🌀 تئوریزهکردن ترس، انگار یکی از رسالتهای برخی اهل علم در حوزه و دانشگاه است!
🔻 از غیرخدا نترسیم(ج۱) - ۱
🔹 همه میدانند که ترسیدن چیز خوبی نیست؛ ولی آنجایی که انسان شروع میکند به توجیهکردنِ ترس یا تئوریزهکردن ترس، آغاز همۀ گرفتاریهاست و فاجعۀ بشری و انسانی در اینجاها رخ میدهد.
🔹 توجیهکردن ترس و بالاتر از آن «تئوریزهکردن ترس» انسان را بدبخت میکند و الّا اگر انسان از یک چیزهایی بترسد و بگوید «بله من میترسم» با اینکار، انگار راه نجات را برای خودش باز گذاشته و موجب انحراف جامعه هم نمیشود.
🔹 اگر کسی بگوید: «من از فقر میترسم، از دشمن میترسم، از ضررکردن میترسم...» چنین کسی، خودآگاهی دارد و ترس خودش را توجیه نمیکند. اما کسی که بترسد ولی ترس خود را توجیه کند، این خیلی بد است.
🔹 تئوریزهکردن ترس، خیلی بدتر از توجیهکردن ترس است. انگار یکی از رسالتهای برخی از اهل علم در حوزه و دانشگاه این است که ترس را تئوریزه کنند!
🔹 آنهایی که در حوزه میخواهند ترس را تئوریزه کنند، با ادبیات دینی و گزارههای دینی، این جنایت را انجام میدهند و آنهایی که در دانشگاه میخواهند ترس را تئوریزه کنند، با ادبیات غیردینی، ادبیات تجربی و علوم اجتماعی و حقوقی و...، شروع میکنند به تئوریزهکردن ترس.
👤علیرضا پناهیان
🚩دانشگاه تهران - ۹۸.۱۰.۱۷
👈🏻 متن کامل:
Panahian.ir/post/5882
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 پیشنهاد علیرضا پناهیان برای مطالعه یک مجموعه کتاب جذاب
🔻اگر به دنبال حکمت هستید، به کتابهای آیت الله حائری شیرازی مراجعه کنید!
#تصویری
@haerishirazi
@Panahian_ir
🌀 وقتی زندگیِ ما با ترس، آلوده شد، کسی که مردم را از جنگ بترساند، رأی میآورد
🔻 از غیرخدا نترسیم(ج۱) - ۲
🔹 ترس، ناموس خلقت است؛ کسی نباید از غیرخدا بترسد و کسی هم نباید دیگران را از خودش بترساند. فقط خدا حق دارد بندۀ خودش را بترساند، چون او حمایتکنندۀ بندگان است و وقتی آنها را میترساند، همین موجب سلامتی روحِ آنها میشود.
🔹 ما معمولاً تحت تعلیم و تربیت مادرها و پدرهایمان یا تحت تعلیم و تربیت معلمهایمان، با ترس زندگی میکنیم؛ یعنی انگیزههای خودمان را با ترس، شکل میدهیم؛ مثلاً درس میخوانیم و مدرک میگیریم، از ترس فقر یا از ترس پیدا نکردنِ شغل!
🔹 متأسفانه زندگیِ ما با ترس، آلوده شده است، بهحدی که اگر کسی مردم را از جنگ بترساند، رأی میآورد. حتی اگر آدم فریبکار و نامردی هم باشد، به او رأی میدهند. جامعهای که با ترس، بزرگ شده باشد، اینطوری میشود.
🔹 میدانید اگر زندگی ما غرق ترس باشد، سرانجام این زندگی چه خواهد شد؟ مثلاً اینطور میشود که مردم را از لشکر یزید ترساندند و با همین مردم، امامحسین(ع) را کشتند! آنها با اینکه میدانستند امامحسین(ع)، بهتر از یزید است، اما به دستورِ یزید، امامحسین(ع) را کشتند؟ چون از یزید میترسیدند ولی از امامحسین(ع) نمیترسیدند!
🔹 الآن در حدّ نمایندههای مجلس ما، برخی دارند از درگیرشدن با آمریکا میترسند و بعد هم، این ترس را توجیه میکنند یا تئوریزه میکنند.
👤علیرضا پناهیان
🚩دانشگاه تهران - ۹۸.۱۰.۱۷
👈🏻 متن کامل:
Panahian.ir/post/5882
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 بیطرف نداریم!
🔻شرط مهمی که قبل از ظهور تحقق پیدا میکند!
🔻مژده امام صادق(ع) در مورد امتحانات آخرالزمان
➕عاقبت عجیب مردمی که نه طرفدار یزید بودند و نه طرفدار سیدالشهدا(ع)
#تصویری
@Panahian_ir
🔰کانالهای رسمی علیرضا پناهیان در شبکههای اجتماعی
🔻بله
ble.im/panahian_ir
🔻ایتا
eitaa.com/panahian_ir
🔻سروش
sapp.ir/panahian_ir
🔻روبیکا
Rubika.ir/panahian_ir
🔻گپ
gap.im/panahian_ir
🔻آپارات
aparat.com/panahian_ir
🔻تلگرام
t.me/Panahian_ir
🔻توییتر
aparat.com/panahian_ir
🔻اینستاگرام
instagram.com/Panahian_ir
👈🏻 وبسایت رسمی
Panahian.ir
📢 اطلاعیه مهم موسسۀ بیان معنوی
🔻موسسۀ بیان معنوی از ۱۴سال قبل به صورت خودجوش با همت جمعی از جوانان حوزه و دانشگاه، با هدف گسترش فرهنگ و معنویت ناب و تلاش در جهت نشر نکات مؤثر تربیتی در زمینههای مختلف فردی و اجتماعی، به تنظیم و نشر «آثار و اندیشههای علیرضا پناهیان»، بهویژه در فضای مجازی، اقدام کرده است.
📩 دریافت نظرات اقشار مختلف به ویژه جوانان دربارۀ تأثیرات بسیار مثبت این مباحث، همواره مشوّق اصلی ما برای استقامت در این مسیر و گسترش و بهبود خدمات بوده است.
🔻مخارج «ارائۀ این خدمات به طیف گستردۀ مخاطبان»، متکی به کمکهای مستمر و مردمی شما همراهان عزیز است. همچنین بسیاری از فعالیتها به صورت داوطلبانه انجام میشود و «حداکثر صرفهجویی در هزینهها» سیاست مهم موسسه است.
🔻چند سالی است که موسسۀ بیان معنوی، پیرو مطالبۀ فراوان مخاطبان گرامی، خدمات خود را از جهت کمی و کیفی ارتقاء و گسترش داده است. اکنون حفظ و استمرار این گسترش، مستلزم یک جهش در حمایتها و مشارکتهای مردمی است.
🤝 از تمامی دوستان و مخاطبان عزیز و دغدغهمند دعوت میکنیم برای حمایت از این فعالیتها به هر نحو که صلاح میدانید اقدام فرمائید. افزایش و استمرار کمکها، امکان توسعه و برنامهریزی بلندمدت را به ما خواهد داد.
🙏🏻 خلوص و برکت «کمکهای اندک»، همیشه الهامبخش و موجب انگیزۀ بیشتر همکاران بوده است.
👈🏻 همچنین اگر افراد خیّر و متمکن دغدغهمند میشناسید، فعالیتهای بیان معنوی و اثرات آن بهویژه بر روی قشر جوان را برای آنها توضیح دهید، شاید مایل باشند به جمع خوب حامیان بپیوندند. گزارش مختصری از فعالیتها اینجاست:
Panahian.ir/post/694
👈🏻شماره کارت، لینک پرداخت آنلاین، چگونگی واریز «خودکار» ماهانه و اطلاعات مشابه دیگری که لازم دارید اینجاست:
Panahian.ir/post/1448
🔻دعای خیر تمامی مخاطبان ارجمند و به خصوص کسانی که به ما پیام میدهند که این مباحث زندگیشان را متحول کرده، شامل شما حامیان عزیز است.
🔰 بسم الله...
@Panahian_ir
🌀 خدا چگونه راه «توجیه ترس» را بهروی انسان میبندد؟
🌀 اثر وضعیِ ترسیدن از خدا، نترسیدن از غیرخداست
🔻 از غیرخدا نترسیم(ج۲) - ۱
🔹 دین جلوی «توجیه ترس» را میگیرد؛ بسیاری از آیات و روایات برای این است که انسان ترس خودش را توجیه نکند. خداوند برای اینکه راه توجیه ترس را ببندد، چهکار میکند؟ مثلاً میفرماید «مرگ شما دست من است» یا میفرماید «رزق و روزیِ شما دست من است» پس دیگر چرا میترسید؟
🔹 یکی از ترسهای رایج، ترس از مرگ و ترس از جنگ و جهاد است. خداوند به کسانی که از ترس مرگ، از جهاد فرار میکنند، میفرماید: حتی اگر در بُرجهای محکم باشید، باز هم مرگ، یقۀ شما را میگیرد (نساء/۷۸) طبق آیات و روایات، جهاد، مرگ انسان را نزدیک نمیکند.(ارشاد مفید/۱/۲۳۸)
🔹 یکی دیگر از ترسهای رایج، ترس از فقر است و خدا برای اینکه این ترس انسان را بریزد، رزق و روزی را به خودش نسبت میدهد و میفرماید «روزیِ شما دست من است!»
🔹 خداوند از یکطرف، راههای توجیه ترس را بهروی ما میبندد تا از غیرخدا نترسیم و از طرف دیگر، میفرماید: «از خود من بترسید؛ من میتوانم بلا بر سرتان بیاورم...»
🔹 ترسیدن از خدا، یک راهحل دیگر برای از بینبردنِ ترس انسان است. اثر وضعیِ ترسیدن از خدا، نترسیدن از غیرخداست. توجه به عواملی مثل مرگ، فشار قبر و... یک راه است برای اینکه ترس از غیرخدا در وجود ما از بین برود.
🔹 امامصادق(ع) میفرماید: هرکسی از خدا بترسد خدا همه را از او میترساند و کسی که از خدا نترسد، خدا او را از همهچیز میترساند. (منلايحضرهالفقيه/۴/۴۱۰)
🔹 سردار سلیمانی کسی بود که از خدا میترسید. یکی از نتایجش این بود که وقتی داعشیها میخواستند برخی از مناطق را تصرف کنند، همینکه شنیدند سردار سلیمانی دارد به سمت آن منطقه میآید، عقبنشینی کردند!
👤علیرضا پناهیان
🚩دانشگاه تهران - ۹۸.۱۰.۱۷
👈🏻 متن کامل:
Panahian.ir/post/5889
@Panahian_ir
📢 سخنرانی علیرضا پناهیان در یادواره شهدا
👈🏻جمعه ۲۷دی
🔻 ساعت ۲۰:۱۵ | قم، گلزار شهدا علی بن جعفر، مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره)
📌 goo.gl/maps/WQn7ehov7iunf2Nz6
#برنامه_سخنرانی
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 با خودت حرف بزن!
➕خاصیت عجیب این کار
#تصویری
@Panahian_ir
🌀 پدر و مادرها مواظب تشویقهای خود باشند
🌀 گاهی تشویق، موجب تولید ترس در انسان میشود
🌀 زندگی از سرِ ترس، موجب ضعف و کاهش خلاقیت انسان میشود
🔻 از غیرخدا نترسیم(ج۲) - ۲
🔹 خیلی از آدمها به «زندگیکردن از سرِ ترس» عادت کردهاند، اینها مدام در ذهن خودشان دنبال یک مشکلی میگردند تا از آن بترسند و فکرشان را مشغول آن کنند. درحالیکه این ترسها موجب میشود آدم، ضعیف بشود و خلاقیتش از بین برود.
🔹 اگر انسان خیلی از ترسهای رایج در زندگی را نداشته باشد، با خلاقیتِ بیشتر، زندگی خواهد کرد. مثلاً وقتی کارکردن یا درسخواندنِ شما بهخاطر ترسِ از فقر و کمبودهای دیگر نباشد، اگر کارگر باشید، کارگرِ خلاق کارخانه خواهید شد و اگر درس بخوانید، خیلی راحت، دانشمند خواهید شد.
🔹 وقتی برای یک امتحان یا حل مسئله، جایزه میگذارند، استرس یا ترسِ از اینکه «مبادا این جایزه را از دست بدهم» موجب میشود خلاقیت افراد در حل مسئله، پایین بیاید. اما وقتی جایزهای در کار نباشد، معمولاً خلاقیت افراد در حل مسئله، بیشتر میشود.
🔹 پدر و مادرها حتی در تشویقکردن بچهها هم باید مراقب باشند. در روایت هست، اگر در مقابل کسی از او تعریف کنی مثل این است که با خنجر به او ضربه زدهای (شرح ابنابیالحدید/ ۱۸ /۲۵۶) چرا این نوع تشویقکردن، بد است؟ چون در کنار این تشویق، یک ترس هم تولید میشود؛ ترس از اینکه «مبادا این را از دست بدهد» یا «ترس از اینکه در رقابت، عقب بماند» این ترسها را باید از زندگی زائل کرد.
👤علیرضا پناهیان
🚩دانشگاه تهران - ۹۸.۱۰.۱۷
👈🏻 متن کامل:
Panahian.ir/post/5889
@Panahian_ir
📌 پشت صحنه فعالیت های فرهنگی
🔸معرفی بحث:
🔸در نگاه مردم، برخی از مشاغل دارای پشت صحنههای مهم و جدی هستند مانند شغل یک کماندو که تصور همگان این است که او حتماً بسیار ورزش میکند و اهل تنپروری نیست تا شرایط فیزیکی خودش را همیشه آماده نگه دارد. اما برخی از مشاغل از نگاه مردم پشت صحنه مهم و جدی ندارند. یعنی برای انجام موفقیتآمیز کار خودش نیازی نیست که فعالیت مخفی ویژهای داشته باشد. متأسفانه به نظر میرسد از نگاه مردم، فعالیت فرهنگی نیز همینطور است و نیازی به کار پشت صحنه ندارد. اما یک فعال فرهنگی برای اینکه بتواند نقش مثبتی در عرصه فرهنگ داشته باشد، حتماً بایستی فعالیتهای ویژهای در پشت صحنه داشته باشد. بررسی اجمالی پشت صحنه فعالیتهای ضروری برای یک فعال فرهنگی، دغدغه اصلی علیرضا پناهیان را در این جلسه شکل داده است.
🔻حرم امام رضا(ع) - ۹۳/۵/۱۵
📎 Panahian.ir/post/1478
#پیشنهاد_سخنرانی
@Panahian_ir
930519-Panahian-Mashhad-PoshteSahneFaaliathayeFarhangi-48k.mp3
15.92M
🎙 پشت صحنه فعالیت های فرهنگی
🔻فهرست مطالب:
مردم چه تصوری از پشت صحنه فعالیتهای فرهنگی دارند؟
ضرورت فعالیتهای پشت صحنه برای فعالین فرهنگی
نمونههایی برای فعالیت پشت صحنه
1- معنویت فردی و جمعی (ذکر و دعای و توسل به اهل بیت ع)
2- کار معرفتی و تلاش برای ازدیاد معرفتی
3- ریاضت نفس فردی و تحمل سختیها و مرارتهای شخصی
4- دوری از راحتطلبی و مبارزه با هوای نفس
5- مراقبت از خود و تلاش برای رشد معنوی
📎 Panahian.ir/post/1478
@Panahian_ir
Clip-Panahian-RishTarshayeMaKojast-64k.mp3
1.64M
🎵ریشه ترسهای ما کجاست؟
➕اثر وضعی ترسیدن از خدا
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir