فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱 وقتی خدا دلش بخواد ببخشه، جای گناه ثواب مینویسه!
#تصویری
@Panahian_ir
🔻چرا مردم مدینه فاطمه(س) را یاری نکردند؟
➖ یکی از زشتترین انواع ترسها در جامعه «ترس از تحقیر و سرزنش» است که یک ترس روانی است. این بدتر از ترسِ از مرگ یا فقر است که سلطهگران بهکار میگیرند.
➖ مردم کوفه از سرِ چه ترسی امامحسین(ع) را یاری نکردند؟ ترسیدند که مبادا لشکر یزید بیاید و آنها را تکهتکه کند. اما در فاطمیه، مردم از چه چیزی ترسیدند و نالۀ فاطمه(س) را جواب ندادند؟ آیا کسی تهدید کرده بود که آنها را تکهتکه میکند؟
➖ وقتی امامحسین(ع) صدا زد «هَل مِن ناصرٍ ینصُرنی» هرکسی به ایشان کمک میکرد، کشته میشد، اما وقتی فاطمۀ زهرا(س) بین در و دیوار ضجه زد، اگر کسی به ایشان کمک میکرد، کشته نمیشد. کمااینکه زبیر با شمشیر آمد که مثلاً کمک کند، اما شمشیرش را گرفتند و خودش را نکشتند.
➖ در مدینه نه ترس از فقر بود، نه ترس از کشتار بود، بلکه یک ترس روانی وجود داشت؛ مردم مدینه در رودربایستیِ همدیگر ماندند و فاطمه را کمک نکردند، آنها سکوت زشتی کردند و این خیلی خیانتکارانه بود.
➖ یک جوّ روانی سنگین علیهِ علی(ع) ایجاد شده بود که هیچکسی به ایشان کمک نمیکرد. حتی نقل شده است تعداد زیادی در یک شب به علی(ع) وعدۀ یاری دادند اما روز که شد، در رودربایستی ماندند و نیامدند!
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◾️قیمت صدای اذان
🔻گفتگو زیبای امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س)
#تصویری
@Panahian_ir
Panahian-Clip-MohabateShireen.mp3
1.6M
🎵محبت شیرین!
👈🏻 با این نیت باید رفت مجلس روضه ...
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
◾️مشکل جوامع بشری «تک آدمهای بد» نیست؛ مشکل را باید در کل جامعه و بین مردم جستجو کرد
◾️داغ اصلی فاطمیه، سکوت مردم در مقابل حقطلبی فاطمه(س) و تنها گذاشتن ایشان است
◾️مشکل جامعۀ مدینه این بود که «اسلام سیاسی» را باور نکرد و بعد از پیامبر به الگوی «معنویت غیرسیاسی» برگشت
🔻عدم رشد سیاسی مردم؛ علت اصلی مظلومیت فاطمه(س)
➖ چرا حضرتزهرا(س) بعد از رحلت پیامبر(ص) غریب واقع شد؟ مشکلی که فاطمه(س) با آن مواجه بود مشکل یکی دو نفر نبود؛ مشکل اصلی مربوط به جامعه و مردم بود که فریاد او را شنیدند و سکوت کردند.
➖ اصلیترین داغهای فاطمه(س) مربوط به آن مردمی بود که در مقابل حقطلبی حضرت ساکت ماندند و ایشان را تنها گذاشتند و اجازه دادند به ایشان و امیرالمؤمنین(ع) ظلم بشود.
➖ علت غربت فاطمه(س) را بیشتر باید در میان مردم جستجو کرد و الّا در هر جامعهای، عدهای آدم بد وجود دارد که وقتی فرصت پیدا کند ضربه میزند و خیانت میکند. مشکل جوامع بشری هیچوقت تکآدمهای بد نیستند؛ مشکل اصلی مربوط به خودِ جامعه و معضلاتی است که در آن هست.
➖ مشکل جامعۀ مدینه این بود که هنوز «اسلام سیاسی» را باور نکرده بود؛ برای اینکه قبل از اسلام، آنها یک الگوی معنویت غیرسیاسی داشتند و بعد از پیامبر(ص) به همان الگو برگشتند «أَ فَإِنْ ماتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلى أَعْقابِكُمْ»
➖ «انقلاب بر اعقاب» یا برگشتن به گذشته، به این معنا نبود که آنها نماز را کنار بگذارند یا شرابخوری را باب کنند. این کارهای عبادی از جنس همان عبادات قبل از اسلامشان بود که بهراحتی تداوم بخشیدند. آن چیزی که از جنس معنویت قبل از اسلام نبود، امر ولایت بود و همین امر ولایت بود که موجب شد در مکّه با پیامبر(ص) مخالفت بشود.
➖ آنها در اعقاب و در گذشتۀشان چه مشکلی داشتند که به همان مشکل برگشتند؟ آنها قبلاً هم یک معنویت و عبادتهایی داشتند، ولی این معنویت در ادارۀ جامعهشان نقشی نداشت؛ مثل همین معنویت سکولاری که الان هم خیلی جاها هست.
👤علیرضا پناهیان
🚩 نجف اشرف- گفتگوی زندۀ تلویزیونی - ۹۹.۱۰.۲۷
👈🏼 متن کامل:
Panahian.ir/post/6628
@Panahian_ir
خطبه فدکیه حضرت زهرا(س).docx
102K
🔴 متن کامل به همراه ترجمه فارسی مناسب خطبه فدکیه حضرت زهرا(س)
👤علیرضا پناهیان:
🔻کاش با خطبۀ حضرت زهرا(س) آشناتر بودیم که یکدوره آگاهی از اهم معارف دینی است. اولیاء خدا به فرزندان خود خطبۀ فدکیه را آموزش میدادند و آنها حفظ میکردند. اگر کسی میخواهد جمعبندی فاطمه(س) را از دین اسلام بداند و از علت غربت دین پس از رسول خدا(ص) آگاه شود، این خطبه را بخواند.
@Panahian_ir
نسخه چاپ خطبه.pdf
456.4K
👈🏼 فایل پیدیاف | متن کامل به همراه ترجمه فارسی مناسب خطبه فدکیه حضرت زهرا(س)
👤علیرضا پناهیان:
🔻کاش با خطبۀ حضرت زهرا(س) آشناتر بودیم که یکدوره آگاهی از اهم معارف دینی است. اولیاء خدا به فرزندان خود خطبۀ فدکیه را آموزش میدادند و آنها حفظ میکردند. اگر کسی میخواهد جمعبندی فاطمه(س) را از دین اسلام بداند و از علت غربت دین پس از رسول خدا(ص) آگاه شود، این خطبه را بخواند.
@Panahian_ir
علیرضا پناهیان
🔴 متن کامل به همراه ترجمه فارسی مناسب خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) 👤علیرضا پناهیان: 🔻کاش با خطبۀ حضرت زه
📌فراخوان طراحی پیدیاف "نسخه موبایلی" خطبه فدک
👌🏼اگر گرافیست خوش سلیقهای هستید، فرصت سهیم شدن در ثواب ترویج مطالعه مهمترین خطبه بانوی اول عالم مهیاست.
➖ فایل متنی یک ترجمهی خوب و روان از خطبه فدکیه در کانال ارسال شده. شما میتوانید نسخه موبایلی آن را طراحی کرده و در قالب یک فایل pdf به آی دی @fadak_khotbe بفرستید.
➖از میان طراحیهای رسیده، ۳ طرح برتر در کانال و اینستاگرام "علیرضا پناهیان" منتشر میشود.
🔻علیرضا پناهیان:
➖کاش با خطبۀ حضرت زهرا(س) آشناتر بودیم که یکدوره آگاهی از اهم معارف دینی است. اولیاء خدا به فرزندان خود خطبۀ فدکیه را آموزش میدادند و آنها حفظ میکردند. اگر کسی میخواهد جمعبندی فاطمه(س) را از دین اسلام بداند و از علت غربت دین پس از رسول خدا(ص) آگاه شود، این خطبه را بخواند. (۲۶ دی ۹۹ - نجف اشرف)
@Panahian_ir
💥کتاب "قدرت و شکوه زن در کلام امام و رهبری" با استقبال بسیار خوب مخاطبان محترم به چاپ نهم رسید و تیراژ آن از ۵۵هزار جلد عبور کرد.
🔸کتاب قدرت و شکوه زن شامل ناشنیده هایی است از بیانات حضرت امام(ره) و رهبر انقلاب با مقدمهای از علیرضا پناهیان درباره ویژگیها، امتیازات و توانمندیهای منحصربه فرد زنان. این کتاب در قطع رقعی و در ۹۷صفحه توسط انتشارات بیان معنوی به چاپ رسیده است.
👈🏻اگر قصد خرید تعداد بالا دارید لطفا هر چه زودتر جهت ثبت سفارش و برخورداری از تخفیف با شماره زیر تماس بگیرید.
📞 09305050313
👈🏻 برای خرید تکی این کتاب و سایر کتاب ها به فروشگاه اینترنتی بیان معنوی مراجعه کنید:
📎 bayancenter.ir
@Panahian_ir
◾️عدم رشد سیاسی مردم یعنی مردم منافع «جمعی» و «بلندمدتِ» خود و راه رسیدن به آن را نشناسند
◾️چرا مردم مدینه گریههای فاطمه(س) را تحمل نمیکردند؟ چون نمیفهمیدند ایشان برای منافع بلندمدتِ آنها گریه میکند
◾️چرا ولایت در میان مردم رشدنیافته از نظر سیاسی، غریب میماند؟ چون ولایت تنها راه تأمین منافع کلّ جامعه و منافع بلندمدت و پایدار است
🔻عدم رشد سیاسی مردم؛ علت اصلی مظلومیت فاطمه(س)
➖ منظور از رشد سیاسی جامعه چیست؟ وقتی مردم منافع جمعی و منافع بلندمدت خودشان را نشناسند و راه رسیدن به این منافع بلندمدت و منافع جمعی خودشان را درک نکنند یعنی رشد سیاسی ندارند.
➖ من اگر درک کردم که تأمین منافع فردیام منوط به تأمین منافع کلّی جامعه است، یک رشد سیاسی پیدا کردهام. و اگر فهمیدم که باید «منافع بلندمدت» خودم را هم ببینم، گام دیگری در رشد سیاسیام پدید آمده است.
➖ چرا ولایت در میان مردم رشدنیافته از نظر سیاسی، غریب میشود؟ چون ولایت، تنها راه تأمین منافع کلّ جامعه است. ولایت طراح افقهای بلندمدت برای رسیدن به منافع پایدار و منافع بلندمدت است. لذا در جامعهای که رشد سیاسی پیدا نکرده، معمولاً درک نمیشود و توسط مردم غریب میماند.
➖ چرا مردم نمیتوانستند گریههای فاطمه(س) را تحمل کنند و میگفتند «یا علی، به فاطمه بگو یا شب گریه کند یا روز»؟ برای اینکه نمیدانستند حضرت دارد برای منافع بلندمدت آنها گریه میکند.
➖ فاطمه(س) به آنها فرمود که از تغییر دادن مسیر خلافت، شیر نخواهید دوشید؛ بلکه خون خواهید نوشید. یعنی شما دارید به سمت پرتگاه میروید، ولی مردم این را درک نکردند. این یعنی عدم رشد سیاسی مردم؛ یعنی درکنکردن منافع بلندمدت و منافع جمعی خودشان.
➖ مردم این را درک نکردند که مخالفت با ولایت، ممکن است یک منفعت جزئی و موقتی برای چند نفر یا چند گروه داشته باشد، ولی منافع جمعی درنظر گرفته نمیشود و در دراز مدت هم بسیاری از مردم دچار محرومیتها و ظلمهای فاحش میشوند.
👤علیرضا پناهیان
🚩 نجف اشرف- گفتگوی زندۀ تلویزیونی - ۹۹.۱۰.۲۷
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻چگونه باید شخصیت علامه مصباح (ره) را تعریف کنیم؟
➖ریشه مواضع انقلابی و شجاعت ایشان در بیان حق چه بود؟
#تصویری
@Panahian_ir
🎙 جدیدترین صوتهای منتشر شده در سایت و کانال صوتی
🔻 عدم رشد سیاسی مردم؛ علت اصلی مظلومیت فاطمه(س)
📎 Panahian.ir/post/6629
🔻 قدرت انسان در برابر ابزارهای نوین بردگی
📎 Panahian.ir/post/6622
🔻اهمیت کلان نگری
📎 Panahian.ir/post/6582
🔻تربیت فرزند در مکتب سلیمانی
📎 Panahian.ir/post/6604
🔻 دلاور مردی از افغانستان
📎 Panahian.ir/post/6605
🔻فاطمیه و احساس مسئولیت اجتماعی
📎 Panahian.ir/post/6607
👈🏻 دریافت از کانال صوتی: @Panahian_mp3
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌خدا من رو برای چی آفریده؟
➖میخواست آزارم بده!؟
➖ یا اینکه لذت ببرم؟
#تصویری
@Panahian_ir
🔹مطالعۀ شاهنامه را به جوانها، دانشجوها و طلبهها پیشنهاد میکنم
🔹بگذارید شاهنامه روی شما اثر بگذارد و روح شجاعت و حماسه را در شما تقویت کند
▫️از همۀ جوانها، طلبهها و دانشجوها تقاضا میکنم «شاهنامۀ فردوسی» را مرور کنند. شاهنامه مملو از حماسه است؛ این سرزمین با حماسه باقی خواهد ماند و افرادی که حماسهساز هستند در تاریخ باقی میمانند.
▫️شاهنامه را بخوانید و اجازه بدهید روی شما اثر بگذارد؛ ضمن اینکه فارسی شما را هم بهتر خواهد کرد، هویت ایرانی پاک را در شما تقویت خواهد کرد و از ریتم حماسی آن هم لذت خواهید برد.
▫️شاهنامه، روح شجاعت و حماسه را در شما تقویت میکند و این مهمترین زمینۀ دینداری است. کسی که روح حماسه در او دمیده شده باشد، بهتر دیندار میشود، اما کسی که ضعف در او تزریق شده باشد، نمیشود دین را به او فهماند و به او پیشنهاد کرد.
▫️مطالعۀ شاهنامه، هم سرگرمی شما را تأمین میکند، هم نگاه شما را به پدیدههای عالم «نگاهی حماسی» خواهد کرد و برای آیندهتان هم خوب است، برای سربازی امامزمان(عج) هم مفید است؛ چون ایشان آدمهای شجاع میخواهند و البته بعد از اینکه تشریففرما بشوند، این شجاعت را مضاعف خواهند کرد.
▫️قبلاً خریدن کتاب وزین شاهنامه، شاید سخت و پرهزینه بود، اما الان دیگر خرجی ندارد؛ خیلی راحت میتوانید آن را در اینترنت پیدا کنید و در گوشیهای خودتان داشته باشید و مطالعه کنید.
@Panahian_ir
▪️اگر گمان کنیم بدون «اصلاح سیاسی جامعه» میشود به معنویت رسید، در اشتباهیم
▪️هدف انبیا تزکیۀ مردم است اما تا موانع سیاسی برطرف نشود عموم مردم به این هدف نمیرسند
▪️هرچه دینگریزی در جوامع دیده میشود، اولاً مقصّرش سیاسیون و مدیریتهای خرد و کلان هستند
🔻عدم رشد سیاسی مردم؛ علت اصلی مظلومیت فاطمه(س) - ج۲
➖ شاید بعضیها از صحبتهای ما به اشتباه اینطور برداشت کنند که ما سیاست را هدف نهایی انبیا میدانیم! تردیدی نیست که هدف نهایی انبیا، رساندن مردم به اوج عبودیت، تقرّب، تزکیه و اخلاق است، ولی معمولاً سیاسیون مانع این راه هستند و تا موانع سیاسی از بین نرود، نمیشود برای عموم جامعه، زمینۀ معنویت و تقرب به خدا را فراهم کرد.
➖ البته همیشه عدهای از نخبگان معنوی هستند که حتی در شرایط بد سیاسی هم میتوانند خودشان را به خدا برسانند؛ اما عموم جامعه تا مشکلات سیاسی حل نشود نمیتوانند به خدا تقرب پیدا کنند.
➖ هدف قیام فاطمه(س) نهایتاً تقرّب بود ولی عملاً علیه موانع سیاسی بود. کارکرد ولایت هم در درجۀ اول این است که موانع سیاسی را برطرف کند. درگیریهای پیامبر(ص) هم برای این بود که موانع سیاسی را برطرف کند.
➖ امروز هرمقدار دینگریزی در جامعۀ ما و حتی در جامعۀ جهانی دیده میشود، در درجۀ اول مقصّرش مسائل سیاسی، اشخاص سیاسی و مدیریتهای خرد و کلان هستند.
➖ اگر مدیریت در جامعۀمان اصلاح بشود و فضای سیاسی جامعه سالم بشود بهطوری که از آن، مدیریتهای خوب در بیاید و خدمت به مردم بهخوبی انجام شود، اکثر دینگریزیها برطرف خواهد شد.
➖ هنوز در جامعۀ ما نقش سیاست در تحقق معنویت در جامعه، زیاد روشن نیست. لذا مردم موقع رأی دادن، زیاد انتظار ندارند فرد مورد نظرشان، آدم باتقوایی باشد و اگر از او بیتقوایی دیدند میگویند «عیبی ندارد!» چون نمیدانند بیتقوایی در عرصۀ سیاست، سمّ مهلک است.
➖ اگر تصور کنیم بدون اصلاح سیاسی جامعه و برداشتن موانع سیاسی، میشود به معنویت و عمق عرفان و بصیرت رسید، واقعاً در اشتباه هستیم.
👤علیرضا پناهیان
🚩 نجف اشرف- گفتگوی زندۀ تلویزیونی - ۹۹.۱۰.۲۷
👈🏼 متن کامل:
Panahian.ir/post/6630
@Panahian_ir
🔴 چرا برخی سعی کردند سخنان اخیر علیرضا پناهیان از نجف اشرف شنیده نشود؟
➖علیرضا پناهیان در سخنانی مهم و تأثیرگذار که سه شب متوالی در ایام شهادت حضرت زهرا(س) از نجف اشرف و از شبکۀ سه به صورت زنده پخش میشد، به تحلیل تاریخی و ریشهیابی مظلومیت حضرت زهرا(س) پرداخت.
➖اما این سخنان به مذاق برخی سیاسیون و بیبیسیچیها خوش نیامد، و سعی کردند طبق روش bbc، با تحریف، تقطیع و وارونهسازی، مانع شنیده شدن آن توسط اقشار مختلف شوند.
➖این میزان تحریف و جنجال علیه یک تحلیل مبتنی برواضحات تاریخی، حاکی از میزان اهمیت آن است و اهمیت تلاش مضاعف برای شنیده شدن آن را نشان میدهد.
👈🏼 موضوع این ۳برنامه زندۀ تلویزیونی:
🔴 عدم رشد سیاسی مردم، علت اصلی مظلومیت فاطمه(س)
👈🏼 صوت، متن و فیلم این مبحث:
Panahian.ir/post/6629
@Panahian_ir
📌دهمین دوره آموزش مجازی انسان شناسی، بر اساس دیدگاههای علیرضا پناهیان
🔻مدرس: حجت الاسلام دکتر علی میری
👈🏼 اطلاعات بیشتر و ثبت نام:
sokhanesadid.ir
@sokhanesadid
▪️اگر ولایت و امامت یک مسئلۀ سیاسی نبود، درِ خانۀ فاطمه(س) آتش نمیگرفت
▪️هدف این نیست که در معنویت، بُعد سیاسی را پررنگ کنیم؛ اما واقعیت این است که مسائل سیاسی هستند که مانع معنویتاند
🔻 عدم رشد سیاسی مردم؛ علت اصلی مظلومیت فاطمه(س) - ج۲
➖ یک عدهای مسئلۀ ولایت و امامت را غیرسیاسی ترویج میکنند و میگویند شما صرفاً «اعتقاد داشته باشید که علیبن ابیطالب(ع) امام است. ما کاری نداریم به اینکه ایشان حکومت میکند یا نه!» درحالیکه امام یعنی «رئیس جامعه»
➖ ولایت و امامت یک مسئلۀ صد درصد سیاسی است و سیاست را ارتقاء میدهد، و الا اگر سیاسی نبود و صرفاً اعتقادی بود که در تاریخ اسلام اینهمه درگیری پیش نمیآمد، درِ خانۀ حضرت زهرا(س) هم آتش نمیگرفت و به ایشان بیاحترامی نمیشد.
➖ دشمنان پیامبر(ص) هم با اخلاق و معنویت ایشان مشکل نداشتند، بلکه با فرماندهی او و با گرفتن قدرت سیاسی جامعه توسط او مشکل داشتند.
➖ بعثت، آغاز درگیری با قدرتمندانی است که نمیخواهند قدرت را از دست بدهند و الّا با اخلاقی بودن پیغمبر که قبل از بعثت هم مشکلی نداشتند بلکه همه او را «امین» میدانستند.
➖ با فرض صحت روایت «إنَّما بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَكَارِمَ الْأَخْلَاقِ» میتوان گفت که اخلاق، هدف غایی پیامبر است و پیامبر در نهایت، مکارم اخلاقی را ارتقاء میدهد، اما از چه راهی؟ از طریق بهدست گرفتن قدرت و اصلاح عرصۀ قدرت سیاست. در این صورت، هم اخلاقمان درست میشود هم تقرّب به خدا حاصل میشود.
➖ ما دنبال این نیستیم که در بحث معنویت، بُعد سیاسی را پررنگ کنیم، بلکه این مسائل سیاسی هستند که مانع معنویتاند؛ لذا دنبال این هستیم که موانع سیاسی را از مسیر معنویت کنار بزنیم.
👤علیرضا پناهیان
🚩 نجف اشرف- گفتگوی زندۀ تلویزیونی - ۹۹.۱۰.۲۸
👈🏼 متن کامل:
Panahian.ir/post/6630
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ راهی جز حسین(ع) نیست ...
#شب_جمعه
@Panahian_ir