلبیت(ع) لذایذ معنوی خودشان را پنهان نمیکردند.
🔸امامصادق(ع) مینشستند و به یکی از دوستان خود میفرمودند: «قرآن بخوان» او میخواند و حضرت اشک میریختند. این گریۀ حضرت، یک جلوۀ لذت معنوی است و اینطور نبود که بفرمایند: «من گریه نمیکنم تا ریا نشود!»
🔸ما باید دربارۀ لذتهای معنوی گفتگو کنیم و آن را در ذهنها، برجسته کنیم تا دیگران هم ترغیب شوند بهسمت این لذتها بیایند؛ همانطور که بعضیها، لذتهای بیخود و بیمزۀ دنیا را خیلی راحت برای هم تبلیغ میکنند!
🔸شما مؤمنین، اینقدر دربارۀ لذتهای معنوی باهم حرف بزنید که دیگران، حسرتزده بگویند: «مگر چه خبری هست؟ مگر اینها چقدر لذت میبرند!» تا آنها هم کمکم بهسمت لذتهای معنوی بیایند. کسی که لذت معنوی را تجربه کند، دیگر دستبردار نیست!
🔸لذت معنویِ «محبتِ اهلبیت(ع)» یک لذت معنویِ آشکار است. همانطور که شما این را صریحاً ابراز میکنید؛ در هئیت دورِ هم جمع میشوید و از محبت اهلبیت(ع) لذت میبرید و این را پنهان نمیکنید، دربارۀ بقیۀ لذتهای معنوی هم، اینگونه برخورد کنید.
👤علیرضا پناهیان
🚩دانشگاه امامصادق(ع)- ۹۷.۱۰.۱۸
👈🏻متن کامل:
panahian.ir/post/5242
@Panahian_ir
📌همراه با نظرات شما
🔻نظر ارسالی ذیل کلیپ "خدایا! حالم خوب نیست .. |O' ALLAH, I MESSED UP" در کانال یوتیوب انگلیسی
👤Elif Karaatay
💬May Allah bless him for explaining so well all my questions that I have gathered for years and looking for answers I was falling into cruel people who made me more confused and disappointed. May Allah bless him and forgives me, Ameen!
👤الیف کراتی
💬امیدوارم خدا به او اجر دهد به این دلیل که سوالهایی که سالها جمع کرده بودم و به دنبال پاسخ آنها بودم را به خوبی توضیح داد. من با آدم های بی رحمی مواجه می شدم که من را بیشتر سردرگم و ناامید می کردند. امیدوارم خدا به او اجر دهد و من را ببخشد. آمین!
🔗 panahian.ir/post/3989
🔗 youtu.be/3twDIJWES4c
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 خدایا! حالم خوب نیست...
#تصویری
@Panahian_ir
📌اگر لذتهای معنوی خودمان را اظهار کنیم، ریا نمیشود؟
💎 #لذتهای_معنوی (۲)
🔸لذتبردنِ معنوی برای ما یک امرِ حیاتی است ولی ما با سکوت دربارۀ لذتهای معنوی، درواقع داریم همدیگر را به مُردن (زندگیِ حداقلی) تشویق میکنیم! پس امر بهمعروف چه میشود؟! امر بهمعروف را در اینباره هم انجام دهیم.
🔸ما طوری با لذتهای معنوی برخورد میکنیم که انگار باید پنهانشان کرد؛ شاید برای اینکه میترسیم ریا بشود! لذت معنوی که ریا ندارد؛ چون آدم واقعاً سود کرده و دیگر جایی برای ریا نیست. کمااینکه وقتی یک غذای خوشمزه میخوری، دیگر جای تظاهر و ریا نیست؛ چون لذتش را بردهای!
🔸خیال نکنیم اگر یکمقدار لذتِ معنوی بردیم، خیلی آدمِ خوبی شدهایم که بعداً بخواهیم کار را به تظاهر و ریاکاری برسانیم! اتفاقاً وقتی لذت میبریم، به خدا بدهکارتر میشویم؛ لذا احساس شرمندگی ما باید بیشتر شود.
🔸شاید صحبتکردن دربارۀ لذتهای معنوی، جزو مصادیق «وَ أَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّثْ» (ضحی/11) باشد، یعنی اینکه نعمت خدا را بیان کنید.
🔸در جبهه، این اتفاقِ قشنگ میافتاد که بچهها کم و بیش، همدیگر را از لذتهای معنوی خبردار میکردند؛ ما هم اینکار را انجام دهیم؛ مثلاً دربارۀ لذتِ «نماز جعفر طیا» باهم صحبت کنیم؛ این نمازِ پیشنهادی رسولالله(ص) است، اگر تجربهاش کنید، میبینید که چقدر لذتبخش است!
👤علیرضا پناهیان
🚩دانشگاه امامصادق(ع)- ۹۷.۱۰.۱۸
👈🏻متن کامل:
panahian.ir/post/5242
@Panahian_ir
🔰برخی اشکالات موجود در نظام آموزشی حوزههای علمیه
💠طلبهای که با مقررات آموزشی و فشار حضور و غیاب، سرِ کلاس درس حاضر شود و امتحان بدهد، معمولاً از رشد کافی برخوردار نخواهد بود. چنین فردی بعدها چطور میتواند مردم را به تقوا دعوت کند؛ درحالیکه خودش فرصت نیافته با تقوا زندگی کند، بلکه با مقررات زندگی کرده است؟! هرچند همیشه افرادی هستند که با قوت روحی خود میتوانند در هر شرایطی به کسب تقوا بپردازند.
💠براساس روایات، دوران اعمال مقررات و نظارت مستمر بر افراد، در هفت سال دبستان است. از چهاردهسالگی به بعد، باید جوان احساس کرامت کند و به تمرین تقوا بپردازد و اولیاء هم او را در این زمینه کمک کنند.
💠«نظم» باید نتیجۀ تقوا و برآمده از رعایت «استقلال» افراد باشد، نه «مقررات سختگیرانۀ آموزشی»/ نظام موجود در مقررات مدارس علمیه، زمینۀ کسب تقوا را در خیلیها تضعیف میکند.
👤علیرضا پناهیان - ۹۶.۶.۲۲
👈🏻متن کامل:
panahian.ir/post/4176
@Panahian_ir
Rozeh-Panahian-MitavaniBavarKoni-48k.mp3
2.47M
روضه | میتوانی باور کنی؟!
#شبهای_جمعه
@Panahian_ir
🔻دین باید لذت داشته باشد؛ لذتی از جنس «لذت زیارت کربلا»
🔻اگر کربلا نبود، نمیتوانستیم حقیقت دین را معرفی کنیم
💎 #هر_هفته_یک_نکته_اربعینی (۸)
⭕️ زیارت، نیاز مؤمن است. مؤمن، به زیارت امامش نیاز دارد؛ مثل نیاز کودک به مادرش. اما زیارت امامحسین(ع) در میان دیگر ائمۀ هدی(ع) یک زیارت خاص است؛ بهحدّی که یکی از علائم مؤمن، علاقه به «زیارت حرم امامحسین(ع)» است؛ نهفقط علاقه به خودِ امامحسین(ع)! (...فَلْيَرْغَبْ فِي زِيَارَةِ قَبْرِ الْحُسَيْنِ ع؛ كاملالزيارات/193)
⭕️ زیارت امامحسین(ع) هم برای ما یک ضرورت معنوی است، هم بسیار لذتبخش است. «آیا لذتبخشترین سفر شما، زیارت کربلا نیست؟!» بنده این را در خیلی از محافل پرسیدهام و همه تأیید کردهاند. حالا فکر کنید: وقتی ملاقات حسین(ع) اینقدر شیرین است، لقاءالله چقدر شیرین است!
⭕️ شما از زیارت کربلا، چقدر لذت میبرید! همۀ دین ما چنین لذتی دارد؛ لذتی از جنس لذت زیارت کربلا. اگر در نمازتان هم دقت کنید، از همین جنس لذت را میبرید. اصلاً دین برای همین نوع لذتهاست و دینداری باید لذت داشته باشد. دین چیزی است که باید منّتش را بکشی؛ چون واقعاً شیرین و لذتبخش است!
⭕️ اگر کربلا نبود، ما نمیتوانستیم حقیقت دین را معرفی کنیم. چون هرچه در کتابها بنویسیم و دربارۀ دین توضیح دهیم، منهای آن لذتی که در کربلای حسین(ع) میشود تجربه کرد و اثبات کرد، دقیق نیست و حقیقتِ دین نیست.
👤علیرضا پناهیان
🚩کربلای معلا | ظهر اربعین- ۹۷.۸.۸
👈🏻 برای بهرهبرداری بهتر از اربعین، باید از یکسال قبل، تفکر و برنامهریزی کرد
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 چرا امام جامعه با قاطعیت با افراد فاسد در حکومت برخورد نمیکند؟
➕ نکاتی کمتر شنیده شده از روش رهبری امیرالمومنین(ع)
@Panahian_ir
📌دلیل دردها و تنهاماندن حضرت زهرا(س) چه بود؟!
◾️دردهای حضرت زهرا (س) ناشی از درک او بود؛درک او از آینده ای که مردم داشتند برای خودشان می ساختند. او و خانوادۀ گرامیش به این دلیل تنها مانده بودند که کسی درک آنها را نداشت.
◾️ مردم نمیفهمیدند در اثر دفاع نکردن از حق چه نتایج شومی در انتظارشان است. تازه از شدت گریههای حضرت زهرا(س) هم متعجب میشدند.
👤علیرضا پناهیان
#فاطمیه
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 گریه خواص
👈 سنگینترین مصیبتی که خواص در فاطمیه برای آن گریه میکنند ...
#تصویری #فاطمیه
@Panahian_ir
📌برای اینکه لذتِ معنوی ببریم، باید چهکار کنیم؟
📌دو اقدام اساسی برای لذتبردنِ معنوی
💎 #لذتهای_معنوی (۳)
🔸لذتِ معنوی در چیست؟ یک نمونهاش لذتِ گوشکردن به تلاوت قرآن است؛ همچنین لذتِ علم و حکمت، لذتِ مطالعۀ زندگی شهدا، لذت مطالعۀ احادیث، لذت خواندنِ تاریخ! (مخصوصاً آنچه مربوط به زندگی رسولخدا(ص) و امیرالمؤمنین(ع) است)
🔸برخی دیگر از لذتهای معنوی موجود در عالم، اینهاست: لذت معنوی در اثر ذکر خدا و اهلبیت(ع)، لذت زیارت(که خودش یک جلوۀ ذکر است)، لذت قُرب (تقرب به خدا)، لذتِ کارهای خوب و ایثارگرانه، لذت انجام طاعت و ترکِ گناه.
🔸در روایت هست: کسی که از نگاه حرام، چشمپوشی کند، خدا یک لذتِ معنوی به او میچشاند که حلاوتش را در قلبش حس میکند (جامعالاخبار/145) و هرکسی از یک حرام صرف نظر کند، خدا به او توفیق میدهد، عبادتی بکند که لذت ببرد (امالیطوسی/182) و قطعاً این لذت خیلی بیشتر از آن لذت حرام است.
🔸اساساً دو اقدام عمده و کلیدی برای لذتبردنِ معنوی وجود دارد: یکی «ترک لذتهای کمتر» و دیگری «تحمل برخی از تلخیها». مراقب باشید؛ اگر سراغ لذتهای دیگر بروید، شاید از لذتهای معنویتان کم کنند! اگر صبرِ در طاعت و عبادت، بهخرج دهید، کمکم میتوانید لذتهای معنوی را تجربه کنید.
🔸یک اقدام مؤثر دیگر این است که «تواضع خودتان را به خدا، زیاد کنید» مثلاً سجدههای خودتان را طولانی کنید(این یکی از آن فنهای مخصوص است!) تمنای خودتان را از خدا، زیاد کنید؛ بدون اینکه اضطرار خاصی در زندگیتان داشته باشید، مضطرّانه ناله بزنید. عبد با مولا، چگونه باید صحبت کند؟ این را یاد بگیرید تا از مناجات با خدا، لذت ببرید.
👤علیرضا پناهیان
🚩دانشگاه امامصادق(ع)- ۹۷.۱۰.۱۸
👈🏻متن کامل:
panahian.ir/post/5242
@Panahian_ir
Panahian-Clip-CheraNarahati.mp3
1.29M
🎵چرا ناراحتی؟
🔻خدا هنوز زندهست؛ حواسش بهت هست!
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
🌀دنبال رقمزدن «اتفاقهای خوب» در ذهنت باش!
🌀یکی از آثار قرآنخواندن این است که اتفاقهای خوبی در ذهنت میافتد
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۷) – قسمت اول - ۱
🔹 گاهی در ذهن انسان، اتفاقهای خوبی میافتد که موجب سعادت میشود؛ مثل یک آرزوی خوب که در ذهن مرور شود. اینها برای خدا ارزش دارد و گاهی مقدّرات ما را بر اساس همین خطورات مثبت ذهنی تنظیم میکند. مثلاً آدم پیش خود میگوید «خدا هوای مرا دارد» و قبلاً بنا بوده یک بلایی بر سرش بیاید، اما خدا بهخاطر همین حسنظنِ او، آن بلا را برمیدارد.
🔹 مادرِ حضرت مریم گفت: خدایا، نذر میکنم این فرزندی که دارم حمل میکنم، برای تو باشد. (رَبِّ إِنِّي نَذَرْتُ لَكَ ما في بَطْني مُحَرَّراً؛ آلعمران/۳۵) بچهاش شد حضرت مریم! بهخاطر اینکه به ذهنش خطور کرد: «خدایا این بچۀ من، صرف تو بشود.»
🔹 یکی از اتفاقهای خوبِ ذهن «حسرتِ درست» یا «مذمّتِ نفس» است که از ۴۰سال عبادت بهتر است (ذَمُّكَ لِنَفْسِكَ أَفْضَلُ مِنْ عِبَادَتِكَ أَرْبَعِينَ سَنَةً؛ کافی/۲/۷۳) مثلاً میگویی: «ای وای! چقدر از خدا دور بودم!» یعنی به نفسِ خودت نهیب میزنی. بهظاهر کار خاصی نکردهای، فقط یکسری افکار خوب را در ذهن خودت مرور کردهای.
🔹 دنبال اتفاقهای خوب در ذهن خودمان باشیم. یکی از آثار قرآنخواندن این است که اتفاقهای خوبی در ذهنت میافتد. اول بگو «أعوذُ بالله مِنَ الشیطانِ الرّجیم» به خدا پناه ببر، تا پای آیههای قرآن، چیزهای خوب به ذهنت برسد.
🔹 امیرالمؤمنین(ع) فرمود: مؤمن وقتی قرآن میخواند، به پاداشهای خدا شوق پیدا میکند (نهجالبلاغه/خطبه۱۹۳) خدا به این خطورات ذهنیِ ما بها میدهد. اصلاً قرآن بخوان برای اینکه حرفهای خوب، به ذهنت برسد.
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۲۶
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir
📌سلسله جلسات تعیین کننده ترین عامل در مقدّرات بشر | صوت، متن و کلیپ
🔰کلیپهای تصویری
🎞 از کجا بفهمم خدا من رو بخشیده و از من راضی است؟
🎞 چرا رهبری اینقدر به آینده امیدوارند؟
🎞 غصه نخور! اینجا همه چی دست گرمیه!
🎞 قدرت عجیب زن! | این حرفارو به جوون ها یاد بدید، بعد بفرستیدشون خونه بخت!
🎞دستان خدا کجای زندگی ماست؟
🎞دوربرگردانهای اتوبان زندگی کجاست؟
🎞تو آدم موفقی هستی؟
🎞و ...
➕ به همراه:
🔊خلاصه صوتی تمام جلسات
🎙فایل صوتی تمام جلسات با سه کیفیت
📄 متن و فایل pdf تمام جلسات
👈برای مشاهده و دریافت مطالب این پرونده به لینک زیر مراجعه کنید:
🔗 Panahian.ir/post/4951
@Panahian_ir
🌀 کسی که دچار ضعف کنترل ذهن است، حتماً گناهان ذهنی زیاد مرتکب شده است!
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۷) – قسمت اول - ۲
🔹 برخی از معصیتهای نابودکننده، مثل «ریا» و «عُجب»-که موجب حبط عمل میشود- در واقع یک اتفاق ذهنی است. اگر به ذهن کسی خطور کند که «من آدم خوبی هستم» همۀ اعمالش به فنا میرود.
🔹 یکی دیگر از گناهان ذهنی، سوءظنّ به خداست، یعنی انسان در ذهن خودش به خدا شک کند؛ البته نه شکِ اعتقادی، بلکه شکهای اخلاقی! مثلاً اینکه خدا را زیاد به «مهربانبودن» قبول نداشته باشد و با تردید بگوید: «یعنی خدا واقعاً هوای من را دارد؟!»
🔹 کسی که دچار «ضعف کنترل ذهن» است، حتماً گناهانی که در ذهن اتفاق میافتد، زیاد مرتکب شده است. وسوسۀ ابلیس هم که روی ذهن انسان کار میکند؛ لذا کسی که در مقابل ابلیس، قدرت کنترل ذهن ندارد (و عادت به استعاذه هم ندارد) افکار بد و منفی به ذهنش خطور میکند.
🔹 خیلی از نیتها و افکار بد تا وقتی به عمل نرسد، گناه محسوب نمیشود اما در همان مرحلۀ ذهن، تأثیر روحیِ مخرّب دارد و روحیۀ آدم را خراب میکند. لذا باید بهطور خاص برای گناهان ذهنی استغفار کنیم؛ چون امام باقر(ع) میفرماید: بهخدا سوگند، از گناه نجات پیدا نمیکند مگر کسی که به آن اقرار کند (...إِلَّا مَنْ أَقَرَّ بِه؛ کافی/۲/۴۲۶)
🔹 باید بگویی «خدایا من این نقطهضعف را در ذهنم دارم؛ این را ببخش!» البته خدا کریم و بخشنده است، اما ضرورتِ اعتراف در این است که «باید خودت بفهمی، این عیب را داری» لذا باید پیش خدا به این عیب و گناه خودت اقرار کنی.
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۲۶
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 دلم رفت...
⚠️ این فرهنگ را نداریم!
#تصویری
@Panahian_ir
🌀 چشمت را به دنیای دیگران ندوز و به آن فکر نکن
🌀 کسی که مدام به نعمتهای دیگران فکر کند، دچار حسادت و ناشکری میشود
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۷) – قسمت دوم
🔹 برای فاصلهگرفتن از دنیا از کنترل ذهن شروع کن! قرآن میفرماید: «لا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلى ما مَتَّعْنا بِهِ أَزْواجاً مِنْهُمْ» (طه/۱۳۱) چشمت را به دنیای دیگران ندوز! یعنی به نعمتهایی که به دیگران دادهام، فکر نکن. چرا ذهنت را درگیر میکنی؟! تو چهکار داری من به کی، چی دادهام؟! این واقعاً اخلاق آدم را فاسد میکند.
🔹 اگر آدم مدام دربارۀ نعمتهای دنیایی دیگران فکر کند، دچار حسادت و ناشکری میشود. میدانید ناشکری چقدر بد است! قرآن میفرماید: «هَلْ نُجازي إِلاَّ الْكَفُورَ» (سبأ/۱۷) آیا ما جز افراد ناسپاس(کفرانکننده) کسی را مجازات میکنیم؟!
🔹 امامصادق(ع) میفرماید: وقتی یک چیزِ دنیایی را دوست داری، زیاد در ذهنت، از آن یاد نکن، داغونت میکند! «إِذَا أَحْبَبْتَ شَيْئاً فَلَا تُكْثِرْ مِنْ ذِكْرِهِ فَإِنَّ ذَلِكَ مِمَّا يَهُدُّك» (کافی/۶/۴۵۹) اگر ذهنت، غرق این مسائل بشود، خیلی صدمه میخوری. کنترل ذهن برای این جاها لازم است.
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۲۶
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir